Marciano Vink: ‘Onbegrijpelijk dat hij nog bij de selectie van Ajax zit’

Zondag, 28 november 2021 om 12:49Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:10

Marciano Vink begrijpt niet dat André Onana weer onderdeel uitmaakt van de selectie van Ajax. De doelman, die bijna een jaar geschorst was vanwege het gebruik van verboden middelen, maakte deze week zijn rentree onder de lat in de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas (1-2). Vink had liever de voorkeur gegeven aan Jay Gorter, terwijl Sjaak Swart, die eveneens te gast was bij Goedemorgen Eredivisie niet begrijpt waarom Ajax Kjell Scherpen heeft laten gaan.

Swart zag de rentree van Onana tegen Besiktas niet aankomen, zo vertelde hij zondagmorgen in het voetbalpraatprogramma. "Ik was er erg door verrast", aldus de Ajax-legende. "Ik had het niet gehoord doordeweeks. Ze hoeven niet met mij te overleggen, dat doen ze toch niet. Maar ik had niet verwacht dat het zou gebeuren." Swart vindt het moeilijk om te oordelen over de situatie. "Ik weet niet hoe de situatie bij Ajax is. Ajax heeft hem goed verzorgd toen hij uit de roulatie is geweest, dus hij moet iets terug doen. Als hij zich terug knokt, vind ik het goed. Maar niet als hij weg wil. Ik had Pasveer gewoon laten staan."

"Het probleem is dat er veel sentiment in deze kwestie ligt", aldus Vink. "Ik vind het onbegrijpelijk dat hij nog bij de wedstrijdselectie zit. Helemaal als je kijkt naar de voorgeschiedenis, waarbij Ajax echt coulant is geweest. Niemand heeft dat pilletje in zijn mond gedaan, dat heeft hij zelf gedaan. Overmars heeft volgens mij gezegd dat hij er klaar mee was. Volgens mij doet Pasveer het fantastisch, dat wijzen de cijfers ook uit. De reddingen die hij verricht zijn Onana-achtig. Dus er is helemaal geen noodzaak."

Vink begrijpt niet waarom Jay Gorter niet op doel is gezet in de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas. "Die laat je keepen in Jong Ajax", aldus de analist. "Ik had het mooi gevonden om hem te laten keepen tegen Besiktas." Fresia Cousiño Arias denkt daar duidelijk anders over. "In de Champions League?", vraagt de presentatrice zich verbaasd af. Vink: "Ik begrijp dat ze deze weg kiezen, maar toen ze besloten om Onana bij de groep te halen, hadden ze ook Gorter bij de groep kunnen halen. Als je ziet hoe Onana zich opstelt tegenover Ajax, denk ik: doe maar niet."

"Je komt van Go Ahead, daar houd je 24 wedstrijden de nul, en dan mag je bij Ajax om de week in Jong Ajax spelen", vervolgt Vink. "En dan wordt er van jou verwacht dat je rijp bent voor de A-selectie. Hoe moet je dat doen als je geen continuïteit hebt met meerdere wedstrijden achter elkaar? Het is allemaal een beetje krom." Swart acht Gorter nog niet klaar voor het eerste van Ajax. "Ik heb hem diverse wedstrijden zien spelen, maar ik vind hem te zwak bij hoge ballen. Ballen van de zijkant zijn belangrijk bij Ajax, daar worden veel doelpunten uit gemaakt. Ik moet eerlijk zijn dat ik de keeper van FC Emmen (Kjell Scherpen, red.) beter vond."Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door teun1)

Ieder zijn eigen mening maar hoe kun je nou Gorter de voorkeur geven, zie hem altijd bij jong ajax en is nog lang niet klaar voor het grote werk.De discussie Onana, ik zou hem opstellen en misschien kan hij weer goed keepen en deze winter dan verkocht worden ipv juni 2022 gratis de deur uit te lopen

28 november 2021 om 10:51

Precies zoals Onana ooit zelf zijn debuut laten maken in het verleden: als grillige circusartiest met rare capriolen jezelf bewijzen. Of dacht jij soms dat Onana een geweldige indruk maakte bij jong?

28 november 2021 om 10:54

Nee klopt maar dan had je Gorter gelijk moeten laten keepen en niet halverwege het seizoen, waar het nu erg belangrijk is.
Je zou Gorter maar laten keepen in de CL en hij zou blunderen, wordt hij afgeserveerd als keeper voor ajax en het kost ajax veel geld.

28 november 2021 om 11:37

Misschien moeten we eens respect en geduld hebben voor het beleid van Ajax en het inpassen van spelers. Zoals je inderdaad heeft het gewoon geen zin om hem nu al voor de leeuwen te gooien en hem misschien af te laten gaan. Wat doen wij dan? Gelijk afserveren, want wij hebben geen geduld. Laat hem lekker in Jong staan en minuten maken en dan wellicht volgend seizoen strijden voor een plek onder de lat. Onana is by far nog de beste en die krijgt loon, dus gewoon opstellen.

28 november 2021 om 11:54

Ik snap het ook niet. Een opstelling moet niet gemaakt worden op basis van sentiment maar op basis van kwaliteit en Onana is gewoon de beste keeper die Ajax in huis heeft

28 november 2021 om 12:05

Onana heeft anders genoeg fouten/blunders gemaakt hoor al die tijd (groningen uit 2017 kostte achteraf gezien de titel, benfica uit , vorig jaar liverpool uit) zijn er vast wel meer geweest. Onana is helemaal niet de beste keeper die we hebben pasveer doet niet voor hem onder momenteel dus wat mij betreft gaat Onana lekker tot volgende zomer met de D-junioren meetrainen. Ik zou sls Ajax zijnde dan ook niet meewerken aan een transfer in de winter

28 november 2021 om 12:07

Onana naait Ajax toch ook? Waarom mag hij dan minuten maken? Voor die paar miljoen extra wat hij misschien kan opleveren in de winter? Is dit de statement wat je wilt maken naar de rest van je team? Als je het verpest mag je gewoon minuten maken in de CL. Nogmaals dit is de omgekeerde wereld!

28 november 2021 om 13:54

@jogaburrito

Omdat Ajax zich niet laat leiden door rancune of andere sentimenten. Ajax wil sportief succes, en zo nemen ze hun beslissingen. Daarom stond Onana op doel. Niks omgekeerde wereld aan. Ajax is een sportvereniging, en gaat voor sportief succes. Al het andere is juist de omgekeerde wereld.

28 november 2021 om 10:57

Ik kijk veel naar Jong Ajax en persoonlijk vind ik dat hij is een keer onder de lat mag staan. Onana moet een gesloten hoofdstuk zijn maar Ten Hag heeft er een ander kijk op.

28 november 2021 om 11:07

Potverdikkie krijg je Vink op je scherm deze ochtend wat een irritant mannetje begint dat te worden.

28 november 2021 om 18:05

Ik ben ook helemaal klaar met die Vink, net als met Sneijder, Vlaar en dat Vitesse-figuur. Totaal waardeloos. VdVaart en Afellay zeggen tenminste nog zinnige dingen.

28 november 2021 om 18:36

Haha v/d Vaart zegt zelden iets zinnigs.

Helemaal mee eens. In welke bedrijfstak kom je dat nog tegen, je neemt drugs, probeert dat te verdoezelen maar je werkgever neemt het publiekelijk voor je op en stelt je gewoon weer aan het werk. In het échte leven zou je allang ontslagen zijn. Rare wereld die voetbalwereld

28 november 2021 om 10:54

Mocht ik daar zin in hebben (heb ik niet) dan heeft mijn baas er niks over te zeggen als ik op vrijdagavond een joint rook of een pilletje neem toch? Dus wat dat betreft is voetbal juist strikter.

28 november 2021 om 11:07

A123, Maar dat is toch niet te vergelijken? Bij jou werk word je niet getest op dopingcontrole (gok ik 😉). Maar Onana loopt dat risico wel. Jou baas heeft er niks over te zeggen behalve als je tijdens het werk high of strak bent.

28 november 2021 om 11:52

Ik werkte voor een Belgisch bedrijf in Australie en daar werd wel degelijk getest op drugs. Dus als jij in je vrije tijd een jointje pafte en een paar dagen/weken kwam je terug op werk en het zat nog steeds in je systeem , dan werd je dus op het eerst volgende vliegtuig terug gezet.

28 november 2021 om 11:04

Oh is dat zo Mrboity?
Het is niet zo dat hij iets heeft ingenomen en onder invloed was tijdens werk tijd.
En er is geen enkele werkgever die het recht heeft om mij te ontslaan als ik in mijn privé tijd een pilletje neem of een jointje op steek.
We moeten met z'n allen eens stoppen om naar andere te wijzen.
Onana heeft een fout gemaakt en hij heeft z'n straf uitgezeten. Dus streep onder de zaak zetten en als volwassenen verder gaan

28 november 2021 om 11:16

Die werkgevers zijn er wel degelijk 😉

28 november 2021 om 11:18

De werkgever heeft wel degelijk wat te vertellen als jouw privé behoefte invloed heeft op je werk. Daarnaast praten we hier over de voetballerij waarbij spelers een waarde vertegenwoordigen en alles wat ze doen in hun eigen tijd daarop invloed hebben. Wie zegt dat een andere club nog vertrouwen heeft in Onana? Heeft hij geleerd van zijn fout? Zijn waarde is gezakt omdat hij een jaar niet heeft gespeeld en daarnaast heeft het Ajax veel geld gekost zonder dat ze er wat voor terug kregen. Dus ja, ik denk dat de werkgever wel degelijk meer rechten heeft.

28 november 2021 om 11:55

@son_goku: er zijn zat beroepen waar je ook in je vrije tijd geen rare dingen mag doen (politie bijvoorbeeld). Een werkgever die door het handelen van de werknemer schade oploopt zoals in het geval van Onana heeft alle recht om Onana te ontslaan. Zeker, Onana heeft een fout gemaakt en zijn straf uitgezeten maar de pijn ligt nu totaal bij Ajax. De ondankbare hond Onana heeft zich ondertussen wel gewoon doir Ajax dat miljoenensalaris laten doorbetalen als ie een beetje fatsoen had gehad had ie gewoon bijgetekend. Ajax is alleen zo dom geweest om dat huilverhaal publiekelijk te ondersteunen waardoor ze nu geen claim tegen hem kunnen indienen

28 november 2021 om 12:38

Dan had Ajax m moeten ontslaan. Maar dat hebben ze uit eigenbelang niet gedaan, want transferwaarde. Maar dan niet zeuren als de speler ook uit eigenbelang handelt

28 november 2021 om 11:49

@mrboity
Onana heeft iets genomen dat op de lijst stond van verboden middelen. het ging niet om drugs, of jij moet elk medicijn drugs vinden, maar om iets wat gebruikt wordt om iets te verdoezelen. Drugs gebruik is niet bewezen, dat maakt jij er nu van

28 november 2021 om 12:00

Als mensen denken dat Onana “per ongeluk” dat verkeerde pilletje heeft genomen zijn ze wel heel naïef. Die heeft gewoon geheel volgens amsterdams/rasta-gewoonte een avondje stickies gerookt oid en dat gewoon met dat pilletje geprobeerd te verdoezelen. Per ongeluk een verkeerd pilletje genomen komop zeg….

28 november 2021 om 12:12

Dit zijn allemaal aannamens Mrboity. Ik houd me liever bij de feiten dan bij aannamens en onderbuikgevoelens. Voor de rest kijk ik ook hoe zijn collega's met hem omgaan en dat is positief; Die staan dichterbij hem dan jij en ik of een of andere analist.

28 november 2021 om 12:50

Hahaha neemt drugs, probeert dat te verdoezelen… Hoezo verspreidt men deze onzin.

In welke bedrijfstak denkt het publiek een stem te hebben over het ontslaan van een werknemer?

28 november 2021 om 13:56

@mrboity

Dat ligt er maar net aan waar je werkt. Als je bij de narcoticabrigade van de politie werkt, dan wel ja. Maar op heel veel andere plekken niet. Bovendien heeft het, naar het zich laat aanzien, Onana 1 keer een fout gemaakt. Het is ook vrij normaal dat mensen een tweede kans krijgen. Het is niet zoals in de wielerwereld, waarin iemand structureel EPO heeft gebruikt en de boel belazerd heeft. Dan word je ontslagen ja.

28 november 2021 om 14:55

Mrboity, dus jouw werkgever test je op een minder dan minimale hoeveelheid vochtafdrijver? De dopingautoriteit test op de meest vreemde stoffen, waarvan je het bestaan niet af weet. Ik wed dat jij op basis daarvan je werkgever dus ook in de zeik genomen hebt. Je oordeelt te makkelijk zonder kennis van zaken. En je oordeel is bovendien hee zwart wit

28 november 2021 om 16:23

In de "echte" wereld zijn werknemers niet miljoenen waard.

Even zo goed schijnt het dat hij al een soort voorcontract heeft getekend bij Inter Milaan dus er zit geen toekomst meer in Onana. Dan had ik hem nergens meer opgesteld en lekker laten verpieteren op de tribune (heeft Ajax in het verleden vaker gedaan in soortgelijke situaties).

Idd Onana recht op training geven en verder negeren. Pasveer doet het goed en Gorter heeft de toekomst. Zo moeilijk is het niet. Sportieve prestaties zijn heel belangrijk, maar daarnaast is een verantwoord beleid ook heel belangrijk!

Ik heb natuurlijk totaal niet het recht om Sjaak tegen te spreken en ik neem aan dat hij ook elke wedstrijd van Ajax kijkt, maar Gorter is toch veel beter dan Scherpen?

Helemaal eens met Vink! Onbegrijpelijk dat Onana mocht gaan keepen, het is de omgekeerde wereld, naai jij je je werkgever en dan word je beloond. Doe je het goed bij Jong Ajax krijg je geen kans. We zijn al door in de CL. Gorter had zijn kans mogen krijgen. En waarom opeens pasveer wisselen voor Onana? Deed pasveer het dan zo slecht? Een keeper wissel je niet zomaar. Ik ben geen hater of wat dan ook maar dit sloeg inderdaad nergens op. Groeten een Ajacied

28 november 2021 om 14:00

Hij wordt niet beloond. Het is geschorst geweest en mag nu weer spelen, en Ajax gebruikt hem omdat ze denken dat ze er beter van worden. Niet om Onana een plezier te doen. Probeer niet teveel vanuit rancune te denken, daar schiet je helemaal niks mee op.

28 november 2021 om 14:34

Oké, doen we het anders. Wanneer denkt Ajax dan wat aan Onana te hebben? Stel Pasveer is in januari geblesseerd…wie moet dan in de goal?

28 november 2021 om 17:16

Onana dus. Of denk je dat hij dan weg is? En wat is nou je argument? Als jij Onana bij het oud vuil zet en Pasveer raakt geblesseerd, dan ben je nog veel verder van huis. Zou jij dan met Gorter in de achtste finale van de CL gaan spelen, met een jeugdkeeper op de bank?

28 november 2021 om 17:22

Oh jij bedoelt in verband met de Afrika Cup? En dan nog? Wie zou jij dan op doel zetten? Na de afrika Cup is hij er gewoon weer bij. Je schiet er echt niks mee op door hem buiten het elftal te laten.

Weinig zelfrespect in amsterdam. Ajax word compleet voor het blok gezet, en nog steeds opstellen schandalig gewoon.

28 november 2021 om 14:02

Ik vind het wel mooi hoe de meningen zo uiteen lopen. Jij vindt het weinig zelfrespect. Ik vind het een keuze voor sportief succes. Ja, je kan ervoor kiezen om hem niet op te stellen omdat je ego gekrenkt is. Dat kan. Je kan er ook voor kiezen om voor het hoogst haalbare op sportief vlak te gaan, en dan in Onana gewoon beter dan Pasveer. Dat Pasveer het nu een paar wedstrijden goed heeft gedaan is mooi, maar betekent niet dat hij opeens beter is dan Onana. Hij heeft niet voor niks jarenlang bij de categorie Vitesse heeft gespeeld. Daar is een reden voor.

28 november 2021 om 14:37

@Vernon, maar wie stel je in januari en februari dan op? Of ga je dan weer wisselen? Feit is dat Pasveer het behoorlijk goed doet en er het hele jaar is. Feit is dat Onana vroeger een goede keeper was naar hoe hij nu is weten we niet. Verder was Onana en is Onana zo dadelijk, niet inzetbaar. Kortom….je hebt geen ene fuck meer aan Onana.

28 november 2021 om 17:13

Je hebt nu nog wel wat aan Onana, en dus kan je hem nu opstellen als je hem beter vindt dan de anderen. Zijn contract loopt tot de zomer, dus je kan deze CL campagne gewoon nog met hem spelen. Dus wat je zegt, zeker in je laatste zin, klopt gewoon niet.

Pasveer is gehaald als ervaren backup. Die wordt niet opeens veel beter omdat we toevallig geen anderen hebben. Veel te onzeker als je met alleen hem en Gorter de rest van het seizoen in gaat. Onana is beter en ervarener.

Alleen als Onana in de winterstop verkocht zou worden, en daar lijkt het toch niet op, zou ik je gelijk geven. Maar nu niet. Ajax heeft pas weer in de zomer een nieuwe eerste keeper nodig.

Ajax is een bedrijf en ze hebben de keuze gemaakt om hem ondanks het incident op de loonlijst te houden. Zou stom zijn om hem nu alsnog niet te gebruiken, puur vanwege het sentiment van de supporter (grappig dat Vink sentiment aanhaalt).. Het is een keeper die in de knock out fase van de CL wedstrijden voor je wint en op die manier geld op kan leveren. Daarnaast ligt hij, naar mijn weten, goed in de groep. Zie geen reden om hem niet op te stellen.

28 november 2021 om 11:02

Ik lees alleen maar dat hij wedstrijden voor Ajax kan winnen. Maar stel dat Onana zelf een cruciale blunder maakt in de kwartfinale of wat dan ook. Dan wat?

28 november 2021 om 11:07

Dan ligt Ajax eruit tijdens de kwartfinale

28 november 2021 om 11:10

Ik heb al afgeklopt op hout haha

28 november 2021 om 11:16

Stel dat je Gorter of Pasveer opstelt en ze trappen in de 90e minuut de bal in de eigen kruising om de wedstrijd met 1-0 te verliezen, dan wat?? Nee gekkigheid, laat ik het anders stellen. Onana is toch je beste keeper en de beste 11 spelen?

28 november 2021 om 14:04

@joga

Dan baalt iedereen en is Onana de sjaak. Maar dat zegt nu helemaal niks.

De vraag is met welke keeper je de meeste kans maakt op winnen. Dus heel simpel gesteld, als bij Onana de kans 1% is dat hij een blunder maakt, en bij Pasveer 2%, dan stel je Onana op. Dan kan het nog steeds fout gaan, maar dat is wijsheid achteraf.

Beetje makkelijk dit. Scherpen was gewoon niet goed genoeg en Gorter heeft bij GAE veel mooie dingen laten zien. Daarnaast had niemand ook kunnen voorspellen dat Stekelenburg er de rest van het seizoen uit zou liggen. Het is dus helemaal niet gek dat Onana alsnog bij de selectie is gehaald

Ajax word gewoon keihard genaaid door onana, ajax staat zwaar voor paal hahaha.

28 november 2021 om 11:32

Hoezo dan. Het is niet alsof Ajax een fors transfersom moet afschrijven. Hij kwam voor vrijwel niets van Barcelona. Hij gaat jammer genoeg ook voor niets, maar heeft er mede toe bijgedragen dat er fors is verdiend in die periode.
Dat pilletje wat dom, maar volgens mij zeer geen opzet. En om hem nu zoals sommige doen al drugsgebruiker weg te zetten. Dat gaat wel erg ver.

Wat hypocrieten allemaal. Gewoon opstellen geen gezeur. We maken allemaal fouten en iedereen verdient weer een kans. Het is topvoetbal mannen. Ik denk dat we met Onana verder komt dan met die andere keepers. Het gaat toch om de centen. En niet verlengen van zijn contract is zijn goed recht om niet te doen Gravenberch en Mazraoui verlengen toch ook niet. Die lopen ook zo de deur uit zonder dat ze wat opleveren. En die hebben zat aan Ajax te danken de hele jeugdopleiding doorlopen. Ook stank voor dank. Helaas hebben de spelers en makelaars de macht.

28 november 2021 om 11:23

Met Onana zijn we mede door zijn blunder tegen Liverpool vorig jaar uit Europa gedonderd.
Passeer houdt zowat alles tegen dus hoezo kom je dan met Onana verder. Kan jij in de toekomst kijken? Onana heeft nog nooit zo lang de 0 gehouden as pasveer nu

28 november 2021 om 13:54

Schei toch uit joh met onana heb je ook de halve finale van de CL gehaald wat voor een groot gedeelte door zijn bizarre reddingen kwam. Hoe snel men vergeet is bizar

28 november 2021 om 17:18

Pasveer was tegen Sporting nog heel matig. Daarna beter, maar Pasveer heeft een carriere bij de Vitesse's van deze wereld achter de rug. Denken dat hij vanaf nu opeens een topkeeper is, is echt struisvogelpolitiek.

Gorter z’n debuut laten maken in de CL terwijl je nog voor die 1e plek ging? En niet snappen waarom Ajax scherpen liet gaan? Ok doei.
Scherpen is niet zo goed als men dacht. Blij dat het weg is. Gorter is er nog niet klaar voor en zeker niet voor de CL. Onana ja ik ben er ook klaar mee maar zolang hij lekker 2e keeper blijft. Prima.

28 november 2021 om 11:39

Ben ook wel klaar met Onana, maar de redding na de 1 - 0 voor Besiktas zie ik niet door Scherpen of Gorter.

Daarmee hield hij Ajax wel in de wedstrijd.

Waar ik wel moeite mee heb is die constante video's van Onana, die ik iedere keer moet wegdrukken.
We dulden hem, is een goede keeper maar hopelijk wordt hij nog voor een klein bedrag verkocht die dopingslikker.

Ik denk dat het sentiment vooral heerst onder de supporters en analisten. Als je ziet hoe de spelersgroep er mee omgaat, daar kunnen een hoop mensen van leren

28 november 2021 om 17:19

Precies, die zijn bezig met sport. En daar heeft Onana gewoon toegevoegde waarde. Einde discussie voor hun.

Onana is gewoon de beste keeper van de eredivisie en top 10 in Europa. Als je wat wil winnen moet je hem opstellen. Ajax moet niet lullen. Ze hadden hem gelijk moeten ontslaan na die schorsing of een tegenprestatie moeten afspreken met Onana. Hebben ze kennelijk niet (goed) gedaan. Ze wilden hem niet ontslaan omdat ze geld zouden mislopen (hebben ze echt niet voor Onana gedaan). Onana wil al 3 jaar weg bij Ajax en naar een betere competitie. Volkomen begrijpelijk. Voordat hij eerste keeper wordt bij een topteam moet hij zich ook nog minimaal een jaar bewijzen.

Pasveer doet het inderdaad goed op dit moment, dus heel veel reden om dat te wijzigen heb je niet. Wel is Onana natuurlijk een veel betere keeper, dat is namelijk een topkeeper. Ik heb er altijd veel moeite mee dat spelers die al jarenlang bij een club zitten, genegeerd moeten worden omdat zij hun contract niet willen verlengen. Ik vind dat onzin, je legt een speler een bepaald aantal jaren vast en als die verder wil kijken is dat toch geen probleem? Over Mazroui hoor je nooit iemand, maar die gaat ook niet verlegen hoogstwaarschijnlijk. Dat vind ik altijd wel krom.

28 november 2021 om 17:21

@twente

Wel reden om te wijzigen, omdat Onana beter is en je die nog de rest van het seizoen kan gebruiken. Met Pasveer heb je gewoon een keeper van een lager kaliber, dus daar kan je minder van op aan dat hij zijn niveau hoog houdt.

Eens met wat je zegt over contractverlengingen. Die spelers hoeven niks. Alleen bij Onana is het natuurlijk wel anders dan bij Nous. Onana heeft door eigen toedoen zijn club benadeeld, en loopt daarna gratis de deur uit. Nous speelt gewoon en loopt straks ook gratis de deur uit. Dat is wel een verschil.

Ajax laat zich niet leiden door sentiment en dat is sterk. Een voetballer heeft altijd het recht om niet te verlengen.

Het zijn en blijven mensen en als Onana uitgekeken is bij Ajax dan is dat zo. Als jij blunder na blunder had gemaakt en Ajax was uitgekeken op Onana dan hoor je er geen haan naar kraaien.

Simpel zat toch ajax is en bedrijf dus moet er geld verdiend worden en dat doe je simpelweg door je beste mensen op te stellen want lang verhaal kort verhaal onana is en en blyft en wereldkeeper daarbij gaat overigens ook gewoon om bedrijfskapitaal wat verkocht moet worden en zal ze marktwaarde toch gewoon weer gezien moetten worden door de clubs

Nu is het wel duidelijk toch al die meningetjes? Hij zit er alweer aantal weekjes bij en zal er nu ook wel bij blijven. En door...

Vermoedelijk na Afrika cup nog basis ook (in CL iig), want dan heb je de grootste winkans...

Ik was vanochtend al heel snel klaar met goedemorgen eredivisie toen Sjaak Swart te gast was. Ik dacht meteen dit word een hele " objectieve" uitzending

Begrijpelijk! En slaat spijker op z'n kop.
Tevens kwestie Gorter/Scherpen ook gelijk. Scherpen was en is verder. Oogt wel wat onzeker, maar stabiliseert de verdediging wel. Nu bij Brighton zit er goed vooruitgang in en legt het vuur aan de schenen bij Sanchez. Binnen 2 jaar keept die prem League.

Onderbuik-journalistiek van Vink. But what's new. Hoe komt hij erbij om een speler zonder eredivisie-ervaring in de Champions League voor de leeuwen te gooien? Onana is gewoon een topkeeper onder contract bij Ajax, en Ajax moet zoveel mogelijk winnen, zeker in de CL. Eigenlijk hoop ik dat Onana zelfs eerste doelman wordt - zet de beste elf neer! Onderbuikgevoelens zijn nooit goed voor een visie naar de top...

Idd,Vink Ajax moet in de beker gebruik gaan maken van Jay Gorter.

Onana is een wereld top 5 keeper, die laat je niet op de bank zitten bovendien kan hij je in de CL miljoenen op leveren, ik denk dat Ajax wel een topper moet gaan aantrekken of een in wording of er nu dicht tegen aan zit Pasveer maakt een uitstekende indruk tot nu toe en is goed voor de eredivisie maar internationaal komt hij te kort vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

73 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

André Onana volstrekt kansloos op vrije trap maar toch kwartfinalist

Kameroen is kwartfinalist op de Afrika Cup. In de achtste finale werd maandagavond zonder al teveel problemen afgerekend met het dappere de Comoren: 2-1. Karl Toko Ekambi en Vincent Aboubakar verzorgden...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren