Derksen: ‘Wat heb ik me zitten ergeren, hij maakt er één grote puinhoop van!’

Maandag, 22 november 2021 om 23:59Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:18

Johan Derksen heeft zich afgelopen weekend gestoord aan Serdar Gözübüyük. De analist van Veronica Inside vindt dat Gözübüyük als VAR én als scheidsrechter een ontzettend slechte beurt heeft gemaakt. "Jezus, wat heb ik me zitten ergeren aan die Gözübüyük, of hoe heet die man?", aldus Derksen.

Zaterdagavond deed Gözübüyük dienst als videoscheidsrechter bij de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Twente (0-1). Tien minuten voor tijd riep hij Edwin van de Graaf naar de kant om een vermeende overtreding van Giannis Masouras op Michel Vlap te bekijken. "Er was een situatie dat Vlap een bal op doel schiet, maar naast", memoreert Derksen. "Maar die verdediger van Sparta komt te laat in en als Vlap het schot al heeft afgeleverd, wordt hij nog ondersteboven gegleden."

Het bewuste penaltymoment waar Gözübüyük als VAR voor verantwoordelijk was.

Van de Graaf vond het aanvankelijk geen overtreding. "Die scheidsrechter zegt: 'Die actie was voorbij, dus hier fluit ik niet voor.' En dan komt Gözübüyük...", aldus Derksen, die moeite heeft met het uitspreken van diens naam. "Verdorie, waarom heet die gozer geen De Bruin?", grapt hij. "En die gaat Van de Graaf dan naar dat tv-toestelletje sturen... En Van de Graaf heeft niet genoeg personality om de VAR te negeren, en die legt hem op de stip. Dan denk ik: je kunt hem geven, het was ook best een overtreding. Maar het was een overtreding nádat hij op doel geschoten had, dus het had geen enkele invloed op de wedstrijd. Dat is hetzelfde als dat je in de catacomben iemand een schop geeft, dan kun je ook nog rood krijgen. Maar hij had al geschoten, het was gewoon een slecht schot. Dit soort grappen kunnen Sparta degradatie kosten."

Een dag later pakte Gözübüyük volgens Derksen ook als scheidsrechter een negatieve hoofdrol door met rood te strooien bij sc Heerenveen - Willem II (2-1). "Daar geeft hij dus twee spelers voor nietszeggende overtredinkjes een geel kaartje. Dus bij een volgende overtreding kregen ze rood, waardoor hij weer de hele wedstrijd verpest. Geen enkele aanleiding, niets aan de hand." Anthony Musaba van Heerenveen kon zelfs al na twintig minuten inrukken. "Het was gewoon een tackle, hij pakt de bal zelfs!", zegt Derksen over de tweede gele kaart, waarbij Musaba naast de bal ook de voet van Derrick Köhn raakte.

"Hij heeft er één grote puinhoop van gemaakt, die jongen", concludeert Derksen. "Hij is aan het fluiten zoals ze in Zeist willen, denk ik. Dan krijg je aanstellingen, want Bas (Nijhuis, red.) wordt altijd naar lullige potjes gestuurd. Hij zou eens een keer Match of the Day op zaterdagavond moeten kijken, hoe je als kerel fluit", doelt Derksen op het samenvattingenprogramma van de Premier League op de BBC.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door aycaramba)

Doen we deze man wel plezier, met het analyseren van voetbal? Lijkt zich enkel te ergeren. Misschien tijd om op zijn oude dag nog van hobby te veranderen?

23 november 2021 om 00:40

Je ziet het ook verkeerd, hij haalt plezier uit het beledigen van andere. Dat is zijn hobby, of hij daar ook werkelijk gelukkig van word is natuurlijk een hele andere stelling.

23 november 2021 om 01:01

Dat vraag ik me soms ook af. Of hij te lang blijft hangen voor de centen, of dat dit misschien zijn hobby is. Een hobby die hem een zak geld oplevert en altijd op TV blijft verschijnen.
Kan ook gewoon beiden zijn natuurlijk

23 november 2021 om 11:42

@ikea

"lijkt zich enkel te ergeren. Misschien tijd om op zijn oude dag nog van hobby te veranderen?"

Denk als hij zijn salarisstrook dan weer einde van de maand ziet, hij weer zeer blij is en weet waar hij het voor doet

Vond de rode kaarten van hem ook wat overdreven. Bij beide tweede gele kaarten leek ie ook nog even te wachten op ??? Net alsof ie nog wat in zijn oortje kreeg. Nijhuis ook al zaterdag na die overtreding van Openda. Maar ze mogen toch niks in hun oortje krijgen? 🤔

23 november 2021 om 05:11

Zeker wel, van assistent of vierde man. Heb de beide situaties niet gezien, dus geen idee in hoeverre dat van toepassing g kan zijn, maar het mag dus wel.

Laten we beginnen met te zeggen dat ik erken dat vooroordelen niet intrinsiek slecht zijn. Als ik de keuze zou krijgen om in een bak met zeehonden of in een bak met krokodillen te worden gedropt, zou ik de zeehonden kiezen, gebaseerd op mijn vooroordeel voor zoogdieren en tegen enorme rijen tanden. Vooroordelen zijn alleen een probleem als het ongegrond is en bij Johan Derksen is het ALTIJD ongegrond. Wat mij zo irriteert aan hem zijn al die onnodige opmerkingen met een racistische ondertoon. Bij Schmidt is het altijd die Duitser, dan is het dat soort “jongens” mbt Noa Lang of Kokcu die niks goed kunnen doen, of die homo Gordon, en 100 andere voorbeelden. Hij vind het altijd zo nodig om iemands achtergrond, geaardheid of seksuele achtergrond aan te duiden, alsof we met z’n allen niet weten dat Gozubuyuk wat anders is, toon wat respect aan mensen man, hij is zo ongemanierd en kinderachtig die Derksen.

23 november 2021 om 01:11

Je verwart vooroordeel met (voor)kennis. Een vooroordeel is een loze aanname die niet op feiten is gebaseerd.

23 november 2021 om 01:24

@aycaramba. Ik ben het met je eens hoor. Vond Derksen een jaar of q5 geleden nog wel verfrissende brutaliteit tonen tov bijvoorbeeld de Nos voetbal praat programma Maar zijn niveau is tot altzheimer afgezakt. Kijk allang niet meer naar dat tokkies ,camping programma waar hij in zit. Derksen is de gevaarlijkste racistische volksmenner op tv.

23 november 2021 om 07:45

Volksmenner gaat wat ver. Hij is een beetje zoals die ene oerconservatieve oom die op feestjes nooit een filter heeft. Op zich is het ook niet verkeerd om bepaalde zaken uit te spreken, maar hij slaat de laatste jaren wat door. Het is een beetje een showtje geworden om maar zoveel mogelijk onbehouden, lompe uitspraken te doen.

23 november 2021 om 08:07

Het is wel duidelijk dat jij tijden niet meer kijkt, want Derksen is zeker niet racistisch. Hij heeft over veel zaken nog steeds een mening, die velen in het land met hem delen. Jij mag het een tokkies/camping programma vinden, maar dat is gelukkig alleen jouw mening. Ik geef toe dat Derksen weleens scherper is geweest, maar hij zorgt er nog steeds voor dat er heerlijk felle discussies aan tafel worden gevoerd.

23 november 2021 om 06:59

Het is niet Derksen die mensen beledigt, het zijn de zeurpieten die nergens meer tegen kunnen en overal wat achter zoeken. Gisterenavond heeft Derksen er 3 scheidsrechters uitgelicht die in zijn ogen belabberd floten. Daarbij is niks gezegd over geaardheid, afkomst of wat dan ook. Derksen struikelde enkel een keer over de naam van deze scheidsrechter. That's all. Toch knap dat types zoals jij het altijd weer richting racisme or wat dan ook weten te lullen.

23 november 2021 om 07:18

“ Derksen struikelde enkel een keer over de naam van deze scheidsrechter.”

“That's all.”

Nee, that’s niet all. Het is een pure racistische opmerking om te zeggen, waarom heet hij niet De Bruin. Erg specifieke keuze van achternaam voor een getinte scheidsrechter. Onacceptabel. Ook jouw goedpraten getuigd van het oude witte mannen gedrag.

23 november 2021 om 07:28

Niks racistisch aan. Waarschijnlijk kan hij niet zo snel een Turkse achternaam verzinnen die makkelijk uit te spreken is. Je kan zelfs zeggen dat hij hem dus gewoon als Nederlander ziet, wat juist positief is. Het is maar waar je voor kiest.

23 november 2021 om 07:43

Shahubsie. Heb je nou zelf ook niet een klein beetje door dat de enige die de racist uithangt, jij bent?

23 november 2021 om 07:44

Lange tenen brigade is weer opgestaan. Dit is niet racisme, dit is satire en iemand die op alles racisme wil zien.

23 november 2021 om 08:42

Misschien niet overal kwade bedoelingen achter zoeken. Gözöbüyük is notabene zelf een getint iemand. Je zult wel veel moeite hebben met kleedkamer humor

23 november 2021 om 09:05

Hhaha tuurlijk, dus het is racisme als je als Nederlander De Bruin makkelijker uitspreekt dan gozubuyuk? Zoek niet overal wat achter en maak je druk om dingen in het leven die er wel toe doen.

23 november 2021 om 08:01

Haha dat krokodillen gevaarlijker zijn dan zeehonden een vooroordeel. Wat lees je hier toch komische dingen

23 november 2021 om 17:48

Normaal gesproken zijn vooroordelen niet rationalistisch maar hopelijk begrijp je wat ik bedoel.

23 november 2021 om 08:11Ik ben nog steeds blij dat er mensen op tv zijn die dit soort zaken durven te zeggen, dit keer in een vorm van een grapje. Het is allemaal zo ongelofelijk saai op tv, elke talkshow is hetzelfde. We weten hier op VZ allemaal dat jij een enorme hekel aan Derksen hebt, dus wat mij betreft is je reactie ook weer heel voorspelbaar. Elke mogelijkheid om je kritiek te uiten over Derksen laat je niet onbenut.

23 november 2021 om 08:23

@teesboer met het eerste ben ik het met je eens. Als je onvoorspelbaarheid en VZ in één zin noemt, dan neem ik je echt niet serieus. Dat Derksen zou beginnen over andere scheidsrechters en dan Nijhuis naar voor schuift is zo voorspelbaar. Dat hij weer 20 minuten zijn mening over vaccinatie moet laten horen was wederom zo voorspelbaar. En nog ff 5 min Hans beetje jennen, ook super voorspelbaar. Als het in je straatje past is het vermakelijk, maar alles behalve onvoorspelbaar. Hij zei iets ‘positiefs’ over Bruma en Sangaré, dat was het meest verrassende uit deze hele aflevering.

23 november 2021 om 08:28

Het is inderdaad voorspelbaar geworden, maar voor mij niet minder saai om naar te kijken. Ze durven tenminste iets te zeggen op tv, dat blijf ik een uniek iets vinden. Ik ben het ook echt niet altijd met hen eens, maar het kijkt voor mij nog steeds lekker weg.

23 november 2021 om 08:48

En stel Derkens zou gister jouw woorden hebben gebruikt, namelijk: "alsof we met z’n allen niet weten dat Gozubuyuk wat anders is".

Wat had je er dan van gevonden? Racistische ondertoon gok ik? Maar dat zal dan nu wel niet zo bedoeld zijn en ik moet niet op elke slak zou leggen, etc.
Ben benieuwd.Dus iemand schiet op doel en mist en krijgt daarna een elleboogstoot , dat hoeft dus niet bestraft te worden volgens Derksen .
En vriend van de show , Bas Nijhuis , wordt naar lullige potjes gestuurd . Een wedstrijd van de medekoploper PSV tegen Vitesse is dus een lullig potje . Slaap lekker Derksen. Als je denkt het niet erger kan dan weet Derksen en co je toch weer te verrassen .

23 november 2021 om 06:41

Ja dat was best een lullig potje. Moest Bas weer Schmidt zien. Ik neem derksen allang niet meer serieus. Maar ook niemand die hem in zijn programma corrigeert want dan zijn ze bang dat ie weer boos wordt

23 november 2021 om 07:42

Het is alleen jammer dat deze man dagelijks deze onzin gaat verkopen .. Blijkbaar is er vraag naar , dat is misschien nog wel het ergst

23 november 2021 om 08:13

@Bossie: Ik snap je eerste opmerking niet helemaal. Derksen geeft juist als voorbeeld dat als je iemand in de catacomben een trap verkoopt, je nog steeds rood kunt krijgen. Volgens mij zegt hij hier juist mee dat het moment bestraft kan worden, maar niet met een penalty omdat de actie al voorbij is.

23 november 2021 om 09:58

@KT
Dat vind hij blijkbaar ook al onzin , althans zo vat ik die opmerking op.

23 november 2021 om 08:21

Ik vermoed dat velen het geen echte penalty vonden, dus het is toch een mening van Derksen in dit geval. Verder krijgt Nijhuis vaak wel de lullige potjes, dus die opmerking was helemaal niet zo gek.

Wat een smerige racistische ondertoon in dit verhaal. Echt een schande voor dit land dat er zoveel mensen zijn die als schaapjes achter hun held Derksen aan rennen.

Daarbij heb ik duizend maal liever Gözübüyük dan Nijhuis. Die kan namelijk echt niet fluiten. Hij geilt alleen flink op aandacht en is vriendjes met Veronica Inside, dus hem zal altijd een hand boven zijn hoofd gehouden worden.

23 november 2021 om 08:14

Wat zijn mensen tegenwoordig snel op hun teentjes getrapt zeg, je bent ook meteen een schaap als je 'fan' bent van een bepaald persoon. Waarom is het een schande voor Nederland dat mensen fan zijn van Derksen? Jij kunt gewoon niet weten of hij dit racistisch bedoeld, want jij kent deze man helemaal niet. Ik vind het nog niet eens een ongelukkige uitspraak van hem, het is echt muggenziften van de zogenaamde deugmensen hier.

23 november 2021 om 10:01

Los van wel of geen rascime. Als je fan bent van Derksen ben je sws niet goed in je bovenkamer. Straks ga je mij ook nog vertellen dat je zijn onderbroeken en badjassen hebt besteld..

23 november 2021 om 10:05

Ligt er helemaal aan wat je verstaat onder de term 'fan'. Ik luister graag naar hem en hij is de reden dat het programma groot is geworden. Tevens ben ik het regelmatig met hem eens, ben ik dan een 'fan' volgens jou? Zo ja, dan ben ik vast zwakzinnig volgens jou beredenering.

Deze man kan alleen maar beledigen en mensen schofferen ik heb nooit begrepen waarom , hij zet mensen altijd zo vreselijk neer, je bent een ijdeltuit, of een non-valeur een farizeeér en noem maar op maar dat is nou eenmaal zijn stijl want als hij zou zeggen die of die vind ik niet zo aardig dan kijkt er niemand meer walgelijke man vreselijk .

Als je in alles racisme ziet en gediscrimineerd voelt, waarom keer je niet terug naar je land van herkomst.
Derksen heeft alle recht op om van alles te vinden en te zeggen, dat doen jullie toch ook
Hij heeft tenminste een mening en durft dat ook te ventileren. De anderen waaien met alle winden mee
De woke familie is ook vaak racistisch bezig en schuwt geweld absoluut niet

Wat een seniele ouwe man is Derksen geworden. Serdar heeft precies de goede keuze gemaakt precies zoals de reglementen voorschrijven. Scheidsrechters moeten gwn de regels volgen en kunnen evt een regel interpreteren als de regels daar ruimte voor geven. Anders niet. Derksen gaat nu gwn een beetje recalcitrant doen omdat hij zo min mogelijk verandering wil in het voetbal omwille van eerlijkheid. Tegen de Var is. Niet wil dat de scheids wordt teruggefloten ook al heeft de VAR gelijk.

Ik heb het idee dat Derksen zwaar oververmoeid is door alle ruzies en coronaregels en dit telkens probeert af te reageren op de verkeerde personen. Als hij dan voetbal kijkt en het spel wordt logisch en reglementair stilgelegd door de VAR dan is meneertje helemaal over de zeik. Omdat Derksen niet meer(ouderdom) of ooit het geduld had om rustig iets af te wachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren