Treffer Luuk de Jong op pijnlijke wijze onschadelijk gemaakt: Barça morst

Zaterdag, 8 januari 2022 om 20:26Mart van Mourik • Laatste update: 12:47

Barcelona heeft zaterdagavond een zege uit handen gegeven in LaLiga. Op bezoek bij Granada leek de ploeg van trainer Xavi er met een overwinning vandoor te gaan, maar in de negentigste minuut maakte Antonio Puertas de eerdere treffer van Luuk de Jong ongedaan: 1-1. Los Azulgrana speelden vanaf de tachtigste speelminuut met tien man na een rode kaart van Gavi en bezweken onder de druk van de thuisploeg. Voorlopig blijft Barcelona de nummer zes van Spanje, terwijl los Nazaríes twaalfde staan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

166 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Xavi moest Gavi in bescherming nemen, zijn jeugdigheid heeft hem de kop gekost, ook Pique moest eraf met rood, maar goed een speler met een grote naam word vaker in La liga in bescherming genomen, ook Real Madrid heeft dit.

Doet Xavi het beter dan Koeman? Imo niet. Maar wie zal het durven zeggen. Tiki breed tikie achteruit, dat vinden ze geweldig bij Barcelona.

Met Fati en Pedri die terugkomen zal Barcelona wel sterker worden.

8 januari 2022 om 20:31

Die Gavi is echt een groot talent begrijp me niet verkeerd, maar wat is hij enorm onrustig.. Overal gaat hij met gestrekt been in, zo wild allemaal. En het gebeurd bij hem vaker, dit is geen toeval.

8 januari 2022 om 20:36

Ik riep dit laatst een keer, die gavi is echt veel te druistig en veel minder volwassen dan een Pedri bijvoorbeeld. Tijdens Bayern viel mij dat heel erg op. Verder vind k het leuk voor Luuk, hoe hij werd behandeld was schandalig. Hij heeft echt een geweldige kop tussen zijn schouders.

8 januari 2022 om 20:39

Ja vindt het ook een beetje raar hoe agressief Gavi overkomt. Vaak met gestrekte benen in. Tja dan is het een kwestie van tijd voordat je eruit ligt

8 januari 2022 om 20:47

@bpreal - Wel lekker makkelijk, dit wordt pas het eerste volwassen seizoen voor Gavi. Pedri had al een heel seizoen bij Las Palmas gehad in de Segunda Division. Gavi gaat ervan leren. Jongen is vorig jaar augustus net pas 17 geworden, dus hem beoordelen op volwassenheid qua spel vind ik iets te snel om te oordelen.

9 januari 2022 om 00:06

Ach joh, eindelijk een speler met pit en gif. Dan ontbreekt al een hele lange tijd bij FCB.

8 januari 2022 om 20:33

Resultaten zijn (met soms meer blessures) gewoon beter dan onder Koeman

8 januari 2022 om 20:40

Dat opzich wel, maar aan de andere kant. Tegen Elche en Mallorca had Barca ook zomaar punten kunnen verspelen en tegen Villarreal werden ze eigenlijk weggespeeld en hadden ze die overwinning niet echt verdient en tegen Sevilla spelen ze een half uur tegen 10 man door een totaal onnodige rode kaart. In mijn ogen gaat het alleen beter qua resultaat omdat het in deze wedstrijden mee zat, terwijl het onder Koeman niet het geval was. Niet omdat Barca echt beter speelt.

8 januari 2022 om 20:57

Zowel tegen Elche als tegen Mallorca waren ze echt veel beter. Elche scoorde met hun enige 2 aanvallen. Bij Villarreal was Barca het eerste halfuur zwaar beter (daarna Villarreal idd) en lag het aan Memphis dat je niet 0-3 voor stond. In Sevilla eigenlijk ook de bovenliggende ploeg.

9 januari 2022 om 00:13

Barca--070, in de periode dat Koeman er zat moest er ook gesneden worden in het elftal. Suarez weg, Messi weg etc. En zonder degelijke vervangers is het dan ook niet zo gek dat je dan een onrustige situatie krijgt bij de club en een trainer is dan al snel de gebeten hond. Hoe l*llig dan ook voor de trainer, maar hem vervangen zorgt dan eigenlijk er wel voor dat er meer rust komt en dat scheelt altijd een stukje. Niks ten nadele van Xavi, maar waarschijnlijk had een andere trainer het nu dan ook beter gedaan. (tenminste als het geen koekenbakker is).

9 januari 2022 om 17:39

Grootste deel van de onrust owam van de nieuwe voorzitter die voortdurend koeman eruit wou gooien

8 januari 2022 om 20:40

Xavi doet het idd beter dan Koeman

9 januari 2022 om 07:21

Toptrainer inderdaad

9 januari 2022 om 10:59

En nog steeds doen jullie het slecht, CL-voetbal gaat hem echt niet worden. Welke trainer er ook wordt aangesteld het gaat er echt niet beter op worden met deze middelmatige selectie.

8 januari 2022 om 20:46

"grote naam word vaker in La liga in bescherming genomen"

Niet toen Dmytro Anatoliyovych Chygrynskiy voor Barca speelde, als dat geen grote naam is weet ik het ook niet.

8 januari 2022 om 21:23

Helemaal mee eens. Dat is het gebrek aan ervaring als coach bij Xavi. Kijk naar Carlo. Cmavinga gaat er standaard af bij geel. Je zag in minuut 30 al dat Gavi de 90 niet vol ging maken. Heeft imo mazzel dat het zo lang geduurd heeft.

Wat betreft Xavi vs Koeman. Hoe kan je dat nou niet weten? 45 procent meer punten lijkt me objectief gezien veel en veel beter toch

edit: Lichtelijk ander percentage met deze wedstrijd meegerekend overigens.

8 januari 2022 om 22:34

Je hebt gelijkt hoor met wat je zegt. Maar Gavi pakt altijd geel en waarschijnlijk dacht Xavi hij zal wel voorzichtiger doen. Ook op de bank was volgens mij niet echt een waardige vervanger, maar risico genomen en dit keer verloren.

Een keer zou het mis gaan en toevallig heeft het een slechte gevolg.

8 januari 2022 om 21:33@CMG Eigenlijk lachwekkend dat je zegt dat met Fati en Pedri het team Barcelona sterker wordt. Moet je nagaan, dit is geen Ajax, maar Barcelona met de verwachtingspatroon dat door de erfenis van Ronaldinho, Henry, Zlatan, Eto'o, Messi, Pedro, Villa, Iniesta, Puyol, Maxwell etc is gecreeerd. Fati en Pedri moeten even de gat kleiner maken. Natuurlijk het zijn talenten, maar dit is eigenlijk onrealistisch om zoiets te zeggen. Je kan en mag niet afhankelijk zijn van iemand van onder de 20 jaar. Bij Ajax is dat anders, dat is weliswaar de top sinds 5 jaar, maar altijd een club geweest dat talenten/spelers klaarstoomt voor een stap naar de wereldtop. Barcelona is zelf al de wereldtop (tenminste als je kijkt naar afgelopen 10-15 jaar. Messi had Ronaldinho, Henry, Eto'o voor zich. En Iniesta en Xavi hadden Davids, Deco etc voor zich. Die hadden al de CL gewonnen en enorme internationale ervaring. Nu moet Fati en Pedri het eventjes doen. Lachwekkend, maar dit bevestigd alleen maar hoe pijnlijk het is om nu voor Barcelona te spelen.

8 januari 2022 om 22:38

Het gaat hier vooral om de taken die bijv bij een linksbuiten horen en die worden uitgevoerd. Een Fati is voor de goal gewoon koelbloedig tov een Abde die heel slapjes schiet en ook geen overzicht heeft. Een Braithwaite deed het ook goed omdat hij gewoon simpelweg voor diepgang zorgt en zijn taken uitvoert. Dan kun je als ploeg veel beter spelen.

Pedri tov Gavi of Nico is wel een verschil, maar het verschil is niet zo groot als met een Fati.

9 januari 2022 om 00:02

Sinds de komst van Xavi is Barça de 2e ploeg met de meest behaalde punten. Sowieso heeft Xavi gemiddeld gezien meer punten per wedstrijd behaald dan Koeman.

Daarnaast is het spel stukke beter.

Hoe iemand kan beweren dat Xavi het niet beter doet dan Koeman is bizar.

9 januari 2022 om 12:13

Die punten mag je wel met een behoorlijke korrel zout nemen. Zeker gezien de tegenstanders van xavi tot nu toe, vooral de mindere teams. En daarbij dat ze meerdere keren met 1 goal verschil winnen waarbij de tegenstander in de laatste minuten een 100% kans mist. Dan zag het er al heel anders uit. Die ballen kreeg koeman vaak tegen. Is dat dan een trainer aan te rekenen? Ik vind ze onder xavi nog verre van stabiel.Harde Karma

Schitterend dat die gelijkmaker viel nadat die misbaksel van een Alves weer een blessure probeerde te faken en naar de zijlijn moest. En op dat moment een doelpunt, schitterend!!! Man wat heb ik hem niet gemist zeg afgelopen jaren. Jammer dat de 2e doelpunt niet viel want dat had het nog mooier gemaakt.

Leuk dat luukie weer gescoord heeft. Nummer 1 spits bij Barca. Depay weer waardeloos als altijd

8 januari 2022 om 20:38

Helemaal eens dikke KARMA.

Gerechtigheid!!!!! wat een jankerds bij barca zeg niet normaal joh!!! bij ieder contact liggen huilen alsof je bijna doodgaat. Zit bijna geen voetbal meer in joh. En die Pique had toch ook dik rood moeten krijgen. Scheids was zeker niet goed.

8 januari 2022 om 20:44

'Misbaksel van een Alves'? Doe is normaal.

9 januari 2022 om 07:23

Heb je het aanstellen gemist? Anti voetbal is het

8 januari 2022 om 20:57

Mooi om te zien hoe Luuk dat doet. Natuurlijk niet het niveau wat Barca moet nastreven, maar hij werkt er ontzettend hard voor en flikt het wel gewoon. Jammer dat die eerste goal werd afgekeurd.

8 januari 2022 om 21:10

Ik denk eerder op dit moment dat Luuk niet naar het niveau van Barca moet nastreven. Het spel dat Barca op de mat legt is niet om aan te gluren. Iedereen zegt dat er een verbetering in zit maar is nergens te zien. Het enige wat Xavi zijn stempel in drukt is het toneelspel (het faken van blessures, tijdrekken en spelbederf) waar hij zelf uitmuntend in was toen hij nog voetbalde, maarja omdat hij goed kon voetballen werd dat maar door de vingers gezien.

8 januari 2022 om 21:17

Wat praat jij toch onzin hè. Pak je rockett en ga uit deze topic

8 januari 2022 om 21:58

Ach ach, is er eentje weer getrapt op zijn teentjes omdat die niet tegen de waarheid kan? Geniet maar lekker van het schitterende spel en gelijkspel tegen Grenada dan als je dat wel goed vindt

8 januari 2022 om 22:13

Ik ben niet op mijn teentje getrap. Ik geef mijn mening en jij praat onzin. Luuk moet blij zijn dat die bij barca speelt. Faken en toneel spelen gebeurt bij elke club. Je moet gaan. Je rockett gaat zo vertrekken.Ik zal altijd geniet van barca in GTST. Voor welke club ben jij??

8 januari 2022 om 22:31

Wat een goed onderbouwde mening zeg. Ik zie alleen nergens argumenten staan? Alleen dat ik moet gaan hahaha?? Wat een niveau.. En over niveau gesproken met 'voor welke club ben jij', als je het zo graag wilt weten. Ik support FC Grammatica

8 januari 2022 om 22:41

Welke club support je. Of durf je dat niet te zeggen.

9 januari 2022 om 00:26

Ach let niet op die supporter van de plaatselijke amateur theater vereniging uit Barcelona. Die weet al maanden niks zinnigs te melden

Depay komt er in en alles stort in. Werkelijk waar alles fout gedaan. Vul de rest zelf maar in

8 januari 2022 om 20:31

Depay mag van mij niet meer basis starten, die man lijdt zoveel balverlies niet normaal. Snap niet waarom we memphis hebben. Alleen koeman wilde hem

8 januari 2022 om 20:31

Hahah en nu is alles weer Depay zijn schuld ? 🤣

8 januari 2022 om 20:36

Haha ja niet te geloven. Er is maar 1 schuldige en dat is de man die met geel op zak zo’n domme tackle inzet.

8 januari 2022 om 20:37

Lijkt wel de Spaanse pers. De rode kaart van gavi zal ook aan hem liggen

Luuk moet daar weg man. Verdoet zijn tijd bij die ploeg. Tijd voor een stap omhoog.

8 januari 2022 om 20:33

De enige die er daar wat van kan. Gewoon tijd om een mooie stap omhoog te maken. Zou Augsburg niet leuk zijn?

8 januari 2022 om 20:40

Dortmund lijkt me een leuke club voor Luuk. Is een uitstekende kopper en werkt keihard.

8 januari 2022 om 20:51

@dutchkurd - Je weet dat @migi en @ajaxf1 best sarcastisch zijn he? En als je van Haaland naar De Jong gaat, dan mag Zorc wel gelijk zijn koffers pakken.

8 januari 2022 om 20:54

Juist! Luuk ruilen met Haaland 😉

8 januari 2022 om 22:15

Haalend gaat weg en luuk past bij Dortmund niet voor de hele 90 minuten maar meer als stormbreuker. Laaste 30/40minuten

8 januari 2022 om 20:33

@migi terug naar PSV gaan is een stap omhoog voor Luuk. PSV doet mee om het kampioenschap. Barca kan daar nog niet eens aan ruiken..

8 januari 2022 om 20:48

Is dit sarcasme?

8 januari 2022 om 21:00

Momenteel niet denk ik. Ik zie Barca nu niet bepaald beter voetballen dan onder Koeman......

9 januari 2022 om 00:19

Met PSV kan hij CL spelen.

9 januari 2022 om 00:30

Juist lekker met PSV spelen voor het kampioenschap en een CL ticket.

8 januari 2022 om 21:11

Luuk The Goat

Terechte uitslag maar waarom die wissel van de Jong voor Depay snap ik niet.

Totaal onnodig weggegeven. Stom van Gavi. Hoop dat hij hiervan leert en stopt met die doldwaze tackles.

Er zal een hoop over barca en de scheids gesproken worden. Wellicht terecht. Ik wil op mijn beurt Granada complimenten geven. Speelde leuk voetbal, kijkt lekker weg en verdiende minimaal een punt.

8 januari 2022 om 20:32

Ik vond Granada eigenlijk tegenvallen. Pas na de 0-1 hebben ze goed gespeeld. Door die rode kaart halen ze nog wel een leuk resultaat, maar ze hebben eerder dit seizoen thuis gewonnen van Sevilla en Atletico en toen speelden ze beter.

8 januari 2022 om 21:18

Je kan niet altijd goed spelen, al helemaal niet als Granada zijnde. Anders stonden ze wel 1e

Resultaten zijn onder Xavi niks verbeterd en het spel nauwelijks. Ben benieuwd of Xavi net zo weinig krediet krijgt als clublegend Ronald.....

Laporta zal wss een handje boven het hoofd houden van hem, succes met Haaland in ieder geval!

8 januari 2022 om 20:32

Ik heb je de hele live reactie niet gezien tot gavi rood kreeg. Afgelopen 3 wedstrijden was je ook stil en als ze verliezen ben je opeens daar om constant dezelfde woorden te herhalen

8 januari 2022 om 20:34

Zijn meer die dat doen

8 januari 2022 om 20:39

Ik geef gewoon mijn blik op de situatie. Mag dat niet?

8 januari 2022 om 20:52

Die knul is 17, wordt al een soort van verwacht dat hij de ploeg moet dragen. Mag hij ietwat tijd krijgen? Ja hij is af en toe wat onbesuisd, maar ik vind dat hij toch wel wat toe voegt. In ieder geval veel meer dan Depay of Dembele.

8 januari 2022 om 20:37

Of Koeman terecht of niet ontslagen is, hij heeft wel bijna 1,5 jaar de tijd gehad. Ze hebben hem nog lang de kans gegeven.

8 januari 2022 om 22:52

@linksbuiten Je hebt echt overduidelijk een gekleurde bril op altijd alsjeblieft zeg, forum wordt niet beter er van

9 januari 2022 om 02:13

ipv trollen kan je ook een keertje je calculator bovenhalen he slimmerik. Onder Koeman 1,4 punten per wedstrijd. Onder Xavi 2 punten per wedstrijd.

"resultaten onder Xavi niks verbeterd" Man man man wat zijn die lui toch kansloos met hun Koeman gezever.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat Xavi heeft overgepakt in de drukste periode en de meeste blessures/afwezigen voor de kiezen krijgt in de voorbije 2 jaar. Allemaal zonder een dag voorbereiding te hebben met deze jongens laat staan 5 weken in de zomer.

9 januari 2022 om 17:55

Dit is wel echt vertekend beeld.

Waar de resultaten bij Koeman enorm tegen zaten, zitten ze bij Xavi enorm mee. Los van Elche en Sevilla (tegen wie ze niet eens wisten te winnen met een man meer) waren ze in geen enkele wedstrijd duidelijk beter, maar ze hebben daar wel een hoop van gewonnen.

Koeman miste ook voortdurend een groot deel van de selectie, dat is niet nieuw onder Xavi. Mogelijk door Covid mist Xavi nog meer, maar het grote verschil os dat de tegenstanders nu ook veel meer spelers missen dan een paar maanden terug

9 januari 2022 om 18:07

Na om en bij 10 wedstrijd verwerp ik elke suggestie van gelukWaarom breng je nutteloze depay erin voor luuk die goed speelt. Nu hopen dat ie weer geblesseerd raakt.

Depay is geen spits, had gewoon Luuk erin gelaten en Depay op de plek van dembele gezet.

8 januari 2022 om 20:38

Dat dacht ik ook

Zeer jammer.... ma ja Gavi laat z'n ploeg gewoon voor een zeer domme overtreding. Die top 4 komt nog wel. Als Pedri, Fati en Ferran komen dan zal de ploeg beter draaien.

Zo typisch weer om het weg te geven in de laatste minuten. Erg jammer, vond Barca best 'ok' spelen.

De kansen worden zo nonchalant uitgespeeld, vooral Abde die totaal geen oog voor medespelers heeft. Als je dan ook nog gelijk staat, kan ik me erg ergeren hieraan.

Verder speelde Alves wel een erg sterke wedstrijd. Hopelijk kan hij dit volhouden.

8 januari 2022 om 20:34

Best 'ok' spelen? Ik kijk niet vaak Barcelona, maar wat viel het niveau me zwaar tegen zeg. De passing was slap en er werd weinig initiatief genomen. Die afstandsschoten van Dembele en Jutgla waren ook om van te huilen.

8 januari 2022 om 20:44

Ja, ik vond dat ze 'ok' speelden. Als je niet vaak naar Barca kijkt dan weet je ook niet dat het niveau zo erg is gedaald dat dit 'ok' is.

8 januari 2022 om 20:49

Naja Barcelona speelde vandaag tegen Granada en het lukte ze nauwelijks om kansen te creeëren. Volgens mij hebben ze welgeteld één schot op doel. Vond alleen Nico en De Jong degelijk spelen. Maar hopelijk komen er voor Barcelona-fans weer betere tijden aan!

Rare wissels van Xavi zeg. Jutgla en De Jong waren echt prima. Snap niet waarom Xavi ze dan in de 60e minuut al van het veld haalt. Memphis en Abde brachten namelijk helemaal niks. Tactisch is het bij Xavi nog niet helemaal. En Gavi is helaas nog te wild. Dus die rode kaart zag je al mijlenver aankomen. Hij is ontzettend jong maar dat moet er wel uit. Want krijgt elke wedstrijd wel geel. Granada goed teruggeknokt en bleven voetballen toen. De scheids was wel de weg kwijt zeg. Hoe hij bij die tackle van Pique niks ziet is wel van de zotte.8 januari 2022 om 20:34

Ik denk dat de scheids dacht van, als ik deze Pique van het veld stuur, gaat hij me op social media 'exposen' :P

Ben wel wat gewend qua scheidsrechters maar dit was wel een dieptepuntje hoor. Frustrerend voor de voetballiefhebber. En daardoor kun je eigenlijk vrij weinig over deze wedstrijd zeggen, behalve dan dat Xavi tot nog toe geen gelukkige hand van wisselen heeft.

8 januari 2022 om 20:57

Zon inconsequent als het maar zijn kan. Opzichtig sparen van bepaalde spelers en verder gewoon niet een duidelijke lijn. Wat dat betreft deed hij het niveau van Barca eer aan.

Laatste half uur was Barca gewoon heel slecht, ze hadden vaak de ruimte om een tegenaanval op te zetten, maar leken telkens in te houden, gingen niet op zoek naar die 2de goal.
Snap niet waarom ze 2de helft altijd zwakker worden.
Alba was de slechtste langs Barca’s kant, samen met Depay.
Dien Depay moet je gewoon nu proberen te verkopen voor 10mil ofzo, nuttelose speler

Wel grappig dat mensen die al tijden lang roepen dat Luuk er niks van kan nu lopen te huilen wanneer hij gewisseld wordt. Ook typisch dat wanneer Gavi een super domme 2e gele pakt het de schuld is van Xavi dat hij hem niet wisselt. Frenkie had eens zo’n domme kaart moeten pakken dan was het forum te klein geweest.

8 januari 2022 om 20:36

Luuk speelde een goede wedstrijd, het is dan toch logischer om hem te Houden. Depay is ook niet een bepaalde counterspits gebleken.

9 januari 2022 om 02:21

Als je het verschil tussen Gavi en FDJ niet snapt dan heb je het inzicht van een stoeptegel. Gavi is 17 en speelt pas voor het eerst ooit op seniorenniveau (zelfs nooit echt bij Barca B gespeeld, kwam rechtstreeks van de u19). Die jongen is nog een kind. FDJ is bijna 25 en heeft er ondertussen 7 seizoenen op het hoogste niveau opzitten waarvan 4 bij Barca. Zo iemand zou de mentale rust en professionaliteit moeten hebben om na een gele kaart de juiste keuzes te maken. Van iemand van 17 kan je dat niet verwachten en zulke jonge spelers moet je als coach dus in bescherming nemen tegen zichzelf. Op elk vlak trouwens, van uitsluitingen zoals vandaag maar ook in de media (nooit mee in de persconferentie nemen en nauwelijks interviews laten doen na de wedstrijd) en ook tegen blessures en oververmoeidheid zoals Pedri vorig seizoen.

9 januari 2022 om 17:40

Als je al 10 jaar voetbalt kun je natuurlijk niet begrijpen dat je geen tackle van achteren moet inzetten wanneer je al geel op zak hebt. In de jeugd kun je namelijk iedereen zonder consequenties neer schoffelen. Je hebt helemaal gelijk. Bij elke volgende gele kaart die Gavi pakt (zo’n beetje 3 kwart van de wedstrijden dus) moet Xavi hem gelijk wisselen. Wellicht heb je zelf nooit op een fatsoenlijk niveau gevoetbald….

9 januari 2022 om 17:55

Tja je wil het gewoon niet snappen he.

Wat een matige speler is depay! Tot aan de wissels speelde barca prima. Zelfs Luuk brengt meer dan depay wat een overschatte speler is dat en het ergste van alles hij denkt zelf dat hij bij de top hoort dat maakt het nog triester!!

Gaat wel super na Koemans vertrek. Krijgt Xavi ook eens wat kritiek of is er alleen maar smoesjes. Wat een drama zeg! Ziet er niet uit! En weer punten verspeeld.

8 januari 2022 om 20:37

Koeman moet terug tikkie taka van Koeman is nog nooit vertoond. Koeman de redder de messias. Kom terug aub en vergeet Donny Verbeek niet mee te nemen en daley blind!!!

8 januari 2022 om 20:48

Wijnaldum ben je vergeten

8 januari 2022 om 21:43

Natuurlijk niet. Xavi en Laporta zijn de verlossers. Ferran de messias. Het is 100% de schuld van Koeman, Memphis, De Jong (x2) en elke andere Nederlander dat Barca in zo'n diepe put zit.

8 januari 2022 om 22:53

Koeman is niet geschikte coach voor de top. Xavi en Laporta heb ik vertrouwen in. Memphis heb ik nooit wat gevonden. Frenkie wil ik graag op de cvm positie zien. De jong is geen barca speler, maar ben blij voor hem, met ze doelpunten.

Wie heeft gezegd dat ferran de messias is. Ik wil dat graag lezen

8 januari 2022 om 23:15

Koeman is zeker geen geschikte coach voor Barca. Luuk zou niet het niveau moeten zijn wat Barca nastreeft en Memphis past niet in de speelstijl. Frenkie kan beter fungeren als cvm, zeker. Maar Busquets gaan ze niet aan de kant schuiven om dat te proberen.

In dit en voorgaande artikelen zijn er meerdere mensen geweest die verkondigden dat als Ferran komt alles op zn plaats gaat vallen. Hem de messias (en mijn hele post) was een beetje gekscherend.

Het is een beetje vermoeiend om zoveel Barca supporters constant naar (toevallig Nederlandse, maar dat is best irrelevant) zondebokken te zien zoeken.

Dat Koeman geen geschikte coach was is duidelijk. Maar de problemen van Barca zijn een stuk dieper dan een coach en een paar spelers.
Bartomeu heeft er met zijn wanbeleid een puinzooi van gemaakt, maar hoe kan iemand naar het werk van Laporta kijken en niet de conclusie trekken dat hij het gat alleen maar dieper aan het graven is? In een korte periode heeft hij de schuld al verdubbeld. Ik bedoel dit ook trouwens echt niet met venijn. Maar systematisch wanbeleid kan een club in een diepe put gooien. Dat moet echt aangepakt worden voor het te laat is.

8 januari 2022 om 21:44

2 punten per wedstrijd vs 1,4. Ik vraag me echt af waar mensen hun verstand hebben zitten dat ze blijven volhouden dat het niet beter gaat... Ongelooflook wat een droeftoeters toch allemaal. Ik weet dat Koeman een landgenoot is hoor maar jeetje

Wat is Xavi toch een nietsnut van een trainer. Luuk de Jong eruit halen terwijl hij een perfect aanspeelpunt in de spits was voor eventuele voorzetten. En je ziet de tegengoal aankomen, maar tactisch iets aanpassen heeft Xavi nooit van gehoord. Het spel is nog slechter dan onder koeman en de punten ook. Dembele en Gavi speelden allebei slechtste wedstrijd van het seizoen. Dani Alves op deze leeftijd nog beste speler van Barca by far.

8 januari 2022 om 20:49

De punten zijn ook slechter ja? Koeman: 15 punten gehaald van de mogelijke 30. Xavi: 15 punten gehaald van de mogelijke 24. Het is nu wel genoeg geweest met die Koeman van jullie hoor. Mooi dat Xavi na de wedstrijd gewoon kritisch naar zichzelf kijkt, kon je van Koeman niet zeggen.

8 januari 2022 om 21:01

Ik word er ook moe van. Wat hebben ze toch met Koeman.

8 januari 2022 om 21:10

Kan je ook omdraaien, waarom hebben ze toch zoveel met xavi?

8 januari 2022 om 21:38

Heb niet zozeer iets met Koeman , maar ben wel van mening dat het voetbal er niet beter op geworden is onder Xavi. Terwijl Koeman er uit moest en Xavi het wel weer even zou doen. Logisch toch dat daar dan op gereageerd word.

8 januari 2022 om 21:46

Xavi is er pas 2 maanden zonder voorbereiding niks, verwacht je dan zomaar Pep Guardiola voetbal? Als Koeman 15 maanden kreeg, geef Xavi dan ook wat tijd.

8 januari 2022 om 21:46

Snap ik, maar Xavi doet het beter dan Koeman. Koeman heeft 1,5 jaar de tijd gehad en nog lukte het niet. Bij Xavi zie ik tenminste een groei. Met Koeman deden we niet mee met de top 4. Dat weet ik wel zeker

8 januari 2022 om 22:14

Hij krijgt van mij alle tijd en hoop ook dat Barcelona weer op het niveau komt wat ik van hun gewend ben. Maar ben er na 2 maanden nog niet van overtuigd dat Xavi dit voor elkaar gaat krijgen. En zie slot ja mag toch wel iets van verbetering zien. Of zou dan toch de selectie zo slecht zijn en deed Koeman het nog niet eens zo slecht?

8 januari 2022 om 22:32

Hoe jij het beleid van Barca blijft verdedigen is anders ook schrijnend te noemen, een eerlijke supporter kijkt ook kritisch naar haar iconen.

8 januari 2022 om 22:40

Hoe jullie Koeman maar blijven verdedigen is walgelijk. Alleen in Nederland wordt er nog over Koeman gesproken, zelfs 2 a 3 maanden na z’n ontslag. Bij Madrid hebben ze het toch ook niet meer over Zidane? Bij Chelsea hebben ze het toch ook niet over Lampard?

8 januari 2022 om 22:55

Zidane is wel een ander verhaal denk ik. En de supporters van Chelsea hebben het zeker nog over lampard. En ik verdedig Koeman niet , maar ik vind persoonlijk dat ie in zo’n tering bende terecht is gekomen dat er maar weinig trainers er iets van zouden bakken. Xavi zou het tegendeel bewezen. Volgens vele vooraf dat ie begon. Maar ik zie daar weinig van terug. Oh en je refereert zelf ook terug op Koeman als het over de punten gaat dus niet zo gek dat andere dat ook doen

9 januari 2022 om 02:24

De punten zijn aantoonbaar veel beter. Doe toch eerst even je research voor je jezelf voor paal zet (niet alleen jij, de hele Koeman cult hier op vz). Wat betreft je andere punten: zijn in-game management vind ik tot nu toe ronduit zwak en defensief is hij tactisch ook vrij onbekwaam imo. Toch doet hij ook genoeg juist dus een nietsnut van een trainer is hij zeker niet. Een nieuwe Pep of Zidane zit er wat mij betreft absoluut niet in maar er zit imo genoeg progressie in om hem even de tijd te geven, wie weet is hij een prima trainer voor dit Barca de komende 2-3 jaar.

Respect voor alves, oud en tijdje niet gespeeld. Alsnog zo goed en fit. Was ff benieuwd wat hij verdient, vergeleken met wat pique gister had gepost is het bjjna niks. 155k per jaar namelijk

8 januari 2022 om 20:38

Alves heeft volgens mij meer een prestatiecontract. Correct me if i'm wrong.

8 januari 2022 om 21:14

Wat houdt dat precies in? Moet ik dan denken aan aantal assists en goals per seizoen?

8 januari 2022 om 22:24

Nee volgens mij ligt het salaris per gespeelde wedstrijd hoger dan gemiddeld.

8 januari 2022 om 20:59

En wat een instelling en drive heeft deze man. Helaas zijn theaterkunsten nog niet opgegeven, maar er gebeurt altijd wel wat als hij speelt. En wat een prachtige assist.

Ze moeten zich de oren uit de kop schamen bij Barca.

Zo'n wereldspeler als Luuk de Jong moet je natuurlijk nooit wisselen. Automatisch krijg je dan deksel op de neus.

Prachtig seizoen tot dusver. Had niet verwacht dat ik zoveel zou meepakken van de Liga maar zo blijkt de sadist in mij toch te overwinnen. Persoonlijk vind ik de doelpunten van Luuk de Jong echt het verhaal helemaal af maken. Wat een ongelooflijk top seizoen en wat een hilarische wedstrijden zie ik!

Gerechtigheid!!!!! wat een jankerds bij barca zeg niet normaal joh!!! bij ieder contact liggen huilen alsof je bijna doodgaat. Zit bijna geen voetbal meer in joh. En die Pique had toch ook dik rood moeten krijgen. Scheids was zeker niet goed.

8 januari 2022 om 20:36

Haha en Granada deed dat niet voor de rode kaart? Luis Milla voorop

Onervaren coach, onervaren speler. Je zag al dat Gavi te wild was. Bovendien speelde Luuk goed, Depay bracht niks in.

Ben benieuwd wie mij kan uitleggen wat Depay precies wist toe te voegen aan de wedstrijd. Was zijn wissel nou echt nodig? Haal je vervolgens enige dreiging op snelheid eruit met Dembele daarnaast en ja hoor 1-1 valt.

Pique moest ook tweede gele kaart ontvangen, maar scheids spaarde hem gewoon, omdat kort ervoor Gavi eraf gestuurd werd. Zelfs als Barca fan vind ik dat een laffe beslissing.

Granada dit seizoen scoort ieder wedstrijd en hebben in La Liga meeste doelpunten uit corners (7), dus dat uiteindelijk het 1-1 werd vind ik niet eens zo gek. Vooral omdat ze vorig seizoen ons in Camp Nou zelfs wisten te verslaan. De kleine clubs zijn al jaren niet meer bang voor Barcelona en graven zich niet meer 90 minuten in. Nu durven ze aan te vallen en 9 van de 10 keer worden ze er voor beloond ook nog pfft. Wat een tijden zeg.

Wordt je bijna derde en geef je het zo weg. Het is dat Barcelona geluk heeft dat de concurrentie niet sterk is, maar anders zouden ze zomaar buiten de top 4 eindigen.

8 januari 2022 om 20:38

Xavi fout waarom de Jong er uithalen voor depay dembelle zo snel mogelijk verkopen schande dat die man nog meer salaris wil opstrijken constant geblesseerd en vandaag
Ook weer onder de maat elk schot derde ring.
Gavi had allang gewisseld moeten worden voegde niets toe aan deze wedstrijd en maakt veelste veel overtredingen.

Wat heb ik mij geërgerd aan de scheidsrechter. Hoe kan je in godsnaam zo’n slechte match fluiten?

Over Barcelona zal ik maar zwijgen. Ik heb precies Albacete vs Leganes gekeken vandaag.

Die Gavi moet eens wat rustiger worden, drinkt precies 5 pre-workout shakes voor een wedstrijd.

Felicitaties aan Luuk De Jong. Heeft prima gespeeld. Dan heb je Depay, die gewoon onzichtbaar is.

8 januari 2022 om 20:42

Haha wie had had jaren terug kunnen denken toen ze samen bij ons speelden dat de Jong meer zou toevoegen aan barca als depay.

Bizar om te moeten constateren en waarschijnlijk niet bepaald objectief.. Maar waarom moest Luuk er opeens uit?? Memphis die maanden niet heeft gespeeld en ook weer niets tot bijna niets heeft laten zien.. Echt doodzonde dit van Barca, maar het spelverloop, de rode kaart, naar achter lopen en hem dan tegen krijgen in de 90e minuut uit een corner tegen zo'n club die doorgaans alleen maar de bus parkeert, rolt en zeikt.. Het is ook wel weer niet zo verrassend dat dit Barca hem dan zo weggeeft.. Als Koeman zo had gewisseld was hij waarschijnlijk door de Spaanse pers geslacht. Hoe dan ook: dit is Barca voor de komende jaren

Snap ook niet waarom hij Gavi niet eruit haalde. Die zat al dicht tegen zijn 2de gele kaart aan voor zijn daadwerkelijke 2de gele. Memphis kon je net zo goed op de bank laten. Nul inbreng en amper arbeid. Leek even weer of Xavi zijn voorganger langs de lijn stond met zijn oerdomme wissels.

Met depay speelt Barca gewoon met 10 man. Voegt letterlijk niks mee. En dan ook nog eens Luukinho eruit halen voor depay. Tja Xavi je vraagt er gewoon om punten te laten liggen.

Wat een topspits die Luuk de Jong. Jammer dat de rest van het team zich niet aan zij niveau kan optrekken

Luuk eruit halen…..


Gavi pakt heel veel kaarten en speelt altijd op het randje. Xavi had bij zijn eerste kaart moeten ingrijpen. Maar okay Xavi wou liever een af van onze goede opstelling. Eindelijk iemand die Luuk kan bedienen en je veranderd het een minuut later.

Doodzonde.. vanaf het moment dat García eraf ging was het eigenlijk niks meer, die jongen speelde echt een goede wedstrijd. En ohja, jutgla&luuk>abde&memphis. Verder terecht punt voor Granada.

Jammer!! Xavi had in deze Gavi moeten beschermen door eerder te wisselen. Zat niet lekker in de wedstrijd, net hersteld en geel op zak. Alle ingrediënten om snel te wisselen. Maar hier leren we weer van. Visca Elbarca!!

En dan mag Pique de handjes dichtknijpen omdat de scheids hem -tig keer spaarde en weigerde zijn tweede gele of direct rode kaart te geven. De scheids nam de hele wedstrijd met enige regelmaat foute beslissingen, waarvan Granada het meest te lijden had. Maar er moet bij Barcelona wel heel veel gebeuren voordat die club weer een beetje op topniveau mee kan.

8 januari 2022 om 21:03

Bizar hè?

LdJ wordt zo nog een sensatie bij FC Barcelona

Een onterecht afgekeurde goal van Luuk de Jong, een niet gegeven penalty na een overtreding op Luuk de Jong, een volstrekt belachelijke wissel van Xavi en een domme rode kaart van Gavi, tja, en dan kun je tegen een gelijkspelletje aan lopen.

8 januari 2022 om 21:01

Noem anders even al die dingen van Barcelona op? Piqué met 4x geel, lenglet? En hoezo onterecht?

8 januari 2022 om 21:33

Je bent een stukje tekst vergeten, volgens mij. Waarschijnlijk gaat dat verder met: en Granada een pingel onthouden, vele gele niet gegeven kaarten aan Barcelona. Zoiets. Maar dat zal nog wel komen, toch??

Wel mooi dat de beste man bij Barcelona een 38-jarige routinier is die een half jaar geen wedstrijden gespeeld heeft. Cristo Redentor.

Hoe kan die Gavi nog gezien worden als groot talent? Die jongen loopt nu eindelijk een keer tegen rood op maar hoevaak hij al ontsnapt is aan een gele kaart is niet normaal. Vandaag overigens meerdere spelers dat rood had moeten hebben, vooral piqué. Alsof je naar een Getafe zat te kijken.

8 januari 2022 om 21:04

Het is een groot talent omdat hij een hele goede techniek heeft. Is een smaakmaker de afgelopen tijd. Hij is wel nog heel wild, maar dat kan hij nog wel leren.

8 januari 2022 om 21:13

Hij is pas 17. Gaat alleen maar groeien. Aan je naam te zien weet jij het vast wel. Hoe vaak pakt ramos onnodige rode kaarten??.

8 januari 2022 om 22:04

Gek, Camavinga heb ik je wel een toptalent zien noemen... Is ouder, brengt tot nut toe minder en is minstens even onstuimig....

9 januari 2022 om 14:59

En op welke plek staat Camavinga met Real? En hoeveel punten laat Camavinga liggen met Real? Gavi speelt meer omdat hij bij een middenmotor speelt en zelfs daar minder laat zien. Gavi zelf gaat ook nog regelmatig de mist in. Hoeveel tegendoelpunten heeft Camavinga al ingeleid?

9 januari 2022 om 15:49

Dat zijn allemaal arbitraire en subjectieve dingen die je daar aan haalt. Jij zegt hierboven dat een 17-jarige geen toptalent is omdat ie teveel kaarten pakt en teveel fouten maakt. Objectief gezien maakt Camavinga meer fouten en pakt ie meer kaarten per 90 terwijl hij meer ervaring heeft en die heb je wel al een toptalent genoemd. Dat is dus objectief gezien een hypocriete stelling die nergens op slaat, hoe je het ook wil inkleden.

Dan wil ik er verder niet eens op ingaan hoe simpel je wel niet moet zijn om Gavi geen top talent te vinden.

Ik zei het ook na die vorige goal van Luuk: bedien je ‘m fatsoenlijk, dan kopt hij ze vaak wel raak. Nu weer. Jammer voor hem dat hij niet weer de matchwinner is, maar hij tankt wel enorm veel vertrouwen zo. Toppie.

Tuurlijk, Barca heeft momenteel niet zo’n brede selectie. Maar dan hoeft het nog niet zo te zijn dat je als trainer een wisselbeleid hanteert die je niet kan volgen. Luuk, die als prima aanspeelpunt fungeerde werd gewisseld. Gavi die hele wedstrijd bijzonder matig en op het randje speelde laat hij dan weer staan. Xavi, oude wijn in nieuwe zakken. Die Champions League plaatsing staat gewoon op de tocht. Bizar.

Belachelijk dat Luuk geen penalty meekreeg. Memphis kan heel goed voetballen en werkt keihard. Zet hem in zijn kracht.

9 januari 2022 om 15:51

Proest... Memphis werkt keihard? Ja hij doet keihard zijn best om mij oorpijn te geven met zijn troep die hij voor rap ziet. Op het veld is er bij Barca tot nu toe nog weinig van dat harde werken te zien geweest. Loopt erbij als een luie vedette.

Het gaat echt een stuk beter nu Koeman weg is, hoop dat Xavi deze lijn kan doortrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

816 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 28 12 3 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Laatste balcontact Traoré in Camp Nou tekenend voor spel van Barcelona

Villarreal heeft zich zondagavond op bezoek bij Barcelona verzekerd van een ticket voor de Conference League. De ploeg van Xavi maakte tijdens de laatste speelronde van LaLiga in het eigen Camp...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren