Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ouwejan loopt uit contract bij Schalke en keert mogelijk terug naar Eredivisie

Laatste update:

FC Twente is ge√Įnteresseerd in de diensten van Thomas Ouwejan, zo bevestigen bronnen rond de club aan Voetbalzone. De linksback loopt aan het einde van dit seizoen uit zijn contract bij Schalke 04 en hij wordt in Enschede gezien als mogelijke opvolger van vertrekkende Gijs Smal.

De 27-jarige vleugelverdediger is een van de opties om komend seizoen invulling te geven aan de linksbackpositie bij Twente. Ouwejan staat nog tot 30 juni onder contract bij Schalke, dat nog geen akkoord bereikte met de linksachter over een contractverlenging.

Schalke verkeert momenteel in sportief noodweer. Die Köningsblauen bezetten na 27 speelronden de veertiende positie in de 2. Bundesliga. De voorsprong op de degradatiestreep bedraagt met nog zeven speelronden te gaan slechts twee punten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ouwejan kan bij de club uit Gelsenkirchen rekenen op een vaste basisplek. Tot dusver kwam hij in het huidige seizoen in 22 2. Bundesliga-wedstrijden in actie, waarin hij 2 keer scoorde en 5 assists verzorgde.

Na eerder gehuurd te zijn van AZ nam Schalke Ouwejan in de zomer van 2022 definitief over van de Alkmaarders. Met de transfer was een bedrag van circa twee miljoen euro gemoeid. In het seizoen 2021/22 werd de linksback kampioen met Schalke in de 2. Bundesliga.

Bij de Tukkers moet Ouwejan de opvolger worden van de naar Feyenoord vertrekkende Smal. Laatstgenoemde bereikte onlangs een akkoord met de Rotterdammers over een zomerse overstap. Smal loopt komende zomer uit zijn contract bij Twente en was inmiddels vrij om te onderhandelen met andere clubs over een vervolgstap in zijn carrière.

Of Ouwejan zelf ook openstaat voor een terugkeer naar de Eredivisie is vooralsnog onduidelijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou een leuke versterking zijn. Goede leeftijd en ervaring in het buitenland. En leuk dat ze voor een Nederlander gaan.

1 april 2024 om 22:57

Oneens. FC Twente gaat (voorronde) CL spelen. Een speler van Schalke 04 (het tweede niveau in Duitsland) is gewoon geen versterking. FC Twente moet in mijn optiek naar betere spelers streven.

1 april 2024 om 23:01

Zou een goede versterking zijn voor twente, zelfs beter dan de smal van dit seizoen. Niet die vam vorig seizoen. Gaat zeker een goede toevoeging zijn

1 april 2024 om 23:05


@goudenwissel
Vergis je je niet een beetje, het tweede niveau in duitsland kan zo meedoen in de eredivisie

1 april 2024 om 23:11

Weet niet of het een versterking is. In ieder geval iemand die ervaring heeft en gratis is.
Alleen verdiend hij zo’n 6 ton (!) per jaar en dat is 2 keer het gemiddelde loon bij Twente.
Dus denk niet dat óf hij naar Twente zal komen voor veel minder salaris óf dat Twente een meer dan gemiddeld salaris voor hem gaat betalen.
Ik denk dat dit een wandelgang-verhaal is.

Twente gaat voorronde CL spelen? Dat is nog lang niet zeker.

1 april 2024 om 23:21

Je moet verder kijken dan niveau waar hij nu speelt. Dit is echt een prima speler en hij brengt belangrijke ervaring mee.

2 april 2024 om 05:29

Een lager salaris met een flinke tekenbonus zou natuurlijk wel kunnen omdat Twente geen transfersom hoeft te betalen?

Smal en Hartman? Feyenoord is dan wel heel goed bezet aan die kant.

Met twee goals en vijf assists lijkt de lage klassering niet direct aan hem te liggen, maar altijd afwachten wat het niveau is van iemand die wat uit de picture is

Zal ongetwijfeld een versterking zijn voor Twente, maar bij Schalke is hij me uiteindelijk toch wat tegengevallen. Zijn eerste half jaar was goed, maar daarna heeft hij nauwelijks meer iets laten zien op af en toe een assist of goal uit een vrije trap na. Vorig seizoen lang geblesseerd geweest. Met name verdedigend toch te vaak een zwakke schakel gebleken. Geen enorm gemis denk ik maar heel Schalke speelt slecht dit seizoen dus het is moeilijk te zeggen.

2 april 2024 om 04:37

@webo,

Zal ongetwijfeld een versterking zijn voor Twente Omdat??

Schalke nu bijna degradeerd naar het derde niveau?

top van de 2de bundesliga is eredivisie waardig, degradanten niet

2 april 2024 om 13:48

Omdat Ouwejan heeft aangetoond in een goed draaiend elftal op dat niveau (top 2e Bundesliga) wel degelijk een prima speler met toegevoegde waarde te zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren