Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen: ‘Dat is de slechtste mandekker uit de hele Eredivisie!’

Laatste update:

Johan Derksen vindt Bart Vriends 'de slechtste mandekker uit de Eredivisie'. De analist van Vandaag Inside relativeert de prestaties van Ajax-spits Brian Brobbey tegen Sparta Rotterdam (2-1 winst), omdat de tegenstand volgens hem niets voorstelde. "Ik word zo moe van de media", verzucht Derksen.

"Ajax wint met 2-1 van Sparta... Normaal gesproken zou Ajax met 5-0 moeten winnen van Sparta. Dan lees je die kranten: 'Het lek is boven.'"

Brobbey opende de score, maar daar hecht Derksen weinig waarde aan. "Brobbey speelt tegen Vriends. Dat vind ik persoonlijk de slechtste mandekker uit de Eredivisie. Brobbey frommelt er een in, omdat-ie niet goed gedekt wordt: 'Brobbey is een topspits.'"

Ook René van der Gijp heeft geen hoge pet op van Vriends. "Weet je wat het ook is... Al die verhalen over Brobbey weer... 'Geweldig' en zo... Tegen Bart Vriends! Als die naar Engeland gaat, speelt-ie in de negende league", stelt Van der Gijp. "Ja, natuurlijk wel! Kom op!"

"Ik wacht op het moment dat John van 't Schip zijn contract verlengd moet worden bij Ajax, want dat krijg je dadelijk", gaat Derksen verder. "Het is allemaal onzin."

Derksen vindt het niveau bij Ajax niet vooruitgegaan. "Het blijft een heel middelmatig elftalletje. Het heeft niets met Ajax-voetbal te maken. Ajax-onwaardig. En die penalty krijgt Brobbey cadeau." De spits werd daarbij licht aangetikt door Sparta-doelman Nick Olij.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kijk al uit naar de nieuwe Cor Potcast😃

Het perfecte signaal om in de aandacht te komen; een absoluut tegenovergesteld tegengeluid laten horen. Dan blijf je lekker relevant in de media.

11 december 2023 om 22:55

Belachelijke uitspraak van Derksen. De man draait echt een zwak seizoen. Tijd om door te selecteren lijkt mij.

11 december 2023 om 23:45

Het wordt wel vrij doorzichtig…

11 december 2023 om 23:48

Zou je niet zeggen na 15 artikels over hoe goed Brobbey ineens wel niet is 😜

12 december 2023 om 08:37

Het is natuurlijk volkomen ridicuul wat Derksen zegt, maar kan me wel ook heel erg storen aan al dat ophemelen of afbreken van spelers. Eerst kan Brobbey er niets van volgens 'de analisten', paar weken later is hij onze spits in Oranje en kan hij de PL direct aan. Ik kan me zo voorstellen dat Derksen een reactie op de hosanna berichten geeft. Ik zou zo graag willen dat 'analisten' zich iets genuanceerder uitspreken en niet spelers willen breken of maken.

12 december 2023 om 09:05

Ik ben geen Derksen fan,maar hij heeft hier toch gewoon gelijk? Vriends is niet best, Brobbey is een erg matige speler en het voetbal is nog steeds niet top

12 december 2023 om 14:13

De goal van Brobbey was toch gewoon sterk @madmarcel. Kont erin, in de draai met rechts aannemen en meteen met links afmaken. Vriends had een paar kilo zwaarder moeten zijn had hij hier Brobbey echt willen hinderen.

Bart Vriends is gewoon een hele degelijke Eredivisie CV. Prima voor een club als Sparta. Logisch dat ie (soms) te kort komt tegen iemand als Brobbey. Ben wel benieuwd wat de heren analytici laatst over hem hadden gezegd toen ie 2x scoorde...

11 december 2023 om 22:58

Ik vond Vriends vorig seizoen zelfs nog één van de beteren van de Eredivisie zelfs. Solide, doet nooit iets geks en is toch een belangrijke speler bij een club die nu al voor het tweede jaar op rij meedoet in de subtop.

12 december 2023 om 00:30

Vind Vriends een van de leukste spelers uit de ED, maar een van de beteren? Zelf vorig seizoen vond ik dat niet het geval. Vriends is gewoon een verdediger van het niveau plek 13 t/m 18. Kan leuk mee in een goed Sparta seizoen als vorig jaar, maar zal ook een Volendam niet in de ED houden bijvoorbeeld. Het is niet voor niets dat hij al jaren hint naar een transfer naar een mooi land, maar toch is afgekeurd door Sydney FC. Een NL club kan hem er prima bij hebben en het is een intelligente jongen met een positieve invloed op de groep, maar echt geweldig is hij gewoon niet. De slechtste mandekker vind ik dan wel weer iets overdreven.

12 december 2023 om 08:57

Vriends een van de betere van de eredivisie?
Zonder het vervelend te bedoelen, maar de lat in Amsterdam wordt wel erg laag gelegd tegenwoordig.

12 december 2023 om 09:30

Vorig jaar, als centrale verdediger. Je hebt de slechtsten, slechteren, middengroep, beteren en toppers. Vriends speelde een belangrijke rol in de op drie na minst gepasseerde verdediging van het jaar. Dan kan je hem toch rekenen tot éã©n van de betere verdedigers van dat seizoen?

Ik zeg helemaal niet dat hij echt geweldig is.

12 december 2023 om 18:41

Oke, goede uitleg. Denk zelf dat hij in de middengroep zit

Normaal ben ik het vaak met Johan eens, in iedergeval het feit dat hij niet zo snel de polonaise loopt rondom elke willekeurige eredivisie speler, echter is het nu wat te hard, ja we moeten niet van stapel lopen omdat Ajax wint van niveautje Volendam Vitesse en Sparta, maar als je daarvoor alles verloor is dit gewoon goed. Nu telt vooral de punten, mooi voetbal oftewel het oude Ajax spel is allemaal leuk en aardig, blijkbaar kan dat momenteel nog niet. en over Brobbrey, ja zo geweldig is hij niet, ja hij zou verzuipen in de BPL. Maar hij scoort wel momenteel en als nummer 9 is dat het belangrijkste. Al moet ik zeggen; voor de goal en als afmaker vind ik hem heel middelmatig maar als bliksemafleider zeg maar, met de rug naar goal toe, bal afschermen en doorgeven zodat een van de vleugel aanvallers bijvoorbeeld kan scoren, daar kan hij wel erg goed in worden. Er is dus nog wel toekomst. Want de finesse die je moet hebben om een echt goede (scorende) spits te willen worden en/of de slimmigheid, tja die zie ik niet en zie ik ook niet zo snel in de toekomst

11 december 2023 om 23:02

Met veel van je verhaal eens, maar de goal tegen Sparta is niet heel middelmatig afgemaakt toch?

12 december 2023 om 00:25

Schiet die prima binnen. Dat afmaken is ook wel te leren denk ik, daar kan die alleen maar beter in worden.

Ik ben het er eigenlijk wel mee eens. Het verschil is dat Ajax wat meer punten pakt, ook natuurlijk mede door een makkelijker schema. Ook de chaos met Mislintat en alles eromheen deed de ploeg natuurlijk ook echt geen goed. Brobbey wordt constant in de media neergezet als een nieuwe wereldspits. De beste jongen heeft er net iets meer dan een handvol in liggen in de Eredivisie. Ik hoop het van harte hoor, maar ik ben nog lang niet overtuigt van de potentie die hem wordt toegedicht.

Ajax had bij rust ook al met 5-0 voor moeten staan. Dus ik weet niet wat ze willen zeggen. In alles voetbal Ajax beter. Misschien nog geen 90 minuten, maar op deze manier gaan ze gewoon in de top3 eindigen.

11 december 2023 om 23:17

Dat is ook weer erg subjectief. Er zit absoluut verbetering in, maar het is bij lange na nog niet goed genoeg om ook echt een reeks neer te zetten als de tegenstand wat zwaarder wordt. Voor nu maximaliseren ze en dat doet Van 't Schip goed. Toch zal het afhankelijk worden van de winterse transferperiode of er nog stappen gezet kunnen worden. Dat middenveld blijft wisselvallig en de verdediging blijft ontzettend kwetsbaar door de backs.

12 december 2023 om 08:53

@musi26,
De kansen van Sparta tellen niet mee ? Volgens mij hebben die toch ook een paar meer dan goede mogelijkheden gehad.

Tja voetbalkennis is nooit Derksen zijn sterke kant geweest. Meestal roept hij maar wat en als je maar een beetje voetbal volgt weet je dat hij dat niet meer doet.

Vriends komt leuk in de media door als vernieuwend te worden gezien voor het programma studio voetbal. Dus wat gaan ze doen bij vi. U raad het al, bitchen op hem. Zo voorspelbaar van deze ouwe sigaar en zijn lachende knaapje

Zegt de slechtste analist….

Derksen zijn vriendje Steijn is weg en de kritiek begint

Het is allemaal wel erg ongenuanceerd, met name omdat het resultaat op dit moment telt voor Ajax. Waar ik wel in mee kan gaan, is dat de lofzangen nogal abrupt en overdreven zijn. Het spel is beter, maar het is allemaal nog steeds behoorlijk pover voor een Nederlandse topclub en de wedstrijden worden toch wel nipt gewonnen. Als daar geen aanzienlijke verbetering in komt, is een verval eigenlijk onvermijdelijk.

Maar goed, dat is koffiedik kijken. Ajax komt van ver en Van 't Schip is verstandig genoeg om te maximaliseren en zich niet blind te staren op dat over-romantiserende Ajax-DNA. Voor Ajax-begrippen spelen ze best behouden en dat moet ook met deze ploeg.

Johan Derksen: ik word zo moe van de media.

Dit is echt niveau Inception. Ik ben uitgeluld.

Kinderachtige figuren, deze bejaarde en bijna-bejaarde. En ook zo doorzichtig als wat. Altijd is er bij het afzagen wel een dubbele agenda te vinden. Vriends doet het blijkbaar te goed in de media en is nu opeens "de slechtste" mandekker. Ook lag het nooit aan Steyn, en daar blijven ze maar krampachtig aan vasthouden. Hoe belachelijk ze daar ook mee overkomen

Dan heeft Johan de verdedigers van Vitesse nog niet aan het werk gezien…

Niet eens de slechtste van die wedstrijd denk ik. Die liep aan de andere kant.

Als je het Ajax onder van 't Schip vergelijkt met het Ajax onder Steijn dan is Ajax er toch op vooruit gegaan ? Natuurlijk is het lek niet boven , ik heb dat nog nergens gelezen alleen hier dat het door Derksen wordt aangehaald. En van 't Schip is een leuke tijdelijke oplossing , om wat rust te brengen en wat lijn in het spel, maar Ajax doet er natuurlijk verstandig aan om een nieuwe trainer aan te stellen.

Wordt het niet eens tijd dat die slechte presentator en zijn discipelen van het scherm verdwijnen. Van der Gijp is een losgeslagen alcoholist die het alleen maar over sex kan hebben en geil wordt van zijn eigen spiegelbeeld. Die andere man mag ook van de buis. Is ook achterhaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren