Zege van Barcelona zorgt voor controverse: ‘De politie moest ingrijpen’

Zondag, 28 november 2021 om 08:22Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:32

Villarreal is verbolgen over de manier waarop Barcelona zaterdag met drie punten (1-3) uit het Estadio de la Cerámica vertrok. In de eerste helft kreeg de thuisploeg van Unai Emery geen strafschop na een handsbal van Gerard Piqué na een schot van Arnaut Danjuma en ook een vermeende overtreding op Raúl Albiol werd niet met een penalty bestraft. De VAR kwam daarentegen wel in actie bij het openingsdoelpunt van Barcelona. De treffer van Frenkie de Jong werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel, maar na inmenging van de videoarbiter verscheen de 0-1 toch op het scorebord. Aanvoerder en Spaans international Pau Torres kon zijn ogen niet geloven en insinueerde dat Barcelona wordt geholpen.

“Een mogelijke handsbal van Piqué? Een handsbal. Niet een mogelijke handsbal”, benadrukte bestuurder Fernando Roig Negueroles als eerste. “Het is onbegrijpelijk dat daar niet voor wordt gefloten. De scheidsrechter kan het niet zien, maar daar is de VAR dan voor. Het is een duidelijke handsbal. Ik weet niet of het bewust was of niet, maar de bal gaat richting het doel en hij raakt hem met de hand aan. En daarom moet het een strafschop zijn.” Torres was het volledig met de bestuurder eens. “De scheidsrechter zei dat het een mogelijke strafschop had kunnen zijn. Ik zie een duidelijke strafschop. Hij gaat naar de grond en de bal gaat tegen zijn hand. Niet tegen zijn buik”, benadrukte de verdediger.

“Hij heeft zijn hand omhoog en na het contact met de bal gaat zijn hand naar achteren. Voor een buitenspelsituatie is een analyse van tien minuten nodig, maar voor een penalty zijn hooguit twee minuten nodig. Er moeten gefloten worden waarvoor gefloten moet worden. Juan Foyth maakte in de extra tijd een overtreding op Philippe Coutinho, maar wij hadden in de eerste helft ook een strafschop moeten krijgen”, herhaalde Torres. “We zijn het enige team dat dit seizoen nog geen strafschop heeft meegekregen en Barcelona is het enige team dat nog geen strafschop heeft tegengekregen. Zo is het onmogelijk.”

Ploeggenoot Manu Trigueros was ook vol ongeloof. “Duidelijker kan niet. Het was een pure handsbal van Piqué. Ik weet niet wat we nog meer moeten doen om een strafschop te krijgen.” Emery wist niet waar hij het moest zoeken. “We hebben recht op een verklaring. Iets waar wij geen invloed op hebben, is van invloed geweest op het resultaat. Ik voel geen respect”, benadrukte de trainer van Villarreal. “Ik wil graag weten waarom de VAR niet in actie komt als de scheidsrechter iets niet ziet. De overtreding op Albiol is ook een strafschop, maar je kan wellicht zeggen dat hij niet voldoende werd aangeraakt. Maar bij Piqué gaat het om een bal richting het doel, waarbij hij zijn hand omhoog doet en een doelpunt voorkomt. We hebben een wedstrijd gespeeld waarin we hadden kunnen winnen van Barcelona.”

“Ik weet niet of de scheidsrechter goed of slecht heeft gefloten, maar ik begrijp gewoonweg niet waarom die twee situaties niet door de VAR zijn geanalyseerd. We hebben het over een persoon. Iemand is daar verantwoordelijk voor. Ik geloof in de VAR, maar ik begrijp niet waarom niet stil wordt gestaan bij dat moment. Ik kan best geloven dat de scheidsrechter dat niet ziet, maar de VAR? Was hij aan het slapen? Als ik de beelden nu terugkijk, ben ik ervan overtuigd dat het zal worden teruggekeken. Zelfs vijf minuten later nog. Het is uiteindelijk van doorslag geweest. En we mogen niet klagen omdat Barcelona het niet leuk zal vinden dat er beweerd wordt dat er geen strafschoppen worden gegeven. Ze zullen denken dat ze meer macht hebben dan andere clubs omdat er niet naar de stip wordt gewezen.”

Na afloop was er een kleine woordenwisseling tussen Emery en Xavi. Spaanse media melden de trainer naar zijn collega ‘Como siempre, os lo regalan, os lo regalan’, ‘Jullie krijgen het zoals altijd cadeau, zoals altijd’, riep. De trainer van Barcelona reageerde door dat met zijn vinger te ontkennen. De opvolger van Ronald Koeman had ook een lichte discussie met Imanol Idiakez, de rechterhand van Emery. Er werden geen handen geschud. “Ik heb veel respect voor Xavi”, reageerde Emery. “We hebben het over bepaalde situaties gehad en wel of niet schudden van handen doet daar niets aan af. Het hoeft niet altijd een fysieke handdruk te zijn.” Xavi: “Er was niets aan de hand. Ieder mag zijn mening hebben.”

Ricardo Rosety van Movistar + meldde dat de discussie in de spelerstunnel werd voortgezet. “Een analist van Villarreal en José Ramón de la Fuente, de keeperstrainer van Barcelona, stonden tegenover elkaar”, verzekerde de journalist. “Er was euforie aan de ene kant en teleurstelling aan de andere kant en dat botste met elkaar in de tunnel. De politie moest ingrijpen om de partijen te scheiden in de tunnel en de scheidsrechters toegang te verlenen tot hun kleedkamer.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Natuurlijk zijn Barca en Xavi geholpen, dat is duidelijk.

28 november 2021 om 08:37

Vooral door het niet geven van een rode kaart in de tweede minuut. Tot nu toe zijn planchas altijd als rood beoordeeld dit seizoen. Nu komt de VAR er niet eens aan te pas.

28 november 2021 om 08:54

Dat vond ik helemaal bizar. Dat was toch gewoon rood? Vaak genoeg heb ik scheidsrechters in de eredivisie daarvoor rood zien geven. Of het nu opzettelijk was of niet. Maar deze scheids gaf niet eens geel??? Je zag ook de frustratie bij de spelers van Barca. Alba had ook donker geel moeten krijgen voor die taekwondoveeg. Duidelijk dat de scheids de wedstrijd liet ontsporen.

28 november 2021 om 09:37

Altijd die complottheorieen we kunnen ook gewoon erkennen dat de arbitrage in Spanje schandalig is en het kwartje gisteren toevallig Barca's kant uitviel. Hoewel die natuurlijk ook een grote beslissing in hun nadeel zagen uitvallen.

28 november 2021 om 11:42

Het is allang geen complottheorie meer. Platini en Blatter waren veroordeeld voor corruptie en dit waren de hoogste bazen. Hoe zit t dan met de rest van de organisaties? Voetbal is al heel lang corrupt.

28 november 2021 om 12:06

Appelen en peren best kerel. Ze zijn veroordeeld omdat ze zich lieten omkopen bij het toekennen van ek's en wk's. Dat heeft helemaal niets met de prestaties van scheidsrechters te maken en al zeker niet in de nationale competities.

28 november 2021 om 12:28

Mocht die rode kaart zijn gevallen, was het niet 1-3, maar 0-5 geworden. Parejo was de beste aan de kant van Villareal, zonder hem was het gatenkaas geworden.

28 november 2021 om 13:13

aardige kristallen bol die je daar hebt.

28 november 2021 om 12:15

Vergeten we de sliding op de enkel van busquets? Dat was in mijn ogen wel oranje. Werd geen eens een kaart gegeven. en ook de talloze overtredingen die zijn gemaakt door villareal waarvoor niet gefloten is. We vergeten hoe veel ongeluk Barça heeft afgelopen jaren met verkeerde trainers, negativiteit in de kleedkamer en blessures etc. Villa kreeg ook kansen genoeg om te scoren. Villa had dit en Villa had dat. Dit kunnen we voor elke voetbalclub zeggen of doen en ik vind dat onrealistisch het gaat uiteindelijk om de resultaten. Ik ga vanaf nu ook opletten als Real of Atleti word geholpen . Beide clubs werden ook geholpen in het vorige seizoen om boven Barça te eindigen ...

De scheids en de VAR hebben langs beide kanten fouten gemaakt.

Een rode kaart, 2 penalty’s. Bizar, bewijst nogmaals het niveau van La liga tegenwoordig. Wat een grap.

Hebben ze VAR en maken ze nog van dit soort blunders, VAR was bedoeld om dit soort errors uit voetbal te halen, nee hoor..

Maar goed, Villareal heeft hoe dan ook de match zelf verpest, zoveel kansen verpesten.. bizar

28 november 2021 om 09:02

Idd . Met een VAR zul je verbetering verwachten maar wat miljoenen mensen thuis zien ,ziet de VAR soms over t hoofd of beoordelen het totaal verkeerd. Na 2 jaar niet echt aanwijsbaar verbetering imo. Terwijl een goedwerkende VAR echt wel relevant kan zijn.

Tja het is ook bizar dat die handsbal geen strafschop opleverde. Die van Albiol kan je nog over twisten maar dat je er dan wel een tegen krijgt is wel heel zuur. Naar mijn mening had Villarreal er 1 moeten krijgen en Barca geen of 2-1. Dat gezegd zijnde is het wel een beetje idioot om dan te wijzen naar het moment waar de VAR (volkomen terecht) ingrijpt bij dat buitenspel doelpunt. Het is niet omdat men een fout maakt tegen jou dat ze plots de andere situaties niet meer correct mogen beoordelen he. Ook over de potentiele rode kaart van Parejo blijft het oorverdovend stil. Niet de eerste keer bij Emery en Villarreal die selectieve verontwaardiging. Laten we het er gewoon op houden dat de scheidsrechters en Var in Spanje van abominabel niveau zijn en Barca sinds de komst van Xavi een grote dosis geluk hebben. Dat geluk slaat wel weer een keertje om en ook Barca zal nog beslissingen in haar nadeel zien vallen dit seizoen.

28 november 2021 om 09:24

Die handsbal was een strafschop, maar wel opvallend was dat ook het veld niemand iets heeft gezien en dat terwijl normaal iedereen gilt om hands als de bal binnen 20cm van een hand komt.

Die tweede was vrij worstelen van twee kanten. Daar kun je iets mee doen, maar het hoeft niet. Die van Continho was duidelijk, daarover kun je niet discussiëren.

28 november 2021 om 09:34

Die tweede was buitenspel. De scheids en VAR misten ook een rode kaart. Met een beetje pech breekt Parejo de kuit van Busquets.

- Rode kaart Parejo, stapt over de bal heen raakt vol de enkel van Busquets.- Piqué zet een sliding in en houdt daarbij z’n niet steun arm op een natuurlijke positie (vrij dichtbij z’n lichaam, hij kan ‘m echt niet heel veel natuurlijker houden). Geen penalty.- Die 2e vermeende penalty situatie met Albiol en García had nooit plaats mogen vinden aangezien Danjuma bij die actie daarvoor buitenspel stond en het nooit een corner had mogen worden. - Penalty Coutinho, overduidelijk. Verder hier en daar nog wat gemiste gele kaarten over en weer (lowkick Alba bijv.) waaruit blijkt dat de scheidsrechter en team het niet op orde hadden gisteravond. Btw: @Sierd de Vos de uitspraak is toch gewoon Capouwee ipv ‘Kappoe’ of ben ik gek? Irriteerde me echt hieraan. 😅

Bij geen van de 2 penalty momenten heeft villareal geprotesteerd. Dus vreemd dat ze direct na de wedstrijd vinden dat ze bestolen zijn.

Ahhh Unai vergeet de niet gegeven rode kaart in de 2e minuut maar even waardoor ze 90 minuten met 10 man hadden gespeeld.

Is maar een klein detailtje wat hij over het hoofd ziet.

Villereal is ook benadeeld, alles om Barcelona te laten winnen.
Lijkt veel op Barcelona-PSG

Dan moet je je verdedigende kompaan maar lekker daarvan gaan verdenken. Wat een kut kopbal terug was dat zeg. Daar heeft Memphis perfect gebruik van gemaakt. Graag gedaan Pau.

Als parejo rood had gekregen was het een heel ander wedstrijd geweest

De laatste die moet huilen is villareal. Parego had na 1 minuut rood moeten krijgen en als ze over penalty’s gaan huilen dan moet je die wedstrijd van 2 jaar geleden terug zien het leek wel handbal in de strafschop gebied. Barca was daar zo hard genaaid!

Is beslist door de scheidsrechter. Hoe en waarom heeft geen zin Kan niet terug gedraaid worden. Soms zit het mee en soms tegen . Allemaal zinloze discussies .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4946 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

258 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 16 1 3 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren