Alessandro del Piero: de levende legende van Juventus

Maandag, 16 november 2009 om 16:06 door Sa2Juve

Alessandro Del Piero is een Italiaanse schaduwspits die al jaren voor het Italiaanse Juventus speelt. Tevens is hij ook de kapitein van de ploeg en een voorbeeld voor vele jeugdspelers. Del Piero is ondertussen 35 jaar maar blijft wekelijks een plaag voor de verdediging, zowel in de Italiaanse competitie als in de Champions League.

Door vele mensen wordt hij onderschat maar hij is een natuurtalent. Schitterende techniek, inzicht, prachtige trap en een uitstraling waar vele op jaloers kunnen zijn. Naast het veld is hij een voorbeeld voor veel mensen en ik vind dat hij soms te kort word gedaan in de media. Dat hij de gouden bal nooit heeft gewonnen is een schande want in de jaren negentig was hij één van de beste voetballers ter wereld. Door Pélé en Diego Maradona wordt Del Piero gezien als één van de grootste voetballers aller tijden en dat is meer dan verdiend. Hij mag dan wel niet de goalgetter zijn zoals een Fernando Torres, Samuel Eto’o of Didier Drogba maar hij heeft in mijn ogen veel meer klasse dan deze spelers. Hij gunt ieder zijn succes maar hij staat er wanneer hij er verwacht wordt en hij scoort op de belangrijkste momenten de doelpunten.

Tot nu toe heeft Del Piero meer dan zeshonderd wedstrijden voor Juventus gespeeld waarin hij meer dan tweehonderd doelpunten maakte. In de Champions League scoorde hij tot het heden 39 keer waarmee hij op de zesde plek staat van Champions League-topschutters aller tijden. Hij won niet alleen prijzen met Juventus en Italië maar hij won ook tal van persoonlijke prijzen. Zo won hij de bravo award, de prijs van Italiaanse voetballer van het jaar, de Golden Foot en werd hij verkozen tot beste aanvaller van de Champions league op basis van een tienjarig jubileum poll. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de prijzen die Del Piero won, maar zijn doel is duidelijk: nog minstens één keer kampioen worden met Juventus en in de Champions League ver geraken. Aan alle sprookjes komt een einde en ook aan die van Del Piero. Met zijn 35 jaar zal hij nog een jaar of twee bij Juventus voetballen en vanaf dan zal hij niet meer te zien zijn op de voetbalvelden. De dag dat Del Piero stopt zal er een fenomeen van de voetbalvelden verdwijnen en zullen er veel tranen vloeien in Turijn en misschien wel in heel Europa. Eén ding is duidelijk: Del Piero is niet alleen een wereldvoetballer maar ook een mens die veel liefde uitstraalt en een held is voor vele.

Alex is voor mij veel meer dan gewoon een aanvaller van een Europese topclub. Hij is iemand waar ik naar opkijk, iemand waarvan ik kippenvel krijg als ik hem zie spelen. Hij is mijn idool, mijn voorbeeld en ik vind hem de meest elegante voetballer die ik ooit heb gekend. Er zijn veel goede voetballers maar geen enkel is zoals Del Piero. Hij heeft een uitstraling, een soort van sympathie waarmee hij ieders respect wint. Juventino, Interista, Milanista of Romanista, iedereen heeft enorm veel respect voor hem en geniet van hem. Elke keer als hij het voetbalveld betreedt krijgt hij respect van beide supporterskampen en dat alleen maar om zijn grote persoonlijkheid.

Il Capitano is zoals de zon, zelfs als het stormt of regent zal hij altijd blijven schijnen. Een ongekende persoonlijkheid die nooit negatief in het nieuws kwam. Hij krijg niet voor niets de prijs van fairste speler in Italië, want iedere speler in Italië wenst hem een warm hart toe. Wanneer hij stopt met voetballen zal het regenen in Italië, tranen van alle supporters die hem zullen missen op het voetbalveld. Del Piero was misschien niet de topspits die jaarlijks 25 doelpunten scoorde maar wel iemand met veel assisten en doelpunten op de belangrijke momenten. Wanneer hij stopt met voetballen zal ik zijn prachtige traptechniek herinneren als één van de mooiste aller tijden. Slechts weinige konden zo’n mooie vrije trap zetten of gaven zo’n mooie voorzet op maat.

Het nummer tien zal eeuwig verdwijnen in Turijn wanneer Del Piero stopt. Elke speler en elk bestuurslid is het daar over eens. Hij is iemand die de geschiedenisboeken zal ingaan als de beste speler aller tijden in Turijn. Met zijn liefde voor voetbal heeft hij enorm veel voor Juventus gedaan en zal hij na zijn pensioen een standbeeld krijgen. Als je zoiets krijgt dan zegt het al genoeg over je staat van dienst lijkt me. Als ik al denk aan het moment dat Del Piero afscheid zal nemen vloeien er al tranen over mijn wangen want een Juventus zonder Del Piero bestaat in mijn ogen niet.

Del Piero, il numero dieci die in iedere voetbalfan zijn hart zal voortbestaan. Voor mij de beste Italiaanse voetballer en vooral de vriendelijkste en sympathiekste voetballer van de afgelopen vijftig jaar.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 55 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door Pizzakoerier)

Vier sterren.

Je schrijft het een beetje te verheerlijkend.

Del Piero is inderdaad ene geweldige speler die vaak te weinig krediet krijgt. Zijn fantastische trap techniek en slimme spel zijn uniek. Je noemt Torres en zo maar het is logisch dat hij niet zo vaak scoort als hun omdat hij eigenlijk ook net achter de spits speelt net als bijvoorbeeld Raul, en is niet een echte targetman dus is het ook totaal geen schande dat hij niet zo vaak scoort als hun.
Ik vind Del piero een fantastische speler die vaak wedstrijden heeft beslist voor Juve en Italie. Bovendien is het fantastisch om zo;n jonge in de groep te hebben omdat hij spelers inspireert en de jongere heel veel kan leren een echte leider.

Wat een schitterend stukje 4 sterren maar omdat je het heb over mij idool krijg je er nog een bij : Dus 5 sterren, Ga zo door.

Forza Alex!!!

Vier sterren, omdat je nogal in herhaling valt. Wel een leuk stuk.

iets te wat mij betreft !(4 sterren)
Maar zeker wel een super voetballer!

Ik krijg, net als jou, nu al waterige ogen als ik denk over het einde van zn loopbaan als speler.
Mooi stukje en ik denk dat je hiermee de gevoelens van elke Juventini beschrijft.

Forza Del Piero

5 sterren omdat del piero mijn idool is.
het is waar het is een beetje de dennis bergkamp van italie door zijn eigen publiek op handen gedragen maar de tegenstanders zeggen leuk dat ie af en toe briljant kan zijn maar onze spits scoort 25 keer (totti) die ook meestal het voordeel krijgt in het italiaanse elftal wat ik een schande vind want totti mag nog niet de bakkebaarden van del piero in een puntje scheren !!!

Leuk stukje, echter verlies je je gehele geloofwaardigheid, door nimmer objectief te zijn.

Italie heeft veel betere en grotere Legendes geproduceerd. Legendes als: Baresi, R. Baggio, Meazza & Maldini.

Juventus heeft tevens betere spelers gehad, de Legendes: Zidane(5 jaar Juventus), Platini(5 jaar Juventus), R. Baggio(5 jaar Juventus), M. Laudrup(4 jaar Juventus), Sivori(8jaar Juventus) en met name Scirea(14 jaar Juventus).

Het klopt inderdaad dat Del Piero 1 van de beter spelers was van de jaren '90. Hij heeft echter terrecht nimmer de Gouden Bal gewonnen.

"93 waren R. Baggio, Bergkamp & Cantona duidelijk beter, hetzelfde geldt voor:
''94 - Stoichkov, R. Baggio, Maldini & Hagi.
''95 - hij kwam dit jaar behoorlijk dichtbij, enkel Weah was beter.
''96 - Ronaldo, Sammer & Shearer
''97 - Ronaldo, Zidane, Bergkamp & Raul
''98 - Zidane, Ronaldo, Rivaldo, Batistuta & Owen
''99 - Rivaldo, Shevckenko, Batistuta, Figo, Keane & Veron
''00 - Zidane, Henry, Figo, Shevckenko, Nesta, Rivaldo & Batistuta

Ergo is het terrecht dat Del Piero nooit verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar.
Ik begrijp dat het je held is, maar enige nuance was op zijn plaats geweest.

16 november 2009 om 18:51

@zizou23: Ik weet niet waar jij het lef vandaan haalt om zo'n speler te beledigen. Spelers zoals Baggio, Zidane, Sivori en Scirea komen nog niet eens in de schaduw van Del Piero als het aankomt op prestaties in het Juventus truitje.

Verder vond ik in 1995 Weah echt wel onterecht de winnaar want ik vond Del Piero echt een stuk beter maar goed. En dit is een persoonlijk stuk maar ik mijn mening uit en je eigen mening is nooit fout, net zoals de jouwe niet maar goed

16 november 2009 om 21:13

Scirea is toch echt groter dan Del Piero bij de Juventini die ik ken.

16 november 2009 om 21:38

@sa2sa
dat was 14 jaar geleden betwijfel dat jij echt weet wie er beter was, tuurlijk zijn er filmpjes en meningen van andere maar echt jou mening kan het niet zijn vind ik.

En Roberto Baggio heeft misschien wel korter bij Juve gespeeld maar echt qua spelersvergelijking was Baggio een stuk beter en ook meer individuele prijzen gewonnen.

17 november 2009 om 13:03

Owja ?
Presteerde Baggio op zijn 34/35e zo goed als Del Piero?
Kom op zeg Del Piero is de man !

17 november 2009 om 13:50

Ik haal nergens het lef vandaan, want ik beledig Del Piero niet. Ik zou niet durven.

Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik vraag me af of je het merendeel van deze Legendes hebt zien spelen? Met name: Scirea.

Vage vergelijking, aangezien de spelers die ik heb genoemd aanzienlijk minder lang bij Juventus hebben gespeeld. Toch mooie resultaten hebben behaald.

Zij wonnen mischien minder prijzen, logisch want ze speelden bijna allen aanzienlijk korter bij Juventus, maar ze wonnen nagenoeg allemaal wel meer Persoonlijke prijzen dan Del Piero.

Je vermeld Platini niet, dat kan. Maar je vermeld Scirea wel, frappant. Aangezien deze 2, de grote triomfen samen hebben behaald. Dit hoor jij toch te weten..?!

Citaat: ''spelers zoals Baggio, Zidane, Sivori en Scirea komen nog niet eens in de schaduw van Del Piero als het aankomt op prestaties in het Juventus truitje''.
- Scirea won: 7 Landstitels, Europa Cup 1, Uefa Super Cup, Intercontinental Cup, Cup Winners Cup.
- Del Piero won: 5 Landstitels, Champions League, Uefa Super Cup, Intercontinental Cup.

Scirea komt niet alleen uit de 'schaduw van Del Piero, hij overschaduwt Del Piero zelfs.

17 november 2009 om 14:12

@zizou23: Stop maar, jij snapt niet waar ik allemaal op doel. Ik doel niet alleen op de prijzen die de spelers hebben behaalt maar ook andere. Del Piero heeft enorm veel betekent voor Juventus en in tegenstelling tot Baggio, Zidane die Juventus achter zich hebben gelaten.

Scirea en Del Piero zijn evenwaardig maar ik verkies Del Piero omdat hij Juventus is trouw gebleven toen ze naar de Serie B zijn gegaan. Ik betwijfel of Scirea dit ook zou hebben gedaan. Trouwheid en Liefde betekenen voor mij meer dan alleen prestaties maar als je het alle 3 hebt dan is dat mooi meegepakt.

Del Piero en Scirea kan je op basis van prijzen niet vergelijken en dat heeft met verschillende zaken te maken. Juventus was in de tijd van Scirea de ploeg die alles kon winnen terwijl het Juventus vanaf 2000 het moeilijker had en ook nog eens naar de Serie B werd verwezen. Hierdoor kon Del Piero gewoon minder prijzen winnen dan Scirea.

17 november 2009 om 15:26

Leuk dat je niet ingaat op mijn punten.

Juventus heeft R. Baggio achtergelaten.
Jij verkiest waarschijnlijk(...) Del Piero, omdat je nimmer Scirea hebt zien voetballen.

In de tijd van Scirea was met name de concurrentie in Italie, veel veel zwaarder. Ik hoop dat ik je niet hoef te herinneren waarom...!?

18 november 2009 om 11:10

Haha jij veranderd snel van mening. Eerst vind je het een belediging dat Zizou23 Del piero met Scirea vergelijkt :

@zizou23: Ik weet niet waar jij het lef vandaan haalt om zo'n speler te beledigen. Spelers zoals Baggio, Zidane, Sivori en Scirea komen nog niet eens in de schaduw van Del Piero als het aankomt op prestaties in het Juventus truitje.

En vervolgens beweer je opeens dat ze ongeveer even goed zijn en dat je Del Piero een grotere speler vind voor Juventus alleen omdat hij is gebleven toen ze degradeerden. Het lijkt er een beetje op dat jij geen flauw idee heb wie Scirea is en dat je niet zo veel van de historie van Juventus afweet ( in tegenstelling tot Zizou23 ).

18 november 2009 om 14:53

@henkc: Praat jij maar dat interesseert mij niet wat jij denkt. Ik ben er meer als 100 procent zeker van dat Zizou niet zoveel weet van Juventus als mij. Ik weet wel wie scirea is, maar ik heb hem nooit live bezig gezien.

Het is niet te bedoeling om hier te provoceren en mij uit te dagen. Als je niet wil reageren op het artikel zelf dan hoef je hier ook niet te spreken lijkt me.

Verder is Del Piero erg sterk terug gekomen van zijn zware blessure die hij heeft gehad. Als hij niet zo zwaar geblesseerd was geraakt dan denk ik dat hij nog beter zou zijn geweest en dat hij misschien wel de beste speler ter wereld kon zijn. Jammer maar hoe hij vorig seizoen speelde was gewoon schitterend en hopelijk zal hij vanaf deze week weer knallen bij Juventus.

18 november 2009 om 16:36

Hoe kun je dan in godsnaam beoordelen dat Scirea niet in de schaduw mag staan van Del Piero als je hem nooit live bezig heb gezien?

Daarnaast vraag ik me af waarom je eerst beweert dat hij niet in de schaduw mag staan van Del Piero en vervolgens aangeeft dat ze ongeveer gelijkwaardig zijn?

Nu kom je weer met een drogreden aanzetten waarom Del Piero dan toch eventueel beter zou kunnen zijn (na degradatieverhaal nu beginnen over een 'als-verhaal').

Of je echt meer weet over Juventus DAN zizou23 benieuwd mij nogal, hij stelde je gisteren namelijk een vraag over een bepaalde situatie waar je blijkbaar ook geen antwoord op weet te geven. Moet zeggen dat hij daarbij met veel kennis en fieten komt wat ik bij jou nog niet heb gezien.

Om dan ook maar eens te reageren op je geschreven stuk; een zeer subjectief stuk, je valt in herhaling, het leidt nergens naar (de enige conclusie volgens jou is dat iedereen zal huilen als hij stopt.) en het is bovendien vrij zwak geschreven. Daarnaast zeg je de hele tijd dat hij zo veel voor Juventus heeft gedaan en betekent naast het voetballen maar dat heb je zowel in je stuk als in je reacties nergens toegelicht. Vraag me af wat je daar dan mee bedoeld (ben ik namelijk oprecht geinteresseerd naar).

18 november 2009 om 18:48

@henkc: Je begint mij op mijn zenuwen te werken weet je dat. Ik heb aan jouw geen verantwoording af te leggen hier en hier gaat het ook niet over. Als je mij iets te vragen of te zeggen hebt dan doe je dat maar in een persoonlijk bericht maar verpest een stuk van iemand niet oke.

Scirea heb ik nooit live gezien: Hiermee bedoel ik een volledige wedstrijd want ik ben pas in 89 geboren Ik heb wel stukken van hem gezien en soms wedstrijden die in 15 minuten zijn samengevat. Op de rest reageer ik niet en als je nog vervelend gaat doen en hier dat stuk gaat verpest dan verwijder ik gewoon je reactie simpel.

Del Piero is het fenomeen, een mythe, een levende legende die in harten zit van alle Juventini en misschien zelfs van alle italianen. Ik hoop dat hij zijn contract nog gaat verlengen tot 2013 maar ik denk dat hij gaat stoppen na 2011, zeer jammer

19 november 2009 om 10:00

Heeft dat als bijwerking dat je geen antwoord geeft op mijn vragen? Je heb namelijk nog steeds niet verklaard waarom je eerst beweerd dat Scirea niet in de schaduw mag staan van Del Piero en vervolgens concludeert dat ze gelijkwaardig zijn. ( Zizou23 z'n vraag laat je ook achterwege maarja dat terzijde )

Daarnaast wil je blijkbaar nog steeds niet toelichten wat Del Piero voor dingen heeft gedaan naast voetballen waardoor hij zo belangrijk is (zoals eerder gezegd zou ik dat namelijk graag willen weten).

Maar ik doe hier niet vervelend, ik concludeer een paar rare reacties van jou en confronteer je ermee.

Daarnaast wil ik je stuk niet verpesten maar geef ik inhoudelijk kritiek op je geschreven stuk (zie laatste alinea vorige reactie). In plaats van dat je komt met argumenten om mijn kritiek te weerleggen of zelfs lering te trekken uit dergelijke kritiek dreig je om mijn reacties te verwijderen. Als je niet tegen een beetje kritiek kan moet je geen stukken in gaan zendne waar reacties bij kunnen worden geplaatst, niet iedereen zal namelijk verschrikkelijk positief reageren.

Heel mooi stukje.
Elke week als ik naar Juve kijk vind ik ook dat iets mist. Mijn favoriete speler Del piero!!
Als hij speelt kan er elk moment iets gebeuren en vind het heel jammer dat hij over 2 jaar waarschijnlijk niet meer te bewonderen is op de velden.

16 november 2009 om 21:46

Del Piero is in mijn ogen de grootste Juventini aller tijden en daar heeft iedereen zijn eigen mening over. Scirea en Del Piero zijn misschien iets wat evenwaardig maar ik verkies Del Piero omdat hij bij Juventus bleef toen ze naar de Serie B gingen. Toch wel behoorlijk veel clubliefde was dat zeg, zeker als je naar ander teams kon gaan.

Wat mij altijd opvalt aan Alessandro Del Piero is het respect dat hij overal ter wereld krijgt. Ook in Engeland zul je zelden of nooit een slecht woord over deze prachtvoetballer horen. Bij de vriendschappelijke wedstrijd Man Utd - Juventus in de zomer van 2008 kreeg hij dan ook een groot applaus van de thuissupporters. Onder meer ook vanwege de grote en mooie duels die tussen beide clubs de laatste 15 jaar in de Champions League zijn uitgevochten, waar Del Piero vaak een hoofdrol in speelde.

Respect!

Prachtig stuk zeg!
Zeker 5 sterren waard!
Over Del Piero gesproken: Die man is een levende legende.
Hij is echt een clubicoon aan het worden. Ik vind hem nog steeds op deze leeftijd ontzettend goed.
Ik vind dat gewoon nog makkelijk het italiaanse eftal aan kan.
Ik begrijp dan ook niet waarom hij er niet bij zit.

***** waard !!!!
Alessa is de speler waar iedereen op jaloers is kwa persoonlijkheid en kwaliteit.
Ik kan mij geen een wedstrijd herineren waar hij slecht speelde.
In mijn ogen ook de grootste Juventino.
Heeft zoveel betekend voor Juventus en idd en Juventus zonder Del Piero is geen Juventus.
Ik hoop dat hij gelijk na zijn cariere een trainers diploma haalt zodat hij meteen Circo kan vervangen.
Deze man is voor mij de beste aanvaller van de eeuw.
Waarom zou je zeggen een Drogba of een Torres of een Batistuta scoord meer.
Elke spits is gierig met de bal maar voor Del Piero geld het anders een assist is voor hem een gescoorde doelpunt een aanvaller moet kunnen delen, assist maken en doelpunten knallen.
Als deze man stopt met voetballen gaat de stadion in Turijn vol zitten en zoals sa2sa het zegt gaat het regenen van tranen !
Deze man verdiend de mooiste afscheid ooit !!!

Je hebt mooi geschreven over Del Piero.

Het doet me denken aan Dennis Bergkamp. Ik vind misschien we kunnen beetje vergelijken met Dennis. Hij is ook geen man voor de goal, maar laat steeds anderen beter voetballen. Alessandro offer zich helemaal voor het team. Ook des ondanks degradatie naar Serie B. Maar alleen Del Piero is echte clubicoon. Zoals net als Maldini voor AC Milan.

Ik hou van die soort spelers. Een speler speelt niet voor geld maar voor de club. Dan ben jij echte held bij de club.

Ik kan me nog herinneren de wedstrijd van Ajax tegen Juventus, volgens mij in 1995. Volgens mij was het de finale van de Europacup. Mijn eerste wedstrijd die ik live keek op tv. Als hummeltje van een jaar of 8/9 vond ik Del Piero zeer opvallend spelen. Ik wist niets van voetbal, kende Ajax alleen als Nederlandse, maar overal hoorde je Del Piero die dag. Iedereen was bang voor Del Piero. Die naam kwam zo vaak voor. Dat was de eerste voetballer waarvan ik me iets kan herinneren. Paar jaar later, wanneer ik zelf het voetbal begin te volgen ben ik stilletjes ook Del Piero nooit vergeten. Hij had niet de charisma van een hollywoodster, maar toch kwam je hem altijd weer tegen. Van zijn spel, tsja hij blijft presteren....altijd maar weer. Dat hij nu al 35 jaar oud kan ik echt neit geloven. Hij oogt wel ouder, maar menig 27 jarige voetballers zien er ook zo uit. Hij voetbalt ook niet als een lamme lul, maar heeft nog pure strijd.

Dit is gewoon eng. Jij denkt precies hetzelfde over heel veel dingen als ik, net als dit stuk over Del Piero. Een wereldman, een topspeler. Een clubicoon, een geweldenaar. Hij is alles.

Overigens vind ik wel dat er een speler is die hetzelfde voor zijn club is als Del Piero voor Juve en die ik net zo hoog heb staan, namelijk Raúl. Ook een wereldman, topspeler, clubicoon en geweldenaar (om mijn eigen woorden te gebruiken). Ook hij heeft belangrijke goals gemaakt, en veel assists gegeven.

Natuurlijk zijn mannen als Totti en Maldini ook erg belangrijk (geweest) voor hun club, maar Raúl en Del Piero zijn alles.

Del Piero is echt een speler naar mijn hart , Hij is 1 van de weinig die Juventus niet in de steek liet in bittere tijden van de degradatie en dat deden spelers als Ibrahimovic, Emerson,cannavarro en noem ze maar op wel daarom verdient Del piero is mijn ogen een standbeeld voor het stadion van Juventus.

Forza Juve.

17 november 2009 om 20:50

Dan verdient Buffon ook een standbeeld, iedereen noemt Del Piero altijd dat hij is gebleven maar Buffon, Trezegeut, Nedved konden ook weg.

17 november 2009 om 23:23

Del Piero speelt hele cariere bij Juve op 2 jaar bij Palcio Padolva na

Prachtige voetballer, met name in z'n jonge jaren met het duo Ravanelli/vialli voorin waren z'n meest creatieve jaren. Ik vond hem na z'n grote blessure toch iets minder flexibel en onoverwinnelijk zoals de jaren ervoor. Later heeft die ruim bewezen een absolute wereldtopper te zijn, maar ik vraag me ook af hoe het zou zijn verlopen als die niet die grote blessure zou hebben gehad. Dan zou die nog groter zijn dan die nu al is en wellicht de krediet verdienen die hem toekomt.

Mooi stuk, meer een gedicht naar Del Piero toe.

del piero...de grootste der groten.

tis een speler waar je van moet houden.
wat zo jammer is ,is dat hij( als nummer 10) in t italiaanse elftal niet echt de erkening heeft gekregen die hij verdiend.omdat italie nooit met een nummer 10 had gespeeld. wat dat betreft is t jammer dat t geen nederlander is.dan waren jullie wel een x wereldkampioen geweest

jullie hebben het allemaal wel over juve legendes maar wat dagt je van davids
del piero is ook heel goed

van mij krijg je ***** sterren , mooi geschreven met veel emoties, kreeg echt trillingen, wat ik nooit ga vergeten zijn de doelpunten tegen madrid vorig seizoen van Alex DEL Piero ! superspits, speler en het belangsrijkste supper mens , voor zon speler kan je allemaal maar respect hebben , nog nooit iets slecht over gehoord of nog nooit iets slecht zien doen t. o . v . zidane bv. die met zijn kopstoot voor mij en voor velen heel wat respect verloren heeft al hoort hij bij de grootste voetballers !

Hala DEL Piero

visca barca !

Het is een goed stuk, maar wel wat klef, misschien kan je daar wat aan doen. 4,5 sterren, dus afgerond naar boven, dus 5*

Het is een goed stuk, maar wel wat klef, misschien kan je daar wat aan doen. 4,5 sterren, dus afgerond naar boven, dus 5*

Del piero is de man
Je hebt volkomen gelijk Sa2sa
hij is een levende legende en ook na zijn carriere
zal hij altijd blijven gelden als een van de beste aanvallers voor mij

Del Piero is fantastisch, zit in de harten van alle Italianen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder344
Cristiano RonaldoAanvaller3329
MorataAanvaller3211
F. ChiesaAanvaller308
F. BernardeschiAanvaller270
W. SzczęsnyKeeper300
L. BonucciVerdediger262
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren