‘Onscherpe’ Matthijs de Ligt gaat de fout in tegen dodelijke Zapata

Zaterdag, 27 november 2021 om 19:05Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:55

Juventus kijkt bij rust in de topper tegen Atalanta tegen een achterstand aan. Duván Zapata ontsnapte in de 28ste minuut aan de aandacht van de defensie van Juve en maakte het onberispelijk af. Jan van Halst wilde Matthijs de Ligt aanvankelijk niet als schuldige aanwijzen, maar komt daar na een weerwoord van presentator Bas van Veenendaal op terug. "Je hebt gelijk, het is mede de fout van De Ligt", aldus Van Halst bij Ziggo Sport.

Van Halst heeft allereerst aandacht voor Zapata, die de bal perfect via de onderkant van de lat binnenschoot. "Hij heeft snelheid, hij heeft scorend vermogen en je kunt hem aanspelen. Hij is niet heel fijngevoelig, maar het is ook niet zo dat elke bal van zijn voet springt. Ik zou hem weleens een stapje hoger willen zien, bijvoorbeeld in Engeland", aldus Van Halst, die daarna ook kijkt naar de defensie van de thuisploeg. "Juve heeft niet voor niks afgelopen week met 4-0 verloren van Chelsea. Dat is gewoon omdat het niet meer zo'n bunker is, zoals het vroeger was. Dat ze alles dicht konden gooien. Dan kun je slecht voetballen, maar houd je in ieder geval de nul. Maar dat is al maanden, zo niet jaren geleden."

Volgens Van Halst hadden zowel Leonardo Bonucci als De Ligt schuld aan de tegentreffer. "Het gaat om twee personen. Er wordt opgebouwd en Bonucci loopt links weg. Zapata staat daar in het midden en die denkt: mooi, loop jij maar weg. Als ze spelen, dan ben ik vrij. En dat gebeurt, en daardoor is Bonucci dus weg. Dan denk je: dat is toch die robuuste centrale verdediger die niks doorlaat?"

Op het moment dat de pass gegeven wordt staat De Ligt ver achter zijn defensie.

De Ligt staat ver achter zijn defensie opgesteld en heft zo het buitenspel van Zapata op. "Matthijs de Ligt heeft ook niet het sprintje getrokken. Het is geen fout, maar...", aldus de milde Van Halst. Van Veenendaal begrijpt dat niet en zegt: "Maar waarom is het geen fout, Jan? Hij heft toch gewoon buitenspel op? Hij moet toch gewoon opletten en zorgen dat hij in lijn blijft met de rest?" Van Halst laat zich daardoor overhalen. "Ja, het is niet echt scherp van De Ligt. Dat mis je bij Juventus helemaal, dat echt scherp dekken. Je hebt wel gelijk eigenlijk, het is ook mede de fout van De Ligt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door nl_modric)
27 november 2021 om 20:43

Kom je weer aan met verkeerde voorbeelden. Tegen Napoli en Udinese heb je te maken met de klasse van Fofona en Gomez, waar ze de titel overigens al binnen hadden tegen Udinese. Dan kom je aanzetten met Sassuolo, een wedstrijd die ze met 3-1 wonnen. (who cares) 3 wedstrijden met een subtop land als Nederland tegen grootmachten als Portugal, Engeland en Duitsland (waarbij Blind, Virgil, Cilissen en Dumfries ook niet vrijuit gaan) en tot slot noem je ook een wedstrijd tegen Tsjechie, waarbij alle elf de spelers zwaar ondermaats hebben gepresteerd. Dan blijft er ineens nog maar barweinig over van je lijstje. Ohja, en je kan niet bij ieder topic over Veltman, Cilissen en De Ligt dezelfde wedstrijd aanhallen, terwijl er maar 1 tegendoelpunt is gevallen Er kan namelijk maar 1 schuldige zijn.

27 november 2021 om 20:44

@football033 Volgens die theorie is Maguire ook een geweldenaar. Anders zou hij niet spelen bij United. Wat maken die fouten die hij maakt nou uit verder?

27 november 2021 om 20:46

@NL_Modric Hoezo verkeerde voorbeelden? Deze fouten kan je zo op het internet terug vinden. Dan kunnen we van geen verdediger ter wereld meer fouten benoemen. Het ligt volgens jouw theorie namelijk allemaal aan hun teamgenoten of de kwaliteit van directe tegenstander als deze verdedigers niet kordaat ingrijpen achterin

27 november 2021 om 21:39

Tjah, hedendaags is het ook een kwestie van samenspel. Dat geldt ook in verdedigend opzicht. Of vind jij dat Morata gene dom balverlies lijdt ? Of dat Bonucci goed staat te dekken bij het tegendoelpunt ? Maar die gaan in jouw ogen dus allebei volledig vrij uit. Zo werkt het helaas niet in de voetballerij.

27 november 2021 om 21:48

"allemaal aan de kwaliteit van de tegenstanders" Laten we het eens omdraaien/ Dus bij ieder doelpunt van Messi en Ronaldo (verleden) gaan we voortaan de schuld bij de verdediger van Elche, Granada, Las Palmas etc leggen ? Als je niet kan inzien dat je af en toe te maken hebt met exceptionele spelers (zoals bijvoorbeeld de wendbaarheid van Gomez of de power van een Zapata), dan vraag ik me af of we allebei naar dezelfde sport kijken. Tevens kan je op deze manier van iedere verdediger op de aardbol ontelbare fouten terugvinden, zelfs bij de allergrootste ter aarden; Chiellini, Ramos, Van Dijk etc. Maar daar hoor ik je in geen enkel topic over. Wel ben je er iedere keer als de kippen bij wanneer Juventus een tegendoelpunt krijgt en Mathijs ergens rondloopt op het veld. Bizar, maargoed dat ben ik inmiddels wel gewend wanneer het over een speler gaat met Ajax als achtergrond. Gek genoeg zie ik je nooit topics domineren wanneer de blunders opeenstapelen bij je clubje Feyenoord.

27 november 2021 om 21:58

Inderdaad hele exceptionele spelers. De hele Europese top ligt te slapen waarschijnlijk want ze spelen bij respectievelijk Atalanta en Sevilla. Dat laatste wat je zegt ben ik het niet mee eens. De ene verdediger maakt veel meer fouten als de ander. Vandaar dat de ene verdediger ook beter is dan de andere verdediger. Op Feyenoord heb ik meer dan genoeg kritiek. Dat weten mij mede Feyenoorders op dit forum wel

27 november 2021 om 22:10

Waarom zie ik je bij wedstrijden van Nederland dan nooit beginnen over de fouten van De Vrij bij Feyenoord ? Of in zijn eerste jaar bij Lazio ? Maar haal je bij Veltman wel wedstrijden aan van 7 jaar geleden ? En als je niet inziet dat Papu Gomez bijzonder kwaliteiten heeft, dan vraag ik me af of je uberhaubt de Serie A hebt gevolgd de afgelopen jaren. En dan kom je ook nog eens met "de ene verdediger maakt veel meer fouten als de ander. Vandaar dat de ene verdediger ook beter is dan de andere verdediger." Manmanman, laat ook maar, dan ben je wel heel simpel.

27 november 2021 om 23:14

Hoezo ben ik dan simpel? De ene spits maakt meer doelpunten dan de andere spits en degene die meer dielpunten maakt wordt gezien als de betere spits. Met verdedigers werkt het ook zo. Een verdediger die incidenteel een keer een fout maakt is wat anders dan een verdediger die met regelmaat een fout maakt. Dat kijkt me duidelijk. Ik kan me ook niet herinneren dat De Vrij in 2 jaar tijd ooit zoveek fouten heeft gemaakt als De Ligt in zijn eerste twee jaar in de Serie A

Had nooit naar juventus moeten gaan, kan het niveau absoluut niet aan. Juventus mag blij sijn als ze hier nog 10 miljoen voor krijgen, potentie hebben we niks aan als je voor 70 miljoen bent gehaald, dan moet je er meteen staan. Hij moet echt een stap terug doen zonde, juventus is op dit moment subtop en hij houd zich daar al niet staande. Ik hou me hart vast.

27 november 2021 om 19:37

Was de azijn in de aanbieding met black friday? Mocht De Ligt een fout maken zijn mensen als jij er als de kippen bij om commentaar te geven.

27 november 2021 om 19:42

Altijd maar dat gezeur over azijn. Je kan na 2 jaar verder toch wel concluderen dat hij gwn slecht bezig is, begint er gewoon sterk op te lijken dat het een uitschietertje was. Heeft niks met azijn of wat dna ook te maken het is de keiharde realiteit.

27 november 2021 om 19:42

Anderzijds zijn mensen zo als jij er ook als de kippen bij als hij een keer goed speelt om hem op te hemelen, waarheid zal ergens in het midden liggen. Maar zowel hij als FdJ zijn zo opgehemeld dat hun verkoopprijs gewoon belachelijk blijkt.

27 november 2021 om 19:47

zo zie je maar hoe belangrijk je teamgenoten, automatisme en duidelijkheid in het veld is. soms dan denk ik wel eens; schrap die trainers en ga gewoon lekker voetballen. maar steeds vaker merk ik dat kleine afspraken grote gevolgen kunnen hebben. mooi om te zien

27 november 2021 om 19:59

Inderdaad zwaar overschat is hij en dat zie je nu wekelijks.

Heel mooi dat atalanta heeft gewonnen.

27 november 2021 om 19:59

10 miljoen. Juist. Wat een onzin zeg, meningen kunnen natuurlijk verschillen, maar overdrijven is ook een kunst.

27 november 2021 om 20:02

@hypocrietje: misschien wat vaker kijken en niet alleen reageren als hij een fout maakt. Je conclusie is tenenkrommend, misschien wat vaker voetbal kijken, steek je nog eens iets van op en kan je de volgende keer gefundeerd reageren.

27 november 2021 om 22:42

hij zou daar nog beter leren verdedigen. Maar die foutjes zitten wel een beetje in hem. Speelt maar zelden een foutloze wedstrijd verdedigend.

Nou nou .. waar was Bonucci ? Oja aan de zijlijn ..

Natuurlijk had de ligt meer moeten instappen maar Bonucci was niet bij zijn man..

Makkelijk scoren vz

28 november 2021 om 10:53

Ik denk dat de ligt gewoon de mandekker was en bonucci de laatste man aangezien die ligt fysiek sterker is en bonucci een beter pass heeft. Was gewoon voornamelijk de schuld van de ligt

Overmars verdient een bronzen standbeeld voor de JC Arena: Dat hij figuren als de Ligt en de Jong (en in wat mindere mate van de Beek) voor zulke astronomische bedragen heeft kunnen slijten, is werkelijk ongekend. Hun prestaties staan in schril contract met hun verkoopprijs.

27 november 2021 om 20:36

Nog een trol, de prijzen waar toen wat anders dan nu. Ze hadden de clubs voor het uitkiezen voor dat geld

Ik weet de naam niet van de Juvespeler die de pass gaf waaruit de goal voort kwam maar die was volgens mij schuldige 1! Bonucci schuldige 2! En dan pas, misschien, de Ligt

Het zit natuurlijk niet mee met die transfersom van 70 miljoen want dan moet je er gewoon staan. De Ligt bij Ajax was ongekend, maar we mogen inmiddels toch wel stellen dat ie al 2 jaar cruciale fouten blijft maken. Wisselt goede wedstrijden af met meerdere slechte potjes. Hij is nog jong dus wellicht dat verhuren een optie is. Zie Demiral, die is aan een zeer sterk seizoen bezig bij Atalanta.

Staat ook altijd naast die awu lul plus links ipv rechts. Trouwens heel veel wedstrijden al heel goed gespeeld en nog heel jong.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan4822
3.Napoli4624
4.Atalanta4218
5.Juventus4113
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
MorataAanvaller215
Kaio JorgeAanvaller90
F. IsraelKeeper00
M. PerinKeeper30
C. PinsoglioKeeper00
M. RainaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

161 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 18 1 1 1
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

Paulo Dybala juicht ingetogen en werpt dodelijke blik richting Nedved

Juventus heeft zaterdagavond een zakelijke overwinning geboekt in de Serie A. In het Allianz Stadium was la Vecchia Signora met 2-0 te sterk voor Udinese. Een opvallende rol was weggelegd voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren