Oussama Tannane reageert verbaasd: ‘Ik ben een Amsterdammer’

Maandag, 4 juli 2022 om 15:39Guy Habets

Oussama Tannane vindt niet dat zijn transfer naar NEC een pikante achtergrond heeft. Dat zegt hij tegen ESPN. De aanvallende middenvelder kwam tot januari van dit jaar uit voor Vitesse, maar dat weerhield hem er niet van om deze zomer in Nijmegen te tekenen. De emoties en de vijandige gevoelens tussen de twee streekrivalen zijn niet aan Tannane besteed. "Ik ben een Amsterdammer."

Twee weken geleden verraste NEC door Tannane als nieuwe aanwinst te presenteren en maandag stond hij voor het eerst op het trainingsveld bij zijn nieuwe club. Na afloop werd de technicus gevraagd of hij spelen voor NEC als pikant ziet, gezien zijn recente geschiedenis als speler van aartsrivaal Vitesse. "Hoe bedoel je?", countert Tannane, die zich van geen kwaad bewust is. "Waarom zou het pikant zijn? Ik ben een Amsterdammer, dus ik heb daar niet veel mee te maken."

Na een half jaar bij Göztepe, dat hem in januari verloste van zijn uitzichtsloze situatie in Arnhem, werd Tannane overgehaald om in De Goffert te komen voetballen. Ted van Leeuwen, de technisch directeur van NEC, speelde daar een grote rol in. "Ik heb heel goed contact gehad met Ted", legt de Marokkaan uit. "Die was heel lovend en wakkerde het vuurtje in mij aan. Hij heeft alles voor mij uitgestippeld en dat vond ik een heel mooi plan."

De elfvoudig international van Marokko was in het Vitesse-shirt goed voor 61 wedstrijden, 15 doelpunten en 17 assists. Tannane is niet de eerste die dit jaar een soortgelijke gevoelige transfer maakt. Tijdens de winterstop van afgelopen seizoen trok NEC al Wilfried Bony aan. De Ivoriaanse spits speelde van 2011 tot 2013 bij Vitesse en werd in zijn laatste jaar topscorer van de Eredivisie. Bony kwam afgelopen seizoen maar een keer binnen de lijnen voor de Nijmegenaren. Vanwege een heftige blessure speelde hij slechts veertig minuten voor NEC en de aanvaller heeft de club dan ook al transfervrij verlaten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door primetime)

Echt een goede voetballer, maar zijn karakter is echt niet ideaal. Hij weet zelf toch ook wel dat het weinig te maken heeft met waar hij zelf vandaan komt. Een voetballer waar ik echt van geniet als hij in vorm is, maar ik hoor hem liever niet praten. Zou me niks verbazen als hij na een jaar alweer vertrekt bij NEC vanwege problemen.

4 juli 2022 om 17:25

Verre van ideaal karakter. Hier provoceert hij wat maar maakt hij, waarschijnlijk onbedoeld, wel een goed punt.Supporters lijken niet te begrijpen dat 9 vd 10 spelers bij hun club niet dezelfde liefde voor de club voelen als de supporter zelf.

Steven Berghuis komt uit Apeldoorn, zijn overstap was ook wel een beetje pikant. Vind het een domme reactie van Tannane. Ligt niet aan waar je vandaag komt, maar bij welke club je hebt gespeeld.

4 juli 2022 om 15:50

Nee, het ligt aan de mensen die er een probleem mee hebben als een voetballer van werkgever wisselt.

4 juli 2022 om 16:11

Niet zo zeer. Berghuis werd een transfer best gegund. Het was de onverschilligheid waarmee hij beloofde geen overstap te maken naar Ajax of PSV en hoe hij clubliefde veinsde door het logo te kussen en op de borst te slaan, waarna hij twee maanden later vertrok zonder verantwoordelijkheid te nemen. Nou is dat natuurlijk niet verplicht, maar het stoot fans tegen de borst. Hij heeft nooit zijn verhaal gedaan en verstopte zich totdat hij zich bij Ajax moest melden.

4 juli 2022 om 16:28

Hahaha klopt! Mensen hebben er zelf problemen mee, willen dat de ander een probleem mee heeft.

4 juli 2022 om 15:51

Hij heeft ergens wel een punt toch? Uiteindelijk zijn het de supporters die er iets van maken en niet de spelers zelf. Voor hem zelf is het dus geen pikante transfer. Zo raar vindt ik het niet.

4 juli 2022 om 16:02

Is toch anders....

Berghuis was aanvoerder en beste speler bij Feyenoord. Volgens mij riep hij meerdere keren geen stap in NL te zetten bij andere club.

Tannane's contract was zelfs ontbonden. Mocht eerder ophoepelen en komt niet direct, van de rivaal, maar korte tussenstop in Turkije

Waar Berghuis opties had (oa buitenland) zal bij Tannane niet echt geval zijn.

5 juli 2022 om 14:35

@MrKrillin raar excuus,

Tuurlijk zijn contract is ontbonden maar je vergeet erbij te zeggen wat de daadwerkelijke rede daarvan is. Dit is Vitesse weer in een kwaad daglicht zetten zoals we gewend zijn van het volk ...

4 juli 2022 om 16:16

Het lag toch alleen gevoelig in Rotterdam?

4 juli 2022 om 16:39

En andersom lag het vertrek van Vermeer naar Feyenoord weer gevoelig in Amsterdam met die walgelijke pop.

Dat maakt je in beide kampen, èn in alle andere kampen -1 ongeliefd

4 juli 2022 om 15:48

Daar geeft hij geloof ik niet zo veel om

4 juli 2022 om 17:12

En terecht

Persoonlijk vind ik dat iedereen overal moet kunnen voetballen. Bij welke clubs hij ook gespeeld heeft. Maar hij doet nu net of hij de rivaliteit niet snapt. En dat is dan weer vreemde reactie.

4 juli 2022 om 16:07

Helemaal mee eens. Ik vind dat ik gewoon bij Feyenoord moet kunnen voetballen, helaas gunnen ze mij die kans niet!

4 juli 2022 om 16:16

Nee, hij geeft indirect aan dat de rivaliteit voor hem niet geldt, omdat hij geen sterke binding heeft met beide clubs. Ik kan zijn eerlijkheid daarin wel waarderen. Al die brood voetballers die voor de bühne doen alsof ze in eene pyjama van de club slapen heb ik veel minder mee.

Sowieso dat hele gesodemieter altijd met die "gevoelige" en "pikante" transfers. Wordt misschien eens tijd dat mensen, die daar een probleem mee hebben, volwassen worden.
Het is niks meer en niks minder dan verandering van werkgever.

Is het ook pikant als medewerker X van een baan in Rotterdam overstap maakt naar een kantoorbaan in Amsterdam bij wijze van? Enige verschil is dat de een een publieke figuur is en de ander niet.

4 juli 2022 om 15:52

Het heeft niet direct iets met volwassenheid te maken. Ik persoonlijk vond het ook een rare move van Berghuis omdat het voor mij meer is als een werknemer die van werkgever veranderd. De volwassenheid vind je wel terug in de reactie erop, wanneer je doodsbedreigingen etc. de wereld inslingert kom je bij volwassenheid uit. Maar een ieder mag best even hoofdschuddend nee knikken bij een pikante, gevoelige overstap. Vind ik.

Dit is precies wat 95% van de voetballers denkt als ze tekenen bij de rivaal van hun oude club. Clubliefde heeft een prijs wat bijvoorbeeld een nieuw perspectief en/of een mooi contract kunnen zijn. Hij is tenminste zo eerlijk om het te zeggen. Of het handig is mbt het sentiment onder supporters is weer een ander verhaal.

Wat een bijzondere reactie, ik gok dat ze dit in Nijmegen ook niet echt waarderen. Juist tijdens de derby wordt er nog een extra stapje 'bloed, zweet en tranen' gevraagd, waar o.a. Pothuizen en Leiwakabessy een handje van hadden. Deze opmerking belooft niet veel goeds qua 200% strijd voor de club/stad. Tuurlijk kun je niet zoveel met de derby hebben maar benoem op z'n minst dat je het perspectief van de supporters snapt.

4 juli 2022 om 16:21

Pothuizen switchte ook gewoon.
En een sneijder die echt voor utrecht is en ook een echte utrechtse wijk komt ging ook gewoon voor ajax spelen.

Zelf dacht ik eerder ook zo mbt haat tav andere clubs/steden.
Kinderachtig gelul, zou niet in bepaalde streken willen wonen. Dat is heel wat anders

4 juli 2022 om 16:29

Ik vind dit eigenlijk wel prima. Liever dit dan supporters naar de mond praten door te zeggen dat ie van kinds af aan al voor NEC was o.i.d.

Tja ondanks alles heeft de beste man natuurlijk wel gewoon gelijk. Voor supporters is rivaliteit erg belangrijk maar men vergeet dat 9 van de 10 voetballers in feite een soort huurlingen zijn die weinig tot niks geven om sentimenten maar kiezen voor de club die heb het beste perspectief en/of salaris biedt. Zo’n Tannane is niet veel anders. heeft meerdere clubs in gehad in Nederland en een daarvan was ‘toevallig’ Vitesse. Ook niet eens een directe transfer. Niet ontzettend pikant als je het mij vraagt. Navarone Foor die na 15 jaar van NEC naar Vitesse ging, dat was pikant.

4 juli 2022 om 16:45

Meerdere haha, bijna de helft van de Eredivisie clubs heeft ie al gehad Ajax, PSV, Utrecht, Vitesse, Heerenveen, Heracles en nu NEC. Dan kan het voorkomen dat je weleens bij een rivaal gaat ballen.

4 juli 2022 om 17:01

Haha dat gaat dan wel hard inderdaad. Heracles, Utrecht en Vitesse wist ik sowieso en dat hij bij een topclub in de jeugd had gespeeld kon ik me ook nog wel herinneren (wist niet of het Ajax of PSV was, blijken het dus beide te zijn geweest ). Dat ie bij Heerenveen heeft gezeten is me echt totaal ontschoten. Maar dat versterkt het beeld van een broodvoetballer pur sang, en daar is overigens helemaal niks mis mee want bijna alle voetballers zijn dat in meer of mindere mate.Verder kan ik ook wel waarderen dat hij gewoon eerlijk is dat de rivaliteit voor hem geen rol speelt, zou ook ongeloofwaardig zijn als ie zou zeggen vroeger onder een NEC-dekbed te hebben geslapen. Sentiment is tot op bepaalde hoogte natuurlijk leuk maar aan het eind van de dag moet er gewoon prestaties geleverd worden, en dan helpen rationele keuzes beter dan sentimentele.

4 juli 2022 om 17:19

Hahaha hij heeft in de jeugd trouwens ook nog bij Utrecht gezeten. Heerenveen was jeugd + debuut in profvoetbal.

Als geboren Amsterdammer die lange tijd in Nijmegen en een stuk minder lange tijd in Arnhem heeft gewoond kan ik je verzekeren dat jouw geboortestad hierin geen énkele rol speelt. Dit is op sommige fronten erger dan Ajax-Feyenoord, geloof me maar. Dit is gewoon pikant..

4 juli 2022 om 19:56

Volgens mij begrijp je niet wat hij bedoelt met “ik ben een Amsterdammer”. Wat hij wilt zeggen is dat hij zelf geen binding heeft met de rivaliteit of hart voor 1 van de clubs.

4 juli 2022 om 20:30

Als geboren utrechter die in rdam heeft gewoond en nu in adam. Kan ik wel heel duidelijk merken dat de aversie in utr/rdam tov adam veel heviger is dan andersom.

Als sympathisant van Vitesse ben ik bijzonder tevreden dat NEC zit opgescheept met Tannane. Hij balde zeker leuk, maar zijn kwaliteit weegt niet op tegen de problemen die hij brengt.

4 juli 2022 om 18:07

Inderdaad laat lekker daar. Ben blij dat we er vanaf zijn. Die 2 wedstrijden dat hij goed speelde wegen niet op tegen 30 afstandschoten op doel per wedstrijd en het 20 x negeren van je medespelers. Wat een egotripper was dat. Veel plecier met hem in Nijmegen. Mij speler was het niet en gaat het nooit worden.

Tjah, het blijven twee kleine clubjes. Niet overdrijven dus inderdaad

Dit gemaakte nonchalante van ‘m is ook irritant. Neemt niet weg dat het ‘ons’ niets doet. Heeft uiteindelijk een half jaar goed gespeelt, dus je mist er niet vee aan in mijn ogen. Niettemin succes in Nijmegen, als hij aan het voetballen raakt is het soms prachtig om te zien.

Het kan toch zijn dat hij dat niet wist en alleen aan voetballen denkt? Ik zelf wist ook niet dat Vitesse en NEC "rivalen" waren en waar praten we over het zijn kleine clubjes het is niet alsof we het over Feyenoord en Ajax hebben kom op zeg...

Tannane zoals we hem kennen: “die was lovend en wakkerde een vuurtje in mij aan”. Wat een ego tripper! De club interesseert hem totaal niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. Proper Middenvelder20
L. SchöneMiddenvelder20
Pedro MarquesAanvaller20
O. TannaneAanvaller21
E. TavşanAanvaller21
S. El KarouaniVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

10 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 NEC 2 1 0 0
2021/2022 Göztepe 5 0 0 0
2021/2022 Vitesse 4 0 2 0
2020/2021 Vitesse 29 7 8 1
2019/2020 Vitesse 17 5 5 0
Laatste voetbalnieuws

Ontslag Halilhodzic doet pijn: ‘Had een goede band met hem’

Oussama Tannane is niet blij met het ontslag van bondscoach Vahid Halilhodzic bij de nationale ploeg van Marokko. De middenvelder maakte zondag zijn debuut voor NEC in de verloren thuiswedstrijd tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren