Overtuigd Club Brugge meldt zich met miljoenenbod bij FC Groningen

Maandag, 4 april 2022 om 09:53

Club Brugge heeft zich met een miljoenenbod bij FC Groningen gemeld voor Bjorn Meijer, zo meldt Voetbal International. De negentienjarige vleugelverdediger beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij de huidige nummer acht van de Eredivisie en dat is bij meerdere clubs opgevallen. Een van die clubs is dus Club Brugge, dat al concreet actie onderneemt om Meijer los te weken bij Groningen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door pasevski)

Heel snel verlengen

Vechtlust en goede techniek voor zijn leeftijd. Ik snap wel dat clubs nu al actie ondernemen om hem binnen te halen!

Meijer is een extreem groot talent en in potentie een kandidaat voor het Nederlands elftal, indien hij zich zo door blijft ontwikkelen. Verdedigend sterk, voor een 19-jarige al zeer ver in zijn fysiek en kan daarnaast door zijn goede passing, traptechniek en loopvermogen aanvallend ook bijdragen. Hij doet me denken aan Hateboer!

4 april 2022 om 10:06

Kijk, je beantwoordt al mijn vraag zonder dat ik hem hoef te stellen! Interessant!
Zou hij wellicht ook iets voor Ajax zijn als vervanger voor Tagliafico mits die vertrekt?

4 april 2022 om 10:39

Als ik Meijer was zou ik nu niet naar Ajax gaan. Ik denk dat hij dat niveau vroeg of laat makkelijk aankan, maar zolang Blind daar speelt is de kans ook reëel dat hij net als een Rensch in de knel komt qua speeltijd. Beter blijft hij nog een jaartje in Groningen en slaat hij de Nederlandse top vervolgens gewoon over.

4 april 2022 om 10:45

Nederlandse top overslaan hoeft toch niet? Ik denk dat je bij een Ajax nog heel veel kan leren voor je de stap naar de Europese top maakt, zeker als Ajax in de CL blijft acteren de komende jaren. Hoop in ieder geval dat hij voor het Nederlands voetbal behouden blijft voorlopig en niet naar Brugge vertrekt

4 april 2022 om 11:03

Bij Feyenoord en PSV zou hij de concurrentie wel aankunnen denk ik. In Rotterdam zullen ze straks een vervanger voor Malacia willen hebben. Hoewel ik Bangura daar een goede kandidaat voor vindt - die overigens ook Meijers vervanger zou kunnen worden bij FC Groningen - zou Meijer daar interessant kunnen zijn.

En ook bij mijn eigen club zou ik het geen vreemde eend in de bijt vinden. Na een veelbelovend seizoen hoop ik inmiddels dat een Duitse club Phillip Max weghaalt bij PSV, die valt verdedigend echt compleet door de man. Met Mauro hebben we een betere back in huis, waar Meijer de concurrentie wel mee aan kan en op termijn kan winnen.

4 april 2022 om 13:52

Ajax zou hem ook op kunnen pikken en nog voor een jaar terug verhuren aan Groningen. Geld ook voor psv, die dan voor Mauro (oppegard als back-up) op linksback zou kunnen gaan.
Bij Feyenoord & AZ zal die wel direct voor een basispositie kunnen gaan als respectievelijk Malacia of Wijndal vertrekt. Al kan AZ ook kiezen om Kerkez defenitief over te nemen.

4 april 2022 om 19:34

Kerkez is al definitief overgenomen en dat zal de vervanger van wijndal worden.

4 april 2022 om 10:13

Met je eens dat dit een groot talent is maar ik vind hem qua spel totaal niet lijken op Hateboer. Eerder op Reece James maar dan wat niveaus minder.

5 april 2022 om 09:45

Dan betwijfel ik of jij Hateboer in zijn FC tijd hebt gezien. Beiden een goed fysiek, loopvermogen en verdedigend zeer sterk.

Blijf lekker bij Groningen. Heb je veel meer aan dan de bank in Brugge warm te houden.

4 april 2022 om 10:06

@dr. Mario je doet al de aanname dat hij daar op de bank belandt. Daarnaast is Club een topclub en speelt vrijwel zeker CL. Je redeneert alleen vanuit risico en niet vanuit kans. Hij kan bij Brugge ook veel meer leren dan bij Groningen. Niveau hoger, betere spelers, Europese ervaring op doen etc. ... Gaan Bjorn!

4 april 2022 om 10:39

Uiteraard is dat een aanname, maar dit gaat om een Nederlands back die van een subtopper komt en daarnaast pas 19 jaar is. Op zijn plek speelt een 23-jarige Canadees international met als back-up een 27-voudig Oekraã£â¯ens international en Club speelt doorgaans een systeem dat ze bij Groningen niet spelen. Die wordt niet voor de basis gehaald maar voor de '' toekomst ''. Daar hoef je geen wiskunde voor gestudeerd te hebben.

4 april 2022 om 10:08

En waarom zou hij de bank in Brugge warm gaan houden? Brugge is echt geen club die het zich kan permitteren miljoenen te betalen voor een back voor op de bank.

4 april 2022 om 10:42

Nou dan leef jij nog in 2010 misschien, bij Brugge is er juist genoeg geld om dit soort dingen te doen. Ze gaven bijna net zoveel uit als Anderlecht, Antwerp, Genk, Gent en Standard bij elkaar en gaven o.a. 9 miljoen uit voor Kamal Sowah en 6 miljoen voor Andreas Skov.

4 april 2022 om 15:19

Ik heb nooit gezegd dat er niet genoeg geld is? Gericht aankopen doen voor miljoenenbedragen is een heel ander verhaal dan een paar miljoen betalen voor een back die je niet gaat gebruiken.

Meijer is speler die mij al weken opvalt. Een speler die fysiek sterk is, een goede drive heeft en daarentegen ook nog kan voetballen. Club zou een prima vervolgstap voor hem zijn(ondanks dat hij pas een half jaar goed presteert).

Zeker niet op ingaan.
Sowieso zal er op de linksback positie bij de top 3 en bij Az her een en ander gebeuren. Een overstap in eigen land lijkt mij dan zinvoller

4 april 2022 om 10:31

Bij de top 3 zie ik niet heel veel gebeuren eerlijk gezegd, ja een bankzitter bij Ajax zal weggaan. Nee persoonlijk zou ik Brugge een heel goede keus vinden, altijd meedoen voor het kampioenschap, Europese ervaring opdoen, prima keuze

4 april 2022 om 10:39

Nou ik mag echt hopen dat Blind volgend seizoen niet meer op LB staat bij Ajax. Als je ziet hoe het dit jaar en vooral de laatste tijd gaat. Het wordt steeds minder qua fysiek kracht en snelheid. Het gaat behoorlijk snel nu ook.

4 april 2022 om 13:25

Malacia wordt gekocht
Max te slecht
Blind houdt het nooit een heel seizoen vol,zeker met het WK en Cl/el/coference league
Bovendien zie ik Martinez ook zomaar vertrekken. Bovendien sloopt het als je steeds naar Zuid Amerika moet
Bij Ajax zie je dat de bank minder is dan er werd gedacht. Dwz dat je voor iedere positie een hele goede vervanger moet hebben. Bovendien wordt het lastig op rechts met het verrek van Mazraoui, waarvan ik denk dat Ajax z'n top is.
Wellicht dat deze jongen rustig zijn wedsyrijden moet pakken bij een van de top drie dus.

Wat Az betreft
Ik denk dat Wijndal veel minder zal opbrengen dan we dachten. Zeker nu hij niet zal; spelen in het Ned.elftal, maar wel verkocht moet worden.........voor de centen

4 april 2022 om 18:35

Ik denk dat er juist bij de top 3/4 in Nederland plaatsen vrijkomen en vooral daarom zou ik er niet nu al op in gaan. Tagliafico gaat weg, Malacia heeft over belangstelling niet te klagen, Wijndal zal een keer een stap willen maken (al is dit misschien al te duur voor AZ), Blind wordt niet jonger, en PSV zal misschien ook een keer iets aan Max willen verdienen, zeker nu Schmidt toch weg gaat. Bij Ajax hebben ze sowieso voor de posities links achterin nog een speler nodig, ze hebben er maar 3 voor 2 posities (zelfs als Tagliafico blijft), ik neem aan dat deze jongen met zijn fysiek en techniek ook in het centrum kan spelen.

Ik begrijp niet waarom Ajax of PSV zich niet meldt. Ajax heeft een te trage Blind en een Tagliafico die weg wil. Hij zou nu bijvoorbeeld als back-up van Blind kunnen beginnen. En PSV heeft een Max die niet kan verdedigen. Goede linksbacks zijn schaars, dus ik zou het toch overwegen. Volgens mij zich er ook een goede kop op.

4 april 2022 om 10:13

Vind het inderdaad ook een goede linksback maar PSV heeft zoals je zegt Max al rondlopen, die niet altijd even goed speelt maar wel gewoon veel geld gekost heeft en een aardig salaris opstrijkt. Die zul je dan eerst moeten verkopen. Verder heeft PSV volgens mij ook hoge verwachtingen van Oppegard, jonge Noor die net weer terug is van een zware blessure. Zal in de voorbereiding zijn kans weer gaan krijgen denk ik.

4 april 2022 om 10:23

Als Meijer zijnde zou ik niet achter Blind op de bank willen gaan zitten. Speelminuten (vaste waarde bij Groningen momenteel) heeft hij voor z’n ontwikkeling veel meer aan. Hij is 19… Wellicht beter om eerst naar een AZ te gaan, waar Wijndal zeker zal vertrekken. Mochten wij Max kwijt (kunnen) raken, dan zie ik Meijer nog wel als een optie, maar niet zolang we Max in Eindhoven houden. Geldt hetzelfde voor als ik bij Blind aangeef in mijn optiek.

4 april 2022 om 10:27

Blind wordt als linksback binnen nu en afzienbare tijd uit de basis gespeeld, al is de vraag door wie. Hij was al niet snel, maar wordt nu steeds trager. Meijer is pas 19 en kan het Blind snel lastig gaan maken.

4 april 2022 om 12:18

Waarom PSV zich niet meldt begrijp ik wel. John de Jong en scouting herkennen namelijk geen talent. Iets waar deze jongen duidelijk wél over beschikt. Max valt al twee seizoenen door de mand. Ik zou zeggen, snel halen en laten hij en Oppergard het maar uitvechten.

4 april 2022 om 15:05

Snap uitstekend waarom Ajax zich niet meldt. ALs zij een back halen, dan moet dat een back zijn die er gelijk staat. In Sala-Eddine en Baas hebben ze al twee talenten voor de toekomst, waarbij de laatste net zijn contract voor 4,5 jaar verlengt heeft.
Hoe dat bij Feyenoord en PSV zit weet ik niet, maar bij Ajax zijn ze gelukt een beetje gekapt met dat talent halen om het talent. Zeker bij verdedigers loont het om eerst goed te kijken naar jong Ajax voordat je verder gaat kijken. Bij de rechtsbacks zijn het met name de spelers uit eigen opleiding die slagen. Bij de 3 beste RCV van de afgelopen 10 jaar zijn er twee afkomstig uit eigen opleiding. Zou het lekker dicht bij huis houden, aanvallend daarentegen, indien groningen daar nog talent heeft lopen is het oppassen geblazen. Dat wil maar niet vlotten bij Ajax. En dat gaat bij PSV dan weer ongelofelijk goed. Depay, Bergwijn, Gakpo, Madueke en de volgende staan ook alweer klaar.

De top 3 zal net zoals bij Virgil van Dijk achter het net vissen.

4 april 2022 om 10:36

Bij van Dijk visten ze niet achter het net maar liepen ze te slapen. PSV haalde toen Bruma en Ajax van der Hoorn. Dat waren gewoon inschattingsfouten.

4 april 2022 om 11:31

Zowel Ajax als PSV hadden Van Dijk op de korrel maar kozen voor andere namen, inderdaad Van Der Hoorn en dacht dat PSV zowel Bruma als Rekik haalde als centraal duo. De reden dat beide clubs niet voor Van Dijk gingen was omdat ze vonden dat Virgil niet 90 minuten geconcentreerd speelde en dus af en toe te laks was in zijn spel. Dat was bij Groningen wat mij betreft ook het geval, maar hij is daarna enorm gegroeid bij Celtic en Southampton. Achteraf is het natuurlijk makkelijk lullen dat ze beter voor Van Dijk hadden kunnen gaan, maar ja, dat is de koe in de kont kijken

Meijer is een zeer interessante speler. Ik hoop zijn ontwikkeling nog een aantal jaren te kunnen volgen in de eredivisie. Qua club is is Club Brugge een stap omhoog, maar qua competitie een stap omlaag. Hij kan m.i. het beste in Nederland blijven. Ik vermoed dat er bij de Nederlandse top ook wel mogelijk plaats vrijkomt: AZ (vertrek Wijndal), Ajax (vertrek Tagliafico), Feyenoord (vertrek Malacia). Een jaar extra bij Groningen is natuurlijk ook geen straf voor een jongen van amper 19 jaar.

De Nederlandse top ligt weer te slapen natuurlijk, dit is echt een groottalent. zou makkelijk MAX kunnen vervangen bij ons..

Deze jongen is een heel groot talent en gaat zeker voor 5 miljoen weg. De moderne backs zijn tegemwoordig schaars in het voetbal en daarom is het goed om nu zijn contract op te waarderen. Hij is snel, goede techniek en voorzet, fysiek sterk en verdedigend solide. Aan het begin van het seizoen vond ik hem nog niet goed genoeg, zo snel kan het gaan met iemands ontwikkeling

4 april 2022 om 12:45

5 miljoen moet je zeker vragen voor hem. denk dat 7 miljoen wel een mooi bedrag is uiteindelijk.

4 april 2022 om 15:16

De contractonderhandelingen voor een opwaardering zijn momenteel stilgelegd. Schijnt bij Brugge 5x meer te kunnen verdienen.

Misschien een mooie opvolger voor Malacia?? Die gaat wel vertrekken bij Feyenoord en deze jongen maakt een uitstekende ontwikkeling door. Geen idee op hij de top van Nederland al aan zou kunnen maar potentie genoeg in ieder geval.

Zou een mooie vervolgstap zijn, maar wel een jaar te vroeg. Het liefst zie ik hem nog een jaar bij Groningen blijven, en vervolgens de stap maken naar Club of de NL top 3.

Oosterwolde was/is ook een groot talent. Speelde bij Twente regelmatig tot alles, heeft nu 31 minuten voor Parma gespeeld. Een keuze maken voor speeltijd is van belang voor Meijer.

Ik zou Atalanta Bergamo wel een mooie club voor Meijer vinden, dat is in ieder geval een club waar nog beleid gemaakt wordt, en ze spelers niet aantrekken om het aantrekken maar met een gedachte erachter. En met het vertrek van Gosens afgelopen winter heb ik het idee dat er daar voor Meijer nog wel een plekje te veroveren is in het elftal.

Hij is nog niet lang een vaste waarde bij Groningen en hier roepen mensen al dat hij in potentie een speler van het Nederlands elftal is.
Laat hem eerst eens een seizoen of 2 constant presteren en ga dan pas oordelen of conclusies trekken.
Verder zeg ik niet dat hij het slecht doet, maar hier zijn we vooral goed om zaken te hypen en daarna af te branden.
Gun hem rustig de tijd en maak hem niet nu al gek.

Suslov een talent, Abraham top talent.. maar Meijer, dat is iemand die het elke keer weer laat zien, sterk, is snel, geeft een geweldige voorzet en kan goed verdedigen. Snap wel dat ze snel willen handelen in België

Björn Meijer is 19 jaar en net doorgebroken, en zou eigenlijk nog minimaal 1 seizoen bij FC Groningen moeten blijven. Maar als er nu al 5 milj. wordt geboden, dan vrees ik dat Groningen hem van de zomer van de hand doet.

4 april 2022 om 15:30

Prima toch. Op zich jammer natuurlijk, maar met het geld voor Larsen en Meijer moet je echt wel in een ander vijvertje kunnen vissen.
Als je van dat geld 7 miljoen kunt herinvesteren, kun je Te Wierik, Van Kaam, Joosten, Leeuwenburgh, De Leeuw, Ngonge, Dankerlui laten gaan/verkopen en met een schone selectie aan het nieuwe seizoen beginnen. Laat de nieuwe trainer maar wat met zijn mooie netwerk doen.

Bangura, Hoedemakers als koopjes en hopelijk nog wat Scandinaviërs en Serviërs. De videoscout moet aan de bak!

4 april 2022 om 17:01

Ik zou De Leeuw als invaller gewoon nog een jaar houden. Denk dat ie dat ook pikt, aangezien dat een beetje de rol was die voor hem was bedacht toen hij terugkwam. In de paar keer dat ik Clement van Zwolle heb zien voetballen, lijkt me dat ook wel een aanwinst.

4 april 2022 om 17:06

Dan zouden we binnen een jaar (als het niet tot de laatste dag van de transferperiode duurt) 10+ miljoen verdiend hebben aan linksbacks. Kon minder.....

Voor zijn ontwikkeling is het beter om nog een jaartje bij Groningen te spelen, ik weet niet hoe de financiële situatie is bij Groningen op dit moment maar een bod tussen de 4-6M kan moeilijk te weigeren zijn misschien. AZ en Ajax gaan een linksback nodig hebben komende zomer, Wijndal en Nico vertrekken sowieso en Blind is niet betrouwbaar als linksback.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
C. De KetelaereMiddenvelder3914
H. VanakenMiddenvelder3911
N. LangAanvaller377
S. MignoletKeeper390
M. RitsMiddenvelder337
R. VormerMiddenvelder295
B. DostAanvaller2612
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

1 fan
Verdediger, 19 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren