Mourinho strooit extra zout in wonden: ‘Alleen finale geen mooi verhaal’

Donderdag, 26 mei 2022 om 09:55Tim Cozijnsen • Laatste update: 10:03

José Mourinho is dolgelukkig met het veroveren van de Conference League-titel met AS Roma. De Portugees versloeg in de finale Feyenoord en sleepte daarmee zijn vijfde Europese prijs in de wacht. Mourinho, die apetrots is op zijn spelers, liet na afloop van de wedstrijd tijdens de persconferentie weten dat het bereiken van de finale op zichzelf niet iets is om blij mee te zijn. “Alleen het spelen van een finale is absoluut geen mooi verhaal.”

Mourinho heeft in zijn carrière als trainer veel prijzen in de wacht gesleept, maar plaatst het winnen van de titel met AS Roma wel hoog op zijn lijst met favoriete titels. “Ik heb Europese toernooien met vier verschillende clubs gewonnen. Winnen met Manchester United is bijna normaal. De Champions League winnen met FC Porto is niet normaal. Verder maakte het mensen gelukkig door de Champions League met Internazionale te winnen, dat toen vijftig jaar niet de Champions League had gewonnen. Door vandaag deze prijs te winnen maakt dat mensen ook gelukkig”, zo gaf de Portugees tegenover de aanwezige pers aan.

Mourinho krijgt vaak veel kritiek op zijn speelstijl, maar liet op de persconferentie weten hoe hij daar tegenaan kijkt. “Een Nederlandse journalist zei gisteren dat het moeilijk is om met mooi voetbal te winnen, waarop ik antwoordde door te zeggen dat het moeilijk is om te winnen. Winnen is heel lastig. Om te winnen moet je over veel ingrediënten beschikken. Ons team heeft 55 wedstrijden gespeeld. We kwamen met een fysieke en mentale vermoeidheid in deze finale, maar we hebben het weten te managen. We hebben het verborgen gehouden.”

“In mijn speech aan het begin van het seizoen liet ik weten dat ik honderd procent zeker wist dat het seizoen op een speciale manier zou worden afgesloten", zo vervolgde Mourinho zijn verhaal. "En dat is gebeurd. De succesvolle trainer richtte zich ook nog kort tot Feyenoord. “De tweede helft was lastig. Ik wil niet alleen negatief praten over onze vermoeidheid, dat is respectloos naar de tegenstander. Ze speelden goed, en veranderden hun speelstijl de tweede helft. Ik wil Feyenoord feliciteren. Net zoals wij begonnen zij in de eerste ronde van de Conference League."

Mourinho liet tot slot weten dat het bereiken van een finale alleen in zijn ogen niet voldoende is om blij mee te kunnen zijn. “Deze competitie was onze kans om geschiedenis te schrijven. Dat betekent niet alleen het spelen van een finale, dat is absoluut geen mooi verhaal. Ik heb eerdere finales die ik heb verloren besproken met mijn spelers. Na elke finale dacht ik: Wat doe ik hier? Waarom ben ik er niet in de halve finale uitgeknikkerd? Ik had altijd een vreselijk gevoel over het verliezen van finales, maar wij hebben gewonnen. De spelers hebben alles gegeven en het is jammer dat ze nu allemaal uitvliegen voor internationale verplichtingen, want als ze dezelfde energie hebben die ik nu heb, dan zouden ze direct naar het strand toe moeten gaan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door stua)

Mooi dat Mourinho de winst veel groter maakt dan dat het is met z’n acteren. ECL winst betekent geen wedstrijd op niveau van CL en EL. De nummer 8(!) van de Premier League Is de sterkste tegenstander geweest het gehele toernooi (laten we de afstraffing tegen Bodø/Glimt maar niet meenemen). Voor een club als AS Roma gewoon niet genoeg neem ik toch aan. Competitie is bedoeld voor de kleinere voetballanden uit Europa. Heel jammer dat een club uit een top vier land hem alsnog wint.

26 mei 2022 om 10:12

Onside

Beste advies, stop met drinken van azijn! SNap het downgraden totaal niet... IS er serieus iemand geweest die angeeft dat deze competitie beter is dan de EL of Cl?

Laat mensen rondom Roma en Feyenoord blij zijn. Liever zulke blije en teleurgestelde gezichten, dan spelers die ondankbaar zijn.

Snap werkelijk niet waarom ik al weken dat gedowngraden en vergelijken met CL lees. Krijg je daar serieus een kick van?

26 mei 2022 om 10:22

MrKrillin,Als je vanuit mij al weken hierover berichten leest, is dat heel knap. Daar gisteren en vandaag mijn enige reactie hierop zijn, niet overdrijven graag. Daarnaast gaat het me niet om de competitie zelf, leuk dat deze erbij is gekomen, maar om hoe Mourinho erover praat als prestatie naar zichzelf toe. Gewoon hopeloos gefaald bij Roma en nu deze prijs aanpakken alsof die iets geweldigs heeft neergezet. Daarnaast vind ik het ook gewoon zonde dat uiteindelijk toch de clubs uit de beste voetballanden hem gaan winnen.

26 mei 2022 om 10:13

“Voor een club als Roma” is dit de eerste Europese prijs ooit. Hun eerste in 15 jaar. Elke prijs die Roma wint heeft enorm veel waarde voor die club, getuigen van het volksfeest wat daar gisteren is losgebarsten. Roma zal op termijn hogere ogen willen gooien, Mourinho wil dat ook, maar de start is zeker goed als er meteen een einde wordt gemaakt aan zo’n lange droogte in je eerste seizoen samen.

26 mei 2022 om 10:25

Hij heeft in mijn ogen gewoon gelijk. Slaat toch nergens op dat de nummer 8 van een topcompetitie mee mag doen met een Europees toernooi? Ronduit belachelijk dat clubs als Leicester, AS Roma, PSV, Feyenoord etc. deelnamen. En mooi dat het Roma's eerste Europese prijs ooit is, maar is veel leuker als een club uit een klein voetballand een keer een Europees toernooi kan winnen. En dan bedoel ik landen uit de klasse Noorwegen, Finland, Ierland, Kazachstan en lager. Dat kan met iets als de ECL, maar ja. Zolang de UEFA clubs die uit een hoger toernooi laat instromen zal zoiets nooit gebeuren. Uiteindelijk is het puur een toernooi om meer geld in het laatje van de bobo's te brengen.

26 mei 2022 om 10:30

Daar kun je zeker een argument voor maken, maar ondertussen is de realiteit dat die teams wel meedoen en dan is het gewoon een prima prestatie. Voor jou zou het veel leuker zijn als zo’n team wint, voor heel veel mensen niet. De clubs die er nu in spelen geven dit toernooi ook aardig wat status, kijk maar naar de C-poule in de Nations League: daar kijkt geen hond naar, of is dat ook “veel leuker omdat een klein land eens iets wint?”

26 mei 2022 om 10:33

Lekker boeiend dat weinig ernaar zouden kijken. Voetbal moet voor iedereen zijn. Niet alleen voor de grotere competities of de casual voetbalfans. De grotere competities hebben al de CL en ook de EL. Dus waarom nog een 3e toernooi in het leven roepen zodat clubs uit de grotere competities die bijna nooit prijzen winnen zoals AS Roma mee kunnen doen?

26 mei 2022 om 10:33

Lekker gaan huilen joh. De nummer 11 van duitsland heeft anders wel de europa league gewonnen en de nummer hoeveel? Van turkije had barca zelfs kunnnen uitschakelen in de uel. Een schotse club schakelt even leipzig uit, maar jij en die andere gaan even doen alsof het winnnen van een toernooi niet knap meer is puur door de tegenstand.. hou op hoor. Elke tegenstander in zo'n toernooi kan een probleem zijn en we hebben dit weer gezien dit seizoen, zelfs in de ucl met een villareal.

26 mei 2022 om 10:43

Euh. Waar zeg ik dat het winnen van een toernooi niet knap is door tegenstand? Mij gaat het erom dat de nummer 5-7 uit topcompetities mee kunnen doen aan een Europees toernooi. Gaat gewoon volledig voorbij aan wat sport moet zijn: prestaties leveren, zoals het winnen van een prijs, om mee te mogen doen. Dat was het met de Europacup 1 en 2, maar ja. Nu heb je het gedrocht van een CL en EL waar je bijna op voorhand weet uit welke landen de winnaars zullen komen. Je kan zelfs bijna de voorspellen welke clubs er in de kwartfinales zullen komen. En daar doet de UEFA nog een schepje bovenop met de ECL. Weer een prijs voor één club uit een topland. Nou, leuk hoor...

27 mei 2022 om 07:16

En wat voor bijdrage aan het voetbal zou dat dan zijn als een kleine club dat wint? Dan keek er geen kat.
Ze hebben nu een 3de tornooi gemaakt, waar een grote ploeg van weleer ( Anderlecht ) in de voorronde is uitgeschakeld door Vitesse. Gent wat later.. De Nederlandse clubs deden het dan toch beter en Feyenoord speelde de finale. Dit wordt juist het tornooi voor onze landen.
Als de finale niet was tussen As roma en Feyenoord keek ik zelf niet eens, nu krijgt dit tornooi toch nog betekenis.

26 mei 2022 om 10:18

Ik heb nieuws voor je. Dat zal de aankomende jaren niet anders zijn. Deze beker gaat echt niet gewonnen worden door een club uit Moldavië, Cyprus of bv Roemenië. Misschien een keer door een club uit Portugal of Nederland maar ik schat 9 van de 10x door een club uit Engeland, Duitsland Spanje, Italië of Frankrijk.

26 mei 2022 om 10:37

Heel jammer. Had het net charme gevonden als kleinere clubs uit kleinere voetballanden (buiten de top 4 of nog verder) het zouden gaan winnen. Het is niet of we nu gisteren naar een goede pot hebben zitten kijken toch?

26 mei 2022 om 10:20

Wat een gejank. Je kan er ook anders naar kijken. Door zulke ploegen is het niveau nog redelijk en wordt dit toernooi nog aardig serieus genomen. We hadden ook een finale Lincoln fc vs Keirat Almaty kunnen hebben, 2 ploegen van de groepsfase. Dan zou het toernooi voor nu en in de toekomst een hele andere status hebben.

26 mei 2022 om 10:56

Met een club uit Gibraltar en Kazachstan overdrijf je dan ook wel weer heel erg he. Was gisteren dan een leuke pot voor de neutrale toeschouwer om te kijken? Had het Feyenoord gegund maar was een verschrikkelijke wedstrijd om te zien, dus voor het niveau hoef je het niet te doen.

26 mei 2022 om 12:06

Heb je wel eens een leuke finale met een team van Mourinho gezien? Die heeft sinds Henke Larsson in 2003 geen tegengoal meer geïncasseerd in een finale.

26 mei 2022 om 14:23

Dan mag je de Europa League ook niet vieren Onside, die was nog slechter dan de finale van gister.

26 mei 2022 om 15:10

Maar even realistisch gezien. Als het gisteren Bodo/Glimt tegen Rapid Wien was geweest had jij gekeken? Als er geen clubs uit de topcompetities meedoen hoef je zo’n toernooi niet te organiseren als UEFA, want dan kijkt er niemand naar. Dat is nou eenmaal
hoe commercie en voetbal werken.

26 mei 2022 om 11:37

AS Roma heeft al superlang geen prijs gewonnen.. De EL afvallers komen nou eenmaal in de conference terecht. Ik ga toch ook niet zeggen, wat doen al die CL ploegen in de EL..

26 mei 2022 om 11:45

Alleen is het dus zo, Roma is geen EL ploeg. Het zat al vanaf het begin in de Conference League.

26 mei 2022 om 15:28

Ja dat zag ik inderdaad net ook. Volgend seizoen wel in de EL via de competitie

26 mei 2022 om 11:51

Jammer dat Tottenham niet door is gegaan, had liever geweest dat Tottenham Roma had ingemaakt. Alleen al om die mourinho te makken te zetten.

26 mei 2022 om 14:05

Want clubs als Leicester Marseille As Roma Slavia Praag etc kunnen niet mee in de Europa league ? Plus het is het eerste jaar van fit toernooi. Het zal alleen maar sterker worden

Er wordt weleens gezegd de winnende coach heeft altijd gelijk. Ik vind het voetbal niet om aan te zien maar je moet toch wel respect hebben voor de man hij wint prijzen. Dat gezegd hebbende, Roma moet zich wel zorgen maken. Een paar seizoenen geleden speelde ze nog halve finale Champions League en nu spelen winnen ze weliswaar het 3de Europese toernooi. Het zegt wel iets over hoe Roma toch is afgezakt.

26 mei 2022 om 10:11

Vorig seizoen speelden ze nog in de halve finale van de Europa League, nadat ze mijn club met alle geluk van de wereld naar huis stuurden, door een blunderende Kjell Scherpen, een verdediger die de mooiste goal uit zijn loopbaan maakte en scheidsrechter die een goal op discutabele wijze afkeurde. Roma is Europees altijd een team om rekening mee te houden. Die halve finale CL was ook een uitschieter van jewelste.

26 mei 2022 om 11:05

Het spel is in een finale eigenlijk nooit om aan te gluren, dus dat is niet anders bij mourinho. Daarnaast hoeft Roma zich helemaal geen zorgen te maken, want ze hebben juist de weg omhoog al ingezet. In plaats van de volgevreten, overbetaalde vedettes die ze voorheen haalden, hebben ze met Abraham, Shomurodov, Viña, Ibañez en Kumbulla met een duidelijke toekomstvisie ingekocht. Daarnaast zie je Zalewski, Afena-Gyan, Bove en Darboe doorkomen vanuit de jeugd. de Friedkins lijken stabiliteit te prediken, dus ik zie ze nog wel stappen maken.

Ik snap dat hij zo reageert, en er zullen vast fans zijn die dat op dit moment ook zo zien. Maar deze Ajax-fan vind het in ieder geval een mooie prestatie van Feyenoord. Feyenoord heeft er in de 2e helft ook zeker een wedstrijd van kunnen maken, en had m.i. zeker een doelpunt verdient.

Feyenoord-fans kunnen trots zijn op hun club, en het Nederlands voetbal kan trots zijn op de prestaties van Feyenoord!

Ik vind wel dat Mourinho een terecht punt naar voren haalt: de belasting van zijn spelers. Waar Feyenoord tien dagen rust had, had Roma slechts vier dagen rust op deze wedstrijd. Aan het einde van het seizoen kan dat soort zaken doorslaggevend zijn.

26 mei 2022 om 10:20

Suarez

Te lang rust voor Feyenoord, leek juist killing. Helemaal uit ritme (spanning speelt natuurlijk ook mee).

26 mei 2022 om 14:30

Mwoah ik had gisteren meer het idee dat het gewoon spanning bij veel Feyenoordspelers gisteravond was, tien dagen rust raak je echt niet compleet van uit je ritme als je gewoon doortraint en zal zeker welkom zijn na zo'n lang seizoen.

Mourinho is voor deze pot ook wel heel groot gemaakt. Ik dacht van te voren 'mourinho gaat precies zo spelen als hij altijd doet in finales en zodra Roma één keer scoort is het klaar', maar volgens mij zat dat ook wel bij Feyenoordspelers in het koppie.

Typisch Hollands dit, wat een gezever. Feyenoord was beter, maar onder te streep staat Roma met die beker in handen. Blijkbaar willen we hier dat iedereen speelt zoals wij. Aanvallend voetbal, dominant, champagne voetbal. Ik win liever finales dan dat ik finales speel. Maar als je dat zegt ben je geen liefhebber. Wat een gelul.

26 mei 2022 om 10:37

Hoezo beter? Dit is juist het spelletje dat Mourinho speelt; de tegenstander aan de bal laten, denken dat ze beter zijn om vervolgens tussendoor een goal te maken en daarna de bis te parkeren. In alle opzichten lijk je dan beter maar zij zijn degene die gescoord hebben en de nul hebben gehouden. Pure tactiek. Het enige dat telt is het winnen van de finale en alle daaropvolgende jaren is dat ook nog het enige waar over gesproken wordt.

26 mei 2022 om 12:23

In het voetbal krijg je altijd kansen, dat doet niks af aan de tactiek. Daarnaast maakt een kans niks uit als je de uitslag bekijkt. Wat is een kans waard als je hem niet verzilverd? Geluk en voetbal is ook iets dat dichtbij elkaar zit maar nog steeds doet dat niks af aan de tactiek, die precies heeft uitgespeeld zoals de bedoeling was. Je kan het proberen mooier te maken dan het is maar feit blijft dat je een finale hebt verloren op basis van tactiek.

26 mei 2022 om 15:13

Nou echt uitgespeelde kansen hebben ze anders niet gehad. Die pegel van Malacia is ook gewoon een zondagsschot welke de keeper geweldig redde. Maar niet een kans waarvan je zegt Jezus dat die, die mist zeg..

26 mei 2022 om 10:37

Ik weet niet of dat per se Hollands is. Het is juist iets voor de liefhebbers. Als elke coach de wedstrijden in zou gaan met de mindset van Mourinho, dan is het de helft minder leuk om naar te kijken. Natuurlijk zijn prijzen voor de club het allerbelangrijkste, dat zal ik nooit ontkennen. Maar voor de liefhebber blijft het toch altijd jammer als Mourinho met zijn resultaatvoetbal weer zegeviert. En met liefhebber bedoel ik liefhebber van aanvallend voetbal.

26 mei 2022 om 11:12

Een ploeg die countert is toch ook prachtig om te zien. Sorry maar alleen Nederlanders (en die Nederlandse enclavestad in Spanje) moeten perse aanvallend en dominant spelen. Winnen is winnen. Beste team dit jaar was city en waar zijn die gebleven dan?

26 mei 2022 om 12:25

Het ligt er maar net aan hoe je counteren definieert. Onder counteren versta ik dat je vanuit tegenaanvallen doelpunten probeert te maken. En dat kan heel mooi zijn. Niet het voetbal dat Mourinho speelt met zijn geparkeerde bussen en alleen maar bezig zijn om het spel te ontregelen. Ik zal blij zijn als deze kerel zijn trainersschoenen aan de wilgen hangt, wat mij betreft is hij absoluut geen verrijking en reclame voor het voetbal, in alle opzichten.

Maar goed, ik kijk voetbal voor het mooie spelletje, niet voor de bekers. Ik heb dan ook geen specifieke binding met een club.

27 mei 2022 om 16:18

@Nick

Toch vreemd dat Mourinho in elk land waar hij getrained heeft hij het doelpunten record verbroken heeft en een van zijn CL jaren waar zij de halve finale haalden zijn team de derde plaats pakte met meeste doelpunten in een CL campagne.

Mourinho zal in een finale en specifiek uitwedstrijden tegen top teams altijd vanuit de tactiek spelen, maar iedereen die Mourinho een defensieve trainer noemt, die zal waarschijnlijk om dezelfde reden weinig wedstrijden bekijken van Mourinho zijn teams als het niet topwedstrijden betrof.

Vooral aanvallend geeft hij zelfs velen malen meer vrijheid dan trainers als Guardiola die ook aanvallen erg volgens een systeem doet.

26 mei 2022 om 11:15

Idd , gaat om die beker , had laatst ook een discussie met iemand die zegt ja bijvoorbeeld Marokko speelt saai voetbal en resultaatvoetbal, van mij mag Marokko elke wedstrijd 541 spelen of zelfs 631 en punten naar binnenhalen kan me geen reet schelen en hetzelfde geld voor AS Roma de beker dat is het belangrijkste.

26 mei 2022 om 11:33

Het is gewoon verschrikkelijk om naar te kijken. Je kijkt toch voetbal voor je plezier, en niet omdat je een team wil zien dat niks creeert alleen maar wegschiet, en alle kwaliteit die ze hebben teniet wordt gedaan door een laffe tactiek van een laffe trainer. Ja winnen is natuurlijk prachtig maar uiteindelijk is voetbal gewoon een sport die mensen kijken voor vermaak.

26 mei 2022 om 11:55

Maar niet in een finale FR Berend. Ik snap wat je zegt, maar in een finale telt maar 1 ding, winnen. Een finale is meestal een zaadpot, dat was gister niet anders. Maar dat zijn de meeste finales, zaadpotjes.

26 mei 2022 om 12:03

Misschien heb je wel gelijk, maar niet alleen de finale is natuurlijk zaad bij dit soort clubs. Heel vaak is het structureel dat ze dit soort wedstrijden op de mat leggen. Heb het zelf ook gezien bij Advocaat destijds, echt verschrikkelijk.

26 mei 2022 om 12:19

Winnen geeft mij veel plezier.

Ik vind het wel mooi om te zien dat Ajax en PSV supporters ook hoopten dat Feyenoord zou winnen. In Italië ligt het soms toch anders. Gisterenavond zat ik gezellig in een café en zat ik leuk met 2 gasten te praten die oorspronkelijk uit Italië komen en van kinds af aan Lazio supporters zijn. Die waren niet blij dat Roma de finale won.

26 mei 2022 om 10:31

Ik denk dat 2 topclubs uit dezelfde stad altijd zorgt voor meer onderlinge rivaliteit. Ik vind dan ook niet dat je het heel goed kunt vergelijken met elkaar. Ik snap namelijk heel goed dat je als Lazio supporter hoopt op een overwinning van de tegenstander van AS Roma.

26 mei 2022 om 10:43

Sorry maar ken veel Ajacieden die echt niet voor Feyenoord waren gisteren. En nee,!ik ook niet. Net als ik Feyenoord fans heb in mijn vriendenkring en collega’s die ook echt niet voor Ajax zijn in Europa en ‘t heerlijk vonden oa tegen United en Spurs. Daar herinneren ze mij nog regelmatig aan. Sinds tijden niet zo’n zin gehad om maandag te werken. Niet iedereen heeft dat “ het is goed voor het Nederlands voetbal” gevoel.

26 mei 2022 om 10:49

@blackpool ieder zijn ding. Ik vind die afgunst altijd maar kinderachtig. Als het toch om mensen in je vriendenkring gaat, die gun je toch gewoon succes als het je eigen club niet benadeeld? Een cynisch grapje of beetje treiteren moet kunnen onderling.. echter hoop je dan ook echt dat Feyenoord er hard afgaat?

26 mei 2022 om 11:11

Zeker. Hoe harder hoe beter. Ik kan geen plezier beleven aan succes van bepaalde clubs. Ik gun ze niks. Andersom is het net zo en ik geef ze groot gelijk. Feyenoord vrienden van mij zeggen ook ; moet ik dan trots zijn op Ajax als ik op vakantie ben en buitenlanders zeggen oh je komt uit Nederland? Ajax was goed hè dit jaar? Nee, natuurlijk niet. Meer aanzien, meer geld. Wat heb ik daaraan als Feyenoorder zijnde? Niks toch! Nogmaals, ik geef ze groot gelijk.

26 mei 2022 om 11:16

Ik heb gisteren heerlijk gekeken met een paar ajacieden, een psver en een feyenoorder en samen gebaald van feyenoord. Ik snap die haat nooit.

26 mei 2022 om 11:48

Prima, ieder zijn ding. Ik kan mij niet voorstellen dat ik Ajax zit te kijken met Feyenoorders en PSV-ers die dan met mij gaan mee zitten juichen of balen.

26 mei 2022 om 12:05

Er zit wel een verschil in juichen voor een club(zou ik ook nooit doen) of een club een succesje gunnen in de C competitie van europa. Nee ik juich niet voor Feyenoord, maar had ze de overwinning wel gegund. Ik zie die afgunst van die Feyenoorders tov Spurs en Utd ook als pure jaloezie. Wij stonden er wel, hun keken toe.

26 mei 2022 om 14:03

Maar Lazio en Roma zijn stadgenoten. Dat ligt NOG gevoeliger. Van mij mag elke Italiaanse club de CL winnen en zal ik w toejuichen. Van juve tot Venezia, maar om Inter nou zo’n prestigieuze prijs te zien winnen? Liever niet. Wat voorlopig ook niet gaat gebeuren gok ik. Niet dat Milan meer kans heeft haha. Juve is en blijft de grootste kanshebber voor de italianen. Heb het een keer inter gegund en dat was vorig seizoen want Juve moest even doorbroken worden. Maar dat is ook wel de enige keer

Hij is realistisch. Ik hou daar van. In '74 ( ja ik ben al een beetje op leeftijd), speelden we ook het mooiste voetbal maar dat heeft ons voor eeuwig een 2e plaats opgeleverd. Van mij mag er op sommige momenten wel wat meer Mourinho in het Nederlandse voetbal komen als dat prijzen oplevert. Die staan voor altijd geregistreerd, ongeacht of het nou met mooi of lelijk spel gebeurde....

26 mei 2022 om 10:46

Ik denk dat we 2 keer wereldkampioen waren geworden als Jan van Beveren gewoon onder de lat had gestaan. Die had die bal van Gerd Muller gehad. Maar toen moesten we ook een keeper hebben die kon voetballen in plaats van gewoon de beste keeper die ballen tegenhoudt. Ik ben het er wel mee eens wat je zegt. Aanvallend voetbal is geen garantie voor prijzen. Ik vind Jurgen Klopp en Carlo Ancelotti misschien wel de perfecte trainers. Die spelen niet 90 minuten aanvallend voetbal. Maar het is ook niet zo dat ze de bus parkeren. Ze zijn in staat om hun team dermate goed te organiseren dat ze de wedstrijd kunnen controleren en dat er een goede balans is tussen aanval en verdediging. Daarom zijn het ook de 2 beste en meest complete teams die zaterdag tegenover elkaar staan.

26 mei 2022 om 12:21

Mee eens, nu maar hopen dat we een finale waardige wedstrijd te zien krijgen....

26 mei 2022 om 10:51

Supergroover , je hebt helemaal gelijk. Ik snap de mentaliteit die hier heerst ook niet. De overwinning is altijd het mooiste, ongeacht de manier waarop die is behaald. We spelen om te winnen toch? Dat is het doel van sport wedstrijden. En als er ruimte voor is, dan lekker Gallery Play vertonen. Het is altijd leuk om trucjes te zien en dat mag van mij altijd, als het maar niet tot bal verlies lijdt.

26 mei 2022 om 12:20

Exact dat!🙂

26 mei 2022 om 12:31

Supergroover: Maar die eeuwige tweede plaats en het indrukwekkende spel is wel hetgeen iedereen zich herinnert. Niemand herinnert zich Duitsland, behalve dat ze het toernooi wonnen.

Ik wil dan ook liever geen Mourinho, maar een bondscoach die totaalvoetbal snapt, de juiste spelers daar voor weet te selecteren en ze dat ook tot in de kleinste finesses weet bij te brengen. Daar is geen Mourinho tegen opgewassen want die wordt helemaal kapot gespeeld. Helaas herbergt Oranje momenteel teveel individualisten die zichzelf te belangrijk vinden en/of dat concept helemaal niet snappen.

26 mei 2022 om 14:10

Nick Danninga: Dat is nu net het probleem denk ik. Uiteraard ben ik ook voor mooi, noem het totaal voetbal, maar je moet dan wel over de juiste spelers beschikken. M.i. moet je eerst kijken naar je spelersmateriaal en daar een speelwijze bij passen. Je kan wel 4-3-3 willen spelen, maar als je daar de spelers niet voor hebt gaat dat niks worden....

28 mei 2022 om 01:26

Nick Danninga , niemand herinnert zich Duitsland? En het indrukwekkende spel wel hetgeen iedereen zich herinnert ? Nou mijn ervaring is, dat iedereen die tweede plaatsen van Oranje , gemiste kansen zijn. En buiten Nederland hebben ze het over de eeuwige 2e

Mooie vent die Mourinho. Ookal is het natuurlijk niet de grootste prijs die hij gewonnen heeft ziet hij wel in hoe groot deze prijs is voor de Romeinen. Na jarenlange droogte was deze prijs echt nodig. Hij ziet wel in dat dit voor een club als AS Roma echt speciaal is. Ik hoop ook dat volgend seizoen AS Roma onder Mourinho verdere stappen kan zetten en dat ze kunnen concurreren met clubs als Inter Milan, AC Milan, Napoli en Juventus om de titel.

26 mei 2022 om 14:07

Hopen mag natuurlijk, maar zie het eigenlijk niet gebeuren. Als je Feyenoord voetballend al niet de baas kan zijn. Hoe wil je dan tegen Inter,Napoli,Milan en Juve die daar nog paar niveautjes bovenstaande tot de laatste speelronde lastig maken? Roma, MET Mourinho moeten het hebben van bekertoernooien, want dan hoeven ze zich maar 1 of 2x op te laden per ronde. Ipv 38 speelrondes lang. Dus Coppa en EL/Conference zie ik wel als plausibel

26 mei 2022 om 14:17

Naja Mourinho is natuurlijk ook met teams als Porto, Chelsea, Real Madrid en Inter kampioen geworden. Hij heeft dus wel degelijk ook prestaties geleverd in de nationale competitie. Laten we niet doen alsof Mourinho , alleen maar bekertoernooien kan gaan winnen. En dat verdedigend spelen wordt ook altijd enorm overdreven. Ik meende dat hij een keer met Chelsea een record aantal doelpunten in de premier league had destijds. Inmiddels is dit record wel verbroken door Man City.

Ik vind het wel mooi dat ie het groots viert. Iedere Europese prijs is mooi en Roma wint er nooit 1, dus waarom niet heel blij zijn. Hij mag em overigens wel in z'n hol douwen.

Zegt dezelfde trainer die na verlies tegen zeer kleine clubs zijn team en club verwijt niet goed genoeg te zijn. Is met veel geluk doorgekomen in deze competitie tegen zeer small budget clubs en wint dan van Feyenoord met slecht voetbal en een spits die vrijwel hetzelfde kost als de hele selectie van Feyenoord heeft gekost.

26 mei 2022 om 16:22

Tegen Vitesse met name had hij bergen geluk.

Mourinho bakt er niet zoveel van bij Roma. Maar hij wint wel weer een prijs. En dat is toch een kwaliteit. Hij weet zo'n finale wel te killen. Niet alleen op dit niveau, maar hij deed het ook met in Inter in de Cl.

Mourinho wint juist met underdogs. Met Real heeft hij nooit een finale CL gehaald, met Chelsea ook niet. Juist met Porto en Inter wel. Dit is omdat hij geen absolute toptrainer is. Hij kan zijn teams goed vanuit de organisatie laten spelen en daarmee finales beslissen, maar hij kan niet neerzetten wat een Klopp en Pep neerzetten. Die filosofie over het spelletje deelt hij gewoon niet. Ik zie hem niet meer bij een topclub verschijnen, ik kan me voorstellen dat ook een Inter niet meer op hem zit te wachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Juventus7020
5.Lazio6419
6.AS Roma6316
8.Atalanta5917
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
P. BoerKeeper
IbañezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

855 fans
Coach, 59 jaar
SeizoenClub
2021- AS Roma
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Barcelona onderneemt juridische stappen na plotselinge afzegging AS Roma

AS Roma heeft zich teruggetrokken voor de wedstrijd tegen Barcelona in de strijd om de Trofue Joan Gamper. De club van trainer José Mourinho zou op 6 augustus de jaarlijkse opening...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren