Klaas-Jan Huntelaar gaat met snuffelstage trainersvak verkennen

Dinsdag, 19 oktober 2021 om 09:15

Klaas-Jan Huntelaar verkent komend halfjaar het trainersvak met een snuffelstage bij Vitesse, zo meldt de Gelderlander. De 38-jarige oud-spits gaat bij de Onder-21 van de Arnhemmers, die onder leiding staat van Nicky Hofs, kijken of het trainersvak hem bevalt. Huntelaars twaalfjarige zoon Seb speelt in de jeugdopleiding van Vitesse.

Huntelaar zette afgelopen zomer een punt achter zijn imposante loopbaan, die hem langs De Graafschap, AGOVV, sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 voerde. Na de degradatie met Schalke 04 naar de 2.Bundesliga liep zijn contract in Gelsenkirchen af, waarna hij nog enkele aanbiedingen kreeg om terug te keren in de Eredivisie. Onder meer FC Twente, NEC en sc Heerenveen vingen echter bot bij Huntelaar.

De 76-voudig Oranje-international dook onlangs op bij het zesde elftal van HC’03 en blijkt zich nu ook te gaan oriënteren op een trainersloopbaan. Huntelaar gaat tot de winterstop een snuffelstage lopen bij het hoogste jeugdelftal van Vitesse, dat wordt getraind door Hofs. Tijdens de stageperiode bij Vitesse Onder-21 gaat Huntelaar kijken of het trainersvak hem bevalt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door kakadu)

Ik had eerder verwacht dat hij dat zou doen bij ajax

19 oktober 2021 om 09:24

Ik begrijp je gedachten maar ik denk dat er op dit moment geen vacature open staat voor een geschikte functie voor Klaas Jan. En als hij goed blijkt te zijn komt Ajax vanzelf weer langs

19 oktober 2021 om 09:24

Dit is lekker om de hoek. Is Hofs daarnaast ook niet van dezelfde generatie? Wellicht hebben ze nog een goede band van de jeugdelftallen van oranje.

19 oktober 2021 om 09:26

Hebben inderdaad in dezelfde periode in Jong Oranje gespeeld.

19 oktober 2021 om 09:25

Ach nu kan hij lekker elke dag met zijn zoontje meerijden, ik denk dat dat voor hem leuker is op dit moment.

19 oktober 2021 om 09:30

Ik mag hopen dat zijn zoontje niet achter het stuur zit

Mooie, laagdrempelige manier voor Huntelaar om te kijken of het iets voor hem is. Ik hoop dat hij voor de voetbalwereld behouden blijft, maar het belangrijkste is dat hij het zelf leuk vindt. Ik zie wel een goede rol voor hem weggelegd als spitsentrainer bij Ajax of Schalke.

19 oktober 2021 om 10:05

Haha oeps, zie het nu ook😂

19 oktober 2021 om 09:27

Waarschijnlijk omdat het in de buurt van thuis en zijn zoon is. Daarbij is de dynamiek bij Ajax heel anders dan bij Vitesse. Wellicht dat hij het rustig aan wilt doen maar kan ook zijn dat het prettiger is om bij een minder grote club in te stromen.

19 oktober 2021 om 09:55

Denk niet dat Huntelaar het echt in zich heeft om trainer te zijn. Redelijk egoïstisch persoontje die weinig aan het teambelang dacht in zijn spelersloopbaan.

19 oktober 2021 om 10:08

Abdel, heb jij bij KJH in de kleedkamer gezeten of met hem gespeeld? Want dat beeld heb ik namelijk totaal niet van hem.

19 oktober 2021 om 11:20

Redelijk egoïstisch? Als iemand aan het team dacht is het Huntelaar. Niet voor niets dat hij met iedereen goed op kon schieten. Men zal zich laten leiden door een moment waarbij hij al dan niet terecht zijn mond open trok, omdat hem onrecht aan was gedaan. Mocht je tijd over hebben nodig ik je uit om wat beelden van Ajaxtv terug te kijken. Vooral waar ze in de voorbereiding op het seizoen op trainingskamp gaan. Dan zie je hoe Huntelaar echt is. Maakt met iedereen een dolletje. Feit dat hij zichzelf ook niet te groot voelt om bij een lagere elftal van zijn amateurclub aan te sluiten en hiervoor niet de media opzocht zegt ook voldoende denk ik. In de Achterhoek is het ons kent ons, dus velen hebben Huntelaar mogen ontmoeten (evenals zijn familie). Ze staan bekend als nuchter en vriendelijk. Staat iedereen te woord. Tenzij hij een wedstrijd van zijn zoontje bekijkt. Dan heeft hij er geen zin in. Logisch ook, hij is daar voor zijn zoon als vader zijnde, niet als een bekende.

19 oktober 2021 om 10:57

Denk dat het ook met logistiek te maken heeft. Arnhem is dichtbij. Had eerder aan de Graafschap gedacht, maar wellicht komt hij nu meer bij Vitesse omdat zijn zoon in de opleiding zit.

Ik ben benieuwd of er een trainer in klaas Jan huntelaar zit.
Toch apart dat hij het bij vitesse gaat uittesten en niet bij ajax of schalke.

19 oktober 2021 om 09:22

Dichtbij zijn woonplaats en … zijn zoon speelt er … en het is een snuffelstage hè? Kan nog alle kanten op dus.

Klaas Jan, ik hoop dat jij behouden blijft voor de voetbalwereld. Mannen zoals jij kunnen de jeugd mogelijk leren wat incasseren en doorzettingsvermogen is. Ik wens je veel succes toe en vooral … veel plezier (maar dat gaat denk ik wel goed komen, zal in elk geval niet aan jou liggen)

19 oktober 2021 om 11:16

Dank je! Groetjes Klaas Jan

19 oktober 2021 om 11:17

Ik was fan hoor maar KJ kon wellicht incasseren maar ook enorm uitdelen, je had een slechte dag als verdediger, niet door alleen zijn voetbalkwaliteiten maar KJ had trucjes :-)

Erg leuk nieuws. Bezit voldoende technisch en tactisch inzicht en weet denk ik op een positieve manier een groep jonge spelers te stimuleren. Sowieso word het een aanvallende coach. Ik denk dat hij zeer geschikt zal zijn als coach

Ik hou van Klaas Jan, wat een heerlijke persoonlijkheid.

Dat is een behoorlijke verrassing. Ik had zo'n stage eerder bij Ajax, Schalke of De Graafschap verwacht. Maar welkom bij onze mooie club en hopelijk bevalt het van beide kanten zo goed, dat we je langer hier mogen zien. Een enorme exposure voor onze jeugdige spitsen !

19 oktober 2021 om 12:33

Als Darfalou, Buitink en Openda dan op hun beurt even aan The Hunter mogen snuffelen.. Jeetje, wat missen die gasten een hoop kansen!

19 oktober 2021 om 12:53

Zeg dat wel; voorin is er nog heel veel te verbeteren. En van sommigen moeten we simpelweg erkennen, dat ze nooit het niveau, waarnaar we streven, gaan halen !

19 oktober 2021 om 13:13

En toch ben ik fan van Darfalou. Als hij aan de bal is, is het echt drie keer niks, maar wat blijft hij toch vechten. Is bij Vitesse wel anders geweest met spelers

21 oktober 2021 om 14:11

Klopt, dat heb ik nou ook met hem. Buitink ook. Op 1 of andere manier vind ik het allemaal best prima als ze weer eens een kans missen, ze hebben iets sympathieks wat maakt dat ik ze weer eens open kans missen vergeef.

Ik zie in Huntelaar niet echt een hoofdcoach, eerder iemand die achter de schermen opereert. Desondanks laat ik me graag verassen. Keuze voor de club snap ik wel enerzijds wel.

19 oktober 2021 om 10:09

Vind het wel goed dat hij daarom dir als snuffelstage doet. Vind hij het toch niets, dan is er geen man overboord.

19 oktober 2021 om 10:12

Precies. Een veilige keuze van KJH. Niet zoals Sneijder, die direct hoofdtrainer wilde worden en dacht dat hij dat allemaal wel even zou doen.

Mooi man. Ben benieuwd wat voor een trainer er in hem schuilt. Hoofdtrainer? Of toch meer een assistent of spitsentrainer? Welkom iig

Wat zou hij toch een goeie trainer kunnen zijn voor spelers als Brobbey of Boadu. Kan spitsen als spitsentrainer echt het kille afmaken wel leren, en leren waar ze moeten staan. Zie hem graag terugkeren bij Ajax, het blijft een legend. Wellicht ooit als assistent, als spitsentrainer.

Volgens mij schuilt er in Klaas-Jan een ontzettend goede spitsentrainer. Ben benieuwd of hij dit ook voor ogen heeft.

Hier gaan een aantal leeghoofden in Doetinchem vast weel heel lelijk op reageren.

19 oktober 2021 om 11:14

Leeghoofden in Doetinchem? De enige wie hier lelijk op reageert ben jij.

19 oktober 2021 om 11:23

Jij bent de eerste. Toegegeven had hem liever bij de Graafschap of Ajax gezien, maar Huntelaar is een toffe gozer met voldoende krediet. Daarnaast is het ook goed uit te leggen gezien afstand woonplaats en dat zijn zoontje daar speelt.

19 oktober 2021 om 11:59

Waarschijnlijk missen jullie @agueroo en @lunny mijn punt. Elke club heeft leeghoofden rondlopen, ook in Doetinchem. Ondanks dat we doorgaans een fantastische supportersschare hebben en het krediet van (de familie) Huntelaar inderdaad heel hoog is, zullen er altijd een aantal leeghoofden zijn die menen dit soort berichten te moeten aangrijpen om lelijk te doen. Laten we nou niet doen alsof De Graafschap daarop een uitzondering is.

Ik reageer dus zelf helemaal niet lelijk en begrijp zijn keuze voor Vitesse, gezien zijn zoontje daar voetbalt. Ondanks dat het voor De Graafschap heel jammer is dat hij zich niet aan de jeugdopleiding in Doetinchem verbindt. Hoe mooi zou het ook zijn geweest als Haen zou kunnen samenwerken met Huntelaar? Helaas kiest Klaas-Jan anders en dat is zijn goed recht. Geen kwaad woord over van mijn kant. (overigens is de afstand niet echt een argument. Door de ligging van de Ijssel is De Bezelhorst over het algemeen dichterbij vanuit Angerlo dan Papendal, qua reistijd en qua kilometers.)

Edit: Je kunt mij hoogstens verwijten dat het in mijn bericht aan context ontbrak.

19 oktober 2021 om 13:00

Ik snap best wat je bedoelt en ja zo kun je alles kapot redeneren. Sommigen zullen overal boos over worden, maar het laat blijken alsof de gemiddelde Graafschap supporter een of andere verbitterde boer is, waarom de uitzondering benoemen? Jij bent tot dusver de eerste en enige die deze link legt en dat vind ik jammer. Zeker nu verdienen de supporters extra positieve krediet naar mijn idee. Nadat promotie door de neus is geboord hebben de supporters hun schouders onder de club gezet. Ze moedigen hun spelers van begin tot eind aan, zelfs in de 90e minuut bij een 3-0 achterstand tegen Volendam (directe concurrent), waar zie je dat nog?

19 oktober 2021 om 23:03

Juist omdat ik bang ben dat er weer een paar uitzonderingen De Graafschap in discrediet zullen brengen. We hebben daar helaas wel een aantal voorbeelden van in de recente geschiedenis. Geel-zwart werkt voor een aantal echt als een rode lap. Die gasten zijn er nu eenmaal.

Het één sluit het ander niet uit. De supporters van De Graafschap verdienen ook alle krediet. Helaas zijn er altijd een aantal (een minderheid) die de goede naam te pas en te onpas te grabbel gooien. Voor mij is het betreurenswaardige incident met de spelers van Go Ahead Eagles daar een mooi voorbeeld van. Ik was echt super trots op hoe het publiek in die wedstrijd de thuisploeg ondanks de kansloze uitgangspositie bleef steunen. Op het veld was die steun merkbaar, maar in the end mocht het niet baten. Daarna kreeg ik kippenvel van het publiek dat massaal het veld betrad (mag niet; wel mooi) om de gedegradeerde spelers op te vangen en samen dat verlies te verwerken. Dat was prachtig. Totdat een kleine minderheid besloot dat ze op het veld het Kowetpubliek op de hoofdtribune aan moesten pakken en daarbij ook de spelers die nog op het veld stonden maar aan te vallen. De trots en het kippenvel sloegen heel snel om in schaamte. Tot op de dag van vandaag resulteert dit nog in kansloze opmerkingen en sentimenten tussen GAE-supporters en De Graafschap-supporters. Het niveau is daarbij over het algemeen niet al te hoog. Daar ben ik in dit geval ook bang voor. Dat er weer een paar idioten het nodig vindt om dit aan te grijpen voor actie en daarmee onze mooie club in diskrediet brengen. Dan ben ik niet degene die te weinig krediet geeft aan de supporters, het is die kleine minderheid die de rest in diskrediet brengt met hun acties.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het sentiment rondom Vitesse is namelijk nog een tikkeltje erger. Paar jaar geleden zat ik op de hoofdtribune in het Gelredome bij de derby tussen geel-zwart en blauw-wit. Bij mij in de buurt zaten een paar andere Superboeren. Die hebben zich vanaf het eerste moment belachelijk gedragen. Plaatsvervangende schaamte. Schelden, met bier gooien, grof taalgebruik etc. Zelfs die vogel die voorafgaand aan de wedstrijd wordt losgelaten werd verrot gescholden. Ik heb hier over volwassen kerels die na de wedstrijd waarschijnlijk weer naar hun gezinnetje zijn gegaan. Echt genant.

Deze gaten heb je bij elke club en we zijn we met zijn allen heel slecht in om deze mensen te weren.

Als er 1 plek is waar de faciliteiten top zijn. Dan is dat wel bij Vites op het trainingscomplex. Als je zoon er dan ook speelt is dat natuurlijk heel mooi. Wel gek om hem met een Vitesse logo op de kleding te zien.
Denk dat Vitesse een mooie club is om te starten. Die jongen heeft altijd een geweldige mentaliteit gehad. Kunnen een hoop jongens wat van leren.

Lees zojuist dat Huntelaar mee gaat lopen in de jeugdopleiding van de Graafschap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger150
S. TronstadMiddenvelder152
L. OpendaAanvaller157
O. TannaneAanvaller40
J. HouwenKeeper20
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

554 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Everton ziet in José Mourinho een geschikte vervanger van Rafael Benítez, mocht de club besluiten om de Spaanse oefenmeester te ontslaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren