Beukema had slapeloze nachten: ‘Slot zei dat het goed zou komen, maar...’

Dinsdag, 15 maart 2022 om 19:38Dominic Mostert

Sam Beukema had slapeloze nachten toen hij moest kiezen tussen AZ en Feyenoord. Omdat hij vorig seizoen uitblonk bij Go Ahead Eagles, had 'iedere Eredivisie-club op Ajax en PSV na' wel interesse, vertelt de verdediger in de podcast Tiki-Taka United. Beukema sprak met de trainers van AZ en Feyenoord en koos uiteindelijk voor een transfer naar Alkmaar. Hij is geen vaste basisklant, maar staat nog honderd procent achter zijn keuze.

Beukema bereikte in maart 2021 een akkoord met AZ. Hij wilde duidelijkheid hebben voordat een 'cruciale periode' aanbrak waarin Go Ahead streed om promotie naar de Eredivisie. "Maar Feyenoord was ook in de race. Eigenlijk had iedere club op Ajax en PSV na wel interesse. Ik heb gesproken met Arne Slot en dat voelde ook heel goed", blikt Beukema terug. De verdediger, die in Alkmaar concurreert met Pantelis Hatzidiakos, koos vanwege 'het plan en het grotere plaatje' voor de ploeg van Pascal Jansen.

"Feyenoord was wel mijn jeugdliefde", geeft hij evenwel aan. "Het was heel moeilijk, ik sliep er niet van. Ik was heel onrustig in mijn hoofd." Beukema werd door zijn ouders geholpen met zijn keuzestress. "We hebben een lijstje gemaakt en alles op een rij gezet. De gesprekken met de trainers voelden goed, maar AZ wilde echt doorpakken. Op Feyenoord moest ik wachten om financiële redenen, zij konden geen beloften doen. Arne zei wel dat het goed zou komen, maar je wilt toch duidelijkheid hebben richting de cruciale periode die kwam."

"AZ had een heel goed plan en dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven", verklaart Beukema, die vindt dat hij een goede keuze heeft gemaakt. "Honderd procent." De 23-jarige stopper, die vooralsnog 4 keer als basisspeler en 13 keer als invaller meedeed in de Eredivisie, vindt dat hij goed aanhaakt bij zijn nieuwe club. "In de voorbereiding was het even aanpoten, maar uiteindelijk ga je wel mee in het niveau. Ik merk dat ik nu op AZ-niveau zit en ik voel dat er meer in zit. Het is een aardige stap van Go Ahead naar AZ, maar volgens mij heb ik me goed aangepast en gaat het best lekker."


Poll

Heeft Sam Beukema in jouw ogen de juiste keuze gemaakt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door pinkelman)

Zou toch heel graag zien dat hij wat vaker in de basis zou staan. Zit nog een hoop ontwikkeling in die jongen, maar dan moet je hem wel speeltijd geven.

15 maart 2022 om 19:54

Hoe hoof schat jij hem kwa potentie? Wat is zijn plafond bijvoorbeeld.

15 maart 2022 om 20:03

Moeilijk in te schatten, maar wat ik van hem zie staat me aan. Hij is verdedigend erg sterk, kiest goed positie is ook relatief snel (voor zijn lengte) en is in de aanval een gevaar met zijn kopkracht.

Over het algemeen ook geen probleem om de bal naar de goede kleur te spelen, maar dat is voor een centrale verdediger wat mij betreft niet de primaire taak.

15 maart 2022 om 20:04

Ik vind hem juist wat houterig overkomen. Beetje locht, niet wendbaar daardoor en ook aan de bal wat onzeker.Neemt niet weg dat AZ een goede verdediger aan hem kan hebben maar nog verder doorgroeien naar een hoger niveau zie ik vooralsnog niet in zijn spel terug

15 maart 2022 om 20:39

Ik denk qua potentie dat deze jongen zeker beter kan worden dan Botman waar iedereen helemaal lyrisch over is.
Vond het vorig jaar bij Go Ahead al een topper en heeft zich voor mij vrij moeiteloos aangepast.

Juiste keuze. Had alleen van mij vaker in de basis gemogen. Club als Feyenoord kan altijd nog. Beukema komt er wel

Dit is nou echt een leuke open jongen in interviews, de gunfactor.Zouden heel veel voetballers wat van kunnen leren.

Ik denk dat AZ een prima tussenstap is naar de traditionele top 3 waar de druk en aandacht toch wel next level zijn.

16 maart 2022 om 01:16traditionele top 3, dat zeg je goed want we hebben al enkele seizoenen een structurele top 4,
Neem aan dat als je vorig seizoen 3e het seizoen daarvoor 2e en daarvoor weer enkele malen 3e en 4e er bij AZ ook de druk op zit. Het neemt daar echt geen genoegen meer om buiten de top 4 te eindigen.
Zoals ik begreep aan het Eenhoorn interview bij ESPN gaat AZ ook in het nieuwe seizoen weer investeren in enkele spelers.

Mooi voor die jongen, AZ als tussen station goed voor zijn ontwikkeling. Mag wel vaker in de basis staan want de griek is ook niet altijd zeker zelfde als martin indi . Maar denk als hij zich op de manier van spelen zo als die dat nu doet er wel komt. En dan kan nog altijd de stap na Feyenoord of Ajax of Psv . Maar nu eerst mooi vlieg uren maken bij Az dan ben je klaar voor een stap hoger op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. BarasıAanvaller10
M. LahdoAanvaller10
H. VerhulstKeeper10
V. PavlidisAanvaller11
M. van BrederodeAanvaller11
S. BeukemaVerdediger10
M. de WitVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Verdediger, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren