AZ lijkt miljoenen te kunnen vragen als Schalke 04 niet promoveert

Donderdag, 2 december 2021 om 12:09Chris Meijer • Laatste update: 16:36

Thomas Ouwejan maakt tot dusver een uitstekend seizoen door in het shirt van Schalke 04. Die Königsblauen huren de 25-jarige vleugelspeler van AZ en willen hem dolgraag definitief binnenhalen. BILD meldt echter dat Schalke de optie tot koop mogelijk alleen kan activeren wanneer promotie naar de Bundesliga wordt gerealiseerd, terwijl Ouwejan zich eveneens bij een aantal andere clubs in de kijker heeft gespeeld.

Na de laatste drie zware wedstrijden voor de winterstop - tegen FC St. Pauli, FC Nürnberg en Hamburger SV - is hoogstwaarschijnlijk duidelijk of Schalke serieus blijft meedoen om promotie. De club uit Gelsenkirchen bezet momenteel de zesde plaats in de 2.Bundesliga, met een achterstand van zes punten op koploper FC St. Pauli, drie punten op nummer twee Darmstadt en twee punten op Jahn Regensburg. De eerste twee in de 2.Bundesliga promoveren direct, terwijl de nummer drie nog een play-off om promotie speelt tegen de nummer zestien van de Bundesliga.

Met twee doelpunten en zes assists in zeventien officiële wedstrijden maakt Ouwejan dit seizoen veel indruk bij Schalke. Op dit moment bestaat er geen enkele twijfel over de optie tot koop die in de huurovereenkomst met AZ is opgenomen. Schalke is verplicht om Ouwejan voor twee miljoen euro definitief over te nemen als promotie naar de Bundesliga wordt gerealiseerd. Mocht Schalke er niet in slagen om direct terug te keren naar het hoogste niveau, bestaat er alsnog een optie tot koop.

Het is echter de vraag of Schalke zich dit bedrag kan veroorloven als niet lukt om te promoveren. “We willen met hem blijven samenwerken op de midden- en lange termijn. Zijn familie woont dichtbij en hij is hier basisspeler. Zijn doel is om in de Bundesliga te spelen. Maar het is niet zo dat hij nu zegt: ‘Als dat hier niet lukt, ga ik rondkijken’. Toch weet je nooit wat er gebeurt als andere clubs komen”, zegt Rouven Schröder, sportief directeur bij Schalke, in gesprek met BILD.

Het lijkt AZ echter niet slecht uit te komen als Schalke niet in staat blijkt om de optie tot koop te lichten. BILD meldt namelijk dat Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen en verschillende andere clubs Ouwejan eveneens in het vizier hebben. De voormalig jeudinternational heeft bij AZ nog een contract tot medio 2024. Ouwejan speelde 110 wedstrijden in de hoofdmacht van de Alkmaarders, alvorens hij anderhalf jaar geleden naar Udinese vertrok. Na een jaar op huurbasis in Italië te hebben gespeeld, streek hij afgelopen zomer bij Schalke neer.


Poll

Zie jij Schalke 04 naar de Bundesliga promoveren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door siepie)

Sensationele kop terwijl het echt om een knaak en een bos wortels gaat. €2 miljoen... inderaad, dat is meervoud.

2 december 2021 om 12:30

Nou, het gaat erom dat als Schalke níet promoveert (en dus automatisch de optie licht) én er voor kiest om Ouwejan niet over te nemen, dat er interesse is van clubs die, op basis van het seizoen tot nu toe, mogelijk bereid zijn om een hoger bedrag neer te tellen dan de 2 miljoen die in het huurcontract staat.

2 december 2021 om 14:54

Is het voor AZ geen optie om hem gewoon terug te halen na dit seizoen? Hij was altijd al een prima back, maar had de pech dat er ineens een talent doorbrak met oranje-potentie. Maar als wijndal vertrekt, wat me vrij aannemelijk lijkt, zou Ouwejan een prima vervanger zijn toch?

2 december 2021 om 12:33

Nouja het is dus meer. Het verhaal is dat Schalke hem nu voor 2 mil over kan nemen, maar als ze niet promoveren kan Schalke dat niet ophoesten, gaat hij terug naar Az en kan Az meer vangen (volgens vz althans). Zal nog niet om een wereldbedrag gaan, maar toch.

2 december 2021 om 12:40

Nee, Schalke heeft een verplichte optie tot koop wanneer ze promoveren van 2 miljoen. Wanneer ze niet promoveren kunnen ze hem misschien nog wel kopen, maar dan moeten ze een bod doen bij AZ. Als er ook nog andere clubs geïnteresseerd zijn kan az ook Ouwejan aan andere clubs verkopen.

2 december 2021 om 12:53

Zoals ik het lees hebben ze bij promotie de verplichting en bij geen promotie de optie om hem voor 2 miljoen te kopen. Als ze daar vanaf zien, dan is het aan AZ om hem te verkopen aan een andere club en dan is de onderhandeling weer vrij.

2 december 2021 om 13:08

BILD meldt echter dat Schalke de optie tot koop mogelijk alleen kan activeren wanneer promotie naar de Bundesliga wordt gerealiseerd. Geen promotie is geen optie.

2 december 2021 om 13:51

Ah, dat zou kunnen. In het artikel van VZ staat 'mocht Schalke er niet in slagen om direct terug te keren naar het hoogste niveau, bestaat er alsnog een optie tot koop. Het is echter de vraag of Schalke zich dit bedrag kan veroorloven als niet lukt om te promoveren.' Daar haalde ik uit dat financieen het probleem waren wanneer ze niet promoveren. Bedankt voor de correctie!

2 december 2021 om 15:52

Olie Wapper, zo lees ik hem ook idd. Dus als Schalke niet promoveert en hem dan evt niet koppt/kan betalen, kan ie allicht voor meer naar een andere club. Maar dan zal Schalke hem toch kopen en doorverkopen lijkt me als dat een substantieel hoger bedrag zal zijn?! Zijn ook niet gek daar.

Kans is zeer groot dat Wijndal weggaat. Is het niet beter voor AZ, om deze speler gewoon terug te halen.
Ook qua leeftijd ideaal, ervaring opgedaan in het buitenland en kan een nieuwe leider worden bij Az.
Zie ook een Midsto vertrekken.

2 december 2021 om 12:31

Ik dacht daar ook aan, maar ik weet bijna zeker dat Ouwejan daar zelf geen behoefte aan heeft. Hij was erg gefrustreerd toen hij niet mocht vertrekken onder Slot en vertrok toch een beetje door de achterdeur. Ook heeft hij nu ervaring bij een grote club en competitie (serie A vorig jaar) en is er interesse uit de Bundesliga. Ik acht de kans erg klein dat hij terug wil keren.

2 december 2021 om 12:38

Ik vind de bundesliga al van een zeer matig niveau dit jaar. Laat staan de 2e bundesliga. Denk echt niet dat de linksback van een middenmotor uit de 2e buli een aanwinst is voor az.

2 december 2021 om 13:09

Ik neem aan dat je de 2e Bundesliga dan ook op de voet volgt? Ik wel en naar mijn inschatting kan de gemiddelde club prima meekomen in de middenmoot van de Eredevisie.

2 december 2021 om 13:10

Een middenmoter met kans op promotie

2 december 2021 om 13:29Ik volg de 2e bundesliga redelijk goed. Heb vaak bets op die competitie dus heb best wat wedstrijden gekeken. En eens dat ze best mee zouden kunnen komen maar az is wel echt beter dan die ploegen hoor.

Hopen dat Schalke niet promoveert 🙃. Anders valt er misschien wel 3-4 miljoen te vangen voor Ouwejan in plaats van 2 miljoen.

2 december 2021 om 12:35

Stel dat ze niet promoveren, en stel dat we er even van uit gaan dat Ouwejan 4 miljoen of meer waard is. Dan gaat Schalke gewoon naar de bank, leent 2 miljoen, koopt Ouwejan, en verkoopt hem daarna direct weer door. Schuld aflossen en winst pakken.

Hij komt echt niet gratis terug naar AZ.

AZ heeft hier echt een kans laten liggen. Wat een topper is Thomas! Zijn linkervoet is ongelofelijk. Elke standaard situatie is gevaarlijk. Het wordt echt deze wedstrijden zien of het lukt om te promoveren maar zonder Terodde wordt het lastig. Ben benieuwd!

2 december 2021 om 12:33

Het "probleem" wat AZ had, was dat ze twee goede linksbacks hadden, met Wijndal en Ouwejan en dat na een seizoen waarin Ouwejan de nummer één was, gekozen werd voor Wijndal. Die keuze was echt wel te billijken. Toen kwam Ouwejan op de bank te zitten en dat wilde hij niet meer en daarom is hij op huurbasis vertrokken.

Ikzelf zou het goed vinden áls Wijndal vertrekt, dat Ouwejan dan bij AZ blijft en weer eerste linksback wordt, maar ik acht die kans niet zo heel groot. Ouwejan zal nu weg willen en kan naar de BL, blijkbaar, dan is dat een logische keuze voor hem.

2 december 2021 om 12:43

@ Olie Wapper, ik vond Ouwejan altijd een goede speler en begrijp dat ze voor Wijndal kozen op de linksback, maar had Slot dan Ouwejan niet op een andere positie kunnen laten spelen? (hij speelt nu bij Schalke namelijk centraal op het middenveld en niet op linksback)

Benieuwd hoe jij hier als AZ fan tegenaan kijkt.

2 december 2021 om 12:52

Dat is ook wel eens geprobeerd, probleem is alleen dat er met Midtsjo en Koopmeiners al behoorlijke kwaliteit op het middenveld stond en als 10 is hij volgens mij niet op zijn best.

Dus ook voor het middenveld was hij stand-in.

Leuk voor Ouwejan dat hij het goed doet bij zo’n grote club. Bij AZ was het ook een waardevolle stabiele kracht die altijd een 6,5-7 scoorde, maar toch vele malen minder dan Wijndal. Geen schande, maar wel begrijpelijk dat hij geen zin had om op de bank te zitten na een lange tijd basis te hebben gestaan. Toch mooi dat hij hoogstwaarschijnlijk nog een mooi bedrag gaat opleveren.

Wat een baas is die Thomas! Elke standaard situatie is hij gevaarlijk.
Samen met Zalazar en Terrodde toch wel de toppers dit seizoen. Zalazar zou al gekocht worden las ik in de media.
Nu maar hopen dat we promoveren, maar dat zal best nog lastig worden, vooral met sterke tegenstanders als Darmstadt, Pauli, en HSV, en helemaal nu Terrodde er niet bij is.

2 december 2021 om 15:19

Echt heel stuk minder dan Wijndal. Maar leuk dat hij goed bij Schalke.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
V. PálssonMiddenvelder170
R. ZalazarMiddenvelder172
M. BülterAanvaller176
M. PieringerAanvaller161
S. TeroddeAanvaller1513
M. FraislKeeper120
R. FährmannKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

1 fan
Middenvelder, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren