De Ligt diep geraakt door overlijden van Raiola: ‘Ik ben boos op mezelf’

Zondag, 1 mei 2022 om 18:23Dominic Mostert • Laatste update: 18:29

Matthijs de Ligt is diep geraakt door het overlijden van Mino Raiola. De verdediger liet zijn belangen sinds 2018 behartigen door de zaakwaarnemer, die verantwoordelijk was voor de transfer van De Ligt van Ajax naar Juventus in 2019. In een uitgebreid bericht op Instagram spreekt De Ligt zijn dankbaarheid uit richting de op 54-jarige leeftijd overleden Raiola.

"Beste Mino, ik ben eerlijk gezegd nog niet klaar om dit bericht te schrijven en ik denk dat ik dat ook nooit zal worden", schrijft De Ligt bij een foto van zichzelf met Raiola. "Het is te vroeg voor ons spelers, voor je familie maar vooral voor jou. Je had nog zoveel dromen te vervullen, zoveel dingen te doen. Ik dacht dat je gek was toen je me vertelde over de dingen die je van plan was, maar uiteindelijk had je altijd gelijk. Je wist hoe de wereld werkte. Niets is onmogelijk en dat heb je aan de hele wereld laten zien. Vanaf het moment dat ik je voor het eerst ontmoette, wist ik dat je een speciaal iemand was. Totaal anders dan ik, maar één ding hadden we gemeen. We wilden ons werk zo goed mogelijk doen en alles uit ons leven halen."

Voetbalwereld huilt om het overlijden van Mino Raiola (54)

Uit de gehele voetbalwereld stroomden reacties binnen op het overlijden van de vermaarde zaakwaarnemer. Lees artikel

"Je vocht samen met je team voor je spelers en daarom was je zo geliefd bij hen allemaal", vervolgt De Ligt. "Want zoals je altijd zei: het zijn mijn zonen, mijn familie. En nu is het tijd dat we van rol moeten veranderen: jij deed alles voor ons en nu moeten we alles doen voor de mensen van wie je het meest hield, je familie. Ik beloof je dat we zullen zorgen voor alles waar je van hield, als je ‘zonen’. Mino, ik ga alles aan je missen. Bijvoorbeeld dat je, zoals je zelf zei, in mijn belang de bad guy was richting iedereen. Je was mijn zaakwaarnemer, maar ook mijn vriend."

"Je was iemand die ik altijd om hulp kon vragen, die klaar stond om voor mij te vechten, maar ook iemand met wie ik kon praten over het leven in het algemeen. Iemand die zoveel wist van bepaalde dingen dat ik boos op mezelf ben, dat ik je niet meer heb gevraagd. Ik weet zeker dat ik je op een gegeven moment meer kan vragen en je weer kan knuffelen omdat ik je nu al veel te veel mis. Ik houd van je, Mino."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door reserve-coach)

Mooi bericht van matthijs de ligt. Zoals hij zegt de bad guy naar de buitenwereld,maar wel vechtend voor zijn spelers. De spelers zijn het die het geld in het laatje brengen dus die verdienen ook het geld de club is er om ze dat geld wat zij krijgen voor hun uit te betalen. Mino snapte dat heel goed en ookal vervloekte ik hem zo vaak. Het is uiteindelijk de beste die er is

1 mei 2022 om 18:37

"mino, ik ga alles aan je missen. Bijvoorbeeld dat je, zoals je zelf zei, in mijn belang de bad guy was richting iedereen."

Exact, los van het persoonlijke verdriet van De Ligt vond ik dit ook de meest opvallende zin. Raiola die door veel mensen gehaat werd, veel mensen vonden hem een rat, etc. Maar deze zin zegt een hele hoop.

1 mei 2022 om 20:02

De clubs stellen tegelijk de spelers in staat om hun talenten tentoon te stellen. Door dat podium kunnen ze veel salaris verdienen want door dat podium dat de clubs bieden is het commercieel interessant en dus geld waard. De spelers dienen goed te verdienen maar de clubs dienen ook goed gecompenseerd te worden wanneer een speler naar een andere club gaat. Beide op basis van bewezen diensten. Het mes snijd immers aan twee kanten. On: Mooi bericht van De Ligt en ik geloof dat al “zijn” spelers er zo over zullen denken.

Bij clubs was hij niet geliefd want die willen net als Raiola zelf zoveel mogelijk winst maken op hun spelers en die baalden dan van zo een commissie. Bij spelers uiterst geliefd dus dan was hij goed in zijn werk, want een zaakwaarnemer is er om de belangen te behartigen van zijn spelers

1 mei 2022 om 18:40

Maar hij moest jonge jongens die nog niks gepresteerd hadden en nog veel moesten leren ook behoeden voor fouten in hun leven. En ze niet het hoofd op hol brengen met veel geld bij een andere club. Zorgen dat ze eerst doorbreken in een eerste elftal en vlieguren maken en pas dan naar een andere club. Dat levert zo'n speler uiteindelijk meer op dan hoe hij het vaak deed.
Spelers die al gearriveerd waren die hadden aan hem natuurlijk de beste ooit.

1 mei 2022 om 18:48

Dat is niet zijn taak. Dat zijn de ouders en/of naasten van deze jongens. Hij hoort gewoon de beste deal te regelen voor deze jongens, en daar was hij verdraaid goed in.

1 mei 2022 om 18:52

Waarom denkt men altijd dat Raiola degene was die het hoofd van die jongens op hol bracht? Is het gek dat een jonge jongen kost wat kost een grote move wil maken, ook al is het misschien te vroeg. Zeg jij maar eens nee tegen miljoenen op die leeftijd.

1 mei 2022 om 19:01

Sowieso de illusie alsof het dan opeens wereldspelers waren geworden. Vaak komt het voorbeeld Bouy voorbij. Zelfs bij PEC was het een nuttige speler en niet meer dan dat. Alsof die dan opeens in de Europese subtop terecht zou zijn gekomen.

1 mei 2022 om 19:02

Wanneer gaan fans zoals jij nou is begrijpen dat spelers zijn niet groter dan de club.
Dan hebt je zoveel profijt aan iemand zoals wijle raiola. Want die zorgde wel dat al zijn spelers het maximale uit hun persoonlijke financiële plaatje haalde.

1 mei 2022 om 19:03

Blijft toch elke keer apart dat we elke keer hetzelfde ritueel zagen bij die jonge jongens en onderhandelingen hè? Dat is geen geval van zo graag die moge willen maken voor de miljoenen. Die jongens weten zelf ook dat als je je blijft ontwikkelen je uiteindelijk meer gaat verdienen dan die paar vluchtige miljoenen die je dan ff krijgt maar daarna je carrière wel een duikeling naar beneden maakt.

1 mei 2022 om 19:31

Die miljoenen zijn te verleidelijk om te negeren op jonge leeftijd.een voetbal carrière kan ook misgaan op zoveel andere aspecten.

1 mei 2022 om 19:33

'als je je blijft ontwikkelen je meer gaat verdienen'. Want deze zekerheid heb je? Zo'n veendorp stond in zijn Groningen tijd ook in de belangstelling van Liverpool. Hij had ervoor gekozen om bij Groningen te blijven en zich te 'ontwikkelen'. Die is inderdaad wel binnen gelopen ja. Er zijn meerdere wegen naar Rome, en dat is niet alleen door te blijven bij je club.

1 mei 2022 om 19:59

"ze niet het hoofd op hol brengen"

Dit lees ik nu echt al jaren. Maar vanuit de spelers hoor je nooit zulke berichten. Echter blijven mensen de verzinsels net zo lang herhalen tot het voor de meute de waarheid is geworden.

1 mei 2022 om 20:27

@Soccerfan_1 Dat is altijd een mooi streven maar als Raiola tegen een Ajax of PSV speler zegt laat dat torenhoge salaris en die absolute Europese topclub nog even zitten dan denk ik dat ze hem midden in zijn gezicht uitlachen. Daar hebben ze heel hun leven van gedroomd dus die willen gelijk gebruik maken van die kans

1 mei 2022 om 19:05

Leuke is dat de clubs zelf met hem in zee gaan. Genoeg mensen die vinden dat hij het verpest heeft, maar geef dan de clubs de schuld die met hem in zee gingen

1 mei 2022 om 19:54

@inderdaad Japie . Ik hoop wel dat hij nog wel genoten heeft van al die miljoenen die hij er zelf aan heeft verdiend. Maar ik neem aan dat zijn vermogen een goede bestemming zal hebben.

Mooie ode van Mathijs zeg

Was de beste in z’n werk en deed altijd wat z’n cliënten van hem verwachtten. Haalde altijd het maximale voor ze eruit, en ik heb nooit een speler slecht horen praten over deze man. Veel te vroeg gegaan inderdaad. Rip..

Heel leuk dat ie dit schrijft,maar dit gaat die nooit lezen.

Hou je verdriet lekker voor je ipv aandacht te zoeken op deze manier.

Geloof best dat raiola een goede zaakwaarnemer was,maar voor een hoop clubs ook iemand die ze liever niet zagen komen op de club.

Tijd dat er iets gedaan gaat worden aan de zaakwaarnemers die rijker zijn dan een hoop clubs zelf.

1 mei 2022 om 19:31

De Ligt schrijft een bericht op zijn instagram pagina over zijn overleden vriend en zaakwaarnemer Raiola. En jij noemt dat aandacht zoeken? Je bent niet helemaal goed bij je hoofd als je zulke dingen reageert! Laat je nakijken zou ik zeggen.

1 mei 2022 om 20:57

Als je wat verder denkt kan dit ook voor de nabestaanden zijn ook toch. Zodat hun kunnen zien wat Raiola ook voor andere mensen betekende

1 mei 2022 om 21:07

Dat kan je ook direct aan zo’n nabestaande vertellen, lijkt me dat zoiets meer gewaardeerd word. Ik ben niet zo fel als Ajaxprofessor maar snap dat digitale delen van belangrijke momenten in t leven ook niet zo goed.

1 mei 2022 om 21:24

Er kunnen zoveel redenen zijn. Misschien wilde De Ligt wel aantonen met dit bericht dat Raiola anders is dan het beeld dat mensen van hem hebben. Ik zelf ben ook niet iemamd dit zoiets online zet, maar als De Ligt er wel een meerwaarde in ziet is dat zijn goedrecht natuurlijk

2 mei 2022 om 07:31

@AjaxprofessorTuurlijk vonden clubs het vervelend zakenwaarnemers als Raiola te ontvangen. Hoe kunnen clubs anders omwille van de speler zoveel mogelijk financieel profijt uit een speler halen? Waar jij Raiola van beticht, is letterlijk het verdienmodel van clubs. Zij doen dit alleen met veel meer spelers.

2 mei 2022 om 09:02

Als je niks goeds te zeggen hebt, zeg dan niks. iedereen rauwt op zijn eigen manier of wil iemand of een manier een laatste dienst bewijzen. dat dat niet jouw stijl is, betekend niet dat je het zomaar lekker affakkelt. Zullen we ook dan gewoon kappen met uitvaarten en begrafenissen? de persoon in kwestie merkt er toch niks van. Allemaal aandacht zoeken op die manier in jou redenering. hou lekker je eigen verdriet voor jezelf als iemand die jou dierbaar is overlijd... kom op zeg, lees volgende keer nog even je comment door voordat je op verzenden drukt.

2 mei 2022 om 09:13

Reserve-coach
Goedemorgen

Een uitvaart vergelijken met iets op insta zetten is compleet iets anders.

Bij een uitvaart breng je persoon in kwestie naar zijn of haar laatste rustplaats.
Dat gebeurd met familie en dierbaren.

En ik geef alleen mijn mening.
Ik ga niet zo goed op mensen die alles op Facebook of insta zetten.

2 mei 2022 om 10:45

Goedemorgen Ajaxprofessor,

Het is meer dan prima dat je jouw mening deelt. Ik vind hem alleen veel te kort door de bocht. Vandaar ook mijn kort door de bocht reactie. natuurlijk zit daar een verschil in. ik probeer alleen duidelijk te maken dat de familie misschien wel massale steun kan voelen door het berichtje van de Ligt. Dit kan ook een vorm van steunbetuiging zijn, misschien niet jou stijl, maar wel van iemand anders.

2 mei 2022 om 12:08

Reserve-coachIk ben het eens met je reactie.Maar goed dat iedereen op zijn eigen manier rouwt of steun betuigd.Je moet inderdaad doen wat goed voelt voor je op zo'n moment.

En nog durven voetbalzone hem een arrogante graaier te noemen nadat hij dood is. Spelers lopen met hem weg, en dat is niet voor niks. Dat zijn z'n klanten, wat voorzitters en andere voetvallui hem vervelend vinden is bijzaak.

2 mei 2022 om 09:15

Het zal best dat spelers met hem wegliepen. Hij vergat zichzelf ook niet natuurlijk. Ik denk dat mensen het vooral idioot vonden wat hij er voor zichzelf uitsleepte. Dat hij 40 miljoen euro ontving voor de transfer van Paul Pogba is gewoon schrijnend voor de voetbalwereld. Daar komt de haat richting hem vandaan, niet van of hij er voor de spelers veel uithaalde. Maar goed, niemand gunde het hem te overlijden natuurlijk, zover ging de antipathie nou ook weer niet. Er moeten gewoon paal en perk gesteld worden aan wat een zaakwaarnemer voor een paar meetings en telefoontjes zou mogen ontvangen. Vanuit de Fifa. Maar ja die zijn zelf ook corrupt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Álvaro MorataAanvaller359
D. VlahovićAanvaller157
Kaio JorgeAanvaller90
M. PerinKeeper50
C. PinsoglioKeeper10
M. RainaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

164 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 31 3 3 1
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea komt met serieus bod al dicht bij komst van Matthijs de Ligt

De transfer van Matthijs de Ligt naar Chelsea begint serieuzere vormen aan te nemen, weet de zeer goed geïnformeerde Gianluca Di Marzio. De Londenaren zijn concreet in gesprek met Juventus om...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren