Bijlow traint weer voluit en wordt klaargestoomd voor finale in Tirana

Dinsdag, 17 mei 2022 om 12:20Tim Cozijnsen • Laatste update: 14:55

Feyenoord heeft nog altijd de hoop in Tirana te kunnen beschikken over Justin Bijlow. De doelman, sinds begin maart uit de roulatie wegens een voetblessure, heeft dinsdagmorgen weer voluit getraind. Het twitter-kanaal Feyenoord Youth Watcher meldt dat Bijlow buiten heeft getraind en daarbij ook weer volledig gebruik kon maken van zijn herstellende voet. De sluitpost heeft nog acht dagen om zich klaar te stomen voor de Conference League-finale tegen AS Roma, die op 25 mei in Tirana wordt afgewerkt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Feyenoord in Tirana het risico nemen met Justin Bijlow?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door jouses)

Wat zou dat lekker zijn zeg! En als malacia dan ook nog eens op tijd fit is, heb ik heel wat meer vertrouwen in die finale!

17 mei 2022 om 12:47

Ik denk toch dat Roma een niveautje te hoog is voor Feyenoord al zou iedereen fit zijn.

17 mei 2022 om 12:49

Denk dat ze wel gelijkwaardig zijn aan elkaar. Zowel Feyenoord als roma hadden veel moeite met Vitesse dit jaar. Verder doet roma het helemaal niet zo top in de competitie. Enige voordeel voor hun is dat Mourinho een trainer is die finales wint. Verwacht een leuke en spannende wedstrijd, maar zeker niet kansloos

17 mei 2022 om 12:51

De bal is rond Limnios 😉

17 mei 2022 om 12:52

Weet ik niet. Gewoon de nummer zes van Italië die voetballend ook voor Italiaanse begrippen vrij zwak zijn. Dus ook niet te eerbiedig zijn. Ik denk wel dat het zo 'n echte Italiaanse zuigploeg is waar Nederlanders zich altijd door laten verrassen. Dat komt niet zozeer omdat ze beter zijn, maar wel iets minder een naïef blij kuiken. Als je 1-0 voor weet te komen en Roma het spel moet maken gaat het pijn doen aan je ogen. bron: studio voetbal.

17 mei 2022 om 12:57

Dan heb je Roma nog niet gezien dit seizoen! Het wordt een moeilijke pot voor beide teams.

17 mei 2022 om 13:09

Nee zeker niet. En vorig seizoen ook niet. Het enige dat ik weet ik dat de analisten van studio voetbal zeiden dat het voetballend wel heel matig is. En een 6e plek in de serie A is ook niet iets om op voorhand heel bang over te doen.En dat ze moeite hebben met onder druk uitvoetballen blijkt ook wel als je bedenkt dat Bodo ze een aantal keer flink heeft laten zweten.

17 mei 2022 om 13:14

Wel gewoon veel spelers met individuele kwaliteit en Mourinho zet het in een finale goed neer, daar kun je op rekenen. Abraham, Zaniolo, Pellegrini. Uitstekende spelers. Spinazzola is weer terug, die kan er ook wat van. Feyenoord is niet kansloos, maar ook zeker geen favoriet

17 mei 2022 om 13:18

Tegen menig ander team had ik Feyenoord een goede kans gegeven maar tegen Roma met Mourinho aan het stuur geef ik Feyenoord helaas bijna geen kans te winnen.

17 mei 2022 om 14:21

20 jaar geleden gaf ook vrijwel niemand een stuiver voor Feyenoord, ondanks dat de finale in eigen Kuip werd gespeeld. Wat een topploeg had Dortmund toen.

Op papier is Roma favoriet. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Maar geen enkel team is kansloos. Ook niet als PSG of City in de finale had gestaan. 9 van de 10 keer zal je verliezen, maar laat het nou net de avond worden van die ene keer.

Betreft Bijlow. Moet je hem wel opstellen als hij fit is. Trainingsfit is wat anders dan wedstrijdfit. Zie Onana en Stekelenburg. Onze Israëlische keeper doet het toch aardig de laatste tijd. Tuurlijk is een wedstrijdfitte Bijlow 100x beter. Ik weet niet of ik deze gok zou durven nemen.

17 mei 2022 om 15:07

Onze Israëlische keeper doet het helemaal niet aardig laatste tijd. Weinig te doen gehad tegen Go Ahead en Marseille. PSV thuis ging wel. Overige 7 wedstrijden van de laatste 10 gewoon ruk.

18 mei 2022 om 17:51

Denk ik niet. Wij waren ook gewoon veel beter als roma, maar hadden een keeper op het doel staan die niet zijn dag had (netjes gezegd). Ik zie gewoon kansen voor feyenoord.

17 mei 2022 om 12:49

Natuurlijk geweldig nieuws voor hem en Feyenoord, maar ik weet niet of ik hem direct op zou stellen. Natuurlijk is die Israëliër die nu in het doel staat niet geweldig, maar een keeper die er bijna een half jaar uit heeft gelegen zonder enige voorbereiding direct op doel zetten is naar mijn mening wel een groot risico!

17 mei 2022 om 13:19

Als ik die pot tegen Twente zie weet ik t wel

17 mei 2022 om 13:23

Bijna een half jaar er uit heeft gelegen? Hij ligt er pas net 2 maanden uit. Daarnaast is het de gok wel waard, marciano doet het al wel beter maar hij is zo slecht met hoge voorzetten. Als die dan komt zit hij zo vaak mis, reken er maar op dat mourinho dan de hele wedstrijd over de flanken speelt met hoge voorzetten op abraham

17 mei 2022 om 13:23

Ik zou Bijlow met een voet in het gips nog opstellen tov Marciano.

17 mei 2022 om 13:41

Je zult de wedstrijd van afgelopen weekend niet gezien hebben. Er wordt onderzoek naar hem gedaan wegens matchfixing vanwege de blunders. De eerste was enorm, maar de tweede sloeg werkelijk alles.
Bijlow zou altijd de voorkeur moeten krijgen.

17 mei 2022 om 13:45@joostv97 Ohh excuses, was naar inschatting gedaan, maar ik je hebt gelijk. Finales worden beslist op details en daarom moet je de goede keuze voorafgaand al maken met het keepersdilemma. Het beeld dat jij schets kan ik ook wel inkomen en valt er voor beide keuzes wat te zeggen. Ik hoop in ieder geval dat de wedstrijd niet bepaalt gaat worden door een fout van een van beide heren zoals Karius een aantal jaar geleden deed.

17 mei 2022 om 13:50

@desteek77 Ja ik heb het gezien, bij die tweede gokt hij op een voorzet. Ik heb dat persoonlijk een keeper nog nooit zien doen, dus dat was een heel vreemd moment. Als je kijkt naar het de vorm die hij voor zijn blessure was hij een van de beste keepers van de Eredivisie. Je bent er alleen niet zeker van dat hij weer in de buurt komt van die vorm, zonder enige voorbereiding. Ik weet ook niet of je dat op basis van een paar trainingen goed kan inschatten.

17 mei 2022 om 16:55

Dat was ook het eerste wat er bij mij opkwam bij de tweede goal.
Maar volgens mij is het gewoon niet zo'n goede keeper 😀.

Dat is mooi, je zou zeggen als die nog meer dan een week heeft dat dit wel moet lukken. Als je kijkt naar het kwaliteitsverschil tussen Bijlow en Marciano is dit wel een gokje waard natuurlijk.

Dat zou fantastisch zijn. Toch een wereld van verschil tussen Marciano en Bijlow.

17 mei 2022 om 13:04

Verschil is bijna als met keeper spelen of zonder. Laten we hopen dat Bijlow fit en scherp is. Als er ooit een kans is om als eerste een nieuwe cup te winnen dan is het tegen Roma. Niet onderschatten maar aub ook niet overschatten. Vooral met Mourinho als trainer zijn ze zo voorspelbaar en juist tegen een Feyenoord met vertrouwen en goed spel is dit echt het moment op de prijs op te halen.

17 mei 2022 om 15:10

Als Bijlow niet kan spelen hangen we wel een hesje in het doel.

17 mei 2022 om 22:17

😂 lk denk dat alleen een hesje meer helpt aangezien het misschien afleidt.

17 mei 2022 om 23:06

Ik ben volgens mij de enigste die lichte twijfels heeft bij Bijlow. Ik snap dat wedstrijdritme voor een keeper niet zoveel verschil maakt maar toch heeft al een tijdje niet meer gekeept. Ik vraag me af wat dat met zon jongen doet meteen weer onder de lat als het om zilverwerk gaat.

Lastig. Bijlow is natuurlijk een klasse beter dan Marciano, maar aan de andere kant verwacht ik niet dat Mourinho naar Tirana komt om aan te vallen en dat het aantal schoten op het doel van Feyenoord beperkt blijft.

17 mei 2022 om 12:43

Dan moet je die paar ballen dus wel hebben.

17 mei 2022 om 12:47

Precies. Roma is goed op de counter (dus de keeper moet ver van de goal) en met voorzetten uit standaardsituaties (keeper moet sterk zijn in de lucht). Twee dingen die Bijlow aanzienlijk beter liggen.

17 mei 2022 om 12:47

Met Marciano op doel hoop ik op helemaal geen schoten of uberhaupt een terugspeelbal, want die zijn ook spannend.

17 mei 2022 om 12:48

Dus is een goed meevoetballende keeper in vorm van Bijlow wel fijn. Zeker als er een keer een balletje overheen komt, want daar blinkt Marciano nu niet echt in uit. Ten alle tijden de gok nemen. Wisselen in de wedstrijd kan altijd nog.

Ook als is hij niet 100% fit zal hem als nog opstellen, altijd beter dan deze krokettenplukker

Feyenoord moet volgend seizoen wel echt opzoek naar een betere 2e doelman. Bijlow is best blessuregevoelig en je wilt volgend jaar niet terug moeten vallen op Marciano.

Wellicht Sergio Romero die transfervrij is? Prima doelman met ervaring in de Eredivisie

17 mei 2022 om 13:17

Lijkt me niet dat Romero hier tweede keus wil zijn. Ik zou het lekker bij Erwin Mulder proberen. Degelijke keeper, maakt weinig grote fouten, weet hoe het werkt bij Feyenoord. En transfervrij deze zomer

17 mei 2022 om 13:53

Erwin - ik blijft vastgeplakt aan m'n lijn - Mulder, nee bedankt, die hebben we al een paar jaar gehad met niet al te veel succes.

17 mei 2022 om 13:56

Alsjeblieft geen Mulder. Heb nogsteeds weleens nachtmerries over die vent.

17 mei 2022 om 13:58

Als eerste keeper is het niet genoeg nee en ik ben ook totaal geen fan van hem, maar een geweldenaar wordt geen tweede keeper. Voor die rol vind ik hem wel geschikt

Erg fijn. laten we hopen dat hij het haalt. Marciano stond afgelopen weekend weer te schutteren bij de twee tegengoals. Daar kun je niet vanuit gaan dat het goed gaat. Dan gok ik liever een Bijlow. Die heeft misschien nog geen ritme en kan ook een fout maken, maar de kans op een goede wedstrijd is bij hem toch groter.

Mooi voor Bijlow en Feyenoord, maar zou hem toch niet opstellen. Inschattingsfout ligt op de loer. Zie je vaker bij keepers die na lange absentie terugkeren. Het is ook niet zomaar een wedstrijd. Ook met Marciano ging het goed in Praag en Marseille, was toen stabiel dus waarom zou het in Tirana niet goed gaan. Zondag was het slecht maar wie niet.

17 mei 2022 om 13:22

De verdedigers vertrouwen hem niet, dat zie je aan alles. Dat is een enorme handicap. In Marseille kwamen de ballen op hem af, in het midden. In de Eredivisie heeft hij al zoveel punten gekost. Zelfs een Bijlow zonder ritme zou ik opstellen. Of regel een oefenwedstrijdje voor hem, samen met de tweede keus

17 mei 2022 om 23:08

Ik ben het hier volledig mee eens. Inschattingsfouten zijn snel gemaakt.

Zou geweldig zijn, dit zou enorm schelen. Tuurlijk mist hij wedstrijdritme, maar 2 maanden valt wel mee. Bijlow is zoveel beter dan Ofir.

17 mei 2022 om 13:09

In potentie zeker, maar dit seizoen heb ik Bijlow toch ook een hoop houdbare ballen zien doorlaten.

17 mei 2022 om 13:24

Een hoop? Enkele kleine foutjes, als de wedstrijd gespeeld was. Zoals tegen Maccabi. Ik heb hem vooral veel zeer goede wedstrijden zien keepenAls dat maar goed gaat, een niet ingespeelde keeper meteen laten spelen in een finale. Bijlow. Zo slecht was Marciano niet in die Europacup wedstrijd, Dat Slot hem al eerder publiekelijk afbrandde heeft hem geen goed gedaan.

17 mei 2022 om 13:27

Dat Slot dat deed was nadat Marciano als een drol keepte. Het is niet zo dat Marciano pas na die woorden van Slot slechte wedstrijden heeft gespeeld

Alsof dat wat uit maakt,bijlow is het elftal ingepraat,heb ook hem veel veel fouten zien maken.
Denk dat van Gaal het goed gezien heeft,en wat ik van Duitsland gezien heb,is flekken echt wel beter en zeker cilessen nog nooit op EEN betrapt geworden,

17 mei 2022 om 13:16

Van Gaal heeft juist aangegeven dat Bijlow eerste keeper is. Dat heeft hij inderdaad goed gezien

Dat zou heel lekker zijn voor Feyenoord mochten ze dit voor elkaar krijgen. Wat hoop ik dat ze de cup mee naar Rotterdam mee kunnen nemen!

Tja of het een verschil gaat zijn. Je moet toch weer een soort flow hebben lijkt me. Maar voor het gevoel is het wel fijn als hij er weer staat.

Kijk, dat is goed nieuws! Hopen dat hij geen terugslag krijgt.

Dat zou heel mooi zijn als dat lukt. Bijlow, Malacia, Geertruida en Kokcu. Vier Varkenoord spelers die een Europese finale spelen! Chapeau

17 mei 2022 om 15:25

Rick Karsdorp dan..?

Met Marciano in de goal weet je zeker dat je minstens 1x moet scoren...

Dan neem ik aan dat ie ook meteen Krul vervangt in de selectie bij Oranje, want Krul kan echt niet meer en op t moment hebben we niet echt iets beters voor de toekomst dan Bijlow.
Of is dat de reden dat v Gaal maar 3 keepers opgeroepen heeft, dat ie nog op Bijlow aan t wachten was?

Natuurlijk moet Feyenoord enig risico met hem nemen. Hij is beduidend veel en veel beter dan de 2e keeper. Zo'n finale speel je misschien maar een keer als speler. Bovendien is het niet de eerste, maar de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat betekend dat hij daarna sowieso zijn rist kan pakken en Feyenoord hem niet direct wedstrijden mist.

Heel fijn als Bijlow daadwerkelijk mee kan doen. Anderzijds heb Marciano het prima gedaan in de halve finale en verdient ook hij de finale te spelen.

Laten we het zo zeggen Feyenoord wordt er niet slechter op.

Ik weet niet of ik hem zou opstellen. 1. Geen wedstrijd ritme. 2. Het is de vraag hoe fit hij echt is. Een speler doet er namelijk alles aan om een finale te spelen en daarmee loop je misschien het risico dat hij opnieuw een blessure krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ToornstraMiddenvelder313
L. SinisterraAanvaller3012
A. JahanbakhshAanvaller274
J. BijlowKeeper220
P. WålemarkMiddenvelder121
O. MarcianoKeeper120
S. ValkMiddenvelder00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

14 fans
Keeper, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren