Denso Kasius ziet toptransfer naar Bologna al snel worden bekroond

Vrijdag, 27 mei 2022 om 15:24Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:42

Denso Kasius (Bologna), Hugo Wentges (ADO Den Haag) en Sven Mijnans (Sparta Rotterdam) mogen zich voor het eerst aansluiten bij de definitieve selectie van Jong Oranje, zo blijkt uit de door Erwin van de Looi bekendgemaakte selectie. Die bestaat uit 23 namen en kent verder weinig verrassingen. Myron Boadu keert terug bij Jong Oranje en moet in de spits de concurrentie aan met Brian Brobbey en Joshua Zirkzee.

Kasius is waarschijnlijk de opvallendste naam in de selectie. De rechtsback maakte eind januari de verrassende overstap vanuit FC Volendam (dat hem huurde van FC Utrecht) naar Bologna en speelde daar tot nu toe zeven keer. Boadu is er eveneens bij; de spits van AS Monaco miste de laatste interlandperiode in maart door een blessure, zo benadrukte Van de Looi een paar maanden geleden. In de interlandbreak daarvóór in november ontbrak Boadu nog vanwege een disciplinaire schorsing, waardoor de aanvaller al sinds oktober niet meer uitkwam voor Jong Oranje.

De aankomende twee weken staan de laatste drie wedstrijden in de EK-kwalificatiegroep op het programma. Jong Oranje speelt eerst op vrijdag 3 juni in Chisinau tegen Moldavië. Op dinsdag 7 juni staat in Almere de thuiswedstrijd tegen Gibraltar op het programma, waarna de groepsfase op zaterdag 11 juni afgesloten wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen Wales. Als Jong Oranje deze drie wedstrijden wint is het rechtstreeks geplaatst voor het EK 2023 in Roemenië en Georgië.

De volledige selectie:

Doel: Hugo Wengtes (ADO Den Haag), Jay Gorter (Ajax) en Kjell Scherpen (KV Oostende)

Verdediging Micky van de Ven (VfL Wolfsburg), Milan van Ewijk (sc Heerenveen), Sepp van den Berg (Preston North End), Sven Botman (Lille OSC), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Denso Kasius (Bologna), Jan Paul van Hecke (Blackburn Roves), Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen), Devyne Rensch (Ajax)

Middenveld: Kenneth Taylor (Ajax), Wouter Burger (FC Basel), Daniël van Kaam (FC Groningen), Quinten Timber (FC Utrecht), Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC), Sven Mijnans (Sparta Rotterdam)

Aanval: Brian Brobbey (Ajax), Myron Boadu (AS Monaco), Elayis Tavsan (NEC), Daishwan Redan (PEC Zwolle), Joshua Zirkzee (Anderlecht)Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door memphisdepay)

Debutant Wentges, binnenkort vaste keep in het Nederlands elftal!

27 mei 2022 om 16:50

Wentges maakt echt een goede indruk op mij. Het zou gaaf voor hem zijn om minuten te maken voor Jong Oranje. Hopelijk volgend seizoen met Hugo in de Eredivisie!

27 mei 2022 om 17:47

Ik ben ook ongelooflijk blij met die jongen, hield mijn hard vast toen Koopmans geblesseerd raakte, maar die zie ik zijn plek niet meer terugkrijgen hoe sympathiek en redelijk hij het ook heeft gedaan! Eindelijk weer een echte superkeeper!

Ik zal het hier nog maar een keer benadrukken, hoe kan botman nou bij jong zitten terwijl zon slapzak als bmi wel wordt opgeroepen voor oranje....

27 mei 2022 om 15:52

Denk omdat Bmi als 5/6 keus is opgeroepen en alleen meedoet op trainingen. Botman staat basis in jong Oranje. Dat denk ik he

27 mei 2022 om 15:58

Lachwekkend argument natuurlijk, Oranje hoort altijd voor te gaan.

27 mei 2022 om 17:17

Toch denk ik dat het klopt. Uit mn hoofd speelt Jong Oranje kwalificatie en het grote Oranje (waar Botman op de bank zou zitten) het nietszeggende Nations League

27 mei 2022 om 18:00

Maar waar heb je meer aan als Oranje? Een jongen die wedstrijden bij jong Oranje heeft gespeeld die ergens om gaan of een jongen die op trainingen bij Oranje heeft meegedaan? Met het oog op het WK zou ik zelf het eerste zeggen.

27 mei 2022 om 16:00

Het is mij ook een raadsel. De enige reden die ik zou kunnen verzinnen is dat Jong Oranje voorrang krijgt ivm de kwalificatie. Dat daarom Botman, maar ook Brobbey, Boadu of Zirkzee niet opgeroepen zijn voor het grote Oranje.

27 mei 2022 om 16:40

volgens mij heeft het oproepen van het Nederlands elftal al lang niet meer met kwaliteit te maken, maar meer met het aantal volgers op Instagram of je score bij fifa (het spel).

27 mei 2022 om 16:58

Dat is wel een hele vreemde gedachtegang?

Botman is op Fifa beter, en zover ik weet heeft Bruno Martins Indi geen instagram, dus ook daar heeft Botman meer volgers.

27 mei 2022 om 18:40

Mogelijk omdat BMI bekend is bij LVG en Botman de draaicirkel heeft van een goederentrein.

Ik vind het best raar dat Naci Unuvar niet wordt opgeroepen voor Jong Oranje, terwijl hij wel een uitstekend seizoen heeft gehad. Verdient echt wel een kans om eerlijk te zijn.

27 mei 2022 om 16:26

Zou er naar mijn mening ook wel bij mogen zitten idd

27 mei 2022 om 17:37

Heel apart inderdaad, net als uberhaupt maar het selecteren van slechts 1 buitenspeler. Alleen Tavsan is een buitenspeler (tenzij je Taylor meerekent). Neem dan Unuvar en Azarkan mee. Beide jongens hebben een goed seizoen en hebben de potentie. Je zou toch denken dat jongens als Boadu, Brobbey en Zirkzee ook aanvoer nodig hebben.

Ook bij de selectie van Jong Oranje een paar namen waarvan je denkt hoe komen ze erbij. Wat doen zo'n Kjell Scherpen, Milan van Ewijk, Jurgen Ekkelenkamp, Daniel van Kaam en Daishwan Redan hier tussen?
3 van de 4 aanvallers zijn pure spitsen, waar zijn de vleugelaanvallers bijvoorbeeld Summerville, Azarkan

27 mei 2022 om 15:57

Er zijn niet zo heel veel keepers beter dan Scherpen en ook niet veel rechtsbacks beter dan van Ewijk. Summerville is volgens mij geblesseerd. Ekkelenkamp zit er terecht bij. De andere spelers zijn slechts opvulling denk ik, maar die hebben inderdaad niet veel indruk gemaakt dit seizoen.

Azarkan had er misschien bij moeten zitten, maar denk eerlijk gezegd dat Unuvar en Ihatarren beter zijn.

27 mei 2022 om 16:07

Je hebt Bart Verbruggen die bij Anderlecht zit en die in het vorige seizoen al redelijk wat wedstijden had gespeeld daar en waar Kompany ook zijn vertrouwen in uitsprak. Dit seizoen nauwelijs gespeeld daar vanwege de aanwezigheid van Van Crombrugge natuurlijk. Alleen is deze jongen zoveel talentvoller en beter als Scherpen, echt geen idee op basis van wat die jongen geselcteerd wordt.
Voor Van Ewijk zijn misschien niet veel betere maar met Rensch, Kasius en Geertruida al ruim bezet. Summerville is inderdaad geblesseerd zag ik net.
Azarkan bij een goed aanvallend Excelsior 11 goals en 10 assists wat gewoon een reden is om geselcteerd te worden. Op basis van de laatste 1,5 jaar Ihattaren zeker niet beter als Azarkan. Naar mijn mening moeten jongens van de Jong teams uit de KKD zeker niet geselecteerd worden zolang er betere spelers zijn bij ''normale'' teams

27 mei 2022 om 16:21

Omdat er zo weinig vleugelaanvallers zijn zou je hem inderdaad kunnen selecteren. Vind de prestaties van Unuvar knapper dan die van Azarkan maar dat is mijn mening. Vind het verder een rare bewering dat spelers uit jong teams niet de voorkeur zouden moeten krijgen boven spelers van normale teams.

Scherpen heeft al 14 interlands en heeft het toen gewoon niet slecht gedaan, bijvoorbeeld op het ek was hij erg goed. Die Verbruggen zijn tijd komt nog wel.
Kasius is ook maar een wisselspelertje van Bologna.

Ihatarren is natuurlijk niet heel fit geweest de afgelopen 1,5 jaar, zijn eigen schuld en daardoor zit hij er terecht niet bij. Echter is hij wel veel talentvoller dan Azarkan dat lijkt mij duidelijk. Je doet net alsof hij heel veel heeft gepresteerd maar dat valt ook allemaal wel heel erg mee.

27 mei 2022 om 16:42

Statistisch gezien heeft Unuvar ook een goed jaar gedraaid inderdaad maar van zijn 15 goals waren er wel een aantal vanaf 11 meter toch? Wel heb ik bij hem beetje een Nouri gevoel, veel opgehemeld vanuit de jeugd en van de Ajax mensen maar niet die laatste stap kunnen zetten. Voor de rest kan je Unuvar en Azarkan ook niet echt vergelijken daar ze allebei aan de andere kant spelen en ander soort buitenspelers zijn. Laten we het zo zeggen, als je ze allebei had opgeroepen had niemand dat raar gevonden.

Dat Scherpen 14 jeugdinterlands achter zijn naam heeft staan is mij echt een raadsel, dat zijn er bij wijze van spreken gewoon 15 teveel. Met De Keijzer en Verburggen alleen 2 talentvolle jongens die beter zijn net als die Wentges an Ado en Gorter, ook al speelt die echt nooit.

Ihattaren heeft nog precies niks gepresteerd en daarom vreemd dat je zegt dat het duidelijk is dat hij veel talentvoller en beter is als Azarkan. Die Ihatarren moeten we denk ik eerst maar eens echt een heel jaar fit proberen laten te worden en te spelen voordat we iets over die jongen kunnen zeggen of kunnen laten selecteren.

27 mei 2022 om 16:57

Dat hij de stap niet zou kunnen zetten zal puur aan zijn fysiek liggen, wat hij heeft gepresteerd is echt wel indrukwekkend. Unuvar heeft eigenlijk altijd met spelers samengespeeld die een aantal jaar ouder waren.

Ik heb ook geen hoge pet op van Schepren hoor. Maar de namen die jij noemt hebben de afgelopen 2 seizoenen ook nauwelijks iets gepresteerd. Zeker vorig seizoen hebben al die namen die jij nu noemt amper minuten gemaakt. Vind het een beetje lood om oud ijzer eerlijk gezegd.

Ihatarren liet bij Jong Ajax zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is, in 215 minuten scoort hij ook gewoon 4 keer en geeft hij 2 assists. Hij heeft over zijn hele carrière ook veel meer bewezen dan leeftijdsgenoot Azarkan. Maar goed alles staat of valt natuurlijk wel met fitheid. Denk dat hij volgend seizoen wel fit genoeg zal zijn bij de start en dan moet hij het maar laten zien. Denk dat het duidelijk is dat zijn potentie hoger ligt, maar met alleen talent kom je er niet.

27 mei 2022 om 16:58

Unuvar kwam deze jaargang tot 16 goals (waarvan 3 penalties) en 12 assists. Dus die aantal penals zijn echt niet schrikbarend ofzo. Heel bijzonder dat hij niet bij Jong Oranje zit als je het mij vraagt..

27 mei 2022 om 17:08

Wat scharen we onder indrukwekkend? Dit is volgens mij toch ook zijn 3e jaar in Jong Ajax als basisspeler? Dan mogen we van de ''exceptionele'' talenten zoals Unuvar worden omschreven toch ook gewoon zulke cijfers verwachten?

Nee klopt van alle keepers namen die ik heb genoemd heeft eigenlijk niemand vast speelminuten, wat wel gewoon heel zorgelijk is eigenlijk. Alleen De Keijzer bij Utrecht heeft vaste speelminuten dus zou je kunnen zeggen dat dat de 1e keeper is in Jong Oranje maar dat zal niet gebeuren.

Maar van Ihataaren zijn 4 goals waren er wel 3 in 1 wedstijd tegen VVV dus dat moeten we ook niet weer romantiseren. Persoonlijk ben ik het niet echt je eens dat je zegt dat die ''veel meer'' bewezen heeft dan een Azarkan. Ihattaren heeft jong zijn debuut in PSV 1 gemaakt en toen vaste basisspeler geworden maar echt indrukwekkend was die nou ook niet weer met onder andere zijn cijfers, hij is vooral naar mijn mening op een voetstuk geplaatst door alles en iedereen waardoor het leek alsof we de allerbeste speler op de Nederlandse velden hadden. Aankomend jaar wordt een belangrijk jaar voor hem waar die het wel echt zal moeten gaan laten zien.

27 mei 2022 om 17:38

Voor een speler van 18 heeft hij het toch gewoon heel goed gedaan. Bij ongeveer 30 goals betrokken dit seizoen, ik vind hem en Bakayoko de grootste talenten van de kkd momenteel. Buiten dat speelde hij altijd met jongens die meestal 2-3 jaar ouder waren en hij speelde ook nog erg goed in de jeugd.

Buiten dat staar je je ook blind op die speelminuten. Denk dat die coaches prima in kunnen schatten wie de beste keepers zijn.

Wat heeft Azarkan dan bewezen dit is zijn eerste seizoen als profvoetballer waar hij redelijk wat minuten maakt. Ihatarren heeft mentaliteitsproblemen dat lijkt me duidelijk, maar hij heeft wel 74 wedstrijden in het eerste van PSV gespeeld en heeft ook verschillende keren daarin zijn klasse laten zien.

27 mei 2022 om 18:06

Voor iemand van 18 is een G/A ratio van 30 goals super goed inderdaad dat zal ik ook niet ontkennen. Bakayoko is inderdaad ook een vrij goot talent in de KKD.

Het is toch wel vrij belangrijk dat vooral die jonge keepers speelminuten maken? Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik bij die Van De Looi heel erg m’n twijfels heb of die dat kan inschatten.

Dit is inderdaad zijn 1e volledige seizoen als basisspeler in de top van de KKD en dan gelijk een G/A ratio van 22 is ook uitsteken. Alleen probeer je naar mijn mening Azarkan wel echt te downgraden terwijl dit ook gewoon een uitstekend en goed talent is! Ihatarren heeft zeker zijn klasse af en toe eens laten zien alleen naar mijn mening is dat ook nog steeds wel veels te weinig.

27 mei 2022 om 16:04

Snap je reactie wel, maar van Ewijk is wel een valide oproep gebleken. Heeft het de vorige keer goed gedaan door een assist nog te geven in die andere interlands. Het is ook meer een wingback dan dat het echt een verdediger is merk je. Ballen gaan nog steeds heel makkelijk langs hem door, maar ik denk niet dat hij de voorkeur krijgt boven Geertruida op RB. Ik zie hem wel heel dominant spelen in een 3-5-2 of 5-3-2 vanwege zijn snelheid en aanvallende rushes.

Alsnog zie ik liever Geertruida op rechtsback.

Wat een hoop spelers die op die leeftijd al in het buitenland voetballen zeg. 11 van de 23!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren