Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Begroting goedgekeurd: ADO Den Haag kan seizoen uitspelen

Laatste update:

De KNVB heeft de begroting van ADO Den Haag voor het seizoen 2021/22 goedgekeurd, zo maakt de club uit de Hofstad via de officiële kanalen bekend. Daarmee behoudt ADO voorlopig seizoen licentie, kan men het seizoen uitspelen en wordt meer puntenaftrek voorkomen. De sluitende begroting is dankzij ‘de steun en hulp van de gemeente Den Haag’ tot stand gekomen.

ADO kreeg vanwege de problemen met de begroting reeds zes punten in mindering en moest vrezen voor meer sancties. Nu de begroting is goedgekeurd, worden verdere straffen voorkomen. “Door het besluit van de licentiecommissie kan ADO Den Haag dit seizoen uitspelen. Met de goedkeuring van de nieuwe begroting is tevens een extra korting van drie punten van de baan”, schrijft ADO op zijn website.

“De teller voor dit seizoen blijft dus definitief op minus zes punten staan. Er is wel een voorwaardelijke straf van drie punten opgelegd indien volgend seizoen de begroting niet voor 15 juni is goedgekeurd door de KNVB”, vervolgt het statement van ADO. De club benadrukt dat zo niet alleen het seizoen kan worden afgemaakt, maar dat dit tevens de mogelijkheid biedt om een oplossing te vinden voor een nieuwe eigenaar. ADO is nog altijd in handen van het Chinese United Vansen, ondanks dat er de afgelopen tijd gesprekken werden gevoerd met verschillende overnamekandidaten.

ADO schrijft dat het behouden van de licentie een essentiële voorwaarde voor een ‘weloverwogen oplossing’ voor ADO is. “Onze speciale dank gaat uit naar de wethouders Bredemeijer en Mulder. De gemeente Den Haag heeft ons met raad en daad geholpen”, zegt directeur Edwin Reijntjes op de website van ADO. “Wij zien dat als een erkenning van de maatschappelijke betekenis van ADO Den Haag voor de stad en de grote rol die ADO Den Haag voor onze supporters speelt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi, zou toch zonde zijn. Flinke interne bezem door de club en weer terug naar de eredivisie!

Mooi, een club als Den Haag hoort gewoon in het Nederlandse voetbal.
Wel jammer dat ze gered moeten worden door de gemeente, maar mocht mijn club er zo voor staan had ik ook gehoopt dat de gemeente ons zou helpen.

21 oktober 2021 om 11:47

Ik ben het alleen hier gewoon niet mee eens. De waarschijnlijke bedragen die op tafel moeten komen om een begroting te dichten van clubs als ADO maar ook andere professionele voetbalclubs die gemeentes (en dus belasting betalers) moeten ophoesten zijn gewoon te krom.

Een club dat niet meekan doen op het hoogste niveau omdat er te weinig bedrijfs structuur aanwezig is om zo'n club op gezond niveau draaiende te houden kan en mag gewoon niet ten kosten van andere behouden worden.

Tuurlijk kan het een keer voorkomen dat een club in financieel weer komt dat er een keer steun nodig is, maar de begroting is bij ADO en vele andere clubs die tussen de hoogste en laagste prof divisie schommelen al jaren een probleem.

Er zijn genoeg problemen in de maatschappij waarbij mensen gewoon niet rond kunnen komen, ouderen die in de kou zitten (en andere gezinnen), achterstands wijken en sociale voorzieningen waar mensen en kinderen met achterstanden geholpen kunnen worden.

Als ik dan lees dat honderden gemeentes Jeugdzorg budget te kort komen en er gewoon geen geld is en komt van de overheid omdat die op een of andere groen draaiende maatschappij gekte zijn gaan hameren dan vind ik het onverantwoord dat gemeentes professionele clubs omhoog houden met maatschappelijk geld.

Dan maar hoofdklasse spelen, spijtig maar helaas.

21 oktober 2021 om 11:57

Het hoeft niet altijd te betekenen dat een gemeente ook daadwerkelijk geld kwijt is. Bij Twente heeft de gemeente bijv ook goed geholpen bij het garantstellen voor leningen tegen gunstiger voorwaarden. Uiteraard is het wel een risico..

21 oktober 2021 om 12:03

Maar bij de garantstelling komt het toch vaak op aan dat het bedrag dat de gemeente inlegt of schuldig is in het geval van, het toch moet reserveren in de begroting. mocht het goed gaan dan zal het geld terug gaan in de maatschappij maar het zal in eerste instanties toch worden onttrokken van alle partijen die het geld nodig hebben.

Je crieert gewoon door dit soort dingen een achterstand in de zorg die later gewoon moeilijk weg te werken is of waar mensen uiteindelijk buiten de boot gaan vallen en de hulp op een later niveau groter nodig hebben of dat het al te laat is.

allemaal omdat een gemeente zo nodig een prof club die zijn broek niet op kan houden (jaar in jaar uit) moet gaan helpen.

21 oktober 2021 om 13:01

Jeron
"maar bij de garantstelling komt het toch vaak op aan dat het bedrag dat de gemeente inlegt of schuldig is in het geval van, het toch moet reserveren in de begroting. mocht het goed gaan dan zal het geld terug gaan in de maatschappij maar het zal in eerste instanties toch worden onttrokken van alle partijen die het geld nodig hebben."

Op zichzelf heb je geen ongelijk. Bij garantstellingen (zie ook de deal die PSV met de gemeente had) moet de gemeente een voorziening in de balans opnemen. Maar de keerzijde van die medaille is wel dat in ruil daarvoor ook weer extra inkomsten terug de gemeentekas in vloeien. Zo betaalt PSV de gemeente een erfpacht, zoals ook Ajax dat doet in het kader van de realisatie van de Arena. Daar wordt de gemeente dus ook weer beter van. En kan dat geld ook weer gebruikt worden om een mooi parkje aan te leggen of een speeltuin te maken.

21 oktober 2021 om 13:08

Heb je ook gelijk in maar dat is inversteren omdat de gemeente ook weet dat PSV het op kan brengen en omdat er vanuit PSV inkomsten garantie is, echter is of zijn die garanties bij clubs als RKC, Roda, NAC breda, NEC, ADO en wellicht tal van kleinere clubs of niet aanwezig of beperkt.

Ook is het zo dat als een gemeente garant moet staan voor de verliezen bij de bovenstaande clubs er ook gewoon gepland wordt dat die inkomsten waar je dat parkje van kan aanleggen de eerste 5 jaar wellicht niet komen, en als het fout gaat dat de gemeente moet inleggen die inkomsten helemaal niet komen.

wat bij clubs als ADO gewoon heel rieel aanwezig is - en je kunt je afvragen of het in deze tijd waarbij honderden bedrijven door de corona zijn omgevallen, die ook werknemers hebben die ook gezinnen hebben en rekeningen hebben het wel verantwoord is dat als de rijen bij de voedselbak groeien en het aantal gezinnen dat de electra rekening en gas niet meer kunnen betalen zo'n deal wel verantwoord is?

ik denk van niet, want het is gewoon niet de eerste keer en de laatste keer dat een club als ADO het gewoon niet gaat redden zonder hulp van buitenaf.

21 oktober 2021 om 13:49

Je hebt inderdaad gelijk dat die garantie voor inkomen er niet altijd is. Een garantstelling tov. een lening is nog redelijk veilig, want zeker bij een lening kan je als gemeente onder druk komen te staan. Verhoog je de lening of laat je de club vallen en neem je een verlies. Het recente gebeuren met Onana is eigenlijk een vergelijkbaar verhaal, mocht je een recent voorbeeld willen van zo'n keuze. Het is een risico analyse.

Roda is een goed voorbeeld van hoe een ogenschijnlijke risicoloze garantstelling kan resulteren in problemen (los van compleet falend beleid later). Het is een tijd geleden maar er was een periode van 40 jaar dat Roda eindigen in het rechterrijtje eerder uitzonder dan regel was. Regelmatig aantreden in Europese wedstrijd en de eerste winnaar in het San Siro tegen AC Milan. Het was vlak voor die prachtige wedstrijd dat, zeker toen, één van de mooiere stadions in de eredivisie werd opgeleverd. Natuurlijk was Hendriks deels verantwoordelijk voor een aantal goede spelers, maar financieel niet eens zo'n giga impact omdat hij ook de meedeelde in de winst.
Maar, net als bij een huis heeft je stadion een hypotheek en als je geen gemeente (zoals Amsterdam) hebt die een stadion wil bouwen moet je die hypotheek zelf afsluiten. Roda vond die hypotheek bij het destijds zeer degelijke Deutsche Bank (typische...). Voor een stadion heb je echter iets meer nodig dan alleen een mooie geel/zwart shirt als, en de gemeente Kerkrade is akkoord gegaan met de garantstelling voor de hypotheek.
Nouja, en toen bleek dat er in de VS iets net niet goed zitten met de huizenmarkt, domino effect, wereldeconomie stort in. DB valt om en gemeente kerkrade heeft het nakijken. Er is uiteindelijk een lening verstrekt in ruil voor het overnemen van het stadion (verkocht voor een euro), Roda betaalt nu huur en die huur is deels variable dat het gelinked is aan media inkomsten.

21 oktober 2021 om 14:48

Belangrijke overweging bij de gemeente zal ook zijn geweest hoeveel geld er al in de club en het stadion zit. Het stadion is van de Gemeente en zonder club is het vrij waardeloos en kan het vele miljoenen afschrijven. Daarbij kan de gemeente de EUR 1.030.500 die ADO ieder jaar aftikt ook uitermate goed gebruiken voor de door Jaronsaik genoemde doelen.
De gemeente zal ook vast niet over een nacht ijs zijn gegaan en de nodige plannen en intentieverklaringen van de club hebben geëist. Daarbij: een voetbalclub zorgt ook voor vermaak voor de burger en heel veel neveninkomsten voor tal van ondernemers.

22 oktober 2021 om 10:01

Daarom ben ik er eigenlijk al op tegen dat Gemeentes geen stadions moeten bezitten of de grond eronder. Het is namenlijk te veel belangen hebben bij.

Ze bezitten nu het stadion, wat dus aangekocht is op gebouwd op kosten van de belastingbetaler. Vervolgens wordt er inderdaad huur betaald maar als je elk jaar of om de zoveel tijd geld moet stoppen in een bedrijf, omdat je dan maar iemand hebt die de huur kan betalen is natuurlijk zo krom als het maar kan.

ja die 1.030.500 euro is mooi meegenomen maar weegt dat op tegen de kosten om zo'n club die eigenlijk niks kan veroorloven overeind te houden?

Dat bedrag aan huur inkomsten zullen ook moeten opwegen tegen onderhoud, het bouwen etc. En als er dus geen inverstering komt van de gemeente dan kan ADO het stadion niet meer huren, dus we gaan als belastingbetaler gewoon onze eigen huur betalen?

makes sense

21 oktober 2021 om 12:13

Het is mooi en schrijnend tegelijk, zelfs een stukje oneerlijk. Mooi voor de supporters dat de club kan blijven spelen in het betaald voetbal. Echter is dit een totaal oneerlijke situatie dat de gemeente inspringt voor ADO, maar andere gemeentes niet wilden of konden bijspringen voor andere clubs. De inbreng van een gemeente mag niet als voortbestaan dienen voor een club, waarom Veendam, Haarlem en Agovv dan niet? Omdat de ene gemeente dieper in de buidel wilt tasten?

21 oktober 2021 om 12:58

Spijkenisser

"echter is dit een totaal oneerlijke situatie dat de gemeente inspringt voor ADO, maar andere gemeentes niet wilden of konden bijspringen voor andere clubs. "

Alle voetbalclubs in jouw gemeente hebben louter bestaansrecht dankzij de gemeente. Maar dat terzijde hoor, want dat andere gemeentes niet bijspringen is een vertekenend beeld. Ajax, PSV, Twente, Vitesse, Feyenoord binnenkort, bijna alle gemeentes steunen, als het erop aankomt, gewoon hun clubs. Maar gemeentes kunnen niet de basis van het bestaansrecht van die clubs vormen. En dat was in die gevallen van di clubs die failliet gingen wel het geval. Wageningen, VC Vlissingen, Achilles, RBC, idem dito. Gemeentes kunnen ademruimtes bieden, maar als het daarna niet levensvatbaar blijkt, verdwijnt het alsnog. Dat is in het geval van twente, Vitesse etc. anders gebleken. ADO moet dat nog bewijzen.
Maar dat het allemaal oneerljik zou zijn dat klopt dus niet. Ik ken geen enkele gemeente die categorisch geweigerd heeft om haar betaald voetbalclubs te steunen.

21 oktober 2021 om 13:29



Mooi verhaal en het klopt ook maar je loopt voorbij aan het belangrijkste punt; de clubs in mijn gemeente hebben de begroting op orde zonder extra jaarlijkse steun vanuit de gemeente (buiten het gefaciliteerde deel). Mijn strekking is dat het voortbestaan van een club niet moet afhangen van de financiã«le huishouding van een gemeente en hiervoor moeten regels gemaakt worden. Ook moet je je afvragen of het maatschappelijk echt zo gewild is. Waarom moeten mensen zonder interesse vaak extra lasten betalen aan de gemeente om hun begroting weer sluitend te maken? Waar ligt de grens van maatschappelijke verantwoordelijkheid wat gemeentes moeten nemen. Je opvatting is dan ook veel te kort door de bocht.

21 oktober 2021 om 15:04

"mooi verhaal en het klopt ook maar je loopt voorbij aan het belangrijkste punt; de clubs in mijn gemeente hebben de begroting op orde zonder extra jaarlijkse steun vanuit de gemeente (buiten het gefaciliteerde deel)"

Pecies dat laatste: het facilitaire! Er ligt echt geen enkel speelveld dat niet door de gemeente is aangelegd en, in de meeste gevallen, wordt onderhouden. En begrijp me niet verkeerd, ik juich dat toe. Ik vind dat de taak van de gemeente om breedtesport mogelijk te maken en te facilliteren. Maar daarmee is de betrokkenheid van gemeentes bij sportbeleving in de breedte en de bredere maatschappelijke functie van betaald voetbal daarnaast, gewoon gegeven en ook nog eens gelegitimeerd.

"ook moet je je afvragen of het maatschappelijk echt zo gewild is. Waarom moeten mensen zonder interesse vaak extra lasten betalen aan de gemeente om hun begroting weer sluitend te maken? Waar ligt de grens van maatschappelijke verantwoordelijkheid wat gemeentes moeten nemen. Je opvatting is dan ook veel te kort door de bocht."

Het gegeven dat jij je nog wilt afvragen of het maatschappelijk gewild is dat een gemeente een voetbalcub ondersteunt waar het kan (zonder daarbij de bestaansbasis van die club te worden, want dan ben je verkeerd bezig), vind ik geen voldoende bodem om te concluderen dat mijn opvatting 'te kort door de bocht' zou zijn. Door welke bocht ga ik precies te kort dan? Dat je je steeds moet afvragen waar grenzen liggen en hoe ver de steun kan en mag gaan, okay! Maar daarmee is mijn opvatting dat clubs gesteund worden en dat ook mogen worden, vanuit de faciliterende functie die de lokale overheid heeft, natuurlijk niet daardoor te kort door een bocht. Het is echt een hele ruime bocht hoor, die we nemen. En overigens ook eentje waar je snel uit kunt vliegen namelijk. Want dat burgers boos zijn omdat zij niks met voetbal hebben maar geen binzondere bijstand van de gemeente ontvangen, tja, ik ben ook boos over heel veel uitgaven van de overheid van mijn belastingcenten waar ik geen enkel direct nut van zie of trek. Maar zo werkt het nu eenmaal. We zijn met 17 miljoen op een heel klein stukje aarde, ik krijg niet alleen maar die dingen die ik kies.

21 oktober 2021 om 12:53

burwatti

Jouw club heeft een aantal decennia terug heel erg veel hulp gekregen van gemeente, provincie en zelfs rechtstreeks uit de staatskas. En zo is PSV geholpen door de gemeente Eindhoven toen het nodig was en Feyenoords toekomst is direct in handen van de gemeente in verband met het onvermijdelijke nieuwe stadion dat moet worden gebouwd.

Dat de gemeente Den Haag het instituut ADO en de maatschappelijke functie van een betaaldvoetbalorganisatie (naast de breedtesport) voor de stad wil behouden is dus logisch en begrijpelijk. Zelfs in tijden van moeilijke keuzes en financiële prioriteitstelling. Of eigenlijk juist.
Daarbij moet je in dit geval ook meenemen dat de gemeente de club nu hooguit ademruimte geeft. En niet als basis fungeert voor het voortbestaan van de club. Dat moet de club zelf doen.

21 oktober 2021 om 13:20

Ze zijn niet gered, ze hebbnen extra tijd gekregen van de gemeente om de boel op te lossen. Maar zolang er geen kopers zijn die concreeet worden, blijft het een groot probleem. En de gemeente gaat echt niet elk jaar miljoenen euro's bijpassen.

Zouden gemeenten niet ook inspraak moeten krijgen bij overnames van een club. Want als de exoot uit China ineens zijn handen ervan aftrekt, is het altijd de gemeente die onder druk gezet wordt om er gemeenschapsgeld in te pompen. En daar staat ado zeker niet alleen in.

21 oktober 2021 om 11:53

eigenlijk zouden bedrijven nooit meer dan 49 procent van de aandelen in handen mogen hebben. en zou er eigenlijk een wet moeten komen dat er een reserve pot ergens aanwezig moet zijn zodat als het mis gaat dat daar eerst uit getapt kan worden (opgezet door de prive aandeelhouders)

Je ziet gewoon ook nu weer en dat is bij volgens mij Vitesse ook gebeurt dat de kraan ineens dichtging en er ineens een geld vacuum ontstond.

Gemeentes en dus indirect iedereen die het geld dat naar zo,n club gaat gebruiken moet staat nu alleen, want er gaat nu dus een mailtje uit naar verschillende zorg instellingen dat bepaalde afspraken of toezeggingen pas in 2023 kunnen in plaats van januari 2022.

21 oktober 2021 om 13:51

Ik ben het met iedere letter van jouw reactie eens. Ik vrees alleen dat we voor die 49% max regel al te laat zijn, maar laten we iig wel een einde maken aan dit proces. Mede om die reden ben ik sterk tegenstander van een beneliga aangezien het daar al veel normaler is dan hier.

21 oktober 2021 om 13:22

De exoot is niet verantwoordelijk voor de financiele problemen. De exoot zorgde er juist voor dat de problemen jarenlang voorkomen werden. Nu zonder de exoot is er een probleem want wie past nu de verliezen bij? De gemeente is tijdelijkk, die kan dat niet jarenlang gaan doen.

21 oktober 2021 om 13:48

Klopt, maar. dat is nou juist het probleem. De hele financiële huishouding is aangepast aan de rijke eigenaar. Wat gebeurt er vervolgens: Rijke eigenaar en de inkomsten weg, maar de financiële verplichtingen zijn er nog. Gevolg: club staat op instorten. Dat is nog tot daar aan toe, maar dan wordt er vervolgens wel verwacht dat de gemeente het opknapt en geld in een rampzalig geleide club stopt ipv in jeugdzorg, woningnood, ouderen en gehandicaptenzorg te steken.

21 oktober 2021 om 14:00

Heel veel ploegen kunnen nauwelijks op eigen benen staan. Utrecht heeft van Seumeren, Vitesse de Russiche eigenaar, NEC heeft van Boekhoorn, RKC uit het kleine Waalwijk heeft de lokale keuken boer. Noem maar op.
ADO Den Haag is niet anders, voor de Chinese eigenaar waren ze al failliet, werden ze al gered door een lokale ondernemer. Maar toen die zijn geld terug wilde, wilde niemand aandelen kopen. Zo kwamen ze in China uit.
Dit verhaal is al heel lang aan de gang, het is echt maar de vraag of ADO ooit levensvatbaar is zonder suikeroom.
En ik ben het met je eens, de gemeente zou hier zijn geld niet in moeten storten, het is een bodemloze put.

21 oktober 2021 om 14:10

De clubs kunnen prima overeind blijven, maar ze nemen geen genoegen met overeind blijven. Als je zonder steun van buitenaf Bazoer niet kan betalen, moet je maar Bram van Polen halen. Top Oss heeft ook geen middelen voor eredivisie te halen, maar bestaat wel nog steeds.

Toch fijn dat ze verder kunnen. Maar er zal toch echt wel iets moeten veranderen wil ADO er weer bovenop komen. Hopelijk biedt een overname de helpende hand, maar dan zal de structuur en het beleid binnen de club ook wel aangepast moeten worden

Oke, daar zijn ze door. En nu? Wat is het plan of de geruchten? Hopen dat ze dit seizoen wat spelers kunnen verkopen.

Gelukkig maar, er zijn al te veel clubs ter zielen gegaan

en dan als gemeente toch het handje ophouden bij de overheid vanwege tekorten bij het sociaal domein. Het is uit te leggen, aan supporters maar ben benieuwd hoe de gehele gemeente hier naar kijkt. Ik vind het dan weer wel mooi dat een club als ADO behouden blijft voorlopig althans

Gefeliciteerd ADO! Hoop dat er snel een goede oplossing wordt gevonden om continuïteit te waarborgen en ze af zijn van de Chinezen. Op naar solide beleidsvoering en een gezonde toekomst.

Als ik heel eerlijk ben, zie ik de feeststemming die er nu losbarst totaal niet in. De gemeente heeft namelijk enkel toegezegd, dat ze dit seizoen af kunnen maken. Maar nu is het zaak om echt schoon schip te maken en de club in veilig vaarwater te brengen.
Een nieuwe eigenaar gaat moeilijk worden als ik het allemaal zo lees en hoor, het Duo Lentze/jol heb ik dan weer niets meer over gehoord, los van het conflict over de parkeerplekken..
Laten we hopen dat bovengenoemde heren iets kunnen doen, anders is dit enkel uitstel van executie.

21 oktober 2021 om 13:23

De spijker op zijn kop. De schuldenlast blijft bestaan, de tekorten blijven oplopen. Zonder iemand die dik wil investeren en bereid is de schulden te saneren in ruil voor de aandelen, heb je komende zomer exact dezelfde problemen.

Wel leuk dat de gemeente Ado een handje helpt, maar wat voor garantstelling hebben ze gekregen voor die lening? Het bestuur is nog steeds een zooitje, er zit geen idee achter het technisch beleid en het is leuk dat ze nu keihard bovenaan staan in de KKD, maar zolang er niks verandert zullen ze blijven bungelen tussen de Eredivisie en de KKD in.

21 oktober 2021 om 13:26

Er zijn geen garantstellingen mogelijk. De aandelen van ADO zijn niets waard, er is een schuldenlast. Het ligt niet perse aan het bestuur of het technisch beleid, de club mist gewoon achterban om voldoende inkomsten te genereren. Er is echt heel veel nodig om daar weer leven in te blazen, om het weer echt te laten leven bij de bevolking van Den Haag.
Het stadion zit geeneens meer in Den Haag zelf, het zit bij een grote snelweg kruising.

21 oktober 2021 om 13:33

Het stadion ligt gewoon in Den Haag hoor, in de wijk Leidscheveen om precies te zijn. Deze wat afgelegen vinexwijk en industriegebied grenst idd aan een snelweg knooppunt maar het ligt gewoon in de stad.

21 oktober 2021 om 14:36

Ik weet precies waar het ligt, gewoon ver buiten de oude Haagse wijken. Niet meer het Zuiderpark maar de nieuwe wijk Leidscheveen. Het ligt praktisch tegen Zoetermeer aan. De binding met de oude wijken is daardoor zeer laag. In Leidschenveen en zoetermeer leeft ADO totaal niet. Mijn inziens kwijnt ADO gewoon weg op de huidgie locatie.

21 oktober 2021 om 21:06

Ik kom zelf uit Den Haag, en het is echt wel een volksclub. Moet wel zeggen dat de kinderen/jongeren vaker kiezen voor een andere club, vaak Ajax of PSV.

22 oktober 2021 om 12:21

Als de jeugd kiest voor andere clubs dan ADO, dan droogt de achterban gewoon op. Dat is echt een heel groot probleem. De lokatie is daar ook debit aan.
Ik woon weer in Zoetermeer, net verhuisd na jarenlang in Rotterdam gewoond te hebben en de jeugd hier is ook gewoon fan van de grote clubs en niet van ADO terwijl die op minder dan een kilometer van Zoetermeer voetballen.

Gefeliciteerd Ado supporters! Wij als Twente supporters weten hoe dit voelt! Nu weer naar boven kijken!

Ben blij voor ADO, maar ‘t is absoluut niet te verkopen dat gemeentes veelvuldig met belastinggeld moeten bijspringen. Onvoldoende geld voor armoedebestrijding, politie-capaciteit, bouw van woningen, betaalbare zorg en ga zo maar door. Maar wel de beurs opentrekken voor voetbalclubs (die heus ook een waarde vertegenwoordigen voor de samenleving, maar: ken je prioriteiten).

Hetzelfde geldt ook voor de discutabele rol van Rotterdam rond Feyenoord City. Gemeentes laten zich als ‘n stelletje amateurs, onder druk zetten van de buitenwereld (bestuurlijke elite: directeuren etc), ‘city marketing’ en iNterNatioNale iNveSteErders. Zonder wezenlijke ruimte voor échte inspraak, invloed en randvoorwaarden.

21 oktober 2021 om 14:51

Siempie, dat snap ik. Ik ben geboren in Stadskanaal, dus niet zo gek ver van Veendam. De gemeente daar wilde geen cent meer in de club steken. Van de schuld was door crowdfunding al een paar ron opgehaald en ik meen zo uit mijn blote hoofd te herinneren dat het om iets van 3 of 4 ton ging die ze nog tekort kwamen. Dezelfde gemeente stak een jaar later wel een paar miljoen in een éã©n of ander onzinnig project waar bijna geen hond naar omkeek. Links of rechtsom ergens beland er teveel geld in andere zaken dan die jij terecht aankaart. Heel eerlijk heb ik dan liever dat ze wat geld stoppen in een club zodat de koffiejuf etc na jaren van trouwe dienst geen uitkering hoeft aan te vragen.

Typisch: de gemeente Den Haag helpt ADO te blijven bestaan gelukkig en erkent het maatschappelijk belang van de club! Wat is dan typisch? De gemeente Haarlem die de HFC eigenhandig over de klink trok een historische club op een na oudste van Nederland!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren