Hans Kraay junior: ‘Als ze mij hadden ingehuurd, had hij vanavond gescoord’

Vrijdag, 12 november 2021 om 18:53Dominic Mostert • Laatste update: 19:02

Erwin van de Looi staat achter zijn besluit om Myron Boadu niet op te nemen in de selectie van Jong Oranje. De bondscoach is niet tevreden over de houding van de spits, die niet voldoende gemotiveerd zou ogen. Boadu ontbreekt zodoende in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije (vrijdagavond) en Gibraltar (maandagavond). In het Yanmar Stadion speelt Jong Oranje vrijdagavond met een driemansvoorhoede, bestaande uit Daishawn Redan, Joshua Zirkzee en Daniël van Kaam.

In de studio van ESPN uit Hans Kraay junior vrijdagavond, kort voor de aftrap, kritiek op de wijze waarop Van de Looi is omgegaan met Boadu. "Mensen zeggen weleens: hij heeft een grote auto, maakt een grote transfer, verdient veel geld en moet niet zeuren. Maar jonge jongens kunnen best in de war raken van alles wat er met ze gebeurt", vindt de analist. "Erwin van de Looi had hem kunnen selecteren en kunnen opbellen met de boodschap: ik was de vorige keer ontevreden over je, dus we gaan even een kop koffie drinken voordat we met elkaar verdergaan."

"Hij had een arm om zijn schouder kunnen leggen, zeggen dat hij zijn frustratie begrijpt en vragen of hij er weer volledig voor wil gaan. Dan zegt die jongen: ja trainer, fijn dat u even de tijd heeft genomen voor me. Dit is zo’n gemiste kans van Erwin van de Looi. We spelen nu met spelers die allemaal geen goals hebben gemaakt, behalve Zirkzee", stelt Kraay junior. Van de Looi kan zich niet vinden in de woorden van de analist. "Wie zegt dat wij dat niet hebben gedaan? Het is heel erg kort door de bocht van Hans, om dat te zeggen", aldus de bondscoach.

"Dat is allemaal al lang gebeurd. Het is niets iets van gisteren of vandaag. Wat Hans zegt, is iets te simpel. Myron is een hartstikke goede speler voor ons. Dat heeft hij al bewezen. Op dit moment even niet, maar dat heeft niets te maken met een arm om de schouder", maakt Van de Looi duidelijk. "We zouden hem graag opnemen. Maar als je iemand oproept, mag je verwachten dat hij de houding heeft: ‘We gaan ervoor en we maken er iets moois van.’ Als dat achterblijft, kun je ook een keer andere keuzes maken. Het is geen kwestie van één keer. Dat is iets te kort door de bocht."

Boadu moest in september al genoegen nemen met een invalbeurt tegen Zwitserland (2-2), waarna hij negentig minuten op de bank bleef tegen Wales (5-0 zege). "Van de Looi liet hem toen al niet invallen. Zijn houding was gewoon niet oké", zegt Arnold Bruggink, die bij de wedstrijd aanwezig was. "Daarin is Jong Oranje wel veranderd: Van de Looi wil dat spelers zich graag melden bij Jong Oranje, graag meedoen en enthousiast zijn. Hij wil een team dat energie uitstraalt. Het is uiteindelijk wel aan spelers om de handschoen op te pakken. In je leven ga je veel trainers tegenkomen met wie je niet klikt. Dus Boadu moet het zelf doen." Kraay junior blijft echter overtuigd van zijn aanpak. "De KNVB had me gratis en voor niets mogen inhuren. Dan had hij vanavond gespeeld en er twee gemaakt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties

Lekker spelers kapot maken. Zijn we in Nederland goed in. Niemand is ontslagen. Kan ie Mootje mooi helpen. Hij ging ook poseren voor de krant. Waar is Koeman als zijn discipel het spoor bijster is?

Dit is net zo, opstellingen en systemen slaan nergens op bij vd looi. Knvb is een zooitje. Hoop dat van haal na bondscoach schap iets bij knvb wil doen en juiste mensen aanstellen!

12 november 2021 om 19:17

KNVB is al vele jaren een zooitje, Van Gaal moet de boel komen redden door hun falen, het meest incapable voetbal bestuur van alle top voetbal landen, het is 1 grote grap.

12 november 2021 om 19:42

Daarom zeg ik; hierna hem aanstellen. Laat hem maar de eer krijgen. Hij zet wel de juiste mensen op de juiste plekken neer. Na Cruijff is hij 1 van de weinigen die daar echt ontiegelijk veel kennis voor heeft/had.

12 november 2021 om 19:44

Ik vind persoonlijk vooral dat er 1 lijn van de jeugd naar het grote oranje getrokken moet worden. Met hierbij een heldere visie en bijpassende opstelling en tactiek!
Dit geld ook voor de mensen die de trainers aanstellen, van der looi aanstellen is echt niet best geweest. Totaal incapabele trainer!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Actuele wedstrijden

2 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren