Wereldgoal Zerrouki bezorgt FC Twente de winst tegen Go Ahead Eagles

FC Twente heeft zondagmiddag in de Eredivisie een zege geboekt op bezoek bij Go Ahead Eagles. Iñigo Córdoba zette de thuisploeg voor rust nog op voorsprong, maar via Ricky van Wolfswinkel en een wereldgoal van Ramiz Zerrouki wist de ploeg van trainer Ron Jans de wedstrijd in de slotfase te kantelen: 1-2. Door de zege stijgt FC Twente naar de zesde plaats met 25 punten uit 15 duels, terwijl Go Ahead Eagles de tiende plaats bezet met 20 punten uit 15 wedstrijden.

Beide ploegen slaagden er in de openingsfase niet in om uitgespeelde kansen te creëren, maar na een periode van aftasten, brandde de wedstrijd alsnog los. Luuk Brouwers schoot eerst namens de thuisploeg na een splijtende pass van Boyd Luckassen in het zijnet en vervolgens werd Kowet bijna in het zadel geholpen door Lars Unnerstall. De doelman van FC Twente leverde de bal in, waardoor Isac Lidberg een buitenkans kreeg. De Duitse sluitpost herstelde zijn fout net op tijd met een prima redding.

De bezoekers kwamen er in de tegenaanval razendsnel uit, toen Ricky van Wolfswinkel teruglegde op Michel Vlap. De middenvelder was het dichtst bij de openingstreffer, maar zag zijn schot op de lat belanden. Ook Go Ahead Eagles liet zich halverwege de tweede helft in de omschakeling gelden. Lidberg zette goed door over de linkerflank en gaf voor op Córdoba. De Spaanse vleugelspeler raakte echter de paal. Via een slimme cornervariant wist Go Ahead Eagles de ban vijf minuten voor rust alsnog te breken. De ploeg van Kees van Wonderen koos ervoor om met zeven spelers in het doelgebied van de tegenstander te staan. Lars Unnerstall kon de hoekschop niet goed verwerken, waarna Córdoba de bal tegen de touwen schoot: 1-0.

FC Twente moest na rust op jacht naar de gelijkmaker, maar Go Ahead Eagles had het in de tweede helft in defensief opzicht prima voor elkaar. De thuisploeg stichtte na ruim een uur spelen weer eens gevaar via topscorer Córdoba, die uit een lastige hoek een gaatje vond om te schieten. Vrijwel uit het niets kwamen de Tukkers toch langszij. De ingevallen Manfred Ugalde verlengde een corner, waarna Van Wolfswinkel bij de tweede paal zijn zesde competitietreffer kon aantekenen: 1-1 De bezoekers gingen zelfs nog met de zege aan de haal dankzij een wereldgoal van Zerrouki. Ugalde legde terug op de middenvelder, die vanaf twintig meter de kruising vond: 1-2.

2

Knap hoe we hier alsnog de 3 punten pakken! Het spel was opnieuw niet goed en gelukkig besloot Jans vroeg te wisselen. Vooral het inbrengen van Ugalde bracht wat te weeg. Los van zijn twee assists is hij iemand die zo veel gif en energie in de wedstrijd brengt! Ik ben blij voor hem. Hopelijk mag hij meer minuten maken. En wat een prachtig doelpunt van Zerrouki weer! Hij lijkt er patent op te hebben.

Het werd los van de doelpunten pas echt interessant toen de wissels erin kwamen. De tactische zet van Jans werkte goed, maar dat komt denk ik vooral door de spelers die erin kwamen. Ugalde laat weer eens zien dat die jongen echt voor gevaar en pit zorgt, terwijl Misidjan in 30 minuten meer spelers voorbij ging dan Rots en Limnios in 3 wedstrijden. Cerny is duidelijk nog heel voorzichtig en vermijdt de duels. Ook wel begrijpelijk en door dit soort wedstrijden te spelen zal het vertrouwen in het lichaam langzaam toenemen.

5 december 2021 om 16:57

Vraag me oprecht af waarom Jans nog steeds vasthoudt aan Limnios - Wolfswinkel - Rots voorin. De aanval is al weken best wel waardeloos en dan zie je Ugalde en Misidjan zo lekker invallen, reden genoeg om het is volgende week anders te doen toch?

5 december 2021 om 17:20

@baksteenfct

Ik wil niet zeggen dat ik het oneens ben met wat jij zegt. Echter, invallen is een, naar mijn mening, compleet andere manier van voetballen ten opzichte van in de basis 11 beginnen. Daarnaast wil in Van Wolfswinkel nog niet afvallen. Ja er komt weinig dreiging vanaf, echter is de aanvoer er ook niet veel en is hij (denk ik) ook erg belangrijk met zijn ervaring en het neerzetten van de spelers. Maar goed, ook ik zie wat jij ziet en dat is dat wanneer Misidjan en ugalde invallen er veel meer dreiging ontstaan. Lastige situatie. Ik verwacht dat Jans voor de komende wedstrijd nog niks veranderd.

5 december 2021 om 18:13

Zo'n lastige situatie is het niet, aangezien Limnios en Rots beiden slechts 1 of 2 aardige wedstrijden hebben gespeeld dit seizoen. Dat is gewoon niet genoeg om erin te blijven staan. Misidjan kwam vandaag meer spelers voorbij dan die twee doen in 2-3 wedstrijden en is bovendien een stuk dreigender.

5 december 2021 om 20:09

Klopt helemaal. Die voorhoede faalt nu al een aantal weken op rij en raken geen pepernoot. De hele voorhoede vervangen en starten met Midsijan, Cerny en Ugalde!

Lastige wedstrijd, tot de wissels liep het (totaal) niet. Gewonnen zonder echt uitgespeelde kansen. Standaard situatie en buitengewone kwaliteiten van Zerrouki gaven de doorslag. Qua voetbal niet om over naar huis te schrijven. Desalniettemin een overwinning en een belangrijke. Nu door!

Credits aan Jans voor eindelijk eens op tijd wisselen, en gewaagd ook nog, een spits voor een rechtsback. Hopelijk vanaf nu Limnios en Rots op de bank, die twee kunnen gewoon niet. Geweldige goal van Zerrouki trouwens, en het is geen toeval bij hem. Kwaliteit.

5 december 2021 om 16:49

Jans is niet de coach van hele gekke dingen, dus ik neem aan dat deze keuze wel overwogen was. Vooralsnog staat Twente netjes 6e en kan naar boven kijken, als je het mij vraagt is dat een prima resultaat.

5 december 2021 om 18:15

Jans doet het ook niet slecht op heel veel gebieden, maar alleen in de aanval loopt hij wat te stuntelen. Ik vind de kritiek op Jans vaak dan ook niet terecht, maar in de aanval kan het zeker beter. Rots en Limnios vind ik toch echt een stuk minder dan Misidjan, terwijl ik Cleonise zeker meer getalenteerd vind dan die twee. Cerny komt net terug van z'n blessure, maar die is mits fit met afstand de beste speler.

5 december 2021 om 20:18

Ik vind Jans het wel heel slecht doen als we puur naar het voetbal kijken. Er wordt namelijk helemaal niet meer gevoetbald. Heb vandaag de eerste 70 minuten geen fatsoenlijke aanval voorbij zien komen. Sorry hoor. Wat Twente met deze selectie op de mat legt is van KKD niveau en dat ligt voor 100% aan de trainer. Hij start nu al 4 weken met de verkeerde opstelling. Blijft wat mij betreft veel te lang vasthouden aan spelers, die niet presteren.

Het enige positieve van de laatste 4 wedstrijden zijn de 10 punten, die ze gepakt hebben. Laten we ons geen zand in de ogen laten strooien want deze punten zijn ook met meer geluk dan wijsheid tot stand gekomen. Hadden net zo goed 3 punten kunnen zijn. Zat veel Lucky bij!

5 december 2021 om 23:25

Peterwiggers, dus Twente heeft in sommige wedstrijden geen pech gehad? Ik weet ook niet wat jouw verwachtingspatroon is, maar voor een club die roerige tijden gekend heeft en 2,5 jaar geleden promotie bewerkstelligd heeft vind ik dat ze het goed doen. Dat het beter kan heeft elke club mee te maken, zelfs de top 3 heeft onnodig punten laten liggen of stellen spelers op waar niet iedereen het mee eens is.

Jammer van het verlies. Over de gehele wedstrijd vond ik een gelijkspel een terechte uitslag.
Spel van beide kanten was niet erg goed, maar wel leuk en spannend om naar te kijken.
Het opportunisme miste een beetje bij beide ploegen, je ziet de ze de wedstrijd voetballend uit willen spelen.
Wat een beauty van een goal van Zerrouki. Die mag hij inlijsten en boven zijn bed hangen.
Op naar Utrecht, die spelen thuis erg goed maar gezien hun spel de laatste weken valt er wel een punt te pakken.
Twente succes verder, rammel maar even aan de poorten bij de ploegen die boven ons staan. Kunnen we na de winterstop weer omhoog kijken

5 december 2021 om 16:56

En vooral ook jammer van zo'n leeg sfeerloos stadion, Go Ahead speelde in dat opzicht met een man minder.
Go Ahead over de hele wedstrijd absoluut niet de mindere van Twente vond ik.
Wel slim gewisseld van Twente , op dat moment kantelde de wedstrijd en had Go Ahead niet direct het antwoord klaar.

Hoe was t? Wij zouden wel even weggespeeld worden? 😎

5 december 2021 om 16:38

Heb je daar serieus een profiel voor aangemaakt?

5 december 2021 om 16:44

Nieuwe mobiel. Ik was voorheen FCT_Tuulk. Ben de inloggegevens kwijt

5 december 2021 om 17:08

Ja tuurlijk. En ik was ff vuurwerk aan het afsteken...

Damn wat zuur om het zo weg te geven. Gefeliciteerd Twente supporters en wat een prachtig doelpunt van Zerrouki zeg..

5 december 2021 om 20:41

Sportieve reactie zoals altijd Harmr, gelijkspel was wellicht meer op z'n plaats geweest maar vond t wel een vermakelijke pot.

Zerrouki is volgend seizoen weg bij Twente.