RKC stunt met huurdeal: ‘Een van de grootste talenten uit de Arsenal-opleiding’

Donderdag, 23 juni 2022 om 11:25Yvo van Dorst • Laatste update: 12:28

RKC Waalwijk huurt Mika Biereth aankomend seizoen van Arsenal, zo maakt de club via de eigen kanalen bekend. De negentienjarige spits heeft een huurovereenkomst getekend voor één seizoen in Waalwijk. RKC beschrijft Biereth als 'een van de grootste talenten uit de opleiding van Arsenal'.

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC Waalwijk, is erg verheugd met de komst van Biereth. “We zijn enorm blij dat we Mika hebben kunnen huren. Met zijn spel en potentie is hij een van de grootste talenten van de Arsenal-opleiding en daarmee voor ons een buitenkans. Bij RKC krijgt hij komend seizoen de mogelijkheid om wekelijks minuten te maken op Eredivisieniveau en zich daardoor verder te ontwikkelen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

RKC is bezig met een drukke transferzomer. Voor Biereth werden eerder Julian Lelieveld (de Graafschap), Kevin Felida (FC Den Bosch) en Joey Kesting (PEC Zwolle) gecontracteerd. RKC eindigde vorig seizoen op de tiende plek in de Eredivisie, waardoor de Brabanders nog een jaar zeker zijn van Eredivisievoetbal. Afgelopen seizoen was Jens Odgaard de smaakmaker in de spits bij RKC met acht doelpunten en zes assists. De Deen, die werd gehuurd van Sassuolo, vertrekt nu echter naar alle waarschijnlijkheid voor 4,5 miljoen euro naar AZ.

Biereth speelde tussen 2019 en 2021 voor de jeugdopleiding van Fulham. Voor het Onder 18 team van de Londense club maakte hij 25 doelpunten in 37 wedstrijden en was hij 15 keer aangever bij een goal. In de zomer van 2021 vertrok Biereth naar de opleiding van Arsenal. Voor het Onder 23 team van the Gunners was hij goed voor 12 goals in 26 wedstrijden. Biereth werd geboren in Londen, maar beschikt tevens over de Deense nationaliteit. De spits maakte vorig jaar oktober zijn debuut voor Denemarken Onder 19.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door dvcer)

Clubs zijn lekker bezig! Dit vind ik ook de leukste periode. Veel transfers en kijken hoe teams gevormd worden

23 juni 2022 om 11:51

Eens, zeker ook omdat ze op tijd lijken te beginnen en aanwinsten met een logische gedachte. Uiteraard nog zien of ze ook dat kunnen brengen wat er verwacht wordt, maar deze Biereth heeft toch wel aardige statistieken in de jeugd van Fulham. Kijken of hij kan aanhaken op een hoger niveau.

23 juni 2022 om 11:52

Doe mij maar gewoon weer het voetbal zelf. Toch echt de leukste periode🙂.

Desondanks wel mooi om te zien dat de kleinere ploegen ook leuke spelers weten op te pikken. Laat het nieuwe seizoen maar snel weer starten.

23 juni 2022 om 12:09

Afgelopen jaren waren we amper transfers of veel minder en dan vooral einde zomer.. nu is het sneeuwbal effect veel eerder op gang. Ik denk dat selecties daardoor eerder rond zijn en de teams juist beter voorbereid zijn, wat weer voor beter voetbal kan zorgen. Alleen Feyenoord lijkt een beetje achter te lopen maar die moeten dan ook eerst verkopen voor ze kunnen kopen

23 juni 2022 om 11:58

Dit is inderdaad wel een leuke transferperiode in Nederland tot dusver. Heb het idee dat clubs nu meer spelers binnenhalen dan in de jaren ervoor, dus ook voor corona. Zitten hele verschillende, maar ook hele leuke en opvallende transfers tussen. Deze Biereth is 1 van die transfers, maar ook bijvoorbeeld Yilmaz die naar Fortuna Sittard vertrekt, Benitez die eigenlijk toch best onverwacht naar PSV vertrekt en Hoever die tijdelijk is binnengehaald, AZ die blijkbaar bezig is met o.a. een speler uit Argentinië, Ajax die bezig is met o.a. Brobbey, Bergwijn, Zirkzee en Wijndal, NEC die dus verrast met Tannane, FC Utrecht die met o.a. Dost bezig zijn maar ook o.a. Viergever hebben binnengehaald, FC Groningen die verschillende leuke spelers hebben binnengehaald, Feyenoord die Danilo hebben binnengehaald en bezig zijn met Wieffer en ga zo nog maar door.

En natuurlijk uitgaande transfers als Mazraoui, Gravenberch, Haller, Götze, Dessers (gehuurd), Bazoer, Doekhi, Openda (gehuurd) en waarschijnlijk ook spelers als Álvarez, Antony, Malacia, Kökcu, Senesi, Karlsson, etc. etc. en heb wel echt het idee dat eigenlijk alle clubs meer actief zijn dan voorheen.

Heb op de een of andere manier ook echt wel veel zin in het nieuwe seizoen, want eigenlijk vrijwel alle clubs in de Eredivisie zijn lekker actief bezig met het (ver)kopen van spelers.

23 juni 2022 om 14:36

Leukste periode vind ik dan toch de eerste paar wedstrijden om te zien hoe de ploegen op elkaar zijn ingespeeld en hoe de nieuwe aankopen het uiteraard doen, en uiteraard de ontknoping van de competitie. Deze transferperiode zorgt er wel voor dat ik nog meer zin in het nieuwe seizoen krijg!

24 juni 2022 om 02:46

Die eerste paar wedstrijden zijn altijd een genot. Grote uitslagen vaak. Teams die verrassen, spelers die gelijk de toon zetten. Vaak het leukste gedeelte van het seizoen samen met het slot.

Zo zie je maar weer dat de hele eredivisie baat heeft van de goede Europese prestaties. Komende seizoenen moeten clubs doorpakken en kan het NL voetbal nog verder groeien

23 juni 2022 om 11:47

Jaman, deze spelers komen allemaal omdat Feyenoord de finale heeft gehaald van de Conference League, wat een helden toch die Feyenoord die zetten het Nederlands voetbal al jaren op de kaart 👏💫

23 juni 2022 om 11:56

Pohhh is het niet iets te lekker weer om je zo te laten kennen. Het blijft me verbazen hoe sommige dingen hier voor een rode lap kunnen zorgen. Hij zegt nergens feyenoord en hij zegt prestaties. Wat dus ook nog steeds kan doelen op de prestraties van ajax in het korte verleden.

ON: Een arsenal watcher die deze jongen op waarde kan schatten?

23 juni 2022 om 11:58

Hij noemt toch nergens Feyenoord of lees ik nou verkeerd? Denk dat hij hier best wel een punt kan hebben…. We zien momenteel best veel leuke namen naar Nederland komen. Dat komt toch ergens door….

23 juni 2022 om 12:33

Lekker laten gaan joh. Ik heb die gozer op nog geen fatsoenlijke reactie kunnen betrappen. Ik denk ook dat het best een factor kan zijn dat spelers iets meer naar de eredivisie kijken.

23 juni 2022 om 11:58

Niet helemaal eens. RKC speelt geen Europees en ook niet de verwachting dat ze voor Europese plekken gaan spelen. Biereth ziet gewoon een vacature in de spits als basisspeler op het hoogste niveau van NL. Als hij die optie kreeg in elk ander top 8 competitie van Europa, had hij die elders ook gegrepen. Desalniettemin op het oog een goede aanwinst voor RKC.

23 juni 2022 om 12:01

Je zegt het eigenlijk zelf al, "in elk ander top 8 competitie van Europa". Door die goede Europese prestaties behoren we weer tot die top 8, dat is wel even anders geweest en geloof best dat daar geprofiteerd van kan worden.

23 juni 2022 om 14:32

Kan me niet herinneren dat NL ooit uit die top 8 is geweest. Belgie en Portugal hebben boven NL gestaan, maar Schotland en Oostenrijk bijvoorbeeld niet (de huidige achtervolgers). Ik blijf erbij dat het voor die jongen niet de doorslaggevende factor is geweest.

23 juni 2022 om 14:38

Niet zo lang geleden stonden we nog achter Oostenrijk geloof ik, dat is pas omgeslagen na dat wonderseizoen van ajax.

23 juni 2022 om 16:10

Dat ligt dan toch aan jouw geheugen, The-Jump. Niet zo gek lang geleden bungelden we 'gewoon' rond de 14e plaats, waarbij Oostenrijk zeer zeker boven ons stond. Daarnaast ook landen als Rusland, Oekraã¯ne, Turkije, Zwitserland en Tsjechiã«.

Of het voor die jongen een doorslaggevende factor is, betwijfel ik ook. Maar voor clubs als Arsenal weegt dat echt wel mee. De Eredivisie staat er beter op dan pak 'm beet 5 jaar terug en dat laat zien dat die jongen toch wel wat tegenstand gaat krijgen hier.

23 juni 2022 om 12:49

Laten we wel wezen. De rest van Europa ziet ook wat voor talenten er keer op keer bij ons aller Ajax doorkomen. Bij zo'n Arsenal waar ze 10 jaar geleden de Eredivisie misschien als een soort Roemeense competitie zagen. Gaan ze dan ook denken "nou, daar breken wel érg veel talenten door. Misschien toch maar even wat spelertjes daarheen uitlenen." De Eredivisie komt naast Mickey Mouse competitie zo langzamer ook bekent te staan als broedhaven voor vele toptalenten. Je zou haast gek zijn daar niet zo nu en dan wat spelers heen te sturen.

23 juni 2022 om 13:44

Dat is zeker een gevolg van de goede prestaties. Hopelijk kunnen we komend seizoen inderdaad doorgroeien.

Nu hopen dat de spelers die naar het buitenland vertrekken het ook goed doen. Dat kan de transfer opbrengsten in de toekomst ook vergroten.

Haha mooi, ken deze speler verder niet maar een Arsenal talent voor RKC is altijd goed. Met Yilmaz, Tannane, deze jonge en wie weet nog meer zijn de kleinere clubs ook lekker bezig.

Ben benieuwd naar deze spits. Hopelijk kan hij net zo belangrijk zijn als Odgaard.

23 juni 2022 om 12:48

Ik heb hem regelmatig zien spelen in de onder 23 en vind het een degelijke spits. Hij weet goed positie te kiezen en komt vaak voor zijn man om de bal binnen te tikken. Biereth wordt echter niet als een supertalent gezien en speelde vaak in de schaduw van Balogun. Laatstgenoemde weet het net alleen nog niet vaak te vinden voor Middlesbrough.

23 juni 2022 om 13:14

Of hij wordt een tweede Sanogo.

Het woord stunten is inmiddels aan inflatie onderhevig.

Toch een goede ontwikkeling, Nederland is een ontwikkelingsland.

Perfecte huurdeal voor RKC, hopen dat deze speler RKC in de eredivsie kan houden. Zie je vaker.

Vind stunt wel meevallen, dat was pakweg 22 jaar terug toen fc den bosch destijds eredivisionist wel een spits met veel wedstrijden in arsenal 1 huurde, namelijk Cristopher Wreh...

23 juni 2022 om 13:54

Pakweg 22 jaar geleden stond het World Trade Center er ook nog. Tijdgeest is cruciaal.

Nou nou stunten stunten...ik weet het niet hoor. Klinkt als het zoveelste huurtalentje uit de jeugd van een topcluppie die vlieguren moet maken op een lager niveautje. Het is niet alsof ze nu de smaakmaker van 2022/2023 in huis hebben gehaald. Dit spelers belanden zelfs regelmatig op het bankie. We gaan het zien, maar ff dimmen hoor.

Foeke mag aan de bak. Concurrentie van Cambuur is zich behoorlijk aan het versterken, maar in Leeuwarden blijft het angstvallig stil op transfergebied.....

23 juni 2022 om 14:30

Gaan ze Jacobs, Ter Heide, Sambissa en/of Stevens nog verlengen of vertrekken die allen transfervrij?

Deze jongen is zeker niet onaardig in de spits maar een van de grootste talenten van Arsenal? Absoluut niet anders zat hij wel bij het 1ste en niet bij RKC..

Tja, "een van de grootste talenten van Arsenal die voor ons haalbaar is" klinkt ook zo saai. Dit is natuurlijk niet 1 van de grootste talenten. Die verhuurt men doorgaans niet aan het rechter rijtje van de Eredivisie. Die spelen bij Arsenal, bij topclubs in middelgrote competities of ergens in een top competitie.

Een van de grootste talenten, tja dat horen we wel zo vaak. Eerst maar eens laten of zien of ze ook echt zo goed zijn in het profvoetbal ipv de jeugdelftallen.

Ik wens hem veel succes bij RKC en hopelijk kan hij overtuigen.

RKC beschrijft Biereth als 'een van de grootste talenten uit de opleiding van Arsenal'.....aldus wij van WC Eend. Zou gek zijn als RKC zou schrijven dat het eigenlijk helemaal niet zoveel voorstelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.SC Cambuur39-17
10.RKC Waalwijk38-11
11.NEC38-14
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
V. AnitaMiddenvelder321
S. BakariMiddenvelder311
M. KramerAanvaller3111
Y. OukiliMiddenvelder210
I. Bel HassaniMiddenvelder200
E. VaessenKeeper310
S. AdewoyeVerdediger220
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren