‘Gevallen toptalent’ PSV verrast vriend en vijand: ‘Dit is gewoon fraude, man'

Maandag, 11 april 2022 om 13:30Tom Rofekamp • Laatste update: 13:43

Bruma heeft afgelopen zondag een sterke indruk gemaakt op de analisten van Studio Voetbal. De 27-jarige aanvaller - normaliter bankzitter - kreeg tegen RKC Waalwijk (2-0 winst) de kans van Roger Schmidt, omdat de oefenmeester een aantal van zijn basiskrachten rust gaf. De analisten waren zichtbaar verrast over het spel van Bruma, die ondanks zijn voormalige status als toptalent lang geen potten heeft kunnen breken in Eindhoven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Bruma heeft er soms goede wedstrijden tussen zitten. Maar is zo inconsistent als wat. Heeft gewoon niet het niveau voor PSV, als bankzitter kan hij soms wat toevoegen maar voor de basis komt hij simpelweg te kort.

11 april 2022 om 09:11

Speelde gisteren een goede wedstrijd (ja, tegen Rkc). Los daarvan gun ik het hem wel. Als ik hem vergelijk met Vertessen (die geen indruk kon maken) straalt Bruma wel iets vrolijks en energie uit.

11 april 2022 om 09:32

Ben ik het helemaal mee eens. Heb ook meerdere interviews van hem gezien. Het is een hele vrolijke jongen die wat mij betreft de gun factor wel heeft.

11 april 2022 om 10:06

Ik vind Vertessen behoorlijk slecht, geen bijzondere speler. Geen idee wat de PSV fans ervan vinden?

Niet het niveau dat je als PSV wilt nastreven, lijkt mij.

11 april 2022 om 10:16

Vertessen is eigen jeugd en kostte in principe niets behalve wat salaris. Hij heeft één waanzinnig sterke eigenschap: hij is gewoon vies snel. Waarschijnlijk een van de snelste spelers in de ED. In de kleine ruimte is hij bepaald niet bovengemiddeld.

Zou bij een kleinere club of een club club die reactievoetbal beter uit de verf komen. Tegen RKC was het 75+% balbezit.... dan werkt het nauwelijks.

11 april 2022 om 10:20

Ik vind vertessen de 1e seizoenshelft best een redelijke indruk maken. Komt ook ijverig over, maar de 2e seizoenshelft wil het allemaal niet. En hij komt ook minder gemotiveerd over. Al met al komt hij te kort.

11 april 2022 om 10:41

@aphextwin, Ik heb gisteren PEC zien spelen en ik ben er heilig van overtuigd dat hij het bij PEC Zwolle fantastisch zou doen. Lekker de ruimte in rennen, met of zonder bal, en zorgen dat je hem op de achterlijn kunt voortrekken. Bij PSV vind ik hem echt op alle vlakken te kort schieten, vooral omdat hij op de een of andere manier altijd het eindstation lijkt te zijn of degene is die de beslissende pass moet geven. Dat kan hij allebei gewoon echt niet.

11 april 2022 om 10:50

Vertessen is gewoon een ideale invaller voor het laatste half uur met zijn snelheid. Maakt ook nog redelijk wat goals maar voetballend idd niet fantastisch. Bruma idem eigenlijk, die is aan de bal een tweede narsingh, zodra het in de buurt van de goal komt slaat de paniek toe en is het vaak ruzie met de bal of een slecht schot.

11 april 2022 om 10:50

Nu maar hopen dat ook Gotze nog een keer laat zien dat hij goed kan voetballen wat een miskoop is dat zeg maar wel een heleboel knaken opstrijken. Zal wel met Schmidt meegaan naar benfica, heeft clausule in contract dat hij voor x wegkan en die X is een mio's

11 april 2022 om 11:08

Hij is niet alleen snel, hij werkt ook nog eens hard en verzaakt eigenlijk nooit. Dat zijn voor een trainer ook prettige kwaliteiten. Technisch komt hij echter ook heel veel tekort. Als er gecounterd moet worden tegen een sterker team is hij wel nuttig.

11 april 2022 om 11:18

Ik vind dat Vertessen het als invaller vaak nog wel redelijk tot goed doet, maar ook de eerste seizoenshelft waren de wedstrijden waarin hij basis stond vond ook vaak minder.

11 april 2022 om 16:46

Ik ben niet echt een Tadic fan, maar hij doet meer dan die paar penalties. In de laatste 2 wedstrijden stond hij toch beide keren aan de basis van de gelijkmaker. Ik vind wel dat Tadic lang niet meer zo overtuigend is als in zijn eerste jaren, maar hij is nog steeds heel erg beslissend voor dit Ajax.

11 april 2022 om 17:26

Ach jongen, niet zo verongelijkt. We hoopten allemaal dat we met Götze de volgende Tadic in de ED hadden, dat is niet zo gebleken. Götze is een geweldige speler, maar enkel in een team wat draait. Hij is geen karretrekker, wat Tadic, helaas, wel is.

Ik vind het eigenlijk schrijnend dat we met z'n allen zo vreselijk verbaasd zijn als hij een keer een goede wedstrijd speelt. Deze jongen had enorm veel potentie toen hij net doorbrak, maar het is er maar zo weinig uitgekomen. Toen hij naar PSV kwam werd hij toch een beetje als een topaankoop gezien, maar daar is in de verste verte eigenlijk helemaal niets van waar geworden. Als ik heel eerlijk ben dan valt Götze mij wat dat betreft ook enorm tegen, daar had ik ook echt veel en veel meer van verwacht. Hopelijk kunnen ze onder Van Nistelrooy verrassen volgend seizoen en zich herpakken!

11 april 2022 om 09:35

Ze vallen beiden idd tegen. Van Bruma had ik meer verwacht vanwege zijn prijskaartje. En van Gotze vanwege zijn status. Ik had te weinig wedstrijden van Gotze gezien om te weten wat voor speler het precies was. Maar uiteindelijk had ik er wel meer van verwacht.

11 april 2022 om 10:18

Ik was groot fan van Mario Götze toen hij net doorbrak bij Dortmund. Echt een heerlijke speler om te zien, iemand die fantastische dingen met een bal kon doen. Bij Bayern is het allemaal snel minder geworden, zijn kwaliteiten stonden haaks op wat Guardiola wilde doen met dat team en in mijn ogen is hij door Guardiola veel verloren van wat hem zo speciaal maakte. Pep heeft het met een aantal spelers in Munchen echt fantastisch gedaan, maar bij iedere club waar hij komt zijn er wel bepaalde slachtoffers te betreuren. Yaya Toure bij City en Ibrahomivc bij Barca bijvoorbeeld.

In mijn optiek zijn Bayern en Manchester City afspiegelingen van Pep's tijd bij Barcelona. Pep's Barca begon als een energieke prachtige ploeg met heel leuk en was een ploeg die enorm direct kon voetballen. Dat was van 2008 tot 2011 ongeveer. In mijn ogen lijkt Manchester City daar enorm op. Terwijl Pep's Barca van 2011 tot 2013 veel meer lijkt op zijn Bayern. Een ploeg die de tegenstander als een soort Boa Constrictor in een wurggreep nam en met enorme aantallen balbezit langzaam het leven uit de wedstrijd kneep. Dat Barce en dat Bayern vond ik echt vreselijk om te zien.

11 april 2022 om 10:31

Vind het handige info maar het hele Bayern Guardiola en Barca verhaal had achterwege mogen blijven haha😜

11 april 2022 om 10:42

Ik was even vergeten waar het artikel over ging. Excuus haha

11 april 2022 om 10:50

Haha, heerlijke reactie 😁

11 april 2022 om 12:18

Tijdens het lezen van jouw verhaal was ik ook vergeten waar het over ging, maar nu weet ik wel wat jij van pep en zijn teams vindt Haha.

11 april 2022 om 11:14

Bruma is best een nuttige backup voor Götze en heeft ook wel kwaliteiten. Zijn grootste probleem is echter dat PSV 12 miljoen euro voor hem heeft betaald en dat is hij bij lange na niet waard. En dat hadden ze op basis van zijn statistieken eigenlijk ook wel kunnen weten. Als PSV 4 miljoen voor hem had betaald had nu niemand over hem geklaagd.

11 april 2022 om 12:05

Klopt Yoeri, maar hij was een tijd echt heel slecht, dus dan is zo'n goede wedstrijd toch ook iets om verbaasd over te zijn? Hij is gewoon niet de topper die PSV dacht.

Lastig met deze man. Je ziet dat hij echt kwaliteiten heeft, maar van enige constante prestaties heeft Bruma nog nooit gehoord geloof ik. Ik lees verder niets over de duur van zijn contract. Voor de psv'ers onder ons, hoelang loop dat nog door?

11 april 2022 om 10:08

Loopt tot 2023, dus eigenlijk is het zaak om hem komende zomer te verkopen. Als je er nog een miljoen of 5 voor kunt krijgen zou dat mooi zijn. Sympathieke jongen en kan ook echt wel voetballen maar het is gewoon niet genoeg.

11 april 2022 om 12:06

Fossen wie zou er in vredesnaam 5 miljoen voor die gast betalen? Hij laat veel te weinig zien en heeft 1 jaar contract. 5 miljoen zou echt gekkenwerk zijn.

11 april 2022 om 12:19

Een miljoen of 5, kan ook 4 zijn . Bruma staat er internationaal denk ik nog prima op hoor. Een club als Shakthar, Olympiakos, RB Salzburg, Braga of iets dergelijks zie ik dat er nog best voor neerleggen.

11 april 2022 om 11:25

Tot 2023 inderdaad. Bij een goed bod ook gewoon verkopen deze zomer, heeft echt wel z'n waarde gehad en met name door Schmidt weer opgekomen, maar heeft niet het niveau voor een vaste basisplaats.

Het nadeel van Bruma is dat je vooraf nooit weet wat voor wedstrijd hij gaat spelen en het kan letterlijk twee kanten op. Zijn ondergrens is heel laag dus het is een beetje hopen dat als je hem opstelt is het een beetje hopen dat hij zijn dag heeft.

11 april 2022 om 09:22

Bruma is momenteel handig om achter de hand te hebben. Verder ben ik het niet met je eens wat betreft de ondergrens. Hij heeft inderdaad hele zwakke duels gespeeld, maar dit seizoen heb ik hem veel goeie dingen zien doen. Het enige wat me wel opvalt is dat hij in grote duels nog wat terughoudend overkomt.

11 april 2022 om 23:20

Heel eerlijk, letterlijk iedere wedstrijd kan voor aanvang twee kanten op gaan 🤪

Maar inderdaad ik snap wat je bedoeld, voor niveau PSV is ie iets te inconsistent.

heeft bruma zijn dag, speelt ie zelfs goed tegen real madrid (bijwijze van).
heeft bruma niet zijn dag, komt ie nog geen pion voorbij.

is gewoon een inconsistente speler waar je niet echt op kan bouwen jammer genoeg. Hij heeft vaak genoeg het vertrouwen gekregen maar zet dan geen lange serie neer van goede wedstrijden.

dus ja leuk dat hij nu goed speelt tegen RKC, maar verder gewoon hopen dat je nog centen voor deze man krijgt (of loopt zijn contract af?)

11 april 2022 om 09:46

Eens dat hij wisselvallig is echter heeft Bruma wel degelijk een reeks wedstrijden redelijk goed gespeeld. Eerder in het seizoen toen PSV voorin veel geblesseerde spelers had speelde Bruma en Doan beide wel verdienstelijk voor meer wedstrijden achter elkaar. Verder ook eens dat zijn ondergrens erg laag ligt.

11 april 2022 om 09:48

De consistentie is inderdaad ver te zoeken. Wel vind ik dat hij dit jaar veel constanter presteert dan de jaren hiervoor. In de periode dat Gakpo en Noni beiden geblesseerd waren, heeft hij vaak moeten opdraven en dat deed hij goed. Maar het zou wel beter zijn om hem na dit seizoen van de hand te doen. Is een dure jongen en ik denk dat je er nog wel een paar miljoen voor kan krijgen.

Het ene moment speelt hij 5 verdedigers uit en het andere moment speelt hij een bal op 5 meter helemaal verkeerd. Ik weet niet goed wat ik ervan moet vinden. Lijkt mij sterk dat hij volgend jaar nog een jaar blijft. Met het salaris dat hij krijgt, drukt hij enorm op de begroting.

Ben geen fan van het wisselbeleid van Schmidt, maar je moet hem wel nageven dat allerlei gevallen spelers (nog onder het van Bommel tijdperk) belangrijk zijn geworden in de loop van het seizoen.

11 april 2022 om 10:44

Iedereen voelt zich onderdeel van het team op deze manier. Maar ik denk dat er niet het maximale uit de beste 11 word gehaald op deze manier.

11 april 2022 om 10:54

Ze doen mee om de titel, staan in de bekerfinale en kwartfinale van Conference league. Dat is echt wel het maximale met deze selectie. Zeker als je bedenkt hoe veel blessures dit PSV heeft gehad.

11 april 2022 om 12:15

@naalvies

De UEFA cup had natuurlijk ook best een tikkie beter gekund. Ze waren vlakbij de CL aan het begin (hadden ze verdorie Benfica maar uitgeschakeld), dus die conference league is niet het maximale. Maar in de breedte is het best een aardig seizoen zo.

11 april 2022 om 13:47

Maar ze zijn door dat wisselen wel allemaal fit en ze kunnen moeiteloos ingezet worden. Dat hebben wij met Ajax niet. Daar zijn ze allemaal uitgeblust en kunnen de wissels niet makkelijk mee omdat er geen automatismen zijn.
Dat is wel iets waar Schmidt uiteindelijk het voordeel uit heeft weten te trekken.

Knappe analyse hoor. De heren vergeten in alle euforie alleen wel dat de opvlieging van Bruma - die er gerust minstens een had mogen maken trouwens - tegen de klasbakken van RKC tot stand kwam. Begrijpelijk als je dat als 'gewone man' over het hoofd ziet, maar vanuit de mond van een analist met bovengemiddeld veel verstand van het spelletje lijkt me dat meer voor de hand liggen dan Pierre's conclusie dat Bruma 'het spelletje wel ziet, toch?'

Nou zo goed speelde hij niet. Ijverig ja, dat was die. Maar hij is toch zo druistig. Voor de goal altijd verkeerde keuzes of slechte uitwerking van z'n keuze. Zo ook gewoon tegen RKC eh...

Waar hebben we het dus over? Een miljoenenaankoop van PSV speelt na jaren eens een ijverig potje, zonder echt uit te blinken, tegen RKC.

Mij lijkt Bruma een gevalletje kapitaalvernietiging. Ik meen dat hij een van de duurste aankopen uit de geschiedenis van PSV is. Als je dan ziet hoe moeiteloos Veerman zich in het spel van PSV inpast, dan is dat qua investering een wereld van verschil. Dat vind ik namelijk wél een goede aankoop.

Ik verbaas me bij Bruma vooral dat hij zo'n enorm slechte passing en schot heeft. Lijkt wel of zijn voet los aan zijn been zit.
Tot het moment dat hij een voorzet moet geven of op goal moet schieten is het best een leuke speler maar daar win je geen wedstrijden mee.Bruma is gewoon een goede speler. Ik herrinner mij zijn tijd in Portugal en Turkije nog, toen was behoorde hij gewoon tot de Top 10 Talented wingers in Europa (23 jaar). Niet voor niets had zelfs Everton concrete interesse in hem.

Volgend jaar zou ik met een compleet nieuwe aanval bij PSV aantreden:

Bruma-Romero-Madueke

Als backup kan je dan Zirkzee van Bayern huren, voor de flank zou ik naast Vertessen en Bakayoko nog een aanwinst halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Tomã¡s Chancalay van Racing Club. Gok dat hij voor 4 tot 5 miljoen euro op te halen is in Argentinie.

Bruma is echt goed maar niet constant

Bruma heeft een prima bovengrens, maar helaas ook een forse ondergrens. Gisteren speelde hij heel verdienstelijk en had zichzelf zeker mogen belonen met een goal. Er zijn echter ook wedstrijden bij dat de tranen in je ogen springen.

Bruma speelde idd een goeie wedstrijd. leuk voor hem lang niet gedacht dat hij het nog goed zou gaan doen dit seizoen. weet nogdat ik vorige zomer bijna stond te juichen toen ik hoorde dat een club hem wilde.

@hazardhino77, ik vind Vertessen ook geen starter. Ik vind ook dat hij vooral rendeert als hij in de 60ste minuut inkomt. Loopt hij iedereen voorbij alsof ze stil staan. Moet hij alleen nog dan rust voor de goal krijgen. Hij was 2 maanden geleden nog topscorer van Psv als ik me niet vergis.

Bruma heeft zo lang zo veel slechte wedstrijden gespeeld dat men al enthousiast is als 'ie een keer een goede pot speelt. Tuurlijk is hij in staat om af en toe eens een goede actie te maken maar al met al vind ik het echt drie keer niks deze man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

14 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Erik ten Hag heeft er nogmaals bij het bestuur van Manchester United op aangedrongen om Antony aan te trekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren