Barcelona heeft Nederlanders niet nodig en breekt Spaans record

Zondag, 13 maart 2022 om 22:50Dominic Mostert • Laatste update: 23:12

Barcelona heeft zondagavond een eenvoudige overwinning geboekt in LaLiga. Het team van Xavi was met name in de eerste helft oppermachtig tegen Osasuna en won uiteindelijk met 4-0. Geen enkele Nederlander had een basisplaats, al maakte Memphis Depay wel zijn opwachting als invaller. Barcelona brak een Spaans record, want door het doelpunt van Riqui Puig (de 4-0) hebben 22 verschillende spelers dit seizoen gescoord voor de club. Barcelona staat derde, op vijf punten achterstand van nummer twee Sevilla en met een wedstrijd tegoed.

Barcelona moest het stellen zonder de geschorste Nico González. Op de rechtsbackpositie speelde Dani Alves, die niet is ingeschreven voor de Europa League en daardoor donderdag ontbrak tegen Galatasaray (0-0). Sergiño Dest is het slachtoffer van zijn rentree in de basis. In het centrum van de defensie maakte Ronald Araújo plaats voor Gerard Piqué, die zijn 600ste officiële wedstrijd voor Barcelona speelde. Op het middenveld bleef alleen Pedri staan; ditmaal speelde hij naast Sergio Busquets en Gavi in plaats van naast Nico en Frenkie de Jong. In de voorhoede behield alleen Ferran Torres zijn basisplek. Donderdag speelde hij samen met Memphis Depay en Adama Traoré voorin, maar ditmaal met Pierre-Emerick Aubameyang en Ousmane Dembélé.

Ook Luuk de Jong begon op de bank. Er stond dus geen enkele Nederlander op het veld, maar die bleek Barcelona ook niet nodig te hebben. De ploeg van Xavi was oppermachtig in de eerste helft en leidde in de rust met 3-0. Ferran Torres maakte de eerste twee doelpunten. De aanvaller mocht na dertien minuten aanleggen voor een strafschop na een overtreding van rechtsback Nacho Vidal op Gavi. Hij plaatste de bal zuiver in de rechterhoek: 1-0. Na twintig minuten ontving Ferran in het strafschopgebied een splijtende steekpass van Dembélé, waardoor hij plots voor keeper Sergio Herrera stond. Hij schoof de bal onder Herrara en zette Barcelona op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Ook bij het derde doelpunt kwam de assist van Dembélé. De Fransmn verstuurde vanaf de rechterflank een lage, indraaiende voorzet richting de doelmond. Aubameyang reageerde alert en rondde af met zijn uitgestoken rechterbeen. In de tweede helft nam Barcelona gas terug. Zeventien minuten voor tijd kwamen Depay en Riqui Puig samen binnen de lijnen en laatstgenoemde zorgde toch nog voor de 4-0. Zijn schot vanaf de zestienmeterlijn werd nog gekeerd door Herrera, maar Puig snelde naar de bal toe voor de rebound, omspeelde de keeper en scoorde van dichtbij. Puig maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen en is de 22ste doelpuntmaker van Barcelona dit seizoen in LaLiga, een Spaans record. Depay probeerde de 5-0 te maken met een spectaculaire hakbal, maar kreeg de bal net niet richting doel.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door gangstarr)

Deze wedstrijd en dan vooral de eerste helft weer met een glimlach gekeken en tuurlijk is er nog ruimte zat voor verbetering maar Xavi heeft het toch maar mooi voor elkaar na een korte voorbereiding en een zomer vol problemen en gezeik.Verder hoop ik echt dat Dembélé snel gaat bijtekenen wat was hij geweldig vanavond enige probleem bij hem is dat in zijn volgende wedstrijd de bal weer ergens in de derde ring beland en wat Ferran betreft hij komt er wel hij mist nog vaak kansen maar dat deed Suarez ook in het begin, geniet van de overwinning Barca fans

13 maart 2022 om 23:02Dembele is niet veranderd. Hij heeft nog steeds dezelfde kwaliteiten wat hem wereldtop maakt maar waarom hij nu opeens uitblinkt komt door de team. Er zit meer diepgang in het spel dan de afgelopen jaren. Daarnaast heb je dat spelers constant ruimtes creã«ren wat dembele zijn snelheid en passing tot recht brengt. Wat nu opeens opvalt is dat Dembele een ongelooflijke passer is terwijl hij daarvoor nooit bekend stond.

14 maart 2022 om 16:21

Dembele heeft bij Dortmund liefst 19 assists gegeven in een seizoen. Dan ben je dus al bekend als goede passer

13 maart 2022 om 23:03

"Xavi heeft het toch maar mooi voor elkaar na een korte"

Benieuwd wat nu leden zoals Japie te zeggen hebben. Maakten beslissing volledig belachelijk om zo een onervaren coach te zetten.

Smoesjes zullen wel zijn ja maar aankopen...

In begin toen Xavi paar keer verloor, maar je wel al duidelijk verbetering zag, kwamen zij continue gelijk halen.

13 maart 2022 om 23:08

Idd is Barca in de breedte flink versterkt met de ervaring die enorm hard nodig was en de jonkies die spelen hebben inmiddels weer meer wedstrijdervaring in de benen. Xavi doet het verder idd prima maar een onervaren coach is toch altijd een risico? Er is namelijk geen referentiekader om te kunnen zien of het wel of geen goede coach kan worden. DIe verbetering in het begin daar ben ik het totaal niet mee eens. Ik kan me o.a. de wedstrijden tegen Espanyol en Benfica herinneren en toen was Barcelona dramatisch slecht. Nadat er meer ervaring is ingekocht en Barca een bredere selectie kreeg is het gaan draaien13 maart 2022 om 23:15

Japie ik ben denk ik de enige Barca fan die je mening deelt. Dat het nu zo goed loopt komt zeker niet door xavi maar door de aankopen. Dus koeman had net zo goed gepresteerd met dit elftal. Alleen zijn ontslag was onvermijdelijk omdat hij maar bleef verliezen daarom vind ik het jammer dat hij steeds loopt te janken in de media dat ie is uit gewerkt door Laporta.

13 maart 2022 om 23:17

Dat Koeman steeds loopt te janken in de media vind ik ook triest. Hij kan beter zijn energie steken in het zsm binnen hengelen van die 12 miljoen euro oprotpremie

13 maart 2022 om 23:22

Tegen Benfica was ie er toch ook net. japie jij was een van de gene die zat te roepen dat Xavi zou gaan falen en dat je daarvan zou gaan genieten omdat ze je lieveling Koeman op straat hebben gegooid. Xavi doet het beduidend veel beter dan Koeman. En ja je wijst nu naar de aankopen. Maar wat dacht je van vorig seizoen dan? Toen Koeman beschikking had tot Messi en Griezman, toen waren we ook zo matig en het spel zag er niet uit. Kan je dan niet inzien dan Koeman dan vorig seizoen ook hard had gefaald?

13 maart 2022 om 23:23

Cilmi Koeman had vorig seizoen beter elftal dan Xavi dit seizoen. Toch speelt dit team veel leuker en beter voetbal dan onder Koeman. Leg mij even uit waar dat dan aan ligt?

13 maart 2022 om 23:26

Dat Xavi zou gaan falen met hetzelfde materiaal als Koeman en toen ging het ook gewoon niet best want tegen Benfica en Espanyol won Barca zwaar onverdiend tegen de verhoudingen in. Inmiddels zijn er nieuwe spelers bij gekomen, dus dan gaat die vlieger natuurlijk niet meer op, want ik heb nooit gezegd dat Xavi met nieuwe spelers erbij ook zou falen. Ik had het expliciet over de selectie waar Koeman mee moest werken. Dat kan je zo allemaal terug lezen in de oude topics

13 maart 2022 om 23:29

Er is echt nog nooit een ploeg zo beter gaan spelen alleen maar door aankopen. Op dit niveau moet je een trainer hebben die de spelers motiveert om als team te spelen. Zich aan afspraken te houden. Je kan nog zoveel geld uitgeven, kijk naar United, maar als je geen trainer hebt die de neuzen dezelfde kant op krijgt, dan wordt het nooit wat.

13 maart 2022 om 23:30

Daarom hebben clubs als City, PSG en Chelsea zich binnen een paar jaar naar de Europese top gekocht

13 maart 2022 om 23:31

Wat zeg je nou allemaal? Benfica was letterlijk een van zijn eerste wedstrijden? Dus je gaat hem beoordelen op een wedstrijd waar hij net 2/3 weken bij was en de wedstrijden van nu schijf je op de nieuwe spelers. En ga je nog in op mijn vraag over het vorig seizoen onder Koeman? Waar hij een beter elftal had dan Xavi nu.

13 maart 2022 om 23:32

Beter individuele spelers betekent niet beter team kijk maar naar Psg. Het draait erom dat je juiste spelers hebt op de juist positie. Zie je niet hoeveel Auba, Ferran en Troare hebben toegevoegd aan het team? De eerste wedstrijd waar barca echt beter begon te draaien was tegen Atleti met Ferran en Troare in de basis.

13 maart 2022 om 23:33

City, psg en Chelsea zijn in een half seizoen weer naar Europese top gegaan?

13 maart 2022 om 23:34

Het is de taak van de coach om een team van te maken toch? Dus in dat opzicht geef je dus toe dat Xavi het beter doet dan Koeman? Of doen de spelers het zelf allemaal? We hebben geen coach nodig?

13 maart 2022 om 23:35

Lekker makkeliijk. Ik zal het voor je omdraaien. Jij gaat een vergelijking maken tussen twee trainers waarvan de een er allemaal nieuwe spelers bij heeft gekregen. Zelfde als ik nu in een auto rij en een bepaalde snelheid haal en jij gaat naar de garage en tweakt die auto met nieuwe onderdelen, om dan vervolgens te klagen dat ik langzamer reed in die auto. Koeman had vorig jaar helemaal geen beter elftal. Wie heeft het hedendaags nog over Coutinho en Griezmann als absolute topspelers? Sterker nog, Griezmann en Coutinho werden al afgeschreven onder Valverde. Ik vind dus helemaal niet dat Koeman toen een beter elftal had.

13 maart 2022 om 23:36

Maar kom op, de aankopen maken continue het verschil. Auba, Ferran en Adama (met vele assists). En Alves moet ik ook zeker noemen. We zijn toch niet blind ofwel!

13 maart 2022 om 23:43

Japie, hoor jij niet op Ferran te haten?

Owh wacht, heeft vandaag een dubbelslag gescoord dus dan horen we niks van je.

13 maart 2022 om 23:44

Het zou tijd wel eens worden ook. Hoeveel kansen heeft die wel niet verprutst de afgelopen wedstrijden?

13 maart 2022 om 23:46

Japie jij bent de gene die altijd roept dat de club die meeste geld uit geeft prijzen moet pakken. Dat zijn echt jouw woorden he. Griezman en Couthino zijn de duurste spelers ooit. Koeman krijgt ze niet aan het voetballen. Xavi laat nog zelf een Luuk de Jong en een Eric Garcia top wedstrijden spelen. Koeman had Messi die Xavi niet heeft. Xavi haalt een spits die op zijspoort eindigt bij Arsenal, een 38 jarig Alves die vooral voor de sfeer is gehaald en een Adama die vooral als renpaard wordt gezien. Maar omdat ze nu onder Xavi presteren zijn het zulke geweldige aankopen. Kijk anders de reacties onder elke topic toen Barca deze spelers haalde, iedereen zat te lachen. Daarnaast als we alleen naar het spel kijken, je kan toch niet zeggen dat Xavi geen betere en leukere speelstijl hanteerd dan Koeman? Koeman heeft half jaar 4231 gehanteerd terwijl het voor geen meter werkt. Een goede coach ziet dta toch na 3 wedstrijden en zoekt voor een andere oplossing? Je kan kopen wie je wil maar een coach zorgt dat het spel goed loopt en dat er een fijne sfeer hangt in het elftal. Jammer dat je niet durft toe te geven dat Xavi dit gewoon echt beter doet dan Koeman.

13 maart 2022 om 23:48

Socio die zelfde aankopen waar lacherig over werd gedaan toch? Xavi laat ze blijkbaar wel in hun kracht spelen en maakt er een leuk team van met leuk aanvallend voetbal. Of denk jij dat die nieuwe spelers de tactieken zelf bepalen en hanteren? Die man doet toch blijkbaar iets goed? Zelfs een Valverde kreeg het niet voor elkaar om zo te spelen en die had nog Iniesta, Rakitic en een Suarez in de ploeg.

13 maart 2022 om 23:49

Japie “hoeveel kansen heeft die wel niet verprutst” die jongen staat op 8 doelpunten en 4 assistst in 19 wedstrijden. Toch prima stats voor iemand die zoveel verprutst.

14 maart 2022 om 00:00

Dan vergeet je een zeer belangrijke factor, snelheid, diepgang, intensiteit. Jongens als de namen die je noemt waren zeer zeer statisch (in hun eindjaren bij barca en daarom ging Valverde wel vaker 442 spelen zelfs). Spelers als Auba, Ferran en Adama brengen die diepgang en snelheid waardoor je gevaarlijker kunt zijn plus ze kunnen scoren en voor assists zorgen. Dat maakt je team gevaarlijker. En tuurlijk doet Xavi het prima maar alles op zijn conto schrijven is dikke onzin. De aankopen waren key! Ze zijn constant de spelers die voorin zowat het verschil maken! We kunnen stellen dat het nu beter in balans is.

14 maart 2022 om 00:21

Ben het wel met je eens japie, maar je kan toch niet ontkennen dat xavi het heel aardig doet? Hoe ze gelijk drukzetten met zij. Allen a la pel guardiola is wel mooi om te zien hoor. Is knap hoe snel ie dat erin heeft gekregen. Is nou ook weer niet zo dat ze er opeens allemaal wereldtoppers bij hebben gekregen. Ook fantastisch om te zien hoe goed xavi zon dani alves op ziin 39e nog laat rendereren

14 maart 2022 om 00:23

De mensen die niet zien dat de aankopen dit Barcelona beter laat spelen en niet de trainer, snappen er inderdaad bar weinig van. Xavi doet helemaal niks geweldigs, waar Depay vorig jaar de enige spits was en alle kansen om zeep hielp, heb je nu Aubameyang en TOPaankoop Luuk de Jong, mede mogelijk gemaakt door Koeman, die de nodige punten hebben binnengeharkt. Om nog maar te zwijgen over de andere aankopen

14 maart 2022 om 00:29

Socio diepgang en snelheid is zeker belangrijk maar het is belangrijk om een duidelijke plan te hebben als coach. Xavi wil op een bepaalde manier spelen en kijkt naar de spelers die hij nodig heeft hiervoor. Koeman speelde 1,5 jaar zonder plan. Stuurt zijn buitenspelers weg en gaat 532 spelen. Komt er vervolgens achter dat dat niet werkt en wil 433 spelen. “Jaa we hebben helaas geen buitenspelers voor 433” ja joh die heb je zelf weg gestuurd. Xavi kwam en haalde er meteen 2 buitenspelers uit de jeugd erbij ook en het spel zag er al 10x beter uit. Xavi doet het meer dan prima, hij doet het zeker goed en dat komt ook door zijn aankopen. Maar ik durf beide handen in het vuur te steken dat Koeman niet zelfde had kunnen leveren als spel.

14 maart 2022 om 00:30

Laten we dan maar coach opdoeken, blijkbaar is dat niet meer so belangrijk.

14 maart 2022 om 01:54

@Blaugrana11 Ik zei al in mijn eerdere reactie hier dat Xavi het goed doet. Barca haalt goede resultaten en het spel is leuk om naar te kijken en Xavi verdiend daarvoor zeker credits

14 maart 2022 om 02:32

Hoewel ik Koeman wel een goede coach vind, denk ik niet dat je kan zeggen dat hij over een betere selectie beschikte. Griezmann is al heel lang niks en Messi heeft sinds 2015 ook niet meer gepresteerd in de CL. Het wandelen van Messi was namelijk ook een probleem voor Barca (zie PSG), even los van de stelling dat Messi arguably het hoogste niveau ooit heeft aangetikt in het voetbal.

Echter vind ik wel dat Japie zijn trots nu even opzij moet zetten. De aankopen die Barcelona nu heeft gedaan werden door de hele wereld uitgelachen. Toch heeft Xavi er een machine van gemaakt. Het is nu te makkelijk om te zeggen dat het door de aankopen komt. Daarnaast zat Koeman in een lastige situatie, omdat de voorzitter hem niet had gekozen. Ook wilden sommige spelers ook niet meer voor hem vechten, waarschijnlijk zou die nu bijvoorbeeld nog steeds trouw blijven aan Depay, en zou die de bovenstaande aankopen nieteens gewild hebben.

Al met al is de keuze om Koeman in te wisselen voor een verse Xavi een hele goede geweest voor Barca

14 maart 2022 om 06:29

Echt grote onzin Japie 'flink versterkt'. Ferran Torres had bijna 3 wedstrijden nodig voor een doelpunt. Auba zat op een dood spoor en Traore scoort nooit. Koeman had de beschikking over Griezmann, Messi, Coutinho en Suarez. Drie daarvan heeft hij zelf weggejaagd en/of onvoldoende laten renderen. 1 daarvan heeft Atlethico sinds lange tijd weer kampioen gemaakt. Het spel was niet om aan te gluren. Xavi snapt het spelletje gewoon veel en veel beter en kan het beter overbrengen. De jongere jongens ogen ook veel volwassener onder zijn bewind. Wat er ook gezegd wordt hierboven, Xavi haalt er buitenspelers bij, eerst uit de jeugd en daarna met ervaring. Hij snapt hoe je Barca spelers in hun kracht kan laten spelen. Nee, van echte versterking is geen sprake geweest. Het waren de juiste spelers die ontbraken en spelers die Koeman de nek om heeft gedraaid. Nog steeds zit barca met een enorm salarishuis dus moet men creatief zijn en namen halen die ofwel transfervrij zijn ofwel niet renderen bij hun oude club.

14 maart 2022 om 07:07

Iedereen heeft het alleen maar over aanvallen en de (nieuwe) spelers in de aanval. Maar kijk even hoeveel beter Barca verdedigend staat de laatste wedstrijden. Dat is gewoon de verdienste van een coach.

14 maart 2022 om 08:28

Als, als.

Koeman had deze spelers niet laten komen. Koeman had ongetwijfeld voor Wijnaldum gepushed. Koeman deelt ook niet de spelopvatting van Xavi. Koeman had oa Messi en Griezmann onder contract, en het was los zand dat pas begon te lopen toen Messi stopte met muiten en er weer zin in kreeg. Voordat de aankopen er waren vond ik het spel onder Xavi al een stuk beter ogen. Het was gewoon iets meer vanuit eigen kunnen.

Laporta heeft 1 goede move gedaan tot zover en dat is het ontslaan van Koeman. Dit is in Nederland misschien lastig te verteren maar kijk gewoon hoe het sentiment rond de club inmiddels is omgedraaid.

14 maart 2022 om 10:16

Of je de aankopen nou wel of niet heel goed vind, Barca heeft er in de iig breedte ervaren krachten bij dus dan heeft een coach meer opties dan dat drie kwart van het elftal op een gegeven moment bestaat uit onervaren jeugdspelers omdat je verder niks op de bank hebt zitten en dat maakt wel degelijk een groot verschil. Voldoende ervaring is gewoon nodig in een team. Natuurlijk doet Xavi het uitstekend maar hij heeft een voorzitter die hem steunt ipv tegenwerkt en hij heeft een aantal spelers mogen halen. Dan is het natuurlijk wel een stuk fijner werken als coach

14 maart 2022 om 10:47

@barcalover

"maar omdat ze nu onder Xavi presteren zijn het zulke geweldige aankopen. Kijk anders de reacties onder elke topic toen Barca deze spelers haalde, iedereen zat te lachen."

Hahah en toen zat ook Japie eerste rij om hard te lachen en de aankopen belachelijk te maken.

En nu opeens zijn het volgens hem grote aankopen.....

Heerlijk als je zo niet consequent kan zijn als hij!!!!.

Schmidt moet met omzet van PSV Verplicht winnen van de Gae's, Rkc's en zelfs AZ en Feyenoord. Anders faalt hij.

Koeman MAG verliezen van de Eibers, Elche's want matriaal is niet veel (terwijl ene Messi gewoon rondliep, Griezman, Dembele, etc)

Wie dit kan uitleggen, verdient een dikke pluim!

Riqui Puig heeft ergens toch wel een hele bijzondere gave. Het is lastig om te duiden maar ik denk dat het vooral zijn positionering is die fantastisch is. Met hem in het veld lijkt het het meest op het Barcelona van omstreeks 2010. Veel korte combinaties, kleine driehoekjes en razendsnel een pressende tegenstander wegtikken. Puig is daar dan altijd het middelpunt in. Hij viel sowieso best oke in. Ik vond hem dit jaar vaak enorm tegenvallen maar nu was hij aanwezig, fel, zuiver in zijn passing en hij pikt bovendien zijn doelpunt mee. Moet ik er wel bij zeggen dat Osasuna op dat moment al helemaal blind getikt was en er maar een beetje lamlendig bij liep. Puig heeft vooral de pech dat het geen 2010 meer is. Toen was hij fantastisch geweest. Het topvoetbal is echter ontwikkeld en in de moderne variant ervan worden er kwaliteiten van spelers gevraagd die hij niet bezit. Daar moet ook een ploeg als Barcelona, met haar heilige filosofie, in mee. Ik zie het ook nooit echt komen bij Puig en dus zal hij nooit wereldtop worden. Hooguit een goede middenvelder. Daarbij heeft hij de pech dat er twee wél wereldtop gaan worden: Pedri en Gavi. Ik voorzie een carrière a la Sergi Roberto voor me. Lekker zijn hele leven in Barcelona, zeker van waarde maar nooit vast in de basis.

13 maart 2022 om 22:58

Puiq gaat het nooit echt worden. Hij heeft weinig balans word makkelijk van de bal af gezet.

13 maart 2022 om 22:59

Goede analyse. Puig komt fysiek gewoon tekort. Buiten Spanje zie ik hem dan ook niet echt slagen. Vind het ook geen basismateriaal voor Barcelona, maar eerder voor Villareal of Betis. Vandaag viel die inderdaad oke in, al werd hij ook een paar keer te makkelijk van de bal gezet.

13 maart 2022 om 23:09

Walcott hij hoeft natuurlijk ook niet basis te zijn maar kan ook gewoon plekje op de bank krijgen en invallen tegen dit soort tegenstanders. Ik bedoel heb liever hem op de bank dat een aankoop die je voor dezelfde minuten gaat gebruiken

13 maart 2022 om 23:00

Puig's positionering was slecht en leverde de bal te makkelijk in.

13 maart 2022 om 23:17

Ik blijf het opmerkelijk vinden met wat voor roze bril de Barca fans naar Riqui Puig blijven kijken. Als Puig nu ergens zwaar slecht in is, is het positionering. Ik snap dat hij wat harten veroverd met zijn inzet, maar het is voornamelijk blind rondrennen. Telkens als hij wel iets goed doet wordt het enorm vergroot, terwijl al zijn miskleunen onder het tapijt worden geveegd. Iets dat ik overigens ook merk bij Pedri en Gavi, al zijn die kwalitatief ontzettend veel beter. Puig is niet goed genoeg voor Barca, en zal dat nooit worden.

14 maart 2022 om 00:22

Puig moet gewoon is de gym in gaan. Vergelijk zijn benen is met die van gavi bijvoorbeeld. Die van gavi zijn gewoon 3 keer zo groot. Kan toch niet. Heerlijk voetballertje maar werkt er niet hard genoeg voor. Hoor ook steeds vaker vab mijn catalaanse vrienden dat ie nou niet echt bepaald leeft voor de sport.

14 maart 2022 om 09:57

Wel heel overdreven verhaal nadat hij een keer 15 minuten leuk invalt in een gespeelde wedstrijd. Die jongen is nu door 5 trainers op de bank gezet terwijl jongere gasten als Gavi, Nico en Pedri wel veel spelen. Het is niet het toptalent dat we ooit dachten.

14 maart 2022 om 11:21

Wat vind je precies overdreven dan? Ik constateer alleen dat het met hem erbij het meest op het ouderwetse barca lijkt. Iets wat je met jongens als Pedri en Gavi minder ziet. Maar vervolgens stel ik toch ook dat dat verleden tijd is? Dat je in het moderne topvoetbal het romantische tiki-taka idee niet moet willen nastreven? Daar zijn die andere die jij noemt veel geschikter voor, vandaar dat ze ook zoveel spelen. Ik deed zijn invalbeurt ook als 'best oke' af en ben het volledig met je eens dat Puig niet is wat we ooit van hem verwachtten en hij nimmer basismateriaal voor Barca zal worden.

Dembele en Auba linken als van oudsher uit hun Dortmund tijd. Vooral Dembele speelde vandaag de sterren van de hemel. Ik ben benieuwd of hij toch gaat verlengen.

Kudos voor de klim die Barca aan het maken is. Ze staan nu derde met een wedstrijd minder gespeeld. Ik zie ze nog wel 2e eindigen. Met de juiste versterkingen doen ze volgens seizoen misschien wel mee voor de titel.

Voor nu: gefeliciteerd aan de Barcelona supporters en alvast een prettige werkweek!

13 maart 2022 om 22:58

Danku danku! Dembele was inderdaad echt een genot voor het oog vanavond. Auba vind ik nog wel voetballend afwezig maar hij scoort wel altijd dus dat is wel een fijn idee dat je een spits hebt die altijd scoort.

Met een verdediger en een nieuwe back zie ik ons inderdaad mee doen volgend seizoen maar als Haaland ook richting Real gaat dan wordt het heel lastig om die titel echt ook te winnen.

Fijne avond nog.

13 maart 2022 om 23:03

Tot nu toe doet Auba het boven verwachting. Als je hem bij Arsenal zag en nu, is dat echt een wereld van verschil. Zo zie je maar wat een nieuwe club/omgeving met een speler kan doen. Bij Arsenal miste hij namelijk de meest eenvoudige kansen.

13 maart 2022 om 22:58

Als Real Mbappe deze zomer haalt, is het onmogelijk dat er volgend seizoen nog een spannende titelrace komt.

13 maart 2022 om 23:01

Want? Leent Real Mbappe aan elk team die dan tegen Barca speelt? Met of zonder Mbappe, Barca moet gewoon haar wedstrijden winnen.

13 maart 2022 om 23:03

@psvaltijd, nou nou nou. Ze spelen maar 2x in de competitie tegen elkaar. Dat zegt helemaal niks. Want je moet 38 wedstrijden presteren als je de titel wil winnen. Het gaat erom wie de meeste punten pakt tegen de kleintjes. Dat maakt een competitie ook spannend.

13 maart 2022 om 23:05

@psvaltijd

Zoiets kan je nooit op voorhand zeggen.

13 maart 2022 om 23:10

Maar met Mbappe, vinicius en Benzema maakt Real gehakt van elke team in laliga, Echt niemand gaat dat stopen. Zoveel snelheid, diepgang en voetbalintilegentie ( Benzema erg intillegente voetballer) in dat aanval.

13 maart 2022 om 23:10

Als je ziet hoe Mbappe dit seizoen PSG in z'n eentje draagt en hoe goet Real dit seizoen al is, wordt de combinatie Real + Mbappe unstoppable.

13 maart 2022 om 23:26

Is natuurlijk wel een moment waar elke Madrid fan op zit te wachten met Mbappe haha. Ga gelijk het 1e shirt volgend jaar kopen met zijn naam achterop. Ben heel benieuwd inderdaad met Mbappé erbij. Maar goed kijken wat Barcelona ook gaat doen want die gaan ook komen met nieuwe spelers.

13 maart 2022 om 23:29

Je zou ook zeggen dat Mbappe, Neymar en Messi gehakt maken van elk team maar dat is ook niet zo. Namen alleen gaan je niks brengen. Het moet in het team passen

13 maart 2022 om 23:51

Op voorhand hadden velen al gezegd dat die aanval niet zou werken.

14 maart 2022 om 00:00

Eigenlijk wist iedereen wel dat Neymar, Messi en Mbappé niet zou werken. Je hebt met Neymar en Messi al 2 spelers die amper hun verdedigende taken doen. Mbappe iets meer maar ook niet super veel. Daarnaast is PSG een hele andere club dan Real. Bij Real zie je dat Vinicius en Benzema bijvoorbeeld alles geven voor de club. De passie tussen Real en PSG is een wereld van verschil. Zie je bij Real al een Neymar die alles mag doen en heen en weer mag reizen? Nee tuurlijk niet.

14 maart 2022 om 01:02

Real speelt niet zo geweldig hoor. Ze winnen hun wedstrijden dat wel.


Wat speelt dembele onder xavi veel beter dan voorheen. Het lijkt erop dat hij het plezier heeft hervonden en zeker nu auba erbij is en alves. Of het zou moeten komen omdat wie weet xavi samen met dembele tot diep in de nacht fortnites aan het spelen zijn.
Als dembele zo blijft spelen heb ik hem liever niet kwijt.

Gavi speelde ook geweldig onze kleine gattuso en zie ik hem frankie de jong echt uit de basis spelen. Op naar Istanbul!!!!!

13 maart 2022 om 23:01

Ik denk dat Frenkie wel eens zijn plekje kan verliezen. Luuk en Memphis hoeven ook niet te rekenen op een basisplaats in deze fase. Leuk dat er weer wat flow in Barca komt, maar in aanloop naar het WK is dit voor Oranje wel een nadeel.

13 maart 2022 om 23:31

Wat natuurlijk ook wel wil helpen voor Dembele is dat hij eens een keer niet geblesseerd raakt.

Wat een voorstelling. 90 minuten lang heer en meester, we hebben niks weggeven vanavond. Pedri, Gavi, Ferran en Dembélé waren top. Hopelijk kunnen we deze vorm meenemen naar donderdag, tegen Gala!

13 maart 2022 om 23:42

Ik denk het niet....gaan met knikkende knieën naar de hel van Turkije. Zijn die jonkies niet gewend

14 maart 2022 om 00:03

Met knikkende knieen naar de hel van Turkije, al dat overtrokken gebrabbel van Galatasary-fans. In Camp Nou gaan twee keer zo veel mensen, idem voor Bernabeu. Het Wanda is ook veel groter. Denk je niet dat dat intimiderend is?

14 maart 2022 om 08:22

Met alle respect, grotere stadions dat zeker. Maar Turkse fans zijn veel fanatieker. Je zal het donderdag zelf wel zien met eigen ogen.

14 maart 2022 om 11:13

Veel supporters maakt niet echt uit als ze geen geluid maken he. Veel Europese stadia zijn toch wel vol met mensen die applaudisseren bij een goede bal en weer applaudisseren bij een slechte bal om de spelers te steunen haha. Ik zie ook alle Gala-fans zeggen dat ze vandaag met de jonkies moeten spelen tegen Besiktas en volop zetten tegen Barca. Weet niet of de supersterren van Barca onder de indruk zullen zijn maar het gaat zeker een vijandige sfeer zijn donderdag. Heel Turkije kijkt uit naar deze wedstrijd. Wens beide clubs veel succes en… welcome to hell.

Goeie pot van Barca! Wilde nog wat zeggen over iets buiten deze wedstrijd, maar ik vrees dat dat dan weer bij sommige in het verkeelde keelgat schiet. Ik kijk spaans voetbal niet om te treiteren, maar omdat ik het interressant vind!

Spelplezier en inzet straalde ervan af de eerste helft. Ik heb dit barca echt gemist de afgelopen paar jaar, petje af voor Xavi. Ook heel netjes om mingueza, riqui en braithwaite minuten te geven.

Dit was overmacht van Barca vnv. Respect voor Gala dat ze de nul hadden gehouden tegen dit ploeg. Laat zien dat het tot hun verdienste was dat barca niet scoorde. Maar ik ga ervan uit dat ze donderdag alsnog worden afgemaakt.

Het wordt zeer lastig voor memphis om een basisplek terug te kunnen bemachtigen, er is veel betere kwaliteit momenteel.

13 maart 2022 om 23:09

Ik verwacht ook totaal niet dat Memphis in dit barca een vaste plek gaat krijgen. Is als invaller handig want kan uit het niets iets creëren, maar als basisspeler veel te wisselvallig.

Dit Barcelona speelt steeds beter en beter. Ze lijken onder Xavi ook meer van het spelletje te genieten en spelers als Dembele mits ze fit blijven zijn van grote waarde. Ook Alves op deze leeftijd doet gewoon mee op dit niveau wat echt knap is.

Genoten van Barca vandaag. Vooral Dembele was in de eerste helft fantastisch, Alves vond ik ook weer enorm goed. Mooi ook dat Ferran twee keer scoort, hopelijk breekt hij zo langzaam de ban en gaan we dit vaker zien. Dit Barca deed me denken aan oude tijden, tegenstander vastzetten, snel scoren en de wedstrijd op slot gooien. Het druk zetten klopte vandaag ook gewoon, de hand van Xavi is duidelijk.

Het enige puntje is dat dit mij wel zorgen baart voor Frenkie. Het middenveld staat op deze manier goed en er zit enorm veel tempo in. Op termijn heb je gewoon kans dat Xavi het zo laat staan.

14 maart 2022 om 14:41

Denk je dat ze gaan rouleren tegen Galatasaray? Barca heeft volgende week classico toch?

Ik wil Garcia toch even uitlichten vandaag. Die jongen was vandaag echt sterk, goed aan de bal, positioneel goed en schakelde paar momenten goed de counter uit. Hij wordt hier vaak afgemaakt maar hij is zich de afgelopen weken toch wel sterk aan het ontwikkelen. Voor de rest was de eerste helft echt genieten en ik heb het gevoel dat het vooral komt door Gavi en Pedri samen op het middenveld. Het spel ging sneller en je zag weer driehoekjes op het veld. Torres ook weer prima pot en dit keer wel zijn doelpuntjes mee gepakt. Depay vond ik matig invallen en het valt mij op dat hij echt met zijn lichaam worstelt. Hij lijkt veel te veel spieren te hebben en je ziet dat lichaam echt alle kanten op gaan tijdens een dribbel. Doet Adama toch veel beter met meer spieren.

13 maart 2022 om 23:09

Zeker mee eens wat Garcia voor vandaag betreft hopelijk gaat hij zo door en blijft hij zich ontwikkelen maar laten we ook eerlijk zijn dat het vandaag met alle respect maar osasuna was hij moet het ook laten zien tegen real en Sevilla

13 maart 2022 om 23:15

Helemaal met je eens kerel! Maar mensen vergeten ook dat die jongen 21 jaar is. 21 jaar is zo jong voor een verdediger en je moet echt een groot talent zijn zoals de Ligt om op zo’n leeftijd al tegen zulke tegenstanders uit te blinken. Ik zou hem de komende 3 jaar erbij houden en kijken hoe zich ontwikkelt. Met een beetje geluk heb je een prima verdediger voor op de bank.

13 maart 2022 om 23:13

Dit zei ik ook voor de wedstrijd en toen werd ik aangevallen door een paar Madrid fans

Voor de wedstrijd werd gemeld dat Xavi de Nederlanders allemaal op de bank zet. Nou zeg, zonder die Nederlanders speelde Barcelona beduidend vele malen beter. Fdj is zeker een zeer goede speler, de rest hoort niet bij Barcelona te spelen, ze moeten wegwezen.

Leuke wedstrijd, beter dan die tegen Galatasaray. Dembele heel erg sterk, hopelijk tekent hij bij. Pedri ook heerlijk.

Jammer dat Puig die bal niet gaf aan Torres want dan kon hij een hattrick scoren. Ultieme boost voor zn zelfvertrouwen, heeft hij wel nodig.

13 maart 2022 om 22:58

Ik ben wel echt enorm blij met de twee goals van ferran, hoop dat hij nu een beetje zelfvertrouwen getankt heeft.

Echt jammer dat Barcelona financieel er slecht voor staat, maar anders zou deze jonge selectie met een Dembele en Haaland voorin echt geweldig tegenstoot kunnen bieden aan Real's formatie. Dat zouden toch leuke Classico's kunnen worden, maar jammer genoeg lijkt het steeds meer op dat Haaland dit seizoen onhaalbaar is.

13 maart 2022 om 23:01

Misschien is het ook wel beter als Haaland niet komt. Als hij komt dan zet hij met zijn tekengeld, transfergeld en salaris nog meer druk op de financiën van Barca.

En wie zegt dat hij gegarandeerd een succes gaat worden bij Barca? Dat is ook niet zeker.

Ik zie liever defensieve versterkingen komen. Met Ansu Fati, Traroe, Abumeyang en Tores heb je ook al een redelijke aanval opzich. Aanvallende versterkingen zijn ook in principe niet echt nodig mits Torres traint op afwerken en Ansu Fati minder vaak geblesseerd raakt.

Die kans waarbij Depay op 1 verdediger afging, met 2 medespelers naast zich, en er toch in slaagt een te korte pass te geven zegt genoeg over zijn voetballende vermogen. Past niet bij Barca, nu niet, nooit niet.

13 maart 2022 om 22:57

Dat had de 5-0 moeten zijn inderdaad. Bizar hoe slecht die counter uitgespeeld werd als je kijkt naar hoe dominant Barcelona vandaag speelde.

13 maart 2022 om 23:00

Ja man was echt een 100 % kans. Wat is volgens jou de ideale basis opstelling op dit moment? En is er nog plek voor Ansu Fati?

13 maart 2022 om 23:05

Mits fit, moet Fati altijd spelen. Vind het echt een waanzinnig talent.

13 maart 2022 om 23:03

Klopt, hij is totaal geen intelligente voetballer. Mist te veel inzicht en creativiteit om echt een topper te worden. Ansu Fati heeft ook een hoger rendement dan hij en hij is 10 jaar jonger... zegt genoeg.

Voor Depay is het beter als hij terugkeert naar Lyon, of een stap terug doet in La Liga, naar Valencia ofzo.

Xavi gaat van dit Barca machine maken!!! Volgend seizoen met een goede voorbereiding en de nieuwe aankopen die eraan komen gaan we van dit Barca weer volop genieten!!

Prachtig voor iedereen die Barcelona een warm hart toedraagt dat ze met ruime cijfers weer 's hebben gewonnen. Daarvoor hadden ze de Nederlanders wellicht niet nodig maar wie zegt dat er niet veel meer zou zijn gescoord met Luuk de in de spits?

Ik opteer in ieder geval voor een aanval Brathwaite, Luuk de Jong en Depay, maar ik vermoed dat Xavi liever Spanjaarden opstelt.

Alles spelers lijken beter te spelen. Het ziet er in ieder geval een stuk simpeler en sneller uit de laatste weken. Tegenstander wordt ook snel en hoog op het veld meteen onder druk gezet.

Geweldige wedstrijd gezien vandaag.
Er vallen mij een paar dingen op onder Xavi. De spelers lijken veel fitter dan afgelopen jaren. Ze kunnen continu de aanvallende loopacties maken ( wat veel kracht kost ) en tegelijkertijd direct drukzetten. Het temporiseren van de wedstrijd vind ik laatste weken steeds beter worden. Het is niet meer walking football, maar echt lekker frivool voetbal. De juiste momenten kiezen om het spel te versnellen.
Dembele lijkt ook veel volwassener te spelen sinds zijn problemen met het contract.
Ik hoop dat we van DEZE Dembele veel langer moge genieten in de kleuren van Barca.

Heerlijke wedstrijd. Voetbaltechnisch echt de beste wedstrijd van de afgelopen 2 jaar durf ik zelfs wel te zeggen. Alles klopte: druk zetten zonder bal, het positiespel aan de bal, het tempo, het kantelen van links naar rechts (de bal het werk laten doen). Buitenspelers die ouderwets het krijt aan de schoenen hadden, diepgang met en zonder de bal, driehoekjes. Ik vind het jammer om te zeggen maar Depay was aan de bal meteen zichtbaar een dissonant. Eric Garcia was vandaag top. Als hij elke week zo kan spelen kan het eventueel een volwaardig selectielid zijn. Gavi en Pedri begrijpen precies hoe Xavi wil voetballen met de half posities. Is geen kritiek naar Frenkie, maar deze jongens spelen effectiever. Ze bevorderen juist het tempo door veelal 1x raken te spelen zodra het kan. Frenkie haalt wat dat betreft het tempo eruit omdat hij per se elke bal wil “voelen”. Maar goed uiteraard een luxe probleem en Frenkie is wel een speler die rust kan gebruiken. Dembele speelde vandaag op een manier: dit moet standaard het niveau zijn. Wat een dreiging, maar ook weer zoals in zijn Dortmund tijd hele vieze/sneaky steekpasses. Het is niet alleen snelheid en dribbelen, de man heeft ook inzicht. Mag hij vaker laten zien. Laat ze maar lullen, onder Xavi zag ik vanaf dag 1 al een visie/spelwijze. En het begint meer en meer zichtbaar te worden. Zelfs voor de mensen die het niet wilde toegeven. Lekkere pot heren! Dit is het basis niveau wat je na moet streven. Eindelijk weer eens genoten. En ja het was maar Osasuna, maar dat mag de pret niet bederven .

13 maart 2022 om 23:13

Garcia vond ik echt goed vandaag, vooral aan de bal was ie echt heel slim en durfde hij gewoon goede ballen te geven. Over Frenkie ja.. ik speel liever met Busquets, Gavi en Pedri maar vind Frenkie ook weer te duur om op de bank te houden. Misschien dat je hem toch weg moet doen en dat je een vervanger moet halen die prima is voor de bank.

13 maart 2022 om 23:23

Geld vangen wellicht voor Frenkie ja. Als je Kessie transfervrij binnen haalt dan heb je al die rotatiespeler/vervanger. Nico en Riqui erbij dan heb je al 3 een dubbele bezetting. Wellicht dat je met het geld dat Frenkie oplevert toch kan spenderen in een andere linie (spits of centrumverdediger). Maar goed Xavi is wel een fan van de voetballer Frenkie en ik ook wel. Maar de financien staan op 1 en vanuit dat oogpunt moet er goed beleid gevoerd worden.

Wat een rare titel. Leuk gespeeld. Maar ja, mag ook wel tegen de 11e plek in eigen huis…

13 maart 2022 om 23:23

Vind dat toch altijd knap hoor. Na zo’n goede wedstrijd er toch nog iets quasi negatiefs uit krijgen. Chapeau!

14 maart 2022 om 11:30

Knap hoor.... Erg knap, een selectie van 80 miljoen verslaan met een selectie van 650 miljoen. Kom op, dit is toch geen maatstaaf voor een club als Barca.

14 maart 2022 om 16:06

Zure jongen ben je! Chapeau

13 maart 2022 om 23:26

Tuurlijk is het maar tegen de nr 11, maar het spel is denk ik voor veel mensen leuk om te zien. Toen ze tegen Atletico Madrid speelde was het ook met goed voetbal. Zei je toen ook het was maar tegen de 4 op dat moment.
1 ding kan je niet ontkennen Barca speelt sinds Atletico Madrid meer goede wedstrijden dan slechte wedstrijden.

Barca heeft messi niet nodig, messi heeft barca nodig. Blijkt maar weer eens.

Ik begin toch wel steeds meer te genieten van het spel van Barcelona wat er weer steeds beter uit gaat zien. En ik verwacht dat we zowaar een spannende classico gaan krijgen. Wat ik aan het begin van het seizoen echt niet had verwacht. Een zakelijk op resultaat spelend Real want ploegen van Ancelotti blinken nou niet bepaald uit om hun aanvallende voetbal . Tegen een fris aanvallend spelend Barcelona. Ik heb wel zin in de Classico

Prima overwinning vooral de eerste helft was genieten, en mooi dat er nu al 22 spelers gescoord hebben dit seizoen. Derde plek wie had dat verwacht van Barça. Doen het naar behoren

Man man man. Erg knap, een selectie van 80 miljoen verslaan met een selectie van 650 miljoen. Kom op, dit is toch geen maatstaaf voor een club als Barca.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder10
GaviMiddenvelder10
P. AubameyangAanvaller10
O. DembéléAanvaller10
RaphinhaAanvaller10
Jordi AlbaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren