‘Ik weet dat Winston Bogarde veel met hem bezig is en hem een topper vindt’

Maandag, 20 december 2021 om 09:42Jordi Tomasowa • Laatste update: 10:07

Perr Schuurs was een van weinige positieve lichtpuntjes in De Klassieker, zo vindt Regi Blinker. De rapporteur heeft de verdediger van Ajax net als Daley Blind opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. De voormalig speler van Feyenoord looft Schuurs onder andere voor zijn splijtende passes.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door janssen)

Als Schuurs een van de betere was zegt dat alles over het nivo van de wedstrijd

20 december 2021 om 10:27

Chandler

Lekker goedkoop scoren. Vorig seizoen in de CL haalde Schuurs ook paar keer goed niveau.
Niet iedereen heeft een stormontwikkeling. Meeste gaan met vallen en opstaan.

Of deze jongen een topper wordt, geen idee. Voor nu is hij meer dan bruikbaar voor Ajax.

20 december 2021 om 10:29

In welke CL-wedstrijden haalde Schuurs vorig jaar een goed niveau? Hij speelde gisteren solide en dit seizoen doet hij het als invaller prima, maar hij viel naar mijn weten alleen maar door de mand vorig jaar in de CL.

20 december 2021 om 11:26

Tegen Liverpool was hij 2 keer sterk, maar tegen Atalanta gaf hij eigenlijk eigenhandig de overwintering weg tegen die Zapata toen het 0-2 stond. Maar goed gister deed hij het uitstekend in een cruciale wedstrijd, dus dat mag zeker benoemd worden. Blijft het toch jammer vinden dat hij zo wisselvallig is, want voetballen kan hij echt wel. Maar goed nog steeds maar 21 geloof ik.

20 december 2021 om 13:38

Thuis tegen Liverpool lag ie toch ook te slapen toen Mané de goal voorbereidde.

20 december 2021 om 13:49

Tegen Liverpool viel mij juist op dat hij nog een hele hoop te leren heeft. Niet gek natuurlijk, maar hij werd toch helemaal simpel gespeeld door een insnijdende Mané. Ik kan me herinneren dat Schuurs keer op keer verkeerd meedraaide en voorbij werd gespeeld.

Nogmaals, niet gek tegen de wereldtop van Liverpool, maar daar werd mij juist duidelijk dat hij het niveau echt niet aan kon.

20 december 2021 om 10:57

Vind dat Schuurs echt veel talent heeft, maar hij moet iedere week spelen. Dat is de enige manier hoe zo'n jongen beter wordt. Ervaring opdoen. Zou eigenlijk een seizoen lang bij AZ of Utrecht oid in de basis moeten staan. Dan gaan die foutjes er vanzelf wel uit

20 december 2021 om 11:05

Ondanks dat het misschien waar is, vind ik het treurig dat uit een positief bericht zo vaak iets negatiefs wordt gehaald hier. Bovendien voegt je reactie niks toe. Ben blij voor Schuurs dat hij een hoog niveau heeft aangetikt gisteren.

20 december 2021 om 11:49

Olesmit

Helemaal mee eens. De zuurgraad is weer hoog, terwijl dat niet nodig is. Op voorhand was ik juist bang dat Schuurs de zwakste schakel zou zijn. Maar dat viel een keer mee. Dat is mooi. Neemt niet weg dat de wedstrijd inderdaad slecht was.

20 december 2021 om 13:48

Misschien verdient Perr ook wel eens een compliment??

20 december 2021 om 20:03

Kennen we die ene verdediger nog die zo hopeloos faalde bij Nederland?
Die jongen zat in dezelfde dip als Schuurs toen

Die jongen is nu grootverdiener bij Juventus en heeft zich aardig ontwikkeld.
Kortom...geef ze de kans, geef ze de ruimte om ook te falen

Ben er nog niet over uit wat ik van Schuurs vind. Toen ik gisteren de opstelling zag hield ik mijn hart vast maar uiteindelijk prima gespeeld.Is veel te wisselvallig nog en heeft op een of andere manier op mij een wat nonchalante uitstraling als hij speelt. Maar ben benieuwd hoe hij zich ontwikkelt de komende tijd

20 december 2021 om 10:29

Catenaccio

"n heeft op een of andere manier op mij een wat nonchalante uitstraling als hij speelt. "

Klinkt gek, maar ik denk dat die jongen een milimeter kapsel moet aannemen. En wat extra spieren kweken. Hij oogt nu te lief.

Zie een Jaap Stam. Die zag er eerst ook te lief en burgelijk uit. Tondeuse erover, wat spieren en hij was gelijk een monster.

Nog langer met Bogarde aan de slag gaan. Focus en uitstraling kweken van hier valt vandaag niets te halen.

20 december 2021 om 10:29

Catenaccio

"n heeft op een of andere manier op mij een wat nonchalante uitstraling als hij speelt. "

Klinkt gek, maar ik denk dat die jongen een milimeter kapsel moet aannemen. En wat extra spieren kweken. Hij oogt nu te lief.

Zie een Jaap Stam. Die zag er eerst ook te lief en burgelijk uit. Tondeuse erover, wat spieren en hij was gelijk een monster.

Nog langer met Bogarde aan de slag gaan. Focus en uitstraling kweken van hier valt vandaag niets te halen.

20 december 2021 om 11:23

Kale koppen niet te stoppen! Ik snap wel wat je bedoeld, maar Per is al behoorlijk gegroeid in spel en formaat de afgelopen jaren. Overigens ben ik het wel met je eens dat uitstraling ook een wapen is en buiten zijn fysiek om lijkt het nog een broekie(wat hij eigenlijk nog is!)

20 december 2021 om 14:10

Anderzijds is hij aan de bal wel echt goed. Gisteren ook weer steeds de juiste keuzes maken. Paar goede openingen naar de zijkanten, crosspasses kwamen allemaal aan en koos de juiste momenten om in te dribbelen. Deed het tegen Dessers ook heel behoorlijk, terwijl de meeste verdedigers het daar toch lastig mee hebben. (door fysiek) Deze jongen komt er wel.

Veel ogen zijn uiteraard op Ten Hag gericht, maar het is wel echt mooi om Reiziger en Bogarde op de bank te zien. Reiziger zal waarschijnlijk wel een keer hoofdtrainer worden, maar Bogarde lijkt me echt de ideale assistent met zijn imposante voorkomen.

20 december 2021 om 10:31

Siepie

Reiziger (en v Nistelrooij) vind ik echt goede voorbeelden. Jongens die hun traject goed uitstippelen en echt de tijd nemen.
Anders dan die anderen die zichzelf overschatten zoals Kuyt (voelde te groot voor Dordrect), Sneijder (te groot voor Den Bosch) en v Bommel die zichzelf waarschijnlijk al gelijk klaar achte voor Bayern Munchen.

20 december 2021 om 11:35

Precies!! Hoewel hij bij de concurrent zit, hoop ik echt dat Van Nistelrooy het, itt die andere voorbeelden, wel gaat redden. Een intelligente jongen met heel prettige uitstraling. En daarnaast ook nog eens eentje die niet vanaf jongs af aan een gevierd talent was, maar eentje die zich via Den Bosch en Heerenveen omhoog moest vechten.

Ik ben geen fan van Schuurs maar die speelde een prima pot. Blind, Schuurs en Edson waren de enige met een voldoende voor mij (en Pasveer maar die heeft niks te doen gehad, Feyenoord had immers 1 schot op doel). Timber op RB nooit meer doen trouwens, die leek het voetballen compleet verleerd daar.

20 december 2021 om 10:23

Schuurs stond erin om de opbouw te verzorgen, want voor defensieve zekerheid zet je hem niet neer. Qua opbouw kwam het totaal niet los en was het inspiratieloos. Nee, ik krijg het Spaans benauwd van hem in de verdediging en zie zijn opbouwende kwaliteiten ook niet.

20 december 2021 om 10:33

Fcb

Zeg dan gewoon: Schuurs stond er in om de opbouw te verzorgen, vanaf de zijkanten voorzetten geven of steekpas door midden en vervolgens op tijd voorin om de bal er zelf in te rossen.

Nee het kwam totaal niet los en hij was inspiratieloos aangezien zijn naam niet op het bord stond als aangever en doelpuntmaker.

20 december 2021 om 10:35

Elke verdediger van Ajax kan opbouwen, ook Schuurs. Zijn lange pass is echt geweldig. Toegegeven, als hij de bal aanneemt ziet het er lomp uit en ik krijg het ook regelmatig aan m'n hart als hij indribbelt. Desondanks vind ik wel dat hij stappen maakt; de vraag is, is het genoeg? Timber is natuurlijk een fenomeen en de natuurlijke opvolger van De Ligt, daar valt heel moeilijk aan te tippen. We hebben momenteel gewoon weer een fenomenaal duo staan in Timber-Licha, daar kom je gewoon niet tussen.

20 december 2021 om 11:07

@MrKrillin
Nee het was gewoon slecht. De opbouw verliep voor geen meter. Dat was zeer zeker dankzij Schuurs. 0 risico, 0 oplossingen en 0 snelheid. Het was echt heel slechts. Veel te langzaam bagger de Boer voetbal van achteruit. Ipv van opendraaien gelijk driehoeken opzetten met de back of direct de middenvelders inspelen of in dribbelen en vanuit daar verder. Het was echt helemaal niets en daardoor kwam Er vanuit Ajax nooit fatsoenlijk voetbal van de grond. De ene keer dat het wel gebeurde via Blind was je in drie passes in de 16 en pingel. Dat ontbrak er bij Schuurs en echt aan en dat is het verschil tussen Niveau Veltman of niveau Timber/de Ligt (waarbij de laatste ook nog eens de fysieke kwaliteiten had). Rensch kreeg de wind van voren voor het te veilig willen spelen en te weinig brengen.

20 december 2021 om 16:15

Ik denk dat die opbouw toch echt kwam door gebrek aan beweging bij de voorhoede. Daarnaast speelde Gravenberch echt als een krant en Berghuis heb ik niet gezien.

De lange cross pass, de lengte, de drang naar voren, de kopkracht en toch ook wel de snelheid..
Deze jongen heeft in principe alles om een topper te worden, geeft alleen wel elke wedstrijd tot nu toe 1 kans weg, dit moet er echt uit.

Ik heb nog altijd vertrouwen in Per, echter moet Timber gewoon alles spelen als rcv op de rechtsback vult hij de Mazraoui rol absoluut niet goed in.

20 december 2021 om 10:22

Helemaal mee eens Burwatti. Af en toe is hij zijn tegenstander kwijt en dat moet er echt uit want daar wordt hij terecht iedere keer op afgerekend. Wat je bij analisten nooit hoort is de zuivere crospass die hij geeft. Die komt nagenoeg altijd aan.
Daarnaast moet hij leren wanneer hij zoveel ruimte krijgt dat hij op snelheid het veld moet oversteken. Daar had hij gisteren een aantal keren de gelegenheid toe maar dan zie je toch het gebrek aan zelfvertrouwen waardoor het een breedtepass wordt op Blind.
Laat Bogarde maar met hem werken, dan heb ik er vertrouwen in dat hij ook op die laatste 2 puntjes zich gaat verbeteren.
Hij zal in ieder geval mogen starten tegen Fortuna woensdag. Hopelijk trekt hij daar zijn lijn door.

20 december 2021 om 10:44

Ik zie ook de potentie in Schuurs. (was bij het laatste toernooi van Jong Oranje ook vele malen beter dan Botman). Ik vind echter wel dat hij nu eens echt wedstrijden moet gaan spelen. Is het niet bij Ajax dan zou hij eigenlijk weg moeten gaan. Want ondanks dat ik wel iets in hem zie, vind ik hem wel minder dan Timber.

20 december 2021 om 11:29

Ik heb het al eerder een keer gezegd, maar ik denk dat schuurs de opvolger van Alvarez moet worden. Bijbetaalt verder op het veld en kan zijn schot dan gebruiken en ook inzakken, zodat Timber het middenveld in kan dribbelen. Mocht Alvarez vertrekken dan heb je in mijn opinie zijn opvolger al in huis. Links wordt wel interessant, want Martinez heeft verlengd en blind ligt nog lang vast. Echter heeft Rensch een dip, Nico wilt/gaat weg en in de jeugd loopt Salah alleen is die (in mijn opinie) er nog niet klaar voor.

20 december 2021 om 20:00

Simpel, hij is een centrale verdediger zonder inzicht, behendigheid en techniek. Sorry maar juist verdedigen doet hij gewoon niet goed; 2/3 open kansen onnodig weergeven tegen echt ieder team is gewoon niet voldoende. Doorselecteren.

Op de leeftijd van Schuurs waren Vertonghen en Alderweireld echt niet veel beter dan dat Perr momenteel is. Schuurs maakt nog regelmatig fouten, maar die maakten zij ook. Schuurs kan een hele wedstrijd een hoog niveau halen en dan toch 1x in de wedstrijd een cruciale fout maken, dat moet er natuurlijk wel uit.

20 december 2021 om 10:46

Schuurs moet meer wedstrijden spelen om ook aan deze wedstrijden te spelen. Ik ben het met je eens dat hij niets onderdoet voor een Vertonghen over Alderweireld toen zij zijn leeftijd hadden, echter voor mijn gevoel speelden zij wel meer wedstrijden (waarbij vertonghen natuurlijk ook bij RKC gespeeld heeft). Deze wedstrijd minuten heb je gewoon nodig om beter te worden. De druk van een wedstrijd is totaal anders dan een training.

20 december 2021 om 11:53

Ja absoluut waar, hij heeft nou eenmaal de pech dat Timber het fantastisch doet. Lastige keuze voor Ajax.. Hij maakt voor zijn niveau en leeftijd te weinig minuten, maar weer te veel minuten om hem te verhuren..

20 december 2021 om 12:32

Ondanks dat zijn ontwikkeling vertraging op loopt door de weinige minuten zou ik als ik Ajax was hem liever behouden. Echter vind ik dat Schuurs vanuit zijn eigen positie daar weg moet. Vergelijk hem met een Dani de Wit, Noa Lang of een Ekkelenkamp. Ze voetballen dan wel op een ander niveau, maar ze maken wel minuten en ontwikkelen zich daardoor.

20 december 2021 om 13:31

J noemt echt totaal ander type verdedigers... aldeweireld en vertonghen konden verdomd goed voetballen aan de bal en schuurs is eerder een houthakker. En voor een houthakker is hij verdedigend gewoon niet sterk genoeg. Als schuurs aan de bal komt kan je altijd even een tthee'tje halen voordat de volgende de bal weer heeft, en die volgende is 9/10 de keeper of dezelfde speler die hem aan hem gaf. Die speelt hij ook nog eens zo slap in dat die speler automatisch niks meer kan met die bal.

21 december 2021 om 08:05

Schuurs was bij Fortuna een goede inschuivende verdediger. Ook in vind Vertonghen voetballend echt wel beter, in Alderweireld heb ik zelf wel meer verdediger dan opbouwende speler gezien.

21 december 2021 om 11:42

Over 1 a 2 jaar Schuurs rechts centraal achterin en Timber op het middenveld met de punt naar achter.
Lijkt me een hele goede optie, veel voetballend vermogen.

21 december 2021 om 13:23

Dat zou zeker kunnen. Voetballend ga je er volgens mij met Timber ipv Alvarez op vooruit. Het is echter alleen de vraag of ze beide dan nog bij Ajax spelen. Zoals gezegd vind ik dat Schuurs aan zichzelf moet denken en minuten moet maken, en de ontwikkeling van Timber gaat erg snel.

20 december 2021 om 11:56

Vertonghen en Blind zijn ook nog periode verhuurd aan RKC Waalwijk en Groningen en kwamen en hadden zo de nodige ervaring te pakken.

Alleen hebben we Schuurs nu nodig, dus ik zie geen verhuur in hem. Als het volgend seizoen zo blijft staan, dan zou hij moeten denken om een andere stap te maken om wekelijks te spelen. Verkoop of Verhuur🤷🏾‍♂️

20 december 2021 om 20:02

1x? Dat is wel heel positief gesteld. En het niveau van de rest van het team is hoger dan toen, dus een jonge Toby of Jan zijn is onvoldoende. Je staat in Ajax 1, punt. Dan wil je niveau Chivu, volwassen Vertonghen, Sanchez, de Boer.

Perr ziet er toch uit als de ideale schoonzoon, het is wat mij betreft allemaal nog te lief!
Kan mij nog goed een stuk herinneren waarin Bogarde opperde dat Perr niet meer mocht lachen!
1e helft deed Perr te weinig met de ruimte die hij kreeg om op te bouwen, want Feyenoord zette niet echt hoog druk, maar de 2e helft had Perr wel een aantal goede passes/openingen. Wat mij betreft waren Blind en Schuurs voor mij motm aan Ajax kant! Ik heb nog steeds vertrouwen in Perr, maar je vraagt je af gaat het er ooit uitkomen? Hij zal harder en meedogenlozer moeten worden zoals Bogarde dat in zijn tijd was, dan komt het wel goed met Perr Schuurs!

Schuurs vindt ik wel goed maar hij heeft 1 ding waar hij aan moet werken en geconcentreerder mee moet zijn n.l. dat hij altijd wel 1 fout maakt in zijn spel en wat ook gelijk dodelijk en een goal is, vaak is dat verkeerd opgesteld staan tov zijn tegenstander

Mijn gevoel Zegt dat Perry naar rangers of Celtic moet gaan. En dan de premier league binnen gaat stormen. Zonder grappen, heb bij hem zo’n Van Dijk gevoel. Er zit zo veel in, vroeg of laat komt het eruit.

Hij is zeker verbeterd tov de seizoenen hiervoor, alleen hij heeft van die typische eigenschappen die nog steeds zichtbaar zijn: een dekkingsfout maken waardoor er heel vaak een doelpunt uit valt. En zijn draaicirkel: die is nog steeds te langzaam. Verbeterd hij dit, dan heeft Ajax gewoon weer een absoluut toptalent die voor veel geld verkocht kan gaan worden.

20 december 2021 om 12:34

Je moet als voetballer ook vaak gewoon het geluk hebben dat jouw fouten niet doorslaggevend zijn. Daarbij heb je een aantal spelers, waaronder Schuurs, die dat geluk minder lijken te hebben.

Persoonlijk zou ik hem graag eens willen zien op de positie van Alvarez. Perr kan de meeste dingen goed: hij wint duels, is kopsterk, heeft een goede pass naar voren en ook nog een goede vrije trap. Hij ontbeert eigenlijk maar een ding: hij kan niet zo goed anticiperen. Maar met een volledige verdediging achter hem zal dat minder kwetsbaar zijn....

Ik vind Schuurs zo nu en dan wat log/traag ogen, maar qua snelheid valt het alleszins nog wel mee bij hem.

Met name zijn crossball en trap is erg goed. Ik vind hem af en toe nog iets te veel een ''mietje'' in de duels. Wat dat betreft heeft hij met een Martinez wel een goede ''leermeester''. Die maakt zijn tegenstander vaak wel ''koud''. Hij moet nog wat meer een killer worden en wat meer die chroom van zich afgooien in mijn ogen.

Voetballend is het een prima CV. Daarnaast heeft hij ook een goede pegel in de voeten en heeft hij ook de lengte voor een cv.

Speelde een goede klassieker en je ziet wel dat hij steeds beter aan het worden is. Het kunnen, helaas, niet allemaal Timbers zijn. Die is echt bizar goed.

Pfff, de komende jaren hoeft het Nederlands elftal, als de spelers zich blijven ontwikkelen, zich geen zorgen te maken over de centrale verdedigers.
Waar blijven de nieuwe Arjen Robben en Wesley Sneijders toch

Winston is niet de Winston van vorig jaar meer. De sterke luide oppeppende leider naast de meer 'beschaafde' Reiziger en ten Hag. Hij lijkt wel in slaap gevallen en is net zo week als die andere twee geworden.

Het enige wat Schuurs hoeft toe te voegen, maar dat verteld iedereen hem al drie jaar, meer agressiviteit naar de bal toe. Hij blijft altijd wachten en is dan meestal te langzaam ten opzichte van de aanvallers die hem keer op keer verassen en voorbij spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren