Mino Raiola krijgt er flink van langs in Rondo: ‘Hoe haal je het in je hoofd?’

Dinsdag, 18 januari 2022 om 13:23Jordi Tomasowa • Laatste update: 13:55

Emile Schelvis begrijpt niet waarom Mino Raiola Mohamed Ihattaren afgelopen zomer op huurbasis bij Sampdoria heeft gestald. Het avontuur in Italië liep voor de middenvelder van Juventus uiteindelijk uit op een desillusie. De voormalig PSV'er brak met Raiola als zaakwaarnemer en gaf onlangs in een interview met De Telegraaf aan dat hij bij Sampdoria aan zijn lot werd overgelaten en ook geen salaris ontving.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door medellin)

Je kan het ook omdraaien. Waarom is Sampdoria een club die wel op de stoep staat en niet Roma, Napoli of andere (sub)toppers in een ander land. Juve wil hem alleen voor de handel, en als je het niet redt bij PSV dan heb je weinig te zoeken bij een club hogerop. Dus vind dit wat makkelijk. Maar Raiola heeft by far de meeste contacten in Italië, dat is voor Ihattaren geen ideale stap. Liever wat dichter bij huis.

18 januari 2022 om 00:24

Raiola heeft tegen die jongen gezegd dat hij het beste in Nederland kon blijven maar dat wordt vaak vergeten.

18 januari 2022 om 01:07

Vent van 55 die dit " zegt" tegen een knap 1dimensionaal ontwikkelde teener...pfff
Die 55 jarige had zn handen ervan af moeten trekken.
Maar de commissie was niet te versmaden...

18 januari 2022 om 08:25

Ja, de enige mentor die Ihattaren had had 'm in de steek moeten laten. Jij hebt er kijk op, Martin.

18 januari 2022 om 14:17

De handen vanaf moeten trekken?
Raiola wordt door Ihattaren ingehuurd. Raiola kan clubs aandragen met zijn connecties, hij kan advies geven, maar uiteindelijk is het Ihataran die een beslissing neemt. Raiola is alleen maar faciliterend.
Als ik naar een makelaar ga (voor een huis) verwacht ik ook advies en opties, maar ook dat ik zelf de beslissing moet nemen of ik ergens wel of niet heen wil. Het is niet aan de makelaar om de handen van de opdrachtgever af te trekken omdat de keuze je niet aanstaat.

18 januari 2022 om 16:47

Martin wij waren daar niet bij. We weten niet hoe het gezegd is en of hij aangedrongen heeft. Zou zomaar kunnen.

We weten wel dat Ihattaren naar veel mensen niet geluisterd heeft. Dus waarom zou dat bij Raiola anders zijn?

18 januari 2022 om 15:30

@hakimziyach22: Volgens mij is het belangrijkste niet gezegd. Je kan alles over een zaakwaarnemer zeggen, maar die zit daar ook gewoon voor z'n eigen business. Ik begrijp niet dat er juist mensen uit het gezin/directe familie zit die een vinger aan de pols houden (net zoals bij Brobbey bijvoorbeeld). Voetballers met een stabiele thuissituatie zullen veel minder snel in zo'n situatie belanden (minder snel, dus zeg niet dat het dan niet gebeurt).

18 januari 2022 om 17:00

@4ever.

Zakenwaarnemers zitten er zeker voor hun zelf en dan heeft het veel meer voordeel dan spelers wereldtoppers worden zoals velen in Mino zijn stal.

Ik vind het een vreemd idee dat men vaker denkt dat zakenwaarnemers maar spelers in de uitverkoop overal zetten zonder blik op potentie.

Ik denk dat elke zakenwaarnemer het liefst heeft dat zijn spelers een topspeler wordt die dus enorme transfers maakt. Iemand als Raiola met zijn bankrekening heeft zeer weinig aan dit soort transfers, net als alle gearriveerde zakenwaarnemers.

Afgelopen zondag ochtend sloeg notabene een Aad de Mos de spijker op de kop.
Raiola is een topper voor de toppers, maar niet voor de jonkies!
En daar lijkt Aad wel een goed punt te hebben.

En dan komen de opmerkingen weer aan die tafel. Ihattaren moet iemand vinden die hem echt kan raken, waar hij iets van aanneemt, waar hij naar luistert. En meer van die dingen.
Dan denk ik dat die "kenners" niet opgelet hebben, want Ihattaren had volgens mij zo iemand, zijn vader. Toen die overleed is de mentale ellende begonnen. Want dat die jongen best aardig kan ballen is iedereen wel duidelijk.
En niemand vervangt een vader!

18 januari 2022 om 01:00

Wat stelt dat " spelersmakelaar" of "- begeleider" dan wel niet voor?
Ik help je: het stelt helemaal niets voir; een grote bek en idem pens is voldoende. De salarissen zijn bekend, de vacante posiries zijn bekend en tevens de goed voetballende maatschappelijk onwetende en onontwikkelde* spelers zijn bekend.
Koppel dat en da s je " werk".
Zo worden per jaar honderden miljoenen uit de voetballerij onttrokken- commisses! Geld dat anders naar jeugd, opleidingen, complexen had kunnen gaan....
Soeler als Ikhataren moet je niet naar Italie willen brengen- de jongen spreekt al zwak Nederlands dus zeker niet over de grens
Mutatis mutandis geldt dit ook voor jongelui als Boadu, Stengs etc: hoe haal je het in je hersens deze jongens uif een provincieclub in Ned weg te zetten bij grote clubs aan de Cote d' Azur waar ze echt tbv jou geen Engels gaan spreken!!!
En dat weet de koekenbakker uitHaarlem.

Imo zijn figuren als Raiola parasieten, niksnutten, ranzige outcasts

18 januari 2022 om 16:56

De ene zaakwaarnemer haalt veel meer uit een onderhandeling dan de ander. Dat ligt echt niet zo simpel als jij het stelt. De ene heeft ook een veel beter netwerk dan de ander.

Op meta-niveau ben ik het er wel me eens. Gaat een hoop geld naar die lui, terwijl ze in de kern niet nodig zijn. Het is net als met reclame, je geeft geld uit aan reclame om een groter deel van de taart te krijgen. Maar dat geld ben je wel kwijt.

18 januari 2022 om 17:04

@martin

De wereld omgedraaid Martin. Zakenwaarnemers zijn er om spelers te beschermen tegen clubs die zoals je zei liever hun geld behouden voor club verbeteringen dan het betalen van een salaris die een speler toekomt.

Dat is ook de echte reden waarom velen een hekel hebben aan zakenwaarnemers. Jij en velen hebben liever dat die wegvallen zodat clubs atleten lekker als voorheen kan belazeren

Wat ik zo grappig vind is dat we maanden lang gebombardeerd zijn met half ware negatieve verhalen rondom Ihattaren en dan vertelt hij eindelijk zijn verhaal en is de wereld te klein. Een mooi voorbeeld dat de waarheid helemaal niet uitmaakt als de leugens vermakelijker zijn. Ik riep vorig jaar al dat Schmidt die jongen kapot heeft gemaakt en mind games met hem heeft gespeeld, de media deed er aan mee, PSV liet Schmidt alles bepalen, en hij verloor zijn vader. Je zou je af kunnen gaan vragen wie zijn mentor was tijdens al deze drama want hij is bijzonder slecht begeleid. De meeste verwachten dat die jongen op 18/19 jarige leeftijd volledig volwassen beslissingen maakt maar hij kan het toch echt niet alleen in zo’n toestand en dan kom je gwn uit bij Raiola. Het komt niet over alsof die beslissing om hem naar Sampdoria te brengen al dan niet werd genomen door middel van kritisch denken. Terwijl volwassenen de noodzakelijke hersenstructuur hebben ontwikkeld om rationeel gedrag en besluitvorming te ondersteunen, is dit niet het geval bij tieners die last hebben van overhaaste, ondoordachte beslissingen, en al helemaal als er emotie bij speelt. Raiola had hem hulp kunnen bieden maar die gast dacht alleen aan geld.

18 januari 2022 om 01:03

Jij begrijpt het.
Ikhataren is ook stom geweest.
Maar de koekenbakjer van in de 50 had dat joch moeten beschermen

18 januari 2022 om 01:21

Van jouw verhaal klopt ook niets.

Wanneer Raiola puur aan geld dacht, dan had hij hem wel in Nederland gehouden. Dan was het enkel nodig dat Ihatarren weer goed zou spelen want dan maak je namelijk binnen de 1-2 jaar een transfer van 10-30 miljoen euro en pak je je percentage en cash je.

Iedereen weet wat Juventus probeert te doen, goedkoop halen en hopelijk wordt het iets en/of flippen ze zo'n speler. Denk je dat Raiola veel heeft verdiend op die 1.9 miljoen euro? Denk je dat Raiola dacht dat Ihatarren direct zou doorbreken bij Sampdoria. Kom op zeg. Je bent net zo naief als Ihatarren.

18 januari 2022 om 03:06

Medellin hij zal er sowieso wel wat aan hebben verdiend, Ik denk dat Raiola meer bezig is met het zakelijk onderdeel van het opbouwen van jonge spelers. Juventus is geen onbekende voor hem, Ihattaren is gwn als handelswaar gebruikt en ergens gedumpt. Hij zou meer aandacht moeten besteden aan het opbouwen van zijn carrière. Zaakwaarnemers zorgen er over het algemeen ook voor dat situaties tussen club en speler niet escaleren dus wat was zijn aandeel daar? Ook bij Sampdoria is iedereen in de war, het was gwn bad business.

18 januari 2022 om 09:21Hoe vaker Ihatarren verwisseld van club hoe meer een Raiola er aan verdiend dus ja ik denk wel degelijk dat hij daar aan verdiend. Dat er maar 1,9 mil voor Ihatarren betaald is zegt namelijk nog niks over wat Raiola er aan verdiend heeft.

Ihatarren naar het buitenland brengen waar hij het niet naar zijn zin zou hebben. Dat is gunstig voor Raiola dan kan hij weer een nieuwe club gaan regelen en dus commissie opstrijken.
Stel je voor dat Ihatarren een stabiele omgeving krijgt en bij zijn volgende club langer zou blijven. Daar verdiend Raiola praktisch niks aan.

18 januari 2022 om 11:50

Het gaat er totaal niet om hoevaak ihattaren van club verandert voor raiola. Die heeft meer baat bij een hoge transfersom. Dus dat ihattaren aan spelen toekomt, zich ontwikkeld en oranje haalt. Gratis van club naar club kost raiola alleen maar nutteloos werk. Die ton op zulke transfers is niets voor raiola.

18 januari 2022 om 12:32

Hij is nu al na psv bij 3 clubs geweest. Precies wat Raiola graag ziet, elke x weer wat opstrijken.
Als hij naar PSV meteen naar utrecht was gegaan waren er al minder contract onderhandelingen geweest dan nu. Wie heeft er nu dus voordeel bij? Precies

18 januari 2022 om 13:04

3x 0 is 0 keepertoob... hij vangt meer als er 1 transfer van 20 miljoen komt.

18 januari 2022 om 14:32

Een potentiele 10-30 miljoen euro zonder zekerheid met betrekking tot een ontspoord talent tegenover directe inkomsten met een transfer naar Juventus. Die som heeft Raiola echt wel gemaakt hoor. Maar goed, overigens geloof ik Raiola wel toen hij stelde dat hij Ihattaren het liefst bij PSV en in Nederland zag blijven. Iedereen krijgt namelijk de schuld, van zaakwaarnemer tot begeleiders. Tja, dan kom je gewoon niet geloofwaardig over als speler als zelfs personal trainers ineens het antwoordapparaat krijgen.

18 januari 2022 om 16:49

@ay

Raiolo moest last minute alles regelen voordat de transfermarkt ging sluiten. Wat deed Ihatarren dan de weken ervoor? Ik denk dat er heel wat scheelt qua communicatie bij die jongen. Dus nu zou PSV liegen en ook nog eens Sampdoria dat ze hem niet hielpen. Dat kan niet.

Raiola heeft zijn contacten, weet hem ergens te slijten (bij een vd grootste clubs in Europa fyi) en wordt dan verhuurd (kon ook iedereen raden). Dat het niet slim is klopt maar Ihatarren wou weg en zeer waarschijnlijk naar het buitenland om niet hier in NL te moeten blijven. Dit krijg je met je last minute transfers.

18 januari 2022 om 16:50

@keeper

Ik en anderen schreven het al en je snapt het niet. Raiola krijgt een percentage en waarschijnlijk heeft hij in dit geval weinig gekregen (kan best een vriendendienst geweest zijn). Hij verdient pas veel wanneer Ihatarren eindelijk een grote transfer maakt van +15 miljoen euro.

Dus elk jaar of half seizoen wisselen van club speelt in niemand zijn voordeel.

18 januari 2022 om 02:28

Voeig jaar heeft hij zich binnen 1 zomer weer topfit getraind maar werd hem duidelijk gemaakt dat hij niet meer welkom was in Eindhoven. Vervolgens is hij naar Italie gevlucht en weer in een dip geraakt. Ik heb er daarom wel vertrouwen in dat hij snel weer fit geraakt en in zijn thuisstad Utrecht het plezier in het voetballen weer terug vind en wie weet wat er dan allemaal nog mogelijk is. Dit is echter wel zijn laatste kans misschien dus deze moet hij met beide handen aangrijpen

18 januari 2022 om 03:15

Laten we het hopen Japie, zolang hij consistent is en de juiste mensen om zich heen heeft zie ik het wel goed komen.

18 januari 2022 om 03:29

Niet meer welkom was in Eindhoven? Hij begon een wedstrijd op de bank en hij begin alweer problemen te veroorzaken. Jij vergeet ook even dat die jongen 20 basisplaatsen kreeg in zijn laatste seizoen maar nooit iets liet zien.

18 januari 2022 om 04:13

@ayCaramba ik ook en ik hoop het zeker. Als ik naar de Eredivisie kijk, dan kijk ik voor de creatieve, technische spelers als een Ihattaren en daar lopen er niet heel veel van rond hier

18 januari 2022 om 04:17

@Psv-er! Dat kan maar iedereen wist dat Schmidt en Ihattaren op gespannen voet met elkaar leefden. Dan geef je wel een duidelijk signaal af op het moment dat zo een jongen topfit aankomt en je geeft hem niet eens een korte invalbeurt om te laten zien dat je hebt opgemerkt dat die jongen iets heeft gedaan met alle kritiek na een moeilijke periode

18 januari 2022 om 06:07

Japie jij bent ook een lekkere he.. je bent hier gewoon leugens aan het verspreiden. Hoe kom je erop dat hij niet meer welkom was en hoe is dat hem duidelijk gemaakt? Doordat hij niet meteen de eerste wedstrijd niet starte? Dus de halve selectie werd toen duidelijk dat ze weg moesten? Misschien wilde Schmidt wel Mo testen. Leuk dat je fit bent, dat is iedereen maar ben je mentaal ook sterker geworden als je niet meteen de kans krijgt? Blijkbaar niet want hij heeft hard gefaald.

18 januari 2022 om 14:27

Topfit zijn als topsporter is een vereiste. Toen hij topfit was, deed hij wat zijn ploeggenoten nooit verzaakt hebben om te doen. Het is niet vreemd dat de trainer hem dan geen schouderklopje geeft. Je bent topsporter in de Nederlandse top, geen semi-prof ergens onderin de KKD. Verder is hem nooit duidelijk gemaakt dat hij niet welkom was. Daar sta je gewoon wat te verzinnen.

18 januari 2022 om 15:19

De rest van die spelers hadden geen moeizame relatie met Schmidt, hadden hun vader niet verloren en waren niet voor de komst van Schmidt het grootste talent op de Nederlandse velden en potentieel Oranje international. Ihattaren was geen Thomas of Mauro Junior ofzo, maar een van de grootste talenten van PSV. Die laat dan zien dat hij wat met de kritiek heeft gedaan en die komt topfit aan en dan gun je hem heel kinderachtig niet eens een korte invalbeurt terwijl je als coach weet wat de voorgeschiedenis is, dat die jongen in de knoop zit en hoe de buitenwereld er tegenaan kijkt. Of je snapt er dan echt helemaal niks van als coach van het mensenlijke aspect en hoe je een speler in een dip weer aan de praat krijgt of je geeft gewoon opzettelijk een signaal af van je hoort er niet meer bij. Aangezien Schmidt een vrij intelligente kerel is lijkt me dat toch overduidelijk het laatste scenario

18 januari 2022 om 17:47

@japieSchmidt zijn doldwaze wisselbeleid is toch bekend. Volgens jou beredenering geeft Schmidt wekelijks een signaal af. Die man heeft gewoon geen kaas gegeten van wisselen.Daarbij liet Schmidt hem invallen nadat mo het voor de 794e keer vernaggelt had. Ook Schmidt heeft Mo tig kansen gegeven. Ik vind jou redenatie de wereld op zijn kop. Mo vernaggelt het constant. Maar omdat Schmidt hem een keer een te korte invalbeurt geeft is het allemaal Schmidts schuld..En wat betreft zijn vader, vooropgesteld dat het verschrikkelijk is. Maar dat mo er zo uit komt is omdat hij de kans op psycholoog niet heeft aangepakt en mo zelf zich verkeken heeft op wat zo'n snelle terugkeer met hem zou doen. Ook heeft hij alle andere hulp geweigerd vanuit PSV. Je kan maar zoveel doen om iemand te helpen.

18 januari 2022 om 06:10

@ayCaramba

Wij die het calimero verhaal van Mo niet als waar aannemen geloven liever leugens?

1: Mo heeft wél een begeleider gekregen bij Sampdoria, leugen van Mo
2. Mo is werkelijk het enige talent dat ooit een probleem met Schmidt had bij PSV. Wat een klein wonder mag heten met dat wisselbeleid van hem. Schmidt is juist goed met mensen.
3. Mo had de meest verschrikkelijke maniertjes bij PSV, zo erg dat ik hoopte dat hij verkocht werd. Nu blijkt ook nog uit zijn interviews dat Mo bewust te laat komt als jet hem ff niet zint.
4. Mo heeft tig kansen van PSV gehad, keer op keer wist hij die te grabbel te gooien.
5. Hij komt 20 kilo te zwaar aan.
6. Als hij ergens geen zin in heeft is hij nog te lui om af te bellen, hij komt gewoon niet. Ongelofelijk aso naar iedereen die je helpt toe.

Ik kan nog wel even doorgaan maar ik denk dat mijn punt duidelijk zou moeten zijn. Dat zijn vader is overleden is verschrikkelijk, maar dit heeft hem wel een onuitstaanbaar mannetje gemaakt. PSV heeft hem een psycholoog en alle hulp geboden, dit heeft hij niet aangepakt. In een ander topic zei ik ook al: PSV is geen speciaal onderwijs voor moeilijk opvoedbare pubers. Iedereen heeft die gast hulp geboden en hij heeft er niets mee gedaan. En en dan komen nu al die zielige verhalen in de media waaruit blijkt dat hij vind dat het nog steeds ieders schuld is behalve die van hemzelf. Daaruit blijkt dat hij nog geen haar veranderd is. Dat je dat niet ziet en dan de mensen die wel doorhebben dat Mo zelf oorzaak is uitmaakt voor mensen die leugens blijven geloven is best lachwekkend.

18 januari 2022 om 14:24

Gaan we dan serieus iedere andere partij de schuld geven? Die jongen heeft zichzelf gesaboteerd. Natuurlijk onder vreselijke omstandigheden op prive-vlak, maar betreft het profvoetbal heeft Ihattaren zichzelf gesaboteerd. Veel te zwaar aangekomen en was pas op driekwart van het seizoen aardig fit aan het worden. Het is eigenlijk bijzonder dat hij nog zoveel minuten heeft gespeeld vorig jaar. Schijnbaar was er in zijn omgeving ook niemand meer die hem met de neus op de feiten drukte. Voetballers omringen zichzelf met ja-knikkers. Leuk om het ego te strelen, maar in tijden van tegenspoed heb je er werkelijk niets aan. Buiten Schmidt heb je overigens (deels) goede punten, maar je kunt de verantwoordelijkheid niet grotendeels bij Ihattaren zelf weghalen. Je bent als mens in eerste instantie nog altijd verantwoordelijk voor jezelf.

18 januari 2022 om 15:03

@aycaramba
Je hebt het verhaal van Mo aan de ene kant het verhaal van Sampdoria aan de andere kant. De waarheid zal zoals vaak ergens in het midden zitten. Ik denk ook dat we moeten kijken hoe Mo is begeleidt bij PSV tijdens de jeugd. Ook zijn directe omgeving, familie en vrienden hebben invloed op hem . Daarnaast natuurlijk moeten we kijken naar de rol van zijn zaakwaarnemer. Maar laten we vooral niet vergeten zijn eigen rol in deze zaak. Hoe je het ook wend of keert hij neemt uiteindelijk zelf de beslissingen.

18 januari 2022 om 16:58

AyCaramba

Ben het voor een flink deel met je eens, maar niet met alles. Raiola heeft Ihattaren geadviseerd in NL te blijven. Maar Ihattaren, ook al is hij 18/19 en niet helemaal fris in zijn kop, beslist zelf. Dan houdt het op een gegeven moment op voor de begeleiding.

Bij de “snapchatgeneratie” ligt het sowieso 100x aan iemand anders en daarna mischien pas aan hunzelf. En Ihattaren maakt zich daar ook schuldig aan. Het is duidelijk een goede en leuke gozer maar in zijn bovenkamer zit het niet helemaal goed. Wat kan die jongen goed voetballen zeg. En wat zou het zonde zijn als zijn carrière snel uit dooft. De gunfactor heeft hij ook. Enige wat hij moet doen is zijn rug rechten en zo snel mogelijk volop aan spelen toekomen. AZ, FC Utrecht of FC Twente moet helemaal niet meer uitmaken. Mino Raiola, Ali Dursun, Vanenburg of zijn broers kunnen zoveel willen en doen, het ligt in dit geval helemaal aan de ruggengraat van Ihattaren.

Pfff... gemakkelijk hoor. Raiola heeft onlangs tijdens Studio Voetbal nog verklaard dat hij Ihattaren een stap naar het buitenland heeft afgeraden. Ik weet niet of Schelvis dat gemist heeft of het niet gelooft, maar ik heb vooral het idee dat Schelvis hier graag even de interessante Italofiel wil uithangen. Nagenoeg niemand weet of interesseert het in Nederland hoe de teams van Sampdoria, Bologna of Cagliari werkelijk van elkaar verschillen en Schelvis doet nu alsof het volledig obvious is dat Sampdoria geen goede ploeg zou zijn.

Belachelijk om Raiola hier de schuld te geven; Ihattaren heeft toch zelf bewust gekozen voor een overstap naar hem? Raiola staat erom bekend goede salarissen en voorwaarden uit te onderhandelen en je gemakkelijk weg te zetten als je dat wilt; het is onder voetballers bijna een statussymbool als je een paardje in zijn stal bent. Weliswaar is Raiola vast niet het meest betrouwbare sujet, maar om hem nu de schuld te geven dat Ihattaren - met zijn houding, gedrag, status en geschiedenis - bij Sampdoria terecht is gekomen is belachelijk; alsof hij de clubs voor het uitkiezen had!

Bovendien, als ik zelf besluit te gaan roken en krijg ondanks de waarschuwingen longk*** moet je dan naar Marlboro wijzen dat die rommel niet deugt?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Sampdoria

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Bologna43-12
14.Empoli38-21
15.Sampdoria36-14
16.Spezia36-27
17.Salernitana31-41
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
T. AugelloVerdediger351
A. CandrevaMiddenvelder357
F. CaputoAanvaller3511
M. ThorsbyMiddenvelder343
F. QuagliarellaAanvaller334
E. AuderoKeeper280
A. EkdalMiddenvelder261
Voor de complete selectie: Clubpagina Sampdoria.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Sampdoria.

Spelersmakelaar
20 fans
54 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren