Ajax slaat belangrijke slag en verlengt tot 2026 met veelbelovend talent

Dinsdag, 25 januari 2022 om 08:43Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:34

Ajax heeft het contract van Kristian Hlynsson verlengd, zo laat de club dinsdagochtend weten via de officiële kanalen. De achttienjarige middenvelder, die wordt gezien als een van de grootste talenten binnen de jeugdopleiding van Ajax, ligt nu tot 2026 vast in Amsterdam. Het oude contract van de IJslander liep tot medio 2023. De middenvelder maakte eind vorig jaar zijn debuut in het eerste in de bekerwedstrijd tegen Barendrecht.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is dit een goede zet van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door primetime)

Heel goed! Ben bijzonder gecharmeerd van deze net 18 jarige jongen. Hij heeft dat bepaalde killerinstinct was een topspits moet hebben en is voor zijn leeftijd al aardig sterk. Heeft uiteraard nog genoeg te leren, maar ik zie echt Ajax 1 potentie in hem!

25 januari 2022 om 08:59

Een topspits?

25 januari 2022 om 09:08

Het is géén spits maar een creative middenvelder

25 januari 2022 om 09:30

Misschien een goed moment om hem volgend jaar een jaartje te stallen bij een club als Twente? Kan die vlieguren maken en aantonen of hij het niveau aan kan. Met jongens als Kudus, Klaassen, Berghuis, Naci, Ihatarren(?) verwacht ik niet dat hij op korte termijn in aanmerking komt voor veel speeltijd in het eerste.

25 januari 2022 om 09:56

Hij heeft nog nieteens een heel seizoen Jong Ajax gespeeld, die zal niet verhuurd gaan worden komend seizoen. Jaar erna misschien maar op dit moment is basisplaats bij Jong Ajax grijpen en daar presteren wat eerst komt.

25 januari 2022 om 09:49

Je bent in de war met Rasmussen

Een contractverlenging, wat is dat?? 😆

On: mooi nieuws natuurlijk. In jong Ajax vind ik hem niet eens zo speciaal presteren maar in de beker maakt hij wel een leuke indruk. Ik zie in hem wel iets speciaals, meer dan bij Taylor. Veel intelligentie in zijn spel. Debuut in de competitie zou een mooie beloning zijn. Erg knap aangezien hij amper 2 jaar in Amsterdam is.

25 januari 2022 om 09:09

Heb je hem vaak zien spelen en wat is volgens jou zijn beste positie? De wedstrijden dat ik hem heb gezien vind ik hem niet echt uitblinken.

25 januari 2022 om 09:39

Ik vind hem het beste op de 8/10 positie. wat ik van hem heb gezien is dat hij een goede verbinder is die wel eens een goal kan maken. Ik vind hem lijken op Gravenberch maar dan iets verder op het veld

25 januari 2022 om 09:55

Maar heeft hij ook de demarage die Gravenberch wel heeft (misschien wel te weinig laat zien)? Ik heb hem eigenlijk alleen in de beker gezien, maar op basis daarvan kun je geen oordeel vellen. Hij kwam mij niet echt over als een fysiek sterke speler met een goede versnelling.

25 januari 2022 om 11:44

Je kunt hem denk ik het beste vergelijken met Donny van de Beek. Een lopende 10, goed in de combinatie en dodelijk voor het doel. Vrij goed met het hoofd ook. Als hij zijn diepte pass kan verbeteren kan het een hele goede speler worden.

"Met zijn treffer vanaf de strafschopstip tegen Barendrecht voegde hij zich in het gezelschap van onder anderen Johan Cruijff en Marco van Basten, die eveneens op hun zeventiende scoorden bij hun debuut voor Ajax."

Mooi voor die jongen, ik ben verder niet bekend met hem maar er zit natuurlijk wel verschil in scoren bij het debuut tegen amateurs of een tegenstander uit de eredivisie.

25 januari 2022 om 10:12

En ook nog een pingel. Ik kan ook niet zoveel met dat soort rijtjes. 1 goal en je staat er bij. Wat Haller in de CL doet, dát past in een rijtje.

25 januari 2022 om 12:13

Precies. Als het een doelpunt ala Appie met een geweldige vrije trap zou zijn geweest dan had ik gezegd ok maar tegen amateurs en dan ook nog eens een penal...

25 januari 2022 om 13:51

Klopt maar wat voor penalty.
Zo zie je ze niet vaak genomen worden zo hard in de kruising.

Tenminste nog iemand die zijn contract wil verlengen

25 januari 2022 om 09:47

Hij heeft dan ook geen Raiola als zaakwaarnemer gelukkig.

25 januari 2022 om 10:18

Lisandro Martinez en Edson Alvarez hebben pas nog bijgetekend. Gek genoeg zijn het jongens die doorkomen uit de eigen jeugd die moeilijk doen met verlengen (ryan & Nous, vrij recent Brobbey). Zou Raiola echt zo'n groot verschil maken?

25 januari 2022 om 10:33

Zo opvallend is dat niet. Gravenberch, Mazraoui en Brobbey zitten alledrie bij Raiola. Daar waar Mazraoui alleen qua bagage en ervaring klaar voor een stap is, zal een Gravenberch in de huidige vorm weleens dezelfde issues kunnen krijgen bij zijn volgende club als Brobbey. Raiola denkt vrijwel nooit in eerste instantie om het sportieve aspect en dat is wel kwalijk.

25 januari 2022 om 11:36

Heeft het alleen daarmee te maken ? ik het gevoel dat ex jeugdspelers qua salaris vaak lager zitten dan spelers die gekocht worden. (niet alleen bij ajax maar ook bij mijn eigen club) Hierdoor kunnen jeugdspelers zich ook ondergewaardeerd voelen. En Raiola is wel iemand die weet wat er verdiend wordt en zal daar dan ook voor gaan.
Als je hoort dat volgens de geruchten Berghuis rond de 4 miljoen salaris krijgt en nog niets bij Ajax heeft laten zien, dan kan ik mij ook voorstellen dat Nous dit ook wil hebben. En ja, ik weet dat hij blessure gevoelig is, maar hij is wel een heel belangrijke speler bij Ajax.

25 januari 2022 om 11:58

Ik zou Nous nooit meer dan 2.5 bieden als Ajax zijnde. Vaak blessures en het is nou eenmaal maar een back. Hij is wel een hele goede back, maar als hij straks een zware blessure oploopt en je betaalt hem net zoveel als een Tadic ben je de sjaak. Clubs als Barcelona etc geven toch al heel veel salaris dus van hen zou ik de gok wel snappen. Mazraoui is voor Ajax gewoon niet de gevraagde 4 miljoen waard, zo simpel is het. Dat neemt niet weg dat hij een fenomenale rechtsback is trouwens.

25 januari 2022 om 12:02

Ik denk een Mazraoui/raiola bij een eventuele verlenging toch juist het (te lage) salaris als prachtige onderhandelingspositie ziet. Als Raiola Mazraoui echt bij Ajax had willen houden, dan had hij er heus wel voor gezorgd dat hij evenveel zou verdienen als andere spelers met zijn staat van dienst. Vergeet niet dat Berghuis al 30 is he, die kan niet echt veel meer stijgen in zijn salaris. Ik vind het juist tekenend voor een karakter als je op je 18e-19e niet wil bijtekenen omdat je niet evenveel verdient als iemand van rond de 30. Dan ben ik ze liever kwijt dan rijk. In dat opzicht zijn het spannende maanden voor een Gravenberch. Die laat het namelijk echt niet zo zien op het veld de laatste tijd.

25 januari 2022 om 12:14

Het is wel makkelijk om het alleen bij Raoila te leggen. Onder hem heeft Gravenberch bijvoorbeeld zijn contract al eens verlengd en Mazraoui zit pas sinds september bij Raiola dus zijn vorige zaakwaarnemer wees ook de voorstellen van Ajax af.

In het geval van Mazraoui is Ajax gewoon te laat en met te weinig gekomen. Daar waren best valide redenen voor, Mazraoui was tot de zomer anderhalf seizoen, of misschien wel langer, een blessure gevoelige bankzitter alleen heeft hij zich dit seizoen geweldig herpakt.

25 januari 2022 om 12:18

@london Calling, precies en Brobbey nam ook pas na een halfjaar na zijn 18e Raiola

25 januari 2022 om 10:28

Het wordt ook wel een beetje overdreven. Contracten jonge toptalenten: Rensch medio 2025, Timber medio 2024, Taylor medio 2024. Ajax moet er vooral voor zorgen dat ze een Gravenberch (die overigens in een behoorlijke vormdip zit) en een Unuvar gaan verlengen.

25 januari 2022 om 10:32

Timber moet dan ook gewoon verlengen. Althans, Ajax moet met een voorstel komen. Als hij hierna nog een jaar blijft, heeft hij dan nog maar een 1-jarig contract..

25 januari 2022 om 10:34

Timber zit niet bij Raiola dus daar maak ik me iets minder zorgen over haha. Daarbij kan je aan Timber met het huidige contract nog 3 transferwindows behoorlijk verdienen.

25 januari 2022 om 12:04

@myvision, dat kan natuurlijk nog komen Brobbey en Mazraoui hadden eerst ook geen Raiola

25 januari 2022 om 12:50

Toch blijft het altijd nog wel een dingetje met contractverlenging vanuit jeugdspelers.

Regeer bijv. is nu eigenlijk transfervrij terwijl die weer een stap kan maken en de back-up worden van Rensch. Nu denk ik dat het wel goed komt met de verlenging, maar er moet hem wel perspectief worden voorgelegd. Bannel ook zo'n voorbeeld zal dadelijk wel vertrekken omdat die nog geen contract heeft.

Jeugdspeler(s) (en belangbehartigers) willen eigenlijk steeds eerder betrokken worden bij het eerste terwijl ze hier meestal helemaal nog niet aan toe zijn.

Beste voorbeeld vind ik nog wel van Axel Dongen, hij was eigenlijk al vertrokken uit Amsterdam uiteindelijk toch verlengd en inmiddels zijn debuut al gemaakt. Hoop dat meer talenten in gaan zien dat verlengen loont!

25 januari 2022 om 17:05

@uhcunited, van axel dongen? Die heeft op zijn 15e al getekend, net voordat hij 16 werd. Er was interesse in hem, maar dat ging allemaal vrij snel met zijn contract hoor

26 januari 2022 om 00:39

Ik bedoel inderdaad Misehouy ipv van Axel Dongen. Hier was toch lange tijd onduidelijk over of hij zijn contract wel ging verlengen, uiteindelijk toch gedaan, gelukkig.

Ik moet toegeven dat ik wel eens een wedstrijd van Jong Ajax oversla, maar hij heeft nog niet echt indruk op mij gemaakt. Volgens mij is het een type van de Beek en moet hij het hebben van loopacties. Ik hoop dat hij fysiek vooral stappen kan maken, want oogt nog echt als een jeugdspeler. Taylor is bijvoorbeeld al een stuk verder qua fysiek, maar ook bij hem heb ik twijfels.. We moeten echt een vervanger voor Alvarez hebben alleen zie ik die op dit moment niet in de jeugd lopen helaas..

25 januari 2022 om 09:09

Geef ze een jaartje, dan komt het wel goed. Zo gaat het altijd bij Ajax, ineens staan er nieuwe talenten op.

25 januari 2022 om 10:03

Hlynsson heeft van wat in heb gezien een uitstekende versnelling en dribbel en een prima pass. Ander type dan Van de Beek dus, zie er wel potentie in.

25 januari 2022 om 10:15

Ik zie er ook een type vd Beek in, kan verbindend spelen en opduiken in 16. Vond hem in jeugdelftallen iets lager op veld beter, terwijl hij bij Jong Ajax juist met opduiken in 16 waardevol kon zijn. Heeft best prima, vaste trap ook. Zit echt nog stuk van Ajax 1 niveau af en vooral fysiek nog stappen te zetten inderdaad, dit spreekt wel vertrouwen uit.

25 januari 2022 om 11:39

Ik zie in Donny juist helemaal geen verbindigsspeler. Donny was goed als hij voor de goal kwam en daar zijn doelpunten mee pakte, maar een echter verbindingsspeler die voetballend het de verdediging met de aanval verbind (dit is toch een verbindingsspeler) zie ik totaal niet in Donny.

25 januari 2022 om 11:50

Op de leeftijd van Hlynsson was dat enige positie waar vd Beek speelde, die is na vertrek Klaassen pas naar rol gegaan waarbij hij in 16 moest komen. Waren toen ook twijfels of hij wel scorend vermogen had voor die rol. Onder Bosz speelde hij ook vaker als CVM dan als CAM nog, pas erna in aanvallende rol gegoten. In die EL run kwam hij ook altijd als 8 of 6 erin. Speelde toen vrijwel altijd met Ziyech of Klaassen (soms allebei zelf) in meer aanvallende rol naast hem. Speelde in 2016/2017 meer dan 40 potjes en maar 1 ervan was als 10.

25 januari 2022 om 14:54

Als ik op Donny google over het jaar 2016 en 2017 (het enige jaar dat ook Klaassen en Ziyech ook samen met hem bij ajax onder contract stonden) heeft hij inclusief alle europese wedstrijden bijna 1100 minuten in het eerste van Ajax gespeeld. Dit terwijl hij ook ruim 1300 in de KKD gespeeld heeft. Dus hoe jij aan 40 wedstrijden komt vraag ik mij af. Of internet (en dan ook meerdere sites zitten ernaast of jij zit ernaast). Daarnaast heb ik ook het gevoel dat hij vaak als vervanger van Klaassen kwam. Maar zoals ik al schreef het eerste zijn feiten en het 2de is gevoel.
Daarbij weet ik ook dat Donny ook op de 6 of 10 gespeeld heeft, maar dat wil nog niet zeggen dat je een verbindingsspeler bent en op deze positie echt uit de voeten kan.

Goed gedaan. Mooi op tijd verlengen met een aantal jaar. Er komen een paar toppertjes aan vanuit jong Ajax waar Ajax weer een paar jaar mee vooruit kan

Goed nieuws van een veelbelovend en veelzijdig talent. Is nog wel ietwat iel, moet fysiek sterker worden. Kan ajax-1 zeker halen.

Benieuwd wanneer het contract van Timber opgewaardeerd wordt. En of Gravenberch nog wil verlengen.
En we zijn deze week dan in afwachting van het huren/contracteren van Ihattaren.

25 januari 2022 om 11:42

Ik hoop oprecht dat Gravenberch verlengt ookal is het met een afkoomsom. Begrijpelijk dat Overmars hier initieel niet aan wil beginnen, want kan een precedent schetsen. Overigens is het opwaarderen van Timber wel heel erg belangrijk en we misschien zelfs volgend jaar zn broer terug halen als vervanger van Alvarez?

25 januari 2022 om 11:44

Ik vind veelzijdigheid altijd lastig als je het over spelers hebt. Voor een trainer vaak wel makkelijk, maar ik vind dat veel goede spelers juist specialisten zijn en niet veelzijdig. Een Robben (1 van nederlands echte topspelers) was ook niet veelzijdig. Sterker nog, eigenlijk deed hij bijna altijd hetzelfde, maar was daar zo goed in dat hij wel bij de echte top behoorde.

25 januari 2022 om 12:14

Klopt, dat kan je soms in de weg zitten. Nu is het in de opleiding gemakkelijk dat je veelzijdig bent. Straks als senior zal hij zich meer moeten focussen op 1 positie.

25 januari 2022 om 14:56

Er zijn zeker spelers die er profijt van hebben (o.a. Nous). Daar staat weer tegenover dat Nous verdedigend niet de beste back is, en hij bij zijn keuze voor een nieuwe club ook erg op moet passen dat het type spel wel bij hem past. Maar eigenlijk geldt dat voor bijna elke andere speler.

Wanneer breekt er weer een creatieve middenvelder door? Ala eriksen. Want dat is echt wat wij missen vanuit de jeugd. Een middenvelder die bam in een splitsecond, tegen een dichte verdediging alsnog een gaatje kan zien en de pass ook durft te geven.

25 januari 2022 om 11:47

Je zou zeggen dat Unuvar deze kwaliteiten heeft. Maar hij zit nooit bij de selectie en zelfs in de beker tegen de amateurs kreeg iemand anders de voorkeur (toen wel op linksbuiten). Ik kan mij wel voorstellen dat er twijfels over Unuvar zijn over zijn fysiek. Het blijft natuurlijk maar een lichtgewicht.

Paarlen voor de zwijnen gooien.

Ik denk dat deze jongen veel te licht is voor het eerste. Je moet bij Ajax nu iets bijzonders brengen want alleen technisch begaafd is te weinig. kracht van Brobbey, snelheid van Anthony, Passing van tadic, versnelling van Berghuis (van het spel), intensiteit bij alvarez.

Je ziet dat spelers als Klaassen, een allrounder, het lastig hebben om zich in de basis te spelen. Danilo, Taylor, Jensen, Labyad, Marin, Ekkelenkamp, stuk voor stuk goeie voetballers, maar zonder iets extras is er geen plek binnen het elftal dat in Europa wil aanhaken.

Uiteindelijk zijn de aankopen ook wel een directe oorzaak dat de overstap van Jong naar 1 lastiger is. Gravenberch is een van de weinige die zich er echt in heeft gespeeld door de kans en de tijd te hebben gekregen. Timber is buitencategorie en heeft het afgedwongen.

25 januari 2022 om 11:50

Ik schreef hierboven ook al (en roep het eigenlijk al heel lang op voetbalzone) dat ik soms het gevoel heb dat Nederland te vaak all rounders opleidt en te weinig specialisten. Vaak leuk voor trainers, maar in de top wordt er meer gevraagd. Je moet daar goed zijn in de positie waar je staat, en niet overal iets kunnen.

25 januari 2022 om 12:18

In de jeugd is dat een voordeel, daar ligt de intensiteit een stuk lager. Ik denk ook dat die specifieke talenten niet op te leiden zijn.
Specialisten gedijen ook niet in ieder elftal.

Je moet kijken wat je mist in je eerste elftal en dan hopen dat een trainer de tijd wil nemen om een jonge speler met potentie in te passen. Ten hag doet dat met Gravenberch en Mazraoui, en met van de Beek en Frenkie en nu Brobbey weer best veelvuldig.

Met dat vertrouwen zie je ze dan ook groeien en dat extras brengen.

25 januari 2022 om 14:59

Ik vraag mij af in hoeverre je specifieke talenten niet op kunt leiden. Uiteraard heb je er aanleg voor nodig, maar door heel specifiek te trainen ontwikkel je wel juist die specifieke kwaliteiten. Dat is alleen niet de wijze zoals de nederlandse school in elkaar zit. Maar dan krijg je wel veel types als Siem de Jong, Davy Klaassen en Donny van de Beek. Voor een trainer ideale spelers, maar ze komen allemaal te kort voor de echte top.

Is deze jongen nu zo'n veelbelovende speler? Moet nog maar blijken. Wel is het nog een vrij jonge speler, dus zullen ze er wel potentie in zien. Die paar keer dat ik hem heb zien spelen viel hij niet echt op. Maar b.v. Timber en Dest kwamen ook out of the blue bovendrijven. Dus afwachten maar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 18 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 30 2 0 0
2020/2021 Jong Ajax 6 0 1 0
2019 Breidablik 1 0 0 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren