Tarik Tissoudali verschaft Marokko goede uitgangspositie voor WK-ticket

Vrijdag, 25 maart 2022 om 17:55Chris Meijer • Laatste update: 17:59

Marokko heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft in de strijd om een ticket voor het WK van 2022 in Qatar. De ploeg van bondscoach Vahid Halilhodzic speelde vrijdagmiddag dankzij het eerste interlanddoelpunt van invaller Tarik Tissoudali - voormalig speler van onder meer Telstar, SC Cambuur, VVV-Venlo en De Graafschap, tegenwoordig in dienst van AA Gent - met 1-1 gelijk op bezoek bij Democratische Republiek Congo. Komende dinsdag volgt in het Stade Mohammed V de return, waarin wordt beslist wie van de twee landen gaat deelnemen aan het WK.

In de laatste ronde van de Afrikaanse kwalificatiecyclus worden in vijf tweeluiken de WK-tickets verdeeld. Marokko rekende een ronde eerder af met Guinee-Bissau, Guinee en Soedan, terwijl Democratische Republiek Congo bovenaan eindigde in een poule met Benin, Tanzania en Madagaskar. Het spel golfde in de eerste fase in het Pentecost Martyrs Stadium van Kinshasa heen en weer, maar na twaalf minuten werd het duel opengebroken.

Yoane Wissa kreeg de gelegenheid om rond het strafschopgebied ruimte te zoeken voor het schot en zag zijn inzet via Romain Saïss achter doelman Yassine Bounou vallen. Marokko - waar Sofyan Amrabat een basisplaats had en Tissoudali bankzitter was - mocht van geluk spreken dat er voor rust niet al een ruimere achterstand op het scorebord stond. Wissa kreeg heel veel ruimte aan de linkerkant van het veld, maar kreeg de bal niet juist aangespeeld en Cédric Bakambu kon daardoor niet afdrukken in de doelmond. Marokko bracht daar in het slot van de eerste helft een kopkans van Youssef En-Nesyri tegenover.

Al snel na rust was Democratische Republiek Congo opnieuw dicht bij de 2-0, toen een poging van Wissa maar net langs de verkeerde kant van de paal ging. Kort daarna kreeg Marokko echter een buitenkans om op gelijke hoogte te komen. Een kopbal van Ryan Mmaee werd gekeerd door doelman Joël Kiassumbua en uit de daaropvolgende hoekschop schoot de bal via het hoofd van Samy Mmaee tegen de hand van Bakambu, waarna de bal op de stip ging. Ryan Mmaee schoot de bal echter huizenhoog over.

Een kwartier voor het einde kwam Marokko alsnog op gelijke hoogte. Tissoudali was in het veld gebracht als invaller van En-Nesyri en kreeg de bal voor de voeten na een snelle counter, die begon na een uitstekende ingreep van Saïss op Bakambu. Een lange pass werd door Imran Louza teruggelegd, waarna Tissoudali op fraaie wijze raak schoot. Bounou redde in de slotfase nog uitstekend op een kopbal van invaller Ben Malango. Uiteindelijk besloot Democratische Republiek Congo het duel met tien man, nadat Ngonda Muzinga zijn tweede gele kaart ontving voor een overtreding op Achraf Hakimi.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door dabor)

Jammer congo, hopelijk de volgende wedstrijd! Rode kaart was onnodig!

25 maart 2022 om 18:03

Rode kaart onnodig maar gelukkig is hij niet onze eerste linksback. Zo belachelijk om daar zo een domme fout te maken

25 maart 2022 om 18:17

Vind ik dus ook, aardig jammer maar zoals je al zegt gelukkig is hij niet de eerste linksback.

Hoop dat Marokko zich niet kwalificeert voor het WK voetbal in Qatar. Puur voor het feit dat deze smeuïge pesto trainer dan gewoon langer blijft bij de Atlas Leeuwen.

25 maart 2022 om 18:03

Ik hoop met je mee, dan kunnen misschien Ziyech en Mas weer terugkomen. Met die 2 erbij had Marokko soieso gewonnen

25 maart 2022 om 18:05

Je liefde voor je land moet toch groter zijn dan de haat voor je trainer...blijkbaar houden sommige fans meer van specifieke spelers dan voor hun land...

25 maart 2022 om 18:07

Ben geen Marokkaan Marieke90

25 maart 2022 om 18:12

Maar als je trainer ervoor zorgt dat de mogelijkheid tot goed presteren er niet is dan is het toch juist die liefde voor je land die ervoor zorgt dat je tegen de trainer bent? De liefde van cruijff voor ajax bijvoorbeeld heeft tot een hoop ontslagen bij ajax geleid. Deze ontslagen waren echter wel noodzakelijk om tot het punt te komen waar ze nu staan. Kritiek hebben op iemand kan ook gewoon juist voortkomen uit liefde voor de club/land.

25 maart 2022 om 18:05

Kwalificatie afdwingen en dan deze trainer ontslaan. Zyech en Mazraoui weer selecteren.

25 maart 2022 om 18:19

Ziyech heeft aangegeven zijn interlandloopbaan definitief te beeindigen. Het is dus een beetje onnodig om iedere keer als het over het Marokkaanse nationale elftal gaat weer over Ziyech te beginnen.

25 maart 2022 om 19:04

Die gaat wel komen nadat de coach ontslagen is maar volgens mij zit lekjaa hem in de maag na zijn uitspraken.

25 maart 2022 om 18:06

Vind het echt onzin wat je zegt. Tenzij je vind dat om voetbaltechnische redenen je liever Congo ziet. Je brengt het nu in mijn ogen alsof Marokko met Ziyech en mazraoui kans maakt op de wereldtitel.

Iedere Marokkaan is blij als ze op het wk staan, dus liever zonder hen op het wk dan met hen thuis op de bank.

25 maart 2022 om 18:10

Nee mensen zien graag de sterkste selectie en dat is niet mogelijk door het ego van deze coach

25 maart 2022 om 18:13

Juist, dus jij ziet liever sterkste selectie van NEC in de eerste divisie dan iets mindere selectie (pak hem beet zonder Okita en van Rooij) in de eredivisie?

25 maart 2022 om 18:13

Gelijk heb je . Minimaal 5 betere spelers die het beter doen bij hun clubs zijn op een verdwaalde spoor gezet door deze trainer

25 maart 2022 om 18:22

Geen wereldtitel, maar wel een beter veldspel als nu en meer actie. Marokko mist die 2 enorm dat ziet een blinde nog

25 maart 2022 om 19:06

Nee maar Messi Utrecht de vraag is ook niet of die ze niet mist, de opmerking is dat de oorspronkelijke post is dat die persoon liever Marokko ziet verliezen en niet naar het wk gaan, zodat Ziyech en mazraoui er dan wél weer bij kunnen zijn.

Ik denk daar anders over. Liever Marokko op het wk zonder ook maar 1 Nederlander, dan met Ziyech en mazraoui en niet op het wk. Jij prefereert het tweede?

25 maart 2022 om 19:20

Marokko mist die 2 helemaal niet, spelen juist beter zo. Geen enkele speler is belangrijker dan het team, dat zie je weer aan de resultaten.

25 maart 2022 om 20:06

Beter? Wat ik vandaag zag ging nergens over. Leek wel hoofdklasse niveau. Geen enkele trainer is ook niet belangrijker dan het team.. en Afrika cup schande niet vergeten soms? Kwalificatie wedstrijden in de 1e ronde is andere koek dan wanneer het echt serieus wordt. Dan zie je wanneer spelers door de mand vallen.

Dit is toch mooi aan voetbal. Tissoudali speelde bij ons in de buurt bij pleintjes en verschillende amateurclubs zoals Sparta Nijkerk en altijd een droom hebben om voor Marokko te spelen en nu op 28 jarige leeftijd gelukt en gescoord

25 maart 2022 om 18:08

Een fantastische dribbleaar en technicus ben echt fan van zijn speelstijl. Hoop hem nog eens te zien spelen op Nederlandse velden

25 maart 2022 om 18:10

Zeker, speelt ook echt heel goed bij AA Gent. Een heel mooi koppel met Delpoitre!

26 maart 2022 om 02:06

@Mobesiktas Ik voel de gunfactor en liefde gewoon in deze post! Puur❤️

Lijkt mij mooi als Marroko naar het WK gaat, hebben toch wel een paar mooie spelers die je op het WK wil zien.

25 maart 2022 om 20:13

Hadden deze wedstrijd echt nisk maar niks te vertellen. Geen idee hoe Congo hier niet wint met minimaal 3-1

25 maart 2022 om 20:18

Hopelijk is de trainer er dan uitgetrapt en staan Mazraoui en Ziyech er weer

25 maart 2022 om 23:27

Welke spelers? Alleen Hakimi is top de rest is middelmatig

26 maart 2022 om 02:23

Bono toch ook wel 1 van de betere keepers uit Spanje/Europa.

Waar heb ik naar zitten kijken. Wat gaat het allemaal zo traag en simpele ballen over paar meter kunnen geeneens goed uitgevoerd worden. Met moeite gelijkspelen tegen dit Congo is wel echt ondermaats. Wanneer het om het echie gaat dan kunnen ze het niet aan Marokko, zie de afrika cup. Jammer dat ziyech en mazraoui niet meedoen.

Naar wat heb ik zitten kijken ? Marokko behaald wel een goeie uitgangspositie maar het spel is niet om aan te zien.

Het veld en de wind speelden natuurlijk niet in hun voordeel, maar ze konden niet eens 2 passen versturen.

Het nadeel als Marokko zich plaatst, is dat die afschuwelijke coach Vahid gewoon in dienst mag blijven.

Ach ja , als ze zich plaatsen hebben ze nog enkele maanden om zich voor te bereiden, maar met huidig basis elftal ga je echt geen hoge ogen gooien dit WK.

De selectie van het vorig WK was vele malen sterker en zij overleefden de groepsfase niet eens.

25 maart 2022 om 18:07

Toen zat je wel met spanne en portugal in de poule. Weinig landen die dat zouden overleven denk ik.

25 maart 2022 om 18:22

Ja, dat wel maar ze speelden wel gelijk tegen Spanje en tegen Portugal zat er zeker meer in.

Zolang ze met grinta en passie spelen, maakt het niet uit waar het schip strand maar dit is niet om aan te zien.

25 maart 2022 om 19:05

Ik snap niet dat ze die nietsnut nog niet hebben ontslagen. Na een toch wel teleurstellend Afrika cup zie ik ze nu strugglen tegen respectievelijk Congo.

Ik zeg niet dat Marokko kanshebber is om het WK te winnen maar je mag ambities hebben en ik ken geen team in de wereld die niet speelt om te winnen.

Hoe egocentrisch kan je zijn dat je naast Hakimi, de 2 beste Marokkaanse spelers op het moment niet in je selectie hebt. Om wat voor reden dan ook.

Deze retard doet me denken aan die andere randdebiel van Frankrijk Deschamps die Benzema ook jaren heeft geweigerd. Gelukkig voor hem had hij nog andere keus, al kan niemand tippen aan het niveau van Benzema. Maar dit is dus niet het geval bij Marokko. Los jullie problemen op en zie dat zowel Mazraaoui als Ziyech mee gaan naar het WK. Anders hoeft het voor mij ni. Mag Congo en botswana in de plaats gaan.

Tissoudali prachtige speler toen hij binnenkwam werd ik bang want hij kan iets forceren van voor want verkeerd in een geweldige vorm. Maar ja dit moet je gewoon 2-0 of 3-1 winnen mbokani mist voor open doel en dan heeft wissa de kans om Bakumbu alleen voor de keeper te zetten gaat hij nog ff jongleren als een zeehond ongelooflijk. Verdediging staat als een blok daar ben ik blij mee. En verder nooit meer Bolasie opstellen hij is geen voetballer meer speelt alleen nog voor YouTube highlights. Met al een ok wedstrijd met een zwak Marokko maar ze keren terug naar Casablanca met een heel goed gevoel

Hoe zit het met de Afrikaanse kwalificatie, gaan de winnaars van deze wedstrijden allemaal naar het Wk?

25 maart 2022 om 18:15

Ja

DR Congo-Marokko
Mali-Tunesië
Ghana-Nigeria
Egypte-Senegal
Kameroen-Algerije

Winnaars van die wedstrijden gaan naar het WK

25 maart 2022 om 20:27

Ok, thanks!

Opzich een prima uitgangspositie inderdaad. De omstandigheden waren niet ideaal (o.a. het kunstgras en de temperatuur) en in een uitverkocht Stade Mohammed V in Casablanca moeten we dit kunnen afmaken.

Weet iemand of de uitgoalregel hier geldt? Want zo'n goede uitgangspositie is een 1-1 gelijkspel ook weer niet. Ik denk echter wel dat Marokko de kwaliteiten heeft om het in de return over de streep te trekken

25 maart 2022 om 18:19

Ja geldt hier wel.

25 maart 2022 om 18:23

Ah dat kan al weer een hoop schelen. Bedankt!

Casablanca heksenketel, Congo gaat niks kunnen uitvoeren daar. Denk dat de Marokkaanse bevolking ook het leven van de Congolezen zuur zal maken, gezien Marokkanen zeer respectloos behandeld zijn in Congo. Met andere woorden, dit wordt einde verhaal voor Congo

25 maart 2022 om 18:20

Ik denk idd dat ze een payback kunnen verwachten. Of dat genoeg zal zijn om het wk te halen? Ik weet het niet

25 maart 2022 om 18:21

Ik heb de beelden gezien niks respectloos aan. Ze zeiden gewoon we gaan met 3-0 winnen. Geen scheldwoorden werden gebruikt gewoon trash talk. De spelers van Marokko konden ermee lachen want niets erg werd gezegd. De Marokkaanse clubs daarin tegen weigeren aan congo om toegang te verlenen aan hun om te trainen op een van hun terreinen waardoor ze maar 1 keer kunnen trainen dat is pas respectloos

25 maart 2022 om 18:33

Er is wel degelijk sprake van een respectloze behandeling. Eerst was er niemand van de Congolese voetbalbond aanwezig op de luchthaven voor de ontvangst waar een menigte aan Congolese supporters zich tussen de spelers van Marokko kan mengen. Vervolgens werd de spelersbus nog tegengehouden vlak voor vertrek naar het hotel door wederom een joelende menigte. Ook werden er daarna tientallen supporters toegelaten tot de eerste besloten training van Marokko.

25 maart 2022 om 18:37

Naja is denk ik wel logisch, actie > reactie. Eerst kom je aan op t vliegveld en is er niemand van de Congolese bond om je te ontvangen. En dan komen er nog tientallen supporters tussen de Marokkaanse spelers in op t vliegveld en zorgen ze voor een chaos. Erna word de spelers bus nog tegengehouden. En als klap op de vuurpijl, is de training die besloten zou moeten niet eens besloten, tientallen supporters van Congo in het stadion.

Kortom, alles werd er aan gedaan om het de Marokkanen zo ongemakkelijk mogelijk te maken. De Marokkaanse bond dient niet een klacht in voor Jan lul, ze hebben gewoon een punt.

25 maart 2022 om 19:01

Nohh. Je kan het als respectloos zien, maar dit is gwn typisch Afrika. Dingen daar zijn niet zo professioneel geregeld als hier. Tuurlijk is het schande dat er niemand van de Congolese bond op het vliegveld stond te wachten, maar je moet niet verwachten dat er een leger beveiligers daar staat. Congolese spelers zijn bij aankomst ook bestormd.

25 maart 2022 om 19:21

Ik verwijs ook niet naar professionalisme, maar ik kan je verzekeren dat het Congolese Elftal in Marokko kan rekenen op slapeloze nachten.

25 maart 2022 om 19:43

Ook is zojuist bekend geworden dat de Marokkaanse spelers en staf zijn bekogeld en aangevallen door Congolese supporters. Geloof me die ultra’s van Raja en Wydad Casablanca wil je echt niet tegenkomen.

26 maart 2022 om 11:14

Ja idd en dan niet eens met alleen flessen ofzo, maar gewoon stenen. De spelers van Congo kunnen denk ik hun borst nat maken in Casablanca.

Komt Marokko goed weg. Had ook net zo goed 2/3-0 kunnen worden. Het is dat ik weet dat het spel al een tijdje dramatisch is, anders zou ik zeggen dat er voodoo is uitgeoefend op de spelers: ongekend slecht.

Ik weet dat velen de belgische competitie niet volgen, maar Tissoudali is met De Ketelaere de beste speler het Laatste seizoen.
Zeker op de korte ruimte een geweldenaar.
Laatbloeier, maar een toppertje

25 maart 2022 om 18:45

Was ook wel te zien, kwam gelijk wat meer leven in de aanval toen hij erin kwam samen met El Kaabi

Wonder dat het bij 1-1 is gebleven had 3-1 moeten zijn voor Congo, Marokko was niet goed bijna niks lukte goal kwam ook uit het niets

Ik begrijp de roep om Mazraoui niet zo. Een geweldige rechtsback dat zeker (één van mijn favoriete spelers) maar hij zal Hakimi er sowieso niet uitspelen. Ik moet nog maar eens zien of hij hetzelfde kan brengen op de linksbackpositie aangezien ik hem daar niet heb zien spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 22
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. BounouKeeper
A. ZnitiKeeper
N. AguerdVerdediger
S. AlakouchVerdediger
S. ChaklaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.

2 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren