Van der Vaart na De Klassieker: ‘Hij denkt dat hij veel beter is dan hij is’

Maandag, 20 december 2021 om 08:07Chris Meijer

Rafael van der Vaart is naar aanleiding van De Klassieker kritisch over Orkun Kökçü. De oud-middenvelder signaleert in het programma Studio Voetbal van de NOS dat de middenvelder van Feyenoord ‘denkt dat hij veel beter is dan hij is’. Van der Vaart moedigt Kökçü aan om ‘meer simpel te spelen’, want hij gelooft wel in zijn kwaliteiten.

“Ik denk dat hij denkt dat hij veel beter is dan hij is”, begint Van der Vaart in het praatprogramma. “Ik vind hem een goede speler, maar hij heeft zoveel slordigheden. Hij voelt zich daar echt de man. Ik vind het jammer, want ik geloof wel in zijn kwaliteiten. Het is een beetje hetzelfde als met Gravenberch: ze gaan er een beetje in geloven dat ze er al zijn. Maar ze moeten gewoon simpel spelen, dan zijn het hele goede spelers.”

“Dat is zijn kwaliteit toch ook?”, zo haakt Theo Janssen in. “Gewoon een bal aannemen en spelen. Hij moet het spel versnellen door simpel te spelen. Maar zodra hij gaat lopen met de bal, gaat het bijna altijd verkeerd. Als hij simpel speelt, heeft hij echt wel waarde. Nu gaat hij veel te moeilijk voetballen.” Van der Vaart reageert: “Hij voelt dat hij het moet brengen bij Feyenoord, want er is geen Berghuis meer.”

“Van de drie middenvelders die Feyenoord heeft, vind ik ook dat hij het meest creatief is”, benadrukt Pierre van Hooijdonk. “Aursnes doet het best goed, maar dat niet de speler die met de creatieve openingen komt. Til is ook lopende nummer tien. Dus Kökçü moet het brengen, maar dat heb ik tegen Ajax niet gezien.” Van der Vaart vond Guus Til ‘redelijk’ spelen tegen Ajax. “Maar ik vind hem een beetje hetzelfde type als Dani de Wit. Veel rennen op tien.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door bananana)

Zoveel slordigheden? Zijn statistieken laten heel anders zien. Kokcu is al maanden stabiel en speelde gisteren ook helemaal niet slecht. Waarom hij zo weinig credits krijgt is me een raadsel.En het groepje analisten kan maar niet verzinnen dat het gisteren enorm moeilijk was om er doorheen te voetballen omdat beide ploegen organisatorisch/verdedigend goed stonden.

20 december 2021 om 08:27

Kokcu is altijd de gebeten hond bij Feyenoord. Omdat die 3 ballen per wedstrijd risico neemt en dat fout gaat. Maar alle arbeid en Dingen die die goed doet zien ze nooit.
Of het nou komt omdat die voor 10 heeft gekozen of voor Turkije. Daarna is het nooit meer goed gekomen met alle analisten.

20 december 2021 om 08:29

Maar over Toornstra hoor je niemand. Die heeft gister 50
Procent van zijn passen aan Ajax gegeven. Door hem begon ook de eerste goal. Want die werkt hard enzo.

20 december 2021 om 09:58

Toornstra mag je echt niet over beginnen bij Feyenoorders. Heel triest eigenlijk want zoals hij gister staat te spelen doet hij in de helft van zijn potten. Maar iedereen heeft daar een blind sport voor want het is toornstra en die scoort weleens en mooi en doet zn best.

20 december 2021 om 16:29

Mwah, ik zie Toornstra juist regelmatig afgebrand worden door Feyenoorders hoor. Denk dat hij na Kökcü wel de meeste kritiek over zich heen krijgt. Was ook inderdaad echt slecht deze wedstrijd.
Aan de andere hand is het probleem ook gewoon dat hij echt niet thuis hoort op de rechtervleugel. Dat kan ik hemzelf eigenlijk niet kwalijk nemen. Hopen dat Alireza zichzelf eindelijk echt herpakt of Diallo kan komen. Dan staat Toornstra waarschijnlijk op 10 achter Til. Hopelijk kan Bijlow tegen die tijd ook de druk van aanvoerder aan.

20 december 2021 om 08:29

Volgens mij hadden we het hier in een topic over en ik sluit me bij je aan: dit is zo ongelooflijk domme beeldvorming. Kokcu was gisteren niet eens slecht en is al het hele seizoen de vormgever van Feyenoord. Ik heb in het verleden veel kritiek gehad op hem, maar in een nieuwe speelwijze met een nieuwe trainer en betere spelers trekt hij automatisch meer het spel naar zich toe. Daar mag hij meer credits voor krijgen, het verbaast me eigenlijk dat niemand gisteren stilstond bij Toornstra zijn slordige balverlies voor de 0-1 en het matige spel van spelers als Tagliafico.

20 december 2021 om 08:36

Ja Toornstra blinkt 1x in de 10 wedstrijden uit en krijgt dan volle bak credits en als hij net als gisteren 0,0 goed doet en zelfs de nederlaag in leidt krijgt hij ook nog een 0,0 kritiek.

20 december 2021 om 08:29

Mensen praten elkaar graag na. Als je eenmaal een stempel heb kom je daar maar moeilijk vanaf. En vdVaart zegt het, dan weet je dat het gekleurde larie is.

20 december 2021 om 08:37

Ik heb laatst ook een statistiek met de meeste keypasses voorbij zien komen. Staat Kokcu ook vrij hoog. Maar nog roepen dat hij geen creativiteit heeft

20 december 2021 om 10:16

@modrin

"en vdvaart zegt het, dan weet je dat het gekleurde larie is."

Hoezo nu weer gekleurde larie? In dit artikel heeft hij exact zelfde kritiek op Gravenberch.

Verder eens, eenmaal een stempel en dat blijft hangen.

20 december 2021 om 10:49

Ik kan vdvaart maar moeilijk serieus nemen. Zijn Ajax saus ligt overal zo dik overheen. Nu gaat hij weer iets negatiefs roepen over kokcu, terwijl dat door alle cijfers weerlegd wordt. Dan ben je echt een analist van lik mijn vestje.

20 december 2021 om 12:12

Kun je mij vertellen wat lik mijn vestje betekend?

Ik heb hem nog nooit horen vragen of iemand zijn vestje wil likken...

20 december 2021 om 13:10

Haha. Dat is uitdrukking waarmee je aangeeft dat je graag wil dat iemand je kleding likt. Oh nee. Het betekent gewoon dat je slecht bent.

20 december 2021 om 14:22

Hou toch op , hij speelt na jaren weer eens wat beter maar nog lang niet op het niveau waar hij hoort.
Hij is zo verschrikkelijk slordig.
Voor wat moet hij credits krijgen ? Omdat hij weer een beetje normaal speelt?

20 december 2021 om 14:38

Hij speelt niet een beetje normaal. Hij blinkt uit, maar als je het niet wil zien, dan zal je het niet zien en ga ik ook niet de moeite nemen om je te overtuigen.

20 december 2021 om 14:43

Pak frenkie en Gravenberch als voorbeeld: bij frenkie heeft het 3 jaar geduurd, kritiek op zijn rendement. Bij Gravenberch 1 jaar en hebben nu al kritiek op zijn rendement.

21 december 2021 om 20:47

Ach, van der Vaart laat alleen maar weer zien dat zijn talent om in iemands hoofd te lijken vergelijkbaar is met de inhoud van zijn eigen hoofd: niet bestaand.

Het is best geinig dat hij er af en toe bij zit, maar het enige zinnige dat deze man zijn mond betreedt is een kroket op zijn tijd.

Weinig credits? In hoeveel wedstrijden heeft Kokcu nu echt iets bijzonders laten zien dat je denkt, wow hij speelt echt goed. Volgens mij niet 1. Ik vindt het echt een middelmatige middenvelder, en zie persoonlijk liever een Toornstra en een Til dan dat ik Kokcu zie spelen.

20 december 2021 om 08:30

Dan kan ik alleen maar zeggen dat je het spel niet begrijpt of dit seizoen geen wedstrijden hebt gekeken. Die jongen verdeelt het spel en voetbalt ons constant onder de druk uit. Daarnaast loopt hij enorm veel dicht.En Toornstra.....heeft hij gisteren überhaupt iets goed gedaan ?

20 december 2021 om 08:32

Dan neem ik aan dat je niet voor Feyenoord bent, anders kan ik me niet voorstellen dat je liever Toornstra ziet op dit moment. Kokcu speelt inderdaad niet spectaculair, maar dat is ook niet zijn rol. Hij verovert heel veel dit seizoen, heeft goede dribbels en zijn passing is, in tegenstelling tot vorig jaar, uitstekend.

20 december 2021 om 08:33

Hoogste pasnauwkeurigheid van heel Feyenoord. Maakt ongelooflijk veel meters. Heeft een goede techniek, is de schakel tussen verdediging en de rest. Altijd aanspeelbaar, heeft de lef ook. Maar jij zal vast kijken naar goals. Til
Heb je veel aan met druk zetten, maar voetballend kan die helemaal niks. Is de nummer 10 met de slechtste techniek ban de wereld.
Daarnaast is Kokcu de enige middenvelder met een waarde. Toornstra en Til leveren niks op. Dus het werkt om kokcu omhoog te praten, Ajax doet niks anders. Draait allemaal om geld hè

20 december 2021 om 09:01

Hoogste pass nauwkeurigheid zegt op de positie waar die staat niet zo heel veel he?

Ik denk dat centrale verdedigers & verdedigende middenvelders (nummers 6/8 posities) de meeste ballen wel naar de goede kleur spelen. Een Sangare, Midstjo, Schone of een Alvarez zullen dit seizoen ook wel een hoge nauwkeurigheid scoren.

Vind Kokcu dit seizoen overigens het prima doen hoor, maar ben wel een beetje met Rafael eens dat die af en toe rondloopt alsof AC Milan ieder moment kan gaan bellen...

20 december 2021 om 09:09

Dan kijk jij vaker teletekst dan de wedstrijd zelf. Til heeft al 2 maanden niks laten zien en Toornstra speelt ook al tijden niet lekker. Kokcu is een veel betere voetballer. Til kan scoren, meer dan dat kan hij niet. Daarom stelt hij ook verschrikkelijk teleur in de groepsfase Conference league en tegen hoog geklasseerde teams in de eredivisie. Een 10 hoort meer te doen dan hardwerken.

20 december 2021 om 13:52

Haha iedereen die Feyenoord kijkt ziet Kokcü echt goed voetballen op de 6 positie. Je weet niet waar je over praat

Misschien wat off topic, maar ik zie die cijfers hier die worden gegeven.
Wat een verschil tussen de Feyenoorders en Ajacieden, terwijl het verschil in kwaliteit op het veld nauwelijks te zien was. Het zal wel het voordeel van de winnaar zijn dat ze hogere cijfers krijgen. Kokcu was niet goed gisteren, maar wie was dat wel? Volgens mij kon je de spelers met een ruime voldoende op 1 hand tellen.

20 december 2021 om 09:01

Waren er überhaupt spelers die een ruime voldoende verdienden? Aan de kant van Ajax vond ik alleen Schuurs (naast de bal op zijn hand) over de gehele wedstrijd oké spelen. Aan de kant van Feyenoord vond ik Nelson goed invallen (alleen die veroorzaakt een penalty), en Geertruida deed het nog enigzins goed.

20 december 2021 om 09:05

Geertruida vond ik heel sterk spelen. Heeft niks fout gedaan, man uitgeschakeld en qua passing ook prima. Malacia en Kokcu redelijk en aan de kant van Ajax vond ik Schuurs goed en Alvarez haalde veel weg.

20 december 2021 om 09:45

Je hebt gelijk, ik ben iets te kritisch omdat het niveau zo laag lag. Geertruida speelde inderdaad erg sterk en malacia en Kökcu waren ook een van de beteren. Alvarez nog wat veel onzuiver, maar in de slotfase enorm belangrijk.

Dit !! allang te zien aan die jongen , en denk ook wel dat heel wat mensen gewoon die jongen zo ophemelden Ik heb echt waar niet gezien wat het nou zo bijzonders maakt bij hem..achja moet ook wel wil je later wat krijgen voor hem.

20 december 2021 om 12:26

Ophemelen is met hem niet gebeurd de laatste jaren hoor, in elk geval niet door veel Feyenoorders. Hij werd altijd genoemd als een van de grotere talenten van de club, maar voor dit seizoen vond niemand hem een belangrijke kracht. Wel grappig, ik denk eigenlijk exact hetzelfde over Gravenberg. Met de kanttekening dat ik hem in de Champions League wel een aantal goede wedstrijden heb zien spelen.

Kokcu, Til, Senesi, zijn spelers die Feyenoord beter moeten maken. Gisteren gaven ze alle drie niet thuis. Dan valt het niet mee als andere spelers in het team ook hun draai niet vinden maar met de kwaliteiten van deze spelers mag je er meer van verwachten. Kennelijk is het een lang en zwaar jaar ook geweest, een andere verklaring kan ik niet vinden. De Klassieker is de wedstrijd der wedstrijden in Nederland, dat zou toch van alle spelers het beste in jezelf naar boven moeten halen?

20 december 2021 om 09:37

Ben er wel bang voor. Het is een beetje decembermaand - feestmaand bij ons. Groningen-Twente-Ajax, we geven de doelpunten gewoon nog en voorin missen we teveel. En nu beginnen de blessures te komen.

20 december 2021 om 11:22

Met groningen, twente en heereveen uit + de klassieker is het ook zeker geen makkelijke maand voor feyenoord. Dan moet het kwartje net goed vallen wil je als 3de team op papier mee doen om de titel. Als je heereveen verliest is het wel een rampmaand.

Hij eist ook alle vrije trappen en corners op en er komt nooit iets uit

Dit is toch gewoon het niveau van Feyenoord de laatste seizoenen? Wat minder dan Ajax en PSV en ook AZ voordat die alle goeie spelers verkochten. En net iets beter dan het rijtje dat daarachter komt met Utrecht, Vitesse.

Dat was vorig seizoen al zo en nu wederom. Kokcu is ook van dat niveau, die zou er bij Ajax en PSV niet in staan. Bij Utrecht en Vitesse zou ie uit kunnen blinken.

20 december 2021 om 11:38

Haha Kokcu is beter dan Gravenberch op dit moment en ook beter dan alles wat dit seizoen naast Sangare heeft gestaan. Hij blijkt al het gehele seizoen uit, kijk maar eens naar zijn statistieken.

20 december 2021 om 11:57

Als Gravenberch met zo een niveau al maanden lang in de basis staat bij Ajax dan kan Kokcu dat zeker ook

Ik vind Kökçü ook niet altijd even goed spelen, maar wat kunnen van een jongen van 20,21 jaar verwachten,staat al een seizoen of 2 in het 1e nou en dit seizoen eindelijk eens een keer met een redelijk stabiel elftal. En daarom vind hem 1 van onze betere middenvelders,met nog meer dan genoeg ruimte om volwassener en ervarener te worden. Werkt altijd keihard,gaat vaak voorop in de strijd en speelt ze wedstrijden ook steeds vaker in het nationale elftal. Dus ik snap al die kritiek niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

7 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren