Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanpak van Bogarde kan rekenen op complimenten binnen de Ajax-selectie

Laatste update:

Youri Baas heeft veel opgestoken van Winston Bogarde. Dat zegt de jonge verdediger van Ajax in een groot interview met Voetbal International. Bogarde was tot de zomer van 2022 actief bij de Amsterdamse club en fungeerde de laatste jaren als assistent-trainer. In die hoedanigheid kreeg Baas met hem te maken.

Bogarde was tijdens zijn actieve loopbaan een spijkerharde verdediger en dus hield hij zich als trainer vaak bezig met de achterhoedespelers bij Ajax. Baas was er daar een van en leerde veel, net als van huidig hoofdtrainer John Heitinga. "Bogarde is natuurlijk een geweldige verdediger geweest, net als Heitinga, maar allebei ook wel met verschillende stijlen", zo begint de linkspoot in gesprek met VI.

"Heitinga heeft me veel geleerd, ook op tactisch gebied, terwijl Bogarde continu met de verdedigers bezig was om een bepaalde hardheid en meedogenloosheid over te brengen", zo gaat Baas verder. "Tijdens trainingen was hij daar altijd zo scherp op, dat was heel leerzaam." Later in het interview zegt Baas dat hij zich nog probeert te ontwikkelen op het gebied van 'een bepaalde hardheid van verdedigen'. Daar kan Bogarde nu dus niet meer bij helpen.

De voormalig verdediger werd in de zomer van 2022 verteld dat hij niet meer nodig was bij Ajax en dat kwam hard aan, zo vertelde hij maandag tijdens Rondo op Ziggo Sport. "Om dan opeens, na zeven jaar, een mededeling te krijgen dat het stopt, terwijl ik een contract had, dan ga je dat verwerken. Wat gebeurt hier? Je bent tevreden, maar er is geen plek meer voor me. Ze gingen niet eens kijken naar een andere positie voor me, ik moest gelijk helemaal weg bij de club. Dat was wel een aardige klap voor mij."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In 4 jaar tijd van Halve Finalist CL naar het lachertje van de Eredivisie, bedankt Edwin en RVC!

27 april 2023 om 16:39

Bedoel je 4 maanden? Want in een paar maanden tijd heeft ajax er een puinhoop van gemaakt en alles kwijtgeraakt wat ze in jaren tijd hadden opgebouwd.

27 april 2023 om 16:45

"Het lachertje van de eredivisie" bekt lekker, maar overdreven is een understatement

27 april 2023 om 20:15

Basisspeler, lachertje van de Eredivisie is misschien wat overdreven ja.

Maar als Ajax tekort komt tegen Az, Twente, Utrecht en/of Groningen en daarmee mogelijk zelfs buiten de top3 eindigt ondanks dat je zo'n 100 miljoen Euro uitgeeft afgelopen zomer. Dan denk ik toch dat je daar wel dicht bij in de buurt komt.

27 april 2023 om 18:30

En bedankt Marc en je 48 megapixel camera

27 april 2023 om 20:20

Sjempjesliek, dit is niet alleen Overmars hoor. Gewoon mismanagement wat al een lange tijd gaande lijkt te zijn en nu zeer pijnlijk wordt blootgelegd. Situatie Overmars werd al vrij matig opgepakt, terwijl er al langer signalen waren. Stel je eens voor dat een bestuurder dat adequaat had opgepakt dan was er van alles misschien wel voorkomen en zat je ieder geval niet in dezelfde periode als the Voice (er was toen een sterke publieke opinie en afkeur). Nu werd alles verstopt vanwege het sportieve succes.

Je hoort alleen maar positieve verhalen over Bogarde van de verdedigers. Ajax zou deze man moeten terughalen. Vanwege zijn achtergrond zie ik het helaas niet gebeuren, maar wellicht anders iets voor AZ, PSV of Feyenoord?

27 april 2023 om 16:56

Ik ben niet zo van in hokjes denken en daarom is mijn opmerking mss wat paradoxaal, maar Bogarde heeft net even teveel Ajax DNA. Bovendien hebben we al een aardige verdediger in de staf van het eerste.

27 april 2023 om 18:39

Dan zouden ze hem bij Feyenoord kunnen aankondige als de Spartaan Bogarde. Ik neem aan dat als je moeite hebt met het Ajax DNA, dat je het ook niks vond dat Cruijff bij jouw club kwam voetballen ?

27 april 2023 om 18:48

Bossie, zoals ik zei "ik ben niet van in hokjes denken" dus op zich heb ik daar inderdaad geen probleem mee, maar wel met een type Bogarde waar dan ok dat etiket aan kleeft.

Verder: Durf jij nu echt Bogarde in een zin met Cruijff te noemen als Ajax supporter? Ga je mond spoelen ... en snel ...

27 april 2023 om 19:21

Haha Cruijff boog trouwens ook voor niemand.
Feyenoord heeft in priepe genoeg oud verdedigers die ze kunnen vragen en inderdaad met de Wolf hebben ze al een aardige verdediger in de staf zitten.

27 april 2023 om 16:58



maar dan moet wel eerst van der Sar weg, zoals hij zelf zei,
Ooit zei Winston Bogarde, deze n......... buigt niet, groot gelijk heb je, en zeker niet voor zo'n sukkel als van der Sar.

27 april 2023 om 18:41

Dat is zelfs de titel van zijn boek Bogarde deze neger buigt voor niemand. Prachtig boek en nog steeds actueel.

Van de Sar is gewogen en te licht bevonden. Bogarde terug halen, kan hij Bassey eens leren hoe je een man uitschakelt.

27 april 2023 om 17:30

Een aankoop van 23 miljoen zou je dat niet moeten leren.

27 april 2023 om 18:34

Want Bassey kan er veel aan doen dat er 23 miljoen voor hem betaald is? Daarvoor moet je toch echt bij de mensen zijn die aan de onderhandelingstafel zaten en ook de scouts eventueel

27 april 2023 om 18:49

Voor die prijs mag je verwachten dat een verdediger kan verdedigen.

Nee, daar kan de brave ziel niets aan doen, maar het is wel het gevolg van zijn prijs.

27 april 2023 om 20:06

Je hoeft Bassey ook niet te leren hoe hij een man uitschakelde. Maar wel wat hij met een bal moet doen nadat hij de man heeft uitgeschakeld.
Dat heet voetbal intelligentie en houd in dat je vooruit kijkt waar de bal heen moet en hoe je jezelf opsteld tov je man.
Dat heeft Bassey namelijk niet.
En dat is erg moeilijk te leren.
Bogarde kan Bassey zeker een betere verdediger maken, maar hij kan hem niet intelligenter maken.

Tja, iedereen bij Ajax weet wie de olifant in de kamer is. En die vertrekt niet uit zichzelf. De vraag is dan ook: wie vertrekt eerder, Rutte of van der Sar?

27 april 2023 om 17:08

Ik hou het op van de Sar. Je moet wel een hele dikke plaat voor je kop hebben als je niet ziet wat hje hebt aangericht en eindelijk een duidelijk beeld krijgt van je eigen overschatting.

27 april 2023 om 19:45

Heb je het nou over Rutte of Van der Sar?

Dat er nu aan van der Sar zijn stoelpoten wordt gezaagd is wel heel duidelijk en neemt serieuze vormen aan. Die is echt snel weg, want dit vuurtje die aangestoken is door de media en Bogarde, zal alleen maar groter worden

27 april 2023 om 20:10

Coachrowano, dit is al veel langer gaande hoor ook ten tijde van het hele Overmars debacle. Bogarde is alleen het zoveelste voorbeeld waar men mee aan de haal kan gaan.

Wie zegt dat hij niet goed genoeg goed is om bij Ajax te werken. Blijkbaar vind Ajax dat. Alleen moet de club open tegen Bogarde zijn. Daarom snap hij het niet dat hij weg moest

Al het geld wat ze vorig jaar verdiend hebben, denken mensen niet aan, dat is zonder van de Sar gebeurd, hij hoeft daar niet over te oordelen denken mensen. Zijn Ajaxsieden nou zo dom, als je een half elftal verkoopt, kun je dat niet even terug kopen.

Daar heeft van de Sar en Overmars ook even over gedaan, samen met de juiste trainer, die in begin ook een Twentse lul was daar, jullie moeten gaan bouwen nu weer, niet de zaak in handen leggen alleen van mensen met Ajax dna, Boogarde is een schreeuw bek, anders had hij wel weer werk gehad, laat hem in de spiegel kijken.

27 april 2023 om 20:09

Rinus1959, schreeuw bek? Van der Sar heeft historisch gezien iedereen die lastig is eruit gewerkt, Bogarde is echt niet die eerste en zeker niet de laatste zoals het nu lijkt.

Als je een verschil van inzicht hebt en je komt niet bij elkaar qua visie dan is het logisch dat je in goed overleg uit elkaar gaat. Maar daar lijkt dit niet van toepassing te zijn net zoals met eerdere gevallen. Feit dat er afgelopen jaar al zoveel mensen binnen de Ajax organisatie zijn opgestapt vrijwillig of niet is dan ook tekende.



Schijnen we te vergeten dat AZ de jeugd wegkaapte? Oftewel dat jonge spelers liever elders naar toe gingen
Zijn we vergeten dat Rijkhof? en wie nog meer Ajax verlieten
Schijnen we te vergeten dat in het laatste toernooi van de jeugd Ajax volledig werd weggespeeld in de finale en de wedstrijden daarvoor ook niet bijzonder waren. Van der Vaart schijnt de enige te zijn die heeft gezien dat er geen enkele topper rondliep.

Ik heb niets tegen Bogarde, integendeel. Maar dat de verantwoordelijken in de jeugd hebben gefaald lijkt mij evident.
En dat ze daarom moeten gaan is niet meer dan logisch.
Jongens als mike? Verwey zijn wat dat betreft
= een beetje dom=

Waar ik wel bang voor ben is dat Ajax door zal gaan met Heitinga, omdat hij mee wil gaan met informatie die rolt uit de computer en deze boven alles wil stellen.

Ajax moet een ervaren coach uit het buitenland halen, die niet alleen 16 man kan coachen, kan trainen en 11 kan opstellen, maar ook 1 die slim is en bereid is hele lange dagen te maken

27 april 2023 om 20:04

Cas1,

Zoals deze jongen had te maken met Bogarde toen deze assistent trainer was. Kortom de connectie met de jeugd mis ik in die zin even.

En dat Ajax meer met statistieken wil werken is leuk, maar wat ga je met die statistieken doen dan? Als iemand slecht scoort op een onderdeel van verdedigen dan wil je toch een type Bogarde die zo'n jonge gast wat bij kan brengen.

Az heeft met hun jeugd elftal een mooie team prestatie neergezet maar dat betekend niet dat de rest gelijk allemaal slecht is. Laat staan dat er in hun team allemaal Europese toppers speler. Ter vergelijking Nederland won twee maal het EK voor -21. Uiteindelijk komt Huntelaar daar alleen bovendrijven.

Verder van der Vaart kan je tegenwoordig amper serieus nemen met zijn stellingen.

Misschien was Bogarde wel een te moeilijke jongen voor de directie van Ajax? Ik zelf blijf het een prachtige gast vinden met karakter en laat nu net dat detail missen in de huidige selectie. De huidige selectie kan wel een speler met het karakter van Bogarde gebruiken. Natuurlijk hebben we Alvarez die grinta mee brengt, maar blijkbaar is dat niet genoeg.

Ik weet niet waar het verhaal vandaag komt dat Bogarde zogenaamd een lastige zou zijn. Maar in ieder bedrijf ,club of team heb je ook zulke mensen nodig. Het zijn winnaars en ze houden de boel scherp.Wat heb je aan alleen ja knikkers! Het wegsturen van zulke mensen is een teken van zwakte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren