Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aankoop van 8 miljoen in gesprek over vertrek bij Ajax: ‘Moeilijke deal’

Laatste update:

De kans dat Gerónimo Rulli op korte termijn vertrekt bij Ajax wordt steeds groter. De doelman werd eerder deze maand gelinkt aan een terugkeer naar Argentinië bij Estudiantes de La Plata en hij zou inmiddels gesprekken hebben gevoerd met de trainer van die club, zo meldt TyC Sports-journalist Germán García Grova op X.

"Gerónimo Rulli blijft de eerste optie voor Estudiantes de La Plata", schrijft Garcá Grova. "In de afgelopen uren heeft hij met de trainer gesproken en bleef hij met een goed gevoel achter. Tot een deal komen wordt moeilijk, maar is niet onmogelijk."

De club uit La Plata wil de 31-jarige Rulli voor één seizoen huren van Ajax. Het seizoen loopt in Argentinië van februari tot aan november. Het is dus de bedoeling dat Rulli het gehele volgende Argentijnse seizoen onder de lat komt te staan bij Estudiantes.

Ajax zal naar verwachting bereid zijn mee te werken aan een vertrek van de sluitpost. Rulli was in zijn eerste periode in de Johan Cruijff ArenA veelal basisspeler, maar moet inmiddels Diant Ramaj voor zich dulden.

Daarnaast kan trainer John van 't Schip ook kiezen voor Remko Pasveer en Jay Gorter. Rulli kwam mede door de concurrentie dit seizoen pas één keer in actie voor de Amsterdammers: in de thuiswedstrijd tegen Heracles (4-1). In dat duel raakte hij geblesseerd aan zijn schouder. Na zijn blessure bleek Rulli voorbijgestreefd te zijn door Ramaj.

Al voor de jaarwisseling wist Voetbal International te melden dat de viervoudig international van Argentinië wilde vertrekken uit Amsterdam. Uit diezelfde berichtgeving bleek ook dat Ajax bereid was mee te werken aan een transfer.

Rulli staat sinds januari 2023 onder contract bij de huidige nummer vijf van de Eredivisie. Destijds namen de Amsterdammers hem voor een bedrag van acht miljoen euro over van Villarreal. Rulli heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2026.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verkopen of de rest van dit eredivisie seizoen verhuren. Verhuren tot na de volgende transferperiode zou heel vreemd zijn.Dan kan de volgende trainer bij Ajax hem niet meer als eerste doelman kiezen en je kunt hem ook niet meer aan een andere club verkopen.

16 januari 2024 om 07:27

Ikzelf vind het een lastig geval. Rulli is gewoon een redelijke keeper.Echter, Ramaj heeft is jonger en heeft zeker potentiez

16 januari 2024 om 07:30

Daarom niet verhuren tot na de volgende zomer. Wie weet kiest de volgende trainer wel voor Rulli. Van ‘t Schip heeft nu duidelijk voor Ramaj gekozen dan kun je bij iemand met de carriere van Rulli wel meedenken over een (huur)transfer.

16 januari 2024 om 08:53

Verhuur hem gewoon in Europa, kun je hem ook beter in de gaten houden. Verkoop kan aan Argentijnse clubs maar door lastige transferwindows daar gewoon geen verhuur. Ik zou hem overigens voor 8Mio gewoon van de hand doen ben je ook een grootveridiener qya salaris kwijt met een kleine 2 Mio per jaar. Dan haal je of Nick Olij of je haalt die keeper van RKC. Wellicht die van RKC beter want die schikt zich eerder in rol van tweede doelman lijkt me. Die keeper geef je 6 00K Euro per jaar, vergelijkbaar met Pasveer.

16 januari 2024 om 07:59

Ramaj houden en Rullie wegbrengen zo goed is hij niet. Ramaj een jonge talent waar Ajax nog lang plezier van kan hebben.

16 januari 2024 om 08:23

Ik was vorig seizoen niet heel erg onder de indruk. Maar met 200 wedstrijden in La Liga en een gewonnen Europa League denk ik dat hij beter kan dan wat hij tot nu toe bij Ajax heeft laten zien. Daarnaast ben ik wel onder de indruk van Ramaj maar die moet het ook nog over een langere periode laten zien.

Voor nu is de volgorde Ramaj 1 en Rulli 2 logisch maar als je hem toch niet kunt verkopen zou ik in ieder geval zorgen dat je in de zomer die kezue nogmaals kunt maken. En niet ergens in November volgend jaar.

16 januari 2024 om 09:14

Ik vond hem vorig jaar prima, er ontstond direct meer rust achterin nadat hij Pasveer verving. Het is geen topper, categorie Benitez zeg maar. Prima keeper voor top ED, en dat is het dan.

Verhuren heeft eigenlijk geen zin in financieel opzicht; beter is om hem te verkopen. 5 a 6m ga je er nog wel voor beuren met dit CV, en dat is ook prima imo.

Pfff lastig Ramaj vind echt een keeper met potentie, aan andere kant vind ik Rulli ook een stabiele keeper.
Je maakt verlies op een keeper die als hij speelt zeker 10 mil opbrengt.
Gorter word weer genaaid door Ajax. Hij zal nu weer lekker op de bank blijven terwijl een Vitesse prima een Gorter kan gebruiken.
Ik zie in Gorter een stabiele middenmotor keeper bij een kleinerenclub met minder druk.

16 januari 2024 om 07:35

Wat nou genaaid, dan komt Vitesse toch met knaken grappenmaker

16 januari 2024 om 07:38

Genaaid? Niemand dwingt hem te blijven, er zijn geen clubs gekomen

16 januari 2024 om 11:37

Oh? Volgens mij kon Gorter weg maar besloot Ajax om hem niet te verhuren?

Deze constructie zou ik niet accepteren tenzij het met een verplichte koopoptie is. Rulli is wel een dure speler dus als je op deze manier salaris vrijspeelt voor Henderson zou dat een begrijpelijke overweging zijn.

Een keepersgilde met Ramaj, Gorter en Pasveer is meer als voldoende, want daarachter zit ook nog een talent als Sethford.

Rulli is mijns inziens ook heel erg tegen gevallen en heeft ook veel fouten gemaakt. Ik zie hem Ramaj ook niet meer uit de basis spelen dus een vertrek is gezien zijn waarde en staat van dienst een must.

16 januari 2024 om 13:18

Constructie alleen aan meewerken as het echt flink geld oplevert. Bijvoorbeeld een huursom van 5 mln. Voor dat ene jaar.

Ik zou hem niet verhuren. Of Rulli verkopen of Gorter verhuren.

16 januari 2024 om 10:35

Ligt eraan hoe hij zich momenteel gedraagt in de kleedkamer. Als ie een negatieve invloed heeft omdat ie niet speelt, zou ik hem wel van de hand doen. Lastig in te schatten.

Ligt het aan mij of gaan steeds meer spelers de concurrentie niet meer aan? Voorbij gestreefd en dan is het direct vertrekken

16 januari 2024 om 08:30

Lost het probleem van slechte persoonlijkheden ook op toch?

16 januari 2024 om 10:38

Maar als je een op de bank zit en je krijgt vervolgens een aanbod wat qua salaris net zo goed is (geen idee in dit geval), waarbij je zekerheid hebt om te gaan spelen.. Het is dan toch ook niet heel gek? Het is bij Ajax momenteel ook niet bepaald een warm bad en daarnaast kan ie lekker terug naar Argentinie. Er zijn toch wel wat factoren die me laten begrijpen dat hij interesse heeft in zo'n stap, zonder dat het direct te maken heeft met het niet aan willen gaan van concurrentie.

16 januari 2024 om 13:01

@gooner4, er zijn best jongens die de concurrentie aan willen gaan. Die worden op VZ soms neergezet als geldwolf

Je moet toch alleen akkoord gaan met een verkoop? Doe je hem nu verhuren en daarna verkopen krijg je never nooit je investering terug.

Of verkopen en proberen je aankoopbedrag terug te verdienen of bij de selectie houden en concurreren met Ramaj.

Aan die Ramaj heb je ook niks. Duidelijk te klein, kansloos bij hoge ballen. Verder snap ik Rulli wel, als je international bent wil je gewoon spelen.
Hopen dat Gorter weer de kans krijgt lijkt me.

16 januari 2024 om 08:31

Afgelopen zondag niet gekeken zeker heb ik met rulli niet meegemaakt dat ie man of the match was

16 januari 2024 om 08:32

Ramaj 1.89m, Gorter 1.90m, Rulli 1.89m, Bijlow 1.88, Benitez 1.91m, Ryan 1.84, Unnerstall 1.98.
Duidelijk te klein inderdaad.

16 januari 2024 om 11:36

Ik vind hem niet te klein, maar zijn 'reach' lijkt wel beperkt. Ik vind hem overigens niet goed genoeg om bij Ajax onder de lat te staan, zeker niet als Rulli op de bank zit.

Maar dat je niets aan Ramaj hebt is ook wat overdreven, niet? Afgelopen zondag hield hij toch een paar ballen eruit. Overtuigend is het echter niet nee, maargoed.. We moeten het er maar mee doen. Mag toch hopen dat als Rulli vertrekt we voor het nieuwe seizoen een fatsoenlijke keeper hebben staan.

16 januari 2024 om 15:48

Hij heeft afgelopen zondag de wedstrijd voor Ajax gewonnen. Heb Rulli geen punten zien pakken voor Ajax. Plus ik geloof dat Rulli zelf graag weg wil.

16 januari 2024 om 17:58

Ja en tegen Marseille heeft hij ons de Europa League gekost.

Rulli wilt weg omdat een keeper als Ramaj boven hem verkozen wordt, wat een zeer terechte reden is.

16 januari 2024 om 18:48

Technisch gezien had Ajax ook niets aan een gelijkspel. Dus Ramaj heeft hoogtens de kans om in de laatste 3 minuten met een man minder de wedstrijd te winnen gekost. Denk dat Ramaj en Rulli beide prima keepers voor Ajax zijn. Samen met de spits de enige positie met keuzes

Rulli was ooit m'n vaste keeper in football manager. Lang geleden, maar geweldige keeper

Tsja. Ramaj is degelijk en komt af en toe een beetje ''arrogant'' over met de bal aan de voet. Vind hem voetballend niet zo goed, zoals velen wel beweren.

Degelijke keeper met groeipotentie. Rulli is gevestigd en gewoon een stabiele keeper, maar eigenlijk kan je hem niet met verlies verkopen. Heeft het gewoon goed gedaan bij Ajax in mijn ogen. Dan laat je hem nu voor minder naar Argentinië gaan?

Als Ajax zijnde hadden ze deze man nooit moeten halen.
Ik vond het destijds ook al een rare transfer, na die gebeurtenissen tussen Nederland en Argentinie.

Ajax die ook spelers levert aan het Nederlands elftal had voor een andere keeper moeten gaan.

Ook in de media destijds berichten over dat Rulli die wedstrijd achter zich had gelaten en geen problemen had met zijn medespelers.

Gewoon een verkeerde transfer. Die nu zo snel mogelijk weg moet.

Prima toch dat hij vertrekt, zou wel proberen te regel dat er een verplichte koopoptie wordt opgenomen anders schiet het voor geen meter op...

Ik zal het een hele vreemde actie vinden als je hem nu tot en met november gaat verhuren. Dan weet je dat hij gedurende het nieuwe seizoen terug komt. het voordeel zou kunnen zijn dat hij het zo goed doet dat andere ploegen interesse gaan tonen, maar als je pech hebt krijg je hem midden in het seizoen weer terug.

Waarom zou je hem verhuren? De enige reden die ik kan bedenken is om even op zijn salaris te besparen.

Wat een drama overigens, deze man hoort gewoon op doel te staan in Amsterdam. Ramaj heeft nu eindelijk een keer een goede wedstrijd gespeeld en is voetballend misschien iets beter, maar een keeper staat er om ballen tegen te houden. Vrij belachelijk dat Rulli niet meer onder de lat staat.

Als Ajax zijnde heb je helemaal niks aan deze constructie. Huren van februari tot november. En als hij niet presteert krijgt je hem weer terug en dan kan je hem niet gelijk verkopen. Ook zit je natuurlijk nog met zijn salaris. Je moet Rulli alleen verkopen of verhuren met een verplichte optie tot koop. Anders schiet je voor geen meter op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren