Bekende naam uit LaLiga geeft Max Verstappen veeg uit de pan

Maandag, 6 december 2021 om 22:37Dominic Mostert • Laatste update: 22:37

De spectaculaire Grand Prix van Saudi-Arabië heeft zondagavond ook tot reacties uit de voetballerij geleid. Max Verstappen eindigde achter Lewis Hamilton als tweede in de race op het Jeddah Corniche Circuit, die bol stond van de incidenten en controverses. Cristian Tello, aanvaller van Real Betis, geeft Verstappen via Twitter een veeg uit de pan.

"Ongelooflijk, Lewis Hamilton", schrijft de voormalig aanvaller van Barcelona. "Erg vuil spel van Max Verstappen, zo hoor je geen WK te winnen." Tello hoopt volgende week in Abu Dhabi opnieuw op een 'bloedstollende race' wenst Hamilton het beste in de strijd om de wereldtitel. Nederlandse voetbalanalisten staken Verstappen tijdens de race een hart onder de riem en spraken ook hun verbazing uit over alle gebeurtenissen.

Verstappen, door de fans verkozen tot driver of the day reed lange tijd aan kop. Om Hamilton tijdens de race voor te blijven, was Verstappen genoodzaakt om de baan tijdelijk te verlaten. Na overleg werd besloten dat Verstappen bij de tweede herstart vanaf P3 zou vertrekken, achter Esteban Ocon en Hamilton. De twee titelkandidaten namen vervolgens afstand van de rest.

In de 38ste ronde plaatste Hamilton een aanval op Verstappen. Beide auto's kwamen buiten de baan, maar de Nederlander behield de leiding. Vervolgens kreeg Verstappen de opdracht om Hamilton voor te laten, om een straf te voorkomen, maar Hamilton leek daar niet van op de hoogte en knalde achterop Verstappen. Ook kreeg Verstappen nog een tijdstraf van vijf seconden omdat hij Hamilton daarvoor onreglementair ingehaald zou hebben.

"Het was een hele enerverende race", zei de zichtbaar geïrriteerde Nederlander na de race. "Er zijn een hoop dingen gebeurd waar ik het niet mee eens ben. Maar het is wat het is. Het gaat meer om straffen dan om racen. Dat is in mijn ogen niet hoe het hoort te gaan in de Formule 1. Ze willen ons niet laten racen. Wat er vandaag is gebeurd, vind ik echt ongelooflijk." Verstappen en Hamilton staan in puntenaantal gelijk en strijden volgende week in Abu Dhabi om de wereldtitel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

191 reacties (laatste reactie door oost1)

Zolang hamilton nog mee rijdt kun je deze sport niet meer serieus nemen met die FIA.

5 december 2021 om 22:51

Zou dit niet aan Hamilton willen koppelen, eerder aan Mercedes. Zou ze allemaal wel eens in identieke auto’s met identieke motoren willen zien. Dan pas weet je wie er echt het beste kan racen.

5 december 2021 om 23:03

Ja dat is hetzelfde als alle voetbalclubs met hetzlefde budget. Dat gaat niet

5 december 2021 om 23:32

Dan kijk je toch lekker Formule 2.....die rijden in dezelfde auto's

6 december 2021 om 07:06

Enige optie die ik zie is dat max hamilton van de baan rijdt komend weekend. Allebei geen punten en max kampioen, omdat hij meer races heeft gewonnen. Als ze gaan racen zorgt de FIA er wel voor dat max straffen krijgt, zodat hamilton wint.

6 december 2021 om 10:10

Ffrmamc nu volg ik geen f1, maar als dat serieus zo is zou ik dat toch altijd doen als max zijnde? waarom risico nemen als er zo een makkelijke optie is?

6 december 2021 om 10:35

Het is niet de meest eervolle manier om kampioen te worden om het zo maar te zeggen.

6 december 2021 om 10:49

Dan moet Perez Hamilton van de baan rijden. Max zal geen diskwalificatie willen riskeren.

6 december 2021 om 13:21

Ja en dan net als Schumi in 1997 gewoon voor het hele seizoen worden gediskwalificeerd

dit vuile karweitje dus lekker laten opknappen door het zusterteam .

dat is wat ze verdienen bij Mercedes (fia) , ook waar LH ook weer mee weg komt elke keer , het is echt een schande dit seizoen

6 december 2021 om 20:04

Wat heeft Hamilton deze race precies misdaan.

6 december 2021 om 21:32

Je maakt een grapje toch?

7 december 2021 om 11:25

gele vlaggen genegeerd , verstappen buiten de baan gedrukt . verstappen van achteren aangereden , te veel afstand tijdens een opwarmronde. en janken over de boordradio. + Bottas nog ophouden tijdens een safetycarsituatie om een vrije pitstop te creeeren voor LH .

Verstappen slechts 2 overtredingen bij het inhalen of voorkomen hiervan .

6 december 2021 om 19:17

Hamilton is gewoon slimmer die ramt op Silverstone Max van de baan, week daarop doet Bottas het. Daar heeft nu niemand meer het meer over.

6 december 2021 om 19:29

Klopt, als die dingen niet waren gebeurd was max al lang kampioen geweest.
Maarja

Laat hem zich lekker bezig houden met voetbal.. als er iemand onsportief is, is het het team van Mercedes wel

Moet wel lachen om alle gebruikelijke chauvinistische huilstruiken op Feesboek die nu weer he-le-maal losgaan. (uiteraard merendeel hond als profielfoto) Dit terwijl Lewis Hamilton in 2008 voor een soortgelijk incident zelfs 25 seconden kreeg, oftewel Max is nog relatief goed weggekomen. Maar ach, aan de andere kant begrijp ik de oranje Max bril stiekem ook wel

5 december 2021 om 21:39

Hoe is een situatie uit 2008 nota bene van enig belang? De reglementen van 13 jaar geleden zijn logischerwijs niet eens hetzelfde, dat is een eeuwigheid geleden joh. Vijf of tien seconden bestond destijds helemaal niet eens. Persoonlijk vind ik de tijdstraf vandaag niet per se nodig, er was namelijk ook een situatie vandaag waar Hamilton Verstappen juist buiten track limits duwt in bocht 27. Lijkt me dat je ze of allebei geeft, of allebei niet.

6 december 2021 om 17:02

en hoe beoordelen we dan de actie in Brazilië? het is zo makkelijk om nu daarop juist te gaan zeuren terwijl er 2 races geleden nog iets gebeurde waarbij het veel duidelijker was. en dit jaar zijn er meer van dat soort voorbeelden geweest waar wisselend wel of geen penalty is gegeven.

maar laten we dit maar niet te veel die kant op laten op een voetbalforum. daar zijn andere fora voor.

6 december 2021 om 23:21

"Hoe is een situatie uit 2008 nota bene van enig belang?"

Het is letterlijk de basis van de regel omtrent het teruggeven van een plek, namelijk dat je niet onmiddellijk mag gaan voor een inhaalactie in de eerste bocht nadat je je plek hebt teruggegeven. Serieus man, het nadeel van Max Verstappen is dat je nu een hoop mensen hebt die niet genoeg van de sport weten of het respecteren en daarom race-situaties niet kunnen interpreteren.

5 december 2021 om 21:41

Ah, een F1 kijker die redelijk nieuw is tot de sport. In 2008 waren er geen 5 en 10 sec. Alleen een drive through, 25 en nog eentje, maar daar kom ik niet zo 1 2 3 op.

Dus redelijk logisch dat iemand een 25 sec krijgt, het was de lichtste straf in die tijd.

5 december 2021 om 22:37

In die tijd had je boven een drive-through nog een stop and go (vaak 10 seconden). Let wel, in tegenstelling tot een moderne stop and go in de F1 mocht je vroeger voor of na een stop and go procedure geen pitstop maken of überhaupt aan de auto zitten. Hiervoor moest je een andere keer opnieuw de pits in komen.

6 december 2021 om 09:48

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij telkens verbaas wat voor onsportieve acties Max telkens weer mag uitvoeren, zonder er een serieuze straf voor te krijgen. 2 keer proberen te crashen was vroeger al een zwarte vlag. En daarna nog de breaktest kunnen uitvoeren voor een derde poging. Ach ja ze laten ze wel racen als je dat nog racen mag noemen.

6 december 2021 om 10:57

Dat was toch geen breaktest? Lewis zelf schakelt zelf terug, hij reageert dus gewoon op tijd op het afremmen van Max. Dat Hamilton nou helemaal in race modus zit en niet doorheeft dat max hem er langs laat is toch niet max zijn schuld? Vreemde situatie waarbij max in ieder geval niet fout zat, vond ik.

6 december 2021 om 16:32

Je was echter niet verplicht om deze direct of binnen een aantal ronden uit te voeren. Zo heeft schumacher ooit gewonnen terwijl hij in de pits stond zijn straf uit te zitten.

6 december 2021 om 17:04

@ssblue Zanetti

het was wel degelijk een brake test. in de telemetrie is duidelijk terug te vinden dat max remde, en zelfs net voor het contact nog harder op de rem trapte. dit is te zien in het verschill van de snelheidscurve op dat moment. daarbij nog het gegeven dat als je de beelden terugkijkt dat je duidelijk ziet vanuit de camera in bocht 27 dat max alleen maar achter zich keek. dan weet je al wat max van plan was om te doen. Daarnaast weet je nu dus ook al wat die in abu dhabi gaat proberen.

6 december 2021 om 19:19

Ja, net als Ham op Silverstone

6 december 2021 om 22:57

Ik weet niet maar bij die boardradio moest hij hamilton voor laten en hij ging wel als een dombo direct vol op de rem drukken. Ik denk niet dat het express was maar een blunder

6 december 2021 om 23:24

@Musi26

Schumacher kwam daar alleen mee weg omdat de race-leiding nalatig was in het mededelen van een stop-and-go penalty voor Schumacher. Ze deden er te lang over. Anders had Schumacher een straf gekregen.

5 december 2021 om 22:09

Ja en wat te denken van Fangio in 1953. Tjonge jonge wat een dwaas.

5 december 2021 om 22:10

Haha echt genieten idd om heel Nederland zo te keer zien te gaan. F1 is ontzettend kut maar al die reacties tijdens en na de race zijn vermakelijk.

5 december 2021 om 22:14

@Der Bomberr: Dit zeg je alleen maar als je niet hebt gekeken of als je er geen klote van snapt. Een breaktest is heel iets anders. Daarbij schakelt Lewis zelf ook 3 keer terug.

5 december 2021 om 22:43

Lekker laten gaan. Red Bull kan dit seizoen niet het WK winnen. FIA is volledig op de hand van Mercedes. Dat zie je aan elke straf die tot nu toe gegeven is. De enige kans die Verstappen heeft om kampioen te worden is om Hamilton volgende week van de baan te ketsen. Anders zorgen ze er met straffen wel voor dat Hamilton wint. Als Hamilton eraf wordt gekegeld is Verstappen wereldkampioen obv gewonnen grand prix.

6 december 2021 om 07:49

Ik acht ze nog in staat om Max WK-punten in mindering te geven als Max dat doet. Misschien moet hij het over laten aan Perez of een van de Alpha Tauri's.

6 december 2021 om 09:29De FIA heeft laten zien dat Verstappen remt (2.4g) voordat Hamilton er achterop klapt. Ik heb niks met Verstappen en al helemaal niks met Hamilton. Ben altijd Michael fan en Vettel fan geweest en Hamilton deed hetzelfde in 2017 bij Vettel. Je moet wel objectief blijven en blij zijn voor deze uitslag. De F1 kijker krijgt nu een waanzinnig slot, op naar volgend weekend.

6 december 2021 om 13:40

Ik weet niet hoe jij iemand (verplicht) voorbij wilt laten zonder dat je van je gas af gaat of remt.

En als je geheel objectief zou kijken, is het ook niet uit te leggen waarom Hamilton slechts een waarschuwing krijgt voor het van de baan duwen van Max nadat hij een een of twee ronde op hetzelfde punt voorbij reed. Lewis had daar ook flink voordeel bij. Het had niets verandert aan de uitslag, maar Lewis krijgt daar slechts een nietszeggende waarschuwing voor en geen 5 seconde penalty zoals Max wel kreeg.

6 december 2021 om 16:34

Het gaat helemaal niet om de extra straf uiteindelijk. Het is willekeur in het uitdelen van straffen. dubbel geen was heel duidelijk; grid penalty. Max kreeg deze namelijk ook de wedstrijd hiervoor (terwijl hij de vlag ook niet kon zien).

7 december 2021 om 10:16

je kunt wel de kenner gaan uithangen maar als max motor problemen had gehad was ie Max 100% voorbij gegaan en tijdens het interview vlak na de race wist ie niet waar ie moest kijken toen ie antwoord moest geven over het incident want hij loog. Hij wou niet dat Max bepaalde wanneer dat zou moeten gebeuren de rest is leuk acteer werk. Daarnaast maakt het ook allemaal niet uit want zelfs had Hamilton 10sec gekregen dan nog was verstappen 2de mits je die 5 sec gaat aanvechten en het is zeer jammer dat de Mourinho of Schumacher aggressie hier niet is te vinden en alle coureurs die afgelopen 6 wedstrijden Hamilton simpel voorbij laten om het feit , het is mijn race is niet is ook wat makkelijk. Maar het gaat in Dubai beslist worden feit is wel dat Hamilton de snelste auto heeft en ik gun hem niet om 8x wereld kampioen te worden en Schumacher voorbij te gaan, als zoon zijnde zou ik hem erzelf aftikken. kampioen of niet - genoeg kampioenen zijn kampioenen geworden door trucjes die alleen kampioenen uitvoeren.

6 december 2021 om 09:18

Precies wat jij zegt, vreselijk al dat carnavals publiek. 15 jaar geleden zaten zij bij het schaatsen, 10 jaar geleden waren zij allemaal analist bij het darten en nu zijn zij expert bij de F1. Verstappen kwam gisteren goed weg (had een stop and go moeten krijgen) en Hamilton ook wel (10 sec straf), allen Verstappen zou dan 4de zijn geworden. Dus de uitslag van gisteren is in het voordeel van alle F1 supporters en super voor de laatste race van volgende week.

6 december 2021 om 10:33

Ja echt zeer hinderlijk dat het allemaal zo overdreven subjectief wordt bekeken door velen in nederland. Keek gister sinds lange tijd weer is op ziggo, en wat heb ik me gestoord aan de mannen in de studio en het commentaar. Prima dat je beetje pro max bent maar dit ging echt veel te ver. Die commentator liep de hele tijd voor de kijker uit te maken dat je dit als nederlander wel heel kut moest vinden ( enorme onzin ben zelf gewoon neutrale kijker). En in de studio zitten ze ook echt metersdiep in de reet van verstappen.

Echt typisch idd weer al dat carnavalspubliek wat hier weer op afkomt. Formule 1 twitter gekkies zijn nog gekker dan de voetbal gekkies.

6 december 2021 om 16:46

Het zijn ook geen F1 fans net als de meeste NLs elftal fans vooral voor het carnaval komen.

6 december 2021 om 17:11

@bayern1982: Ik weet niet welke race jij hebt zitten kijken, maar Max eindigde een seconde of 7/8 achter Lewis en had een 5 seconde penalty. Ook met de extra 10 seconde penalty bleef hij Bottas voor. Dus Lewis was met een 10 seconde penalty zeker geen 4e geworden...

6 december 2021 om 17:13

@blaugrana11: Je hebt vast niet naar de GP in Engeland, Hongarije of Brazilië gekeken? Dan zou je meer snappen waarom die gasten zo reageren.

6 december 2021 om 23:28

Visca, daar moet Barcelona het ook van hebben. Grappig dat jij dit nu aanhaalt. Oranje, Max en Barca trekken dezelfde mensen aan

7 december 2021 om 00:39

Op basis waarvan had Verstappen dan een stop-and-go moeten krijgen? De standaard straf voor het veroorzaken van een aanrijding is toch echt die 10 seconden straf die hij nu na de race heeft gekregen.

6 december 2021 om 16:06

Chauvinistische huilstruiken! Hulde, hulde, hulde!!

Maar inderdaad, enige objectiviteit is ver te zoeken bij de nieuwe F1 fans. Er is geen forum meer waar een normale discussie mogelijk is.

6 december 2021 om 23:25

Wat een nare reactie, dat jij überhaupt op feesboek zit zegt genoeg. Jij bent geen haar beter dan de mensen waar jij het nu over hebt. Het is maar waar jij je druk om wil maken

7 december 2021 om 08:48

Ik mis even de link met de hond in deze.

Haha vuil spel Max. Mijn god, mr 44 heeft de FIA in zijn broekzak. Hele smerige spelletjes worden er gespeeld. Dubbel geel, Mazepin en Gasly geen straf en dan de race... Max van de baan drukken, nadat hij zijn plaats weer terug geeft.... Achterop rijden. Nee als de stewards hier niks mee doen is het gekocht....

5 december 2021 om 21:33

Tuurlijk joh. Nu 'onze' Max verliest is het opeens een wereldwijd complot. Calimero gehalte is weer hoog bij bepaalde figuren. Ook zonder "de hulp van FIA" is en blijft de combo Hamilton/Mercedes-Benz simpelweg de snelste

5 december 2021 om 21:37

Hoe vaak gebeurt het niet dat ze allebei iets verkeerds doen, valt je het dan nooit op dat Max altijd een straf krijgt en Hamilton nooit, Fia is puur op de hand van Mercedes

5 december 2021 om 22:11

Tijdens de race heb ik geen McLaren gezien die snel was,Bottas voor een mercedes weinig over te zeggen nu hij bezig is aan zijn laatste seizoen snap ik heel goed,dat hamilton met een kapotte voor vleugel nog sneller zijn kan dan max snap ik niet helemaal, maar goed kan aan mij liggen meschien. Wel beetje raar allemaal

5 december 2021 om 22:27

Had Hamilton überhaupt niet tijdens de kwalificatie dubbel geel genegeerd waar Max eerder een gridstraf van vijf plekken voor kreeg?

5 december 2021 om 22:53

Nee Hamilton had geen dubbel geel , alleen een geel lampje op zijn display van nog geen seconde. Compleet andere situatie. Het Calimero gehalte onder Max fans is ongekend groot.

6 december 2021 om 09:00

Hmm. Dan zal het mijn Calimerogehalte zijn dat wanneer je op "hamilton dubbel geel" zoekt, je tientallen video's, artikelen en andere stukken krijgt met eenzelfde titel.

5 december 2021 om 21:36

Goed om te weten dat je tegen andere auto's aan mag rijden zonder dat je een straf krijgt, sterker nog dat de andere een straf krijgt.

6 december 2021 om 08:57

Mij interesseert het niet wie er wint maar vele zijn wel zo extreem Max gekleurd, dat ze gewoon niet meer serieus zijn te nemen.

Max van de baan drukken? Volgens mij heb ik de vorige ronde het tegenovergestelde gezien en werd er geroepen, dat is racen? Gisteren heb ik Max om voor te blijven en Hamilton het risico te laten nemen zich kapot te rijden de baan af zien rijden. Vervolgens het teruggeven goed en netjes opgelost en daarmee een signaal dat de FIA niet Mercedes gericht is. Daarna weer een raar akkefietje met Max en laat hij Hamilton er niet langs. Op het moment dat hij het wel deed (veel te laat) deed hij het op een plek mbt DRS om er voordeel uit te halen.

Max neemt ontzettend veel risicos en doet er alles aan om 1e te eindigen, helaas wel voor hem met kamikaze acties die niet zijn toegestaan.

6 december 2021 om 16:43

Mooi betoog vooral je laatste zin.kamikaze en Max. MB heeft dit jaar niks anders gedaan, of ben je Silverstone en Hongarije al weer vergeten. Typisch Mr44 antwoordt van je, terwijl het je geeneens interesseert. Maar als je een hele lijst van me wil met straffen die dit jaar zijn gegeven waar niet consequent is gehandeld zal je gaan schrikken.

7 december 2021 om 00:41

Er was geen dubbel geel zichtbaar voor Hamilton. Geen lampjes op zijn stuur, geen vlaggen langs de baan, geen blinkende LED panelen. Dat hij daar niet voor bestraft is, is meer dan logisch.

Dat hij voor het ophouden van Mazepin slechts een reprimande krijgt en het geval met Gasly niet eens bekeken is door de stewards is natuurlijk wel te belachelijk voor woorden. Die laatste had op z'n minst eenzelfde reprimande moeten zijn.

Sinds wanneer doet het ertoe wat een voetballer ervan vind?

Trouwens nu we hier toch zijn. Heeft er nog iemand een gloeiende hekel aan die enge Wolff?

5 december 2021 om 21:35

Niet alleen Wolff...heel mercedes! Die hamilton is toch de meest neppe persoonlijk die op de grid rondloopt

5 december 2021 om 22:03

Dat Hamilton een neppe persoonlijk is werd maar weer eens pijnlijk duidelijk tijdens zijn interview na de race. Rijdt met een regenboog helm om op te komen voor Lhbtg+ rechten, zegt dan doodleuk dat die zich erg welkom voelt in Saudi Arabië.

5 december 2021 om 22:24

Hij kan zich toch ook welkom voelen in Saudi-Arabië? Als iedereen daar aardig tegen hem is geweest kan hij moeilijk iets anders beweren. De regenbooghelm staat hier los van.

5 december 2021 om 22:28

Het lef om dan te zeggen: Iedereen zou zich hier welkom moeten voelen durft die niet. Neppe gast. Staat die alleen voor inclusiviteit als het niet tegen het zere been van de sponsors is? In andere woorden hij staat voor inclusiviteit als het hem geen geld kost.

5 december 2021 om 22:33

Wat? Hoezo moet hij het lef hebben om dat te zeggen? Misschien vindt hij helemaal niet dat iedereen zich daar welkom moet voelen. Hij zegt alleen dat hijzelf zich welkom voelt.

5 december 2021 om 22:33

En jij kijkt naar voetbal waar voetbalspelers op voetbalschoenen lopen die door kleine kinderen in Azië gemaakt worden en ik denk dat jij niet ophoudt met voetbal kijken.

5 december 2021 om 22:41

Dat klopt. Maar ik loop dan ook niet hypocriet met een speldje op mijn shirt dat ik me sterk maak voor het afschaffen van kinderarbeid.

5 december 2021 om 22:42

Ah, maar waarom dan met die regenbooghelm rijden? Het ia dus oke hoe men daar met mensen die niet hetero zijn omgaan? Als hij dat vindt moet die ook niet hypocriet met die helm op rijden.

5 december 2021 om 22:43

En met een aankomend WK in Qatar, waar we geheid ook dit soort uitspraken gaan horen. Horen we nu zelfs al, van ambassadeur de Boer.

5 december 2021 om 22:57

@ninja, maar waaruit haal jij dat hij het oké vindt hoe daar met niet-hetero's omgegaan wordt? Hij draagt die helm juist om aan te geven dat hij dat niet oké vindt. Daarnaast hebben de mensen in Saudi-Arabië hem persoonlijk geen onwelkom gevoel gegeven. Dat kan toch naast elkaar bestaan?

6 december 2021 om 09:05

Ik heb helemaal 0,0 met ajax, betekent het dat ik iedereen in Amsterdam maar moet haten?

5 december 2021 om 21:36

Jij bent niet de enige die een hekel heeft aan Wolf. Wat een verschrikkelijke vent is dat, nu de spanning er vol op zit zien wij zijn ware gezicht

Ik denk dat deze Tello de race nog maar even moet terugkijken want die was duidelijk niet helder toen hij dit dwaze bericht postte

Combinatie Lewis/Mercedes klopt Max/Honda op waarde, zonder incidenten in Abu Dhabi wordt Lewis toch gewoon weer wereldkampioen omdat hij een betere auto heeft als Max.

7 december 2021 om 00:44

Nou, met Silverstone en Hongarije in het achterhoofd wil ik toch ook niet zeggen dat op waarde is. Zonder die fouten van Hamilton en Bottas had Verstappen daar toch wel (en dan ben ik conservatief) een punt of dertig aan overgehouden en was de titel enkele races geleden al buiten bereik voor Lewis/mercedes geweest.

Formule 1 is toch geen sport, de auto is het belangrijkste en niet wie erin zit!

5 december 2021 om 22:16

Waarom hierop reageren als je er duidelijk geen verstand van hebt?

5 december 2021 om 22:45

Juist wel, ik kijk naar auto's die 300km/uur halen omdat de techniek dat mogelijk maakt maar wat is hier sport aan is mij een raadsel, tour de frans is pas Sport!

5 december 2021 om 23:04

Tour de france met zijn vele doping gebruikers jaja

5 december 2021 om 23:16

Het zijn toch echt de coureurs die de auto besturen en niet de auto's zelf?

5 december 2021 om 23:44

itsuki-chan, zet Max en Lewis in de wagens van Haas en dan zouden ze nog strijden om de titel? Ik denk het niet.

6 december 2021 om 00:07

Het zijn toch de gamers die de playstation controllers besturen en niet de playstation controllers zelf? De term sport wordt breder en breder.

6 december 2021 om 07:45

Slechte vergelijking, want als je de i.a zijn werk zou laten doen zou geen enkele gamer kunnen winnen...

6 december 2021 om 10:37

Real madrid en bayern zouden met het budget van pec zwolle toch ook niet om de cl winst meespelen?

5 december 2021 om 23:51

Je snapt er zeker niks van ja, dat is wel duidelijk. Geen sport zegt ie haha. 😅

6 december 2021 om 09:25

Het is echt schrijnend om te zien hoe sommige mensen de zwaarte van de autoracesport onderschatten, alsof het gewoon een paar rondjes rijden op cruise control is ofzo... Een F1 race rijden is fysiek gewoon belastend en bovendien is het qua opperste concentratie gedurende de hele race mentaal ook nog wel een dingetje. Als jij (in het hypothetische geval dat er bijrijder mee zou kunnen) een rondje met Hamilton of Verstappen mee mocht rijden lag je knock-out van de G-krachten achterin waarschijnlijk haha, en dan hoef je nog niet eens zelf de auto op de weg te houden.

Wat is deze akelige kolonisatie van de formule 1 sport in het voetbal? Laatst was er al een idioot, twee keer zelfs, die er tien minuten over mocht praten in studio voetbal. Nu krijgen we hier een groot artikel over een voetballer die iets twittert over formule 1 wat vervolgens in het artikel de ruimte geeft om allemaal willekeurige twitteraars toe te voegen?

Ik vind formule 1 rijden een verwerpelijke sport, maar goed ik begrijp dat het onder mannen echt een ding kan zijn. Kan iemand me uit leggen wat er gebeurt? Het zal allemaal wel weer met geld te maken hebben, erg jammer. Laat ze eerst maar elektrische formule 1 wagens uitvinden, wat een zonde.

5 december 2021 om 23:20

Dit is er al en dat heet Formula E. Overigens is daar een Nederlander kampioen geworden dit jaar. Enorm saai om naar te kijken vooral omdat de auto's elektrisch zijn.

6 december 2021 om 01:18

En toch neem je de moeite om op het artikel te klikken, te lezen en 2 alinea's te typen. Ik heb er ook niet veel mee, maar ook geen hekel. Als ik iets verwerpelijk vind zul je mij niet in dat topic zien.

6 december 2021 om 08:15

Het is tenminste een sport met meer normen en waarden dan voetbal wat vol met clowns, aanstellers en asosciale (kijk alleen al naar al die hooligans) zit.

6 december 2021 om 11:05

Ken jij Toto Wolff dan wel? Het lijkt wel een omschrijving van deze enge man. Clown, aansteller en asociaal past alle drie bij die man.

6 december 2021 om 09:50

@IKEA ben groot voetballiefhebber maar vind Formule 1 ook een leuke sport. Ik doe zelf mee aan trackdays als hobby, waardoor een sport als formule 1 wat sneller aanwakkert. Het is een extreem fysieke sport waar je topfit voor moet zijn en niet zonder risico’s. Dat maakt het voor mij ook spannend om te kijken, er kan van alles gebeuren en er komt qua strategie veel meer bij kijken dan bijvoorbeeld bij voetbal. Ik denk overigs dat voetbal meer een mannendingetje is. Althans ik heb in mijn vriendenkring meer vrouwen die formule 1 leuk vind itt voetbal. Ben ook wel benieuwd waarom je formule 1 een verwerpelijke sport vind en een sport als voetbal bijvoorbeeld leuk?

6 december 2021 om 10:41

Meeste vrouwen die ik ken die kijken, kijken alleen maar sinds of omdat max meedoet. Tsja dan denk ik toch waarom kijk je dan… Dan haal je dus alle identiteit uit die sport dat toevallig iemand die een van de beste is in hetzelfde land ( officieel niet eens) als jij uit een vagina is gegleden. Daar snap ik echt helemaal niks van.

6 december 2021 om 15:55

Okey en nu plaatsen we jou een spiegel voor. Als jij in de jaren 60 of 70 uit de vagina van je moeder was gegleden, was jij dan ook voor Barcelona geweest? Zat in de tijd dat Barcelona een topclub was ook niet heel dat stadion vol met carnavalspubliek? Mensen houden van succes en daar hoor jij net zo goed onder. Het is een vorm van onterechte verhevenheid als jij denkt dat heel de wereld hier gevoelig voor is, behalve jij.

Ik kijk al vele jaren motorsport, maar heb nog nooit iemand gezien die de regels zo aan zijn laars lapt en zich zo ernstig misdraagt als Max. Het is echt Bordalas Getafe van de motorsport. Ongelooflijk hoeveel Nederlanders hem maar blijven verdedigen, maarja, blijkbaar is alles geoorloofd als je een Nederlands vlaggetje naast je naam hebt.

5 december 2021 om 23:56

Vandaag kwam de ware aard weer naar boven , het blijft een onsportieve coureur die zijn eigen regels wilt hanteren. Hopelijk haken er volgend jaar snel wat Max fans af.

6 december 2021 om 08:35

Ik snap niet wat je bedoeld met onsportief? In het eerste duel gaat max buitenom en heeft Hamilton de lijn en ligt band lengte voor, dus is de bocht voor hamilton - max start van P3. Veel later zet max een aanval in, neem de binnenkant - ligt voor en wordt door hamilton (en met hamilton) van de baan gedrukt en dan krijgt hij een 5 sec straf, terwijl hij de plek al terug geeft?

Je kunt niet de plek terug geven en 5 sec straf uitdelen, het is off a of b. En dat toto en hamilton niet communiceren over het terug geven is toch niet max zijn schuld? Ze schakelen beide terug dus een remtest is helemaal niet aan de orden.

Er wordt door hamilton en mercedes net zo vuil spel gespeeld als door RB en max. Onnodig ophouden van Bottas, teveel space tussen max en hamilton voor de herstart, ze doen net zo hard mee.

Max had gewoon naar links moeten sturen toen hij geraakt werd gisteren, waren ze er allebei af en hamilton die schuld heeft.

Mercedes bitched als het niet hun kant opvalt en RB ook, net zoals in het voetbal.

6 december 2021 om 09:14

Je bent duidelijk niet echt op de hoogte als je schrijft, ik citeer "max had gewoon naar links moeten sturen toen hij geraakt werd gisteren, waren ze er allebei af en hamilton die schuld heeft."

Max moest Hamilton al eerder er langs laten en wachtte op het juiste moment om er zelf zoveel mogelijk voordeel uit te halen. Onnodig van je lijn afkomen staat ook gewoon een straf op. Was Hamilton van de baan afgereden, dan was daar een enorme straf uitgekomen.

Hamilton was gewoon een stuk beter dan Max en door zijn ervarenheid de winnaar. Max is een slechte verliezer en heeft te veel de grens opgezocht en overscheden.

6 december 2021 om 10:01

Tuurlijk wel grappig als je van achter geraakt wordt je dan straf krijgt omdat je je auto corrigeert.

Maar Hamilton zal er wel mee wegkomen voor het feit dat hij max aanrijdt en schade aanbrengt aan de auto van een concurrent.

Dat toto en hamilton niet communiceren lijkt mij niet de schuld van max en RB.

6 december 2021 om 11:18

Het feit dat Mercedes onbestraft blijft voor:
- negeren gele vlag in Vt3
- hinderen van Mazepin en Gasly in Vt3
- het ophouden door Bottas bij gele vlag 1 tijdens de race
- het teveel ruimte laten tussen Max en Hamilton bij eerste herstart tijdens de race

Ik ben zeker oranje gekleurd, maar je kunt me niet vertellen dat je voor leaving the track and gaining an advantage en de plek moet teruggeven en 5 seconde straf krijgt en 1 punt op je licentie. Dit terwijl het teruggeven van de plek de normale straf is.
Het incident met de aanrijding kan twee kanten op, maar dat Hamilton hier geen blaam zou treffen is natuurlijk belachelijk. Dat zei Hulkenberg nog na afloop (dat hij niet begreep waarom Hamilton Max daar niet gewoon inhaalde). En dan krijgt Max daarvoor nog eens 10 seconden en 2 strafpunten voor.

6 december 2021 om 17:01

Verstappen moest hem er helemaal niet perse eerder langs laten. De regel is zo snel als mogelijk. Is geen duidelijke regel. Als Hamiltion er vervolgens voor kiest om er niet voorbij te gaan, dan heeft hij zijn kans laten liggen. Verstappen laat hem vervolgens alsnog langs om, dan om dan alsnog 5 seconden te krijgen. Dit staat totaal niet in de regels en slaat dus nergens op. Die 10 seconden uiteindelijk ook niet, want het ongeluk werd veroorzaakt doordat Hamiltion er niet voorbij wilde.
dan de vrije trainingen; Verstappen kreeg voor dubbel geel 5 plaatsen straf. Hamiltion helemaal niets. Ik ga niet zeggen dat het allemaal tegen max is. 1 ding is duidelijk en dat het totaal willekeur is. Hamilton was ook niet beter. De combinatie Hamiltion/mercedes is gewoon veel beter. Ik ben trouwens geen Verstappen fan, maar een echte ferari man (ookal rijd ik zelf in een mercedes, maar dat is meer een zakelijke reden).

6 december 2021 om 14:58

Tot Silverstone verliep alles normaal. Daar en de week erop in Hongarije heeft Hamilton mede met hulp van zijn maatje toegeslagen. Een verschil dat nooit meer hersteld is. En dan hypocriet zeggen dat hij alles netjes doet?

Ik ben voor verstappen. Maar vwrstappen zoekt wel echt de grenzen op. Haha. Ik zie ook niet zoiets als dat de fia perse voor hamilton is. Vergeet niet dat de fia regels heeft doorgevoerd waardoor de mercedes een stuk slechter is dan voorgaande jaren. Zonder die regels had je nu niet eens een spannende strijd. Op naar volgende week. Moge de beste winnen.

Ik begrijp niets van dit artikel en ook niets van formule 1... kan iemand mij in voetbaltermen ofzo uitleggen wat hier aan de hand is?

5 december 2021 om 23:06

Hamilton had Max omspeelt en was op weg naar open doel, toen Max Lewis van achteren neertrapte om een doelpunt te voorkomen. Hier kreeg Max uiteraard een straf voor van de arbiter.

Later in de wedstrijd was er nog een incident waar Max vieze obstructie pleegde jegens Hamilton met een elleboog in het gezicht. Dit werd echter door de arbiter tijdens de wedstrijd over het hoofd gezien. Maar naar deze actie wordt nog een disciplinair onderzoek uitgevoerd.

Ondanks alles doet Max echter of iedereen inclusief de scheidsrechter tegen hem is, en hij niks verkeerd doet. Zeg maar de Pepe of Ramos van het voetbal. Iedereen op de aanhangers van deze clubs na moeten hier uiteraard hard om lachen en denken dat Max een beetje gek geworden is.

5 december 2021 om 23:12

Haha thanks man. Het is inderdaad een stuk duidelijker nu(niet sarcastisch bedoelt).

5 december 2021 om 23:27

Het ontbreekt in Nederland ook aan kritische journalisten. Ze zijn allemaal fan van Max die alles weg slikken. De F1 is er niet beter op geworden qua journalistiek en fans.

6 december 2021 om 08:05

En dat tegen de Neymar van het voetbal bedoel je?

Mooi dit want ik heb de race bekeken maar wat een vals spel heeft Mac laten zien vanavond zeg.

Zeker het laatste stukje met het hard afremmen of terugschakelen zodat Hamilton achterin rijd.

Hij moet blij zijn met 5 seconden heeft gehad en niet meer en ook zonder dat moest hij het afleggen tegen Hamilton.

En nee ben verre van Hamiltonfan.

5 december 2021 om 23:04

Hard afremmen? Max gaat toch naar rechts of word ik blind? Die Hamilton kan er toch gewoon links langs?

5 december 2021 om 23:19

Xavikoning

Nee hij gaat helemaal niet naar rechts.

6 december 2021 om 23:17

Maat, de racelijn ligt aan de binnenkant van de bocht heh? Verstappen komt daar niet eens in de buurt.

5 december 2021 om 23:11

Max racet altijd op het scherpst van de snede en hiervoor wordt hij vaak (terecht) voor bestraft. Je kan moeilijk zeggen dat hij een keurige coureur is naar mijn mening. Maar wat mij zeker opvalt is dat Hamilton met zoveel meer wegkomt dan Max doorgaans. Hamilton schakelt 2 of 3 versnellingen terug en krijgt de ruimte van Max om erlangs te gaan. Vervolgens rijdt hij zelf vol op Max in.. Die 5 seconden kreeg hij trouwens omdat hij van de baan was in bocht 1(?) dacht ik.

5 december 2021 om 23:20

Klopt die 5 seconden was voor die bocht.

Maar blijkbaar had Hamilton nog niet te horen gekregen van het voorlaten.

6 december 2021 om 08:31

@bell''uomo
Even een oprechte vraag over iets wat ik niet begrijp.
Hoe kan het dat Hamilton zegt dat hij nog niet te horen had gekregen dat Max zijn plek moest teruggeven, maar dat hij dan later wel verklaart dat hij niet wilde inhalen omdat ze geen van beiden als eerst de DRS-zone in wilden rijden....
Met andere woorden: hij wist dus dat hij Max daar zou kunnen inhalen. Dat kan normaal gesproken nooit op die plek! Dus wist hij dat Max hem voor zou laten....

6 december 2021 om 09:02

Toch knap om als het voorbeeld iets te nemen waar Verstappen juist weinig te verwijten valt...

HIj krijgt opdracht Hamilton voorbij te laten, doet dat op een voor hem tactische plek. Hamilton reageert en schakelt ook terug en remt ook af, maar blijft gewoon vlak achter hem rijden en knalt bovenop hem.

Deed HAM ook niet expres, maar was uiteindelijk wel simpelweg 99% zijn fout.. Verstappen had ook motorproblemen kunnen hebben bijv, meot hij er toch ook gewoon langs gaan?

Eens dat Verstappen te vaak over het randje gaat, maar ook Mercedes speelde een vals spelletje met het vertragen en (te) langzaam rijden.

Ze zoeken allemaal de grenzen van de regels op en ge-/misbruiken waar mogelijk.

6 december 2021 om 09:23

En dat is dus de fout. Je moet hem voor laten op het moment dat zo snel mogelijk kan, niet op het moment dat het voor jou uitkomt en je het maximale eruit haalt en je tegenstander het minste.

Al dat geklaag over Max zijn rij stijl. Ff serieus wat is er gebeurt met de auto sport zeg. Ja gek hè dat ie alles doet om te winnen? Hij heeft een langzamere auto. Dan haal je toch alles uit de kast om die Hamilton te pakken?
Als we allemaal zoals een Bottas gaan rijden kan je dat hele auto sport wel opdoeken en dammen gaan kijken.
Gebeurt er eindelijk eens wat sensatie in die F1 krijgen gaan we piepen dat het vals spel is…

5 december 2021 om 23:21

Hij heeft geen langzamere auto dat heb je hee het seizoen al kunnen zien en zeker gisteren bij Q3 maar dat kon hij niet aan zag je wel.

6 december 2021 om 00:23

De afgelopen 3 races had Mercedes niet meer snelheid wil je zeggen? Kijk t even terug…

6 december 2021 om 00:29

Ja 3 en al de andere wedstrijden?

6 december 2021 om 09:26

Is het weer de auto ipv Hamilton? Blijft toch komisch. Max staat tijd 1e, ligt aan Max. Hamilton staat gedeeld 1e, ligt aan de auto. De manier van rijden verdiend ook de credits. Vorige ronde heeft Hamilton gewonnen door kwaliteit en ervaring. Max probeerde hem de baan af te jassen maar slim genoeg reed Hamilton erom heen om een crash te voorkomen. Gisteren idem op de rem getrapt om te voorkomen dat hij Max zou raken. Gebeurd iets te vaak dat Hamilton slimmer is en daarvoor verdiend hij de credtis en niet omdat de auto snel(ler) is. Zit weinig verschil tussen en per ronde verschilt het.

Uiterst vermakelijk al die klagers hier op F1Z. Tello speelde best een goeie wedstrijd tegen Barcelona. Ik vraag me af of die Juanmi niet iets voor de blaugranas is. In zijn eentje is hij beter dan alle voorhoedespelers van Barcelona bij elkaar opgeteld

5 december 2021 om 23:53

Heeft Tello al wat geroepen over de uitslag van een mogelijke straf van de touche incident? Verwacht zo nog wel een F1 artikel van Vz dan namelijk!

erg vuil spel, zo hoor je geen wk te winnen zegt ie, maar als voetballer wel schwalbes maken, je tegenstander gele kaarten aannaaien en als het moet een doodschop geven om een tegensander het scoren te beletten. Blijf lekker bij je voetbal,

Dat er hier ook al een heel artikel over formule 1 wordt geplaatst, wat zal ik blij zijn dat het na volgende week weer ff rustig is rondom deze sport. Gewoon weer Engels voetbal op het open kanaal van Ziggo is beter dan een samenvatting van vrije trainingen.

6 december 2021 om 09:15

Komt ook omdat Formule 1 steeds meer op voetbal begint te lijken. Alleen maar klagen bij de officials en de tegenstander proberen straf te laten krijgen.

Ik denk dat Max er heel erg wakker van ligt dat Christian Tello hem onsportief vindt, ja.

Als hij zich zoveel zorgen om sportiviteit in het spel maakt moet hij zich misschien eens uitspreken over het voetbal met zijn schwalbes, gele kaarten aannaaien, zeiken en klagen over alles was los en vast zit. En al helemaal in de zuid europese landen...

Max rijdt op of soms over het randje. De ene keer is het toegestaan, de andere keer niet. De acties van Max worden bestraft, maar over de acties van Lewis hoor je niemand. Vreemd, terwijl hij tijdens de race meerdere malen de regels heeft overtreden. Kan je dit Max en Lewis aanrekenen? Nee. Het is de FIA die hier een compleet zooitje van maakt en werkelijk nooit een lijn trekt. Er lijken voor sommige rijders andere regels te gelden.

maar goed, dit is een voetbalsite en Tello moet gewoon zijn mond houden. Wie is hij om een andere sportman op social media terecht te wijzen.

Blijf me toch af vragen waarom Max elke keer de straffen krijgt en lewis voor dezelfde dingen helemaal niks. Die duwt Max ook gewoon van de baan gister en er gebeurt niks. Max blaast een keer in z’n nek en meteen 5 seconden penalty. Hoe agressief Max ook kan rijden, er wordt wel degelijk met 2 maten gemeten door de FIA. En op deze manier hoef je volgende week al niet eens te rijden want als Max 2 gele vlaggen negeert dan is het dikke straf en als lewis hetzelfde doet….nou nee doe maar niet want dan wordt hij geen wereldkampioen….

6 december 2021 om 11:05

Ik als die-hard Formule 1 fan (1995) kijk ik ook al aantal jaren naar uit naar Max. Sinds hij een stoeltje heeft gekregen is op de baan wat levendige geworden, anders was het alleen maar Hamilton die helemaal geen concurrenten heeft wat dus voor de fans niet leuk is voor de competitie.

Max is een geweldige driver maar als je hem goed kent speelt hij wel vies spel tegenover Hamilton vooral dit seizoen. Hamilton probeer met zijn ervaring zijn car schoon en op de baan te blijven, waar max graag hem van de baan af wil gooien en beide niet meer kan hervatten. Dat zag je duidelijk bij de eerste bocht van de tweede herstart. En natuurlijk bij het ongeluk toen Max Hamilton voorbij moest laten gaan. Max weet dondersgoed wat ie doet om Hamilton het leven zuur te maken. Dat is alleen maar voordeel van Max in de WK punten. Dat deed ie ook al eerder aantal maanden geleden toen Max zijn wagen boven Hamilton zijn hoofd parkeerde.

Ik ben objectief en ik hou van Max zijn 'card-mode' rij style gedrag. Lekker agressief en durf te claimen dat ie bocht van jou is. Ik wil net als jij dat Max kampioen word, Maar er zijn natuurlijk grenzen. Bewust een ander van de baan gooien om in het voordeel van jou te vallen gaat bij mij te ver.

6 december 2021 om 23:26

Klopt! Die ongeluk had helemaal niet gehoeven, dat die de auto boven zijn hoofd parkeerde. Ook die crash van Max,’het was gewoon band tegen band en MM-werk op de hoogste snelheid. Daar heeft Hamilton ook niet veel aan kunnen doen in de hitte van de strijd maar de stijl van Max is gewoon roekeloos en levensgevaarlijk. Max is wel uiterst precies in zijn agressieve rijstijl en absoluut de beste courreur in tijden.

Het lijkt erop dat de GP van Engeland waar Max gewoon met 51 G van de baan geketst werd door Hamlton, de zaak gaat beslissen. Nauwelijks straf van de homecrowd stewards en 25 punten verschil. Sindsdien heeft Verstappen meer dan ooit een chip on his shoulder en gaat ook over de schreef soms. Ik denk dat Hamilton ook in de laatste race gewoon sneller is. Een Senna_Prost-je dan maar?

Iedereen die nu ineens F1 kijkt is omdat Max Verstappen nu raced, ik weet bijna zeker dat Tello geen F1 had gekeken als Lewis Hamilton alleen maar wedstrijden won van plaats 1 naar plaats 1 en anders van achteren lekker een DRS race gaat hebben. Zonder echt racen, ja Max was niet al te netjes maar hij gaf echt alles.. probeerde er alles uit te halen wat maar kon, en daar werd hij dan ook voor bestraft. Nou jammer.. maar Lewis dan? Illegale achtervleugel en dan maar paar plekjes terug die je zo weer inhaalt. En bocht 1? Probeerde Max naar buiten te drukken * Forcing a dirver off the track * Kreeg niks! En die klap op Verstappen toen die 300 de muur raakte? Ook een klein tijd strafje. Het is wel gek dat Hamilton overal mee wegkomt bij de FIA

Tello heeft wel verstand van racen want enige wat je kan is namelijk snel rennen (zoals Sierd zegd op zijn brommer)

Hahahaha vroeger ging F1 nog om racen. Tegenwoordig is het rondjes rijden en wachten totdat Hamilton wat vind om over te janken en dan laten ze hem winnen. Die gozer duwt Max van de baan. Max geeft hem ruimte dus remt en dan gaat ie een of ander jankverhaal ophangen. Ongelooflijk, zo wil je geen WK winnen.. En wie is Tello? Een of andere mislukte voetballer? Wat boeit zijn mening nou?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Betis

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Sergio CanalesMiddenvelder213
William CarvalhoMiddenvelder200
N. FekirAanvaller204
JuanmiAanvaller1912
Borja IglesiasAanvaller187
TelloAanvaller140
Rui SilvaKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Betis.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren