Bart Vriends: ‘Ik schoot bijna in de lach toen Bas Nijhuis affloot’

Dinsdag, 19 april 2022 om 19:43Dominic Mostert

Niet alleen voor de tv-kijkers, maar ook voor de spelers was het restant van Vitesse - Sparta Rotterdam (0-1) een vreemde gewaarwording. Dinsdagavond speelden de ploegen de resterende zes minuten uit, maar aan de stand veranderde niets meer. Ondanks de aanvallende intenties van Vitesse hield Sparta betrekkelijk eenvoudig stand. Na afloop vertellen de betrokkenen tegenover ESPN dat de wedstrijd nog korter aanvoelde dan gedacht.

Waar Rob Dieperink in het eerste deel van de wedstrijd de leiding had, was Bas Nijhuis aangesteld voor deel twee. Hij hoefde slechts tweemaal te fluiten: voor het begin en het eind. "Ik schoot bijna in de lach toen hij affloot", vertelt verdediger Bart Vriends van Sparta. "Het vloog voorbij. In werkelijkheid was het nog korter dan ik het me had voorgesteld. Maar het heeft uitgepakt zoals we voor ogen hadden. We hebben goed tegengehouden en de schade is beperkt gebleven."

Vriends spreekt van een 'poppenkast'. "Als het niet zo spannend en belangrijk was, dan had ik hier de gekte wel van ingezien. Het is krankzinnig om met al de aanwezige pers deze poppenkast te verslaan. Maar het is razend belangrijk voor ons, dus we hebben het heel serieus genomen en dat kun je ook afzien aan onze koppies", vertelt Vriends, doelend op de stand op de ranglijst. Dankzij de zege ruilde Sparta de achttiende plaats in voor de zestiende in de Eredivisie.

"Het was vreemd, heel vreemd", beaamt aanvoerder Adil Auassar. "Wij moesten ons aanpassen aan Vitesse. We hielden ze ver van ons doel, gelukkig waren het maar zes minuten vandaag. We hebben afgelopen weekeinde een tik gekregen tegen Fortuna, dat nemen we ons kwalijk. Maar we gaan door en daarin zijn deze drie punten belangrijk." Danilho Doekhi, die voor de gelegenheid als spits speelde voor Vitesse, beschrijft de wedstrijd als een 'heel gekke ervaring'.

" Ik hoopte een voorzet te krijgen, maar het mocht helaas niet zo zijn. Sparta was natuurlijk ook goed voorbereid en ze wisten wat ze moesten doen. Het was een keer met de ogen knipperen en het was voorbij", blikt Doekhi terug. Trainer Thomas Letsch van Vitesse stelt dat 'de zes minuten sneller voorbijgingen dan verwacht'. "De wedstrijd begon met Okoye die de bal bij zich hield. Ik wil niet klagen, maar uiteindelijk werd misschien vier minuten gevoetbald. We kwamen niet verder dan corners en lange ballen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door superghost)

Werd er eigenlijk blessuretijd bijgeteld? In de eerste 39 minuten van de tweede helft zal er toch één en ander zijn voorgevallen waardoor het, bizar genoeg, wel toegevoegd zou moeten worden toch?

19 april 2022 om 19:51

Het tweede deel werd in de blessuretijd gespeeld. De klok begon op minuut 90:50 en er waren zeven minuten blessuretijd toegekend. Daar werd niets aan toegevoegd vandaag.

19 april 2022 om 20:03

Helder, bedankt! Ik leefde in de veronderstelling dat de wedstrijd na 84 minuten werd gestaakt, maar dit verklaart het.

19 april 2022 om 19:51

Het was juist 6 minuten blessuretijd (van de 7). Ze begonnen na minuut 91.

"de wedstrijd begon met Okoye die de bal bij zich hield. Ik wil niet klagen, maar uiteindelijk werd misschien vier minuten gevoetbald. We kwamen niet verder dan corners en lange ballen."

Niet willen klagen maar het toch doen. Het grote mankement van deze tijd, altijd maar klagen. Je had deze wedstrijd al zo goed als verloren, en ook geen enkele aanspraak gemaakt op een overwinning gezien de eerste 84 minuten, Thomas Letsch.

19 april 2022 om 20:00

Als er een club niet mag klagen over tijdrekken dit seizoen is het Vitesse wel, tegen bijvoorbeeld Feyenoord hebben ze de hele tweede helft niet anders gedaan.

20 april 2022 om 02:06

Het was toch echt Feyenoord die voor het vele tijdverlies in die wedstrijd zorgde, door steeds totaal onnodige overtredingen te maken uit frustratie omdat het bij hun niet liep. Zoals ook Til destijds al eerlijk toegaf.

Haha, Vitesse coach die een opmerking maakt over de gespeelde tijd, wel grappig. Want Vitesse is daar heer en meester in.

Zouden ze na afloop nog gaan douchen?

Ja was ook wel makkelijk verdedigen. In plaats van elke la ge bal af te wachten, kon je vol drukken op degene die de pass moest geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller345
V. van CrooijAanvaller335
T. CoremansKeeper30
R. JanseKeeper00
I. KortKeeper00
F. MurreKeeper00
M. OkoyeKeeper300
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

11 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren