Opgeleefde Bruma werd door beste vriend bestolen van miljoenen euro's

Woensdag, 15 september 2021 om 12:27 • Laatste update: 12:40

Bruma geldt dit seizoen als een van de meest opvallende spelers bij PSV. De aanvaller wist sinds zijn overgang van RB Leipzig amper zijn stempel te drukken op het spel van de Eindhovenaren, maar lijkt dit seizoen het vertrouwen te hebben heroverd. Tegenover PSV TV doet hij uitgebreid zijn verhaal en blikt hij onder meer terug op een inktzwart jaar, waarin zijn broer kwam te overlijden en hij voor miljoenen euro's werd bestolen door zijn beste vriend. "Ik vind het nog altijd moeilijk om eraan te denken."

Dat Bruma zich eindelijk op zijn plek lijkt te voelen bij PSV, bleek onder meer uit het feit dat hij op eigen initiatief besloot om een deel van zijn salaris in te leveren, zo vertelde technisch manager John de Jong onlangs bij de NOS. "Geld is niet het belangrijkste", aldus Bruma. "Belangrijker is: gelukkig zijn, spelen, onderdeel zijn van het elftal, me ontwikkelen, samenwerken." Nadat dat alles in zijn eerste seizoen in Eindhovense dienst niet lukte, besloot PSV hem afgelopen seizoen te verhuren aan Olympiacos. Deze zomer keerde de rappe vleugelspeler terug.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Tot overmaat van ramp werd Bruma vorig jaar ook nog bestolen door zijn beste vriend. "Ik heb veel geld verloren omdat hij het zonder mijn toestemming van mijn rekening af heeft gehaald", blikt de aanvaller terug. "Ik ben daar te laat achter gekomen en was enorm teleurgesteld. Het heeft een grote impact op mijn ­prestaties gehad." Bruma voelde zich mede om die reden alleen. "Ik belde wel met mijn moeder, zij was de enige die ik wilde spreken. Ik hoop dat zoiets mij nooit meer overkomt. Het ging écht heel slecht met me, ik voelde me aan mijn lot overgelaten. Ik was er niet bij met mijn hoofd, er waren momenten dat het me allemaal niet meer kon schelen."

Bruma is vastberaden om van zijn terugkeer bij PSV een succes te maken. "Ik heb eindelijk een huis gevonden", vervolgt de Portugees. "Ik ben gek op Eindhoven, het is een leuke stad. En wat heel belangrijk is, de supporters zijn een grote steun voor mij, net als mijn vriendin die nu bij mij is. Als ik handtekeningen uitdeel, zeggen de supporters dat ik zo door moet gaan. Dat heeft me heel veel zelfvertrouwen gegeven. Ik ben gelukkig en wil doorgaan zoals ik nu bezig ben. Ik ben tevreden met de weg die mijn leven heeft genomen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door vernon)

Deze jongen heeft het onmiskenbaar zwaar gehad en ondanks alles staat hij altijd met een brede glimlach te ballen. Wat een inspiratie voor velen. Ik heb het idee dat hij nu beter in zijn vel zit bij PSV. Hoop nog op vele mooie wedstrijden met deze baas.

15 september 2021 om 13:32

Is vervelend wat deze jongen heeft mee gemaakt en ben benieuwd of die nog een deel van dat geld heeft terug gezien.. maar als voetballer wat een verschrikkelijke voetballer zeg 9 van de 10 acties mislukken behalve tegen VVV of Emmen altijd van die nutteloze dingen proberen, geen pass of voorzet die een keer goed aan komt.. vooral die 2e wedstrijd tegen benfica kon je goed zien dat deze jongen echt een hele hoop kwaliteiten mist en gewoon ergens bij een club in het rechter rijtje hoort te spelen.

15 september 2021 om 13:32

Precies! Soms heb je toch het idee bij voetballers dat ze niet echt waarderen wat ze hebben maar dat is hier verre van het geval. Ik gun deze jongen het echt om het te maken in PSV. We zullen het zien!

15 september 2021 om 13:41

@intermilan ik denk juist dat hij nog een kans verdient. Het was inderdaad niet om aan te zien wat hij deed maar hij was er dan ook met zijn kop niet bij om begrijpelijke redenen. Als hij dat achter zich kan laten verdient hij een nieuwe kans.

15 september 2021 om 15:02

@raulsilva en zijn 1e jaar bij PSV dan? ook een heel seizoen lang niks laten zien.. Begrijp dat je sympathie voor die jongen hebt na dat je net dit verhaal heb gelezen maar deze jongen is gewoon zoals hier door XAJAcf wordt aan gegeven een hele matige voetballer. Ik ben niet eens voor PSV maar zelfs ik kan me irriteren als deze jongen het veld in komt.

15 september 2021 om 14:49

ZIe nu allemaal reacties waarin men medelijden heeft, zelfs iemand die hem een baas noemt maar eerlijk gezegd is het toch gewoon een matige speler niet goed genoeg voor de basis bij een top3 in de eredivisie, hij is niet voor niets overal mislukt.

15 september 2021 om 15:10

Wat heeft medelijden met zijn kwaliteiten te maken? Of wat hebben zijn kwaliteiten met zijn persoonlijkheid te maken? Waarom zo graag willen benadrukken in zo'n topic dat hij een 'matige speler' is die 'overal is mislukt'?

15 september 2021 om 15:28

Overal mislukt maar wel international van Portugal. Dan lijkt het mij dat je wel iets moet kunnen

15 september 2021 om 16:50

Wow, wat een kille reactie zeg. Mag je geen medelijden hebben met voetballers die net niet top zijn? Omdat hij zijn broer verloren heeft en bestolen is door zijn beste vriend? Als jij slecht presteert op je werk, lopen je familie en vrienden dan ook bij je weg? Ik hoop het niet voor je. Dus wees ook eens lief voor een ander, zoals deze voetballer, die ook gewoon een mens is.

15 september 2021 om 18:10

Onmiskenbaar zwaar? Jongen je hebt geen idee hoe het leven is arme landen. Goed idee, ga eens naar een 3e wereldland zal je ogen openen.

15 september 2021 om 19:02

Hij heeft zijn broer verloren, is bestolen van miljoenen, en is ook qua carriere behoorlijk onderuit gegaan. Mag dat niet meer zwaar genoemd worden? Doe normaal joh.

Des te mooier dat hij nu een deel van zijn salaris heeft ingeleverd.

En dan nog ging hij loon inleveren. Gouden jongen. Al kan ik mijzelf voorstellen dat als je zo genaaid wordt door een vriend je ook geen nut meer van geld ziet.

15 september 2021 om 12:34

Je ziet dat hij oprecht geniet en dat is denk ik veel meer waard. De mooiste dingen kun je niet kopen.

Als je dit zo leest, dan plaatst dat zijn prestaties van vorig jaar wel in een ander perspectief. Laten we hopen dat hij deze lijn kan doortrekken, dan zie ik echt nog wel potentie in hem. Of hij stabiel en goed genoeg is om een vaste waarde te worden moet ik nog bezien, maar het is wel een speler die dankzij zijn onberekenbaarheid wat kan forceren, en daarnaast lijkt het me ook helemaal geen verkeerde jongen qua mentaliteit en positie in de groep.

15 september 2021 om 12:38

Dat laatste valt me ook op. Als hij scoort hoe blij ze voor hem zijn. Sowieso bij de hele selectie, als er gescoord wordt zie je iedereen naar elkaar toe trekken, er lijkt echt een goede sfeer te hangen met spelplezier en professionaliteit.

15 september 2021 om 13:34

Dit is ook wat je krijgt met het vele rouleren van Roger Schmidt, iedere speler in de selectie maakt gewoon zijn minuten en daardoor krijgen dit soort spelers weer meer vertrouwen. Hoe lekker moet het voor een Doan of een Bruma wel niet zijn dat ze nu niet de absolute kartrekkers hoeven te zijn (zoals in 2019) maar dat je kan invallen en dan naast een Gotze, van Ginkel, Zahavi en een Ramalho komt te spelen in plaats van een paar onervaren jongens zoals Baumgartl, Rosario, Ihattaren en Malen.

Hoe meer interviews ik lees van PSV spelers lijkt het er steeds meer en meer op dat sommige spelers vorig jaar de sfeer in de kleedkamer helemaal aan het verpesten waren (interviews van Gotze bijvoorbeeld). Dan kijk je dus al snel naar spelers zoals Ihattaren, Malen, Rosario of Dumfries, die klaarblijkelijk een negatieve invloed hadden op de sfeer. Ik laat Japie invullen welke van deze spelers de hoofdschuldige zou zijn.....

15 september 2021 om 13:47

Mo'tje was de stoorzender in die groep. Trek je die angel er uit, dan heb je weer positiviteit terug en komt het maximale in de groep er vanzelf uit

15 september 2021 om 13:47

Ja dat laatste stukje begin ik ook meer in te geloven. Dat sommige spelers het niet helemaal eens waren met hoe het allemaal liep (tactiek, opstelling etc.) en dat dit invloed heeft gehad op de sfeer. Zoals ze ook vaak zeggen ‘nu voeren we goed uit wat de trainer wil’ als gevraagd wordt naar het verschil met vorig jaar. Ook Götze laat tussen de regels blijken dat het vorig jaar niet professioneel genoeg was.

Dat eerste stukje deels mee eens. Grote plus dat de bankspelers betrokken worden en dan is het gevolg dat ze scherp en gretig blijven. Alleen bijvoorbeeld een Madueke mag van mij echt wel vaker 90 minuten spelen. Dat is ook fijn als je weet dat je onvoorwaardelijk 90 minuten speelt. Nu elke keer 45-60 minuten, ik denk dat hij baat heeft bij volledige wedstrijden.

15 september 2021 om 12:48

Zelf kijk ik ook zelden tot nooit op m'n bankrekening. Puur omdat alles doorloopt en ik weet dat er geen gekke dingen aankomen oid.
Pas als je een brief op de mat krijgt dat bijv. je hypotheek niet is afgeschreven zou ik kijken. Eerder hoef ik niet per se te kijken wat er op staat?
En als je tonnen of miljoenen hebt, lijkt het me nog zinlozer om constant te kijken.

15 september 2021 om 13:07

Wat natuurlijk wel opmerkelijk is, is dat die zogenaamde vriend dus blijkbaar ongezien geld van zijn rekening kan halen... mijn vrienden kunnen echt niet zonder mijn toestemming bij mijn geld.

Mooi interview met volgens mij een prachtmens. Hij heeft het echt zwaar gehad en alsnog aangeboden om zijn salaris te verlagen omdat hij vindt dat hij zijn verwachtingen niet inlost. En dat is echt niet verplicht of gebruikelijk. Hij heeft nu pas een huis gekocht (?), en lijkt vertrouwen te hebben en op zijn plek te zitten. Heeft ook veel vertrouwen zegt hij, terwijl hij met Madueke en Gakpo per definitie bankzitter is. Hij is in ieder geval een hele goede speler om achter de hand te hebben, zijn schot is ook veel scherper opeens.

Heeft ie nou een deel van zijn salaris bij PSV of bij die vriend ingeleverd?

15 september 2021 om 12:43

Indirect bij allebei... Je zou toch het vertrouwen in de mens verliezen als je zo genaaid wordt...

Ik vraag me af hoe zijn vriend miljoenen van zijn bankrekening heeft gehaald. Bij overschrijving van zulke grote bedragen bij particulieren gaat de bank jou bellen geloof ik.

15 september 2021 om 12:51

En waarom deel je de rekening met je beste vriend? Ze zeggen niet voor niks dat je de bankgegevens nooit moet delen

15 september 2021 om 13:27

Die vriend was ook zijn zaakwaarnemer oid.

15 september 2021 om 16:14

Als particulier moet je sowieso je bankrekening niet door iemand anders laten beheren lijkt me. Wel jammer dat de bank als de rechtssysteem hier niet veel aan kunnen doen.

Gelukkig pakt de belastingdienst waarschijnlijk wel een dikke stuk het gestolen geld af haha.

15 september 2021 om 18:13

Welke belastingdienst? Zit allang weer in Afrika

15 september 2021 om 13:11

Is in delen gegaan volgens mij. Hier was vorig jaar ook al nieuws over.

15 september 2021 om 13:37

Het ging om 3 miljoen welke de 'vriend' over 2 seizoenen geleidelijk van zijn rekening haalde.
Het viel Bruma pas op toen hij een nieuw huis wilde kopen. Dat snap ik wel, met zo'n salaris hoef je niet dagelijks je saldo te controleren, je kunt leven zoals je wil en komt er dus bij een dergelijke grote aankoop achter dat het niet klopt.
Wel bizar hoe hij toegang had tot zijn bankrekening inderdaad, dat is of heel goed van vertrouwen of op een manier achterhaald.

15 september 2021 om 14:18

Nouja je boekhouder oid zou toch wel iets opmerken? Ik beschuldig niemand maar ik krijg het moeilijk voorgesteld.

Bruma Viel goed in voor tegenvallende Madueke inde wedstrijd tegen AZ waar Madueke het knap lastig had, omdat hij dubbekdekking krijgt en tegenstander op Madueke instellen.

Zou vast hebben meegespeeld in zijn kwakkelende prestaties. Zo zie je maar dat je niet gelijk je oordeel klaar moet hebben over iemand. Bruma werd al door iedereen tot slechte voetballer bestempeld etc. Goed om te zien dat hij het beter doet en ook een mooi gebaar dat hij ondanks deze financiële domper toch salaris wil inleveren. Zegt wel wat over zijn persoonlijkheid.

Tja, het is altijd wel makkelijk om een speler af te branden die het een tijdje wat minder doet, maar het zijn uiteindelijk allemaal mensen en geen robots en je weet niet wat er prive allemaal speelt. Ik weet bijvoorbeeld van twee verschillende ex-PSV-ers die een periode hadden waarin ze veel bekritiseerd werden, dat ze destijds een kind hadden dat in levensgevaar in het ziekenhuis lag.

15 september 2021 om 13:11

Je hebt uiteraard een heel goed punt, maar toch heeft Bruma het bij meerdere teams niet waar kunnen maken. Ook kritiek leveren hoort erbij, we krijgen helaas altijd achteraf het hele verhaal te horen waarbij je op z’n minst je woorden wat terug kan nemen. Ik gun hem en PSV echt dat hij zijn ooit zo goeie vorm terug gaat vinden.

Hieruit blijkt maar weer dat een speler veel mee kan maken in privé sfeer, wat weer uitstraalt op het veld. Never judge a book by it’s cover as they say.

Wat een rat die "vriend" van hem. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Extra respect voor die man dat hij nog loon heeft ingeleverd ook.

Poeh, dan snap je wel waarom het vorig jaar maar niet wilde lukken. Je broer verliezen, opgelicht worden door een vriend...
Mooi dat hij het plezier terug heeft kunnen vinden, en daardoor nu ook beter kan presteren.
Het gebaar om salaris in te leveren is ook groots. Ben je al geld afhandig gemaakt, doe je de club ook nog een mooie geste door salaris af te staan.

Ik ben voor Ajax dus hoe minder PSV goals hoe beter ... maar Bruma maakt het heel lastig voor me! Wat gun ik het deze gozer na deze verhalen!

deze jongen komt echt over als een enorme strijder vind ik. Hoop echt dat ie slaagt nog bij psv

Altijd mensen die dicht bij je staan bij zulke dingen verdenken. Rule number .. volgens NCIS, maar ook zeker in werkelijkheid.

Voor de liefhebbers is er ook een intervieuw op het kanaal van PSV op YouTube te zien waar hij dit ook in zegt. Die jongen heeft een zware tijd achter de rug en het is goed om te horen dat het nu zo goed met hem gaat, je ziet het ook terug op het veld. Hopen dat hij deze vorm vast kan houden want hij kan beter dat weet ik zeker. De Bruma van Sporting Lissabon is niet helemaal verdwenen die zit nog in hem en dat gaat er dit seizoen uit komen daar ben ik van overtuigd!

Bruma is een rare speler. Soms briljant en soms echt heel slecht. Hij blijft altijd lachen. Gelukkig pakt hij de draad nu weer op. Sympathieke jongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

14 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 5 2 1 0
2020/2021 PSV 3 0 1 0
2020/2021 Olympiacos 22 7 4 0
2019/2020 PSV 18 3 0 0
2018/2019 RB Leipzig 14 1 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren