PSG wint knotsgekke topper; Messi geeft Pochettino geen hand na wissel

Zondag, 19 september 2021 om 22:45Mart van Mourik • Laatste update: 22:55

Paris Saint-Germain heeft zich zondagavond in extremis verzekerd van de drie punten. Lang zag het ernaar uit dat de topper tegen Olympique Lyon in een 1-1 gelijkspel zou eindigen, maar in de 93ste minuut brak Mauro Icardi op aangeven van Kylian Mbappé de ban: 2-1. Lionel Messi maakte zijn basisdebuut in de Ligue 1 maar werd vroegtijdig naar de kant gehaald ten faveure van Achraf Hakimi, tot grote teleurstelling van de Argentijn zelf. Met achttien punten uit zes competitieduels gaat PSG soeverein aan kop in Frankrijk, terwijl de ploeg van trainer Peter Bosz de negende positie bezet.

Nadat Messi afgelopen week al zijn basisdebuut maakte namens PSG in de Champions League, kreeg de Argentijn ook in de Franse competitie voor het eerst de kans zich vanaf de aftrap te laten zien. Pochettino koos voor een voorhoede met liefst vier aanvallers: Messi speelde op de nummer tienpositie; Ángel Di María, Kylian Mbappé en Neymar waren de voorste drie namen. Georginio Wijnaldum moest beginnen vanaf de bank, daar het blok op het middenveld gevormd werd door Ander Herrera en Idrissa Gueye.

De eerste kans van de wedstrijd werd genoteerd door Karl Toko Ekambi, die in de derde minuut het vijandige doel onder vuur nam maar stuitte op doelman Gianluigi Donnarumma. Vervolgens waren de Parijzenaren aan zet. Ditmaal moest doelman Anthony Lopes in actie komen, nadat Di María hem in de korte hoek probeerde te verschalken. De teams legden een vermakelijk duel op de mat en aan weerszijden werd er voor het nodige gevaar gezorgd. Het grootste gevaar van de eerste helft kwam van de voet van Messi.

Na een half uur spelen was het eerst Lopes die een treffer voorkwam. Neymar had een fraaie hakbal in huis op Messi, die met een geplaatst schot in de verre hoek poogde de scoren maar de sluitpost op katachtige wijze redding zag brengen. Vijf minuten later kwam de nummer 10 van PSG wederom dicht bij de openingstreffer; ditmaal was het echter de lat die een doelpunt in de weg lag. Uiteindelijk werd de ban acht minuten na rust gebroken door Lyon.

Het was Ekambi die een een pass op maat in huis had op Lucas Paqueta, die met één voetbeweging Donnarumma in de korte hoek passeerde: 0-1. In de 65ste minuut stelde PSG orde op zaken. Scheidsrechter Clément Turpin nam de discutabele beslissing om Neymar een strafschop toe te kennen na een lichte overtreding van Malo Gusto. De Braziliaan ging zelf achter de bal staan en stuurde Lopes de verkeerde hoek in: 1-1. Tien minuten later werd Messi naar de kant gehaald, en zonder trainer Mauricio Pochettino de hand te schudden ging de aanvaller vervolgens richting de bank.

Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de 93ste minuut kwam Icardi met de verlossing. De voor Di María ingevallen spits kreeg alle ruimte van de verdedigers van Lyon en kopte op aangeven van Mbappé diagonaal raak: 2-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

145 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

Peter Bosz, die man zal het wel nooit gaan leren, lekker naã¯ef verdedigen en in de allerlaatste minuut iemand nog vogelvrij laten inkoppen. Onbegrijpelijk dat die man nog steeds iedere keer een club weet te krijgen.

19 september 2021 om 22:54

Bosz liet Lyon vandaag gewoon prima spelen, wat salty zeg jezus

19 september 2021 om 22:59

Eindresultaat nul punten terwijl je hier gewoon een punt uit tegen PSG kan pakken. Check even hoe ze daar staan te verdedigen bij die 2-1 en in de laatste minuut ook nog he. Die Icardi had nog een sigaar kunnen opsteken voordat ie hem inkopte. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd als je Lyon bent? Leuk meegedaan hoor maar eindresultaat? helemaal niks.
Hoe vaak hebben we dat al gehoord over teams van Peter Bosz, het is geen jury sport he.

19 september 2021 om 23:03

Wat kan Bosz er aan doen dat die verdedigers even niet opletten in de laatste minuut? Heeft Bosz je wat aan gedaan ofzo hahaha

19 september 2021 om 23:08

Waarom denkt iedereen meteen dat ik persoonlijk iets tegen Bosz heb. Ik beoordeel hem gewoon op zijn teams die hij coacht en daarin moet je helaas voor hem 1 algehele conclusie trekken. Leuk voetbal, te naïef en daardoor nooit een kans om eens iets te winnen als trainer. Als je 1-1 staat uit tegen PSG dan gaan in de blessuretijd alle ballen de tribune in en is het in mijn boek onmogelijk dat Icardi nog een kans krijgt om hem zo vrij in te koppen. Dan heb je dus echt geen enkel benul over hoe waardevol een resultaat kan zijn. Dan werk je, je dus de hele avond de pleuris en verneuk je dat allemaal door in de blessuretijd te stoppen met verdedigen. Wat koop je er dan voor dat Lyon wel leuk heeft meegedaan?

19 september 2021 om 23:09

Haha, wat? Het is dus Bosz zijn schuld dat een speler zo vrij kan inkoppen. Dat klinkt inderdaad zeer plausibel

19 september 2021 om 23:14

Ik neem toch aan dat hij gaat over de organisatie in de ploeg? een resultaat uit tegen PSG lijkt me toch bijzonder waardevol voor een club als Lyon. Dus ja dan verwacht ik van Bosz dat hij de laatste 5 minuten een seintje geeft aan zijn ploeg, deur dicht en die ballen gaan vanaf nu het stadion uit. Dus of Bosz heeft dat verzuimd om door te geven aan zijn spelers, of zijn spelers hebben in een soort foute arrogantie gedacht dat het wel een goed idee was om de deur nog even open te zetten. Eindconclusie is en blijft, je werkt je kapot en gooit alles in de laatste minuut weg door een totaal gebrek aan verdedigende organisatie. Ik zal maar nogmaals eens vragen, wat koop je er dan voor dat je leuk hebt meegespeeld? Het is toch geen kleuterschool?

19 september 2021 om 23:25

Echt heel bizar hoe jij conclusies trekt. En alles in het negatieve. Je koppelt dingen aan elkaar die compleet los van elkaar staan Allereerst speelt Bosz inderdaad erg vaak te naïef en krijgt hij zodoende vaak de deksel op de neus. Je koopt er bij lange na niet altijd iets voor. Echter heeft hij vandaag een goedwerkende tactiek bedacht om PSG mee te bestrijden. Dat er een speler (of enkele spelers) niet op zo'n cruciaal moment niet oplet(ten) staat hier dus helemaal los van. Jouw vergelijking raakt kant noch wal. En is doordrenkt van de negativiteit

19 september 2021 om 23:26

Heb de wedstrijd niet gezien maar is op deze manier van psg verliezen niet gewoon pech? Hoe speelde psg? Ik lees dat de 2-1 niet verdiend was

19 september 2021 om 22:57

Volgens mij leef jij in een andere wereld. Deze ploegen zijn totaal niet te vergelijken met elkaar (qua kwaliteit en budget). Bosz is de reden dat Lyon hier eigenlijk een punt verdiende. En om dan ook nog de laatste goal de schuld te geven aan Bosz is echt een kenmerk van te weinig kennis.

19 september 2021 om 22:57

Heb je überhaupt gekeken of wilde je gewoon graag een salty reactie plaatsen?

Lyon speelde alles behalve naã¯ef en hebben zich goed geweerd tegen het sterrenteam van PSG.

19 september 2021 om 22:58

Vond PSG altijd wel sfeervol ook voordat ze Messi of Neymar kochten. Natuurlijk zal het veel te maken hebben met al het oliegeld, maar om ze allemaal nep te gaan noemen vind ik iets te ver gezocht.

19 september 2021 om 23:42

Dit is precies de rede waarom hij wel trainer van Olympique Lyonnais is en jij niet! Klaar zo moeilijk is het niet.

19 september 2021 om 23:52

Ja want Bosz heeft een ps4 controller in zn hand en zo controleert hij zn spelers en ja hij moest toen even aan zn kont krabben en daardoor scoorde psg. Heel slecht

20 september 2021 om 15:01

Helemaal met je eens. Echt slecht ook dat Bosz niet zorgde dat Shaqiri scoorde. En triest dat Bosz niet zorgde dat die keeper de penalty eruit pakte. Al had hij natuurlijk in eerste instantie moeten zorgen dat die speler nooit die penalty weggaf. Af en toe was de passing slecht, en onnodig balverlies, maar ja. Had Bosz maar moeten zorgen dat de passes beter waren.

20 september 2021 om 18:08

Hou op zeg, Je hebt duidelijk iets tegen Bosz. Gewoon heel ongelukkig dat je zo laat nog verliest uit tegen PSG waaronder door een zwalbe van Neymar

Messi heeft nu al spijt dat hij naar psg is gegaan denk ik. Hij is daar niet meer de man. Mag zelfs geen penal nemen. Speelt ook nog alles behalve als de Messi die we gewend zijn. Beetje sneu om te zien wel. Voelt een beetje als het jongetje die ver van huis is. Kan me ook niet herinneren dat hij ooit naar de kant is gehaald zonder geblesseerd te zijn.

19 september 2021 om 22:53

Jaapie

Stop met speculeren, je zag Ney kijken richting Messi die hem een knikje gaf van neem hem maar, stop met zoeken, snapte de wissel trouwens helemaal niet, maar de winnende coach heeft altijd gelijk zeggen ze. Bizar dat Poch hem toch wisselt, was de beste aanvaller.

19 september 2021 om 22:57

Ze speelde 80 minuten lang beroerd.. pas toen messi eruit ging begon psg eindelijk een beetje te voetballen. Daarvoor leek het nergens op.. ik wil niet alle schuld bij messi schuiven, maar hij heeft duidelijk nog meer tijd nodig om zich aan het team aan te passen. Hij bleef maar forceren en balverlies leiden, hij had 1 semi-goede actie en dat was de vrije trap op de kruising..

19 september 2021 om 23:04

Dan weet ik niet welk camera standpunt jij tot je beschikking hebt maar ik heb net nog even terug gespoeld en zie nergens het goedkeurende knikje van Messi. Alleen dat Neymar gelijk de bal pakt en heel even een blik werpt naar Messi maar voor de rest vastberaden naar de stip loopt.

19 september 2021 om 23:06

Sorry? Lyon kon letterlijk 2x scoren toen Messi eruit ging je doet alsof Lyon met de rug tegen de muur werd gezet door Psg viel allemaal reuze mee hoor.

19 september 2021 om 23:12

Zo zag ik het ook.
Messi doet net alsof het Spanje is en iedreen wel even opzij gaat. Maar Ligue 1 is beter dan de Sp competitie! Messi moet niet steeds t zelfde doen: de gaten dichtlopen wd je aan Mbappe enMaria weinig hebt

Goede wissel. Je zag het ook: 2- 1

19 september 2021 om 23:20

Jaapie dat had Messi toch kunnen weten, Neymar is niet voor niets vetrokken omdat hij de belangrijkste man wilde zijn, alleen voor de buhne doet hij zo...

19 september 2021 om 23:20

2x scoren?? De enige keer dat ze na de wissel van messi in de buurt zijn gekomen van de keeper was bij een vrije trap van cherki,, (die na een 1-2 vanaf de 16 meter hoog over schoot), voor de rest hebben ze de 16 van psg niet meer gezien hoor..

20 september 2021 om 00:43

Ligue 1 is letterlijk officieel geen top 5 competitie meer, zelfs ingehaald door Portugal, hoe in godsnaam zet je die boven de Spaanse competitie, die bovendien Europa volledig heeft gedomineerd de afgelopen 10 jaar, zowel CL én EL. 🤨

20 september 2021 om 04:16

@Ajax10madrid Aanpassen whahahaha dude. Was veruit beste aanvaller maar ja aan je naam te lezen is het te begrijpen dat je geen fan van Messi bent.

19 september 2021 om 22:55

Ik vond Messi gewoon goed spelen eigenlijk. Beter dan Neymar, Mbappe en Di Maria. Van hem kwam nog gevaar. Voor de rest valt het heel erg tegen. En messi knikte dat Neymar die penal mocht nemen, dus wat je zegt klopt niet en slaat nergens op. Weer pure speculatie. Op papier fantastisch elftal maar komt nog niet tot uiting. Overigens was het totaal geen penalty vond ik, maar blijkt allemaal heel lastig te zijn om dat in het nadeel van PSG terug te draaien..

19 september 2021 om 23:02

Beter dan Neymar? Die was echt veel beter

19 september 2021 om 23:06

@tunined13. Neymar beter dan Messi, serieus? Ik vond Neymar echt zwak spelen en weer lekker theatraal zoals we van hem gewend zijn. Deed amper iets goed. Nee Messi was absoluut beter!

19 september 2021 om 23:07

Die kwam er beter in na zijn penalty goal, daarvoor was het erg ongelukkig

19 september 2021 om 23:17

Dat zijn 2 goeie acties meer dan messi er heeft gemaakt.. neymar zette messi nog 1 op 1 met de keeper, waarna messi het nog wist te verpesten.. neymar versierde de penalty, scoorde de penalty en kwam telkens zijn verdedigers WEL voorbij.. dat zijn toch wel meer dan alleen 2 goeie acties...

19 september 2021 om 23:01

Vreemd verhaal Japie. Messi werd juist gezocht en betrokken en heeft de eerste helft een paar goede aanvallen opgezet en mogen afronden. De eerste vrije trap mocht hij ook nemen. De tweede nam Neymar.

Het is nog geen geoliede machine. Maar deze spelersgroep traint als geheel pas 2 weken bij elkaar. Ik denk dat PSG het beste pas na 2 a 3 weken beoordeeld kan worden. Vandaag met Di Maria als verbindingsstuk tussen middenveld en aanval ging her al iets beter dan vd week tegen Brugge. Maar het is nog niet je van het.

19 september 2021 om 23:13

Neymar is gwn de betere penalty nemer.

19 september 2021 om 23:46

Denk dat PSG net zo goed spijt heeft van Messi. Monstersalaris, voegt nauwelijks wat toe aan PSG en loopt erbij als een verwend joch met heimwee. Triest om te zien, terwijl ze alles doen om het naar zijn zin te maken.

20 september 2021 om 00:39

Jaapie pikkie. We zijn pas net begonnen en hij is tot nu toe telkens de gevaarlijkste man bij PSG geweest.

Ff dimmen

Helaas een terugkerend verhaal voor Bosz, mooi voetbal maar geen resultaat. Voor de sterrenformatie van PSG is het pochetino die een zwakke schakel is. Vandaag 2 elftallen zonder middenveld gezien. OL moedwillig, PSG bij een gebrek aan tactiek. Geef de bal maar aan een legertje steraanvallers en laat die het maar oplossen. Waardeloze gedachte als je het mij vraagt.Daarom zijn Wijnaldum en Veratti sleutelspelers die de aanvoer van de defensie naar deze aanvallers moeten faciliteren maar die stelt Poch niet op.Al met een klote resultaat natuurlijk geheel tegen de verhouding in, inclusief zwaar onterechte penalty. Er is al weinig om van te houden in Parijs, maar als die ploeg ook nog zo speelt is het echt een lachertje...

19 september 2021 om 22:58

Kan je Bosz echt de schuld geven van dat hij van PSG verliest als je naar hun selectie kijkt? Ik was vorige week bij Lyon - Strasbourg en daar kregen ze wel loon na werken en ze verdedigden erg goed. PSG speelt belabberd maar is op papier gewoon 10 maten te groot.

Lyon op 1-0 met een heerlijke team goal. PSG oliestaat wordt daarna geholpen door een van de slechtste scheidsrechters die er rondloopt, je kent hem wel namelijk Clement Turpin. Alles behalve een penalty. Het had zelfs een overtreding tegen Neymar moeten zijn voor shirtje trekken. Vervolgens maakt dat lelijke team ook nog de winnende in de laatste minuut. Een hoopje sterren dat niet samen kan spelen. Bah bah en een Hard gelag voor Bosz. PS: Het is geen Lops Sierd!

20 september 2021 om 06:51

Hey is de bedoeling dat ze kampioen worden natuurlijk. Niet zo lastig. Die miljarden hebben nog een steuntje in de rug nodig soms

20 september 2021 om 07:20

Ik zie in de tekst ook niet staan dat Di Maria gewoon een rode kaart had moeten hebben. Nieteens een VAR check geweest. Smh

Lyon had toch wel een punt verdiend. PSG tot nu toe erg matig, Spelen zonder een idee. Die penalty lijkt wel echt schandalig zeg. In ieder geval op de beelden die Ziggo Sport liet zien.

Mbappe matig, Neymar matig, Messi prima. De 3 punten zijn binnen, maar er is nog veel werk aan de winkel, het elftal is namelijk los zand. En zo wordt je tegen Man City afgeslacht.

19 september 2021 om 23:07

Messi prima🤦‍♂️🤦‍♂️ Die jongen is nu al onzeker door 3/4 wedstrijden niet te kunnen scoren. En dat in een competitie dat niet eens in de top 5 zit. Accepteer dat het nu gwn 10x niks is.

19 september 2021 om 23:10

@alles-man, of je kijkt gewoon realistisch in plaats van deze kansloze reactie te geven. Beste man is 34 en heeft zowel individueel als in clubverband alles gewonnen maar wordt nu al onzeker na een paar wedstrijdjes? Haha laat me niet lachen. Speelde zeker gewoon prima vanavond. Je bent toch niet de jongere broer van aanpakpolitie? Reageer dan gewoon niet aub.

19 september 2021 om 23:17

Messi speelde gewoon prima. Scoren is niet alles, kijk anders gewoon de wedstrijd man. Wat een oliedomme reactie

19 september 2021 om 23:22

Ligue 1 zit ondertussen alweer in de top 5

19 september 2021 om 23:47

Belachelijke reactie alsof je de wedstrijd niet hebt gezien en maar snel wat typt om als Messi fanboy nog even je steun te betuigen. Die Messi is tot dusver een verschrikking in het PSG shirt.

Puur voor Messi kijk ik naar PSG maar godsamme wat doet het pijn om 'm bij zo'n club te zien spelen. Hij was vandaag dichtbij zijn eerste treffer en liet een paar aardige dingen zien, helaas nog ongelukkig in de afronding. PSG was verder gewoon drama en verdiende geen overwinning. De gegeven penalty was er duidelijk geen maar blijkbaar is de scheidsrechter+var ook al verleid door oliedollars. Er valt geen eer te behalen bij dit PSG, hoop dat Messi snel naar een andere mooie uitdaging gaat of gewoon terug naar Barca.

19 september 2021 om 23:20

Het is echt een drama. Messi in een olie shirtje. Agh ja.

20 september 2021 om 01:16

Messi speelde al een paar seizoenen bij Barcelona met “Qatar” op zijn shirt, dus zo nieuw is dat toch niet?

19 september 2021 om 23:48

Messi speelt zelf slecht.

Je merkt ook dat het team echt om Messi gebouwd moet worden, zodat hij optimaal kan functioneren want het ziet er constant uit als 10x niks bij PSG. Bij Manchester United hebben ze het hele team rond Ronaldo gebouwd en hij is gewend om alle ballen op hem te krijgen. Messi ook, maar nu pakken Mbappe en Neymar al die ballen af. Totaal verwacht dit.

Een wedstrijd waar de PSG fans van geluk mogen spreken met de 3 punten. Had de penalty denk ik niet gegeven, omdat Neymar ook de speler naar beneden trekt. Overigens erg jammer van de gemiste kansen van Messi en met name de vrije trap op de paal was een mooie eerste goal geweest.

Verder lijkt dit PSG echt nog niet klaar voor de CL. Ze missen Veratti enorm hard en achterin krijgen ze vaak ook goals tegen die je normaal niet tegen mag krijgen als je straks in de CL wil meedoen.

Man man man. Het is zó jammer dat City niet in staat is geweest om Messi te halen want hij verdient eindelijk eens een goede trainer. Valverde, Setien, Koeman en dan nu deze onbenul Pochettino. Die weet duidelijk niet hoe hij Messi moet inpassen en is ook totaal geen people manager. Messi accepteerde nog dat zijn debuut werd uitgesteld, maar nu denkt die man even laten zien dat ik Messi kan wisselen. Gekkenhuis.

Wordt interessant om te zien hoe handelbaar deze ploeg is over paar maanden. Wanneer spelers (met hun ego’s) zich verongelijkt gaan voelen bij de zoveelste wissel of bankplekje. Het is een selectie vol geweldige namen, maar een team zijn ze allerminst als je ze ziet.

Vrij apart dat die Hakimi brengt voor Messi, haal dan Kehrer eraf. Maarja, Messi speelde natuurlijk ook niet geweldig.

19 september 2021 om 23:02

Was toch gewoon goed?, Niemand speelde geweldig maar om te zeggen dat Di Maria, Neymar en Mbappee beter speelde dan Messi is ook gewoon onzin. Messi was de gevaarlijkste aanvaller en aan zijn hoofd kon je zien dat hij boos was dat die eruit moest, maar Messi is mentaal sterk genoeg om door te gaan, achteraf kun je altijd zeggen goede wissel, maar vond het maar een kut wissel.

19 september 2021 om 23:09

Hij was redelijk, vond hem vrij afwezig vooral de 2e helft. Maar wel een onbegrijpelijke wissel.

19 september 2021 om 23:50

Messi was de slechtste aanvaller op het veld. Er hoeft niet omheen gedraaid te worden omdat het een levende legende is. PSG is zelfs beter zonder hem, hoe pijnlijk dat ook mogen zijn voor sommigen.

Pochettino schijnt groot fan te zijn van de Schmidt filosofie…

19 september 2021 om 23:00

Solskjaer had ook al van die rare wissels afgelopen dinsdag. Lijkt een hype te zijn 😉

Psg ik weet het allemaal zo net nog niet, ik hoop dat die met Argentinië nog kan vlammen op het Wk, tot nu toe nog niet zijn stempel kunnen drukken terwijl hij vandaag met afstand de beste speler bij Psg was. Vond het ook een rare wissel maar blijkbaar vond Poch dat die gewisseld moest worden.

Had eerder Mbappe eraf gehaald die ondanks een mooie pass op Icardi echt niks heeft gedaan. Maar maak me het meeste zorgen over Messi rn het team in zijn geheel dat als los zand speelt.

19 september 2021 om 23:06

Nee. Messi was matig.
Hij loopt alles dicht. Na de wissel kwamen pas wat kansen.
Messi moet passen niet lopen; ik had m ook gewissekd

19 september 2021 om 23:10

Welke kansen? Stop alsjeblieft, welke kansen op de goal na?

Messi ik vind je nog steeds tof. Maar je carrière krijgt een vreselijk einde op club niveau. Vind dit zo triest. Was echt gewoon kut om aan te zien. Messi mist t lekkere spelen. Hij had beter naar atleti gekunt. Hoef geen PSG meer te zien.

19 september 2021 om 23:03

Wat roep jij nu? Atleti? Barcelona had hem moeten behouden, bizar hij en Memphis zouden zich goed kunnen vinden.

19 september 2021 om 23:43

Was onmogelijk ivm salaris. Bedoel meer. Lekker in Spanje ballen. Plezier houden. Dit is zo’n vieze smet op die mooie carrière. Het zag er uit als Ronaldo op de laatste wedstrijd op de bank bij Juve. Geen plezier. Had m liever nog bij villareal lekker zien ballen. Messi is Spanje. Spanje is Messi. Dit past in geen enkel opzicht. Ben ook benieuwd hoe hij wonen vindt dat. Barcelona en veel plaatsen In Spanje prachtig weer. Veel kust. Zit je nu midden in de smog.

Wel terechte wissel omdat juist Messi alles dichtliep- moet duidelijk nog wennen dat de tegenstanderrs in Fr hem geen vrije baan geven itt in Spanje.
Overwinning onverdiend.
Pingel was n cadotje; was juist overtreding Neynar- vreselijk type trouwens.
Nee OL had zeker 1 of 2 punten verdiend

19 september 2021 om 23:06

Kun je mij uitleggen hoe een club na een voetbalwedstrijd onder de huidige puntenverdeling 2 punten kan krijgen?

Ben het wel met je eens dat de pingel onterecht was.

19 september 2021 om 23:16

Messi was de gevaarlijkste aanvaller van de 4 en dan ga jij hier verkondigen dat die alles dichtliep elke gevaarlijke aanval begon bij hem heb je met je rug naar de tv de wedstrijd gekeken ofwat?

19 september 2021 om 23:25

Nee. Als coach gekeken. Pas na de wissel kregen Mbappe, Neynar en ook Icardi veel meer ruimte
Ik ergerde mij aan Messi die dom.speelde: liep steeds alles dicht. Ziet er leuk uit hoor, kwam niks uit.

Kwartier gekeken toen het rust was bij Real Madrid, maar wat een schande die penalty. Hoe is dat een penalty? Neymar trekt hem aan zijn haren en nek naar beneden? Mag wel eens gekeken worden naar geld onder tafel bij Trupin.

19 september 2021 om 23:03

VAR is veel erger. Arbiter kan t fout zien maar VAR moet dan ingrijpen
VAR werkt nergens ok; alles tbv de grote clubs, of ze nou RM of PSG of L' pool of Ajax heten: de VAR zorgt goed voor ze

Pochettino heeft geen gezag. Straalt ook imo niks uit. Psg moet niet lang wachten, Zidane is vrij.. haal hem! Zidane kan met sterren werken!

19 september 2021 om 23:09

Pochettino geeft mij OGS vibes. Ze stralen beide geen karakter uit.

20 september 2021 om 00:06

Aub niet zeg! Zidane bij die olieclub. Bah, moet er niet aan denken. En Zidane zal dat nooit doen. Daar maak ik me dan ook niet druk om hoor, schrok alleen van die gedachte hehe.

20 september 2021 om 00:09

Achja Zidane is vaak voor sponsor gedoe naar Qatar geweest. Allemaal geldzaken. Ik denk dat Zidane misschien om 1 reden niet naar PSG zal gaan en dat is puur omdat hij geboren en getogen is in Marseille, rivaal van Parijs. Maar voor de rest, tja een Franse club met veel sterren, ideale plek voor Zizou.

20 september 2021 om 00:16

Nja dat is wat anders betreft sponsor werkzaamheden naar een Qatar gaan oid. Doel hier echt op Psg als club met hun olie eigenaar, hun handelen en eco. doping en hun uitspraken, hun doen en laten. Anyway, Zidane moet lekker Frankrijk gaan coachen, dat zou wel top zijn.

Hij slaapt daar geen nachtje minder om, er komen nog meer wedstrijden aan waar hij van zijn beste kant gaat laten zien. Heb alle vertrouwen in dat hij zijn stempel echt wel gaat zetten.

Time for Zidane to step in ?

Die 3 worden wel een enorm struikelblok als PSG de bal niet heeft. Die 3 verdedigen amper mee. Sta je daar met 7 veldspelers te verdedigen. Tegen elke topploeg gaan ze daar tegen aan hikken denk ik. Daarnaast is Pochettino ook gewoon een matige coach. Ook vorig jaar was het spel van PSG niet om aan te zien.

19 september 2021 om 23:12

Helemaal mee eens, handicapje op City in de volgende CL wedstrijd is haast een zekerheidje

19 september 2021 om 23:18

Maar hoe werkte dat bij Barcelona en Real Madrid? BBC en MSN waren ook niet super verdedigend ingesteld..

19 september 2021 om 23:48

Hadden beide een enorm goed middenveld misschien. Dan kon je het met dominant spel winnen en ze waren een stuk jonger.

19 september 2021 om 23:55

Neymar en Mbappe werkt prima. Hebben ze allang laten zien. Messi loopt nu alleen maar in de weg en maakt niet eens z'n kansen af. Ongeïnteresseerd en vooral ongelukkig loopt hij doelloos in de aanval. En alle ballen gaan wel direct naar hem omdat ze wat van hem verwachten.

Ik heb Messi vandaag dingen zien doen die hij al lang niet meer had gedaan bij Barcelona : Verdedigen
Toch meerdere keren bal recuperatie en professioneel foutje waar het moest.
Het licht vooral aan de aanvallers dat er geen samenhang is met het middenveld. Mbappe en Neymar verliezen de ballen en denken dan, wij zijn de sterren laat de rest van het elftal maar lopen.
Mbappe is op een korte tijd veranderd van een sympathieke jongen naar een dikkenek.

Kom terug met de voetjes op de grond aub. Geweldige spelers maar zij krijgen tegen City voetballes

19 september 2021 om 23:14

Inderdaad. Wat is dat met Mbappé. Loopt er tegenwoordig zo nonchalant bij en vergeet volgens mij dat het een teamsport is. Slaat zo vaak mensen over. Is echt egoïstisch geworden.

Hoe groot zijn de ego’s bij PSG en hoe goed kan Mauricio ermee om? Das de grote vraag.

Ken maar een paar coaches die dat sierlijk hebben kunnen doen: Zidane, Carlo, Wengér , Sir Alex en Del Bosque.

20 september 2021 om 01:37

Wenger kan dat niet. Die heeft nooit met echte supersterren gewerkt. Wie je wel in je lijst mist is Hiddink. Die kon dat ook.

20 september 2021 om 06:16

The Invincibles zat anders vol sterren niet? Of bedoel je aangekocht sterren?

Hiddink yes!

20 september 2021 om 08:26

Dat waren allemaal spelers die onder zijn hoede groot zijn geworden. Dat is anders dan wanneer die moet dealen met de ego van nieuw aangekochte grote spelers. Spelers die a la Neymar, Ibrahimovic en Messi binnenkomen.

Bah wat staat dat toch altijd vreselijk arrogant, dat je straal langs je trainer loopt en hem geen blik gunt en dan als een verwend klein kind op de bank gaat zitten mokken. Word er altijd kriebelig van als ik zulke beelden zie. Mannetje moet ook weer even op ze plek worden gezet denk ik.

Was hij echt boos op Pochetino? Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar waarom geeft hij geen hand dan? Is dat niet een beetje een vreemde reactie van Messi jegens zijn landgenoot? Of heeft hij gewoon gelijk omdat Poch een loser is met een Espanyol-verleden?

Ik heb de hele wedstrijd gezien maar potverdikkie. Messi is echt zwaar over de Hill. Eerst kon hij het Europees niet meer, nu lijkt Frankrijk al te moeilijk.

Wat een vieze actie van Neymar hij moest Messi zijn eerste goal gunnen Messi had toen bij Barcelona zo vaak Neymar gegund met penalty’s

20 september 2021 om 00:00

Wat een onzin. Waarom moet hij Messi een goal 'gunnen'? Zeker op zo'n belangrijk moment ook nog. Neymar is bij PSG de man van de penalty's en hij heeft ook bewezen dat beter te kunnen dan Messi. Niks gunnen, gewoon achteraan aansluiten.

20 september 2021 om 00:23

Het is geen liefdadigheids instelling he, het is gewoon voetbal. Er worden lijsten gemaakt en ja messi komt nieuw in de ploeg. Niet huilen maar doorgaan.

Zonder dat ik deze wedstrijd gezien heb, kan ik concluderen dat PSG puur gokt op de kwaliteiten van het trio voorin. Verder zit er (al jaren!) geen enkel idee achter de speelwijze van de Parijzenaren. Of dat nou Tuchel was en nu Pocchetino, het is gewoon kommer en kwel. De Franse titel zullen ze wel grijpen, maar Europees wordt het gewoon erg lastig. Drie musketiertjes voorin die alle drie (eigenlijk twee, want Messi is een teamspeler) het mannetje willen zijn. Om te walgen. Doe mij maar een echte volksclub zoals Marseille of in mindere mate Lyonnais.

Ik hoop voor Bosz dat hij toch eens een keer een goede reeks gaat neerzetten, want winnen, verliezen en dan weer gelijkspelen zet geen zoden aan de dijk...

20 september 2021 om 00:07

Duidelijk dat jij geen idee hebt van het huidige spelbeeld bij PSG. Bij letterlijk elke aanval zoeken Mbappe en Neymar direct Messi. Neymar heeft Messi zelfs een geweldige kans gegeven met een hakje. Aan hun wil ligt het niet. Het is wellicht gewoon Messi die niet meer zo goed is. Want met het duo Neymar-Mbappe was in het verleden ook niks mis

Daarnaast moet je je wellicht wat meer inlezen over PSG want dat is net zo goed een "volksclub", alleen dan met wat meer glitter en glamour tegenwoordig.

20 september 2021 om 01:41

Volgens mij sla je de plank volledig mis. PSG speelt over het algemeen goed verzorgd voetbal. Al jaren zelfs.

Ik vind het niet vreemd dat het nu nog niet loopt. Deze groep traint zo een 2 weken pas samen. Er zijn nog geen automatismen terwijl er 5 nieuwe spelers ingepast moeten worden. Ik wil het over een paar weken wel zien hoever ze staan.

20 september 2021 om 02:27

PSG onder Emery speelde fenomenaal voetbal, ze wonnen er geen CL mee maar dat razendsnelle combinatievoetbal met Neymar, Cavani, Verratti, Draxler, Silva, Marquinhos, Di Maria, Zlatan, Pastore, Motta etc was pure voetbalporno. Onder Tuchel en nu Pochettino is het wisselvalliger, je hebt periodes in wedstrijden waar alles lukt maar heel vaak ook nonchalant/slordig frustratievoetbal wanneer ze blijkbaar niet gemotiveerd kunnen raken.

Dat nog steeds mensen achter Messi staan snap ik niet. Je bent geen God ga gewoon wisselen arrogante man dat je bent. Wat een jankerd

Beetje droevig van de grote messi om de coach te ontwijken. Wees gewoon een op en top prof, nee omdat messi is mag het.

Volgende Trainer wordt Ten Hag bij PSG, denk hij met deze spelers de CL kan winnen. Pochetino is te bang lijkt wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens185
4.OGC Nice1612
5.Angers164
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder103
K. MbappéAanvaller105
G. WijnaldumMiddenvelder90
M. IcardiAanvaller93
K. NavasKeeper60
NeymarAanvaller51
MarquinhosVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

3772 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 3 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

PSG stelt pas laat orde op zaken dankzij weergaloze panenka Messi

Paris Saint-Germain heeft zichzelf dinsdagavond een goede dienst bewezen in de Champions League. De ploeg van Mauricio Pochettino boog in het eigen Parc des Princes een 1-2 achterstand om tegen RB...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren