Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona wilde niet betalen wat Depay wilde en Kees eiste zijn fee op’

Laatste update:

Stefan de Vrij eiste eerder deze maand een schadevergoeding van grofweg tien miljoen euro van zijn voormalig management Sports Entertainment Group (SEG) in een door hem aangespannen rechtszaak. De verdediger van Internazionale en Oranje beschuldigde SEG bij de rechtbank in Amsterdam hem te hebben benadeeld tijdens zijn overstap van Lazio naar Inter in de zomer van 2018. Hij is sindsdien gebrouilleerd geraakt met zijn voormalig management, dat ook spelers als Memphis Depay en Arnaut Danjuma als cliënt kwijtraakte omdat het nieuws toentertijd ook bij het Nederlands elftal als een lopend vuurtje rondging.

Al lag het in het geval van Depay volgens Kees Ploegsma senior net even wat anders. Laatstgenoemde verkocht zijn makelaarskantoor aan SEG en is via zijn zoon Kees Ploegsma junior nog betrokken bij het bedrijf. “Hij had er zijdelings mee te maken. Kees heeft voor negentig procent zijn contract bij Barcelona nog gedaan. Maar Barcelona wilde niet betalen wat Depay wilde en toen eiste Kees zijn fee op. Toen zei Kees dat hij al tien keer op en neer was gegaan en dat het hem ook geld kostte”, vertelde Ploegsma senior in gesprek met Voetbal International.

“Daarom heeft hij dat niet gedaan. Hij heeft een advocaat ingeschakeld en gekregen wat afgesproken was.” Het conflict kostte echter een vriendschap, zo onthult Ploegsma senior. “Ze hadden als boezemvrienden iets op hun arm getatoeëerd van een hondje waar 'Memphis en Kees' bij stond. Maar die vriendschap is hierdoor dus kapotgegaan. Daar heeft Kees heel veel verdriet van gehad. Maar op een gegeven moment moet je het van je af laten glijden. Maar de hele zaak heeft ons wel bepaalde imagoschade gebracht. Als de uitspraak van de rechtszaak negatief uitvalt, dan krijgt het bedrijf een aardige tik.”

“Het is tijd om de controle te nemen over mijn carrière”, schreef Depay in mei vorig jaar op Instagram aan zijn miljoenen volgers. “Ik ben nu op het punt gekomen dat ik belangrijke beslissingen moet nemen over mijn toekomst. Ik heb besloten bij mijn toekomstige deals te onderhandelen met mijn team van vertrouwelingen, gesteund door juridische experts. Ik beslis zelf over mijn bestemming. Jullie zijn de eerste die het horen.” Het werd uiteindelijk Barcelona, waar hij een contract tot medio 2023 ondertekende.

De zaak rond De Vrij draait om de overstap die de verdediger in 2018 maakte van Lazio naar Inter. In mei vorig jaar schreef Follow The Money al dat De Vrij bij zijn overgang niet volledig is ingelicht door SEG. Uit onderzoek van het journalistieke platform bleek dat De Vrij in de veronderstelling was dat het makelaarskantoor hem vertegenwoordigde in de onderhandelingen, maar dat het kantoor in werkelijkheid enkel namens Inter handelde. De club betaalde 7,5 miljoen euro commissie aan SEG, zonder medeweten van De Vrij. De onenigheid leidde ertoe dat De Vrij brak met SEG en zich inmiddels zakelijk laat bijstaan door Mino Raiola, die overigens geen partij is in de rechtszaak.

De Vrij vindt dat SEG 'achter zijn rug om' gehandeld heeft, maar het bureau liet deze maand op zitting blijken zich van geen kwaad bewust te zijn. SEG beroept zich op het feit dat er geen overeenkomst was met De Vrij waarin stond dat het kantoor alleen de speler vertegenwoordigde: "Niet schriftelijk, niet mondeling en ook niet stilzwijgend." Volgens SEG is de verdediger wel degelijk op de hoogte gesteld dat het kantoor voor het werk als intermediair een flinke commissie zou gaan opstrijken. Tijdens de zitting bleek dat De Vrij dankzij zijn toptransfer de best betaalde verdediger in Italië werd. Hij strijkt bij Inter in vijf seizoenen netto 25 miljoen euro (bruto 37,5 miljoen euro) op. Dat is het vijfvoudige van zijn salaris bij Lazio.

Volgens SEG heeft De Vrij dankzij het kantoor 'een uitzonderlijk hoog' salaris gekregen. "Inter kon niet meer betalen dan 37,5 miljoen euro bruto", aldus Kees Vos, aandeelhouder van SEG, geciteerd door De Telegraaf. "Anders paste het niet in het salarishuis van Inter. En voor al het werk zou het toch niet geloofwaardig zijn als SEG helemaal zonder beloning zou optreden in deze zaak. Ja, SEG heeft geld verdiend. Het is een commercieel bedrijf, geen liefdadigheidsinstelling. Er is jarenlang geïnvesteerd om uiteindelijk een transactie tot stand te brengen. Als er een deal zou komen zou er een commissie worden verlangd. Daar waren beide partijen, ook De Vrij, van op de hoogte."

"Ongeloofwaardig”, zo noemde de advocaat van De Vrij dit verweer. "Geen enkele speler op dit niveau voert onderhandelingen zonder zaakwaarnemer. Kijk, mevrouw de rechter, er staat in de brief aan de club hier duidelijk ‘mijn client’... Dat geeft toch aan dat SEG optrad namens De Vrij?" De inzet van de advocaat: in ieder geval een compensatie voor misgelopen salaris, wat neerkomt op 2 miljoen per jaar gedurende vijf jaar. De rechtbank doet op 6 april uitspraak.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een advocaat inhuren om je client (en vriend) aan te klagen. En roepen dat Inter maximaal 37,5 mln kon betalen terwijl je zelf 7,5 mln opstrijkt (een vijfde van 37,5 mln). Ik weet niet of dit zo'n heel handig interview is. Sowieso mogen ze van mij keihard aangepakt worden. Allemaal parasieten eerste klas die zaakwaarnemers. Het geld dat ze verdienen staat in geen enkele verhouding tot de prestatie. Dat zou je misschien ook van voetballers kunnen zeggen, maar die hebben nog wel uitzonderlijke vaardigheden.

26 februari 2022 om 08:42

Ze geven aan dat dit het maximale was in het salarishuis van Inter. Dus ze konden niet meer salaris betalen. Waarschijnlijk dus wel in tekengeld aangezien ze een makelaarsfee kregen. Het ligt niet zo zwart/wit als jij beweert.

Aan de andere kant is het een hachelijke situatie als je als kantoor communiceert met "mijn cliënt" richting de club en vervolgens zegt de club te vertegenwoordigen. Je kunt natuurlijk nooit het maximale voor beiden halen als je beide vertegenwoordigd, en DAAR neemt de Vrij aanstoot aan.

26 februari 2022 om 08:59

Deze uitspraken zijn tijdens de zitting gedaan. Volgens mij hoeft dat kantoor als gedaagde gewoon voldoende te betwisten dat de Vrij een beter salaris zou hebben gekregen. De bewijslast ligt bij de Vrij. Please correct me if I am wrong.

26 februari 2022 om 09:16

@ajax/barca ben geen jurist maar komt op mij over dat het onderhandelde salaris niet is waar het over gaat. Wordt gebruikt door SEG om de discussie te verleggen. Volgens mij gaat het hier om belangenverstrengeling en de winst die daar uit is voortgekomen. SEG doet iig net alsof ze onschuldig zijn maar het stinkt natuurlijk aan alle kanten. Zelfs als ze zorgvuldig waren omgegaan met hun dubbel rol vind ik de constructie per definitie dubieus. Benieuwd wat de juristen hier op het forum erover zeggen.

26 februari 2022 om 09:48

Maar is het dan niet normaal dat zaakwaarnemers commissies van de club krijgen in plaats van dat ze door de speler zelf worden betaald? Raiola krijgt toch ook miljoenencommissies.

26 februari 2022 om 10:08

Ajax/Barca en daarin ligt het probleem. De Vrij kwam als ik me niet vergis transfervrij over van Lazio maar heeft geen tekengeld gehad. Waarschijnlijk heeft SEG dit bedrag die 7,5mio gekregen. Zij hebben dus eigenlijk wat normaal tekengeld je, in hun eigen zak gestoken. Stefan dacht dat zij de best mogelijke deal voor hem eruit zouden halen maar dat bleek dus niet het geval want als het op geld uit komt is het ieder voor zich.

26 februari 2022 om 09:07

Weef

Ook klagen dat je paar keer op en neer moet reizen naar Barcelona. Dan klagen dat het je geld kost.... Gasten willen dus eigenlijk niets doen en maximaal betaald worden.

Wat kost 9 x op en neer Barca, overnachtingen etc. En zie bij de Vrij pakken ze ook eens commisie van 7.5 mil voor wat eigenlijk?


Was neutraal hierin. Hoop nu dat de Vrin wint en SEG maar lekker failliet laten gaan.

Als je ziet dat hij 5 jaar lang het 5 voudige gaat verdienen dan mogen zijn zaakwaarnemers ook wel een flinke bonus naar mijn mening.Alleen wees gewoon transparant

26 februari 2022 om 13:01

Ja want dat is immers de verdienste van de zaakwaarnemer en niet van de speler zelf. Tuurlijk mogen ze eraan verdienen maar het draait natuurlijk allemaal om de speler en niet om de zaakwaarnemer.

Makelaars dienen aangepakt te worden of het nou in de voetbalwereld is of bij huizenmakelaars. Ze doen net of een speler of huis hun bezit is. Bij een transfer moet alles altijd transparant zijn en niet meer dan 1,5% van de verkoopsom betaald worden door degene, die de makelaar ingeschakeld heeft.biedingen alleen nog maar openbaar.

Zegt ook genoeg over t niveau, als je met zulke plakplaatjes aan komt en niet eens normaal met elkaar om kunt gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren