Derksen: ‘Ze hebben hem gekocht, maar het is een zwakke keeper’

Dinsdag, 14 september 2021 om 13:30Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:30

Johan Derksen concludeert al na één wedstrijd dat Peter Vindahl 'een zwakke keeper' is. De doelman van AZ, die deze zomer werd binnengehaald als vervanger van Marco Bizot, debuteerde erg ongelukkig tegen PSV (0-3 verlies) en had volgens Derksen schuld aan de tegendoelpunten die kwamen uit de schoten van Olivier Boscagli en Ritsu Doan.

"Het is 0-3 geworden, geflatteerd", stelt Derksen in Veronica Inside. "Als je nou kijkt naar de doelpunten... dat eerste schot, die bal kwam van veertig meter. Weliswaar in de bovenhoek, maar daar had hij naartoe kunnen lopen en hem kunnen plukken. Hij dacht dat-ie naast ging. Die derde, van die Japanner, daar dook hij veel te laat op. Hij stond helemaal verkeerd. Ze hebben hem gekocht, maar het is een zwakke keeper. En die jongen die er stond (Hobie Verhulst, red.), die deed het best goed."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De tweede treffer, die gemaakt werd door Yorbe Vertessen, schrijft Derksen op het conto van Bruno Martins Indi, die de aanvaller van PSV niet tegen wist te houden. "Het is toch niet te geloven dat Martins Indi zich in het strafschopgebied zo laat uitspelen, zonder een tackle of een sliding te maken. Dat is een waardeloze verdediger, die Martins Indi." En ook centrumspits Vangelis Pavlidis kon Derksen niet bekoren. "Wat was die jongen slecht."

Hans Kraay junior neemt het enigszins op voor Pavlidis. "Het is geen koekenbakker, want John van 't Schip (die als bondscoach van Griekenland met Pavlidis werkt, red.) kent hem ook goed. Hij zegt: 'Je moet hem niet zien als een type-Myron Boadu die in de diepte gaat, hij is meer een zwervende spits. Je moet hem meer zien als Dusan Tadic die in de spits speelt.' Het is eigenlijk het compleet tegenovergestelde van Boadu." Derksen stelt dan: "Als hij zo speelt als afgelopen week, dan hebben ze er niks aan."

Derksen begrijpt dat AZ weinig vervangers heeft aangetrokken voor de steunpilaren die zijn vertrokken. De Alkmaarders raakten Marco Bizot, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Boadu kwijt. "Ze hebben best een aardig elftal", vindt Derksen. "Het is heel verstandig om die centen in je zak te houden, want waar AZ ook aanklopt, weten de andere partijen: ze hebben geld in kas. Dan doen ze een jaartje mee in de middenmoot, is toch niet erg? Kunnen die jongens een beetje ervaring opdoen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door sirius)

Ach ja, daar heb je de snor weer hoor, die na 1 wedstrijd kan zien wat hij wel en niet in huis heeft. Mag een speler niet meer acclimatiseren aan de nieuwe omgeving en spelersgroep?

13 september 2021 om 22:30

Senesi schreef hij ook na één helft af, en erop terugkomen is niet aan Derksen besteed, wat echt heel lachwekkend is. Al gaat deze keeper fantastisch spelen, voor Derksen blijft hij vanaf nu een slechte keeper.

13 september 2021 om 22:33

Dit heeft natuurlijk niets te maken met de spelersgroep. Hij stond echt verkeerd opgesteld, ik snap de opmerking zeker wel van Derksen. Je kunt moeilijk positief over hem zijn na zo'n wedstrijd.

13 september 2021 om 22:38

Dat is zo Teesboer, maar Derksen schrijft spelers dan meteen af. Dat is nogal kort door de bocht

13 september 2021 om 23:33

Hij kon dat schot niet zien. Pas nadat de Psvr voor hem bukt ziet hij de bal. De trap van Boskagli was perfect en werd ook nog sneller in de loop van het schot.. Hij maakte vaart. Was een prachttrap.. Niet veel mensen schieten de bal er zo goed in. Heb de andere goal niet gezien, maar de goal van Boskagli was bij iedere keeper erin gevlogen.

14 september 2021 om 12:04

@Teesboer Er is niks mis met kritisch zijn, maar een speler na 1 wedstrijd al afschrijven is natuurlijk veel te snel.

14 september 2021 om 14:52

Beter voor iedereen als hij er volgend jaar mee stopt met analist van dit programma. Hij verteld net als Falentijn alleen maar onzin als het op voetbal aankomt. Kijk voor de grap eens een aflevering van een jaar geleden dan lach je je suf om zijn uitspraken die niet uitkomen.

Helemaal mee eens, bij die 2 afstandschoten hoefde die alleen maar zijn arm uit te steken om ze klemvast te pakken!

14 september 2021 om 08:21

Punt is dat als ze weten die kieper kan dit niet zo een bal houden dat ze hem beschermen moeten en niet opstelen dus de coach zit hier er naast met ipv die kieper

14 september 2021 om 10:00

Als je dat denkt heb je nog nooit gevoetbald. Vooral die van Boscagli was perfect en enorm hard, zelfs na dat de bal de paal raakt stijgt hij nog steeds.

14 september 2021 om 14:08

@Baabman Sarcasme is niet je beste kant geloof ik.

Ja tuurlijk Derksen, die bal van Boscagli was makkelijk te houden ja😂 man man man

13 september 2021 om 22:38

Niet makkelijk te houden, maar als je ziet wat hij doet in die goal. Letterlijk helemaal niets, dus krijgt hij zeker niet het voordeel van de twijfel.

14 september 2021 om 10:07

Als je op een schot van zo’n afstand niet kunt reageren, dan heb je het inderdaad niet al te best gedaan.

14 september 2021 om 14:00

Die bal zat er gewoon perfect in, die had geen enkele andere keeper gehad. Natuurlijk had hij kunnen duiken, maar die bal was echt niet houdbaar voor hem. Om nou gelijk te zeggen dat hij een zwakke keeper is op basis van deze wedstrijd vind ik een beetje overdreven.

14 september 2021 om 15:02

Ja dat was hij gewoon. Man man man jij hebt ook echt geen verstand van voetbal.

14 september 2021 om 15:35

Vond hem zwakker bij die goal van, dacht ik, Doan. Elke keeper gaat met 1 arm naar die bal omdat je je dan verder kan strekken. Het zag er raar uit om met twee armen naar de bal te gaan. Het lijkt geen topper, maar na 1 wedstrijd afschrijven is wel heel snel. Denk dat hij en Verhulst niet ver uit elkaar liggen, en wellicht stuwen ze elkaar daardoor naar een hoger niveau.

14 september 2021 om 16:33

Mwah, hij leek er idd vanuit te gaan dat hij naast zou gaan... zo keek hij ernaar en hij stak zijn handen niet uit.

Dus los van dat het schot an sich prachtig was, vond ik het ook wel heel zwak gekeeped idd.

De heren bij vi hebben soms nog wel iets nuttigs te zeggen over spelers, maar over keepers heb ik ze echt nog nooit een zinnig woord horen zeggen. Ik heb dan meer vertrouwen in de fans, die alles zien. Wat is jullie mening, AZ supporters?

13 september 2021 om 22:30

Eerste wedstrijd pas dus lastig oordelen. Voetballen kan hij best aardig. Niet zo goed als Drommel, maar alsnog prima. Bij de schoten van Doan en Vertessen had hij meer kunnen doen, maar het waren niet echt fouten

13 september 2021 om 23:24

Hij stond echt verkeerd hoor. Dat waren echt wel fouten. Nog steeds geen man overboord voor de lange termijn, maar er mag best geconcludeerd worden dat z’n debuut gewoon slecht was.

14 september 2021 om 00:36

Laten we hopen op het "Onana scenario", tot vlak voor het einde dan
Die bakte er bij Jong Ajax in eerste instantie ook weinig van en liet de makkelijkste ballen door en zie wat voor een wedstrijden hijdaarna bij 1 gekeept heeft.

14 september 2021 om 08:59

Om het daarna weer weg te gooien door een verkeerd pilletje te nemen en Ajax voor het blok te zetten...

14 september 2021 om 10:02

@tinus45: Er is inderdaad nog geen enkele conclusie te trekken op 1 wedstrijd.

13 september 2021 om 23:25

Wij hebben natuurlijk ook nog niet teveel gezien. In een besloten oefenwedstrijd deed hij het volgens journalisten prima en afgelopen zaterdag was niet echt op hem af te schuiven.
In Denemarken werd hij in ieder geval op handen en voeten gedragen, dus afschrijven is wel het laatste wat we moeten doen. Na een wedstrijd of 5 valt er wat mij betreft pas wat zinnigs over te zeggen.

14 september 2021 om 01:48

Natuurlijk moet je een aantal wedstrijden verder kijken en hem niet afrekenen oo de wedstrijd met PSV. Maar een bal uit zijn handen laten valken of door zijn handen heen laten gaan of een bakketje door de benen........ Daar zou ik mijn minder zorgen over maken dan wat ik zaterdag gezien heb. Want niet alkeen bij de goals, maar hij staat vrij regelmatig verdeerd gepositioneerd. En dat is net ff wat moeilijker aan te passen.

14 september 2021 om 14:02

Hij staat inderdaad erg ver voor zijn goal, want nog wel eens gevaarlijk kan zijn. Gelukkig kan je dat afleren en zegt dat verder niets over zijn kwaliteiten als keeper. Vooralsnog heb ik vertrouwen in hem. Voetballend zag het er in ieder geval goed uit. Hij vervolgt het spel snel, sneller dan Bizot.

14 september 2021 om 00:02

Nou ja, over Drommel zat hij er niet eens zo erg naast. Die loopt echt te stuntelen bij PSV en als hij dit doorzet, is het een kwestie van tijd tot het tegendoelpunten worden zoals het bij FC Twente ook geschiedde. Z'n goede periodes waren uitstekend, maar die hebben tot op heden nooit langer dan 5 maanden geduurd.

14 september 2021 om 08:44

Hm, 5 maanden? Ik vond hem in het Keukenkampioen seizoen het hele seizoen heel constant. Het seizoen erna was hij ook de beste van team, en alsnog is Derksen over hem enkel negatief geweest.

14 september 2021 om 20:06

Derksen overdrijft inderdaad ook wel heel erg en het neigt meer naar een hetze, maar ik denk dat niemand kan ontkennen dat zijn concentratieverlies en/of gebrek aan consistentie op een relevant niveau z'n grootste struikelblok is. Bij PSV maakt hij ook nog geen lekkere indruk vooralsnog.

Vindahl voetbalde goed mee. Ik had het gevoel dat hij wel wat meer kon doen bij het schot van Doan en Vertessen. Zijn eerste wedstrijd pas dus we gaan het zien aankomende tijd.

Zoals Derksen zegt de uitslag geflatteerd, maar het was niet per se onterecht.

Derksen verwacht ook altijd dat iedereen er 'bedeen' staat.

Volgens mij denkt de leiding van Az dat dit team gemakkelijk EL kan halen volgend jaar. Aankopen zijn dan ook niet nodig.
Volgend jaar stromen spelers uit de jeugd in en is er nu volop tijd om goed te scouten

14 september 2021 om 00:38

Verander 'denkt' in 'hoopt'.
Ze gokken er inderdaad op dat dit tussen jaar goed uitpakt.

3 mooie goals van PSV, en Derksen doet alsof het allemaal AZ hun schuld is. Denk echt dat het hem pijn gaat doen als PSV kampioen
zou worden met die ' Duitser ' als trainer.

14 september 2021 om 01:22

Waarom 'Duitser' tussen aanhalingstekens? Roger Schmidt is gewoon een Duitser.

14 september 2021 om 02:30

Omdat ik Derksen citeer.. Hij noemt hem amper bij naam, hoor hem vaak die Duitser noemen met een bepaalde toon alsof die hem niet echt mag..

14 september 2021 om 04:32

Het ware PSV hebben we alleen tegen Benfica gezien, voor de rest was t allemaal geluk volgens de anti Schmidt/PSV brigade.

14 september 2021 om 10:57

Precies, PSV wint voor derest inclusief 2 toppers met overtuigende cijfers, maar dat is blijkbaar niet goed genoeg.

Ook topspelers hebben wel eens een slechte dag. Dat kan Derksen natuurlijk niet begrijpen, want die heeft nooit een slechte dag.

14 september 2021 om 08:19

Behalve dan die keer x dat hij v/d trap viel, ik kan mij voorstellen dat dat een slechte dag was.

On; Derksen schrijft weer eens iemand af naar 1 wedstrijd. Geef die keeper gewoon een kans en beoordeel de beste man na een wedstrijd of 8.

Wat een onzin dit. Zelfs als die 1 of 2 keer een afstandschot verkeerd inschat hoeft hij toch nog geen slechte keeper te zijn. Ik vond hem voetballend vrij goed en een aantal kansen van PSV verwerkte hij heel rustig en heel goed. Heb nog best vertrouwen in hem.

Weet niet naar welke wedstrijd Derksen heeft zitten kijken maar AZ speelde een redelijk kansloze wedstrijd. Dat viel echt niet alleen aan de keeper op te hangen. Feit is dat AZ wel heel veel kwaliteit heeft moeten inleveren en dat daar in de basis te weinig voor is teruggekomen. PSV was gewoon een maatje (eigenlijk meerdere) te groot. Dit alles ophangen aan een keeper vind ik echt te makkelijk.

14 september 2021 om 10:22

Onzin, ik als osv supporter vond AZ veel beter als ons. Veel geluk hebben we die wedstrijd gewonnen. Was erg onder de indruk van het veldspel van AZ, zeer verzorgd. Ze missen stootkracht om mee te doen voor de titel.

14 september 2021 om 10:52

Welke kansen heeft AZ gecreã£â«erd dan? AZ had het beste veldspel, maar met name in de tweede helft was PSV verdedigend ijzersterk, er kwam echt bijna geen muisje doorheen. Tot 20meter voor de goal liet PSV AZ ook gewoon voetballen. Al had AZ nog 3 dagen langer gevoetbald, ze hadden nooit gescoord. Ik vond het de mannen van PSV tegen de jongens van AZ. Het hoeft niet altijd mooi, als het maar effectief is, en deze wedstrijd heeft PSV voor een andere aanpak gekozen nadat het PSV niet lukte om AZ onder druk te krijgen. Dan lekker terugzakken en counteren.

14 september 2021 om 11:38

Tweede helft was AZ inderdaad een tandeloze tijger, maar in de eerste helft hebben ze toch behoorlijke kansen gehad, waarvan ze er toch wel een of twee hadden mogen/moeten scoren.

14 september 2021 om 13:04

Makkelijk om het alleen af te doen als onzin. AZ mocht dan wel meer balbezit hebben, het leverde toch vrijwel niets op? Of wel soms? Zo indrukwekkend was het allemaal niet. PSV heeft gewoon niets weggegeven en sprong goed om met de kansen en mogelijkheden. Dan is het toch logisch dat ik in mijn reactie spreek van een kansloze wedstrijd van AZ?

Senesi kon er na 1 wedstrijd volgens hem ook niks van.. iets meer geduld tot dat spelers zich ook kunnen aanpassen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.AZ3-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller40
V. PavlidisAanvaller41
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 2 0 0 0
2021/2022 FC Nordsjælland 5 0 0 0
2020/2021 FC Nordsjælland 31 0 1 0
2019/2020 FC Nordsjælland 10 0 1 0
2018/2019 FC Nordsjælland 6 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen: ‘Ze hebben hem gekocht, maar het is een zwakke keeper’

Johan Derksen concludeert al na één wedstrijd dat Peter Vindahl 'een zwakke keeper' is. De doelman van AZ, die deze zomer werd binnengehaald als vervanger van Marco Bizot, debuteerde erg ongelukkig...Lees verder

  In de wandelgangen

  Woensdag 15 september
  Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
  X

  Inloggen op Voetbalzone

  Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

  Gebruikersnaam
  Wachtwoord
   
  Wachtwoord vergeten?
  Registreren