Ajax bezorgt verraste Van der Sar en Overmars ‘hele speciale middag’

Dinsdag, 25 januari 2022 om 21:13Rian Rosendaal • Laatste update: 21:21

Ajax-directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars werden afgelopen vrijdag aangenaam verrast in het Ajax Supportershome. De algemeen directeur en de directeur voetbalzaken waren daar om het borstbeeld te onthullen van de in 2017 overleden oud-speler Piet Keizer. Bij de plechtigheid werden gelijk ook de borstbeelden van Van der Sar en Overmars tentoongesteld, tot grote verrassing van het bestuursduo.

Overmars benadrukt op de website van Ajax dat Keizer, die driemaal de Europa Cup I veroverde in de jaren zeventig, volledig terecht een borstbeeld heeft gekregen. "Die generatie van Piet verdient nog veel meer aandacht. Ze horen een prominente rol te krijgen in de geschiedenis van de club, het stadion en het jeugdcomplex." Van der Sar hield kort na het overlijden van Keizer een toespraak in de Johan Cruijff ArenA, voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Ajax tegen Sparta Rotterdam van bijna vijf jaar geleden.

"Toen ik de erelijst van Piet mocht opnoemen, voelde ik zijn grootheid. Aan de andere kant dacht ik ook: hoe zou het zijn als ik zelf over dertig, veertig jaar aan het einde van mijn leven ben? Dat speelt dan allemaal door je hoofd", aldus de voormalig doelman van Ajax, die wel even stond te kijken toen hij vrijdag werd geconfronteerd met de ode die aan hem werd gebracht in het supportershome van de Amsterdamse club.

"De deur ging open en ik zag een beeld binnenkomen. Ineens zag ik mijn eigen hoofd", blikt Van der Sar enkele dagen later terug. "Toen zag ik de zonen en vrouw van Marc en daarna pas mijn eigen dochter, die mijn beeld vast had. Ik vond het zo al met al wel een hele speciale middag", zo besluit de algemeen directeur van Ajax, die samen met onder meer Overmars in 1995 de Champions League veroverde.

Overmars ging na de onthullingen van de beelden kort in op zijn toekomst als directeur voetbalzaken van Ajax. Er is de laatste jaren veel lof voor de daadkracht op transfergebied, maar de oud-aanvaller weet dat alles betrekkelijk kan zijn in de voetballerij. "Het kan niet alleen maar goed blijven gaan. Het zal ook een keer minder zijn en dat gaat ons ook gebeuren. De kunst is dan om het zo min mogelijk slecht te laten gaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door araman)

Terecht naar mijn mening. Als speler waren het al ajax helden en nu in hun bestuurlijke periode zijn het uitgegroeid tot iconen voor de ajaxcieden denk ik. Weet ik eigenlijk wel zeker
.kortom terecht

25 januari 2022 om 22:42

Ik vind het wel jammer, het is iets van deze tijd denk ik, maar bij helden van de club denk ik aan de unieke mensen, die boven de rest uit staken. Waar je je als supporter echt verbonden mee voelt. Ik kan niet voor de Ajacieden denken, maar bij Psv denk ik dan aan Willy van der Kuijlen, Romario, Ruud.... Bij Ajax natuurlijk Johan Cruyff, van Basten, Bergkamp, Litmanen, Piet Keizer en dan staan opeens Overmars en van der Sar daarbij. Nogmaals, goede directie, goede spelers, maar van Praag was ook een goede voorzitter (staat er van hem ook een beeld?) Genoeg spelers die gelijkwaardig waren aan deze twee, maar niet uniek. Of zit ik er gewoon naast en denken jullie Ajacieden hier gewoon anders over?

25 januari 2022 om 23:01

Tegenwoordig worden er meer standbeelden voor mensen gemaakt, terwijl dit aantal volgens mij laag behoord te houden. Als er meer van zijn verliest de rest toch een beetje waarde. Ik vond het trouwens wel vreemd dat Makkelie in de buurt was.

25 januari 2022 om 23:18

@romarky ik begrijp jou reactie. Maar voor mij is Overmars zeker in zijn huidige functie toch wel iets unieks neer aan het zetten. De groei van de afgelopen jaren is uniek en met zijn inbreng steekt hij daar toch met kop en schouders boven de rest uit. Mi gaan wij daar nog heel lang aan terug denken.

Charmeoffensief om Van Der Sar langer aan boord te houden met een contractverlenging haha? Heb Keizer zelf niet meegemaakt, maar respect voor wat Van der Sar, Overmars en Menno Geelen de afgelopen jaren hebben neergezet. De aansluiting met de subtop van Europa is gevonden. Nu nog even wat scherper met de aflopende contracten. Maar dat zie ik met het aantrekken van Haamstra als manager technische zaken wel goed komen in de toekomst.

25 januari 2022 om 22:12

Cruijff, Swart, Keizer, Suurbier, Neeskens, Rep, Krol, Hulshof, broertjes Mühren begin jaren 70 voetbal om verliefd op te worden. Imo nog altijd de mooiste tijd van Ajax.

25 januari 2022 om 22:30

Zal vast een mooie tijd en genieten zijn geweest. Ik hoop alleen niet dat ik over 50 jaar het nog steeds heb over het Ajax van 2019

25 januari 2022 om 23:36

@Araman zeker een geweldige tijd. Persoonlijk heb ik fantastische herinneringen aan de tijd met Litmanen, Rijkaard, vd Sar, Overmars, De Boertjes, Finidi, Kluivert, Davids en Seedorf. En mijn zoontje zal de tijd met Tadic, Blind, De Ligt, Schöne, Ziyech, vd Beek, De Jong en Onana later nog altijd uniek vinden. Ik denk dat dit komt omdat de eerste “eigen” periode van succes een grote impact heeft op het gevoel. Naar mijn mening is gevoel ondersteund met succes en historie, een machtige combinatie!

28 januari 2022 om 17:51


@ajaksnr1
Die hebben dan ook geen drie keer op rij de CL gewonnen. Die waren al blij met overwinteren in Europa.

Wat een helden zijn het ook. Toen ze begonnen stond Ajax er echt heel anders voor. In de beginjaren speelden we met spelers als Denswil, Van der Hoorn, Lucas Andersen, Lesley de Sa, Lukoki en Dijks. Langzaamaan is er een buffer opgebouwd (ook door de successen van De Boer) en op het juiste moment is Ajax gaan opschalen. Van een grauwe middenmoter/laagvlieger in Europa hebben Overmars en Van der Sar Ajax getransformeerd tot een Europese topclub die nu qua coefficienten bij de top-10 van Europa hoort. We horen niet tot de absolute top, maar onder Van der Sar en Overmars is de wereld weer verliefd geworden op Ajax. Van wanprestaties tegen Boekarest, Rapid Wien, Salzburg en Rostov tot winnen tegen Real Madrid, Juventus, Tottenham, Dortmund, Valencia en Benfica. En van bloedeloze gelijke spelen tegen Jablonec en Molde tot historische remises tegen Bayern en Chelsea.

25 januari 2022 om 21:33

Ik lees op sociale media nog veel lof voor het 18/19-team. Ook op grote sociale media-pagina's (zoals die van de Champions League en 433) worden nog regelmatig mooie beelden uit die campagne laten zien. Dat team speelde gewoon zo ongelooflijk aanvallend voetbal. Daarmee verover je de harten van fans.

25 januari 2022 om 23:38

Denk dat zelfs veel Nederlanders verliefd zijn geworden. Had vroeger een beetje een afkeur voor Ajax, maar door hun goede beleid en atraktief voetbal hebben ze dat helemaal omgedraaid.

25 januari 2022 om 21:31

Ik pakte net voor de grap de Champions League-resultaten erbij. Tussen 2010 en 2016 won Ajax 8 van de 30 duels in de Champions League. Sinds het aantreden van Ten Hag won Ajax 18 van de 30 duels in de Champions League. Echt een ongekend verschil.

25 januari 2022 om 22:30

Vind je vergelijking wel mooi; met name qua selectie idd een wereld van verschil! Gemaakt door het beleid dat ze hebben gevoerd, hoop dat ze in Rdam hebben opgelet…

26 januari 2022 om 11:59

Lijkt wel de goeie kant op te gaan met Slot en Arnesen. Zou het wel mooi vinden eerlijk gezegd als Feyenoord PSV voorbij gaat de komende jaren, die potentie ligt er natuurlijk met de supporterschare van Feyenoord. Dan wordt de klassieker weer echt de topwedstrijd van Nederland.

Als Ajacied is feyenoord natuurlijk niet mn favoriete club haha, maar ik heb Feyenoord wel altijd een club gevonden met veel meer karakter dan PSV.

Nogal n eer voor een trieste oplichter als Marc Overmars, zegt genoeg over het moreel kompas van de club Ajax om die man zo’n eer te bewijzen

25 januari 2022 om 22:20

Wacht binnenkort de aflevering van Tim Hofmann over XPose maar af. Overmars heeft een zeer dubieuze rol gehad bij een cryptoscam waar 125 miljoen euro is “gejat” van (een beetje naive, domme en totaal niet financieel onderlegde) inversteerder.

Het imago van Overmars gaat binnenkort een hele flinke deuk oplopen, en eerlijk gezegd ben ik benieuwd of hij die druk (na nationale veroordeling) te boven gaat komen.

25 januari 2022 om 23:11

Wat was zijn rol precies?

25 januari 2022 om 23:42

Lees reactie hieronder op Ewoud

26 januari 2022 om 08:52

@boemboemtheo,

Dat doe je dus wel, want zwijgen is toestemmen.

Geen idee wat er in de toekomst gebeurt. Dit eerbetoon gaat over wat er tot nu toe bekend is en daarvoor is dit eerbetoon hartstikke te rechtvaardigen!

Verder ben je in dit land onschuldig tot wat anders is bewezen

25 januari 2022 om 22:27

Heb je aandacht nodig jochie?...
Het gaat hier er om ze wat betekend hebben voor Ajax en ja dat is dit waard.

25 januari 2022 om 22:35

Dat is nou precies mijn punt. Iemand die mensen zo om de tuin leid verdiend geen borstbeeld (ondanks zijn verdiensten). En dat Ajax dit toch doet, en Overmars tot dusver niet of nauwelijks heeft veroordeeld, geeft aan dat het moreel kompas van Ajax stuk is.

25 januari 2022 om 22:41

Je kunt bij letterlijk elke persoon dingen vinden die echt niet oke zijn, of het nou Overmars, Ali B of Ghandi is. Je vindt altijd wel een stok om mee te slaan. Uiteindelijk wordt Overmars hier geeerd voor zijn verdienste voor de club als voetballer en bestuurslid, niet voor wat hij in zijn privé leven uitspookt. Als het waar is wat je zegt is dat heel erg treurig van Overmars, maar dat doet niets af aan het feit dat het een geweldige voetballer voor Ajax is geweest en hij als bestuurder ook geweldige dingen voor elkaar gekregen heeft.

25 januari 2022 om 22:46

Tja, de informatie over Overmars met zijn rol in XPose is vrij recent, net als de rol van Ali B in the voice. Wanneer er met de kennis van nu ergens een borstbeeld (of een beeld in Madame Taussauds) van Ali-b onthuld zou worden, zou dat toch ook zeer dubieus zijn?

25 januari 2022 om 22:47

En Ghandi met Ali B en Marc “the scammer” Overmars te vergelijken gaat me vrij ver haha

25 januari 2022 om 22:56

Dat gaat inderdaad te ver, Ghandi dwong minderjarige meisjes (waaronder zijn eigen nichtje) tot seks, dat is van een andere orde.

Verder niet met je eens. De rol van Overmars bij Xpose(afwachten wat er uit komt, maar wat ik lees is veel beperkter dan wat jij doet voorkomen) is irrelevant voor wat hij bij Ajax bereikt heeft.

25 januari 2022 om 23:05

Had geen weet, van die daden van Gandhi, in dat geval heb je volkomen gelijk haha. (Al Deed onze vriend Ali-B min of meer hetzelfde)Maar over Overmars en XPose, overmand stapte in als zogenaamd “adviseur”. Hierna steeg de koers van XPose de pan uit (mensen dachten , als de directeur van de grootste voetbal club hieraan meedoet, moet het wel koosjer zijn), binnen een week zakte de koers van XPose tot een nulpunt (oftewel klassieke pump en dump, oftewel strafbaar, oftewel alle grote partijen van XPose waren aan t uitcashen) dit gebeurde allemaal in de zomer, terwijl Overmars zich pas eind November uit het project XPose heeft getrokken. Geloof me, Overmars gaat binnenkort (en volkomen terecht naar mijn mening, het is asociaal zakkenvullen tov van minderbedeelden) harstikke hard op zijn bek.

25 januari 2022 om 23:15

Als wat je zegt waar is, is het zeker terecht dat hij op zn bek gaat. Ik begreep uit het artikel van VZ dat Overmars zijn naam verbond als onbetaalde adviseur aan een bedrijf waarvan op dat moment allang bekend was dat het zeer louche was. Als Overmars daar ook zijn eigen zakken gevuld heeft, het zou me absoluut niet verbazen. Het beeld dat ik van hem heb is dat hij extreem op zn geld is. Maar waar het om gaat is, maakt dat uit voor dat beeld bij Ajax? Andere voetbalgrootheden die daar ergens geeerd worden zijn ook vaak zat negatief in het nieuws geweest in hun priveleven. Kluivert, Davids, Rijkaard etc. En ik noem nu Ajax, maar dat is bij zoveel clubs het geval. Niemand is schoon, dus je eert de voetballer en niet het hele mens. Anders worden voetbalmusea vrij leeg vrees ik.

25 januari 2022 om 23:33

Tuurlijk heeft Overmars zijn zakken gevuld, waarom zou je je anders (terwijl je de directeur van de grootste Nlse club bent) je verbinden aan zo’n project. En je zo laat pas terugtrekken, terwijl je niet meteen je “boekje opendoen”Tuurlijk komen voetbalgrootheden vaker negatief in t nieuws, maar zover ik weet hebben Davids, Rijkaard (al weet ik eerlijk gezegd niet wat zij ooit kwaad hebben gedaan) geen borstbeeld in de Arena. Van Kluivert zou het ook absoluut niet op zijn plaats zijn. Deze personen hebben een verantwoordelijkheid als publiek figuur, en wanneer deze zich hier niet naar gedragen (kluivert) of hier misbruik van maken (overmars) verdienen ze geen borstbeeld .

25 januari 2022 om 23:41

@Dabor oké ik, als individu die reageert op Voetbalzone.nl is een triest figuur. Wat is jouw held Marc Overmars dan wel niet, die voor duizenden euro’s naive tieners met 0,0 financiële kennis heeft opgelicht?

26 januari 2022 om 02:20

1. Het hele programma van Tim neem ik niet 100% voor waarheid aan. Er wordt namelijk net als bij Ali B, maar 1 kant onderzocht. 2. Als een Tiener zo stom is om crypto te kopen voor 10 duizenden euro's op basis van het feit dat overmars adviseur is, dan verdien je het bijna om gestraft te worden. Wederom iemand die iemand schuldig bevindt op basis van media. Erger is er niet. Een een volwassen samenleving is hier de rechter voor.

26 januari 2022 om 07:11

Zie hieronder, dit komt niet van Tim Hofman, maar er is enkele maanden geleden al een onderzoek geweest van BNR en het Financieel Dagblad. Tim hoffman gaan Overmars met zijn boos aflevering alleen confronteren.

Het is van die individuen die hebben geïnvesteerd in XPose ook harstikke dom. Maar gezien de marketingkanalen die zijn gebruikt, (Overmars, Instagramplatform 433 en rapper Boef) kan je concluderen dat ze jonge naive jongens van een jaar van 15-25 hebben gebruikt als target costumer. Tja, die hebben ze warm gemaakt met praatjes dat ze snel rijk zouden worden. Maar de centjes van die jonge jongens zitten nu in de zakken van Vasco Rauw, Rapper Boef en Mark Overmars. Dit is moreel gezien zo ontzettend triest.

26 januari 2022 om 11:27

Zo zit het dus niet met Ghandi, moet je je toch beter inlezen. Kwalijk hoe mensen tegenwoordig dingen eruit flappen die dan door anderen als waarheid worden aangenomen.

26 januari 2022 om 01:23

De aflevering omtrent Overmars moet nog online komen en deze dag is al geweest. Hoe kan je Ajax nu dan al veroordelen hierin? Of is het gewoon makkelijk om nu weer lekker op Ajax te bashen?

26 januari 2022 om 07:06

Eigenlijk hoef je de aflevering van Boos niet af te wachten. De rol van Overmars is min of meer al bekend na onderzoek van BNR en het Financieel Dagblad. Door de aflevering van Boos zal alleen maar de aandacht naar deze oplichterij vergroot worden.

26 januari 2022 om 10:12

@boemboemtheo: Hij heeft ogenschijnlijk een zeer marginale rol gespeeld en is alleen als adviseur ingevlogen. Als jij dit al belachelijk vindt, zou ik me eens druk maken over Elon Musk die de Bitcoin hoogstpersoonlijk laat stijgen en dalen en daar afschuwelijk veel geld mee verdiend (tesla an sich is verlieslatend maar hierdoor positief). Als Musk dit zou doen bij aandelen, zou hij voor het leven achter de tralies zitten maar omdat het cryptomunten zijn (waar geen regelgeving is) kan hij vrijuit doen wat hij wil. Dat Overmars hier een marginale rol in heeft gespeeld, vind ik alles behalve handig (ik zou daar ver uit de buurt blijven), maar staat nogal in schril contrast met anderen (ook bij Xpose). Hem betitelen als trieste oplichter zegt meer over jou dan over hem.

26 januari 2022 om 11:11

@4EverAjax Persoon X doet iets erger fout dus zijn de wandaden van persoon Y geoorloofd, wat een onzin.Kan me niet voorstellen dat de directeur van Ajax zijn identiteit leent voor zo’n project zonder zich er goed in te verdiepen, hij wist heel goed wat er met Xpose gaande was en heeft zijn zakken waarschijnlijk ongelooflijk gevuld met crypto’s. (Dit gaat over miljoenen)

26 januari 2022 om 11:17

@4EverAjax

Mannen achter XPose en adviseur Marc Overmars (of dacht je dat ie zomaar z’n gezicht ergens voor leent) hebben ordinair hun zakken gevuld over de rug van naive tieners die dachten een financiële klapper te maken. (Overmars, 433 en Boef als marketingkanalen) Geïnvesteerd met het salaris wat ze verdienen met hun bijbaantje bij de Albert Heijn. Wat Xpose heeft gedaan is zoveel triester dan het voorbeeld van Elon Musk wat je hierboven aanhaalde.

26 januari 2022 om 11:36

@boemboem Theo: veel te veel aannames van je die je niet hard kan maken ten opzichte van Overmars. Overmars was geen bestuurder, geen aandeelhouder, alleen een extern adviseur (voor zover we weten). Of hij eraan heeft verdiend, weten we niet. En dat jongeren investeren in Crypto, dat ik hun risico. Er is 0 toezicht dus is het in feite een soort loterij. Ik heb daar 0 medelijden mee. Mensen willen snel rijk worden en denken niet zelf na. Dan kan je je handen flink branden, dat blijkt maar weer eens.

Ik heb het allemaal meegemaakt. De doorbraak van Johan, de 3 cups, de 4e cup en recent de campagnes in de CL. Ik voel me dan ook bevoorrecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

49 jaar
137 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren