Dortmund krijgt na inlijven van Haller zeer gevoelige boodschap van Moukoko

Zondag, 26 juni 2022 om 10:08Jeroen van Poppel

Youssoufa Moukoko weigert voorlopig zijn contract te verlengen bij Borussia Dortmund, zo melden BILD en Ruhr Nachrichten. Het pas zeventienjarige toptalent heeft weinig trek om de concurrentie aan te gaan met Karim Adeyemi en Sébastien Haller en overweegt daarom zijn opties. Dortmund zit met de contractsituatie van Moukoko in de maag, vooral omdat de aanvaller nog maar één jaar vastligt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door brasileiro)

Laat ik maar het balletje opgooien, misschien iets voor Ajax? Lol

26 juni 2022 om 10:17

Haha dit was ook mijn eerste ingeving maar denk dat er wel meer kapers zijn als hij echt weg wilt. Daarnaast denk ik dat hij bij Ajax ook niet meteen eerste spits wordt en dat lijkt hij wel te willen. Als hij 2e spits wil zijn en Ajax met Tadic/Berwijn als eerste spits kan spelen is het zeker interessant afhankelijk van de prijs.

26 juni 2022 om 10:43

Ik voelde me net Jack van Gelder en al die VZ gebruikers die de eerste comment willen plaatsen. Maar ik zal Bergwijn geen eerste spits maken als hij niet iemand heeft om omheen te zwerven zoals hij voor het Nederlands elftal doet. Dan zal ik liever Tadic in de spits zien en Bergwijn op links. Maar ik weet niet hoe duur hij zal moeten zijn. Want ondanks zijn contractduur wordt hij toch gezien als een van de grootste spitsentalenten ter wereld.

26 juni 2022 om 11:58

Denk dat er juist veel gerouleerd kan worden en mocht Klaassen blijven spelen dan heb je natuurlijk ook iemand die in de spits opduikt mocht Bergwijn gaan zwerven. Maar mocht Bergwijn komen dan moet blijken wat de betere samenstelling is.

26 juni 2022 om 12:41

Hij is een groot Barcelona fan. Volgens mij volgen ze hem ook een tijdje.

26 juni 2022 om 10:18

Hier moeten Ajax en PSV natuurlijk alles aan proberen te doen om die binnen te hengelen als de mogelijkheid daar is.maar neem aan dat een van de andere giganten bereid zal zijn om stuk meer te betalen.

26 juni 2022 om 10:21

Bij andere giganten speelt hij niet, dan kan hij net zo goed bij Dortmund blijven. Daarom zijn Ajax en PSV wel goede opties, of Portugal.

26 juni 2022 om 11:01

Helemaal mee eens. Ik vind dit echt een te gekke transferzomer, er gebeuren zoveel onverwachte dingen (kan ook komen door mijn perspectief als PSV-fan). Ook bij de kleine clubs. Fortuna dan dik casht en Burak haalt, Tannane naar NEC, Sparta dat talenten haalt waarvan Arnesen er 1 wilde, AZ dat eindelijk voorin slagkracht krijgt. Psv wat een eindelijk een goede keeper lijkt te halen en met allerlei leuke spelers in verband wordt gebracht. Alleen Ajax en Feyenoord hebben nog niet echt wat gehaald. Ajax wel (weeeeer) perfect verkocht met Haller.

Daarom zou Moukoko naar de ED me nu niet verbazen, want er zijn al zoveel dingen gebeurd die ik niet voor mogelijk achtte.

26 juni 2022 om 11:06

Zullen alleen kans maken met het huren van deze speler.

26 juni 2022 om 11:09

Bij Ajax zal Bergwijn een dezer dagen ook wel gepresenteerd worden (na 1 juli waarschijnlijk), dat is toch ook wel een vrij opvallende transfer. Ik bedoel, het is niet zo dat zijn komst al drie seizoenen op rij wordt voorspeld door de orakels van De Telegraaf

26 juni 2022 om 15:22

Hoezo huren heeft nog maar een eenjarig contract die valt echt wel af te kopen als hij niet wilt verlengen.

26 juni 2022 om 10:26

Kan Dortmund hem mooi over 3 jaar weer terughalen voor 35 miljoen

26 juni 2022 om 10:50

Ik hoop toch wel meer. Er zit enorm veel rek nog in deze jongen. Hij wordt pas in november 18. Stel je voor dat hij een contract tekent voor 4 jaar en in die 2 jaar schiet hij er 20+ goals in [er seizoen, dan kan Ajax denk ik wel 60 miljoen of meer vragen. Dan is hij tevens nog maar 20 jaar oud.

26 juni 2022 om 17:30

@fcgrun050 Dat is helaas niet mogelijk. In het geval van minderjarigen mag de duur van de overeenkomst maximaal drie jaar betreffen. Die overeenkomst kan ook niet een clausule bevatten die de duur zou verlengen, zoals een eenzijdige optie voor Ajax om het te verlengen met een jaar. Dit soort clausules zij van rechtswege nietig, dus hebben geen bindende werking.

26 juni 2022 om 17:58

Echt een gigantisch buitenkansje, groter talent dan Brobbey. Echt absurde stats in de jeugd. Als je Dortmund een keer een steekje terug wil geven moet je deze jongen echt halen.

Het is een toptalent (en je speelt Haller echt wel uit de basis) . Maar kom op, je bent 17 jaar. Geef zo'n jongen alsjeblieft de juiste begeleiding.

26 juni 2022 om 10:18

Naja deze jongen maakt nu bijna 2 jaar deel uit van de selectie, als BvB hem speeltijd als 2e spits heeft beloofd en ze halen meer spelers voor die positie kan ik hem begrijpen, ook heeft moukoko hier alle macht dus ik begrijp m wel, spelen is toch het belangrijkste

26 juni 2022 om 10:26

Volgens mij heeft hij juist uitstekende begeleiding als hij uitkomt op deze keuze. Je hebt geen uitzicht op speeltijd de komende jaren met de nieuwe concurrenten. Dus lekker je koffers pakken en naar een club vertrekken waar je wel aan spelen toekomt.

26 juni 2022 om 10:45

Is ook wel serieus dom van Dortmund om hem in z’n laatste contract jaar te laten gaan en de afgelopen 2 Windows, 3 spitsen te halen. Dan spreek je ook niet echt vertrouwen uit.

Deze man meteen benaderen als Ajax en PSV zijnde. Extreem duur zal die niet zijn door contract situatie en als het hem echt om speeltijd te doen is, zullen Ajax en PSV best een kans kunnen maken. Bij allebei die clubs zou die zichzelf in de basis kunnen spelen namelijk. Ook Feyenoord evt, maar Ajax en PSV zijn wellicht wat bekender bij Duitsers momenteel. Zeker met de Haller 'soap' en PSV dat met Gotze en Max onlangs nog bekende Duitsers heeft/had.

26 juni 2022 om 10:25

Dortmund gaat die echt niet voor minder dan 20 miljoen laten gaan durf ik beweren. Als je ziet dat iemand als Gnoto ook al boven de 10 miljoen moet opleveren met een eenjarig contract en die speelt bij Zürich.

26 juni 2022 om 10:31

Zoals iedereen omtrent de transfer van Gravenberch hier al riep, met nog een 1-jarig contract ga je echt geen 20+ miljoen euro aan vaste transfersom krijgen. Zeker niet voor een veredelde jeugdspeler als Moukoko die sukkelt met blessures. Bovendien, Gnoto speelt ook daadwerkelijk bij Zürich. Ik zeg Moukoko naar RB Leipzig en dan Brobbey naar Ajax.

26 juni 2022 om 10:43

Ik zeg ook niet dat ze dat gaan krijgen. lk zeg dat ze dat gaan willen.

26 juni 2022 om 10:54

Als Dortmund nog een transfersom zou WILLEN verdienen aan hem zouden ze toch genoegen moeten nemen met minder.

26 juni 2022 om 14:09

@Lierse... Gnonto is vooral duur door de hype, eerder was hij voor 5 mil. Op te halen.

26 juni 2022 om 16:12

Dus?

De jongste doelpuntenmaker ooit van Dortmund en de Bundesliga (en die gaat dat waarschijnlijk gewoon blijven met zijn 16 jaar en 28 dagen) die letterlijk de jeugd van Dortmund en Duitsland aan flarden schoot die heeft geen “hype” rond zich hangen wil je zeggen?

26 juni 2022 om 16:58

Dus...

Voor de nation leageu had de eredivisie top nog kans bij gnonto, doordat hij het redelijk deed ging hij van 5 naar zo 12/15 mil wat vraagprijs betreft, ook hebben teams uit de "grote 5" competities interesse in hem, daar gast zijn voorkeur naar uit.
Totaal anders.
Leuk dat he de jeugd aan flarden schiet, dat hebben wel meerdere gedaan dat biedt nog geen garanties.
En waar zeg ik dat hij blijft?

26 juni 2022 om 11:05

Als 17-jarige speler mag die jongen maximaal drie jaar tekenen in Nederland. Opties die het contract automatisch verlengen als hij 18 wordt zijn ook niet toegestaan. Dus als je hem maximaal drie jaar kan vastleggen zal dat voor clubs als Ajax en PSV niet heel interessant maken om hem voor veel geld over te nemen.

26 juni 2022 om 13:22

Optie om eenzijdig contract te verlengen is gewoon toegestaan, toch? Max 3 jaar inclusief Max 3 jaar eenzijdig verlenging. Althans, zo doe ik dat altijd in FM

26 juni 2022 om 15:26

In Nederland is het niet toegestaan. Onder de 18 is max drie jaar en is niet via opties te omzeilen.
Dat geeft bij Ajax vaak de problemen. Jeugdspelers hebben na hun doorbraak geen langdurige contracten.

26 juni 2022 om 17:32

@jordyb Zoals @speedyafc ook al gezegd heeft, is een eenzijdige optie niet mogelijk als dit zou betekenen dat de duur langer dan drie jaar is. Dit soort clausules zijn van rechtswege nietig in Nederland, hetgeen kortgezegd inhoudt dat ze juridisch gezien niet bestaan.

Snap hem wel. Er vertrekt 1 spits bij Dortmund en er komen er 2 voor terug. Beide spitsen voor een aardig bedrag binnengehaald (worden niet gezien als leuke invallers dus) en dan hebben ze met Malen een derde spits die voor meer dan 30 miljoen is gekocht (alledrie dus). Kom maar lekker naar de ED.

26 juni 2022 om 13:16

Hij is 17 en is alles behalve een gevestigde naam in het eerste van Dortmund....

26 juni 2022 om 13:43

Nee en hoe gaat hij zijn naam vestigen als er 3 spitsen voor hem rondlopen die voor 30 miljoen gehaald zijn? Zelfde als waarom Brobbey wegging, net toen er een kans kwam (zoals nu voor Moukoko waar Haaland weggaat) halen ze een nieuwe dure spits. Nu zelfs 2. Hij heeft afgelopen seizoen 7%(!) van de mogelijke minuten gespeeld, terwijl Haaland 13 wedstrijden niet in de basis startte. Denk je dat hij dan het gevoel heeft dat er vertrouwen in hem is? Hij is heel jong, maar wel op een dusdanig niveau dat hij gewoon professioneel veel kan spelen. Goed genoeg is oud genoeg.

Heeft de volgende statistieken:
Bundesliga: elke 123 / 308.5 minuten een goal / assist.
Bundesliga U19: elke 46 minuten een goal.

Dan verwacht je toch dat hij meer dan 1 keer basis zou spelen afgelopen seizoen. Maar nee, zijn kans op speeltijd wordt alleen maar kleiner.

Beetje gevalletje Brobby als je concurrentie krijg haakt je af dan ga je gewoon ergens anders op de bank zitten in plaats de strijd aan te gaan wat een slap zootje

26 juni 2022 om 13:42

Ja lekker makkelijk. Dortmund haalt 3 spitsen ter waarde van 130 miljoen. Je wilt toch gewoon spelen?

26 juni 2022 om 15:57

Hadden we maar 3 spitsen….. Haller zal de enige spits zijn die we hebben. Als je op 17 jarige leeftijd een basis plaats verwacht bij de nr.2 van Duitsland klopt iets niet tussen je oren. Hij was afgelopen seizoen continue geblesseerd, en als hij speelde leverde hij amper iets. Dus ja logisch dat je niet speelt….

26 juni 2022 om 21:58

Wat ga jij blij verrast zijn met Adeyemi zeg. Haller enige spits..

Moukoko, de jongen die in zijn jeugd aan de lopende band wist te scoren door zijn fysiek. Maar die paar wedstrijdjes in het 1e van Dortmund hebben mij niet kunnen bekoren. Ik snap werkelijk niet waarom hij als een groot talent wordt gezien. Ik snap wel dat hij liever niet te veel concurrentie krijgt. Dan speel je minder. Laten de Nederlandse clubs maar snel de andere kant opkijken.

26 juni 2022 om 14:58

Hij was juist helemaal niet fysiek een beer in de jeugd, dat zeggen echt enkel mensen die hem niet hebben zien spelen. Hij moest het juist altijd heel erg hebben van zijn snelheid en techniek.

26 juni 2022 om 18:54

Dat zal vast als jij het schrift. Ik heb hem op 12-jarige leeftijd zien voetballen op een internationaal jeugdtoernooi met o.a. deelname van Manchester United, Real Madrid, PSG, AC Milan, Ajax en weet ik niet wat nog meer. Ik was er als scheidsrechter actief. Hij was met zijn 12 jaar al zo’n 1.70 m lang en had al bovenbenen waar je u tegen zegt. Hij was fysiek dus al verder dan leeftijdsgenoten.

Ajax zou een poging moeten doen, en Brobbey halen. Heb je 2 nummers 9’s voor de toekomst. Ihattaren heb je dan nog op rechts achter Anthony. Dan ziet de toekomst er voorin toch ineens heel mooi uit en alle 3 zullen ze met dikke winst verkocht worden

26 juni 2022 om 14:11

Dan nog 2e viool spelen achter brobby? Blijft hij in dezelfde situatie

26 juni 2022 om 17:28

Hoezo zou ajax zowel hem als Brobbey halen, dat gaat echt niet gebeuren hoor. Brobbey moet 18 miljoen kosten en deze jongen denk ik rond hetzelfde bedrag. Daarbij komt Bergwijn (naar alle waarschijnlijkheid) en heb je ook Tadiç nog die daar kan spelen.

Ik zie de deal met Haller als nog in het water vallen….

Wat heeft Dortmund toch monsterlijk veel talenten. Moukoko, die gast van Salzburg, Reyna, Bellingham, Malen. Dit soort clubs zijn waarom ik zoveel van voetbal hou. Ploegen die structureel talenten laten doorstromen (ook waarom ik zoveel van de ED hou). Ik zou Moukoko verhuren als ik Dortmund was. Hij heeft zoveel concurrentie op dit moment. Als hij zijn contract niet verlengt vraag ik wel af wat dan wel ene goede stap zou zijn. Misschien een Leipzig? Denk dat de PL te zwaar zou zijn.

26 juni 2022 om 13:00

Grappig genoeg komt geen enkele van de talenten die jij noemt écht uit de jeugd van Dortmund, als in gewoon gescout, niet alsof de hele wereld achter je aan zit. De tot nu toe doorgebroken talenten bij Dortmund hebben ze zelf ergens opgehaald, omdat zij aan het langste eind trokken.

Moukoko komt uit de jeugd van Sankt Pauli, heel veel clubs zaten achter hem aan, maar hij koos op 12(!) jarige leeftijd voor Dortmund.
Reyna komt van New York City fc, op 17 jarige leeftijd naar Dortmund.
Malen, Bellingham en Adeyemi hebben nooit in de jeugd van Dortmund gespeeld.

26 juni 2022 om 13:37

Als iemand die sinds zijn 12 jaar in de jeugd zit niet eens meer als eigen jeugd telt... De grote jeugdopleidingen scouten natuurlijk de grootste talenten uit de omgeving/het land rond die leeftijd. De meeste spelers die momenteel in de hogere jeugdafdelingen van Madrid, Barca, Ajax etc spelen zaten op hun 10-11 jaar allemaal nog elders, de meesten zelfs bij amateurploegen.

26 juni 2022 om 13:46

Daarom noem ik het ook talenten en geen jeugdspelers. Jong goede spelers halen is een kunst

26 juni 2022 om 13:58

Nou ja, Moukoko is dan ook een echte uitzondering op de regel. Clubs uit andere landen wilden hem namelijk ook hebben. Dat maakt het voor mij een uitzondering.

26 juni 2022 om 14:06

Dat ben ik met je eens. Jonge goede spelers halen is een kunst op zichzelf. Maar bij Red Bull en Aspire weten ze daar alles van.

H2, deze.jongen pakken, zeker als Brobbey niet haalbaar is

Gelijk gebruiken in de deal met Haller zou ik zeggen, want er zijn vast en zeker meer kapers op de kust voor Moukoko.

Ondanks zijn fenomenale cijfers in de jeugd, is het er mede door zijn blessures, nog niet echt uitgekomen. Viel me meestal wat tegen als hij speelde in de competitie of in de Champions League.

Dan heb je ook de mentaliteit van een gieter. Je bent 17 en durft de wil de concurrentie niet aangaan? Wie denk je dan ook wel niet dat je bent.

26 juni 2022 om 14:14

Jij kent hem persoonlijk? Als er 3 spitsen voor 30+ gekocht worden. (Incl. malen) spreekt dat niet echt vertrouwen uit.
Met een nog eenjarige contract snap ik dat je dan je opties overweegt.

Eenjarig contract. Als ik Madrid was zou ik een bod van 12-15 miljoen exclusief bonussen uitbrengen. Is het gokje wel waard. Vooral een goed plan voorleggen. Meteen een leuke club regelen in La Liga om 2 jaar aan uit te lenen waar ie in de basis staat en hem duidelijk maken dat Benzema na die uitleenbeurt hoogstwaarschijnlijk met pensioen is. Bovendien een centje meer verdienen dan bij Dortmund ondertussen. Proberen kan geen kwaad.

Beetje het Brobbey verhaal.1000x zeggen dat je bijtekenen, en het toch naar niet doen. Als de club dan een spits haalt, dat als excuus gebruiken.mentaliteit en doorzettingsvermogen van een goudvis.

Haha na Brobbey jaagt Haller Moukoko stuipen op t lijf. wat een vertrouwen hebben die gasten in zichzelf zeg..
nouja misschien kan ie naar RedBull

17 jaar. Ik snap dat Dortmund niet compleet afhankelijk wilt zijn van 2 jonge jongens voorin.

Ook snap ik dat hij meer minuten wilt maken, maar laat jezelf dan een jaar verhuren.

26 juni 2022 om 14:15

Lees het artikel, zijn contract is nog meer één jaar.

Let op , deze gaat of naar Barca / PSG / Man U want daar zit ten Hag ...en natuurlijk Ajax.
Misschien ook nog City .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1 fan
Aanvaller, 17 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren