Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-revelatie Hlynsson was dicht bij opvallende transfer: ‘Lang over nagedacht’

Laatste update:

De Graafschap was afgelopen zomer dicht bij de komst van Kristian Hlynsson, zo onthult technisch manager Peter Bijvelds in de podcast De Stem van De Vijverberg. De negentienjarige middenvelder is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax, maar had zijn wedstrijden ook in Doetinchem kunnen spelen. De Amsterdammers besloten uiteindelijk om Hlynsson toch te behouden.

In de podcast bespreekt Bijvelds het kalenderjaar 2023 van De Graafschap. De nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie was afgelopen zomer op zoek naar een creatieve middenvelder. “We zijn uiteindelijk uitgekomen bij Simon Colyn, maar ik was ook heel druk bezig met Hlynsson van Ajax.”

De Canadese Colyn kwam uiteindelijk definitief over van PSV en tekende tot medio 2025. Het is onduidelijk of De Graafschap Hlynsson ook wilde kopen. In Amsterdam ligt de enkelvoudig international van IJsland tot medio 2026 vast. Ajax ging uiteindelijk niet akkoord met een uittocht van de middenvelder.

“Ze hebben er wel nog best lang over nagedacht”, herinnert Bijvelds zich. “Dat het zo snel kan gaan, is wat voetbal mooi maakt. Het verhaal dat ik nu vertel is namelijk bijna apart, maar dit is slechts een half seizoen geleden.”

In de eerste seizoenshelft groeide Hlynsson uit tot een gewaardeerde kracht bij Ajax. Inmiddels staat de teller op negentien officiële wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht, waarin hij goed was voor zes doelpunten en twee assists. Volgens Transfermarkt is Hlynsson inmiddels 5 miljoen euro waard.

Voor De Graafschap is Colyn een redelijk alternatief gebleken. De 21-jarige middenvelder kwam tot dusver achttien keer in actie voor de Superboeren. Daarin was Colyn goed voor vijf doelpunten en twee assists.

De Graafschap staat momenteel op de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij een gezonde mix van routiniers en talenten heeft trainer Jan Vreman het goed op de rit op De Vijverberg. De Graafschap moet momenteel alleen Willem II, Roda JC en ADO Den Haag voor zich dulden op het tweede niveau van Nederland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Revelatie nog wel... hij doet het aardig voor een jonge speler in een waardeloos team, maar om t nou over een revelatie te hebben. Dat geeft wel aan hoe diep we gezonken zijn. Al lgt het vooral aan de pers, die spreekt altijd in superlatieven voor de verkoop cijfers.

2 januari 2024 om 22:30

Het lijkt inderdaad alsof de Graafschap Messi bijna had gehaald. Leuke speler die Hlynsson maar op dit moment ook niet meer dan dat....gewoon een o.k voetballer

2 januari 2024 om 22:48

Ja ik vind een middenveld met Hlynsson, Misehouy, Taylor en Vos, of tahirovic erbij ook fantastisch, maar dan wel in Jong Ajax. Niet in het eerste elftal. En dan te bedenken dat Fitz-Jim verhuurt is aan Excelsior. Allicht de meest rijpe middenvelden van dit hele rijtje.

Dan zie je wel waarom ajax momenteel staat, waar het staat op de ranglijst

2 januari 2024 om 23:05

@elninoo, Fitz Jim komt er bij Excelsior al amper aan spelen toe. 600 minuten tot nu toe. Dat is echt geen toevoeging voor Ajax.

Waarom hebben ze Lang niet gewoon gehaald, denken ze er over na en halen ze hem niet, die had Ajax goed kunnen gebruiken.

3 januari 2024 om 02:08

Dat kan ik jou vrij makkelijk uitleggen lieve Drabber. Op het moment dat lang eventueel binnengehaald kon worden (toen hij zich klaarblijkelijk aanbood) had ajax zowel MVP Dusan Tadic als recordaankoop Steven Bergwijn voor de positie van linksbuiten. Met daarachter nog Daramy die terugkwam van verhuur. Het was op dat moment totaal niet verantwoord om een linksbuiten te halen voor een miljoenenbedrag. Toen was nog niet te voorspellen dat Ajax aanvoerder en ED MVP Dusan Tadic in de clinch zou raken met het bestuur in abrupt zou vertrekken. Er zijn gruwelijk veel domme fouten gemaakt door het Ajax bestuur in de zomerse transferperiode, het niet terughalen van Noa Lang (hoewel het achteraf de afgelopen seizoenshelft zeker een hele welkome versterking zou zijn geweest), is daar niet één van.

4 januari 2024 om 01:09

Maar het halen van een andere veel duurdere linksbuiten die helemaal niks heeft gepresteerd tot dusver is er ook niet één van?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren