Van Gaal baalt openlijk van Cillessen: ‘Ik vind het niet prettig’

Zaterdag, 11 juni 2022 om 20:44Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 20:49

Louis van Gaal heeft voorafgaand aan de Nations League-wedstrijd tegen Polen tekst en uitleg gegeven over de opstelling. De bondscoach van het Nederlands elftal grijpt terug op zijn ogenschijnlijke basiself en gooit zijn elftal om die reden weer compleet om. Opvallend is de basisplek van Mark Flekken. De doelman krijgt de voorkeur boven Jasper Cillessen, die volgens Van Gaal 'een kleine blessure' heeft opgelopen op de training. De kans is groot dat de doelman van Valencia dinsdag tegen Wales wel weer onder de lat staat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Echt niet normaal zoveel als Ciilessen en Bijlow geblesseerd zijn. Je kan niet op ze bouwen

11 juni 2022 om 21:02

Bij Bijlow is het nog afwachten. Heeft vaak veel verschillende blessures. Dat kan ook zomaar over zijn en dan hebben we het er nooit meer over.

11 juni 2022 om 22:46

Haha ja, dat kan zomaar ineens inderdaad!

12 juni 2022 om 10:38

Dat is nou juist het probleem. Het is elke keer wat anders bij hem en is nog nooit in zijn leven een seizoen lang fit geweest. Dat gaat niet zomaar over zijn vrees ik, Bijlow is denk ik echt de meest blessuregevoelige keeper die ik ken.

11 juni 2022 om 21:19

Maar als het een kneuzing is zoals van Gaal zegt, in hoeverre zou Cillessen zelf er dan iets aan doen? Door zn enkel gegaan of een flinke tik gekregen?

Als ik van gaal tussen de regels door lees, gaat hij cillese niet oproepen voor het wk. Dit zou mijns inziens een uitstekende beslissing zijn. Hij is niet goed genoeg om op t hoogste niveau te keepen. Op z'n beste dag is het een 7tje, maar vaker is het een 5 met de vele foutjes die hij maakt. Ook tegen België was t helaas weer zwak. Met bijlow en flekken ben je goed gedekt, krul mee voor eventuele penalties.

11 juni 2022 om 20:56

Tegen Belgie zwak? Welke wedstrijd heb jij gekeken.

11 juni 2022 om 21:10Welke wedstrijd heb jij gekeken? Cillessen is gewoon zwaar matig.

11 juni 2022 om 21:13

Dan stel ik hem nog een keer, welke wedstrijd heb jij gekeken?

11 juni 2022 om 21:45

Cillessen was echt goed tegen België, welke wedstrijd heb jij gekeken?

11 juni 2022 om 22:08

Fijn dat je laat weten er geen verstand van te hebben.

11 juni 2022 om 20:58

Wat? Weet niet watvoor pot jij hebt gezien tegen Belgie, maar Cillessen maakte naar mijn mening een hele stabiele indruk. Die tegengoal was ook totaal niet zijn fout, want de desbetreffende verdedigers liepen gewoon onder de bal door waardoor Batsman gewoon een vrije schietkans kreeg.

11 juni 2022 om 21:06

Ach het is bochherief totaal niet serieus te nemen die heeft nooit iets positiefs te melden , waarschijnlijk niet eens naar Ned België gekeken .

11 juni 2022 om 22:06

Haalt bij Valencia wanneer hij vast speelt nog altijd een prima niveau, hoger dan de rest van de keepers. Hoort er met onze huidige matige lichting gewoon altijd bij

11 juni 2022 om 23:24

Bijlow boven Cillessen kiezen vind ik wel echt knap. Beide keepers zijn vaak geblesseerd de afgelopen 2 jaar en een Bijlow heeft nog nooit een seizoen lang kunnen laten zien een constant niveau vast te kunnen houden. Cillessen heeft meer ervaring, is beter met de voeten en is ondanks alles alsnog beter dan Bijlow.

12 juni 2022 om 08:13

Cillessen is op dit moment gewoon de beste keeper van Nederland. Bijlow en Flekken moeten echt nog een stap maken om op dat niveau te komen.

Op dit moment heeft van Gaal eigenlijk geen echte keuze om hem niet op te roepen, maar zodra Bijlow of Flekken het gewenste niveau heeft, zal Cillessen er niet meer bij zijn.

12 juni 2022 om 12:13

ik snap dat je Cillessen geen wereld keeper vindt, maar ga nou niet doen als of Flekken en Bijlow zoveel beter zijn en dan moet je helemaal niet met Krul aankomen. Die gast kan echt niet keepen en heeft het ook nooit gekund

Louis van Gaal heeft hier natuurlijk gelijk. Je kunt een hele goede keeper zijn, maar als je om de haverklap geblesseerd bent dan kun je niet op hem bouwen.

Ik sluit het daarom niet uit dat Flekken het gaat flikken om 1ste keeper het WK te zijn. Die is tenminste wel fit.

11 juni 2022 om 21:14

Nou daar ben je mooi *** mee dan, Je gaat zien dat Flekken uiteindelijk ook maar een modale keeper is bij nietszeggende club uit Duitsland.

11 juni 2022 om 21:22

Helaas hebben wij geen wereldtop keeper. Bijlow en Cillessen zijn beter, maar die zijn helaas niet fit.

Cillesen fit of niet fit selecteren voor het WK moet je hem niet aandoen ook. Heeft sinds het WK in 2014 eigenlijk nauwelijks meer een enigszins goed niveau aangetikt en structureel geblesseerd of 2e keeper. Ook de hele hype dat die goed keepte tegen België snap ik niet zo. Hij pakt geen bal klem en stomt of bokst alles weg, is helemaal niet zo goed met de bal aan de voet en ramt alles naar voren of over de zijlijn komt totaal niet uit bij hoge ballen en een uitstraling van een stoeptegel die elk moment kijkt of die in huilen kan uitbarsten. Mits fit Bijlow 1e keeper, Flekken 2e keeper en een Bizot als 3e keeper.

11 juni 2022 om 21:42

Beetje lastig om alle ballen klemvast te pakken als alle ballen redelijk hard waren of van richting werden veranderd. Het is niet zo dat Courtois alle ballen klemvast had tegen Liverpool, als die maar de ballen kaatst naar een veilige richting. En dat hij niet zo goed is met de bal, daar ben ik ook niet mee eens. Meeste lange ballen kwamen gewoon aan en die uitstraling van een stoeptegel kun je beter achterwege laten, als die maar de ballen tegenhoud. Ed de Goey had ook geen "uitstraling", maar was gewoon een hele goeie keeper, en daar beoordeel ik hem eerder op ten opzichte van hoe die eruitziet.

Ajax haal hem niet terug is meer geblesseerd tegenwoordig

ik kan Vlekken nog steeds niet betrappen op een spectaculaire redding .Wat is zijn meerwaarde voor het team

De keepersituatie bij Oranje is wel schrijnend. Onze beste keepers zouden bij bijna geen enkel ander land uit de subtop onder de lat staan, en dan zijn ze ook nog eens altijd geblesseerd. Als je als jonge jongen een beetje kan keepen en je werkt er keihard aan dan moet het toch een realistische ambitie zijn om Oranje te halen. Maarja, niemand wil ooit keeper zijn...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

281 fans
Keeper, 33 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 NEC 1 0 0 0
2021/2022 Valencia 17 0 1 0
2020/2021 Valencia 10 0 0 0
2019/2020 Valencia 24 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Cillessen: ‘Beloofde geen gratis optreden als ik ballen door zou laten, hoor'

Jasper Cillessen stond zondagmiddag voor het eerst in elf jaar weer onder de lat bij NEC tijdens het gewonnen Eredivisie-duel met FC Volendam (1-4). Bij de openingstreffer van de thuisploeg zag...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren