Xavi reageert op Koeman en voert één-op-één-gesprek met Frenkie de Jong

Zaterdag, 30 april 2022 om 14:51

Xavi heeft gereageerd op recente uitspraken van Ronald Koeman. De Nederlandse trainer uitte deze week kritiek op voorzitter Joan Laporta, van wie hij niet het volledige vertrouwen voelde in zijn tijd bij Barcelona. In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Real Mallorca reageerde diens opvolger Xavi op de uitspraken van Koeman. “Ik ga de gevoelens die Ronald heeft niet veranderen, ik was er niet bij”, zo zei de trainer van Barcelona.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door almogaver)

Volwassen en correcte reactie van Xavi. Hij had net zoals Koeman kinderachtig kunnen reageren door te stellen dat Barca onder Koeman 9de stond en nu onder Xavi 2de en dus CL volgend seizoen. Bij Koeman weten we een ding zeker; het ligt altijd aan een ander. Nooit aan hem.

De resultaten zijn even wat minder de laatste 3 wedstrijden, maar het is zoveel beter dan toen onder Koeman. Toen liepen de spelers echt met hun ziel onder de armen. Je kunt het vergelijken met Feyenoord onder Stam en Advocaat en later die onder Arne Slot. Een wereld van verschil.

Frenkie moet gewoon zijn best doen. Al heeft hij de pech dat Busquets steeds op zijn plek speelt. Hierdoor moet Frenkie op plekken spelen die hij niet gewend is en/of hem minder liggen.
30 april 2022 om 15:27

Komop je kunt het team van koeman dit jaar niet met xavi vergelijken, die heeft de nodige versterkingen gehad waar bij koeman de helft eruit lag. Het lag ook aan koemans speelwijze maar veel keus had hij natuurlijk niet toen. Vorig jaar deed koeman lang mee en won hij de beker.

30 april 2022 om 20:44

Even vergeten dat Xavi speelde met Jutgla, Abde, Ilias, etc? Daarnaast werd Barça belachelijk gemaakt omdat ze een 38-jarige Daniel Alves binnen haalden, een afgeserveerde Auba en matige Ferran. En dat allemaal zonder voorbereiding.

Vorig jaar was het voetbal ook niet om aan te zien. Een belangrijk verschil was de strijdlust dat we onder Koeman zagen. Dat was goed. Maar tactisch was het ontzettend zwak, met veel idiote wissels en wedstrijden die over de streep getrokken werden door Messi.

30 april 2022 om 15:57

Resultaten wat minder????
Uitgeschakeld in Europa league door de nr 10 van Duitsland. Titel weggegooid en het voetbal is niet om aan te zien, met al zn aankopen. Andere trainer was al weggestuurd

30 april 2022 om 16:24

Of je na een paar wedstrijden 9de staat of op het einde 2de is niet hetzelfde. Na 10 wedstrijden staat alles nog veel dichter bij elkaar namelijk. Koeman moest met jongens spelen zonder enkele minuten in Barca 1 (Demir, Abde, Balde etc). Had echt enorm veel blessures bij belangrijke spelers en had daarnaast ook niet de beschikking over spelers als Auba, Ferran, Alves, Traore die letterlijk bijna alles spelen op Traore na. Dembele ook weer erbij die onder Koeman amper fit was. Koeman stond maar 6 punten achter Madrid toen hij werd ontslagen dus 9de en 2de is geen eerlijke vergelijking. Het was overigens wel gewoon terecht dat hij weg moest hoor alleen de vergelijking is niet eerlijk..

En dit is voor mij al groot verschil waarom ik blij ben met Xavi en blij ben dat Ronald weg is. De en reageert volwassen en de ander reageert als een klein kind. Ronald wijst al 2 jaar constant naar andere factoren en zal nooit verantwoordelijkheid nemen voor zijn fouten.

30 april 2022 om 16:12

Koeman reageert als een klein kind? Volgens mij zegt hij niks vreemds en niks kinderachtigs. Het zijn gewoon feiten dat de voorzitter het niet zag zitten in Koeman. Voor de verkiezingen , beloofde hij al dat Xavi zou komen. En behalve het gebrek aan vertrouwen, was er ook geen geld voor gerichte versterkingen. Tel daarbij op dat er genoeg blessures waren.
En ja het is waar dat Koeman het ook nog niet op de rails heeft gekregen, maar hij heeft er ook niet de tijd voor gehad. En nu blijkt maar weer, dat zelfs met versterkingen, Xavi het ook nog niet op de rit heeft.
Nee, hij reageert helemaal niet als een klein kind. Aan de andere kant, kleine kinderen spreken altijd de waarheid, dus als je dat zou bedoelen, heb ik niks getypt…

30 april 2022 om 17:23Niet zo overdrijven barcalover. Koeman is gewoon slecht behandeld door Laporta en genoeg andere coaches die in zijn schoenen ook er wat over zouden zeggen. Conte, Mourinho, Pep, en zelfs Ancelotti heeft volgens mij negatieve dingen gezegd over z'n tijd bij Everton. De enige die misschien niks zou zeggen is Valverde, maarja die had een periode van 3.5 jaar achter de rug en vond zelf ook tijd was om te vertrekken.

Voor de rest geeft Koeman aan Xavi te steunen. Het wordt weer allemaal ietwat overdreven.


Ja Xavi inderdaad. Frenkie is net zo constistent als het weer hier. Probeer dat eens uit te leggen aan een aantal leden hier. Het ligt dus niet aan zijn positie.

Zover ik mij kan herinneren was het aan het begin van de aanstelling van Koeman al in het nieuws dat Barca maar één man voor de groep wilde en dat was Xavi. Ik kan mij dan ook wel voorstellen dat Koeman nooit de steun heeft gevoeld, wat hij ook had kunnen weten met alle berichtgevingen maar Koeman wilde zijn droom verwezenlijken om barbecue trainer te zijn.

Uiteindelijk wisten wij allemaal dat Koeman gewoon tijdelijk was en als Barca een kans zag vanaf het moment dat Xavi wilde, zij Koeman met een mooie reden de laan uit zouden sturen.

Het grote verschil tussen gentleman Xavi en zielepoot Koeman werd weer feilloos weergegeven door de reacties van beide coaches. Xavi reageert beschaafd en correct. Koeman zonder enige vorm van zelfkritiek en met modder gooiend. Triest dat deze driftkop dadelijk weer coach van het NL elftal is.

30 april 2022 om 17:12

Ik wil wel eens weten hoe Xavi gereageerd zou hebben zonder geld en het moeten doen met de selectie die Koeman het begin van het seizoen had. Dus met andere woorden; Wat als Koeman eind vorig seizoen al ontslagen was en Xavi begin van het seizoen al aangetrokken was. Dan zou Xavi Messi gedwongen afscheid zien nemen en Griezmann op de deadline zien vertrekken. Ik denk dat hij dan wel anders gereageerd zou hebben en ook (terechte) excuses hebben gevonden.

Snap wel dat Koeman zich benadeeld voelt. Na alle blessures en vertrekkende spelers terwijl hij er niks voor terug kreeg werd hij wel wat makkelijk aan de kant gezet. Toch is het een feit dat Xavi het sinds de winterstop prima voor elkaar heeft al heeft hij wel de versterkingen gekregen waar Koeman om vroeg en niet kreeg. Denk dat het voor Koeman beter is om voortaan afstand te nemen van dit soort vragen en te stoppen met het bekritiseren van Laporta. Hij zet zichzelf meer voor schut door telkens erop in te gaan dan dat het ook maar iets helpt.

30 april 2022 om 17:33

Waren er geen statistieken die aantoonden dat Koeman het eerste seizoenshelft een hogere winrate had dan Xavi?

Koeman heeft zo ontzettend veel fouten gemaakt. Dat hij dat niet inziet, zegt heel veel over zijn zelfkritisch vermogen. Verder vind ik het een zwaar overschatte coach. Of hij wordt ontslagen of hij vertrekt zelf voortijdig. Komt bij dat hij altijd andere personen of zaken de schuld geeft als het niet loopt.

Koeman is gewoon op het verkeerde moment in gestapt. Heeft net als in de tijd met Valencia harde ingrepen gedaan. O.a. met Suarez. Hij overschat zichzelf. Is hard op dat moment. Met waarschijnlijk weinig communicatie. Dan ben je snel een prooi voor mensen die tegen je zijn en de journalistiek. Hij wordt vaak gebruikt als een soort crisismanager. Bij Feijenoord pakte dat bijvoorbeeld goed uit. Maar wordt niet door iedereen gewaardeerd. Toch heeft Koeman veel gepresteerd als trainer. Mede door zijn karakter. Daar heb ik wel respect voor. Als voetballer stond hij ook vaak ter discussie. Hij was net als Blind heel traag. Maar ga maar eens kijken wat hij gewonnen heeft en met welke clubs. En het Nederlands Elftal. Daarnaast heeft hij als trainer belachelijk veel topclubs getraind. Of je hem mag of niet. Meer respect zou op zijn plaats zijn. Xavi begrijpt dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

782 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren