‘Barcelona wilde niet betalen wat Depay wilde en Kees eiste zijn fee op’

Zaterdag, 26 februari 2022 om 08:09Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:22

Stefan de Vrij eiste eerder deze maand een schadevergoeding van grofweg tien miljoen euro van zijn voormalig management Sports Entertainment Group (SEG) in een door hem aangespannen rechtszaak. De verdediger van Internazionale en Oranje beschuldigde SEG bij de rechtbank in Amsterdam hem te hebben benadeeld tijdens zijn overstap van Lazio naar Inter in de zomer van 2018. Hij is sindsdien gebrouilleerd geraakt met zijn voormalig management, dat ook spelers als Memphis Depay en Arnaut Danjuma als cliënt kwijtraakte omdat het nieuws toentertijd ook bij het Nederlands elftal als een lopend vuurtje rondging.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door vdm1)

Een advocaat inhuren om je client (en vriend) aan te klagen. En roepen dat Inter maximaal 37,5 mln kon betalen terwijl je zelf 7,5 mln opstrijkt (een vijfde van 37,5 mln). Ik weet niet of dit zo'n heel handig interview is. Sowieso mogen ze van mij keihard aangepakt worden. Allemaal parasieten eerste klas die zaakwaarnemers. Het geld dat ze verdienen staat in geen enkele verhouding tot de prestatie. Dat zou je misschien ook van voetballers kunnen zeggen, maar die hebben nog wel uitzonderlijke vaardigheden.

26 februari 2022 om 08:42

Ze geven aan dat dit het maximale was in het salarishuis van Inter. Dus ze konden niet meer salaris betalen. Waarschijnlijk dus wel in tekengeld aangezien ze een makelaarsfee kregen. Het ligt niet zo zwart/wit als jij beweert.

Aan de andere kant is het een hachelijke situatie als je als kantoor communiceert met "mijn cliënt" richting de club en vervolgens zegt de club te vertegenwoordigen. Je kunt natuurlijk nooit het maximale voor beiden halen als je beide vertegenwoordigd, en DAAR neemt de Vrij aanstoot aan.

26 februari 2022 om 08:59

Deze uitspraken zijn tijdens de zitting gedaan. Volgens mij hoeft dat kantoor als gedaagde gewoon voldoende te betwisten dat de Vrij een beter salaris zou hebben gekregen. De bewijslast ligt bij de Vrij. Please correct me if I am wrong.

26 februari 2022 om 09:16

@ajax/barca ben geen jurist maar komt op mij over dat het onderhandelde salaris niet is waar het over gaat. Wordt gebruikt door SEG om de discussie te verleggen. Volgens mij gaat het hier om belangenverstrengeling en de winst die daar uit is voortgekomen. SEG doet iig net alsof ze onschuldig zijn maar het stinkt natuurlijk aan alle kanten. Zelfs als ze zorgvuldig waren omgegaan met hun dubbel rol vind ik de constructie per definitie dubieus. Benieuwd wat de juristen hier op het forum erover zeggen.

26 februari 2022 om 09:48

Maar is het dan niet normaal dat zaakwaarnemers commissies van de club krijgen in plaats van dat ze door de speler zelf worden betaald? Raiola krijgt toch ook miljoenencommissies.

26 februari 2022 om 10:08

Ajax/Barca en daarin ligt het probleem. De Vrij kwam als ik me niet vergis transfervrij over van Lazio maar heeft geen tekengeld gehad. Waarschijnlijk heeft SEG dit bedrag die 7,5mio gekregen. Zij hebben dus eigenlijk wat normaal tekengeld je, in hun eigen zak gestoken. Stefan dacht dat zij de best mogelijke deal voor hem eruit zouden halen maar dat bleek dus niet het geval want als het op geld uit komt is het ieder voor zich.

26 februari 2022 om 09:07

Weef

Ook klagen dat je paar keer op en neer moet reizen naar Barcelona. Dan klagen dat het je geld kost.... Gasten willen dus eigenlijk niets doen en maximaal betaald worden.

Wat kost 9 x op en neer Barca, overnachtingen etc. En zie bij de Vrij pakken ze ook eens commisie van 7.5 mil voor wat eigenlijk?


Was neutraal hierin. Hoop nu dat de Vrin wint en SEG maar lekker failliet laten gaan.

Als je ziet dat hij 5 jaar lang het 5 voudige gaat verdienen dan mogen zijn zaakwaarnemers ook wel een flinke bonus naar mijn mening.Alleen wees gewoon transparant

26 februari 2022 om 13:01

Ja want dat is immers de verdienste van de zaakwaarnemer en niet van de speler zelf. Tuurlijk mogen ze eraan verdienen maar het draait natuurlijk allemaal om de speler en niet om de zaakwaarnemer.

Makelaars dienen aangepakt te worden of het nou in de voetbalwereld is of bij huizenmakelaars. Ze doen net of een speler of huis hun bezit is. Bij een transfer moet alles altijd transparant zijn en niet meer dan 1,5% van de verkoopsom betaald worden door degene, die de makelaar ingeschakeld heeft.biedingen alleen nog maar openbaar.

Zegt ook genoeg over t niveau, als je met zulke plakplaatjes aan komt en niet eens normaal met elkaar om kunt gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

817 fans
Aanvaller, 28 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren