Race tegen de klok nu blessure bij Ajax ernstiger blijkt dan verwacht

Maandag, 3 januari 2022 om 09:47

De blessure die Lisandro Martínez heeft opgelopen tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax (0-2) is ernstiger dan verwacht. De Telegraaf schrijft dat de Argentijnse verdediger tijdens zijn vakantie in zijn thuisland is doorbehandeld. Het is nog maar de vraag of Martínez direct na de winterstop inzetbaar is voor trainer Erik ten Hag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Met Blind in het centrum en Nico op links ga je er niet echt op achteruit. En ik vind het wel leuk dat Nico weer eens van zich kan laten horen. Haller ga je wel missen natuurlijk maar ben benieuwd wat Brobbey kan brengen. En anders zet je gewoon Tadic weer in de spits en heb je genoeg opties op de flanken over. Heerlijk zo'n brede selectie.

3 januari 2022 om 10:21

In mijn ogen ga je er zonder Martinez in de basis altijd op achteruit. Zeker dit seizoen: samen met Timber toch een heel betrouwbaar duo geworden.

3 januari 2022 om 10:24

Ik vind Blind in alle facetten van het verdedigen minder dan Martinez en daarom vind ik dat je wel degelijk achteruit gaat. Martinez heeft veel meer duelkracht, agressie, snelheid, sprongkracht. Blind is alleen beter in t voetballende gedeelte. Zou er zeker niet rouwig om zijn als Martinez niet mee kan spelen tegen PSV. Alhoewel ik een spicy onderonsje tussen Vinicius en Martinez ook wel graag zou zien. Twee vechters tegen elkaar, dat kan alleen maar mooie duels opleveren.

3 januari 2022 om 10:45

Blind is positioneel ook ijzersterk natuurlijk. Die compenseert zijn gebrek aan snelheid al zijn hele carriere door uitstekend positie te kiezen en het spel te lezen. Daarin vind ik hem ook beter dan Martinez op dit moment. Voor de rest wel eens inderdaad.

3 januari 2022 om 10:52

Als Madueke weer fit is mag Martinez wel spelen. Die werd helemaal weggespeeld door Madueke in de JC schaal.

3 januari 2022 om 11:01

@Benzema, wat fijn dat je zo vasthoudt aan een wedstrijd die voor heel weinig mensen meer betekent dan een veredelde oefenwedstrijd. Ik kijk liever naar hoe hij speelde tegen betere spelers bijvoorbeeld in de CL. Maar goed, als dit jou blij maakt...

3 januari 2022 om 11:29

@kyle veredelde oefenwedstrijd of serieuze pot, onder geen enkele omstandigheid wil je van je grootste concurrent verliezen, laat staan 4/5 om de oren krijgen. Dat de Ajax selectie wat minder fit was en het daardoor geen 90 minuten konden volhouden kan ik in mee, dat die spelers de wedstrijd in gingen met het idee dat het een 'veredelde oefenwedstrijd' was, vind ik grote onzin. Juist tegen een PSV, als seizoensopener en met een prijs op het spel, wil je je ook van je beste kant laten zien.

3 januari 2022 om 11:36

We gaan het zien. 5-0 Ajax en 0-4 PSV vooralsnog dit seizoen. Het verlies van Haller gaat denk ik minder zwaar wegen dan het verlies van Sangare. Om die reden verwacht ik een overwinning in Eindhoven. Desondanks blijven het potten op zich en hoop ik vooral op een spannende topper. Ik zeg 3-4

3 januari 2022 om 12:09

@rubentje13, ik denk daar echt anders over. Zo blijf ik niet speciaal thuis voor deze wedstrijd. Win ik hem liever? Ja, natuurlijk. Ben ik chagrijnig als Ajax verliest? Hmm, nee, niet echt. En dit seizoen vind ik Feyenoord een grotere concurrent dan PSV. No offense.

Edit: zelfs als Ajax wint beschouw ik de JC-schaal een troostprijs. De beker is een prijs. De titel ook. Maar de JC-schaal?

3 januari 2022 om 12:10

@ajaxf1 ik had ook niet anders verwacht van je. ik werwacht ook een overwinning van PSV tegen Ajax. ik denk wel dat het een saaie topper gaat worden. misschien een gelijkspelletje.

3 januari 2022 om 12:19

eens kyle. op basis van het spelbeeld van de eerste seizoenshelft gaat psv genoeg laten liggen en komt az er nog overheen, je kunt niet een compleet seizoen lang zo slecht zijn en zoveel punten blijven harken. talent hebben ze wel maar er moet echt een nieuwe wind gaan waaien daar, ze hebben teveel vertrouwen gesteld in een trainer die er niet past. zolang die er zit blijft het armoe, het winterkamkioenschap ten spijt. met deze selectie in handen van de juiste trainers hadden ze 100% champions League gespeeld. en wie zich troost met de koppositie (of de johan Cruyff schaal) negeert totaal wat er mis is, of kent het psv uit goede tijden niet. ik heb als Ajax supporter twee decennia lang opgezien tegen confrontaties in Eindhoven, nu moet je echt een slechte dag hebben wil je er niet overheen lopen daar. de titelstrijd dit jaar gaat tussen Feyenoord en Ajax.

3 januari 2022 om 12:42

Mano, prachtige posts vol aannames waar t van nog bezien blijft of je wensvolle gedachten uit gaan komen. Je kan ook zeggen, wat als iedereen fit is bij PSV ,dan gaan ze nog beter voetballen ook.. Wel winnen van Heerenveen en Willem II. Niet met dikke cijfers aan de broek tegen Ajax maar gewoon weer s ouderwets winnen. Laatste editie in Eindhoven was t ook meer geluk dan wijsheid dat Ajax 1-1 speelde. Al met al zal de tijd het leren en staat niks vast. Misschien verliest Ajax alles in januari en winnen Feyenoord en PSV alles. Zelf heb ik t idee dat het spannend tot het laatst blijft. PSV zal vd kleintjes blijven winnen. Het lastig in Arnhem en Utrecht krijgen. Verliezen in de Kuip enz. Maar Ajax en Feyenoord zullen ook punten morssen onderweg.

3 januari 2022 om 13:35

Klopt, Ajax kan zomaar verliezen in Eindhoven en ook in Utrecht. Ajax heeft daar voorheen genoeg laten liggen en dit seizoen voldoende off days gehad. Als iedereen fit is, lijkt mij ook een aanname. Als iedereen fit is zal Schmidt nog steeds onnavolgbare keuzes blijven maken. Wat ik toch vrij duidelijk zeg is ‘op basis van het spelbeeld van de eerste seizoenshelft’. Als Ajax op 7 punten achterstand komt, zie ik ze dat op basis van het spelbeeld in het restant ook nog wel goedmaken. Ik zie bij psv na wat, 1,5 jaar? niet een glimp het voetbal dat schmidt bij zijn aanstelling aankondigde, ik zie ontzettend veel talent in de selectie. Ja er waren veel blessures, maar ik zie ook gewoon een mismatch met een trainer op wie hard gegokt is. Het blijft een vreemde vogel, met zijn wissels, met zijn complimenten voor slechte tegenstanders, zijn complimenten voor zijn eigen ploeg als ze er hard afgaan, zijn vergezochte excuses. Als hij eind van het seizoen nog steeds bovenaan staat ben ik echt de eerste om toe te geven dat ik er helemaal naast zat. Maar ik heb nog niet gezien waarom dat zo zou zijn. Ik vind zowel Feyenoord als Ajax doorgaans beter als team, met een duidelijke gedachte en het is niet heel gek om te denken dat dit over een compleet seizoen meer kans op de titel betekent. PSV zie ik niet mijlenver achterop raken doordat ze beter zijn dat 80% van de eredivisieclubs en vaak wel een doelpuntje meer maken. Maar ik durf wel te zeggen dat ik niet verwacht dat deze trainer na zoveel tijd ineens de boel aan het draaien krijgt, ineens een duidelijke basis neerzet en wedstrijden gaat domineren. Misschien zeg ik het op een manier die de hoopvolle psv supporter tegen de borst stuit, dat is dan maar zo. Zij kunnen mij gerust wijzen naar de koppositie. Maar los daarvan zie ik niet waarom ze die voorsprong zouden uitbouwen. Toch denk ik dat ik best een punt heb, ze zitten op een aantal tegengoals dat aanzit tegen het gemiddelde van een volledig seizoen. Het ziet er niet goed uit, waar Feyenoord bijvoorbeeld met een beduidend minder selectie soms laat afweten, maar in elk geval een stijgende lijn te pakken heeft en wedstrijden overtuigend wint.

3 januari 2022 om 14:06

@manodedios, haha mooi is dat. PSV gaat volgens jou nog zoveel punten verspelen omdat ze eerste seizoenshelft niet goed speelden, en worden nog ingehaald door AZ die 11 (!) punten achterstaan op PSV, terwijl AZ ook allerminst overtuigde de eerste seizoenshelft. Dit noemen ze nou wishfull thinking.

3 januari 2022 om 16:49

yep zo is dat. begrijp dat je me vrij belachelijk vindt overkomen en dat mag. maar vergeet niet, az begon dramatisch met 3 punten uit 5 wedstrijden, maar heeft tenminste zijn draai gaandeweg wat meer gevonden en afgesloten met een overtuigende reeks met 15 uit 5. heel knap overigens, ze hebben echt veel basisspelers verkocht vorige zomer. psv heeft mij niet overtuigd, relatief veel punten gepakt maar je weet zelf ook op wat voor manier denk ik? nou kun je de theorie hebben dat het alleen maar beter kan en in die zin hebben ze een geweldige uitgangspositie. persoonlijk heb ik geen teken gezien dat ze gaan vlammen de tweede seizoenshelft, een andere theorie is dan ook dat als ze op dezelfde voet voortgaan, dat het matige veldspel (daar kunnen we het over eens zijn of vindt je dat het wel lekker gaat?), ze een keer gaat opbreken. het kan wel zijn dat ze genoeg voorsprong hebben op az om niet meer door hen ingehaald te worden. het kan ook zijn dat ze beter worden maar dat verwacht ik gewoon niet meer onder deze trainer. vind het spel oprecht nergens op lijken buiten een bevlieging van sangare of gakpo. ik heb de waarheid niet in pacht, geef alleen mijn mening. psv heeft het meeste punten behaald tot nu, dus iedereen mag vinden dat ik er niets van begrijp. ik zie werkelijk niet hoe ze dit tot het eind van het seizoen moeten volhouden, hoewel ik ook weet dat ze vaker zo kampioen zijn geworden dus onmogelijk is het niet.

3 januari 2022 om 17:31

Ieder zijn mening maar ik vermoed dat je beter 'ik hoop' kunt schrijven dan 'ik denk' of 'ik zie'. Want daar komt het in dit geval wel op neer als je zegt dat AZ PSV nog gaat inhalen en dat PSV dus 4e gaat eindigen.

3 januari 2022 om 19:26

Hopen doe ik het niet: het interesseert me totaal niet wie derde of vierde wordt.

3 januari 2022 om 10:45

Tuurlijk ga je er wel op achteruit met Blind. kom op zeg. Martinez is één van onze beste spelers.

3 januari 2022 om 12:31

dit jaar in je sterkste opstelling staat Martinez op die plek. maar we hoeven ook niet te overdrijven, tagliafico is een van Nederlands beste linksbacks en blind heeft jarenlang fantastisch gespeeld in het centrum. Het is ook niet bepaald dat je tegen Liverpool speelt. Zonder Martinez moet je psv gewoon kunnen oprollen dit jaar.

3 januari 2022 om 12:48

Hoe kom je er zo stellig bij dat Ajax PSV wel even gaat oprollen in Eindhoven? Als Ajax nou 54 punten uit 18 wedstrijden had was je geloofwaardiger geweest. Door dingen zo stellig vast te nagelen in deze situatie komt je post wat onzeker over juist. Hoe zelfbewust je het ook bedoelde waarschijnlijk. Dit lijkt een beetje op zelf moed in praten.

3 januari 2022 om 13:45

Dat wil ik jou best uitleggen. Ik druk mij stellig uit omdat ik denk dat het verschil in kwaliteit aanzienlijk is. Als we scorebordjournalistiek bedrijven zie ik dat PSV de beste club van Nederland is omdat het boven Ajax staat. Als ik het spelbeeld over 18 wedstrijden terughaal zie ik dat PSV wedstrijden vaak met hakken over de sloot binnensleept, terwijl Ajax punten verspeeld door het mentaal te laten afweten (te makkelijk denken?), of met overmacht aan dominantie en kansen. Echter als Ajax een tegenstander van formaat treft en scherp is, zoals je zou kunnen verwachten in Eindhoven, dan zie ik ze op basis van krachtsverschil vrij eenvoudig winnen. Een scherpte waarop ik reken, en waarvoor ik vrees dat die in Utrecht zal ontbreken bijvoorbeeld.

3 januari 2022 om 19:32

Ik zie Ajax PSV helemaal niet oprollen, niet onder normale omstandigheden. Je ziet denk ik een aantal dingen over het hoofd: 1. PSV heeft vrijwel alle wedstrijden die ze 'met hakken over de sloot wonnen' dik verdiend gewonnen (behalve tegen Gae). Tel daarbij op dat PSV sinds het begin van het jaar vrijwel nooit met de sterkste elf heeft kunnen spelen omdat er vaak belangrijke spelers (gakpo, Madueke, Sangaré) of basisspelers (max, Zahavi, vginkel) misten. Dus is t logisch dat het wat minder soepel gaat. En ik denk ook dat de krachtsverhouding niet zo groot is als jij doet vermoeden. Die 5-0 en 0-4 zijn simpelweg geflatteerde uitslagen. Vorig jaar lag t erg dicht bij elkaar in de onderlinge wedstrijden. Dus nee, ik verwacht niet dat Ajax PSV oprolt. Heeft Ajax een goede kans om PSV te verslaan? Absoluut. Geldt dat andersom ook? Absoluut. Ik denk gewoon een 50-50 wedstrijd, mits PSV met de sterkste 11 - Sangaré kan aantreden.

3 januari 2022 om 10:46

Zou liever Schuurs ipv Blind in het centrum zien. Schuurs heeft een goede voorzet. Voor m'n gevoel komen de lange ballen van blind niet meer aan. Ook is Schuurs sneller en denk verdedigend niet minder dan Blind

3 januari 2022 om 12:31

Schuurs is verdedigend echt veel minder dan Blind, Blind is veel slimmer en kan veel beter voetballen. Voorzetten als CV heb je helemaal niks aan.

3 januari 2022 om 12:32

Je gevoel? Blind is niet 10 maar wel 100 keer beter dan schuurs.

3 januari 2022 om 16:23

Schuurs heeft alleen zijn lengte mee maar is in al die jaren nog steeds een bang vogeltje dat geen duel durft aan te gaan en als hij dan opgezocht wordt door de aanvaller zich gemakkelijk in de luren laat leggen. Corners daar heb je ook niets aan bij hem en dus is hij een vrij nutteloze speler. Blind is niet 100 keer beter maar minimaal 1000 keer

3 januari 2022 om 16:58

Ik heb bij Schuurs altijd het gevoel dat het de volgende Veltman is. Hij is nooit super gewaardeerd, maar altijd daar als hij nodig is. en trouw.

3 januari 2022 om 11:07

@Gaalmeister je gaat er zeker op achteruit.
Martinez is zo sterk achterin, Blind wordt er uitgelopen en vroeger kon hij het nog afdoen dmv de Ligt die het oplosten maar dat kun je van Timber nog niet verwachten

3 januari 2022 om 11:11

Zonder Martinez er niet op achteruit?? Heb je al wel een wedstrijd gekeken van Ajax dit seizoen? Martinez is bijna elke wedstrijd met afstand de beste Ajacied. Tuurlijk lever je kwaliteit in als hij er niet bij is.

3 januari 2022 om 11:40

Dan is het te hopen dat ze Nico niet gaan verkopen

3 januari 2022 om 13:29

Dat is idd een dikke luxe zo een brede selectie. Zal ook doorslaggevend zijn voor de titel denk. Martinez vind ik wel een gemis, zeer stabiel en lekker agressief in positieve zin.

Deze speler is redelijk onmisbaar bij Ajax. Hoop dat hij snel hersteld, maakt de competitie alleen maar interessanter!

dat meen je niet, die kunnen we echt niet missen.

3 januari 2022 om 10:31

Ik vind hem ook een van de beste in dit Ajax, maar het is niet zo dat hij niet per de gemist kan worden voor 2 wedstrijden. Met blind in het centrum en tagliafico op linksback heb je gewoon een prima oplossing. Niet de beste opstelling, maar wel gewoon redelijk. De enige die in mijn ogen onmisbaar zijn op dit moment bij ajax, zijn Tadic en in mindere mate Antony. De rest kan goed tot voldoende worden opgevangen.

3 januari 2022 om 12:17

Het is wel de vraag in hoeverre Nico deze winterstop nog een transfer wil maken. Als kopende club wil je eigenlijk niet tot eind januari wachten voordat je een speler haalt. Dan wil je hem wel liever nu direct halen zodat hij de voorbereiding mee kunt maken. Ik kan mij voorstellen dat Ajax hem door de blessure nu liever niet wil laten gaan.

Dus Nico zeker houden als dit waar blijkt te zijn..

Grote aderlating hopelijk wordt Nico opgesteld op links. Rensch is ook nog een optie met zijn 2 benigheid

Vervelend nieuws, laten we hopen dat hij snel weer fit is. Wat mij betreft samen met Timber de sterkhouders achterin bij Ajax dit seizoen. Uiteraard hebben we met Blind / Schuurs prima back-ups voor die positie, maar zie toch zeker tegen PSV (en uiteraard in de CL wedstrijden) het liefst gewoon Martinez en Timber als duo terugkeren!

Gelukkig zijn de de alternatieve plannen bijna even sterk. En tegen Utrecht zie ik toch ook graag een Nicolas op de linksback. Vuur en vlam, volle bak. Ergens blij dat hij hopelijk weer in de basis start.

Dat is balen zeg, Martinez was één van onze beste spelers van de 1e seizoenshelft. Alleen uit dit oogpunt kun je Tagliafico al niet laten gaan. Dit zijn belangrijke duels, die je meteen in januari moet winnen!

Die speelt gewoon. Als je hem los zag gaan op de dansvloer bij de bruiloft van Nico komt dat wel goed.

3 januari 2022 om 12:20

Als het goed zou gaan zou hij waarschijnlijk ook mee zijn op trainingskamp. Daarnaast blijft hamstring blessures wel vervelende blessures. Als je hier te weinig tijd voor neemt komt het sneller weer terug dan het lief is. Zover ik weet moet het vooral met tijd genezen, en kan het best wel lang duren.
Het is dus geen pijntje die je er wel even met mentaliteit gewoon even uitloopt.

Ik hoop dat Kudus volgend jaar ook van de partij zal zijn.

3 januari 2022 om 16:19

Ja lekker nog een jaar op de bank. Verkopen nu het nog kan, die jongen heeft geen lichaam voor topsport, dat is nu wel duidelijk.

Met blind en timber ga je echt niet veel achteruit hoor blind voor voetballende deel en timber snelheid en rust perfecte combo gewoon nico op links

Martinez deed gewoon mee met de groepstraining op het trainingskamp. Is gewoon fit anders zou die niet meedoen met partij vormen. De Telegraaf heeft geen bronnen maar lullen maar wat zoals gewoonlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

8 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 24 1 4 0
2020/2021 Ajax 26 3 4 0
2019/2020 Ajax 24 2 3 0
2018/2019 Defensa y Justicia 25 2 2 0
2017/2018 Defensa y Justicia 21 1 5 1
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag besprak komst van Ajacied naar United de afgelopen 48 uur nog

Jurriën Timber is het gesprek van de dag bij Manchester United. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt woensdag dat de naam van de verdediger van Ajax 'de afgelopen 48 uur opnieuw intern is...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren