Vitesse neemt per direct afscheid van Oussama Tannane

Vrijdag, 7 januari 2022 om 19:32Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:33

De wegen van Vitesse en Oussama Tannane scheiden definitief en per direct, zo melden de Arnhemmers via de officiële kanalen. Het contract van de 27-jarige aanvallende middenvelder is na tweeënhalf jaar in Arnhemse dienst in onderling overleg ontbonden. "Vitesse bedankt Tannane voor zijn bijdrage in het shirt van Vitesse en wenst hem veel succes voor de toekomst", zo zegt de club. De nummer tien geniet belangstelling van de Turkse club Göztepe, zo meldde De Gelderlander donderdagavond.

Tannane was uitgerangeerd in Arnhem: hij werd eind september uit de selectie gezet, omdat Thomas Letsch niet te spreken was over zijn houding. In de ogen van de trainer reageerde Tannane niet goed op zijn rol als wisselspeler. Hij zou niet gefocust zijn geweest en werd buiten de selectie gezet voor wedstrijden tegen Stade Rennes en Feyenoord; uiteindelijk keerde hij nooit meer terug in de spelersgroep.

Tannane, elfvoudig international van Marokko, was in het Vitesse-shirt goed voor 61 wedstrijden, 15 doelpunten en 17 assists. De ex-speler van onder meer Heracles Almelo, Saint-Étienne en FC Utrecht was vorig seizoen een belangrijke schakel in het team dat de vierde plek in de Eredivisie en de finale van de TOTO KNVB Beker wist te behalen.

Na het uitblijven van een zomertransfer verliep dit seizoen anders voor Tannane. De linkspoot maakte eerst nog een waardevolle treffer in de spectaculaire uitwedstrijd tegen Anderlecht (3-3) in de play-offs van de Conference League, maar maakte sinds de tweede week van oktober geen deel meer uit van de eerste selectie. In afwachting van een oplossing trainde Tannane mee met Vitesse Onder 21. Nu is de oplossing voor de situatie dus gevonden, in de vorm van een contractontbinding.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door jeron)

Jammer dat deze jongen niet de juiste instelling heeft. Je krijgt een kans waar miljoenen jongeren van dromen, en dan ga je er zo mee om. Heel erg zonde!

7 januari 2022 om 20:00

Maar nu gaat ie in Turkije miljoenen pakken..

7 januari 2022 om 20:40

Alsof je in Turkije bij elke club miljoenen pakt..ja over enkele jaren misschien. Maar dat deed die bij Vitesse vast ook wel.

7 januari 2022 om 20:45

Hij gaat een miljoenen contract tekenen maat

7 januari 2022 om 21:45

Miljoenen lijkt me sterk. Sneijder pakte bij Galatasaray ongeveer 3 miljoen per jaar. Aangezien die van een veel hoger kaliber is en ook door zijn verleden veel hoger salaris kreeg lijkt het mij sterk dat Tannane een miljoenencontract gaat tekenen. Van Hintum ging destijds 4/5 keer meer verdienen dan bij PEC, wat uitkomt op max. 5 ton, wat hij waarschijnlijk nog niet eens redde. Een club gaat neem ik aan sowieso geen lang contract aan met een speler die overal na max. 2 seizoenen met problemen weg ging.

7 januari 2022 om 22:09

Je weet dat de economie daar net een giga dreun gekregen heeft he ..

7 januari 2022 om 22:16

Lira’s ja..

7 januari 2022 om 22:43

Alsof de nummer 19 van Turkije de luxe heeft om een speler miljoenen te betalen ten tijde van een financiele crisis. Die gaat waarschijnlijk hooguit net zoveel verdienen als hij bij Vitesse deed, als hij al aan een dergelijk bedrag komt. Als hij daadwerkelijk naar Goztepe gaat, gaat hij er qua club nog flink op achteruit ook.

7 januari 2022 om 20:33

Dat is wel zo, maar het voetbalwereldje is ook wel zo dat je bijna niet anders kan/mag zijn. Ik denk niet dat er veel bijzonders is gebeurd, maar dat er 1 of meerdere ego’s zijn gekrenkt door hem en dat dat hem nu heeft genekt.

Tja. Als aanvallende middenvelder deed hij zijn werk naar behoren tot goed. Toen ging hij moeilijk doen en een transfer eisen omdat hij zich te goed voelde voor Vitesse terwijl die club gewoon zijn niveau is. Overgewixht, vervelend doen. Zielig mannetje. Misschien wle typisch voor een aanvallende speler om dan moeilijk te gan doen. Als aanvallende apeler heeft hij een niveau behaald wat je mag verwachten van iemand op zijn positie, daarmee ben je nog niet ineens Vitesse ontgroeid.

7 januari 2022 om 19:47

Iemand die een transfer wil maken voelt zich te groot voor de club? Weleens nagedacht dat salaris en een beter klimaat ook kunnen meespelen.

Makkelijk zelf dingen invullen om je argumenten kracht bij te zetten.

Verder heeft ie dom gehandeld dat zeer zeker.

7 januari 2022 om 19:50

Hij heef teen contract getekent en dat moet je respecteren. Zowel als speler als als club.

7 januari 2022 om 20:13

Ik denk dat de grap hieraan is dat hij deze glazen nogal voor zichzelf had ingegooid. Je hebt vorig jaar winter dat Vitesse een transfer heeft tegengehouden, omdat (naar verluid) een club voor een dubbeltje op de eerste rang wou zitten en voor dat bedrag Vitesse Tannane liever hield (hierbij is overigens de club waarom het draaide niet eens bekend geworden dus heb ik mijn twijfels over hoe serieus het was). Toen heeft Tannane eigenlijk drie maanden lang met tegenzin gelopen bij Vitesse omdat hij graag die transfer had gemaakt, alvorens zich in de laatste maand te herpakken en weer wat van zijn niveau te laten zien.

De afspraak lag er ook gewoon met Vitesse dat hij in de zomer weg mocht voor een relatief laag bedrag (gezien hij anders uit zijn contract zou lopen en ook als blijk van waardering). Hiervoor is hij in de zomer ook nog bij Fenerbahce geweest die eigenlijk als enigste club interesse had (en wat natuurlijk wel een match zou kunnen zijn, gezien hij daar de waardering kan krijgen waar hij altijd naar op zoek is), echter met de foto's op het vliegveld kon je alweer zien dat hij zich in de vakantie alles behalve fit had gehouden. Nu vind ik het helemaal prima als een voetballer zich niet fit houdt, maar daarmee verpest je de boel wel voor jezelf als je op zoek bent naar een transfer.

Hierbij zou ik me ook afvragen waarom zo weinig clubs interesse in je hebben terwijl je wel degelijk kan voetballen, alleen is het nadeel dat alle randvoorwaarden goed moeten zijn en dat volgens Tannane zelf altijd aan de omgeving (is het de pers, zijn het de medespelers, is het de tactiek of de club, het probleem ligt altijd elders dan bij Tannane). Dan wordt je vervolgens enkele wedstrijden op de bank gezet, omdat je enerzijds totaal niet fit bent (lees: overgewicht wat hem ook al de transfer kostte) en anderzijds je concurrent Ghobo uitstekend begon, en meteen wordt er met de pet naar gegooid en kan hij zich (naar verluid) niet normaal in de groep gedragen.

Ik gun Tannane echt het beste, want vind het een enorm leuke voetballer op het veld wanneer de bal in het spel is, alleen wanneer de bal buiten het spel is (of dit nu is met vieringen, interviews, wat dan ook) kan hij zich helaas zelden normaal gedragen. Het is zo jammer dat het talent bij hem gepaard gaat met zoveel bijzaken waarin hij het vooral zichzelf moeilijk maakt maar er ook niemand is die hem hierin op het juiste pad kan houden. Werd hij (ook bij Vitesse) oneerlijk behandeld door de media doordat ze alleen de negatieve zaken eruit lichten? Ja, echter heb je het hier zelf naar gemaakt dus probeer jezelf eroverheen te zetten en ga leuke dingen doen (of hou je er niet mee bezig). Leken de scheidsrechters de pik op hem te hebben? Ja, want in de Eredivisie was het wedstrijd in wedstrijd uit open schopseizoen op zowel Tannane als Bazoer zonder dat hier echt kaarten (noch overtredingen) voor werden gegeven, maar nogmaals probeer je hier over heen te zetten want de enigste acties als Tannane zijnde die je in de hand hebt zijn je eigen acties en laat dit nu net het probleem zijn waarom niemand meer zijn of haar vingers aan Tannane wil branden. Je had met Letsch een perfecte trainer om jezelf gewoon te bewijzen, die je ook de kans geeft op het veld en de ruimte om het voetbal zo in te vullen als je zelf prettig vindt. Hierbij is ook het leuke dat je bij Vitesse twee (door de media bestempelde) probleemkinderen had, met Bazoer en Tannane, waarbij het verschil lijkt te zijn dat Bazoer zelfs bij tegenslag wel stappen heeft gezet en ervoor bleef knokken en nu al bijna twee jaar onafgebroken uitblinkt in een nieuwe rol waardoor hij stappen kan zetten en Tannane zich ogenschijnlijk niet over zijn ego heen kon zetten en niet professioneel genoeg was zodat hij de stappen kon zetten waar hij zelf vindt dat hij thuis hoort.

Nogmaals ik hoop echt dat hij nu lekker in de luwte weer kan voetballen en dat het enigste wat we over hem horen eens in de zoveel weken een wondergoal of prachtactie is.

Tekent hoogstwaarschijnlijk bij Göztepe. Is wel een goede club voor hem en zij kunnen zeker een creatieve speler gebruiken maar hoop dat hij geen “probleemkind” wordt daar. Is een fantastische stad met een leuke aanhang dus als hij zijn koppie er bij houdt kan dit een zeer leuke stap zijn voor hem.

7 januari 2022 om 19:41

Gezien zijn verleden is de kans vrij groot dat hij ook daar niet lekker weg zal gaan. Het zegt ook wel wat dat hij op 27-jarige leeftijd (waar spelers meestal richting hun piek gaan) Vitesse moet inruilen voor de nummer 19 van de Turkse competitie. Nu vind ik dat men doorgaans nogal overdrijft als het op zijn talent aankomt, maar dat er meer in had gezeten dan dit, dat kunnen we denk ik wel stellen.

Zal een goede versterking zijn voor Feyenoord, maar door zijn gedrag haakt hij af bij de topclubs. Kwaliteit heeft hij. Zonde dat zo’n jonge niet een goede instelling heeft.

7 januari 2022 om 19:43

Dat valt ook nog wel mee. Z'n rendement is maar heel gewoon voor een aanvaller in de subtop en daar kan hij de ballen nog opeisen. Bij Feyenoord, Ajax en PSV zal dat alleen maar minder worden omdat daar betere spelers rondlopen.

7 januari 2022 om 19:50

Is Feyenoord nog wel een topclub? Feyenoord schat ik uiteraard hoger in dan Vitesse maar hij kan prima mee bij Feyenoord. PSV en Ajax is een ander verhaal, daar lopen natuurlijk betere spelers. Selectie van Feyenoord is niet breed. Een Tannane vind ik persoonlijk niet verkeerd om te hebben kwalitatief gezien, bij een club als Feyenoord.

7 januari 2022 om 20:00

Maar hij gaat er ook niet opvallen. Bovendien moet je hem alleen al door z'n gedrag niet eens willen. Niet voor niets lijkt hij naar de nummer 19 van Turkije te gaan. Dat zegt wel wat over de belangstelling, zeker omdat hij transfervrij is. Clubs willen de gok dus schijnbaar niet wagen.

8 januari 2022 om 12:01

Feyenoord is idd geen topclub meer kwa prestaties. Niet in de laatste plaats door mensen die denken als jij. Mensen die transfervrij net niet spelers willen halen of zelfs miljoenen betalen als Vejinovic, Larsson etc

8 januari 2022 om 13:31

Nee absoluut niet! fnoord is de nr 3 van Nl

Ben blij dat hij vertrokken is. Niemand twijfelt aan het talent van Tannane, alleen is het nooit mijn favoriet geweest. Hou echt wel van voetballers met ‘maniertjes’ zoals bijv een Bazoer. Maar Tannane heb ik, zonder dat ik hem uiteraard persoonlijk ken, een hele onsympathieke voetballer gevonden.

7 januari 2022 om 20:04

Het ligt eraan op welk niveau je dat talent plaatst. Hij heeft nog nooit iets speciaals gepresteerd in de Eredivisie en heeft het rendement van de gemiddelde subtop-aanvaller. Ik kan ook niet zeggen dat ik naar een geweldig talent sta te kijken als ik hem zie voetballen. De Marokkaanse ploeg ziet het schijnbaar ook niet heel erg in hem zitten, gezien het feit dat hij sinds 2016 slechts 11 interlands heeft gespeeld. Het is niet zo dat de concurrentie daar nou zo moordend is.

7 januari 2022 om 21:37

Mwa, je ziet wel aan hem dat hij geniaal is en er een heel hoog niveau mogelijk is bij hem.

7 januari 2022 om 22:36

Als dat zo was, was het er wel enigszins uitgekomen. We kunnen niet alles op z'n karakter schuiven, want dan kun je dat bij elke profvoetballer gaan doen. Onderaan de streep heeft hij nooit een geniaal(!) niveau aangetikt. Sterker nog; hij heeft nog nooit cijfers gehaald waarmee je bij Ajax hoge ogen gaat gooien. Voor Eredivisie-begrippen een leuke speler, maar meer ook niet.

8 januari 2022 om 11:42

Tuurlijk wel, hij heeft gewoon goede wedstrijden gespeeld waarin hij moeiteloos CL-niveau haalde. Het consistent halen is zijn probleem.

Goede voetballer, ik heb me vorig seizoen wel enorm geërgerd aan zijn egoïsme op het veld.
Elke vrije bal al was het van 40 meter probeerde hij in 1 keer op doel te knallen. Vooral in de bekerfinale was het fc tanane.

Jammer dat het zo is afgelopen. Was echt een goede match met Vitesse tot aan dit seizoen, leek het naar zijn zin te hebben en speelde leuk. Paar kleine domme incidentjes, maar hij was echt een meerwaarde voor de club. Vitesse had mss harder moeten meewerken aan een transfer afgelopen zomer, want nu winnen ze er ook niks op.

7 januari 2022 om 20:16

Volgens mij heeft Vitesse keihard zijn best gedaan hierin, echter was er gewoon relatief weinig interesse. Er is een club geweest met concrete interesse (fenerbahce), alleen zag je op het vliegveld al dat hij met een behoorlijke aantal kilo's overgewicht was aangekomen dus viel die transfer ook al meteen in het water (waar het natuurlijk ook aan de voorwaarden kan hebben gelegen). Je zou dan ook als speler kunnen denken, 'wel verdorie dan ga ik nog even keihard werken zodat ik in December alsnog een mooie stap kan maken' of je gooit er zoals Tannane met de pet naar en komt uiteindelijk (hoogstwaarschijnlijk) uit bij de nummer 19 van Turkije. Erg zonde hoe het is gelopen en vooral ook erg zonde dat er niemand in zijn omgeving is die hem op het juiste pad kan houden.

Blijft toch jammer vindt ik, was toch 1 vd smaakmakers van de eredivisie.
Jammer dat het zo moet eindigen

Zal hij inmiddels beseffen dat hij met zijn 27 jaar nu wel echt met zijn laatste kans bezig is als voetballer?
Verneuk je het nu ergens, dan is het wel gebeurt

7 januari 2022 om 20:05

Het is al wel redelijk gebeurd. Die jongen is transfervrij en het beste wat schijnbaar voorbij komt, is de nummer 19 van Turkije. Veel interesse is er dus schijnbaar ook niet voor hem en daar valt wel wat voor te zeggen.

7 januari 2022 om 21:55

Hij zal nog makkelijk tot zijn 34ste een club kunnen vinden. Ken je Collins John nog? Hij was na NEC ook afgeschreven, maar heeft nog jarenlang allerlei clubs gevonden.

7 januari 2022 om 22:04

Net even gekeken, allemaal clubs van een niveautje nul. Zo indrukwekkend zeg.

Als Tanana zo goed was en zich niet had laten gaan qua gewicht had je gewoon een betere club en contract kunnen hebben gehad. Of lekker in Qatar spelen en klaar. Dat is er dus niet.

7 januari 2022 om 22:10

De mensen waarop ik reageer doen alsof hij bij SC Joure moet gaan spelen, maar hij gaat nog jarenlang tonnen harken.

7 januari 2022 om 22:39

Ik heb het niet over z'n profcarriere, maar over de mogelijkheid om een relevante club te krijgen. We hebben het hier over de nummer 19 van een middelgrote competitie. Met alle respect, maar dan zat hij bij Vitesse beter. Als je transfervrij bent en het beste wat langskomt is de nummer 19 van de Turkse competitie, dan kun je gerust stellen dat je het behoorlijk verknald hebt als speler.

10 januari 2022 om 16:32

Maar als hij echt leeft voor de sport en zich gedraagt als een gefatsoeneerde jongen, dan lag zijn plafond niet bij Vitesse.

Dan had hij wellicht de komende jaren miljoenen kunnen harken ipv tonnen.

Beide is leuk geld en voetbal blijft voetbal, of je nu bij Liverpool speelt of bij Oliesjeik fm in de olie league 2

Blij dat hij weg is. Talent heeft hij genoeg. Jammer dat het aan zelfreflectie ontbreekt, nooit ligt iets aan hem. Dat lijkt me niet helemaal het geval als het altijd raak is....

Die kan Vitesse missen als kiespijn. Als straks Bazoer en Doekhi ook vertrokken zijn, zal Vitesse zeker de markt op gaan. Benieuwd waarmee Vitesse gaat komen zonder TD.

7 januari 2022 om 20:38

Ik hoop eigenlijk dat we slechts 1 van de 2 verkopen. Hahah vitesse is meer in het nieuws dan me lief is. Al is dit natuurlijk een goed bericht.

Toch wel jammer... gewoon geweldige voetballer en had er zoveel meer uit kunnen halen.

Maar Vitesse heeft hier goed aan gedaan. Niemand is groter dan de club.

Jammer goeie voetballer

Sfeergevoelig, elftal moet om hem draaien, gevoelig voor overgewicht, niet stabiel in prestaties, 27 jaar inmiddels dus weinig restwaarde, bij meerdere clubs problemen; tja dan passen potentiële clubs wel op. Dat wordt geen fraaie club voor Tannane. Zonde van het talent.

7 januari 2022 om 21:54

Overhypte voetballer. Ja heeft enkele fantastische momenten gehad bij Vitesse. Volgens mij zijn veel spelers en ook wel supporters blij dat hij weg is.Na zijn vertrek bij het 1e zag je al redelijk snel dat andere spelers zich beter ontwikkelden. Het hele spel draait niet meer om Tanane. Maar hoe je het ook wend of keert als Tanane constanter en emotioneel wat stabieler was geweest had hij een betere carrière gehad en hadden we van meer hoogtepunten kunnen genieten dan tot nu toe het geval is geweest. In ieder geval bedankt voor een aantal mooie acties en goals voor Vitesse en succes gewenst bij je volgende stap in je carrière.

Een vd vele spelers de laatste jaren met een (nederlands)marokkaanse afkomst die voor gezeur zorgt…wat is dat toch?

Zonde dat Tannane weggaat bij Vitesse en uit de Eredivisie. Tannane was toch wel een speler waar ik van kon genieten.

Beter zo. Alleen geef je hem misschien iets teveel nu. Je blijkt dus met dit gedrag jezelf vrij te kunnen maken van je contract. En er zijn dan toch altijd weer andere clubs die erin trappen en hem een nieuw contract aanbieden.

Hoor sommige mensen nog zeggen misschien iets voor Feyenoord.

Nou, laten wij het maar lekker bij Noren houden, fijnere mensen ook die nooit problemen veroorzaken.

Was inderdaad een behoorlijke stoorzender geworden. Tannane is een solist, kan niet taakgericht of in dienst van het team spelen. Deed hij dat sporadisch wel dan zag je zijn klasse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente6818
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3518
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper170
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

28 jaar
10 fans
Aanvaller
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren