Van Bronckhorst zit er volledig doorheen: ‘We liggen emotioneel in puin’

Donderdag, 19 mei 2022 om 10:44Tim Cozijnsen

Giovanni van Bronckhorst is diep teleurgesteld na het verliezen van de finale van de Europa League. Rangers en Eintracht Frankfurt wisten in 120 minuten geen afstand van elkaar te nemen, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Aaron Ramsey miste namens de Schotten de enige strafschop, waardoor Eintracht Frankfurt de titel veroverde. Het verlies komt hard aan bij de Nederlandse oefenmeester. “Een Europese finale verliezen doet pijn", zo sprak Van Bronckhorst na afloop op de persconferentie.

De zichtbaar teleurgestelde trainer van de Schotten is ondanks de uitschakeling trots op zijn ploeg. “Het was een gelijkwaardige wedstrijd en we hebben de kansen gehad, maar het was niet genoeg. We hebben er alles aan gedaan om te winnen. Ik kan niet klagen over mijn spelersgroep. Zij hebben alles gegeven”, aldus Van Bronckhorst.

De oud-international weet hoe het is om een belangrijke finale op het nippertje te verliezen als speler. Als linksback van het Nederlands elftal verloor Van Bronckhorst de WK-finale van 2010 door een doelpunt diep in de verlenging van de Spanjaard Andrés Iniesta. "Ik weet hoeveel pijn dit doet." Veel tijd heeft de trainer van de Schotse club niet om te treuren. Komende zaterdag dient alweer de volgende finale aan voor Van Bronckhorst, als hij met Rangers in de Schotse FA Cup-finale Hearts treft.

“Het zal moeilijk zijn om ze daarvoor klaar te stomen. We liggen emotioneel in puin en zijn emotioneel verslagen. Dit was de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.” Ondanks de grote teleurstelling binnen de ploeg, is Van Bronckhorst strijdvaardig. “Het gaat zaterdag niet makkelijk worden. Maar we zullen klaar zijn om de volgende finale te spelen en het seizoen met een prijs af te sluiten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door patrickwijnen)

Sneu zeg, had het hem echt van harte gegund die cup te pakken. Uiteindelijk is het rationeel gezien een prijsloos seizoen en dat moet pijn doen. Hoop voor hem dat ze volgend seizoen in ieder geval weer de titel pakken

19 mei 2022 om 10:53

Geen prijsloos seizoen als ze zaterdag de cup pakken maar ja alle rangers fans hadden die EL natuurlijk 100x liever willen winnen

Een Europese finale verliezen is nooit leuk. Echter kan Gio trots zijn. Eerste jaar bij de Rangers en direct een EL finale. Voor een club uit Schotland gewoon heel knap. Onderweg naar de finale grote clubs verslagen en bij vlagen prachtig spel.

19 mei 2022 om 11:05

Helemaal mee eens. Gewoon een topprestatie. Clubs als Dortmundt en Leipzig die een veel hoger budget en meer kwaliteit hebben verslaan, is al een wereldprestatie an sich

Erg balen voor Gio en de Rangers. Met name door die kansen in de laatste minuten van de wedstrijd leek de overwinning dichtbij. De finale leefde ook zeer hier in Schotland. Het is ook ontzettend knap als je kijkt naar wat de Rangers de afgelopen tien jaar hebben doorgemaakt. Dat ze überhaubt in een Europese finale stonden was al een enorme prestatie. Ik heb wel het vertrouwen dat ze deze lijn weten door te trekken. Gio is gigantisch populair bij de fanbase en werd minstens iedere tien minuten wel toegezongen in de pub waar ik het keek. Nu aankomende zaterdag die prijs pakken tegen Hearts, een team dat Rangers ook na zo een slopende finale zouden moeten kunnen verslaan (vorige week nog wonnen ze uit in Edinburgh met 1-3), zodat deze groep alsnog zichzelf weet te belonen!

Kop op Gio en pak die beker dit weekend! Sportieve revanche is de beste remedie tegen deze teleurstelling. Als iemand in september tegen me had gezegd dat Rangers de finale EL zou halen, had ik diegene uitgelachen. Puike prestatie.

Deze man is gemaakt om bondscoach van het Nederlands Elftal te worden voor zeer lange tijd! Grote internationale carriere gehad, boegbeeld, echte peoplemanager, ervaring met het pakken van prijzen als coach van Feyenoord, betrouwbaar, goede leeftijd, ervaring in het buitenland nu bij Rangers.

19 mei 2022 om 11:49

Lijkt me ook een goede keuze. Naast alles wat je noemt ook gewoon een hele sympathieke gozer. Helaas zitten we voorlopig wel even vast aan Koeman.

19 mei 2022 om 11:59

Helemaal mee eens. Aardige en competente man met ervaring en reputatie. Koeman mag van mij lekker met pensioen en Depay meenemen als aanvoerder van zijn bridgecluppie.

19 mei 2022 om 12:35

Hoezo Depay meenemen? Hele knappe vent met uitstraling

19 mei 2022 om 12:17

Lopen we nu ook niet een beetje te hard van stapel met Gio? Ik vind het ook een enorm sympathieke gozer hoor, en het lijkt een echte people manager te zijn. Maar behalve Feyenoord, wat heeft hij dan gepresteerd? Toen hij instapte bij Rangers hadden ze nog een voorsprong van 5 punten op Celtic in de competitie, die voorsprong verdween al snel. De EL finale halen is onwijs knap, maar hij zit uiteindelijk wel zonder prijs. Velen riepen hetzelfde over Peter Bosz bijv.
En ik wil Gio ook nog niet vergelijken met Frank de Boer, maar om het even in perspectief te zetten; die begon ook alleraardigst aan zijn trainerscarriere in NL

19 mei 2022 om 13:26

Eens, vooral omdat hij met subtop materiaal in staat is om prijzen (of bijna) te pakken. Precies wat het Nederlands elftal ook vaak is.

Ondanks dat er weinig te beleven viel vind ik dit wel de mooiere finales dan dat die grotere clubs erin staan welke eigenlijk bij de laatste 16 van de CL horen maar gefaald hebben. Zoals een Atletico,chelsea, Man utd in voorgaande jaren. Eigenlijk moeten ze stoppen met nummers 3 door te laten gaan naar lagere toernooien, daar voorkom je al een hoop mee.

19 mei 2022 om 11:56

Ik kreeg bij de laatste redding van Trapp een flashback naar Dudek in de de champions league finale tegen Milan. Die hield er in de slotfase ook een bal uit die er zeker in leek te gaan. Met zn hele hebben en houwen gooide hij zich er voor. Vanaf dat moment had ik ook echt het idee dat Frankfurt de pingels ging winnen.

19 mei 2022 om 12:19

Maar die bal was toch ook enorm slecht ingeschoten? De hoek lag open, en die van Rangers mikte hem redelijk recht op de keeper. Nu werd hij ook wel flink onder druk gezet door zijn directe tegenstander, maar hij was nu niet heel goed ingeschoten.
Verder had ik sowieso het idee ook dat Frankfurt de pingels gingen winnen, al was dat puur om het simpele feit dat Duitsers altijd winnen met penalty's

De uitkomst van de penaltyreeks was vooraf natuurlijk al bekend. Als je tegen Duitsers de loterij ingaat, dan weet je hoe de vlag ervoor hangt. Ik moet daarbij wel zeggen dat de Duitsers hun penalty's stuk voor stuk feilloos benutten.

Vindt het ook wel erg sneu voor hem, had het hem wel gegund.

Je kan beter gewoon na 90 of 120 minuten verliezen vindt ik dan na strafschoppen, kan soms zo oneerlijk zijn.

Je kon het zien aankomen.
Van Bronckhorst doet steevast hetzelfde kunstje, stuurt 11 steevast dezelfde spelers het veld op zonder tactiek, strategie of wat dan ook.
Als de wind de goede kant op zal je vast wel de nodige wedstrijdjes winnen, of die paar nietszeggende prijsjes met Feyenoord.
Maar voor het echte werk redt je het niet.

19 mei 2022 om 12:24

De afgunst is weer groot. Nog even sneren naar Feyenoord ook. Beetje trollen, beetje sneren en reacties afwachten. Lekker man!

19 mei 2022 om 12:52

Het mooie is dat ik zelf ook voor Feyenoord ben.
Ik ben enkel geen fan van Van Bronckhorst, ik zie er geen echte trainer in.
Ik zal nooit vergeten hoe in zijn eerste seizoen Advocaat moest komen helpen na 7 nederlagen op rij. Die heeft persoonlijk de beker gewonnen en daarmee het hachje van Gio gered

19 mei 2022 om 12:59

Nou zo mooi vind ik dat niet hoor. 'nietszeggende prijsjes' zeg je vol afgunst.
Dat Gio ook kampioen is geworden met Feyenoord vergeten we voor het gemak even.
Of is tegenwoordig alleen de Champions League een iets zeggende prijs?

19 mei 2022 om 13:07

@Raubaht we weten dondersgoed dat jij geen Feyenoorder bent, alles van Feyenoord naar beneden praten en jij was zelfs verdrietig en vol ongeloof dat overmars weg ging. Stop met het voor doen als een Feyenoord fan

19 mei 2022 om 12:34

@RauBaht Daar doe je van Bronckhorst toch echt te kort mee hoor.
Met de middelen die hij heeft, heeft hij het toch uitstekend gedaan bij Feyenoord en nu Rangers

19 mei 2022 om 14:59

Als je het kampioenschap een nietszeggend prijsje gaat noemen, bestaan er voor eredivisieclubs uberhaipt geen prijzen. Eigenlijk is alles aan je post een belachelijke verspilling van toetsenbordaanslagen. Ik denk zelfs dat iedereen die je post heeft gelezen er zelfs dommer van is geworden. Ik waardeer u met 0 punten, u komt niet langs start en je spreektijd voor vandaag is voorbij. Joejoe.

19 mei 2022 om 15:54

'Paar nietszeggende prijsjes'... Lol. Feyenoord heeft onder Gio 2 bekers, 2 JC Schalen en een titel gewonnen. Als jij denkt dat er meer in had gezeten voor Feyenoord afgelopen jaren dan moet je nodig je verwachtingen bijstellen. Is gewoon enorm knap van hem. Nu ook weer de EL finale en bekerfinale gehaald met Rangers.

Balen voor Gio en de Ranger maar kom op dit is toch een wereldprestatie, eerste jaar trainer en dan door tot een Europese Finale, dat kunnen er weinig zeggen.

Het zal vooral hard aankomen omdat ze toch wel enkele redelijk grote kansen hebben gemist. Ze verliezen niet alleen de finale, maar anders zaten ze in de poule fase van de CL.
Hoe dan ook een knappe prestatie als je ziet welke ploegen er allemaal in de EL zaten.

Ik wist gewoon dat Ramsey ging missen. Echt iets voor een ex-Arsenal speler om op moment supreme te chocken. Dat zeg ik als fan van Ramsey en Arsenal.

19 mei 2022 om 17:16

Meer iets voor een over te hill vedette die zijn potentie nooit heeft waargemaakt, nu opeens een prijs kan winnen terwijl hij nog geen bal had aangeraakt en zich ongetwijfeld enigszins het mannetje voelt en dus niet mag missen. Ik wist ook dat hij zou gaan missen, om die redenen.

19 mei 2022 om 17:23

Ik begrijp al die sneren naar Arsenal totaal niet, eerlijk gezegd. Ramsey is toch al jaren een Juventus speler? Ja leuk dat hij voor Arsenal gespeeld heeft maar wat dat ermee te maken heeft dat hij een penalty mist is me wel een raadsel...

Of je zei je ook zulke dingen, als zogezegde Arsenal fan, over Henry, Van Persie, Bergkamp, Adams, Viera,...?? Het komt in mij zefls niet op het missen van die penalty te wijten aan het feit dat hij ooit voor Arsenal speelde.

Het feit dat hij miste lag vooral aan het feit dat hij 'koud' op het veld stond en, let's be honest, over the hill is.

20 mei 2022 om 15:42

Waarom het woord 'zogezegde fan'?

Vreemd verhaal. Arsenal was in de jaren 00 geen club van chockers. Of hoe word je anders ongeslagen kampioen?

Ik vind het maar een vreemde reactie. Arsenal staat inmiddels al 10 jaar bekend als club van chockers. Aaron Ramsey is daar het perfecte voorbeeld van.

Wat dit met 'over the hill' te maken heeft is mij dan weer een raadsel. Die gast is 31 en kan nog wel een aantal jaren mee. Zelfs een 50 jarige 'over the hill' Henry zou die bal gewoon koelbloedig afmaken als die koud in het veld stond.

Het heeft dus wel degelijk ermee te maken dat Aaron Ramsey een chocker is.

Had het gio graag gegund, maar eerlijknis eerlijk eintracht was voetballend wel iets beter. Uiteindelijk gewoon heel knap dat hij de finale heeft gehaald met naar.mijn mening een best matig elftal met een spits die in de kkd er ook nog 15 in legt.

Had het ze echt gegund! Wat een mislukkeling zeg die Ramsey. Miste bij Juventus ook altijd de allergrootste kansen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rangers

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Celtic9370
2.Rangers8949
5.Motherwell46-19
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. FirthKeeper
L. BalogunVerdediger
B. BarišićVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Rangers.

140 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren