KNVB gaat toch overstag en verplaatst competitieduel van Feyenoord

Donderdag, 2 september 2021 om 15:39Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 15:44

De competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo van zondag 12 september wordt op verzoek van de Rotterdamse club verplaatst naar woensdag 1 december. Redenen zijn de vervroeging door de UEFA van het Conference League-duel van Feyenoord met Maccabi Haifa naar dinsdag 14 september (16.30 uur), de door de FIFA verlengde interlandperiode voorafgaand aan speelronde vier en het vanwege de coronamaatregelen lastiger in- en uitreizen van Israël.

Na zorgvuldige afweging van bovenstaande bijzondere omstandigheden en overleg met de Eredivisie CV heeft de KNVB geconcludeerd dat een eenmalige verplaatsing naar een ander moment in het competitieprogramma gerechtvaardigd is. De voetbalbond ging eerder echter niet mee in de wens van de Rotterdammers en wilde het duel alleen vervroegen.

Feyenoord zou normaal gesproken op donderdag spelen tegen Maccabi Haifa, maar vanwege een Israëlische feestdag is de wedstrijd nu twee dagen eerder. "Ook is er sprake van een verlengde interlandperiode door de FIFA, waardoor een belangrijke speler als Luis Sinisterra op zaterdag 12 september nog niet beschikbaar is. Verder zijn er ook tal van andere (basis)spelers van ons nu actief bij diverse nationale elftallen", zei een woordvoerder eerder deze week.

“Verder lijkt verplaatsing ons juist wegens de afgesproken bescherming van Europese clubs, waar vorige week helaas ook al geen uitvoering kon worden gegeven“, vervolgde de zegsman van Feyenoord. “De uitwedstrijd bij FC Utrecht uit bleef op last van de burgemeester helaas gewoon op 12.15 uur staan. We zien ook niet in waarom dit niet zou kunnen, aangezien de KNVB Ajax al wel toestemming heeft gegeven om de thuiswedstrijd tegen Willem II van zaterdag 4 december te verplaatsen naar een midweekse avond.“

Nederlandse clubs die uitkomen in de Champions League, Europa League en Conference League, hebben de mogelijkheid om een verzoek in te dienen om de datum en/of tijd van hun Eredivisiewedstrijden te wijzigen als ze zich hierdoor beter kunnen voorbereiden op de Europese wedstrijden. Deze afspraken hebben alle Eredivisieclubs en de Eredivisie CV met elkaar onderling en in overleg met de KNVB gemaakt in het kader van de veranderagenda. De KNVB faciliteert deze afspraak.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Ajax mist door de verlengde interland periode ook martinez,tagliafico en alvarez vs PEC

2 september 2021 om 15:50

Niet alles draait om Ajax. Het gaat hier voornamelijk om het vervroegde duel. De afwezigheid van een paar interlands is bijzaak.

2 september 2021 om 15:56

Ik denk dat je je daar toch wel lelijk in vergist. Bijzonder veel, dan wel niet opvallend veel draait om Ajax. Zelfs in zo'n bericht kan Ajax niet achterwege worden gelaten...

2 september 2021 om 15:58

Het gaat niet om het vervroegde duel, want daarvoor zou zaterdag spelen genoeg zijn.
Wat denk je van al die CL wedstrijden die op dinsdag gespeeld worden. Moeten al die clubs ook maar een weekend vrij hebben?

2 september 2021 om 16:01

Dennis.

16.30 in Israã£â«l is toch andere koek hãƒâ¨. Voor Ajax wordt de wedstrijd met Willem II zelfs naar de midweek verplaatst.

2 september 2021 om 16:08

dinsdag 16.30 of 19.00 of 21.00 maakt geen enkel verschil. Ploegen rezen toch een dag van tevoren.
En wat heeft Ajax hier in godsnaam mee te maken. Als dit voor Ajax gedaan wordt is het net zo een onzin.
Jij weet zelf ook wel dat als er geen interlands waren geweest deze week dat Feyenoord zaterdag echt wel een prima optie had gevonden.2 september 2021 om 16:11

Dat maakt dus wel verschil. Als je dat al niet in kan zien.

2 september 2021 om 16:29

Ja man zeker 2 en half uur op dezelfde dag maakt verschil. HOu jezelf voor de gek

2 september 2021 om 16:43

"dinsdag 16.30 of 19.00 of 21.00 maakt geen enkel verschil."

Lijkt me wel. Het is door de adrenaline moeilijk om na een wedstrijd al snel te slapen (althans, dat is mijn ervaring). Dus of je wedstrijd nu rond 18.30 uur of rond 23.00 uur afgelopen is, dat kan het verschil betekenen tussen een goede en een slechte nacht.

2 september 2021 om 16:49

Nou dan is het dus een voordeel dat Feyenoord vroeg speelt ook nog cabinessence

2 september 2021 om 15:52

Goed verhaal, Maar die hoeven niet 48 uur later in Israël weer een wedstrijd te spelen, het gaat daar voornamelijk om.

2 september 2021 om 15:52

Gaat het om Ajax of om het missen van Sinisterra? Of gaat het om het feit dat Feyenoord vanuit een ander freaking continent moet komen vliegen en amper rust krijgt voor ze weer moeten opdraven?

Mooi. Gelijke monniken, gelijke kappen, zeker in dit toch wel meer bijzondere geval. Er is dit seizoen alleen al om minder een wedstrijd 'gewoon' naar december verplaatst. En nu maar hopen dat we dat Maccabi dan maar pakken ook.

2 september 2021 om 16:34

Precies dit, als dit niet genoeg reden was om een wedstrijd te verplaatsen dan kun je gelijk wel helemaal ophouden. Een wedstrijd op dinsdag op zo ongeveer de verste locatie die mogelijk is binnen Europees voetbal.

Prettige bijkomstigheid is dat Feyenoord Sini anders sowieso had gemist tegen Heracles en dat we ook veel spelers hebben die dan net terug zijn van hun interlandverplichtingen. Ik begrijp ook wel dat daar een beetje scheef naar wordt gekeken door andere clubs met internationals, maar dat is natuurlijk niet de reden dat de wedstrijd wordt verplaatst. En uiteindelijk leidt het verplaatsen van wedstrijden altijd tot een bepaalde mate van ongelijkheid. De hoofdargumentatie is punten voor de Europese coã«fficiã«ntenlijst. Het is nu aan Feyenoord om het terug te betalen met een winstpartij in Israã«l.

2 september 2021 om 17:44

Europees voetbal? Die afspraken golden alleen voor de Champions League en de Europa League.

Moest ook wel toch? Je kan niet verwachten dat feyenoord zowel zondag als dinsdag speelt.

2 september 2021 om 16:01

Dan had die wedstrijd gewoon naar zaterdag verplaatst kunnen worden. Maar dat was niet genoeg voor Feyenoord. Zeer vreemd eigenlijk, want op dinsdag wordt er ook gewoon gevoetbald door al die CL ploegen die ook gewoon op zaterdag spelen.

2 september 2021 om 16:29

@dennisjwt

Welke Nederlandse CL ploegen die op zaterdag spelen, spelen op dinsdag ook CL dan? Ajax speelt namelijk op woensdag en PSV speelt zelfs op donderdag (ook al is het een EL ploeg). Daarnaast speelt AZ inderdaad op zaterdag, maar hoeft ook die pas donderdag aan te treden in de CL.

Zo vreemd is dit verzoek van Feyenoord dus helemaal niet.

2 september 2021 om 16:32

Ik heb het niet over Nederlandse ploegen maar over CL ploegen in het algemeen. En als Ajax deze week op woensdag speelt zullen ze de volgende CL wedstrijd op dinsdag spelen. En wat denk je??? Dan spelen ze voor de competitie op zaterdag!!! Elke Europese ploeg die op dinsdag speelt in elke speelronde speelt zijn competitewedstrijd op zaterdag en soms op vrijdag.

2 september 2021 om 16:38

@dennisjwt

Maar waarom zou je naar andere landen kijken? De KNVB is er toch voor Nederlandse clubs en op basis van het belang van de Nederlandse clubs wordt toch een beslissing gemaakt om een wedstrijd te verzetten of niet?

Als je dan toch naar het buitenland kijkt, doe dat dan niet alleen naar landen die in jouw straatje passen: de wedstrijd Anderlecht - AA Gent van 19 augustus is namelijk ook geschrapt en wordt op een later tijdstip ingehaald. En wat denk je dat de reden was? Juist ja, zodat "beide ploegen perfect kunnen toeleven naar de Conference League-playoffs".

2 september 2021 om 16:45

Volkomen terecht dat de KNVB die wedstrijd wilde verzetten. Onmogelijk om op zondag te spelen. Voor een Europese wedstrijd op dinsdag is zaterdag een perfect alternatief. Alleen missen ze dan Sinisterra. Dat is de redden dat Feyenoord zaterdag geen goed alternatief vindt. Ik noem al die CL ploegen als vb om aan te geven dat zaterdag - dinsdag meer dan voldoende rust geeft tussen de twee wedstrijden. Dat is ook natuurlijk de logische reden dat de KNVB het onzin lijkt te vinden om de wedstrijd naar december te verplaatsen.

Dus de UEFA verplaats een wedstrijd van Maccabi omdat het anders op een Israëlische feestdag valt? Wat is dat nou weer voor onzin. Goed dat de KNVB Feyenoord hierin steunt. Anders is het ronduit onmogelijk om fris aan dat duel te beginnen.

2 september 2021 om 16:02

Heel goed dat de KNVB hierin steunt. Alleen natuurlijk complete onzin dat die wedstrijd niet op zaterdag gespeeld wordt net zoals de wedstrijden van al die CL ploegen die ook op dinsdag spelen.

2 september 2021 om 16:05

Lees eerst eens even het hele artikel voor je op iedereen met dezelfde onzin reageert.

" We zien ook niet in waarom dit niet zou kunnen, aangezien de KNVB Ajax al wel toestemming heeft gegeven om de thuiswedstrijd tegen Willem II van zaterdag 4 december te verplaatsen naar een midweekse avond.“

En Feyenoord speelt om 16.30 in een ander continent.

2 september 2021 om 16:07

Ik heb het over aankomend weekend. Wat heeft Ajax op 4 december daarmee te maken?

2 september 2021 om 16:06

Dat is in NL ook wel eens gedaan voor een wedstrijd op 4 mei. Ajax-Lyon is verzet van 4 naar 3 mei 2017.

2 september 2021 om 16:54

Een nationale feestdag onzin? Er zijn belangrijke dingen dan voetbal...

2 september 2021 om 18:43

Niet alles draait om voetbal, iets meer respect is wel op zijn plaats.

2 september 2021 om 21:11

En wie bepaalt dat? Jij? Niet alles wat religieus is verdient direct respect. "iets meer respect.." Zo'n absolute dooddoener.

Slim van feyenoord om de media op te zoeken en in dat interview te vermelden dat ajax wel mocht. Hierdoor word er extra druk op de knvb gelegd ook mbt dat de knvb een bepaalde club voortrekt op de ander. En zodoende krijgt feyenoord wat het wil.

2 september 2021 om 16:32

Het is natuurlijk vrij triest dat Feyenoord het op deze manier uit moet spelen. De KNVB en zelf meedenken hebben we nog nooit mee mogen maken...

Waarom wilt Feyenoord eigenlijk niet op zaterdag spelen? PSV heeft er volgens mij geen problemen mee en Ajax naar mijn weten ook niet?

2 september 2021 om 16:22

Omdat zowel PSV als Ajax niet op dinsdag 14 september moeten spelen. In het geval van Feyenoord zouden ze dan op zaterdag moeten spelen en vervolgens alweer op dinsdag, terwijl Ajax pas op woensdag aan hoeft te treden en PSV zelfs op donderdag. Daarbij komt nog het feit dat ze veel internationals missen op zaterdag, maar dit is een bijkomstigheid en niet de hoofdreden om de wedstrijd te verzetten.

2 september 2021 om 16:57

Zaterdag dinsdag is gewoon een normale tussentijd hoor. Dat Ajax nu op woensdag moet is toevallig. Een week later spelen ze wel op dinsdag en dan zullen ze hun competitie wedstrijd ook op zaterdag spelen. Dus Feyenoord had gewoon op zaterdag kunnen spelen. Jij noemt het missen van internationals eem bijkomstigheid maar dat is dus juist wel de hoofdreden. Maakt mij verder geen reet uit hoor maar zo is het wel.

2 september 2021 om 17:06

Ja dit dus, ik kan mij herinneren dat Psv en Ajax ook gewoon de zaterdag-dinsdag combo hadden. Missen ajax en Psv ook internationale op zaterdag? Anders kun je misschien beter de hele speelronde verplaatsen? Om het wat eerlijker te maken...

2 september 2021 om 17:45

Feyenoord speelt dinsdag om 16:30 in Israel. Opzich wel anders dan de meeste CL wedstrijd van 21:00 die doorgaans relatief dichtbij zijn. Zou je je ook af kunnen vragen waarom een land dat duidelijk buiten Europa ligt meedoet aan het toernooi, maar goed he.

Ben ik mooi lekker mee.. gister kaarten gekocht met in de wetenschap dat ze 11 september zouden spelen......

2 september 2021 om 16:24

Dat is, hoe vervelend het ook is, toch volledig je eigen schuld. Gister is er letterlijk naar buiten gebracht dat

"feyenoord en de KNVB hebben nog altijd geen oplossing kunnen vinden voor de wedstrijd van Feyenoord en Heracles Almelo op zondag 12 september. ".

Hierbij is ook benoemd dat Feyenoord mikte op het verzetten naar december, maar dat de KNVB liever wilde verplaatsen naar zaterdag 11 september. Uiteindelijk is het bericht afgesloten met de woorden

"de Rotterdammers verwachten begin volgende week duidelijkheid te geven aan de supporters."

Ik adviseer je om voortaan toch te wachten tot er duidelijkheid is en er een officiële mededeling wordt gedaan door Feyenoord.

Niet meer dan terecht natuurlijk dat deze wedstrijd wordt verzet naar december. Dat Feyenoord niet zowel op zondag als op dinsdag zou gaan spelen stond min of meer al vast, maar het is vooral voor de fitheid van de selectie fijn dat deze wedstrijd niet op zaterdag wordt gespeeld. Hopelijk hebben we in december weer een fitte Senesi erbij en kunnen we dankzij deze verzetting met een uitgeruste selectie afreizen naar Israël.

Knvb blijft altijd lastig. Soms heel vrijgevig (naar mijn idee) en soms het achterste van de tong laten zien. Blij dat het verplaatst is.

Terechte keuze dit van de KNVB om gehoor te geven aan het verzoek van Feyenoord om de wedstrijd te verplaatsen dit moet voor elke club toegankelijk zijn als ze europees spelen

Goed dat de knvb dit doet. Wat ik vreemd vind is dat de uefa een wedstrijd verplaatst ivm een feestdag. Ik kan me herinneren dat er een sterfgeval was bij een Nederlandse club (weet even niet meer welke) en dat de wedstrijd niet kon worden verplaatst. Op een feestdag kun je namelijk gewoon voetballen, maar als er iemand is overleden dan is dit even anders.

Prima dat die wedstrijd verzet wordt maar doe het dan naar zaterdag en dan is het jammer voor Feyenoord dat ze Sinisterra missen. Nu verplaats je het weken alleen maar omdat Feyenoord dan 1 speler mist op een zaterdag. Best bijzonder eigenlijk. Nu weet je dus dat dit argument meer gebruikt gaat worden. Maar goed Feyenoord laat het dan nu ook maar zien dat duel om die te winnen en punten te scoren voor Nederland Europees gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder128
J. ToornstraMiddenvelder123
J. BijlowKeeper120
B. LinssenAanvaller128
L. SinisterraAanvaller114
A. JahanbakhshAanvaller101
C. DessersAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren