Erik ten Hag verklaart waarom hij Naci Ünüvar voorlopig niet selecteert

Vrijdag, 18 maart 2022 om 22:46Mart van Mourik • Laatste update: 23:03

Erik ten Hag vindt niet dat Naci Ünüvar al klaar is voor een vaste plek in de A-selectie van Ajax. Vrijdagmiddag liet de trainer van de Amsterdammers op de persconferentie weten dat Zakaria Labyad de voorkeur krijgt boven Ünüvar in de wedstrijdselectie voor de Klassieker van komende zondag. Bovendien kwam de coach met een medische update over Sean Klaiber, Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg.

Aangezien Labyad over een aflopend contract beslist en Ünüvar gezien wordt als een aanstormend talent uit eigen jeugd, kreeg Ten Hag de vraag waarom hij laatstgenoemde vooralsnog niet of zelden bij de selectie haalt. “Naci is op de goede weg, maar hij is nog niet op de weg om voor ons het verschil te maken”, reageerde Ten Hag, die aangaf op dit moment meer toegevoegde waarde van Labyad verwacht. “'Hij heeft het in het verleden al bewezen. Je moet eens naar zijn statistieken kijken. Als je niet speelt, kun je natuurlijk niet werken aan je statistieken. Maar wanneer Labyad speelde voor Ajax, leverde hij altijd.”

Verder voorzag Ten Hag de perszaal desgevraagd van informatie over de medische situatie van zijn spelersgroep. De selectie is ongehavend uit het verloren Champions League-duel met Benfica (0-1) gekomen en alleen de langdurig geblesseerden zullen in de wedstrijd tegen Feyenoord afwezig zijn. Ondanks het feit dat Ten Hag aangaf Stekelenburg al te zien ‘zweven op de training’, verwacht hij niet dat de doelman voor het einde van het huidige seizoen terugkeert in de wedstrijdselectie. Hetzelfde geldt voor Klaiber en Pasveer.

Ten Hag hoopt tegen de Rotterdammers de vervelende nasmaak van de nederlaag op het miljardenbal weg te spoelen. "Ik heb de afgelopen dagen even geen voetbal gekeken. Ik was er wel even klaar mee. We hebben nog heel veel om voor te spelen dit seizoen: de competitie en de beker. Er komen nog heel veel finales aan, en zondag is zo'n finale", aldus de trainer. Bij winst garandeert Ajax zich minimaal van nog een speelronde aan kop van de Eredivisie; nummer drie Feyenoord kan bij een overwinning inlopen tot op drie punten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door pinko)

Lekker makkelijk zeggen over Labyad, die heeft dit seizoen 2 wedstrijden gespeeld (25 minuten in totaal). Hij is over 3 maanden weg en voegt echt niets toe. Dan kan je toch echt beter Unuvar meenemen zou ik zeggen.

18 maart 2022 om 16:13

Ten hag is te koppig. Hij wilt laten zien dat hij het beter ziet dan de rest.

18 maart 2022 om 16:20

@Hassan Said, alle trainers zijn koppig. Soms helpt dat en soms niet. Denk je dat Schmidt bijvoorbeeld minder koppig is dat Ten Hag? Geloof me, als het minder met Feyenoord zou lopen zou je ook zien dat Slot niet altijd flexibel is. Wanneer er mindere resultaten zijn wordt een trainer ineens "koppig", maar ik zie het gewoon als geloof in eigen kunnen en filosofie.

18 maart 2022 om 20:00

denk eerder dat ze het niet doen om in hem te investeren door in jong te laten spelen zodat hij niet stil komt te staan door hem op de bank te zetten in 1 labeyad is toch weg einde seizoen dus dan mag hij zich gaan laten zien in de voorbereiding

18 maart 2022 om 21:33

Ten Hag ziet hem op de training, is een professional, en succestrainer van Ajax. Waarom zouden wij het beter zien dan hij? Zijn wij dan misschien niet zelf vooral koppig of eigenwijs?

Verder trouwens wel eens met 007. Je moet als trainer soms koppig zijn. En vasthouden aan je visie. Op de lange termijn is dat nodig. Ergste voorbeeld was Hiddink na zijn terugkeer. Die probeerde precies 1 helft een nieuw systeem, dat beviel niet, hij veranderde het in de rust, en alle geloofwaardigheid was weg.

19 maart 2022 om 10:32

Tja, die succestrainer faalt de laatste weken opzichtig. Dus wellicht was hij alleen zo goed met Overmars die achter de schermen aan de touwtjes trok.

18 maart 2022 om 16:14

Dit inderdaad, anders had je hem (en Hansen) beter kunnen verhuren aan een Willem II, Sparta, NEC o.i.d. Zodat ze wat ervaring kunnen op doen waar de druk er wat meer op staat en de tegenstand sterker is.

18 maart 2022 om 16:37

Unuvar komt fysiek denk ik nog te kort voor het eerste van Ajax. Even een seizoen het krachthonk in en dat zal wel goed komen. Het is wel een technisch goede voetballer

18 maart 2022 om 16:41

Ik kan ook best begrijpen dat Unuvar nog niet klaar is hoor. Maar een Labyad voegt sowieso niets toe. Wees dan eerlijk als trainer en zeg dat Unuvar niet ready is en de kans dat Labyad gaat spelen (als invaller) eigenlijk ook minimaal is omdat hij niet goed genoeg is.

18 maart 2022 om 16:43

Er zijn al genoeg fysieke voetballers @Japie_Krekel. Altijd dat gedweem met die krachtpatsers. Voor de technische nummer 10 ga je naar het stadion.

18 maart 2022 om 16:57

@verrelnworp: Dat ben ik ook met jou eens. Een Labyad zou toch, mocht hij worden ingebracht, max een kwartier spelen. Dat kan Unuvar ook echt wel. Labyad ga je ook niet inbrengen als je achter staat. De druk om te moeten is dan ook een stuk minder. Dan kan je prima een 'lichte' maar technisch vaardige jonge vent erin gooien als Unuvar.

18 maart 2022 om 16:58

De technische nummer 10 is jammer genoeg met uitsterven bedreigd. Het gaat steeds meer om het fysieke dan om het technische.

18 maart 2022 om 17:04

@Verrelnworp Klopt, maar Zidane was ook een geweldige nummer 10 en die had wel aan zijn fysieke kracht gewerkt. Dat hoort er nu eenmaal bij in het topvoetbal. Je hoeft geen Schwarzenegger te zijn, maar wel een klein beetje body hebben. Als er een windje staat waait Unuvar waarschijnlijk zo het stadion uit

18 maart 2022 om 17:17

@ Verreinworp: Dat is wel makkelijk lullen natuurlijk. Natuurlijk wil je graag de rasvoetballers aan het werk zien en dat hoeven fysiek allemaal geen Haalands te zijn, maar met het lichaam van een vijftienjarige redt bijna niemand het in het topvoetbal.

De technici zijn vaak wat fragieler gebouwd (ziyech, Bruno Fernandes, Neymar), maar zelfs zij zullen wel eens aan de gewichten hangen en zijn allemaal wel heel fit; krachttraining heeft ook daar tot op zekere hoogte positieve invloed op. Bij Ünüvar lijkt het me inderdaad geen verkeerde ontwikkeling als daar wat spier op komt, want die weegt echt amper vijftig kilo denk ik

18 maart 2022 om 23:28

Verreinworp

Lichte technische voetballers redden het steeds minder. De tegenstander is steeds sterker en feller, dus daar sta je dan met je techniek. Dan moet je echt bizar goed zijn om het te redden.

18 maart 2022 om 18:13

Met andere woorden; vriendje Labyad moet mee. Komt immers uit de hoed van de trainer.

19 maart 2022 om 06:56

Ik dacht precies hetzelfde als jij! Die Ten Hag kraamt echt onzin uit. Labyad voegt echt niks toe. We hebben hem wel langer meegemaakt toch?

@VZ Als Feyenoord wint komt het op 5 punten van Ajax, niet drie.

19 maart 2022 om 05:29

Dit is toch een zes punten wedstrijd?

Beetje korte-termijn visie dit...

Wat een onzin man, Labyad heeft het leuk gedaan tegen RKC en NAC enzo, dat zijn normaal gezien juist prima potten voor Naci om 10-20 minuten te pakken. Sws vind ik het dom, hij heeft een aflopend contract, voegt nauwelijks iets toe, en heeft een nare ambiance om zich hangen met dat gedoe van dat ze die gozer in elkaar geslagen hebben.

Die uitspraken van ten Hag af en toe....

Beetje makkelijk Ten Hag. Nu doe je alsof elke jeugdspeler meteen het verschil moet kunnen maken, lekker realistisch. Prima als hij nog te kort komt, maar zeg dat dan, hikt hij er tegen aan, lekker mee als hij echt zo getalenteerd is. En zoals @4ever4Ajax al zegt, kan prima mee ipv Laybad.Bedoel alsof die Taylor die elke week mee is, Ajax zoveel verder brengt, lachwekkend soms die Ten Hag

18 maart 2022 om 16:47

Unuvar is bij Jong Ajax bijna elke wedstrijd bepalend met een goal, assist of actie. Ik kijk te weinig naar Jong-Ajax on te weten hoe goed hij daadwerkelijk is, maar volgens mij kan hij wel mee op Eredivisie niveau. Ik zou hem graag is willen zien in ieder geval.

18 maart 2022 om 16:51

Hij is samen met Regeer en Llansana de meest constante speler dit seizoen. Hij heeft dit seizoen ook de gave om beslissend te zijn, zonder goed te spelen. Tegen ADO speelde hij maar 45 minuten goed, en was bij 3 goals betrokken daarna. Hij is ook al op 5 posities getest, dus hij wordt aardig uitgedaagd. En hij levert toch heel veel rendement. Eredivisie kan ie zeker aan. Misschien bij NEC in de Kadioglu rol, als ze hem zouden willen.

18 maart 2022 om 17:32

Met andere woorden, Ten Hag zit uit z’n nek te lullen

19 maart 2022 om 00:23

Op individuele klasse schiet hij er regelmatig een in of geeft ie er een voor, maar het is niet zo dat hij de sterren van de hemel speelt en het team op sleeptouw neemt. Toch zou ik hem ook wat meer kansen en vertrouwen geven in het eerste. Als hij merkt dat hij er dicht tegenaan zit kan hem dat de motivatie geven om nog een paar stapjes extra te doen zodat hij er altijd bij zit.

De opmerking over Labyad vind ik zwak. Dat Unuvar nog niet klaar zou zijn voor de A selectie is een legitieme mening, maar het ophemelen van Labyad is niet relevant.

19 maart 2022 om 09:10

Als Labyad de speler is die unuvar uit de wedstrijdselectie houdt, dan is dat voor ten Hag wel relevant, want daarmee zegt hij dat die hem meer van waarde kan zijn dan unuvar.

Unuvar zo snel mogelijk weg daar

18 maart 2022 om 16:21

Waarom?

18 maart 2022 om 16:23

En waar is dat op gebaseerd? Naci moet gewoon lekker blijven ballen dan komt z'n kans wel.

18 maart 2022 om 16:41

Wordt denk ik toch een lastig verhaal. Momenteel heb je Tadic en Berghuis als concurrent 2 van de beste spelers in de eredivisie. Daarachter heb je ook nog een aantal namen zoals Kudus en Klaassen. Verhuur lijkt mij geen slecht plan voor volgend seizoen of toch een andere club zoeken.

18 maart 2022 om 17:33

Tadic gaat volgend seizoen of het seizoen daarna wel weg. Dus er zijn kansen

19 maart 2022 om 08:49

Tadic gaat volgend seizoen zeker nog niet weg, is gewoon nog MVP van Ajax en blijft dus logischerwijs nog basisspeler aankomend jaar. Het jaar erna zou het kunnen dat hij wat minder gaat spelen evt., maar gaat zeker niet weg gezien zijn contract tot 2027 (laatste jaren in andere functie dan voetballer).

18 maart 2022 om 16:31

Hij moet wel gaan denken aan een huurperiode. Als speler wordt je er niet beter van als je te lang in Jong Ajax blijft spelen. Hij moet minuten gaan maken in de Eredivisie.

Lekker je vriendje opstellen en die toch weg gaat. En een toekomstige speler geen kans geven. Maar hij heeft al vijf keer gefaald in thuis wedstrijden in ko fase als ze zich moesten plaatsen voor de volgende ronde. Een ezel stoot zich niet twee keer aan de zelfde steen maar ten Hag wel helaas.

Met zulke teksten van Ten Hag is het toch de vraag wat iemand als Unuvar gaat doen aankomende zomer. Heeft nog een contract tot 2023, is Jong Ajax en de KKD op basis van zijn cijfers langzamerhand aan het ontgroeien, maar echt perspectief op minuten in het eerste heeft hij niet. Zal hij dan toch verlengen voor een aantal jaar om per se door te breken bij Ajax, met als voorwaarde dat hij voor een jaar of 2 (totdat Tadic stopt) verhuurd wordt aan een stabiele Eredivisie club. Of wordt het een definitieve transfer aankomende zomer/de zomer daarop om ergens anders zijn minuten te maken. Ik ben wel heel benieuwd waar hij uiteindelijk voor zal kiezen, ik hoop hem in ieder geval snel in de Eredivisie te kunnen zien.

18 maart 2022 om 17:13

Unuvar is een speler voor de coach van volgend jaar. Ten Hag zal vertrekken dus mooi voor een andere coach om hem te brengen

Lieve mensen, denk nou even voor jezelf een klein beetje na. Voor Unuvar z'n ontwikkeling is het beter elke week te spelen, dan de plek van de bank in te nemen van Labyad, die over een paar maanden weg is. Dan kan Unuvar aansluiten bij het eerste.

Liever in de basis bij Jong, dan op de bank bij het eerste. Als je hem toch geen 30 of 45 minuten kan geven, dan maar lekker alles bij Jong spelen. Hij heeft erg moeten aanpoten en is duidelijk gegroeid fysiek gezien. Ik hoop dat ie de laatste 8 wedstrijden op nummer 8 blijft spelen om weer wat inhoud te kweken. Dat maakt hem ook completer voor Ajax 1. Niks aan de hand, met zijn profiel duurt het eenmaal wat langer om door te breken, zeker geen schande. Naci komt er wel, toptalent.

18 maart 2022 om 18:21

Mee eens dat je op de bank niet veel leert. Echter zul je ook een keer opgesteld moeten worden om een volgende stap te maken. Zeker volgend jaar moet hij niet meer in de kkd spelen.

Unuvar heeft echt een kans verdiend, heeft zich dit jaar prima ontwikkelt op elk vlak en zit wel aan het maximale wat betreft doorgroeimogelijkheden bij Jong-Ajax. Ik zou als ik hem was verlengen en verhuren of definitief vertrekken als Labyad tot aan de zomer verkozen word boven hem.

De doorstroom vanuit Jong-Ajax in de voorhoede is al een tijdje vrij kansloos moet ik zeggen, Tadic Haller en Antony spelen vrijwel alles.

18 maart 2022 om 16:49

Als Brobbey was gebleven, had ie heel wat minuten gehad. Danilo heeft helaas ook veel gespeeld toen Brobbey er niet was. En de buitenspelers van Jong zijn nog lang niet ready. Hansen wordt wel weer steeds meer de oude, die zou ik verhuren. Rasmussen heeft ook veel talent maar die mist gewoon het gif. Die moet je eigenlijk 46 wedstrijden in de Championship laten spelen ofzo. Maar Unuvar zit er heel dicht tegenaan.

Ten Hag begint met de week meer uit zijn nek te kletsen, ben benieuwd waar de grens ligt qua domme uitspraken...

Hij is ook pas een jaar bepalend bij Jong Ajax.
13 goals in 26 wedstrijden is als linksbuiten een prima prestatie.
Zijn contract loopt volgend seizoen af en die zou ik wel zo snel mogelijk verlengen tot 2027 en na de voorbereiding verhuren aan een club in de Eredivisie.
De jeugd mist in mijn ogen bij Ajax altijd de tussenstap tussen Jong Ajax en het eerste elftal.
Noa Lang en Sven Botman zijn schoolvoorbeelden van Ajax jeugdspelers die door het aankoopbeleid nooit in het eerste van Ajax konden spelen.

Voordat iedereen me aanvalt op het feit dat Noa Lang niet goed genoeg was toen hij bij Ajax 1 zat. Dat klopt, maar nu zou hij die kwaliteiten wel hebben en speelt hij bij een andere club.
Dat zou een Manchester City niet gebeuren.
Die laten hun spelers pas gaan wanneer ze echt nooit meer een meerwaarde kunnen hebben voor het eerste

Ten Hag is weer de trainer die niet aandurft sommige jongere spelers een kans te geven, in plaats van een uitgerangeerde Labyad, die nauwelijks eens een verschil heeft gemaakt in wedstrijden die hij speelde voor Ajax. Ja, af en toe eens een goede wedstrijd met een doelpuntje, maar in al zijn contractuele jaren is Labyad gewoon de zoveelste miskoop geworden die is gehaald op uitdrukkelijk verzoek van Ten Hag. Wat mij betreft beiden weg aan het eind van dit seizoen. Labyad gaat sowieso en Ten Hag heeft in de beslissende wedstrijden tot nu toe tactisch gewoon gefaald. Er zijn echt wel betere trainers. En ook slechtere, want stel dat Ajax dan bij Frank de Boer uitkomt??? Raken we van de regen in de drup;-)

20 maart 2022 om 14:20

In het begin was ik ook lovend over de Boer! Maar na die eerste, veelbelovende is hij verandert van een realistische aanvallende trainer in een trainer die betonvoetbal bij Ajax introduceerde. Daarbij, hij was in de jeugd ook een prima opleider/trainer! Maar waardoor hij zo is veranderd, is mij nog steeds een raadsel. En, dat ben ik helemaal met je eens, hij heeft wel het (financiële) fundament gelegd voor de latere successen van Ajax. Als je bedenkt dat hij ook nog die turbulente interne strijd bij Ajax buiten de deur moest zien te houden. Petje af!

Ten Hag ziet deze jongen van dichtbij en volgt zijn ontwikkeling op de voet, neem ik aan. Hij is een uitstekende trainer die meer dan wie dan ook in staat is, om te bepalen, of Ünüvar in Ajax 1 mee kan komen, maar nee, wij weten het allemaal weer beter.....

En nu had je een TD moeten hebben die zegt dat je Unuvar per selecteren e jeugd spelers een kans moet geven. Die kunnen er makkelijk bij zitten in de potjes tegen Cambuur en RKC etc.

Je kunt van Labyad vinden wat je wil, maar zijn statistieken zijn gewoon goed. En ja, voor de ontwikkeling van unuvar is het beter dat hij speelt, echter kijkt ten Hag nu vooral naar het kampioenschap en maakt het voor hem voor de rest niets uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

4 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren