Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Kroatië
Kroatië
vs
België
België
Canada
Canada
vs
Marokko
Marokko

Dumfries toont zich een tegenpool van Bergwijn en heeft lachers op de hand

Donderdag, 24 november 2022 om 13:18Wessel Antes • Laatste update: 13:22

Waar Steven Bergwijn na de persconferentie van Oranje woensdag veel kritiek kreeg op zijn houding, heeft Denzel Dumfries een dag later (donderdagmiddag) de lachers op de hand. De 26-jarige rechtsback van Internazionale maakte aan de zijde van bondscoach Louis van Gaal een vrolijke indruk en kreeg zelfs de gehele perszaal in Qatar aan het lachen.

Het schouwspel tussen Van Gaal en zijn pupil begon al direct bij de eerste vraag over de verwachtingen van de wedstrijd tegen Ecuador. “Zal ik maar beginnen, Denzel?”, waarna Dumfries goedkeurend knikte. “Ik denk dat Ecuador een tegenstander is die nog meer georganiseerd is dan Senegal. De spelers zijn nog slimmer. Dus dat maakt het wel moeilijker dan tegen Senegal”, aldus van Gaal, die vervolgens op hilarische wijze toevoegt. “Denzel, jij moet ook nog wat zeggen!”

“Ik sluit mij uiteraard aan bij de bondscoach”, aldus Dumfries, die na zijn woorden een schouderklopje ontvangt, om vervolgens de zaal te laten lachen. “Dat lijkt me ook verstandig, haha! Ecuador heeft natuurlijk ook een goede ploeg. Dat hebben ze laten zien tijdens de wedstrijd tegen Qatar (0-2 winst, red.), maar ook in de kwalificatie. Het is een fysieke ploeg en wij weten wat we kunnen verwachten.”

Ajacied Bergwijn kreeg van journalisten van De Telegraaf en NOS enorm veel kritiek op zijn laconieke houding tegenover de pers. Met name Valentijn Driessen haalde ongenadig hard uit naar de 24-jarige vleugelspeler. “Het is gewoon pure minachting van de journalistiek én de Nederlandse volger. Dat vergeet iedereen: wij zitten daar niet namens onszelf. We zitten daar namens het Nederlandse volk om dat op de hoogte te brengen van het voetbal. Dan verwacht je gewoon een volwassen antwoord. En niet dat schaapachtige gedoe wat we nu hebben gezien. Ook voor de KNVB is dit een regelrechte aanfluiting.” De reacties op het optreden van Dumfries zullen vermoedelijk een stuk positiever zijn.


Poll

Moet Steven Bergwijn zijn houding tegenover de pers aanpassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door pendeco)
24 november 2022 om 13:28

Als er dan alleen 1 is weinig recht tot spreken heeft, dan is het Valentijn wel. 1 van de irritantste journalisten die er rondlopen, imho. Daarbij is Dumfries wel 1 van de leukere persoonlijkheden van het Nederlands elftal.

24 november 2022 om 13:48

Ik vraag me af welk deel van 'het volk' nou op die persconferenties zit te wachten. Vooral een toneelstuk van slechte vragen en plichtmatige antwoorden.

Het lijkt me beter om te accepteren dat spelers verschillende persoonlijkheden hebben. Bergwijn heeft een introverte en nonchalante houding ja, maar om dat nou meteen als minachting van het volk neer te zetten, pfoeh.

Laat Bergwijn gewoon lekker voetballen en laat die onzinnige persconferenties maar over aan de vrolijke types. als er überhaupt iemand interesse heeft in dit gedoe.

24 november 2022 om 14:13

Hij is een voetballer geen uithangbord. Dan moeten ze daarop gaan scouten ipv voetballend vermogen

Gek he als je een introvert hebt die op een persconferentie zit dat hij niet veel praat. Ik snap echt niet waarom die jongen niet gewoon in bescherming wordt genomen door de KNVB. Bij een 1 op 1 interview zie je dat hij zich veel meer op zijn gemak voelt. Overigens mooi persconferentie van dumfel demfries.

24 november 2022 om 13:39

Inderdaad, de 1 op 1 interviews die hij onlangs bij Ajax gegeven heeft waren juist echt oprecht en hij sprak als een van de enigen wat harde woorden uit.

Hij lijkt in zo'n groepssetting mee te gaan in de cultuur die is neergezet door Louis en Valentijn. Valentijn probeert te stoken om zijn krantje te verkopen en Louis maakt er een sport van om de draak ermee te steken.

24 november 2022 om 13:48

Het leek imo meer op misplaatste arrogantie dan op introvert zijn, maar misschien is dit dan gewoon zijn uitstraling hoe hij erbij zat

24 november 2022 om 13:58

Dat je introvert bent betekent niet dat je niet op een normale manier antwoord kunt geven op vragen. Je hoeft geen spraakwater te zijn of zelf de lead te nemen, maar je kunt toch wel gewoon vragen beantwoorden

24 november 2022 om 14:04

Hij beantwoord de vragen ook, maar moet hij dan precies hetzelfde als klaassen zeggen, dan zit je te kijken naar papegaaien

24 november 2022 om 14:11

Klaassen fungeerde gisteren als het brein van Bergwijn

24 november 2022 om 15:14

Je kunt toch niet serieus gaan zeggen dat dit een normaal interview was, maar het niet zo overkwam omdat hij toevallig precies hetzelfde in gedachte had als klaassen? En dan dat vreselijke lachje erbij ook. Wat een ellendig figuur zeg.

24 november 2022 om 19:56

Haha ja. Stop je t brein van Bergwijn in t hoofd van een vogeltje vliegt t vogeltje achteruit.

Dumfel baas, Bergwijn engerd.

Lijkt me duidelijk dat Dumfel elke keer er wel bij mag komen zitten

Is het niet proffesioneel? Absoluut
Wordt er weer teveel heisa gemaakt? 100%

Als je zo een spreekbuis bent namens het volk, Valentijn. Kap dan met dat gestook altijd en overal.

24 november 2022 om 13:45

Maar echt, elke vraag heeft een negatieve lading bij die man. Hoe verschrikkelijk moet je wel niet in het leven staan om de hele tijd maar te lopen zuigen op irritaties bij degene die je interviewt.

24 november 2022 om 15:37

Dat vraag ik mij inderdaad ook af, Consy. Het toppunt is nog wel om met je eerste vraag in Qatar te refereren naar Cillessen, waarom je hem zelf niet gebeld hebt. Hij is gewoon puur en alleen uit op confrontaties. Ik zou zeggen, laat het lekker gaan, Cillessen is niet opgeroepen en klaar. Gewoon een normale vraag stellen.

Dumfries is gewoon een wat slimmere en eloquentere gozer dam Bergwijn. Die laatste moet je er gewoon ook niet neerzetten.

Nou, ik heb net even gekeken hoe Sigrid Kaag kamerleden te woord staat, dat is pas schokkend. De minachting en arrogantie.. En zij is minister.
Bergwijn is gewoon een coole kikker die kwa persoonlijkheid zo is. Ik vind het onterecht dat er om die reden een nationale heksenjacht op hem geopend moet worden. Valentijn Driessen is een man met mentale problemen die zelf altijd heel depressief overkomt

24 november 2022 om 13:39

@emile...ik denk niet echt dat jou mening t.o.v. Kaag erg relevant is op een voetbalsite.

On topic, wat de een cool vindt hoeft de ander niet cool te vinden. Voor mij mogen ze 90% van de interviews met trainers en spelers achterwege laten. Niemand lijkt er echt zin in te hebben of heeft echt iets te zeggen waar je wat mee kunt.

24 november 2022 om 13:42

Nee maar mogen wij en de pers ook rekening houden met verschillende persoonlijkheden in een selectie? Bergwijn zegt nooit echt veel op een persconferentie, zo is hij nou eenmaal. En ja ik zal het nog een keer zeggen: Valentijn is een enge man die uit is op relletjes en sensatie.

24 november 2022 om 14:15

Beetje rare reactie, zeg ik dat jij of de pers er geen rekening mee mag houden?

Ik zeg dat de meeste interviews ongeacht de persoonlijkheid van de persoon die geïnterviewd wordt compleet nutteloos zijn.

Waarom jij je mening over Valentijn Driessen opnieuw geeft snap ik ook niet, ook daar heb ik niets over gezegd.

24 november 2022 om 14:10

Ik vraag me bij dit soort opmerkingen weleens af of je mensen met depressies kent of ooit hebt ontmoet? Lijkt in niets op hoe Valentijn Driessen zich gedraagd. Hij zegt gewoon provocatieve dingen zodat mensen boos op zn berichten klikken om hem uit te schelden.

24 november 2022 om 19:59

Heksenjacht op Kaag is erger en gevaarlijker. Je wil niet weten wat complotdebieltjes over haar denken. Ze zou n demoon zijn.

Valentijn die er namens het volk zit, wat een klucht.

Zet de volgende keer gewoon weer Klaassen of Dumfries neer en laat Bergwijn lekker thuis. Is voor iedereen beter, probleem opgelost en de focus weer op voetbal.

25 november 2022 om 08:29

@marksendk Dat was inderdaad nog wel het mooiste wat hij zei. Als Valentijn wat voor het volk zou willen betekenen dan kan die beter gewoon een baan in de anonimiteit nemen, zodat we eens van hem verlost zijn. Ik snap dat je als journalist niet alleen maar de polonaise kan blijven meelopen en af en toe ook kritische vragen moet stellen, maar Valentijn weet dondersgoed dat hij gewoon loopt te zuigen. Die man geniet gewoon van alle (negatieve) aandacht die hij krijgt, hij wil gewoon heel graag in de spotlights staan en de manier waarop maakt hem blijkbaar niet uit.

On: Bergwijn heeft een enorm laconieke houding en kwam inderdaad niet zo best voor de dag in dit interview, maar die negatieve lading die er nu aan meegegeven wordt gaat mij weer wat te ver.

Dumfries sluit zich aan bij vGaal. Leuk, je teamgenoot bewust/onbewust te kakken zetten. En daarnaast, hij begint te praten daarna, zegt eigenlijk alsnog wat vGaal zegt maar dan in andere worden en voegt 0,0 toe. Prima om hem credit te geven tov Bergwijn, maar wel erg makkelijk scoren.

24 november 2022 om 13:37

Jij volgt niet zo vaak interviews of persconferenties? Want in zijn algemeenheid wordt er vrij weinig vermeld in die gesprekken dan alleen iedere keer/week weer in de herhaling vallen. Alleen worden namen en tegenstanders natuurlijk benoemt, maar de strekking blijft altijd hetzelfde.

24 november 2022 om 14:03

Maar is het wel Dumfries die zijn teamgenoot te kakken zet? Ik bedoel als Bergwijn het anders aan pakt, is er helemaal geen ruimte om hem 'bewust/onbewust' te kakken te zetten.

De focus van de bondscoach, Dumfries en Bergwijn ligt bij Wereldkampioen worden. Dat is mooi om te zien. Dat zouden de pers en supporters ook moeten doen 👍🏼 Derest zijn allemaal randzaken.

Dumfries is een wereldgozer

Ben ik nu wat pessimistisch of is de sfeer een beetje té blij in het Oranjekamp? Ik ben bang dat er sprake is van onderschatting morgen en dat we met de staart tussen de benen van het veld stappen. Of...? Ik bedoel een lolletje hoort er zeker bij op z'n tijd, maar Louis die Truus voor de camera in de maling neemt, als een pastoor de pers te woord staat en applaudisseert bij een doelpunt op een training alsof de wereldbeker is binnengehaald? Ik vind het een beetje té allemaal.

24 november 2022 om 14:06

Kan Louis inderdaad niet gewoon weer zijn robbertjes vechten met de pers? Dat is wat NL wil zien.
Nee ik ben zelf wat meer aan de optimistische kant. De sfeer is goed en zelfs een misser tegen Equador kan je nog recht zetten.

Bovendien vertrouw ik op de professionaliteit van v. Gaal, hij staat er bekend om de teugels strak te houden.

24 november 2022 om 14:13

Ik hoop dat die professionaliteit gewaarborgd blijft en dat hoogmoed geen intrede doet in dit elftal. Want dat is iets wat níet kunnen gebruiken. We moeten het al met minder kwaliteit doen dan in 2010 en 2014... Als wij toch die drive en intensiteit hadden en hebben als Canada gisteren tegen België dan ga je gegarandeerd de laatste vier halen.. Hup Holland!

24 november 2022 om 14:20

Dit team kan je inderdaad echt niet vergelijken met 2010. 2014 had je wel hogere pieken maar ik ben van mening dat juist het algehele niveau nu hoger is dan toen. Er gebeuren gekke dingen dit WK, misschien eens een keer in ons voordeel

Driessen; 'wij zitten daar niet namens onszelf". Nou je zit er ook niet namens mij, want ik kan die vent niet uitstaan. Dan zap ik direct weg als hij in beeld komt of aan het woord komt.

Ik ben een simpel persoon. Zie ik Denzel, dan begin ik te lachen. Wat een prachtvent.

Man ik snap die drukte niet zo om de opstelling van bergwijn met zijn persconferentie. Ik mis een blaffende, spugende van gaal die te keer gaat tegen de pers. Zorgelijk. Wat is er aan de hand met louis?

24 november 2022 om 14:20

We hebben nog niet verloren.

24 november 2022 om 14:28

Van Gaal heeft sinds zijn aanstelling sowieso nog niet verloren, maar toch was hij zo als Schveenman beschrijft voor het WK

24 november 2022 om 16:05

Louis zit tegenwoordig zelfs journalisten te knuffelen. Zorgelijk man.

24 november 2022 om 14:37

@schveenman is allemaal een act om de spelers te beschermen. Geef daar commentaar op hij blaft weer hoor.

24 november 2022 om 14:42

Ik ben benieuwd of we nog een blaffende van gaal te zien krijgen dit wk. Maareh hangover96 zegt: we hebben nog niet verloren. Dit in combinatie met straks kritische vragen, is de cocktail wellicht.

Zou toch mooi zijn als een voetballer een keer aan Valentijn vraagt "lees je wel is reacties over jezelf". Ik zou erg benieuwd zijn naar z'n antwoordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2230 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder31
M. de RoonMiddenvelder30
D. KlaassenMiddenvelder31
A. NoppertKeeper30
T. KoopmeinersMiddenvelder30
S. BerghuisAanvaller30
N. AkéVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

12 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Internazionale 15 1 2 0
2021/2022 Internazionale 33 5 3 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2020/2021 PSV 30 2 6 0
2019/2020 PSV 25 7 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ochtendbladen zijn het roerend eens over dissonant bij Nederlands elftal

Zonder te overtuigen heeft het Nederlands elftal zich geplaatst voor de achtste finales van het WK. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal ontdeed zich dinsdagmiddag van gastland Qatar (2-0) en...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren