Verbeek gelooft eigen ogen niet: ‘Je zou bijna denken aan sabotage’

Zaterdag, 20 november 2021 om 07:53Yanick Vos • Laatste update: 11:57

Almere City-trainer Gertjan Verbeek heeft geen goed woord over voor de manier waarop zijn ploeg vrijdagavond met 0-2 van MVV Maastricht verloor. Het tweede tegendoelpunt doet de trainer denken aan ‘sabotage’, terwijl hij tegenover ESPN laat weten dat het misschien maar goed is dat er geen publiek was toegestaan bij het duel in de Keuken Kampioen Divisie.

Verbeek zag vrijdagavond een wedstrijd ‘waarin we zestig minuten lang niets afdwongen’. "En vlak na rust komen we heel knullig op achterstand. Dan is het zo'n wedstrijd waarin we zelfs een penalty krijgen... In die fase vond ik dat we wat sterker waren, wat beter voetbalden. Er werd een handsbal gemaakt, dus een terechte pingel. Die gaat er dan ook niet in...", zegt Verbeek over de misser van Jonas Arweiler.

Met nog een kleine tien minuten op de klok blunderde Ramon Leeuwin door de bal in de voeten te schuiven van MVV-aanvaller Mitchy Ntelo, waarna Sven Blummel zijn tweede van de avond kon maken en zodoende de eindstand bepaalde. "Als je dan kijkt hoe de tweede goal tot stand komt, dan zou je bijna denken aan sabotage. Het was gewoon niet goed, ondermaats. Zeker in een thuiswedstrijd. We mogen blij zijn dat er geen supporters waren. Het is te gek voor woorden dat ik dat zeg", aldus Verbeek.

Door de negende nederlaag van het seizoen blijft Almere City steken op slechts dertien punten uit zestien wedstrijden. De ploeg van Verbeek is terug te vinden op de achttiende plaats op de ranglijst. Alleen TOP Oss (twaalf punten) en FC Dordrecht (tien punten) presteren dit seizoen slechter dan Almere. Op maandag 29 november komt Almere City opnieuw in actie in de uitwedstrijd tegen FC Emmen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door edforce2)

Oprecht wel een prestatie hoor, van promotie-kandidaat naar degradatie, met nagenoeg het zelfde team alleen met een andere trainer. lekker gertjee

20 november 2021 om 10:36

Nou... Je bent met Verheydt, Koolwijk en Yeboah wel gewoon je drie beste spelers kwijt hoor. Het zijn allemaal geen toppers. Maar op KKD niveau wel enorm belangrijk.

20 november 2021 om 12:06

Yeboah was er vorig jaar pas in de winter, daarvoor deed almere het ook al heel goed. Koolwijk was er begin van het jaar ook gewoon bij toen liep het ook voor geen meter en is zijn contract ontbonden (lijkt mij dat gertjan hem niet meer wilde) en dan verheydt is wel een groot gemis ja, maar arweiler doet het ook goed nu hij eindelijk mag starten, daarvoor begon steeds pouwels en die kan er echt werkelijk niks van. Als je kijkt naar de selectie moeten ze echt wel mee kunnen doen om de play offs maar het is momenteel gewoon schandalig slecht, er lijkt zo vaak 0,0 motivatie in het team te zitten, terwijl dat vorig jaar heel anders was, dat kan je echt wel de trainer toe rekenen

20 november 2021 om 12:39

Als Verheydt één van je beste spelers is dan is er wel iets goed mis binnen je selectie. Leuke kerel wel maar kan natuurlijk voor geen meter voetballen. Compleet afhankelijk van aanvoer en is voor zijn lengte bijzonder zwak in de lucht. KKD is echt zijn plafon.

20 november 2021 om 11:14

Er is een geen promotie/degradatie regeling tussen de KKD en de tweede divisie dus degraderen gaat niet gebeuren, verder wel erg tegenvallend indd

20 november 2021 om 12:06

Van Wonderen startte ook dramatisch vorig seizoen bij GAE. Promoveerde uiteindelijk ook nog. Dus ja, ik denk dat trainers wel het verschil kunnen maken, zolang de selectie achter de plannen staat en het kunnen uitvoeren. Anders zul je je moeten schikken als trainer aan de kunde van de selectie en aanpassen.

20 november 2021 om 12:42

Een slechte start hoeft dan ook niet altijd aan de trainer te liggen. Echter krijg ik hier toch sterk de indruk dat Verbeek hier een rol in heeft.

Deze man kan je toch niet meer serieus nemen, niet als trainer en ook niet als analist. Altijd maar de sjaak blijven uithangen dat hij alles beter weet tijdens interviews, terwijl ie met een ploeg dat normaal top 10 KKD hoort te spelen dik onderaan staat. Hij verdient waarschijnlijk teveel bij Almere om al weggestuurd te worden, maar als GJV weggaat mag die technische directeur ook vertrekken.

20 november 2021 om 08:17

Denk dat se oprotpremie te hoog is inderdaad. En Gert Jan is te eigenwijs om zelf de handdoek in de ring te gooien. Hij denkt waarschijnlijk kan ik het na de winterstop nog omdraaien en worden we periodekampioen. Altijd overtuigd van zn eigen kunnen
Maar dit gaat niks meer worden.

20 november 2021 om 11:30

Als de trainer in de media het woord sabotage noemt, hoe gaat hij die spelers op de volgende training weer motiveren dan?

Almere heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld tot promotie kandidaat, en Verbeek breekt dat allemaal even in een paar maanden af. Zonde want ik zou het best een leuke toevoeging aan de Eredivisie vinden. Maar aan de andere kant ook wel lekker voor het bestuur aangezien ze die goed presterende trainer op straat hebben gezet om Verbeek aan te stellen.

20 november 2021 om 09:45

De laatste jaren een promotie kandidaat? Zo lang ze bestaan zijn ze maar 1 keer in de top 5 geëindigd en dat was afgelopen seizoen. De ambitie is er wel maar we kunnen moeilijk gaan beweren dat je met een plaats tussen 7 en 10 echt een topkandidaat bent en de playoffs met 2 vingers in de neus naar je hand zet. Dat Verbeek het daar slecht doet ben ik het mee eens, en dat de ambities er zijn kan ik ook nog wel begrijpen, maar om nu te zeggen dat ze op basis van afgelopen jaren een grote promotiekandidaat zijn gaat mij wat te ver.

20 november 2021 om 10:20

Dat zeg ik niet. Ontwikkeld tot, oftewel een stijgende lijn in ieder seizoen en afgelopen seizoen een daadwerkelijke promotiekandidaat.

20 november 2021 om 10:28

Op basis van wat is het dan een leuke toevoeging voor de eredivisie? Toch niet qua ambiance of accommodatie, want t ziet er niet uit en stadion kun je het met de beste wil niet noemen. Het zou juist een blamage zijn als daar eredivisievoetbal gespeeld gaat worden…

20 november 2021 om 11:43

Er is natuurlijk nog nooit een plpeg uit Flevoland in de Eredivisie geweest, dus het zou opzich wel een unieke toevoeging zijn in die zin.

20 november 2021 om 12:22

Op basis van mijn mening. Niet iedereen vind alleen ambiance en accomodatie belangrijk om te bepalen wat wel of geen leuke club is. Almere is een kleine club die op eigen kracht steeds sterker is geworden de laatste jaren. Ik vind dat wel mooi om te zien. Ook veel groeimogelijkheden gezien hun ligging.

20 november 2021 om 10:26

Een leuke toevoeging voor de Eredivisie?
Ik kan me niks, maar dan ook niks bedenken waarom Almere een leuke toevoeging zou zijn. Maar vertel Benzema, ben benieuwd.

20 november 2021 om 10:31

Ik kan 1 ding bedenken. En dat is als ze ruilen met een club die kunstgras heeft.

20 november 2021 om 12:38

Dat komt natuurlijk door het geld, want organisatorisch is het nog steeds niets. Ik zie ook niet wat Almere CIty nou toe te voegen heeft aan de Eredivisie in tegenstelling tot een paar andere clubs in die competitie.

Wat een vreselijke vent vind ik dit toch. Heerlijk om te zien hoe hij er zelfs bij Almere een enorme klerezooi van weet te maken! Ze zouden met Gert-jan, de wijsneus van ESPN, Verbeek wel even kampioen gaan worden! Maar als hij straks weer ontslagen is wel weer even iedere speler die een interview komt geven na de wedstrijd vertellen hoe het moet bij ESPN. Wat een griezel is dit zeg!

20 november 2021 om 08:50

Het lijkt erop dat de trainer Gert Jan van Beek niet meer te redden valt. Als hij nou slim is stopt hij ermee en gaat weer bij ESPN werken. Verdien je denk ik niet gek veel minder maar wel een stuk minder gezeik.

20 november 2021 om 09:13

Verbeek heeft het bij Heracles en Heerenveen uitstekend gedaan, daarna is zijn carrière in het slop geraakt bij Feyenoord. Daar konden de spelers niet omgaan met zijn norse en harde regime. In Duitsland nog een redelijk jaar gehad, maar daarna eigenlijk overal problemen.

Hij is in hard tempo de aansluiting kwijt geraakt met de huidige generatie en kan ze niet meer aan de gang krijgen. Beter voor hem dat hij ermee stopt.

20 november 2021 om 10:37

Als club moet je hier niet meer aan willen beginnen. Kan je beter een jonge trainer de kans geven met een ervaren man ernaast.

20 november 2021 om 12:36

Verbeek is veel te veel in z'n eigen dingen gaan geloven. Die controledrang om het technische beleid naar je hand te zetten en dat harde karakter werken bij kleinere clubs waar niet hele grote ego's spelen en rondlopen, maar als je eenmaal bij wat grotere clubs aan het werk gaat, is er veel meer weerstand en rekenen ze keihard met je af als je er niets van bakt. Maar goed, die gaat hierna geen klus meer krijgen.

20 november 2021 om 10:01

Volgens mij zijn toch alle analisten vaak ontslagen trainers of mensen die überhaupt nog nooit een training/team hebben geleid? Die vertellen toch ook altijd hoe het moet?

Ik zou die leeuwin ook echt direct uit mijn team gooien. Niet alleen de foute pass. Maar daarna sukkelt hij terug. 0 intentie om zijn fout te herstellen.

Waarom krijg deze trainer zoveel krediet? Almere city zat de laatste jaren dicht bij het promoveren naar de eredivisie (niet dat ze daar thuis horen) het verschil is wel enorm.

Ik verdenk Verbeek al jaren van Sabotage zodat hij weer een ontslag premie krijgt.

20 november 2021 om 10:48

Schijnt dat Mourinho zijn grote voorbeeld is, die is er rijk mee geworden. Ach, GJV is oude stempel CIOS-opleiding, je ziet het met schaatsen en turnen ook; de harde hand "het beste uit jezelf halen" is niet aan deze generatie besteed, die moeten op een andere manier geprikkeld worden; ze willen wel, maar niet vanuit een machtsverhouding.

20 november 2021 om 11:15

Volgens van gaal zijn de trainers met een leraren opleiding de beste trainers.

Beetje bekend riddeltje aan het worden. Verbeek wordt aangesteld, club gaat nog slechter presteren als voorheen, maar het licht aan iedereen behalve Verbeek

Ik kan hier stiekem wel van genieten. Eerst enorm hoog van horen blazen. Om niets je trainer de laan uit sturen als het even wat stroever gaat. Dan vervolgens met Verbeek aankomen en kijk wat er van terecht komt. Wat een stel amateurs daar in Almere.

20 november 2021 om 11:28

Ik vind het ook mooi om te zien. De club is ambitieus en wilde een trainer van naam. Goeie keuze geweest dan en dan nog zo lang mee door gaan ook

20 november 2021 om 12:32

Tja, progressie geboekt door centen, maar organisatorisch is het nog steeds niveau Omniworld. Die moeten eerst aan een organisatorisch fundament gaan bouwen als ze ooit willen promoveren.

Ik denk dat Gert Jan beter kan aanschuiven bij de dagelijkse show van de mannen van VI . Dan kan hij daar in geuren en kleuren vertellen over zijn trainingsmethode en het missen van empathie .

Het wordt tijd dat deze man zijn koffers pakt, bakt er helemaal niets van. Verbeek moet zelf ook eens inzien dat hij beter kan gaan analyseren in plaats van trainen. Ook Almere valt veel te verwijten, aangezien zij ook dondersgoed hadden moeten weten met wat voor man ze in zee gingen.

Ze hadden daar Ole Tobiassen moeten laten zitten had het prima op de rit maar werd de laan uit gestuurd door een droeftoeter van een TD die zelf in het voetbal niets gepresteerd hedft.

Ik moet toegeven dat ik de selectie van Almere City niet echt ken. Maar ik las wel wel een x dat ze wat belangrijke spelers zijn kwijt geraakt en geen vervangers hebben gehaald. Dit seizoen is dan wel heel matig in vergelijking met afgelopen seizoenen

Het is tenenkrommend om te zien hoe Almere is afgezakt, zelfs een trainer kan er niets van maken en Verbeek dacht ik die kan Almere weer hoog laten eindigen dus niet.
Mijn schoonzoon die baalt als een stekker want hij zit er haast elke week.

Verbeek maar mooi naar Heerenveen als vervanger van Jansen...

Denk dat we wel kunnen concluderen dat het gewoon geen goede trainer is. Zijn team gaat er altijd op achteruit als hij aan het roer staat. Wel een mooi uitgesproken vent, of die nou gelijk heeft of (vaak) niet.

Ondanks dat Gert Jan al 5 keer eerder is ontslagen, zal het in dit geval ook wel weer niet aan hem liggen, maar aan de spelers.

Verbeek heeft toch wel hele narcistische trekjes. De man gelooft toch niet serieus dat hij zelf goed bezig is en dat de rest verzaakt? Als er al sprake zou zijn van het lijken op sabotage, lijkt het er vooral op dat Verbeek Almere City aan het saboteren is.

Eigenaardig en merkwaardig dit.
Vooral als ik zie wat hij toch met Heracles en bijvoorbeeld Heerenveen heeft klaargespeeld.
Voor Gertjan hoop ik dat hij dit seizoen mag afmaken,wel ben ik nu al benieuwd waar Almere eindigt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
19.FC Dordrecht20-19
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. DuijvestijnMiddenvelder239
J. ArweilerAanvaller229
M. PouwelsAanvaller214
T. ReceveurMiddenvelder200
I. AlhaftAanvaller164
B. van HoevenAanvaller162
J. SmeetsMiddenvelder150
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

116 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren