Valentijn Driessen tikt Louis van Gaal op de vingers na ‘onverklaarbare’ actie

Zondag, 14 november 2021 om 19:08Mart van Mourik • Laatste update: 21:59

Valentijn Driessen houdt bondscoach Louis van Gaal voor een groot deel verantwoordelijk voor het blamerende gelijkspel van Oranje tegen Montenegro (2-2). Met name het feit dat Marten de Roon naar de tribune werd verwezen kan Driessen maar moeilijk verklaren, zo laat hij zondagavond weten in zijn column in de De Telegraaf. “De bondscoach sloeg als het ware het WK-ticket uit handen van zijn ploeg”, vindt de journalist.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door patrickwijnen)

Grappig dat Driessen nu opeens roept om de Roon. Afgelopen half jaar schreeuwt hij dat de Roon overschat is en niet hoort te spelen. Gravenberch moest dat perse. Nu als ze gelijkspelen is het allemaal de schuld van van gaal hè. De wissels waren zeker beroerd maar we verloren door individuele fouten zoals die van blind.

14 november 2021 om 19:21

De volgende keer zetten we Valentijn Driessen er neer als bondscoach, dan komt het goed, wat een 🤡 is die weer 😱

14 november 2021 om 19:23

Toen FdB 532 ging spelen waar heel NL om vroeg was het toen het niet goed ging allemaal maar slecht en zijn schuld en blablabla. Maar als LvG iets niet goed doet, is het opeens de schuld van spelers of dan weer iets anders. Gisteren ook weer met het opstellen van Blind, Malen en Klaassen/Wijnaldum. Word echt niet goed van al dat opgehemel van LvG, want zo heel goed doet ie het helemaal niet.

14 november 2021 om 19:28

En ik word niet goed van elke keer weer vergelijken… Gister valt de 2-2 door een individuele fout van blind. Wat kan van gaal daar aan doen? De boer heeft lange tijd gehad om de boel naar zijn hand te zetten wat niet lukte. Van gaal heeft amper tijd gehad en levert gewoon goed werk als we dinsdag kwalificeren. Het is elke keer weer hetzelfde liedje met sommige Ajacieden die nu doen alsof de boer niet zo slecht was. Als je 532 gaat beginnen is dat prima. Maar als je dat net voor het EK introduceert ben je niet helemaal lekker want dat vergt tijd.

14 november 2021 om 19:29

Moet je nagaan hoe slecht Frank de Boer het dan wel niet heeft gedaan😉

14 november 2021 om 19:31

En De Boer werd uitgeschakeld door een individuele fout van De Ligt maar toen waren de kritieken toch heel anders. Ik ben verder totaal geen FdB fan, integendeel zelfs maar we mogen natuurlijk wel gewoon constateren dat Van Gaal gisteren niet goed heeft gepresteerd als coach

14 november 2021 om 19:33

Alsof ik alles wat met Ajax te maken heeft verheerlijk, geef toch ook aan dat Blind slecht was.

Off: ohja, en enkelvoud+dt kan nooit

14 november 2021 om 19:34

De boer heeft fouten gemaakt in die opstelling waardoor we verloren hadden. Zelfs met 11 man was het bagger. Door de rode kaart wordt het lastig maar stond het nog steeds 0-0. Fouten maken kan hè als je aan het typen bent en formule 1 kijkt .

14 november 2021 om 19:45

Enig idee wat het verschil tussen ´spelen´ en invallen is? Volgens mij niet hé...

14 november 2021 om 19:57

Als je gaat invallen dan speel je of niet? Spelen is beide, zowel basis als invallen of niet soms?

17 november 2021 om 17:28

Nee kerel, dat is totaal afhankelijk van de situatie. Als iemand basis speelt en iemand zegt hij hoort niet te spelen, bedoeld hij daarmee in de basis en niet per se invallen. Als iemand niet in de basis staat en iemand zegt hij hoort te spelen bedoelen ze daar doorgaans mee in de basis.

Dat jij dat niet begrijpt is jammer voor jou.

14 november 2021 om 19:51

Exact dit @arsenal890. Zo vermoeiend die Driessen. Heeft altijd De Roon lopen afbranden en nu ineens had hij erin gemoeten. En wat de wissels betreft: al had je je C-keuze laten invallen, dan nog mag je een 0-2 voorsprong tegen Montenegro niet meer weggeven. Dus dat lig niet aan Van Gaal maar aan de spelers zelf.

14 november 2021 om 22:06

Hoezo is het nou weer de schuld van Blind? Bij de eerste goal loopt Koopmeiners niet mee waardoor de Vrij moet kiezen. Ik zie zelf Blind nog terugsprinten om er van alles aan te doen. En als Blind harder loopt dan bijvoorbeeld een Koopmeiners dan gaat er wel wat goed mis.

Bij de 2e goal leunt de speler gewoon enorm opzettelijk op de schouders van Blind. Goal had gewoon afgekeurd moeten worden.

14 november 2021 om 22:23

Ik heb het over de 2de goal. Daardoor verliezen wij hier 2 punten. Blind weigert om dat duel aan te gaan. Dit is echt geen overtreding maar gewoon weer een fout van blind. Dus ja, het is zijn schuld maar ook van een aantal anderen.

14 november 2021 om 22:32

Er gaat echt heel veel fout voordat die bal überhaupt wordt voorgegeven. De fout bij Blind leggen is gewoon omdat het dan makkelijk bashen is.
Tegenstander hangt op de schouders van Blind. Dat is gewoon een overtreding. Goal had gewoon afgekeurd moeten worden.

Hij dacht dat Nederland er al was. Juichen voor de wedstrijd begonnen was, opmerkingen in de trant van als de eerste eenmaal gevallen is en inderdaad te aanvallend gedacht. Zelf de Noorse bondscoach zei dat Nederland dacht dat ze er al waren.
Maar ook de Turken zijn er nog niet. Als de Noren winnen liggen de Turken eruit als ze zelf niet winnen.
Nederland pakt de Noren thuis denk ik

14 november 2021 om 23:48

Ik zal eerlijk zeggen dat ik er best wel om zal lachen als NL het niet haalt. Dat die Louis V Gaal is ff heel hard op ze bek gaat na een carrière vol geblaaskaak over hoe geweldig die is. En ook dit team heb ik vrij weinig mee allemaal verwende kinderen en rappers. Is helemaal niks meer over gebleven van het NL elftal met echt vechters en voetballers zoals we altijd hadden.

15 november 2021 om 13:15

ik denk dat je niet alleen staat in wat je schrijft.
Gaal zal dan samen met Blind de eerste bondscoaches zijn die Nederland tot twee keer nekt. Maar het is niet hun schuld. Het is de pers

Met uitzondering van het duel thuis tegen Turkije zijn de wedstrijden onder van Gaal kopieën van het troosteloze geknoei onder de Boer.

14 november 2021 om 20:01

En Koeman, en alle coaches daarvoor.

14 november 2021 om 21:20

Die wedstrijd tegen Turkije was echt top! Maar idd, de rest van de wedstrijden een matig niveau!

14 november 2021 om 21:59

@birotor - Wat zijn we ook goed in zeiken. Hij heeft nog maar 6 interlands gehad en 0 verloren. Snap dat gehuil niet. Dit soort wedstrijden zitten ertussen en hadden de wissels echt een total off day. Als we plaatsen, dan praat niemand meer erover. Heb wat vertrouwen, jeetje.

De allergrootste schildige gisteren was natuurlijk Van Gaal. Het had niets te maken met kwaliteit, maar alles met je spelers met de juiste energie en visie het veld opsturen. Daar is hij volledig in mislukte gisteren en daarboven op de ongelofelijk arrogante wissels.

Verder niet eens met Driessen. Het is echt veel te makkelijk om nu naar De Roon te wijzen en Van Gaal heeft nog steeds ontzettend veel credit. Die heeft hij ook gewoon verdient.

14 november 2021 om 20:00

Dus die spelers willen zelf geen WK spelen? Er moet echt een coach zijn die ze daarvoor warm maakt?

14 november 2021 om 20:23

'er moet echt een coach zijn die ze daarvoor warm maakt?'
Ja. dat hoort bij je takenpakket.

14 november 2021 om 20:03

O ja, en waarom verdient hij zoveel krediet en geduld? Het spel van Oranje wordt er toch niet beter op? Er is om een of andere reden misschien niet meer uit deze spelersgroep te halen, al zet je Tuchel, Guardiola of Klopp ervoor. De lamlendigheid en de desinteresse druipen eraf. Het gaat allemaal op halve kracht. Niemand is bereid zich het vuur uit de sloffen te lopen.

Met een beetje geluk winnen we dinsdag met 1-0 van Noorwegen en gaan we naar Qatar. Wat hebben we daar met deze spelersgroep in Godsnaam te zoeken? Met het spelersmateriaal waarover van Gaal kan beschikken (en voor hem de Boer), mannen die in de topcompetities van Europa spelen (juventus, PSG, Liverpool, Barcelona) moet je toch in deze groep zonder puntverlies eerste worden en moet je voetbaldwergen als Letland en Montenegro oprollen. Waarom gebeurt dat niet?

14 november 2021 om 20:18

Omdat hij nog steeds niet de kans heeft gekregen om te doen wat hij wil? Hij is nu bezig met poging tot kwalificeren. Tijd om spel te verbeteren en zijn eigen geliefde 5-3-2 erin te stampen is er niet geweest. Maar goed, hopelijk is hij morgen ontslagen. Die Belgen zouden hem graag aanstellen als Martinez vertrekt. En ik gun Louis een beter team, betere journalisten en realistische interland fans.

14 november 2021 om 21:04

Ik vind het realistisch, dat het Nederlands elftal met deze spelers, die allemaal in de CL actief zijn bij topteams, Letland en Montenegro zonder problemen aan de kant zet. Als dat al niet lukt......

Is dat dezelfde Valentijn die zegt dat dit elftal zo goed is, dat er eigenlijk geen bondscoach nodig is? Overigens door telkens maar naar de coaches te wijzen: Guus, Dick, Danny, Frank, Koeman, Louis....komen die spelers gewoon overal mee weg. Het kan zomaar zo zijn dat van Gaal woensdag geen bondscoach meer is. Dinsdagavond trouwens al, dat vergeten mensen even. Bij geen kwalificatie is die weg. Juichend wordt de overschatte Koeman dan begroet, die krijgt dan 3 jaar de kans om het EK voor te bereiden (lees: Zelfde soort voetbal, en dan in de laatste minuten telkens met geluk scoren) en er dan roemloos in de groepsfase van het EK eruit gaan. Men vergeet dat Virgil over 3 jaar 34 is. De spelers die wij als zogenaamde top bestempelen zijn dan op leeftijd en tja wat kan ik over de jonge spelers zeggen....ek winnen we niet, laat ik het daarop houden.

Die driessen blijft zo'n bijzondere mafklapper ook he... Verdient die man geld voor zijn voetbalkennis of voor alle artikelen die hem afschilderen als clown? Ik denk dat als je 1 potje voetbal in de week kijkt je nog beter verslag kan doen dan deze koekebakker man man man. Daarnaast ondermaatse prestatie van Louis en van de selectie zelf. Tegen Noorwegen gewoon gefocust spelen en dan zou het goed moeten komen maar ik hou m'n hart vast...

En als de Roon was ingebracht en die maakte een fout waardoor een tegendoelpunt werd geincasseerd, had van Gaal het ook fout gedaan en was Roon de pineut. Allemaal zo leuk achteraf praten....

Die Driessen denkt ook dat hij het voetbal heeft uitgevonden

Het beste zijn die achterlijke mensen die maar blijven roepen dat het spel niet verbeterd is tov FDB. Nee, duh, daar is Louis niet mee bezig. Het spel verbeteren middels 4-3-3 dat volgens hem achterhaald is? Hij wil gewoon 5-3-2 spelen en dan dus een heel andere speelwijze erin stampen.

Pay back time , die gedachte komt bij me op als ik dit bericht lees. Is nu De Roon redder des vaderlands , dat lijkt me niet.
Nu weet ik niet welke opdrachten de spelers van van Gaal mee kregen , maar dit lijkt me eerder een falen van het hele team , dus niet alleen van van Gaal maar ook van de spelersWat mij meer stoort is dat een Wijnaldum die dus behoorlijk ziek was geweest en niet fit was mag starten. Dat doe je toch niet? Dat is toch geen speler die die wedstrijd voor je uit het vuur sleept?

Allemaal leuk en aardig maar als je al start met 4 spelers die niet eens in de basis staan bij hun club, of maar 10minuten spelen kom je toch echt te kort tegen een land die er alles aan willen doen om een groot land te verslaan.

Ik hou Driessen verantwoordelijk voor slap gelul.

De Roon hoort niet in de basis van Oranje, maar je kan hem erbij hebben voor het geval dat. We hebben altijd wel van dat soort spelers gehad. van Bommel, Nigel de Jong, Davids, Wouters enz. Alleen de Roon is daar een slechtere versie van. Bij gebrek aan beter moet je hem selecteren en gisteren had hij nuttig kunnen zijn, dus e lezing van Valentijn kan ik wel volgen.

15 november 2021 om 09:26

Ik ben het volledig met je eens, maar als ik dan toch even mag mierenneuken: ik vind dat Davids niet echt in dat rijtje thuishoort. Die had toch zo'n goede techniek dat hij meer was dan een simpele stofzuiger, controleur of breker.

Makkelijk bashen op Van Gaal, maar wie had verwacht dat Koopmeiners zo zou verzaken? Ik las zelfs best veel mensen die Koopmeiners in de basis wilden zetten voor dit duel. Ik denk dat weinigen zagen aankomen dat Koopmeiners het zo slecht zou doen na zijn sterke periode bij Atalanta. Maar het was sowieso bizar hoe bijna iedereen zaterdagavond door de ondergrens zakte.

De wissels pakte niet goed uit, true.
En ik snap sowieso niet wat een Gravenberch moest komen doen op het veld. De man speelt helemaal niet zo top bij Ajax de laatste tijd. Waarom dan zo'n jonge gast inbrengen, als je nog even moet volhouden tot dat je het WK ticket hebt? Dan had je tegen Noorwegen Gravenberch kunnen laten spelen...

Koopmeiners vond ik geen onaardige wissels (op het eerste gezicht). Echter had ik Frenkie dan wel naast hem laten staan. En ja: het was uiteindelijk een onaardige wissel, want Teun viel dramatisch in. Maar op het eerste gezicht snapte ik die wissel nog wel enigszins.

Echter had ik de Roon ook liever ingebracht dan hem, als je het moet vasthouden. Maar ja, dat ging niet doordat men tegenwoordig 2 keepers op de bank wilt hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

406 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

Eerste plaats Lewandowski niet door Van Gaal en Van Dijk

Robert Lewandowski werd maandagavond verkozen tot The Best FIFA Men’s Player van 2021. De topschutter van Bayern München stond echter niet bovenaan het lijstje van bondscoach Louis van Gaal en Virgil...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren