Luis Suárez bewijst in Uruguay meteen het scoren nog niet verleerd te zijn

Zaterdag, 6 augustus 2022 om 10:55Guy Habets

Luis Suárez heeft zijn rentree in de Uruguayaanse competitie luister bijgezet met een doelpunt. De spits viel na de rust in bij Nacional, de club die hem deze zomer terughaalde, en vervolgens kopte hij uit een corner de 3-0 tegen de touwen tegen Rentistas. Het publiek van Nacional, én de commentator van dienst, smullen van de goal van Suárez.

In de 58e minuut was Suárez het attentst bij een corner van Brian Ocampo, die de bal bij de eerste paal legde. Daar stond el Pistolero al klaar om in te koppen en daarmee maakte hij zijn eerste goal voor Nacional sinds zijn terugkeer. Eerder in de week mocht Suárez al invallen tijdens de kwartfinalewedstrijd in de Copa Sudamericana tegen Atlético Goianiense uit Brazilië, maar scoorde hij niet. Tijdens zijn eerste duel sinds lange tijd in de Uruguayaanse competitie was het dus wel raak.

Door zijn transfervrije status sinds zijn vertrek bij Atlético Madrid werd Suárez met vele clubs in verband gebracht. In een video op social media liet hij echter weten Europa definitief achter zich te laten. Suárez tekende een contract voor vijf maanden bij Nacional, zodat hij zich voor kan bereiden op het WK in Qatar. Dat vindt in november en december plaats en Uruguay heeft zich daarvoor geplaatst.

Suárez kan terugkijken op een grootse carrière in het Europese voetbal. Hij werd in 2006 door FC Groningen naar Nederland gehaald. Een jaar later nam Ajax hem voor 7,5 miljoen euro over. Voor de Amsterdammers speelde Suarez 159 officiële wedstrijden, waarin hij 111 keer scoorde en 68 assists gaf. Ook in Engeland werd de Uruguayaan een groot succes bij Liverpool. De afgelopen acht seizoenen speelde Suárez in Spanje bij Barcelona en Atlético Madrid. Met Barça won hij de Champions League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door ajax1812)

Prachtig zeg, een van de beste spitsen ooit. Voor mij zeker de meest complete spits van de afgelopen jaren, kan werkelijk alles. Jammer dat ajax hem niet gehaald heeft, totale onkunde. Vooral huntelaar die zelf op een bejaarde leeftijd aankwam, had ik wel van verwacht een move te maken want die was zelf ook belangrijk. Of dan lees je van ja hij zet geen druk, nee haller wel lekker gedaan zeker. Jammer van dat ajax.

6 augustus 2022 om 11:18

Als ik denk aan complete spitsen dan is Suarez toch echt een buitengewoon vreemde keuze, geloof dat er bij jouw club (als je daadwerkelijk Madridista bent) de met afstand meest complete spits rondloopt. Onbetwist. Een nummer 9 én 10 ineen.

6 augustus 2022 om 11:22

Ja van de afgelopen 2/3 jaar ja, weet niet of je voetbal ook daarvoor gekeken hebt? Suarez bij ajax, liverpool en Barcelona? Vooral bij liverpool, dat beetje extra had hij altijd. Bij benzema kwam dat er niet uit, omdat we ronaldo hadden. Ik vind benzema zeker in de top 2 of top 3, maar zet zelf suarez op 1.

6 augustus 2022 om 11:26

Wat? Benzema speelt al een jaar of 10 gewoon exact hetzelfde als hij nu doet, alleen in de tijd van Ronaldo gaf hij meer assists dan dat ie scoorde omdat Ronaldo nou eenmaal de goals maakt in een team.

6 augustus 2022 om 11:30

Als je dat daadwerkelijk vind, dan zou ik dat bijzonder apart vinden. Sinds ronaldo weg is, is benzema helemaal opgebloeid. Kansen die hij normaal miste gaan er allemaal in, veel bepalender geworden en is echt zeker niet hetzelfde als toen. Ik zie al onze fans nog moord en brand schreeuwen om hem toen te verkopen, vanuit nieuwszenders tot de fans. Die wilde toen lewandowski kopen en benzema eruit zetten. Dus nee vind dat zeker niet al 10 jaar dan.

6 augustus 2022 om 11:31

Ronaldo is al 4 jaar weg, niet 2 dus wie kijkt er dan geen voetbal vraag ik me af? Voor de rest werd hij juist vanwege z'n voetbal kwaliteiten geroemd in het tijdperk Ronaldo, oftewel juist vanwege z'n compleetheid, veelzijdigheid, technische klasse. Maar goed, jij bent echt de allereerste die ik Suarez als compleet oftewel in voetballend opzicht goed zie beschrijven. Echt nog nooit gehoord deze. Topspits hoor, maar werd altijd als een typische spits gezien. Barca fan die Asensio als favoriete speler heeft? Want uitgerekend een Madridista die uitgerekend in voetballend opzicht uitgerekend Suarez boven uitgerekend Benzema plaats is ehhhm, tamelijk frappant 🤨

6 augustus 2022 om 11:35

Zou eerst even lezen voor je reageert, eerste zin slaat al gelijk kant noch wal. Werd enorm geroemd ja, fans en nieuwszenders en kranten duwden hem er letterlijk uit. Dus omdat ik real fan ben, kan ik niet suarez de compleetste spits van de afgelopen jaren vinden? Ik vind messi ook beter dan ronaldo, is dat ook raar? Ik kan prima gewoon dingen scheiden hoor jeffrey, zou je ook is moeten proberen. Knap je misschien wel heel erg van op!

6 augustus 2022 om 11:42

"Werd enorm geroemd ja, fans en nieuwszenders en kranten duwden hem er letterlijk uit."

Dit was alleen na het 17/18 seizoen, z'n slechtste seizoen ooit waarbij niks lukte en hij voornamelijk tegen zichzelf speelde. Iemand die nu doet alsof hij vanaf 2009 tot 2017 ook al zo werd behandeld en niet geroemd vanwege z'n voetballend vermogen, is simpelweg geen daadwerkelijke Madridista. Punt.

6 augustus 2022 om 12:11

Een niet real fan, die niet eens net zo lang real kijkt als ik dat doe. Komt meneer me ook nog de les lezen, was alleen na het 17/18 seizoen met droge ogen beweren. Is goed Jeffrey, waar jij happy van word! Voornamelijk tegen zichzelf speelde hahahaha. Wat een kansloos verhaal.

6 augustus 2022 om 12:52

Wil jij xeggen dat Suarez voetballend slecht is dan? Ik heb die gozer goals zien maken die geen speler ter wereld kon maken. Misschien niet consistent omdat hij veel risico in zijn spel legt, maar heeft echt uitzonderlijke goals gemaakt en als hij het op zijn heupen had passeerde hij zo 3 man.

6 augustus 2022 om 11:24

"Een van de beste spitsen ooit.." poeh dan hebt gij de lat niet op zn allerhoogst liggen🙈

6 augustus 2022 om 11:32

Hoezo is dat zo raar? Dus lewandowski benzema en suarez zijn niet een van de beste spitsen ooit? Weet je wel hoeveel goals die hebben en wat die naast scoren nog aan het spel toevoegen?

6 augustus 2022 om 11:52

Ik vind Suarez ook gewoon een van de beste spitsen ooit hoor, was voetballend prima, kan prima mee in snel combinatiespel, was snel in zijn prime, kon verschrikkelijk goed afmaken en op werkelijk elke manier scoren. Penalty's, afstandsschoten, binnen de 16, vrije trappen en ook spectaculaire goals.

Absoluut 1 van de beste spitsen ooit.

6 augustus 2022 om 12:48

@pirlotes - Thierry henry heeft dat ook aangegeven (van basten was zijn guy, r9 en george weah was hij een enorme fan van, en vond suarez de meeste complete spits) en redelijk wat Premier League analisten. Zouden zij de lat ook laag hebben dan?

6 augustus 2022 om 12:18

Jonge jongens komen vaak met dit soort aandoenlijk naïeve reacties. Een van de beste spitsen ooit, dan ken je Muller (Gerd), Batistuta, Weah, Romario, Ronaldo, Henry, Van Basten, Raul, Butragueno en nog heel veel meer spitsen niet, waar Suarez niet bij in de buurt komt.

6 augustus 2022 om 12:24

En oudere mannen hebben de neiging hun eingen jeugd idolen hoger aan te slaan de de huidige generatie.

Suarez is een absolute wereldspits en doet zeker niet onder voor een Henry of Raul denk ik zo.

6 augustus 2022 om 12:24

Bij Batistuta en Weah niet in de buurt? Sowieso ben ik absoluut van mening dat hij 100% tussen die namen genoemd mag worden. Ronaldo (Lima) vind ik wel buitencategorie (Van Basten niet bewust gezien dus kan ik moeilijk iets over zeggen).

6 augustus 2022 om 12:32

Hij mag Batistuta's veters nog niet strikken. En nee ik ben niet bevooroordeeld....

6 augustus 2022 om 13:01

Idd de gebruikelijke nostalgie waardoor spelers van destijds tot mythische proporties worden opgeblazen en spelers van nu - ondanks fenomenale prestaties - never nooit deze status (kunnen/mogen) krijgen. Terwijl het merendeel elkaar maar napapegaait zonder daadwerkelijk al deze spelers jarenlang, week in week uit te hebben gezien om zo een objectief oordeel te kunnen vellen over tientallen wereldspitsen afgelopen 30 jaar.

Pietje uit de jaren 60, die was pas goed jonguhhh!!

6 augustus 2022 om 13:13

#Alseenboom: Ja dat hoor je vaker. De namen die ik noemde zijn overigens geen idolen van mij, met uitzondering van Ronaldo, Raul en El Buitre en die zijn toch echt een paar tredes hoger op de ladder.

6 augustus 2022 om 13:17

Klopt helemaal Jeffrey, vandaar dat ik ook de namen noemde van mannen die ik met grote regelmaat heb zien spelen, muv Muller. Eusebio heb ik daarom niet genoemd. Dan zou ik in de door jou beschreven categorie vallen idd.

6 augustus 2022 om 13:24

Ben ik niet met je eens Lierse, Suarez zou ik wel naast een Kluivert, D. Villa, Yorke, Owen scharen. Maar niet als een van de beste spitsen ooit noemen.

6 augustus 2022 om 13:41

Was ook niet echt specifiek tegen jou gericht, ik geloof best dat jij ze hebt zien spelen. Maar ik doelde voornamelijk op die 16 jarige Instagram generatie die op basis van highlights en mediahype wel effe bepalen dat bijv Lewa en Benz "een absolute grap zijn vergeleken met Henry en Raul etc 😂😂😂". Zucht.

Ik groeide op in de jaren 90, dus ik kom tot Ronaldo 9, V Nistelrooy, Henry etc die ik live zag spelen. (zelfs nog GRATIS op Eurosport en NOS lol)

6 augustus 2022 om 14:18

Henry heeft zelf gezegd dat hij Suarez 1 van de beste spitsen ooit vindt..

6 augustus 2022 om 14:20

Weah batistuta Raúl? En daar komt Luis niet bij in de buurt? Als spits zijnde is het eerder andersom, zij komen niet bij Luis in de buurt. Verder doet hij naar mijn mening echt niet onder voor de rest behalve Muller en misschien van Basten

6 augustus 2022 om 14:22

Qua spits zeer zeker niet nee..

6 augustus 2022 om 14:45

Kluivert, die heeft 6 jaar in de top gespeeld en deed daarna niet meer op het hoogste niveau mee en dat wil je vergelijken met Suarez...

6 augustus 2022 om 18:04

Ik had Suarez ook wel graag bij Ajax gezien dit omdat hij dan ook weel in de CL actief is. Voor nu zullen we hem missen in Europa. Maar je weet nooit hoe het loopt kijk Zlatan kwam ook weer terug van uit Amerika.

Sinds Suárez terug is in Uruguay bij zijn oude club, ben ik het allemaal gaan volgen en echt geweldig.

Natuurlijk een jongen van de club, terug in zijn eigen land en een nationaal icoon voor Uruguay. Voor een Europese topclub of een subtopclub die tegen de top aanleunt, zal Suárez niet meer goed genoeg zijn maar voor Nacional zal hij gewoon nog een geweldige speler zijn. Suárez heeft maar tot het WK bij Nacional getekend, maar als ik hem was zou ik na het WK ook gewoon nog bij Nacional blijven spelen en daar gewoon lekker z'n carrière afsluiten.

Zal daar met gemak de goals aaneenrijgen, speelt mee om het kampioenschap in Uruguay en zal dan meespelen in de Copa Libertadores of Copa Sudamericana. Moet wel zeggen dat ik bepaalde clubs beter vind en die ook meer kans hebben om de Copa Libertadores te winnen (o.a. River Plate, Boca Juniors en Flamengo) en dat er in de Copa Sudamericana ook gewoon goede teams zitten (o.a. Santos, Internacional, São Paulo, Independiente, Racing Club, LDU Quito, etc.) maar wie weet dat ze nu met Suárez een soort boost zullen krijgen, zeker als ze in de Copa Sudamericana hebben ze opzicht wel een redelijk goede kans dan.

6 augustus 2022 om 12:20

Ik volg de copa etc ook de laatste jaren.
Wel echt een enorm niveauverschil met europa he….
Voor mijn gevoel ook weinig goals, en reactievoetbal vooral en het spel ligt zo extreem veel stil dmv het aanstellen, opstootjes etc.

Maar de fanbeleving maakt het voor mij toch wel goed!

Luis Suarez: Ajax, Liverpool, Barcelona en Atletico Madrid. In 2010 had hij in 20 Eredivisiewedstrijden 17 keer gescoord, in 2013 scoorde 31 keer in 33 PL-wedstrijden en in 2015 scoorde hij er 40 in 35 wedstrijden in La Liga. Ongekend wat een fenomeen Luis Suarez is. Toen hij nog voor Ajax speelde, waren er analisten die nog grote twijfels hadden over onze Zuid-Amerikaanse vriend: zo zou hij te wild en te blind zijn geweest voor de PL, hij zou het nooit gaan redden bij Barca, te oud zijn voor Atletico. Nou, Luis heeft hen allemaal de mond gesnoerd door met zijn voeten te spreken. En het is de kers op de taart dat hij terug is gekeerd naar het oude nest waar hij vandaan kwam. En meteen weer scoren bij zijn debuut! Alhoewel ik Suarez niet de meest verfijnde (en sympathieke) speler heb gevonden, vind ik desondanks dat hij alle credits heeft verdiend voor zijn mooie carriere. Is hij de beste speler van Uruguay aller tijden? Ik vind hem namelijk beter dan Forlan en Recoba die ook hele mooie spelers waren.

6 augustus 2022 om 11:44

De laatste grote aankoop van Barca dat een echt groot succes was. En bedenk dat de omstandigheden toen ook bizar waren. Een schorsing van maanden waardoor hij pas laat in het seizoen kon beginnen. Ook waren er twijfels over zijn gewicht en fitheid. En toch was dat zijn beste seizoen. Niet qua goals, maar wel hoe hij compleet in dienst van Neymar en Messi wist te spelen. We weten natuurlijk dat Benzema dat ook kan, maar voor de rest? Zlatan lukte het niet. Cavani idem. Zou een Lewandowski dat kunnen? Ik heb mijn twijfels. Ik snap dus wel dat er mensen zijn die Suarez een van de meest complete spitsen vinden. Het enige dat hij tegen heeft is zijn fysiek. Hij heeft altijd wel een vreemde lichaamsbouw gehad, en nu zie je ook duidelijk dat hij op deze leeftijd niet meer op het hoogste niveau mee kan.

6 augustus 2022 om 12:00

Hij kwakkelt toch ook al een paar jaar met een knieblessure toch? Of haal ik nu spelers door elkaar

6 augustus 2022 om 13:00

Nee volgens mij klopt het wat je zegt. Maar dat kaart weer een beetje het gebrekkige fysiek van Suarez aan. Natuurlijk is het relatief gebrekkig gezien zijn absolute toploopbaan, maar je ziet aan spelers als Zlatan. Lewandowski, Cavani, Benzema dat ze toch een iets atletischer lichaam hebben.

Blij voor Suavi!

Maar man man die commentator, Sierd is er niks bij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nacional


5 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
I. RamírezAanvaller215
A. TrezzaAanvaller192
L. SuárezAanvaller11
M. BernateneKeeper00
S. RochetKeeper230
Voor de complete selectie: Clubpagina Nacional.

1018 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2022 Nacional 1 1 0 0
2021/2022 Atlético Madrid 35 11 7 0
2020/2021 Atlético Madrid 32 21 6 0
2019/2020 Barcelona 28 16 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren